Transcript of Jaaroverzicht G-team RPC Eindhoven 2012-2013 · 2013. 6. 2. · Jaaroverzicht G-team RPC Eindhoven...

Page 1: Jaaroverzicht G-team RPC Eindhoven 2012-2013 · 2013. 6. 2. · Jaaroverzicht G-team RPC Eindhoven 2012-2013 . 2 Inleiding Dit document geeft een overzicht van het seizoen 2012 -

Dit document geeft een overzicht van het seizoen 2012 - 2013. Het eerste echte seizoen

van ons G-team. Het is gemaakt van de informatie van onze website. Op deze manier

kunnen we de "rijke historie" van ons team bijhouden. Maar het is vooral gewoon leuk

om het nog eens na te lezen.

We hebben een prachtig seizoen gehad waarin we elkaar goed hebben leren kennen en

er goede prestaties neergezet zijn. De training werden volop door iedereen bezocht en

we stonden altijd met voldoende spelers bij de wedstrijden. En zo gaan we onze eerste

zomerstop in. We zien jullie weer na de zomer.

Aalsterweg 314 5644 RL Eindhoven Tel: 040 - 211 94 28

RPC G-voetbal is gestart in augustus 2011.

Zaterdag 1 juni, KNVB toernooi Breda.

Op volle oorlogssterkte (11 man) naar Breda. JEKA is een mooie vereniging met mooie

accommodatie. De 1e wedstrijd was een "walk-over". 3-0 omdat de tegenstander er niet

was. De tweede en derde wedstrijd werden redelijk makkelijk gewonnen met 1-0 en 4-0.

Mooie pass van Iordanis op Enrico. Helemaal vrij voor goal. Deniz scoorde 3 keer in 2

wedstrijden. In de 3e wedstrijd moesten we spelen tegen MOC 17.

Op papier een zeer lastige tegenstander omdat zij in een hogere klasse voetballen.

Door goed samen spel en twee knappe reddingen van de keeper pakten we heel knap

een punt, eindstand 0-0. De laatste wedstrijd ging om de eerste plaats, een echte finale

dus tegen JEKA. Na een goed begin van ons viel na een counter helaas de 0-1 voor JEKA.

We gaven niet op en kregen nog een twee hele goeie kansen.

Maar het mocht niet baten want in de laatste minuten viel na een van richting veranderd

schot de 0-2. Was een gezellige laatste dag van het seizoen. Afsluiten met een tweede

plaats op dit toernooi. Nu genieten van een verdiende zomervakantie. Tot na de zomer,

als die ooit nog komt.

Leon en Johan.

Zondag 19 mei, Toernooi in PSV stadion

Toch nog een echte kampioen in het PSV-stadion. Bij een prachtig zonnetje en met

veel toeschouwers (familie en vrienden) speelden we vandaag weer prima voetbal.

Iordanis deed voor het eerst mee. Eerst een beetje wennen op het middenveld maar toen

hij eenmaal voorin mocht staan kreeg hij het naar zijn zin. Echte voorhoede speler dus.

Goed gedaan Iordanis, is toch altijd even wennen als je zolang niet gevoetbald hebt. En

de rest deed het natuurlijk ook goed. 2 - 0 tegen TEC, 1 - 0 tegen ODC en 1 - 0 tegen

Bladella. Knap 'de nul gehouden' Roy en zijn verdedigers. Goed samen gespeeld en niet

(nauwelijks dan) gemopperd. Het was goed geregeld en we hebben de cup met de grote

oren mee naar huis genomen. Op naar de laatste training(en) en het Brabants

kampioenschap op 1 juni.

In de kleedkamer van PSV In de kleedkamer van PSV

Zaterdag 27 april, RPC G1 - Sarto G1

Onze laatste competitiewedstrijd met een wel heel vreemde scheidsrechter voor de

jongens. We startten prima met 2 snelle goals en zijn eigenlijk de hele wedstrijd niet

meer in gevaar geweest. We waren gewoon superieur aan Sarto. We speelden weer goed

over. Misschien voor sommige wel te veel. Overspelen is heel belangrijk maar soms mag

iemand best wel eens zelf wat proberen. Daar hoeven we niet boos om te worden. We

spelen gewoon keigoed. Oke, soms gaat er iets niet helemaal goed. De Engelsen hebben

daar een term voor: "So what". In de rust met 4-2 voor. Wie maakt ons wat? Geweldig

toch. En we hebben er toch lol aan? De tweede helft ging met dezelfde cijfers naar onze

kant. Weer 4-2. Maakt samen bij het laatste fluitje voor dit seizoen: 8-4. Een dik

verdiende 3e plaats in de competitie. Dat is echt een mega goede prestatie. Jullie kunnen

daar trots op zijn. Na de wedstrijd een kan bier en een kan cola voor de spelers. Gezellig

8

ook nog eens.

In de maand mei trainen we nog gewoon door voor het toernooi in het Philipsstadion en

bij JEKA in Breda. Daarna gaan we de zomerstop in. Nog efkes volhouden.

Leon

Zaterdag 20 april, RPC G1 - Bladella G1

Bladella had maar liefst 8 geblesseerden. Het was te merken, ze hadden niets tegen ons

in te brengen. Binnen no-time was het 4 - 0 en haalden wij nog een extra speler van het

veld. Het mocht echter niet baten. Zelfs met de voorhoede als verdediging kwam Bladella

niet toe aan gevaarlijke momenten voor ons doel waar gelegenheidskeeper Stan

welgeteld 5 ballen in de hele wedstrijd kreeg. We konden de stand niet laag houden.

Omdat we zo goed overspelen (met dank aan de trainers die ons dat geleerd hebben)

hoefden we niets te doen of de bal rolde het doel in. De keeper van Bladella deed het

goed maar kon natuurlijk niet alles tegenhouden. Het vermelden waard: Wouter heeft

gescoord. En verdiend was het , hij deed verschrikkelijk zijn best. We kregen ook nog 2

penalty's binnen 3 minuten. Eigenlijk was het jammer dat we niet wat meer tegenstand

hadden. De uitslag werd, met moeite, op 12 - 2 gehouden. Enrico haalde nog wat

hoogstandjes uit, Thom ging (zonder iemand in de buurt) spontaan het net van de grote

goal in, Deniz raakte licht geblesseerd maar scoorde 2 keer, Sahin speelde wel 6 keer

iemand door de benen, Arnold scoorde, Maarten rende als een jonge hond over het veld,

Mark benutte één van de penalty's en Paul en Leon stonden er bij en keken er naar.

Vrijdagavond 12 april, penalty's schieten in de rust van FC Eindhoven - FC Emmen.

Samen met Wodan waren we uitgenodigd om in de rust de keeper van Eindhoven te

testen. Leuk toch?

Zaterdag 6 april, Nevelo G1 - RPC G1

Met 8 man gingen we opweg naar Nevelo. Enrico en Arnold hadden familiedag en waren

afwezig. Dat vonden de jongens wel jammer. Voor de wedstrijd spraken we echter af dat

we, net als tegen Sarto, gingen proberen om de hele tijd over te spelen. Met deze

afspraak en het vertrouwen dat het moest kunnen begonnen we aan de wedstrijd. Na 10

minuten was het echter al 4 - 0. O, wacht ....voor ons, GEWELDIG! Het werkt inderdaad.

Prachtig spel weer. Veel inzet en mooie combinaties. Je wordt ook een stuk minder moe

want (zoals dat zo mooi heet) de bal deed het werk voor ons. Ondanks de koude wind

werden we langs de lijn er zelfs warm van. Nevelo mocht er van ons zelfs 1 extra bij

zetten. Ons spel gaf hen echter nog steeds geen kans. In de tweede helft gingen we op

de zelfde voet verder. Het ziet er dan zo eenvoudig uit. Dit moet wel de uitwerking van

9

de goede trainingen zijn. Door veel te oefenen kun je het echt leren. En het geeft zo veel

plezier. We stonden zelfs even met 2 man minder. Nog steeds niets aan de hand. Het

eind van de wedstijd werd behaald met een prachtige 7 - 0 overwinning. 4 goals van

Stan, 1 van Maarten en 2 van Sahin. De laatste was een beauty, "in het kruis". Maar we

mogen niet vergeten dat de andere de mooie pass-jes gaven en de verdediging haar

werk prima deed. Klasse mannen.

Zaterdag 30 maart, Sarto G1 - RPC G1

Oké, we moesten even wachten op Maarten. Oké, we moesten Mark even ophalen omdat

hij zich verslapen had. Het was het allemaal waard. De eerste 10 minuten waren bijna

een gala-voorstelling. Tikkie takkie voetbal á la Barcelona. In 10 minuten 0 - 3 voor ons.

En dan hield de keeper van Sarto er nog een paar tegen. Daarna werd wat gas terug

genomen. In de tweede helft kreeg Sarto ook nog versterking van een extra keeper en

een goede voorhoede speler. We kregen het er even moeilijk mee. Het werd zelfs 3 - 4.

De genadeslag werd echter 10 minuten voor tijd door ons gegeven door een mooie goal.

3 - 5. Een prachtig resultaat met goed samenspel en mooie goals. De jongens kunnen

trots op zichzelf zijn. Zo zie je dat de trainingen zijn vruchten afwerpen.

Volgende week Nevelo. Gaan we op dezelfde manier doen, toch?

Leon

Zaterdag 23 maart, Busreis Tiel, TEC G2 - RPC G2

Om 12.45 uur stond de bus voor ons klaar. Ons team met supporters kon op weg naar

Tiel. Wat is dat relaxt, met z'n allen in een bus. Je kunt lekker wat kletsen en samen lol

maken. Na een uur waren we in Tiel en konden we ons kleedhok opzoeken. Het is een

oude club, TEC, dat was te zien. Helaas hadden we wegens ziekte maar 7 spelers. Geen

wissels. De wedstrijd stond in het teken van de straffe wind en verschrikkelijke kou. We

hadden extra broeken en t-shirts voor de jongens meegenomen. In de eerste helft kwam

TEC op 1-0 en daar bleef het bij, voor de eerste helft. De wind was zo sterk dat de goal

van Roy omwaaide, ondanks de haringen in de grond. Gelukkig was Roy net een bal

halen.

In de tweede helft kwamen we terug tot 1-1 maar het gebrek aan wissels gaf de

doorslag. Tec scoorde een paar keer relatief makkelijk. Uiteindelijk hebben we er 6-3 van

kunnen maken.

Met z'n allen weer de bus in naar RPC. Lachen in de bus, gezellig. Bij RPC had Riky

Verkuilen de frietjes en snacks al klaarstaan. Bedankt Riky. We hebben lekker gegeten

en het was een gezellige dag. Ik zeg: "Moeten we vaker doen" ;-)

In het foto-album staan een paar foto's.

10

23-03-13 TEC, Tiel

Zaterdag 16 maart, RPC G1 - ODC G1

ODC was in deze partij de betere ploeg maar 1 - 1 in de rust was bemoedigend. Helaas

konden we het niet tot het einde volhouden en gingen we met een eindstand van 1 - 5

naar de kleedkamers en de douches terug. Maar wel met het vooruitzicht op een bezoek

aan de wedstrijd PSV-RKC. 's Avond met 20 man naar de wedstrijd. Gelukkig won 'ons'

PSV de wedstrijd wel met 2 - 0. In de rust mocht Wouter op het veld een penalty nemen.

Alles ging goed, de opkomst op het veld, de concentratie en de aanloop. Het schot was

hard maar hing helaas over. Maar ja, hij heeft daar wel gestaan. Goed gedaan Wouter.

Uiteindelijk dus toch een geslaagde dag.

Zaterdag 9 maart, RPC-G1 tegen Braahuizen G1. Kwartfinale bekerwedstrijd.

Vooraf waren de kansen voor ons team natuurlijk minimaal omdat Braakhuizen 2 klassen

hoger speelt en gewoon een beter team heeft. Maar... je begint altijd met 0-0 en het is

pas gespeeld na 2 keer een half uur. Na 5 minuten stond het 1-1. Maarten scoorde. En

dat tegen de keeper van Braakhuizen die notabene meegedaan heeft aan de

Paralympische Spelen als 2e keeper van het Nederlands elftal. Is dat knap of niet? Verder

valt er niet veel over de wedstrijd te zeggen dan dat we ons uiterste beste hebben

gedaan en Stan echt als keeper de uitblinker was. Door hem is het maar 1-7 geworden.

Hij verrichtte de ene na de andere redding. Klasse. Ons bekeravontuur is hiermee

beëindigd. Toch kunnen we trots zijn op onszelf.

Zaterdag 23 februari, RPC-G1 tegen TEC-G2.

Vanochtend bij drie graden onder nul en een snijdende noorderwind mocht ons G-team

aantreden tegen TEC uit Tiel. Niks majo’s. Al snel bleek bij onze tegenstander een aantal

goede voetballers rond te lopen. En fysiek waren we geen partij. Jonge, jonge, wat liepen

daar grote kerels tussen met een geweldig hard schot in de benen. Al snel kwamen we

met 0-1 achter. Maar toen brachten we ons geheime wapen Enrico en met de rust

stonden we zomaar met 3-1 voor. Enigszins geflatteerd, dat wel, maar mooie goals. Na

de rust gooiden de jongens uit Tiel wat meer opportunisme en kilo’s in de strijd. Lange

tijd hield Roy met fraaie en soms onverwachte reddingen zijn doel schoon. Zelf maakte

Sahin uit een goed uitgevoerde counter nog een mooie goal, maar uiteindelijk werd het

toch 4-4. Ondanks de late gelijkmaker toch een punt verdiend tegen deze ‘zware’

tegenstander.

Paul van Loon

Zaterdag 16 februari 2013

De eerste wedstrijd na de winterstop. Hopen dat dat goed gaat. Ook al omdat we niet

getraind hebben tijdens de carnaval. Met 10 man reisden we af naar Valkenswaard.

Vorige keer haalden we een makkelijke overwinning maar een aantal spelers van hen

waren er toen niet bij. Na een paar minuten kwamen we achter met 1-0. Een

tegenvaller? Helemaal niet. We schakelen een tandje bij en 1-1. Als snel Valkenswaard

op 2-1 en wij weer naar

2-2. Na 10 minuten spelen, dat wordt een doelpuntenfestijn? Gelukkig bleven we prima

11

samenspelen en in de eerste helft lopen we uit naar 4-2. 3 goals van Enrico en 1 van

Sahin. In de tweede helft hebben we wat rustiger aan gedaan. Eindstand 5-2. Grote

drijvende kracht vandaag? Stan. Hij was overal te vinden en werkte alle corners bij ons

met groots gemak weg. Mark en Maarten waren allebei wat ziek maar gaven ook de volle

100 %. Roy had het relatief makkelijk vandaag. Wouter en Arnold gaven hun

tegenstander nog geen 10 centimeter en Deniz bleef op rechts maar gaan. Thom, de rust

zelve als laatste man.

Prima partij mannen. Goed samengespeeld.

Toeschouwers: Vader en vriend van Enrico, vader van Stan, Jacky en Elske.

Leon

28 december 2012 Noud Marks Zaalvoetbaltoernooi RPC.

Een geslaagde middag in de sporthal aan de Aalsterweg waar we goed tegenstand boden

aan de andere RPC teams met een 3e plek als eindresultaat. De vader van Maarten heeft

24 november 2012 RKKSV G1 - RPC G1. Met 8 man gingen we op weg naar Kruisstraat,

bij Rosmalen. De vader van Maarten was als extra chauffeur aangetrokken. Giovanni, de

vriend van Enrico ging ook als supporter mee. Erica had een weekendje vrij om gezellig

er op uit te gaan. Stan, Roy en Wouter hadden een goede reden om er niet bij te zijn.

Cem had ook afgemeld. Kruisstraat had 9 man. We moesten dus een stapje harder lopen

om een goed resultaat te maken. In de eerste helft bleek echter al dat we wel wat beter

waren. Als snel stonden we met 3-0 voor. Er werd alleen nog te weinig overgespeeld

waardoor we nog teveel kansen lieten liggen. In de rust kregen Enrico en Sahin de

opdracht dat ze niet mochten scoren voordat Deniz gescoord heeft. Dat dwong ze om

over te spelen. Als ze wel zouden scoren zou ik hem niet tellen. Maarten kreeg echter

een niet te missen kans en scoorde de 4-0. Daarna lukt het eindelijk om Deniz goed in

stelling te brengen. 5-0. Hij had al wat kansen gemist. Gido, onze gelegenheids keeper

kreeg niet veel te doen maar wat hij deed, deed hij goed. Thom was zo'n beetje de enige

verdediger hoewel er in de 2e helft wel meer samenspel kwam en men ook voor elkaar

wilde werken en mee verdedigen.

Arnold speelde zoals gewoonlijk een degelijke wedstrijd en Mark dirigeerde het

middenveld. Het eindresultaat: 8-0 winst. Tevreden konden we weer richting Eindhoven.

10 november 2012 RPC - Beerse Boys. Een best spannende wedstrijd waarin we ook op

voorsprong kwamen. De goalgetter van Beerse Boys was helaas niet te stoppen. 4

prachtige corners vielen zo binnen. Omdat we maar 6 man op het veld mochten hebben

hadden we het zwaar tegen de snelle man van Beerse Boys. Maar we hebben ze het toch

lastig gemaakt en zelf ook vijf keer gescoord. Man van de wedstrijd: Roy. Hij hield er

heel veel tegen. Volgende keer beter.

Leon

27 oktober 2012 RPC - Nevelo Enrico was op vakantie. Verder was iedereen er. Het

duurde lang voordat we de eerste keer scoorden. En dat terwijl we zo goed

samenspeelden. De rust gingen we in met 1 - 0. Na rust kwam Nevelo goed terug. 1 -1.

Wij zetten er echter een tandje bij en met geweldige bewegingen van Sahin en Deniz en

goed spel kwamen we nog 3 keer tot scoren. Een verdiende 4 - 1. Scores van Mark (2x),

Gido, en een eigen goal van Nevelo. Prima resultaat.

Leon

12

20 oktober 2012 Bladella - RPC voor de beker Deze wedstrijd moest eigenlijk bij Bladella

worden gespeeld maar ze waren zo aardig om naar ons te komen. Na een achterstand

van 1 - 3 hebben jullie het weten om te buigen naar een voorsprong en winst van 5 - 3.

Thom kwam rechtstreeks van vakantie om jullie aan te moedigen. Hij vertelde dat Enrico

een prachtige goal scoorde. Op naar de volgende ronde.

Leon

13 oktober 2012 RKKSV - RPC Ondanks dat Leon en Thom op vakantie waren hebben

jullie gewonnen met maar liefst 10 - 0. Wat een resultaat. Geweldig. We zijn kei trots op

jullie.

Leon

6 oktober 2012 ODC - RPC Jonge jonge, wat regende het. Maar we bleven de moed er in

houden. jammer dat we gewoon niet goed genoeg waren voor ODC. Toch hebben we

goede dingen gezien en we misten Maarten op het middenveld. Thuis gaan we het tegen

hun vast beter doen.

Leon

29 september 2012 Beerse Boys - RPC In een spannende wedstrijd hebben we te weinig

kansen gekregen om veel te scoren. Beerse Boys deed het beter dan ons. Hun

middenveld kon heel goed schieten en ja.. dan vallen er wel eens een paar in. Stan had

goed gekeept. Roy ws niet aanwezig. We verloren toch met 7 -3. Jammer. Maar nu

weten we wel dat het niet altijd makkelijk is.

Leon

15 september 2012 RPC G1 - SV Valkenswaard G1

Wat een prachtige wedstrijd tegen de kampioen van vorig jaar. Wat waren we

gespannen. We kwamen ook met 1-0 achter maar onze veerkracht was geweldig. Al snel

kwam de gelijkmaker en met de rust stonden we met 4-1 voor. Uiteindelijk is het 9-1

geworden, een klinkemde overwinning. Wat staat dat mooi op de ranglijst: RPC G1

bovenaan. Helaas is het seizoen nog heeeeel lang. Maar: we hebben een gezellig en goed

voetballend team. Complimenten voor julllie van mij. We hadden zelfs een behoorlijk

aantal oeschouwers die met bewondering stonden te kijken.

Leon

8 september 2012 - 1e officiële (beker) wedstrijd

Op deze zonnige zaterdag speelden we onze eerste officiële wedstrijd tegen Wodan, voor

de beker. Met goed spel wisten we Wodan prima van ons af te houden en we hebben dan

ook uiteindelijk gewonnen met 9 - 1. Een prima resultaat.

Leon

13

12 mei 2012 - KNVB toernooi bij Beerse Boys

We hebben deze dag prima weer gehad. Dat was in ieder geval prettig. Alle jongens

waren er en de resultaten waren prima. Van de 5 wedstrijden hebben we er 4 gewonnen

en 1 verloren. Een 2e plaats als eindresultaat. Jullie hebben allemaal complimenten

verdiend. Voor het samenspel, voor het gezellig meedoen, voor de grappen, voor het

sportief gedrag en ga zo maar door. Erica en Maud en ikzelf hebben genoten. Natuurlijk

was het vermoeiend. Extra leuk was het dat we zelfs extra supporters hadden. De vader

van Maarten, vader van Deniz, Jan Pruym (van de kantine), vader van Stan.

We kunnen spreken van een geslaagde dag. Op naar de competitie.