Kerstridderke 2011-2012

15
‘t Ridderke BELGIË-BELGIQUE 9600 Ronse BC 31347 VU Reinout Bevernage Beekstraat 36 - 9600 Ronse 3 maandelijks Tijdschrift Dec - jan - feb 2011 - 2012 Afgiftekantoor RONSE P911059 Vredeseilanden de oopng van zoekertjes

description

Kerstridderke 2011-2012

Transcript of Kerstridderke 2011-2012

Page 1: Kerstridderke 2011-2012

‘t Ridderke BELGIË-BELGIQUE9600 RonseBC 31347

VU Reinout BevernageBeekstraat 36 - 9600 Ronse

3 maandelijks TijdschriftDec - jan - feb 2011 - 2012

Afgiftekantoor RONSE P911059

Vredeseilandende oorsprong van

zoekertjes

Page 2: Kerstridderke 2011-2012

Pagina 2 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 3

Aan alle arme stakkers die een weeklang verplicht alle familiediners afschuimden, aan alle mensen die met enige verwarring hun favo-riete serie zagen vervangen worden door de zoveelste heruizending van Home Alone, The Sound of Music of Canvas’ jaaroverzicht, aan alle zatte nonkel Rudy’s, aan alle durvers die zich waagden aan een kerstronkboefcontest, aan alle studenten van onze redactie die het beste van zichzelf probeerden te geven in deze vreselijke periode, aan alle veel te luidruchtige tante Mariettes, aan onze dierbare Rid-derkes en liefste Jonkvrouwen, van harte : Een gelukkig nieuwjaar !

Een nieuw jaar staat naar’t schijnt voor nieuwe voornemens. Lieve lezer, u en ik weten dat geen mens zich aan die frivole beloftes houdt. Maar wij doen het dit jaar anders. Wij, uw teerbeminde redactie, wij voegen de daad bij het het woord en presenteren u het nieuwe Ridderke anno 2012 : een volledig losgebarsten boekske vol nieuwe verslagkes en rubrieken! Met nog meer zever en gezever !

Onze onderzoeksjournalisten in spe trokken er op uit om de waar-heid achter de oorsprong van den Sk te vinden. En atuurlijk zal u uw portie geestigheid terugvinden in de verslagskes van de kadeejen en in’t gat van den hudo. Joehoew !

Lieve lezer, ‘k zou zeggen, trekt uw sloefkes aan, serveert uwzelf een heerlijk glaasje Château-la-Pompe, leunt wat achterover in uwen zetel en geniet van dit stukje hoogstaande lectuur.

We zien u gaarne,De Redactie

P 2 Voorwoord redactieP 3 InhoudstafelP 4 Voorwoord groepies + lidkaart + kamdataP 5 Verjaardagen en column leidingP 6 VredeseilandenP 8 Voorwoord OC + KaasavondP 9 Uitkijken naar...P 10 Verslag DistrictsweekendP 11 De oorsprong vanP 12 KapoenenP 14 KaboutersP 16 WelpenP 18 JonggidsenP 20 JongverkennersP 21 GiversP 22 Jin 2011P 25 Zoekertjes en vindertjesP 26 Het gat van den hudoP 28 Algemene kalender

happy 2012!!!

Onstuimige Arasari

Page 3: Kerstridderke 2011-2012

Pagina 4 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 5

Voorwoord Groepsleiders

mike, reinout en jeroen

Beste Ridders van de Fiertel,

Vooreerst onze beste wensen voor het nieuwe jaar en voor iedereen een goede gezondheid toegewenst.

Ik kan jullie met plezier vermelden dat wij onze wafel-bak met een mooie winst hebben kunnen afsluiten en daarmee zal uiteraard ook de actie van Amelie Delhoux in India; “Damiaan in Actie” gesteund worden. Graag zou ik iedereen bedanken die is komen helpen bakken, inpakken EN verkopen. Maar er zijn 2 mensen die ik nog meer wil bedanken: de mannen van den deeg! Jens en Seppe stonden al van 4u ’s ochtends op Carrick om deeg klaar te maken. Zij zijn niet meer uit hun keuken geweest tot alle ingrediënten op waren, en de keuken grotendeels was opgekuist – 23uur later. Echt vree bedankt daarvoor.

Ondertussen kunnen jullie al terug kijken op het eerste semester scouts. Ik hoop dat iedereen dit leuk vond. Mochten jullie nieuwe ideeën of suggesties hebben, aarzel dan niet om die te delen met elkaar. Alleen maar als jullie iets laten weten, kunnen wij daar iets aan veranderen.Het is als leiding tof om te zien dat alle leden elke week opnieuw van de partij zijn. En als lid is het tof om te

zien dat je leiding elke week opnieuw klaar staat om jou een onvergetelijke vergadering te bezorgen. Dus proficiat aan de leiding en leden die elke week opnieuw op zondagochtend stipt op post zijn. En vergeet niet: Het kamp is een beloning waar jullie een jaar lang samen hebben naar toegewerkt!

In het vooruitzicht staat nog drukke kalender;- De Vredes-eilanden-actie; waar wij jaarlijks aan meehel-pen,- Een ledenweekend van 3 dagen; waar iedereen kan zien hoe groot onze groep wel is,- Een Districtsdag wat voor de Givers eigenlijk een heus Districts-weekend wordt.Wij hopen dat wij jullie talrijk mogen verwelkomen op deze activiteiten en hopen op veel onvergetelijke avon-turen in 2012.

De Groepies

Jeroen, Reinout en MikeHert, Spiesbok en Castor

VerjaardagenOp een koude winterdag in december waar het potjandorie 15 graden is, in een stadje genaamd Ronse is er een jeug-dbeweging, namelijk de scouts. Ja, duidelijk, de scouts. Er is daar een groep rare mensen van groot en klein, oud en jong, die samen spelen om te komen tot technieken om zelf boterhammen te leren smeren en om de smurfen te zoeken die overal en nergens heel de tijd moesten hoesten omdat ze allergisch waren aan frietjes en kaas waarvan we dachten dat deze gemaakt werden door onze koning die elk jaar naar de koninginnenmarkt ging om daar speldjes en make-up te kopen voor zijn hond, Philip, die niet wist hoe een computer werkte en dus huurde hij een specialist taartenbakker in om meer uitleg te krijgen van advies verlenen over het verloop van snoepjes voor niet-commercieel gebruik en dus is een muts wel handig in de zomer want als het sneeuwt, wordt dat toch maar wat nu. Ondertussen leren de kindjes in de scouts hoe ze dingen moeten vastmaken en dus deden ze dat met levende personen, hun leiding, die ondanksalles toch geen spijt had-den van hun vergaderingen omdat de smurfen in het bos tik spelletjes aan het spelen waren en daardoor begonnen de konijntje te rappen en te rijmen en doordat deze rijmpjes zo diep waren hebben ze Osama kunnen vinden maar deze liet een windje en kwam plots terecht in Oezbekistan waar een groepsleider van de scouts allemaal opdrachtjes verzon om de cijfers van 1 tot 10 preventief te ondervragen over de religie in België 65458 miljoen jaar geleden was er 5 jaar later een ijscremautomaat die de verwarming op -4graden heeft gezet en daardoor zijn alle dinoís uitgestorven maar eigenlijk niet allemaal, want de rex heeft onze burgemeester benoemd tot burgemeester, maar F11 is een snel toets en F16 is een vliegtuig. Wat is dan F5896? Een voedselketen die vergif in hun fastfood doen om dan te zeggen dat het ongezond is terwijl ze het zelf verkopen en waarschijnlijk ook zelf opeten en toch is school heel belangrijk maar niet zo relevant want kindjes leren daar eigenlijk alles en ook niets want ik weet hoeveel 1+1+1-1 is en ik wil het ook niet weten want de auto is kapot waardoor ik nu de tram moet nemen naar Gent om 2 meter verder af te stappen in Sluis (in Nederland, niet te verwarren met een sluis in het water) om daar mijn mama te gaan bezoeken die met de vogeltjes wou vliegen, maar op haar neus viel en daarom is de wereld niet rond maar ovaal.Anoniem.

Column: zeveren is een kunst

Februari 2 februari Lotte Meersschaert 6 februari Jana Lambrecht 7 februari Charles-Henry Desmet24 februari Griet Dewitte25 februari Winne Michels28 februari Emma Pot

Maart 2 maart Sanne Smekens 3 maart Lowie Opsomer 3 maart Iris Dewolf 11 maart Femke Van Collie12 maart Louis Bertens 15 maart Jorgen Dhondt 16 maart Orfee Michels 18 maart Lynn Devos 23 maart Yanisha Devos23 maart Emilie Cambier 29 maart Elien Renders31 maart Clara Fourneau

Januari 4 januari Sander Roels 5 januari Lise Meersschaert 7 januari Yoni Van Wetter 10 januari Michaël Bevernage11 Januari Jolien Smekens 13 januari Julie Parmentier 15 januari Caroline Schlammes15 januari Vic Delhaye15 januari Noa Delhaye 16 januari Lisa Janssens 18 januari Jean-Marie Roels 20 januari Jeroen Liveyns 20 januari Maxime Jouret21 Januari Amber Leconte23 Januari Taya Pottie 27 Januari Collin Hart27 Januari Juline Smetrijns 30 januari Simon Jacquemyn

Vind je hier jouw lidkaart, dan ben je ook voor het jaar 2011 officieel aangesloten bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Vanaf dit jaar geldt de lidkaart ook als klantenkaart voor de Hop-per winkel en de Banier. Sommige mutualiteiten geven een premie aan leden van een jeugdbeweging, zij vragen dan dik-wijls een kopie van de lidkaart. Hou deze dus goed bij want het is de moeite waard!Vind je hier jouw lidkaart niet terug, neem dan snel contact op met [email protected] want dan is er waar-schijnlijk nog iets niet in orde met de betalingen.

LEDENWEEKEND: 13 TOT 15 APRIL

Kapoenenkamp: 8 tot 12 juli 2012

Welpenkamp: 2 tot 7 juli 2012

Kabouterkamp: ONGEKEND!

GROOT KAMP: 1 tot 11 augustus 2012

KampdataNoteer al-vast de

Page 4: Kerstridderke 2011-2012

Pagina 6 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 7

Vredeseilanden

Zo’n 12.000 vrijwilligers van Vredeseilanden trekken op 13, 14 en 15 januari weer de straat op. Met de verkoop van gadgets vragen ze Vlaanderen om mee te investeren in boerenfamilies over de hele wereld, want het effect daarvan reikt veel verder dan een beter inkomen: er is meer en gevarieerder eten, kinderen gaan naar school, er worden huizen gebouwd, er komt tijd voor ontspanning,... Stuk voor stuk “Farmer Effecten”, een belegging voor de toekomst die rendeert op alle vlakken. Rijstboerin Leon-tine Batcho uit Benin staat dit jaar centraal in de cam-pagne en is er een krachtig bewijs van.

Leontine Batcho is moeder van 5 kinderen en 8 geadop-teerde kinderen. Het parcours dat Leontine samen met de andere boeren aflegde mag gezien worden. “Tien jaar geleden was de eigen rijstproductie in Benin bijna onbestaande. Alles werd geïmporteerd uit Azië”, vertelt Gregorio De Groote, vrijwilliger voor Vredeseilanden.

Dat veranderde onder druk van de voedselcrisis en de stijgende prijzen op de wereldmarkt. “Het potentieel voor rijstteelt in Benin is enorm, maar de obstakels die overwonnen moeten worden, zijn dat ook. Boerinnen als

Leontine Batcho doen er alles aan om een Beninse kwali- teitsrijst op de markt te brengen. Vredeseilanden springt hen bij met investeringen, met opleidingen en bij de zoek-tocht naar nieuwe markten. Dankzij een samenwerking met Colruyt, vind je sinds vorig jaar zelfs fairtraderijst uit Benin in de Belgische winkels.”

De effecten voor Leontine en de andere boeren en boerin-nen zijn zichtbaar. “Er is geen voedseltekort meer in haar regio, haar kinderen kunnen verder studeren, er is meer tijd voor ontspanning en Leontine bouwde een nieuw huis.” Fotograaf Jimmy Kets ging bij haar op bezoek en bracht acht van die “Farmer Effecten” in beeld. Ontdek ze en investeer mee op www.vredeseilanden.be/farmereffect .

In (gemeente) vind je de vrijwilligers van Vredeseilanden tijdens het weekend van 13, 14 en 15 januari onder meer aan de Colruyt, de Delhaize, de grote markt en de Match

Contactgegevens

Gregorio De [email protected] 06 50 20

Verkoopschema Vredeseilanden 2012JONGGIDSENVerkopen aan de Delhaize van 9u00 tot 10u30Verwarmen zich in Odicé (A.L. Vanhovestraat 43A 9600 Ronse) van 10u30 tot 11u30

KABOUTERSVerkopen aan de Delhaize van 10u30 tot 12u00Verwarmen zich in Odicé (A.L. Vanhovestraat 43A 9600 Ronse) van 12u00 tot 13u00

WELPENVerkopen aan de Delhaize van 12u00 tot 13u30Verwarmen zich in Odicé (A.L. Vanhovestraat 43A 9600 Ronse) van 13u30 tot 14u30

KAPOENENVerkopen aan de Delhaize van 13u30 tot 15u00Verwarmen zich in Odicé (A.L. Vanhovestraat 43A 9600 Ronse) van 15u00 tot 16u00

JONGVERKENNERSVerkopen aan de Delhaize van 15u00 tot 16u30Verwarmen zich in Odicé (A.L. Vanhovestraat 43A 9600 Ronse) van 16u30 tot 17u30

GIVERSVerkopen aan de Delhaize van 16u30 tot 18u00Verwarmen zich in Odicé (A.L. Vanhovestraat 43A 9600 Ronse) van 18u00 tot 19u00

Page 5: Kerstridderke 2011-2012

Pagina 8 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 9

Voorwoord oudercomite

Beste scouts, ouders en scoutslievende sympathisanten,Het einde van het jaar is weer in zicht (of misschien al net voorbij). Het OC wenst jullie hierbij dan ook prettige eindejaarsfeesten en voor een gezond, gelukkig en liefdevol 2012 toe.

KaasavondTraditiegetrouw is er in het begin van het jaar onze fantastische kaasavond. Deze gaat door op zaterdag 11 februari vanaf 18u30 in zaal De Spil. De wekelijkse vergadering is op zaterdagnamiddag en eindigt ook aan De Spil. Ideaal om als ouder een vervolg aan de vergadering te breien en je eens te goed te doen aan vele soorten kazen, lekkere wijn en goede bieren. De aan-wezigheid van vrienden, kennissen en oud-scouts zorgt ervoor dat dit steeds weer een gezellige avond wordt.De prijs is 13 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen tot 12 jaar.Kaarten te verkrijgen bij de leden van het OC of reserveren via e-mail bij [email protected]. De opbrengst gaat, zoals altijd, naar de verdere verbetering van de lokalen.Wij rekenen op jullie talrijke aanwezigheid.Vele groeten,

Het oudercomité:

Ann, Anne-Marie, Griet, Gwen, Jean-Marie, Ma-rie-Anne, Nico en Peter

uitkijken naar...

Bij het nijpend tekort aan JIN dit jaar, is het onmogelijk om deze in te schakelen in de eerste vergaderingen. Bij deze vergaderigen kunnen heel wat leiding niet komen omdat ze nog moeten studeren. Daarom hebben we het volgende concept bedacht: een Film-namiddag!Een hele namiddag gaan er films spelen, iedere keer voor een andere leeftijdscategorie. Het komt er dus op neer om op het juiste moment toe te komen (anders kijk je misschien een film waar je niets van begrijpt...)

We proberen na al te kiezen welke film het zal zijn, maar behouden het voorrecht om hier verandering in te brengen.

KINDERFILMVan 14u tot 16u15 speelt een kinderfilm voor de ka-poenen, welpen en kabouters: De smurfen (the movie)(vlaams)JONGERENFILMVan 18u30 tot 21u speelt een jongerenfilm voor de jong-givers en givers Tintin (the movie)(vlaams).

Dan gaan de jonggivers naar huis en de givers blijven de nacht onder begeleiding van hun leiding. We zullen rustig nog een filmpje kijken en het lekker gezellig maken. Vergeet je slaapgerief niet!

Van vrijdag 13 april omstreeks9u30 tot zondag 15 april rond 17ugaan we met z’n allen op weekend!Iedereen, van kapoen tot leiding,zal voor een keertje op hetzelfdeterrein roepen en schreuwen, lastigdoen en spelen, slapen en eten. Wezullen vertroeven op een geheimelocatie te Avelgem, fun verzekerd!De kapoenen, kabouters en welpen

verzamelen vrijdag om 9u30 opCarrick en zullen gevoerd wordendoor gewillige ouders. Wie kanvoeren, zou ons een groot plezierdoen als je dit al kan laten wetenper mail: [email protected] de terugrit zoeken we ook nogchauffeurs, we zouden vertrekkenom 16u30 in Avelgem. (ook eenmailtje graag)De Jonggidsen, Jongverkenners,Gidsen en Verkenners verzamelenop Emmaüs. In perfect uniform enmet een rugzak die je eigenhandigkan dragen! U bent gewaarschuu-

wd!

Avelgem is niet zover, en alsje komende weken aanwezig benten braaf meespeelt, weet ik zekerdat de leiding geen al te grote om-toerenzal organiseren ;)De prijs voor deze 3 onvergetelijkedagen is voor iedereen dezelfde:€25En vergeet dus niet: slaapzak,matje, bord en bestek, ‘t Ridderke,een toiletzak, extra pull ... eenstandaard overlevingszak voor 2nachten. Meer daarover in het vol-gende Ridderke.

Wat dacht je van heerlijke biefstuk fiet op zondag 6 mei? Het belooft alvast mooi weer te zijn! [Bron?]...Welja, het weer doet er eigenlijk niet toe, ‘t is de ambi-ance die wij verzekeren! Wij geven de scouts en gidsen, ouders en sypatisanten de kans om nog eens gezellige middag te beleven en te genieten van onze belgische

specialiteit: De friet! En wat past er beter bij die friet dan biefstuk? - Vis.(Owkey, die vis fanaten mogen er natuurlijk ook zijn.. - Balletjes in tomatensaus! (en voor de kinderen voorzien we dan balletjes...)

- En kunnen we daar iets bij drinken?Wij zijn op alles voorzien! (“alles” mag niet te vrij geïnter-preteerd worden)Dus schrijf alvast de datum op in je agenda, en meer lees je in het volgende ridderke!

Page 6: Kerstridderke 2011-2012

Pagina 10 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 11

Verslag districts-weekend leidingDistrictsweekend, altijd wel een week-end vol verrassingen. Een weekendje waar je je als leiding aan vanalles kan verwachten. Gezellig samen een pintje drinken met wat aperitiefhapjes, wat socializen met andere leiding van de verschillende scoutsgroepen. De ene al wat meer in thema verkleed dan de andere... Maar Ronse was sowieso weer van de partij! Ze kennen ons daar intussen al goed. Ah! Tijd voor de eerste vorming! Nu hoor ik sommige al denken, pff daar heb ik echt geen goesting in, maar deze vorming was echt mijn ding! Een vorming ‘internet tools’ gegeven door jeugdwerknet. Klinkt interessant. Hier zagen we hoe we in scoutsver-band gebruik kunnen maken van dergelijke tools. Hoe gemakkelijk en gebruiksvriendelijk zulke tools wel kunnen zijn. Zeker in deze moderne en technologische tijden! Wie heeft er tegenwoordig geen internet verbind-ing, een e-mailadres, een Facebook- of/en Gmail-account?! Maar dat is uiteraard niet alles. Het is kwestie van de digitale sprong te durven wagen en te ontdekken hoe deze tools het je zoveel gemakkelijker kunnen maken! Want communicatie is o-zo-belangrijk!

Er bestaan heel wat tools zoals, Google Agenda; Google Docs; Drop-box; Google Maps; Google Alerts; Doodle; FaceBook; Twitter; gebruik maken van RSS; Slideshare; Issuu; Flickr; Picasa; YouTube; Remember the milk; Evernote; verschillende add-ons; PDF to Word converter; Mindmeis-ter,…Deze tools kunnen het ons gemakkeli-jker maken, zo kan Doodle ons een handje helpen bij het plannen van de voorbereidingen voor onze jaarlijkse wafelbak, Google Agenda als al-gemene scouts agenda, Google Docs, Dropbox en Slideshare om document-en gemakkelijk te kunnen delen. Ook ik als webmaster van Scouts Ronse heb gemerkt dat onze site véél beter kan, veel interactiever,.. Zo kan je Google Maps en Street View gebruiken om je contactgegevens op je site beter te tonen. En het is juist deze vorming die mij een boost gegeven heeft om een nieuwe website te creëren. Ik had zoveel ideeën opgedaan en met wat kennis van voorheen ben ik dan maar direct aan de slag gegaan. Zo wou ik al lang CMS introduceren, afkort-ing van Content Management System wat inhoud dat leiding en andere scouts sympathisanten zouden kunnen inloggen en zelf artikels op de web-site zouden kunnen gaan toevoegen. Voeg hier dan nog eens een integratie van Facebook aan toe en het wordt gewoonweg geniaal! De veranderin-gen aan de website zal je misschien afgelopen weken al gemerkt hebben, maar laat het duidelijk zijn: de web-site is nog lang niet af! Met het oog op reclame/publiciteit lijkt mij dit alles een heel belangrijk aspect! (nu: 500 bezoekers per maand = zeker niet slecht!)Wat ik vooral onthouden heb, is dat communiceren iets is dat je nooit alleen doet. En dat niet alle tools altijd bruikbaar zijn voor je organisatie. Het is belangrijk deze juist en nuttig te

gebruiken!Na deze succesvolle vorming was het tijd voor een kleine pauze met terug een hapje en een drankje, wat nabab-belen over de afgelopen sessie en hup tijd voor de volgende vorming!Deze keer konden we kiezen tussen 2 verschillende vormingen namelijk ‘Tocht voorbereiden’ of ‘Gezag zonder gezaag’. Ik ging uiteraard voor het eerste. Hier zagen we nog eens een goede basis en leerden we bepaalde punten uitschrijven van op een kaart in coördinaten. Dit zowel theoretisch als praktisch. Ik vond het alleszins interessant om het nog eens te horen van 2 specialisten en op deze manier konden wij ook eens onze positieve en negatieve ervaringen met anderen delen.Dan restte ons nog het avondeten, een thema-quiz-avondspel en als afsluiter een feestje want o-ja, groepsleider Reinout was jarig! Kortom districts-weekend = aanrader!Tot uw dienst,

Bart De WormGedienstige CholoWelpenleiding, Materiaalmeester & Webmaster.

de oorsprong van...

De Oorsprong Van

Het SK! Neen, niet de voetbal-ploeg SK Ronse...Maar wel de (toch wel stinkerige) kroeg waar de leiding al eens durft

samenkomen om een pintje te pakken, OF NE COLA,

dat gebeurt ook! De stek waar veel geniale verga-deringen voorbereid worden, de kleine ruimte die

met leven en dood wordt bewaakt voor de ogen van de kadeetjes. En nu komen jullie het allemaal te weten!! HOU U VAST HOU U VAST! Het SK bestaat eigenlijk nog niet zo lang als jullie wel zouden denken. Anno‘89 -‘90 gingen ze van start.Het zit zo dat de leiding eerst zijn zakken ging legen in de, nu niet meer zo populaire ,‘Tower’ aan de kleine Markt. Ja, echt waar! Ik was er ook van geschrokken. Er werd destijds op de groepsraad beslist om een stuk van het verkennerslokaal in Emmaüs om te toveren tot Scouts-kaffee, omdat ze al de centen die werden uitgegeven op zondagmiddag in ‘de Tower’ eigenlijk beter in eigen kas konden storten. Een geniaal idee dat alleen de Ridders Van De Fiertel waardig is natuurlijk. Hier was werk aan de winkel! Wat heb je allemaal nodig? Een toog, een kicker-tafel, zetels, een leuk interieur, en daarvoor behoeft een likje verf aan de muur…De toog haalden ze bij de ‘Kobbe’, die was te groot dus zaagden ze daar een stuk af. De kicker-tafel kwam van Gunther, de zetels uit de ‘Tower’ (jaja, de geniepigaards).Er werd grotendeels door de toenmalige JIN geverfd die waarschijnlijk met fonkelende ogen uitkeek naar de avonturen die in het nieuwe Scoutskaffee beleefd zouden worden. De aansluiting van water en afvoer van de toog werd door Johan Michels gedaan. Sinds dan was het zo dat het café op zondagmiddag werd opengehouden en uitzonderlijk op vrijdagavond. Zo kon de leiding dan na de spetterde vergaderingen bijpraten over hun avonturen, roddelen over de leden en natuurlijk gewoon zeveren! Zoals we wel al ne keer durven in de scouts…Nu, vele jaren later, is het SK vooral open op vrijdagavon-den. Het heeft pieken en dalen gekend qua populariteit en de gebeurtenissen waren niet altijd zo koosjer… Er zijn veel verkleedfeestjes geweest of evenementen zoals

Jullie geliefde redactie kreeg plots het lumineuze idee om van eens te gaan graven in oude tradities die in onze scouts leven en er een woordje uitleg bij te geven, zoals het SK, Ketelmatch, Rambotocht, Wafelbak,…Allemaal vanzelfsprekendheden die gevormd zijn door oudere scoutsgeneraties.En wij de jeugd, de trotse jeugd die de zware verantwoordelijkheid van de toekomst op onze ruggen dragen, mogen toch ook eens weten waarom, hoe en wanneer die aloude tradities ontstaan zijn? Dus zijn 2 reporters van ‘t Ridderke zijn gaan zagen, smeken en bedelen achter deze (precies wel goed verstopte) informatie. Voor editie 1 kozen we voor ... tadamtadamtadamtadammmmm

‘bitterballencontest’ (ik opteer nog steeds voor een alternatief voor de vegetariërs, maar volgens mij mag ik da op mijnen buik schrijven;) )Ook op de bommels is het een gekende traditie voor leiding en oud-leiding om eens binnen te springen in het SK. Hoewel het publiek altijd meer leiding was, zijn er momenten geweest dat ook niet-scoutsers een of meerdere pintjes in het SK durfden te pakken.( OF COLA NATUURLIJK) (Fanta, water, ice-tea is ook een optie..)

Natuurlijk valt het niet te ontkennen dat de prij-zenlijst aantrekkelijk is en winst maken nooit het voornaamste doel is geweest. De ligging is natuurlijk uitstekend om een avondje uitgaan in te zetten met scoutsvrienden, want dat zijn natuurlijk ook vrienden voor het leven. Tot zover ‘De oorsprong van… het SK!’En voor de leden; Weet heeeeel goed dat jullie mogen dromen, fantaseren, visualiseren, wat dan ook, het echte SK zie je pas op het moment je je JIN-jaar betreedt.JA INDERDAAD, ik heb zelf nog als lid ge-probeerd daar binnen te geraken met als resultaat WOEDENDE leiding en een waarschuwing om uit de scouts gezet te worden!! EN DAT WILLEN WE NIET RISK-EREN HEIN! In het volgend Ridderke mag je het vervolg verwachten van “de oorsprong van…” benieuwd wat het dan wordt! Oja! Denk je interessante informatie te hebben voor de Ridderke-redactie?Hou je niet in en doorvlammen die weetjes!Groeten van

Genietende Ibis & Enthousiaste Jasana

met dank aan Gwen Dhondt voor alle informatie!

Page 7: Kerstridderke 2011-2012

Pagina 12 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 13

kapoenen KaLeNderjanuari

Zaterdag 14 januari: Vredeseilanden

Zondag 15 januari:Geen vergadering

Zaterdag 21 januari: Filmnamiddag

Zondag 22:Geen vergadering

Zondag 29/01:

Vergadering

februari

Zondag 5 februari: Vergadering

Zaterdag 11 februari: Vergadering

en aansluitend Kaas- en Wijnavond

Zondag 12 februari:Geen vergadering

Zondag 19 februari: Vergadering

Zondag 26 februari: Vergadering

maart

Zondag 4 maart: Vergadering

Zondag 11 maart: Zwemvergadering *

Zondag 18 maart: Geen vergadering, leidingsweekend

Zondag 25 maart: Vergadering

ZON 01/04:Aprilvisvergadering

* Iedereen brengt zijn

zwemgerief, handdoek en 1 euro mee. We zoeken

ook nog oud-ers die bereid zijn om te ri-jden naar het zwembad van

oudenaarde.

kalender

prachtigehemelsegekkebekken

Page 8: Kerstridderke 2011-2012

Pagina 14 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 15

kabouters KaLeNderjanuari

Zaterdag 14 januari: Vredeseilanden

Zondag 15 januari:Geen vergadering

Zaterdag 21 januari: Filmnamiddag

Zondag 22:Geen vergadering

Zondag 29/01:

Natte vergadering! Zwemmen

februari

Zondag 5 februari: Barbie-vergadering

Zaterdag 11 februari: Modelvergadering

en aansluitend Kaas- en Wijnavond

Zondag 12 februari:Geen vergadering

Zondag 19 februari: Ninjavergadering

Zondag 26 februari: Rapvergadering

maart

Zondag 4 maart: Facebookvergadering

Zondag 11 maart: Spartacusvergadering

Zondag 18 maart: Geen vergadering, leidingsweekend

Zondag 25 maart: Sportergadering

ZON 01/04:Justin-Biebervergadering

kalenderKerstfeestjeHet is bijna kerst, dan vieren we feest.ook bij de scouts, dat was nu.mijn opdracht voor een cadeau is dit verslag schrijven .benieuwd wat er in zit...ik kan goed gooien op jeroen zijn hoofd met het muziekaal pak.niet gooed naar hafsa haar hoofd.groetjes

stien.Sinterklaasvergaderingsinterklaas was leuk.ook omdat we snoep kregen.en we deden opdrachten.dat was ook leuk.en ik zagdat het een valse sinterklaas was.ik moest als opdracht een mopje vertellen met hafsa.groetjes

anonieme kabouter.

Page 9: Kerstridderke 2011-2012

Pagina 16 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 17

welpenVerslagjeWij zijn naar kamp gegaan, we hebben op stro geslapen maar wat is leider Maarten junior een zwijn waardoor het vandaag scouts is en we gooien met eikels zodat we weer dom kunnen doen en zodat de leiders nog lelijker dan ooit zijn en we zijn aan het winnen. Vic is er niet en Maxime en Simon zijn tof want het regent niet dus heeft Jan een grote lul en is Sander een grote nul en Sten zit in een boom. En tijdens het kampvuur eten we chips. En de leider is weer aan het knoeien. We verzamelen eikels om te gooien op de kabouterleiding, vooral op Niels.

Verslagje kerstfeestje:Bloed is pijn en kerstmis is fijn. en reper moet krapul zijn, maar alleen in de refrijn en het reimje is afgeloopen. doeileiding is cool, leiding is zalig, leiding is zot

Verslagje sinterklaasvergadering:De Sint was here en zwarte pied int rood en blauw, zwart. Met snoep: choco, niknak, maria in een mand van riet en ze hebben puntschoenen en botienen :) :) :) !!!!!!

De twee Louis zijn cool omdat Kakadafi dood is want Baps is een homo dus zijn de louis cool en Clement een loser en dus schrijft Louis nog maar iets. Ik schrijf een rechtstreeks verslag van de catch tussen super-homo Baps en dikke loser Louis Carlier. Ze smijten op Louis, ze zitten op de wip, Theo komt eraan met een pet in zijn handen. Guust staat recht, Robin wrijft over zijn lul. De superhomo smijt met eikels naar ons. Niels met een potje urine in zijn hand. Nu is er een super catch tussen Guust en Louis. Guust smijt hem naar de maan. En Baps weent want Clement heeft hem pijn gedaan. Bart flirt met een meisje van 8 jaar. Elias praat met zijn mond vol. 2 kabouters lekken een pot choco uit. Er zijn inbrekers in ons lokaal. Maxime denkt weer aan pornooooo! Elias is aan het dagdromen. Seppe heeft iets ma hij wil niet zeggen wat het is. Niels klimt. EINDE

Louis en Louis

KaLeNderZie de algemene kalender op de

achter�ap van het ridderke

* Woordje van de redactie. Soms moet er een beetje censuur komen. Gelukkig is deze liefelijke tekening veel... liefelijker.

Page 10: Kerstridderke 2011-2012

Pagina 18 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 19

Goede dadenvergadering

KaLeNderZie de algemene kalender op de

achter�ap van het ridderke

Page 11: Kerstridderke 2011-2012

Pagina 20 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 21

Het is een mooie winteravond in december.Uit de hemel vallen sneeuwvlokjesDe sneeuwvlokken smelten samen in liefdeonze vriendschap maakt ons aantreden krachtigeerlijkheid heeft in de scouts een grote rol.

-Amber Carteus-

Go sam, he's the man, he can do what no one

can

KaLeNderGivertjes toch!

Alsof jullie een kalender nodig hebben? Kom dan toch gewoon iedere week!!! (we wish..) Weet je wat, volg gewoon de algemene kalender, maar met deze ene uitzondering: wij gaan op FIETS-weekend!

Jawel, zorg maar dat je fiets pico-bello in orde is voor het einde van de krokusvakantie!

fifiWEEKEND

Want vrijdag 24 februari omstreeks 18u vertrekken we samen op een 75% fiets-gerelateerd-weekend! (De overige 25% is: 20% verrassing en 5% slaap...) Tegen de zondag 26 februari hopen wij terug te komen in Ronse, rond 10u ‘s ochtends! (Misschien loopt het een beetje uit, maar vÚÚr 12u zijn we ZEKER terug.)

24 TOT 26 FEB

Dus, lieve kinderen, 24 tot 26 februari, van 18u tot 10u, slaapzak, matje, toiletzak, gamel en bestek, reservekleren, handdoek EN ZWEMBROEK!

Uw voltallige leidings-ploeg

De jongverkennerleiding verwacht bij deze een verslag van Sam voor het volgend ridderke waar in staatHOE ZALIG HET WEL NIET VOELT OM EEN PAGINA TE VULLEN EN EVEN IN DE BELANGSTELLING TE STAAN. Vele meisjesharten zijn bij het zien van deze foto gesmolten. Omdat de jonggidsen op groot kamp hun hout niet zelf willen dragen raad ik ze aan de rubriek ‘zoekertjes’ te gebruiken voor originele liefdesbrieven die uiteraard bij Sam terecht zullen komen.

Page 12: Kerstridderke 2011-2012

Pagina 22 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 23

jinHet dagboek van Elien (aka Beccie)

1 juli 2010: ’s avonds vertrokken uit Ronse, naar Lille, naar de Auchan een beetje inkoopkes doen eh.

2 juli 2010 Na een lange reis kwamen we toe in Grenoble [Al met een sterretje in de voorruit]. Door de zware nacht met weinig slaap hebben we eerst nog wat uitgerust bij aankomst. De mannelijke jinni leefde zich uit met voetballen terwijl de beccies de omgving wat verkenden & ik me mentaal voorbereide op de bungee. Omstreeks 10uur begonnen de andere bungee-jumpers toe te stromen en werd de bungee-stand opgezet. Na enkele in ballerina-, baby- en superman verkleede mannen was het aan ons om te springen. Niels ging als eerste. Hij sloeg een verschrikkelijke kreet die bij-na lawines veroorzaakte, dan maakte hij een ongelooflijke jump die meteen ook de mooiste was. Daarna was ik aan

de beurt. Nadat ik volledig was ingepakt met velcro en tou-wen en rekkers en centuren, ging ik de trapjes op. En toen gebeurde het onwaarschijnlijke; ik kreeg geen vat meer op mijn fysiologische opwinding. Na poging 1 en 2 gaf ik het op. Na mijn mislukte poging was het aan koen, ruben D en Elias die ook een hele mooie sprong deden. Ook derest deed de jump behalve de roelsjes maakten hetzelfde door als mij. Daarna was het tijd voor het eten. De vrouwtjes maakten een fantastische maaltijd (broodjes met kaas, hesp en salami) klaar. Na het eten zijn we verder aangezet naar de camping. Op de camping gingen louise en ik onmid-delijk op zoek naar de sanitaire blok. Daarna zetten de mannen tent op terwijl de Beccies de busjes uitkuisten. Als avondeten aten we vol-au-vent met rijst en rauwe groentjes. We zijn die avond vroeg gaan slapen door buren die klaagden dat we te veel lawaai maakten ..

3 juli 2010 Vandaag zijn we rond 8uur op opgestaan om om 9uur aan te zetten naar een “avonturenpark”. Na veel bochten, hellingen & afdalingen kwamen we uit in een bos waar we er allerlei parcours in de hoogte waren. Iedereen, vooral Niels, was enthousiast om alles parcours af te leggen. Alles verliep heel vlot tot de Beccies hun eerste deathride moesten afleggen. Zelfs bij de begeleider zakte de moed tot in de schoenen. Toen Louise eindelijk sprong, vluchtten zelfs eekhoorns naar een ander bos omdat ze niet kon-den weerstaan aan het oorverdovende gekrijs. Toen Elien sprong, kregen alle bomen van bos geen zuurstof meer. Uiteindelijk hebben we toch nog onze schrik overwonnen en hebben we zelfs de hoogste slingeringen getrotseerd. Om de traditie in eer te houden, aten de Beccies na afloop nog een twister. Op terugweg naar de camping hebben we nog even een frisse duik genomen tussen 10 miljoen visjes. Na nog wat rijden waren we terug op de camping waar we na een kort avondspel in onze slaapzak kropen.

4 en 5 juli 2010 ’s Morgens zijn we eerst naar de Lidl geweest waarna we doorreden naar de Ardeche om deze af te varen met de kajak. 2 onervaren Beccies in 1 kajak is om problemen vragen. Na 1km hadden we 3km afgelegd , 5x gekanteld & waren we mentaal gebroken. Dus offerden Reinout en Seppe zich op om elk een Beccie voor hun rekening te nemen. Na een hele dag kajakken werden we naar onze busjes gebracht waarmee we een nieuwe camping reden. Na een verfrissende douche en een voedende maaltijd kropen we vroeg in ons tenten om morgen opnieuw een hele dag te kajakken. [Dit was de avond dat de jongens ook konden genieten van de wijn die speciaal gekocht was voor de Beccies. Slaap-wel.] Met vermoeide armen van de dag voordien sprongen we de 2de dag terug in onze kajak. In de voormiddag hebben we ons er moeten haasten omdat we dachten dat we niet tijd terug gingen aankomen, maar in de namiddag zaten we door op schema dus konden we het rustig aan doen. Bij aankomst waren we heel blij want we waren allemaal pompaf. Nadien zijn we nog eens naar de Lidl geweest waar we de Lidl uitdagen door met weinig kleren aan het bovenlijf naar binnen te gaan. (want de dag voordien

werd Reinout vriendelijk gevraagd zijn gespierde body te bedekken met een stofje..) Na het bezoek zetten we aan richting pampelona!

6 ,7 en 8 juli 2010 Rond 5 uur in de ochtend kwamen we toe in Pampelona. Eenmaal aangekomen hebben we een kleine siesta in-gevoerd. Om 12 uur begaven we ons naar een plein in Pampelona waar we om 12 uur stipt op een groot scherm konden meetellen naar de start van de grote feesten. Toen het feest losbarstte werd er snel met liters sangria gegooid. Even later trokken we wat dieper de stad in om de feesten van naderbij te volgen. Alle bewoners stonden daar op hun balkon en goten emmers water naar beneden. Doordat bijna iedereen van ons hun scoutshemd aanhad, waren we herkenbaar een we werden aanbeden door alle spanjaarden. Iedereen wou een foto met ons en sloeg een praatje met ons. In het begin was het even wennen aan al die aandacht maar het was wel leuk. ’s Avonds zijn we nog uitgegaan, maar niet te lang want de dag nadien moesten we vroeg uit de veren. Vandaag stonden we om 6u op om om 6u30 op bestem-ming te zijn want om 8u begon de stierenloop. 1u 30min hebben we met piekende ogen moeten wachten. 1uur 30min die een eeuwigheid leken te duren om daarna een halve minuut spectakel mee te maken. Doodop strompelden we terug naar onze busjes om onze nachtrust verder te zetten. Rond 16uur stonden we op en zijn de beccies hun gaan wassen aan een drink-kraan ergens op straat. ’s Avonds gingen we uit en beleefden de Beccies een

gouden tijd. Rond 2u30 kropen we in onze slaapzak. De ochtend nadien zetten we na ons ontbijt aan richting Ordessa.

8 ,9 en 10 juli 2010 Nog voor het vertrek verloor Louise de helft van haar schoenzool, BALEN. De tocht van de eerste dag werd door Reinout geschat op iets van 2u 30min. Na 1km verloor Louise ook de andere helft van haar schoenzool en niet veel later volgde ook haar andere gehele schoenzool. Na 2u 30min slenteren kwam Reinout tot de conclusie dat hij de tijd wat misrekend had. Na 6uur en een heel zware klim kwamen we aan op een hoogte van 2 200m, waar we onze tent mochten opzetten en in ons slaapzak konden kruipen. De volgende ochtend stonden we om 9 uur op om dag 2 in te stappen. De Beccies vonden het favoriete plek enkele 100 meters achter de groep. Ondanks onze achterstand op de groep kwamen we 2uur te vroeg aan op het eindpunt vandaag? Louise en ik gingen een deugddoende nacht tegemoet maar ’s nachts werden we wakker door een ondergelopen tent en toen ik me recht wou zetten om de schade op te meten, voelde ik mij ineens heel slecht en roepte ik Louise wakken omdat ik de rits van de tent niet vond. Louise dacht dat de wereld verging en sprong op om de tent open te doen. Ik ben in mijn halve slaap uit de tent gelopen en heb toen moeten overgeven. De Beccies waren volledig onderkoeld en moesten bij iemand anders in de tent gaan liggen waar het niet had binnengeregend. Elias en Sjarel, de reddende engelen offerden zich graag op om in een andere tent te gaan liggen zodat Louise en ik bij

Page 13: Kerstridderke 2011-2012

Pagina 24 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 25

Jorgen en Sander konden gaan liggen. Nadat Elias water en papieren zakdoeken voor me was gaan halen, konden we verder slapen. Na een verschrikkelijke nacht konden we beginnen met de afdalingen, afdalingen, afdalingen en afdalingen, tot vervelens toe. Bij aankomst waren we uitgeput en blij dat de 3daagse voorbij was. Daarna zijn we in de busjes gekropen richting Biaritzz. Onderweg zijn we gestopt aan de Mac Donalds om te eten. Dan reden we verder naar de zee.

10 , 11 en 13 juli 2010 Na 1 uur rondrijden in Biarritz vonden we eindelijk de oude haven. We hebben ons daar geparkeerd, hebben snel een toertje gedaan en zijn dan gaan slapen. De vol-gende dag werden we wakker door de warmte. Het was een prachtige dag en dus hebben we deze op het strand doorgebracht. We hebben de warmte af en toe eens door-broken door een frisse duik te nemen in de zee. Op het einde van de dag waren enkele jinners volledig verbrand en gingen deze dus een pijnlijke nacht tegemoed. De derde dag in Biaritz werden we wakker door de regen. De eerste activiteit was het uitkuisen van de busjes. Daarna heb ik wat uitgerust op het strand. In de avond zijn we beginnen zoeken naar een camping. En toen gebeurde het. Het busje van Reinout werd aangereden in de poep door een dronken vrouw die vluchtmisdrijf pleegde. Bij het bot-sen verloor de vrouw haar nummerplaat. We belden naar de politie en moesten naar het bureau rijden. Na langer dan een uur te wachten in de busjes terwijl de leiding bij de politie alles in orde brachten, vertelde de leiding ons dat we op resto gingen. Doordat we die dag nog niet had-den middaggegeten, was dit het beste wat ons die dag kon overkomen. Nadat we allemaal ons buikje rond hadden gegeten, zetten we onze zoektocht naar een camping verder. Onderweg naar de busjes kwamen we Hollanders tegen die ook op zoek ware naar een camping. Rond 22u hadden we eindelijk een camping gevonden. De Beccies checkten onmiddelijk de sanitaire blok die een grote mee-valler bleek te zijn. Na een frisse douche waren de Jinni

klaar om een stapje in de wereld te zetten. In de discotheken geraakten we niet binnen omdat nog niet iedereen 18 was. Daarom gingen we naar een café. Daar hebben we de dubstep en het shuffelen geïntroduceerd. Toen kwamen ineens de Hollanders binnen die we eer-der die avond ontmoet hadden. Het waren heel gezellige mensen en we ginen samen op zoek naar een discotheek waar we konden binnengraken. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we in geen enkele discotheek bin-nen konden doordat nog niet iedereen 18 was... De enige

reden dat de Hollanders niet binnen mochten was omdat 1 van hen een zwemshort aanhad. Die Hollander met de zwemshort wou van iemand van ons ruilen van broek en €20 geven als “beloning”. En toe heb ik ik me opgeof-ferd om mijn broek af te staan. Toen zijn we 2 Noren tegengekomen, André & Lars, die ons de weg gingen tonen naar een discotheek waar we zouden kunnen binnen-graken. Na 3 kwartier rond getsjol en gedoe met de Noren kwamen we uiteindelijk bij de discotheek waar we als eerst waren proberen binnen te graken. Toen hebben we beslist om terug naar de camping te gaan en zijn we gaan slapen.En de rest is geschiedenis...

VOLGENDE KEER: The song of the Chevies and the Beccies

zoekertjes& vindertjes

Groene korte scoutsbroek, maat 6 jaar: 5 euro | Bever-nage | Beekstraat 36, Ronse, 055 23 76 70

Groene korte scoutsbroek, maat 8 jaar: 5 euro | Bever-nage | Beekstraat 36, Ronse, 055 23 76 70

Groene lange scoutsbroek, maat 6 jaar: 5 euro | Bever-nage | Beekstraat 36, Ronse, 055 23 76 70

Groene lange scoutsbroek, maat 8 jaar: 5 euro | Bever-nage | Beekstraat 36, Ronse, 055 23 76 70

Groene wollen VVKSM-pull, maat 8 jaar: 5 euro | Bever-nage | Beekstraat 36, Ronse, 055 23 76 70

Scoutshemd maat 10 jaar5 euro | Devos | 069 86 83 19 of [email protected]

Scoutshemd maat 8 jaar5 euro | Devos | 069 86 83 19 of [email protected]

Groene scoutsbroek maat 6 jaar: 5 euro (te bespreken) | Devos | 069 86 83 19 of [email protected]

Beige scoutsbroek maat 7-8 jaar: 5 euro (te bespreken) | Devos | 069 86 83 19 of [email protected]

TE KOOP IN DE HOPPER: Toffe zwarte boxershort (voor de jongens) of shorty (voor de meisjes) met op de elastiek achteraan het ‘Scouting Da’s Durven’ logo in het rood.

Scoutskledij waar je uit gegroeid bent? Op zoek naar een 2de hands scouts kledingstuk? Dan ben je hier op de juiste plaats! (http://scoutsronse.be/index.php/2de-hands-scoutskledij)

Kledij mag hier altijd aangeboden worden. Dit doe je door te mailen naar [email protected]. Op deze manier kom je hier in onderstaand overzichtje terecht:

wij bieden aanVerkennerleiding zegt: wij merken dat de broeken van onze leden te lang zijn, dus bij deze verkopen wij de pijp van de broek die onder de kniën hangt. Verkrijgbaar iedere zondagvoormiddag, tijdens het aantreden (schaar zelf mee te brengen).

GEZOCHT: Een kampplaats voor de Kabouters. Ruimte voor 25 kadeen, ergens in het begin van de

grote vakantie, bereik-baar met het openbaar vervoer, en schoon weer liefst.

Pyromaan zoekt blokhut in bosrijke omgeving.

Alcoholist zoekt Sint-Bernardshond om samen op wintersport-vakantie te gaan.

Origineel kampthema gezocht...

wij zoeken

Slijmerige grijze massa die sinds ongek-ende tijd uit het hoofd van de zelfverklaard hoofdbegaafde Sebastiaan Geeraerts moet gevlucht zijn!

Page 14: Kerstridderke 2011-2012

Pagina 26 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 27

het gat vanden hudo

“IK WOU EFKES ZEGGEN DAT DE LEIDING KWEET-NIEOESUPERKOEL IS!!”

Kaa en een andere slang kruipen door de woes-tijn. Zegt Kaa tegen de andere slang:“Zijn wij giftig?”Zegt de ander: “Ja, waarom wil je dat weten?”“Omdat ik net op mijn tong heb gebeten!”

who is the pretty girl in the mirror there?

Maarten; geen slaap, alles voor de scouts!

maak schattige beren-poten

waar gaat de op-brengst van de wafel-bak nu weer naartoe margot?

Kijk Piet, dit zijt gij...En wat is dat in uw hand?

verdorie

haha

Page 15: Kerstridderke 2011-2012

Pagina 28 ‘t ridderke [email protected]

Algemene kalender

JANUARIZaterdag 14/01Vredeseilanden

Zaterdag 21/01 Filmnamiddag

Zondag 29/01Vergadering

FEBRUARIZondag 5/02 Vergadering

Zaterdag 11/02Vergadering en aansluitend kaas- en wijnavond

Zondag 19/02Vergadering

Zondag 26/02Vergadering

MAARTZondag 4/03Vergadering

Zondag 11/03Vergadering

Zondag 18/03Geen vergadering, Leidingsweekend

Zondag 25/03Vergadering

APRILZondag 01/04

Vergadering

Zondag 08/04:Geen vergadering, pasen

Vrijdag 13 tot zondag 15 april: Ledenweekend

Zon 22/04Vergadering

Zat 28/04Districtsdag

(+ Districtsweekend voor de Givers)

DE SITE IS VERNIEUWD,GA ZEKER EENS EEN KIJKJE NEMEN