Light Body Institute - folder najaar 2009

download Light Body Institute - folder najaar 2009

of 16

 • date post

  23-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  220
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Infofolder met alle activiteiten en cursussen georganiseerd door het Light Body Institute, een school voor yoga en zelfontwikkeling in Brugge, België.

Transcript of Light Body Institute - folder najaar 2009

 • LIGHT BODY INSTITUTESCHOOL VOOR YOGA EN ZELFONTWIKKELING

  NAJAAR 2009

 • 2

  Het Light Body Institute

  Roland VerschaeveMijn eerste spirituele ervaring had ik met kunst. Voor mijn communie vroeg ik geld om mijn eerste kunstwerk te kopen. De kunstenaar maakte een speciale prijs voor mij omdat ik daar zo jong en alleen stond met mijn envelopje geld om iets te kiezen uit zijn atelier.

  Mijn tweede inspiratie was muziek. Toen ik dertien was, fietste ik van Jabbeke naar Brugge om een concert bij te wonen van het kamerorkest van Boedapest. Ik kende niets van muziek en wist niet eens wat ze speelden, maar in een soort trance ervaarde ik een diepe vreugde. Ik bleef in diezelfde sfeer terwijl ik door de kou en het donker terug fietste. Voor ik het wist, was ik thuis.

  Wat lezen betreft, heb ik meer aan literatuur dan aan spirituele boeken. Een goed schrijver kan emoties en percepties omschrijven die mij veel dichter bij mezelf brengen.

  MensenIk zag al vroeg allerlei dubbele dingen bij mensen. Hoewel ik hen allemaal mooi en goed vond, merkte ik tezelfdertijd dat ze een masker droegen of een rol speelden. Ik had al lang beslist dat ik die spelletjes niet zou meespelen. Ik trok mij terug en wachtte tot ik kon doen wat ik diep vanbinnen voelde. Meestal werd ik daarvoor gestraft. Toen ik zelf vond dat ik er klaar voor was, ben ik gaan zoeken.

  Raja yogaHeel lang heb ik de duistere kant van het leven niet willen zien en volgde vooral de weg van plezier, genieten en vooral: leven! Op een dag werd het mij echter duidelijk dat er van alles niet klopte. Ik begon ook op mijn voeding te letten en liep zo mijn yogaleraar tegen het lijf in een vegetarisch restaurant. Hij steunde me en liet me vooral verstaan dat ik alleen maar Roland Verschaeve kon worden. Raja yoga werd mijn eerste grote stap in een eindeloos en tijdloos bewustzijn. Al vlug bleek dat het zelf worden de grootste uitdaging is voor de mensheid. Dat was het wat ik als kind had gezien bij de volwassenen.

  LightbodyMijn zoektocht bracht me dan verder en ik kwam bij Je lichtlichaam ontwaken (Light Body). Daar begon de grote schoonmaak. Alles wat ik niet wist, werd duidelijk gemaakt. Het mocht vooral op mijn tijd en manier gebeuren. Het werden de wonderlijkste jaren van mijn leven. Nu, twintig jaar later, maak ik nog deel uit van de Light Body studiegroepen in Amerika.

  OnenessLight Body bracht alles en iedereen in mijn leven die nodig waren om verder te groeien en zo kwam ik in 2005 in de Oneness University in India. Aangezien er geen einde komt aan ons groeiproces moest ik vooral veel loslaten van wat ik geleerd heb, vooral wie ik hoopte te worden.

  Een eindeloos procesIk doceer graag vanuit mijn ervaringen tijdens mijn zoektocht. Ik leg liever uit hoe het voor mij voelt dan wat ik allemaal gelezen heb. Na al die jaren respecteer ik nog altijd mijn bronnen: Raja yoga, Light Body en Oneness. Nu leer ik mij te houden aan de essentie en de puurheid. Op die manier vinden de mensen hun zelf en herkennen het niet-zelf .

  DankbaarheidIntussen komen de juiste mensen op mij af die van mij geen kant en klare oplossingen verwachten. Ze geven mij de ruimte en de vrijheid om verder te groeien. Ik ben geen psycholoog of therapeut maar ik luister graag naar hun verhalen en vertel wat ik allemaal geleerd heb uit de realiteit van het leven.

  Aan mijn publiek kan ik zien hoeveel ik veranderd ben.

  Er blijft voor mij alleen nog dankbaarheid over.

 • 3

  Najaar 2009Het verbaast mij telkens weer hoe snel de mensheid evolueert. Zelfs de laatste zes maanden merk ik dat mensen andere behoeftes en wensen hebben. Veel nieuwe, jonge mensen stappen meteen in cursussen die verleden jaar nog enkel voor gevorderden bestemd leken.

  De realiteit zien Tot voor kort zocht iedereen nog vluchtwegen via cursussen, therapeuten, boeken, ... Iedereen wou een oplossing om de realiteit maar niet te hoeven zien en om gelijk te krijgen wat zijn of haar verhaal betrof.

  Nu zien mensen dat iedereen vanuit zijn individualiteit gelijk heeft en men accepteert het eigen bestaan. Door de werkelijkheid te verstoppen, ontstond steeds meer afgescheidenheid en egosme. Het gaat steeds minder over goed en slecht of winnen en verliezen.

  In het najaar bieden we dan ook weer een aangepast en doelgericht programma aan waarbij we niet vluchten van het een in het ander. Vanuit rust en vrede de realiteit leren zien en accepteren is de leuze.

  ThuisworkshopsZoals je al een tijd kunt merken in het Light Body Institute houden we rekening met tijd en budget. Vandaar ook dat ons gamma thuisworkshops zal uitbreiden in de toekomst. Zo kan je zelf kiezen waar en wanneer je even pauzeert en evalueert.

  CursussenMinistry of life staat natuurlijk ook weer maandelijks op het programma met actuele themas.

  Ook Oneness (deeksha) komt elke maand met een thema aan bod. Daarnaast zijn er ook enkele Oneness-weekends in Vladslo, Oneness thema-zondagen en Level 1 en 2 in Itali.

  Doordat de yoga op donderdagavond altijd meteen volzet is, komt er nog een groep bij op dinsdagavond.

  Op algemene aanvraag is er opnieuw een Club Welstand en Overvloed.

  Nieuw zijn de stille zaterdagen voor mensen die geen tijd hebben voor wekelijkse yoga of meditaties. Het is telkens een losse dag en dus geen reeks die men moet volgen.

  Natuurlijk is er weer een nieuwe start voor Je lichtlichaam ontwaken, met zowel een dinsdagavondformule als een weekendformule.

  Voor de mensen die de reeks Je lichtlichaam ontwaken vervolledigd hebben, zijn er dit keer drie vervolgweekends:

  De frequenties van Visie Continuteit van bewustzijn (Orin) Continuteit van bewustzijn (DaBen)

  Alain BraekeveltAl vanaf het begin van het Light Body Institute is Alain een bekend gezicht. Hij deed werkelijk alle cursussen. Zelfontwikkeling werd een deel van zijn leven. Intussen is hij een ervaren Lightbody leraar en doceert hij Je lichtlichaam ontwaken, Self-exciting en de Frequenties. Zo krijgen de mensen een stevige basis voor de Lightbody vervolgcursussen die Roland doceert. Sinds jaren is er een vlotte samenwerking tussen Roland en Alain.

  Wie Alain kent, omschrijft hem als warm en zacht, stabiel, vol mededogen en gevoel voor humor. Alain volgt zijn cursisten op via e-mail en per telefoon. Zo volgt hij elk groeiproces. Het boeit hem om zijn leerlingen op een harmonieuze manier door hun groeiproces te loodsen.

  Kantoordinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8:30 tot 13:00

  Light Body InstituteSint-Jansstraat 8, 8000 BruggeTel: 050 33 66 97- Fax: 050 33 19 93lightbodyinstitute@gmail.comwww.lightbodyinstitute.com

  Rekening Brummell BVBA: 860-0108496-32IBAN: BE90 8600 1084 9632

  Rekening Maheshwara VZW: 850-8171273-88IBAN: BE56 8508 1712 7388

  BIC: SPAABE 22

 • 4

  Infodag zondag 13 september14:00 Deur open15:00 Uiteenzetting: Raja Yoga Je Lichtlichaam Ontwaken Oneness (Deeksha) Ministry of life Club Welstand en Overvloed 16:00 Oneness Blessing17:30 Meditatie18:00 Einde Wanneer: zondag 13 septemberPrijs: gratisBegeleiding: RolandInschrijven: Er is geen reservatie nodig voor deze dag.

 • 5

  StilSteeds meer mensen dromen in deze tijd van stilte. Gewoon even stil staan middenin het drukke leven. De meesten weten niet waar of hoe ze er aan moeten beginnen, terwijl we juist niets hoeven te doen om de stilte te ervaren. Een zeer verrijkende dag vol yoga en meditatie waar je alleen maar afleert. Hieronder vind je de data voor de twee dagen Stil. Deze dagen staan los van elkaar. De dag in november is dus geen herhaling, maar heel verschillend.

  Wanneer: zaterdag 19 september, 9u30 tot 18u30 of zaterdag 21 november, 9u30 tot 18u30Prijs: 35 euro per dagBegeleiding: RolandInschrijven: 050 33 66 97

  Gewoonten doorbrekenHeb je er al eens bij stil gestaan hoe gewoonten ontstaan? Een gewoonte begint meestal met een handeling waarbij we een bevredigend resultaat hebben. We herhalen dit tot we bewust worden dat we erdoor verstarren, te eenzijdig zijn, te veel moeten toegeven, ons niet goed voelen. Maar ondertussen is het niet zo gemakkelijk meer om dingen anders aan te pakken. Want we moeten nu onze handelingen aanpassen of helemaal stoppen. En dan komen de betrokkenen plots naar voor, want meestal hebben zij er baat bij dat alles blijft zoals het is. Hoe kunnen we dit doorbreken? Wel, dat willen we je aanreiken op deze dag.

  Wanneer: zaterdag 26 september, 9u30 tot 18u30Prijs: 35 euroBegeleiding: AlainInschrijven: 050 33 66 97

  Club Welstand & OvervloedOpnieuw start ik met een groepje mensen die willen groeien in hun succes, welstand en overvloed. Ik organiseer het onder een soort club-formule omdat het fijn is om in een gesloten kring met mensen te werken die actief zijn, een carrire of bedrijf opbouwen of uitbreiden en zo heel open kunnen zijn en elkaar steunen. We kijken stap voor stap naar wat er is, wat er lukt en wat niet, wat goed voelt en wat niet. Telkens evalueren. Breng schrijfgerief mee zodat we bij de volgende zitting goed kunnen zien hoe je evolueert en om te controleren of je je plannen volgt. We komen 1 keer per maand samen. Tussendoor blijf ik bereikbaar via e-mail en telefoon om jullie zo goed mogelijk te volgen.

  Wanneer: woensdag 30 sept, 21 okt, 4 nov, 2 dec, 19:30 tot 22:30Prijs: 250 euro (geen losse lessen mogelijk)Begeleiding: Roland Inschrijven: 050 33 66 97

  Stap uit je hoofdSoms beseffen mensen na vele eenzame jaren, ondanks relaties en sociaal leven, dat ze niet bij hun gevoel komen. Emoties ontwikkelden zich soms tot dramas omdat alles mentaal en rationeel werd benaderd. Hele hoofdstukken van hun leven werden niet beleefd. Sommigen hebben zelfs de indruk dat ze niet geleefd hebben. Op deze dag leer je omgaan met je miljoenen gedachten om zo gewoon bij je gevoel te komen en een verras