Inside Jaaroverzicht 2009

44
VIJVERBERG 11 - 3911 JP RHENEN JAARGIDS 2009

description

Inside Jaaroverzicht 2009

Transcript of Inside Jaaroverzicht 2009

Page 1: Inside Jaaroverzicht 2009

VIJV

ERBE

RG 1

1 - 3

911

JP

RHEN

EN

JAARGIDS 2009

Page 2: Inside Jaaroverzicht 2009

www.rabobank.nlRabobank Vallei en Rijn, telefoonnummer (0318) 660 660,

e-mail [email protected]

Scoor 100,- voor uw vereniging!

Het is tijd voor de Rabobank.

Rabobank Vallei en Rijn is een toonaangevende bank, die graag betrokken isbij actieve clubs in de regio. Daarom zijn we ook sponsor van uw vereniging.Onze sponsoring is gericht op samenwerking. Een win-win-situatie realiseren,waarbij beide partijen kunnen scoren. Ook bij uw club.

Rabobank is nr. 1 in Hypotheken. En dat willen we graag blijven. Daarom kan uwvereniging voor elke nieuwe hypotheek extra sponsorgeld verdienen. Kijk op deflyer bij uw vereniging voor meer informatie.

Page 3: Inside Jaaroverzicht 2009

1

Blz Volg nr. Inhoud

1 Inhoudsopgave. 3 1 Inleiding Jaargids TC Rhenen 2009. 5 2 Geschiedenis van TC Rhenen. 5 2.1 Inleiding. 5 2.2 Mijlpalen en wetenswaardigheden. 6 2.3 De club vandaag de dag. 9 3 Organisatie. 11 3.1 Telefoonnummers en Mail adressen. 13 4 Ledenadministratie. 15 5 Inside. 17 6 Commissie Jeugd. 17 6.1 Telefoonnummers en Mail adressen. 17 6.2 Activiteiten. 18 6.3 Voorwoord. 18 6.4 Werkgroep Competitie. 21 6.5 Werkgroep Recreatie. 23 6.6 Werkgroep Toernooien. 25 7 Website. 25 7.1 Handige informatie. 26 8 Sponsoring. 27 9 Open Tennisschool Betuwe. (OTB) 29 10 Commissie Senioren. 29 10.1 Telefoonnummers en Mail adressen. 29 10.2 Activiteiten. 30 10.3 Voorwoord. 30 10.4 Werkgroep Competitie. 31 10.5 Werkgroep Recreatie. 31 10.6 Werkgroep Toernooien. 33 11 Commissie Beheer. 33 11.1 Werkgroep leden. 33 11.2 Werkgroep Park. 35 11.3 Werkgroep Bar. 36 11.4 Werkgroep Blaashal. 39 12 Deadline kopij.

Page 4: Inside Jaaroverzicht 2009

Persoonlijk, betrokken en eigentijds. Ervaar de nieuwe makelaar

Frederik van de Paltshof 403911 LB Rhenen0317-614375

Page 5: Inside Jaaroverzicht 2009

31: INLEIDING JAARGIDS TC RHENEN 2009.

Voor U ligt de vierde jaargids van onze tennisclub. Deze gids is bedoeld als bewaargids voor nieuwe clubleden, maar ook voor hen die al lid waren.

In deze gids krijgt u een praktisch overzicht van de organisatie en faciliteiten van onze vereniging. Van alle bestuurs- en werkgroepleden worden namen en foto’s gegeven, zodat het makkelijk is na te zoeken wie wat doet en ze op de club aan te spreken. Ook worden de telefoonnummers gegeven van

bijvoorbeeld de ledenadministratie, de bestuursleden en de tennisschool. Voor zover bekend aan het begin van het jaar, vindt u hier ook de agenda van de geplande activiteiten voor het komende jaar.

U leert de tennisclub pas echt kennen door vaak te komen tennissen, deel te nemen aan de vele gezelligheidstoernooien en een praatje te maken in het gezellige clubhuis. Het doel van TC Rhenen is de tennisliefhebbers hun sport te laten beoefenen.

Deze jaargids is met de meeste zorg samengesteld. Helaas kunnen we niet garanderen dat de gegevens foutloos zijn. Bovendien kan het natuurlijk voorkomen dat er gedurende het jaar een aantal wijzigingen ontstaan. U kunt o.a. op de website www.tcrhenen.nl nagaan wat op de meeste gebieden de actuele stand van zaken is. Verder zullen we bij belangrijke wijzigingen hiervan melding maken in het clubblad Inside en/of op de publicatieborden in het clubhuis.

Jan van Gelderen

Page 6: Inside Jaaroverzicht 2009

Wilhelminastraat 273911 MB Rhenentel.: 0317-681100fax: 0317-617244

e-mail: [email protected]: www.roekel.nl

A – funderingen

– beton-, staal- en houtconstructies – waterbouwkundige werken

– geluid-, vocht- en warmteberekeningen

Page 7: Inside Jaaroverzicht 2009

52: GESCHIEDENIS VAN TC RHENEN.

2.1: Inleiding. De Tennisclub Rhenen oftewel TC Rhenen is een van de oudste verenigingen van Rhenen. De oprichtingsdatum is vastgelegd in een soort aandeel, dat als enig officieel stuk uit die tijd is overgebleven. Het hele archief van voor 1940 is helaas in de Tweede Wereldoorlog verloren gegaan. Dit aandeel is (ingelijst) te bewonderen in ons clubhuis. Toch is er wel wat bekend over de eerste jaren van onze tennisclub, mede door een interview met wijlen mevrouw Deen.

2.2: Belangrijke mijlpalen en wetenswaardigheden Voordat de TC Rhenen officieel werd opgericht, werd er o.a. al getennist op Heimerstein, dat eigendom was van Jhr. G.A. van Schimmelpenninck, burgemeester van Rhenen. De baan van Heimerstein werd behalve door familie ook door "gasten" gebruikt, zoals de schoonouders van Mw. Deen, studenten uit Wageningen en kinderen van de plaatsvervangend kantonrechter. Vermeldenswaard is, dat in die tijd de dames "onderhands" serveerden, bovenhands werd als niet al te zedig ervaren.

Op l mei l922 werd de TC Rhenen opgericht. Er kwam op het huidige terrein van Ouwehands Dierenpark een betonbaan bij Mos, een exploitant van pluimvee. De thans bestaande Tennisclub Rhenen werd aanvankelijk gevormd door vier groepen met als directe aanleiding de noodzakelijke investeringen voor de aanleg van een tegelbaan i.p.v. de versleten betonbaan bij Mos. Rondom 31 augustus, de verjaardag van Koningin Wilhelmina, vonden er wedstrijden plaats, waaraan ook tennisprominenten uit Wageningen, Veenendaal en de Betuwe deelnamen. De Rhenense koppels hadden veel succes. Wijlen de heer Deen won wel eens de single en kon zich een jaar lang kampioen van de Gelderse Vallei noemen. Rond l930 gingen enkele Rhenense spelers naar Wageningen om daar aan de competitie deel te nemen.

In het begin van de Tweede Wereldoorlog bleef de tennisbaan, gelegen achter de huizen aan de Grebbeweg (het huidige CC) wonderlijk genoeg gespaard. Het tennis op de tegelbaan ging in oorlogstijd gewoon door. De club bestond toen uit 40 tot 50 leden en een prieel diende als clubgebouw. In de jaren vijftig was er behoefte aan een volwaardig tennispark, maar er was in de gemeenteraad geen meerderheid te vinden om de tennissport te stimuleren. Er was ook tegenstand vanwege het tennis op zondag en het idee, dat het een elite-sport was, waarvoor geen steun nodig was. Enkele jaren later werd er echter een sportcommissie benoemd, die zou uitmonden in het tot stand komen van het sportpark Candia. Grappig is, dat de tennisclub zich al ten dele op de huidige locatie bevond. Het grondgebied was gratis ter beschikking gesteld door de fam. Ridder-de Haas, de toenmalige eigenaar.

Page 8: Inside Jaaroverzicht 2009

6In 1962 werd het terrein van het centre court en de banen 2 en 3 aangekocht door de gemeente Rhenen voor fl. 1,25 per m². In 1964 en 1965 werden resp. de banen 2 en 3 aangelegd als gravelbaan en werd het centre court omgezet van tegelbaan in gravelbaan. In l965 werd tevens het kleedgebouw voor tennis, handbal (toen nog een echte buitensport) en korfbal neergezet. Een houten kantine (een verbouwde directiekeet) was vanaf eind l972 begin l973 ons clubhuis. In l976 werd er verlichting aangelegd op de banen 2 en 3. Eind zeventiger jaren werd het interieur van het clubhuis vervangen door kerkbanken en de bar aangepast. In l981 kwam er verlichting op het centre court. Omdat de club in ledenaantal groeide, wilde men uitbreiding. Tijdens ongebruikte uren werd op de betonbaan van de handbalclub getennist. Gelukkig kreeg de tennisclub de beschikking over een vierde gravelbaan, die in l987 verlichting kreeg. Gezien de grote behoefte aan wintertennis werd in l983 door enkele leden de Blaashal B.V. opgericht. Inmiddels waren er in l988 drie kunstgrasbanen aangelegd. In die tijd was er door het groeiende ledenaantal en de bouwtechnische staat van het clubhuis behoefte aan nieuwbouw. Het huidige clubhuis werd in 1989 in gebruik genomen. In 1994 werd de tennisclub eigenaar van de blaashal en ze kreeg de exploitatie ervan in handen. In de geschiedenis van de tennisclub was 1999 een belangrijk jaar. Al enige tijd was er zowel bij de gemeente als bij de tennisclub behoefte om het tennispark te privatiseren. Omdat in het midden van de jaren negentig de handbalvereniging ophield te bestaan en de betonnen handbalbaan dus niet meer gebruikt werd, ontstond er de mogelijkheid tot uitbreiding van het tennispark. Door slim om te gaan met de beschikbare ruimte was er een mogelijkheid op de plaats van de betonnen baan, de gravelbaan en het korfbalveld vier grasbanen met verlichting aan te leggen. Zowel de privatisering als de herindeling van het tennispark werden in dat jaar een feit.

2.3: De club vandaag de dag De TC Rhenen is sinds 1999 in het bezit van een prachtig gelegen tennispark. Waar kan je tennissen terwijl er parkieten overvliegen, ooievaars op de lichtmasten staan en in de verte de zeehonden blaffen? Waar kan er op vier kunstgrasbanen met verlichting het hele jaar door voor dezelfde contributie getennist worden? Waar worden de tennisballen via het beroemde “ballenkastje” door de club beschikbaar gesteld? Het antwoord op al deze vragen is: “het tennispark van de TC Rhenen, gelegen op het Candiasportpark bij de Grebbeberg!” Op dit moment heeft de tennisclub ongeveer 600 leden: 430

senioren en 170 junioren. De TC Rhenen is vooral een recreatieve vereniging. Dat blijkt uit de diverse gezelligheidstoernooien en activiteiten, die het hele jaar door georganiseerd worden.

Page 9: Inside Jaaroverzicht 2009

7Natuurlijk wordt er ook deelgenomen aan de KNLTB-competities, maar onze competitieteams spelen niet op een hoog niveau. Toch worden er al jarenlang open toernooien georganiseerd. De TC Rhenen Open in juli, het Senioren Dubbeltoernooi in oktober zijn bekend in de omgeving en worden druk bezocht. Sinds 2005 hebben we ook weer een open jeugdtoernooi: het RABOBANK Open.

Door een zeer actieve Commissie Jeugd wordt er van alles aan gedaan om, in samenwerking met een goede tennisschool, nieuwe jeugdleden aan te trekken en ook aan de club te binden. Het aantal jeugdleden is relatief hoog en groeit nog steeds! Door de privatisering moet de club een steeds groter beroep doen op vrijwilligers. Gelukkig beschikt de vereniging over gemotiveerde leden, die de banen en de rest van het park onderhouden, de bar exploiteren, de toernooien organiseren, de jeugd begeleiden en de club besturen. Daardoor kan de contributie laag blijven, de laagste in de verre omgeving.

Kortom, de TC Rhenen is een gezonde en bloeiende vereniging waar het goed toeven is!

Jan van Gelderen, voorzitter.

Page 10: Inside Jaaroverzicht 2009
Page 11: Inside Jaaroverzicht 2009

93: ORGANISATIE

TC Rhenen is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond en behoort als Utrechtse vereniging toch tot het district Gelderland. Ieder lid is ook automatisch lid van de KNLTB. Zoals al in het vorige hoofdstuk is aangegeven, is de TC Rhenen een geprivatiseerde vereniging die gerund wordt door vrijwilligers. Er zijn dus geen beroepskrachten in dienst. Voor bepaalde taken krijgen de vrijwilligers een deel van de wettelijk toegestane vrijwilligersvergoeding.

De TC Rhenen heeft een periodiek wisselend bestuur van zeven leden. Het bestuur wordt bijgestaan door een drietal commissies: de Commissie Beheer (CB), de Commissie Jeugd (CJ) en de Commissie Senioren (CS). Onder de verantwoordelijkheid van de commissies vallen diverse uitvoerende werkgroepen. Daarnaast functioneren de Ledenadministratie, de Redactie en Distributie van de Inside, de werkgroep Sponsoring & Advertising en de Redactie en het Beheer van de Website direct onder het bestuur. Voor de training heeft het bestuur een contract afgesloten met de Open Tennisschool Betuwe (OTB). Eenmaal per jaar wordt een algemene ledenvergadering gehouden waarin het bestuur verantwoording aflegt over het afgelopen jaar en waar de plannen en begroting voor het komende jaar worden vastgesteld

De rechten en plichten van ieder lid en andere belangrijke regels zijn vastgelegd in de Statuten en in het Huishoudelijk Reglement, die bij de secretaris verkrijgbaar zijn.

In het organogram staat de structuur van de vereniging afgebeeld.

Page 12: Inside Jaaroverzicht 2009

10

Bestuur Dagelijks bestuur Voorzitter Secretaris

Penningmeester

Vice-voorzitter

Voorzitter Commissie Beheer

Voorzitter Commissie Jeugd

Voorzitter Commissie Senioren

Leden administratie

Werkgroep Sponsoring

Werkgroep Website

Werkgroep Park

Werkgroep Blaashal

Werkgroep Bar

Werkgroep Toernooien

Werkgroep Recreatie

Werkgroep Competitie

Werkgroep Toernooien

Werkgroep Recreatie

Werkgroep Competitie

Werkgroep Inside

Financiën

Werkgroep Prestatie

Page 13: Inside Jaaroverzicht 2009

11TENNISCLUB RHENEN Bank rek. 104314583 RABO bank Rhenen. Sportpark Candia. Tel. 614713

Bestuur Voorzitter Secretaris Penningmeester Jan van Gelderen Dave de Haas Rob Woldendorp Bantuinweg 31 Postbus 1013 Dahliastraat 12 3911 MV Rhenen 3910 CA Rhenen 3911 WD Rhenen Tel. 0317 – 618384 Tel. 0317 – 616739 Tel. 0317 – 618243 [email protected]

[email protected]

[email protected]

Vice voorzitter Voorz. Cie. Beheer. Voorz. Cie. Jeugd. Vacature Vacature Vacature [email protected]

[email protected]

Voorz. Cie. Senioren. Leden administratie W.g. Sponsoring Wim-Paul Wind Ries Vissers Vacature Beukenlaan 1 Vijverberg 11 3911 XJ Rhenen 3911 JP Rhenen Tel. 0317 – 741150 Tel. 0317 – 615229 [email protected]

[email protected]

Inside redactie Inside distributie Verhuur BlaashalLuda van der Kaaij Kuin Vissers Overdag losse verhuur Frankenveld 15 Vijverberg 11 Jan Kleijn 3911 JZ Rhenen 3911 JP Rhenen Tel. 0317 - 613692 Tel. 0317 – 616865 Tel. 0317 – 615229 Blaashalakaay kuin.vissers zakelijk verkoop @casema.nl @hetnet.nl competities Wilko Huibers Website redactie W.g. Bar Tel. 0317 – 615275 Bart Verweijen Jan ten Braak avond wmhuibersLarikslaan 4 0317 – 615737 @casema.nl3911 DP Rhenen Leny van Veen dag Jan Mark Huibers 0317 – 614472 0317 – 613796 Tel. 0317 – 612419 webinfo Sjaak van Eck inkoop [email protected] 0317 – 613417 @planet.nl

Page 14: Inside Jaaroverzicht 2009

Sisal, cocos, zeegras, wol, bam-boe en papier uit de Cunera collectie “Wonen Op Natuur” voldoen aan al uw eisen voor bewust en comfortabel wonen. “Wonen Op Natuur” is sterk, sfeervol en biedt u een ruime keuze in kleuren en dessins.

Voor info:telefoon (0317) 61 90 01www.cunera.nl

WonenOp Natuur

Page 15: Inside Jaaroverzicht 2009

134: LEDENADMINISTRATIE 2009.

Tennis Club Rhenen is een actieve vereniging met 591 leden. Daarvan zijn 423 senioren en 168 junioren.

De club heeft mogelijkheden om: • te lessen, • vrij te spelen, • competitie spelen, • ladder voor singel en dubbelspel, • en de vele toernooien die altijd heel gezellig zijn.

Daarbij komt nog dat we kunnen spelen met de ballen van de club, dit zijn ballen die voor toernooien en competitie gebruikt worden en doorgaan om vrij mee te spelen. We spelen met DUNLOP MAX TP, wie liever met een ander soort bal speelt moet daar uiteraard zelf voor zorgen.

Veel tennis plezier.

Ries Vissers, Vijverberg 11, 3911 JP Rhenen. E-mail [email protected]

Page 16: Inside Jaaroverzicht 2009

Dealer van: Auping, Matrair, M Line, Pullman

Herenstraat 37, 3911 JB Rhenen tel.: (0317) 618305

Pullman Boxsprings

M Line Matrassen

Auping Comfort Duo

Page 17: Inside Jaaroverzicht 2009

155: DE INSIDE.

De Inside is het informatie blad voor en van de leden van de T.C. Rhenen. Een ieder die zich geroepen voelt om wetenswaardigheid in de club te verspreiden kan van dit blad gebruik maken.

• De kopij voor het blad kan gemaild worden naar [email protected] of wordt op USB stick, disk en / of papier aangeleverd door het bestuur en de leden van de T.C. Rhenen op het redactie adres.

• De advertenties worden verzorgd en aangeleverd door de Werkgroep Sponsoring.

• Discutabele (negatieve) kopij wordt ter beoordeling aan het bestuur gegeven en het bestuur beslist of het geplaatst wordt.

• De aangeleverde kopij wordt door de redactie gecorrigeerd en ingedeeld.• De Inside wordt gedrukt door drukkerij CUNERA.• Per adres wordt er één Inside bezorgd door de

Werkgroep Distributie of de TNT Post.• Per bezorging gaan er 510 Inside’s door de brievenbus• Er worden zes Inside’s per jaar verzorgd.• Elk jaar wordt er één extra Inside verzorgd met als

inhoud de algemene zaken van de T.C. Rhenen. De kopij van deze Inside wordt aangeleverd door het bestuur.

Werkgroep Inside.

Page 18: Inside Jaaroverzicht 2009

molenstraat 173911 kk rhenentel: 0317 615255

Page 19: Inside Jaaroverzicht 2009

176: COMMISSIE JEUGD Voorzitter: Vacature.

6.1: Telefoonnummers en Mail adressen

Werkgroep Telefoon E mail adres Competitie Corry van den Broek 613235 [email protected] Drost 616603 [email protected] Tatuhey trainer [email protected]

Prestatie Corry van den Broek 613235 vrijwilliger gevraagd vrijwilliger gevraagd

Recreatie Karin van Osch [email protected] Boers [email protected]

Toernooien Gitta Verbraak 617590 [email protected] Gremmen 612277 [email protected]/ penningmeester vrijwilliger gevraagd

Inside & Jaargids vrijwilliger gevraagd

6.2: Activiteiten

Werkgroep Activiteit WanneerTennislessen Start zomerseizoen 30 maart

Start winterseizoen 12 oktober

Competitie Samenstellen teams Start Voorjaarscompetitie 4 april

Uitwisselingen 18 jan., 15 feb., 22 mrt.

Prestatie Contact trainer / tennisschool Voorspelen Bondsjeugd 8 juni Inschrijven. Rayon kampioenschap 6 april

Recreatie Openingstoernooi 28 maart Pizza Pannenkoekentoernooi 4 juli Open Minitoernooi 19 september Slottoernooi 20 september Sinterklaas festijn 28 november

Page 20: Inside Jaaroverzicht 2009

18Werkgroep Activiteit WanneerToernooien TC Rhenen Mini Driekwart Circuit 25 jan., 01 mrt., 15 mrt. Jeugdclubkampioenschappen 1 juni t/m 15 juni Rabo Open jeugdtoernooi 20 juli t/m 26 juli Start laddercompetitie 30 maart Inside Invulling Jeugd Katern vrijwilliger gevraagd!!!!

6.3: Voorwoord.

De Commissie Jeugd organiseert met veel enthousiasme veel leuke activiteiten. Hierboven een overzicht zodat jullie weten, wie in welke werkgroep opereert en bij wie jullie met jullie vragen terecht kunnen.

WIE heeft er zin ons actieve team te komen versterken.! Als je wilt weten wat het precies inhoud of als je je al direct wilt opgeven stuur dan een E- mail naar [email protected] of neem telefonisch contact op met Corry van den Broek (0317-613235)

WIE wil een laddercompetitie gaan organiseren !!!!!De Commissie Jeugd wil graag dat er voor de jeugd meer uitdagingen komen. Gevraagd: een ouder, oma of opa of misschien iemand die het zomaar leuk vindt deze activiteit te organiseren en te begeleiden. Contact opnemen (0317-613235)

6.4: Werkgroep Competitie.

KNLTB voorjaarscompetitie JEUGD 2009. In 2008 hebben 9 teams van onze vereniging meegedaan aan de competitie. De meesten vonden dit erg leuk. Dit blijkt wel uit het grote aantal inschrijvingen voor dit jaar.

Selectie teams Tot maandag 6 oktober 2008 heeft iedereen zich op kunnen geven voor de voorjaarscompetitie 2009. Het samenstellen van teams is erg ingewikkeld, omdat we met veel dingen rekening willen/ moeten houden, zoals o.a. regels KNLTB. De belangrijkste dingen die we meegenomen hebben zijn:

* Jouw leeftijd, * Jouw spelniveau en dat van je teamgenoten, * Jouw wedstrijdervaring, * Jouw meedoen aan de clubkampioenschappen, * Jouw inzet bij de lessen van Romano.

Page 21: Inside Jaaroverzicht 2009

19Voorlopige speeldata: Woensdag Zaterdag Zondag 8 april 4 april 5 april 15 april 11 april 13 april (maandag 2e paasdag) 22 april 18 april 19 april 13 mei 25 april 26 april 20 mei 9 mei 10 mei 27 mei 16 mei 17 mei 23 mei 24 mei

Teamcaptain Er gaat altijd minstens één van de ouders van je teamgenoten mee. Elk team heeft een teamcaptain. (één van de ouders).

Teamindeling: Hieronder kun je zien voor welk team je bent geselecteerd. Deze indeling is definitief. We gaan er van uit dat je echt alle wedstrijden kunt spelen. Je hebt een bijdrage van € 15 betaald. Onze penningmeester Rob Woldendorp betaalt een deel hiervan aan de KNLTB en van het overige geld krijgen jullie als je thuis speelt consumpties en wat lekkers. Dit wordt geregeld door de captain van je team.

Indeling teams: Woensdag: Jongens t/m 12 jr Meisjes 1 t/m 12 jr Meisjes 2 t/m 12 jrMark Aalten Charlotte v d Broek Noa Knijff Tijs Vetjens Sophie de Haan Floor Gordijn Bart Geerts Ymke Dekker Yang-Fan Harmsen Remco Wind Isabel Kuipers Lola Kuyper Lars Nieboer Res Judith van Baal Res Pleuni Huistra Res Coen Drost Res Tomothy Vriezen Res

Captain: Captain: Captain: Diny Aalten Esther Scholten Karin Gordijn Zaterdag: Jongens 1 t/m 10 jr Jongens 2 t/m 10 jr Gemengd t/m 17 jrLuca Schäefers Job Verberne Tessa Gremmen Gertjan Drost Lars Kruze Nanoek Hazelhoff Jorn Smulders Lars v d Broek Stijn Houthuijzen Luuk Hendriksen Xander van Suilen Jan Geerts Joep Wisman Roeland Bos Res

Captain: Captain: Captain: Mélany Schäefers Angela v d Broek Margriet Gremmen

Page 22: Inside Jaaroverzicht 2009
Page 23: Inside Jaaroverzicht 2009

21Zondag: Gemengd 1 jeugd/sen. Jongens 1 t/m 17 jr Jongens 2 t/m 17 jr Anoek de Haas Sem Middelhoven Elbert Jochemsen Emma Haccou Eric Huistra Jelle van Berkel Lize v d Werken Niels van Burken Siebe Bosman P.J.Schuitemaker Gerben Verschoor Niels de Haan Dylan v d Ven Leron v d Knijff Jorick Koppenol Dion Korf

Captain: Captain: Captain: Jacqueline Schuitemaker Karin van Osch

Jongens 2 t/m 14 jr Gemengd 2 t/m 14 jrBoudewijn van Doorn Carmen kuyper Livai Lopulissa Iris Viegen Jorn Rutten Basteijn Koppenol Lucas van Berkel Ingmar Bos Koen Janssen Emiel Bosman Milan v d Meer Res Milan v d Meer Res

Captain: Captain: Ina Lopulissa Jacques Viegen

We wensen alle jongens en meisjes heel veel spelplezier!

Werkgroep Competitie: Gerrit Drost en Corry van den Broek

6.5: Werkgroep Recreatie.

De werkgroep recreatie staat weer te popelen om volgend jaar weer een aantal gezellig e toernooien te organiseren. We hebben ze in alle soorten en maten en daarom lichten we ze graag allemaal even een klein beetje toe. In de hoop op weer heel veel enthousiaste en sportieve kinderen en hier een daar een beetje (tellers)hulp van de ouders, gaan we er wat ons betreft weer een mooi jaar van maken! Wij hebben er zin in en hopelijk jullie ook.

Openingstoernooi 28 maart 2009: Hoewel “maart zijn staart roert” gaat op het tennispark TC Rhenen op 28 maart alle riemen los! We openen met elkaar het nieuwe seizoen en vorig jaar lieten we zelfs de (kinder) champagne goed knallen en vlogen de ballonnen je om de oren!! Natuurlijk spelen we ook met elkaar een toernooitje. De allerkleinste eerst en dan de ouderen. Als je dit toernooitje mist….mis je de aftrap van het nieuwe seizoen en dat wil natuurlijk niemand!!! Komen dus en wie weet wat we dit jaar in petto hebben!!

Page 24: Inside Jaaroverzicht 2009

22Familie Pizza en Pannenkoeken toernooi 4 juli 2009 De vraag die ons natuurlijk bezig houdt is wie gaat er in 2009 pronken met de titel: “beste tennis familie TC Rhenen 2009!!” Na het overweldigde succes van vorig jaar, zullen we ook volgend jaar weer een heus familie toernooi organiseren. Het concept blijft gelijk: alle vaders, moeders, opa’s en oma;s zijn van harte uitgenodigd om met elkaar een toernooitje te spelen. Als je niet hoeft te spelen wordt je getrakteerd op een lekker stuk Pizza of een Pannenkoek. Veel Koek-en-Soepie dus en vooral een hoop gezellige drukte met veel sportieve prestaties!!! Dit toernooi mag je niet missen!!

Open Mini & driekwart toernooi 2009: Uit alle windhoeken, kwamen afgelopen jaar de allerkleinste tenniss(t)ertjes, op de TC Rhenen afgestormd om mee te doen aan het OPEN Mini Toernooi TC Rhenen. Dit toernooi wordt vanuit de KNLTB van harte ondersteund en is vooral bedoeld om op speelse wijze de jongste tenniss(t)ertjes bekent te laten maken met wedstrijdjes. Leren is doen en daarom maken we kleine velden en gebruiken we aangepaste ballen. Het resultaat is dan ook verbluffend! Tevens biedt dit toernooi de kids de kans te spelen tegen kinderen van allerlei verenigingen. Zo wordt op deze dag ook veel informatie aan elkaar uitgewisseld en dat is altijd leerzaam. Kortom een zeer geschikt en plezierig toernooi om meer en meer in de wereld van te tennis thuis te geraken! Een echte aanraders dus!!!

Slottoernooi 20 september 2009: Jongens en meisje wij hopen van harte dat we dit jaar kunnen rekenen op vele inschrijvingen voor dit oudste Traditionele toernooi van TC Rhenen!!! Tevens staat dit toernooi in het teken om met elkaar afscheid te nemen van een mooi zomertennisseizoen!!! Vergeet het niet en schrijf de datum nu vast in je agenda!!!

Sinterklaas Toernooi 28 november 2009 Raad eens wat? Wij hebben met de afspraken-planner-Piet een deal kunnen sluiten voor het Sintfestijn 2009. Als wij zorgen dat alle jeugd van TC Rhenen zich inschrijft voor het Sint festijn 2009, dan zal ook dit jaar de Sint met een zak vol cadeautjes naar het tennispark TC Rhenen komen!! Wij hebben beloofd dat wij hem een mail sturen met alle kinderen die zich hebben opgegeven en dan komt alles goed beloofde hij ons! Nou wat vinden jullie daar van. Een goede deal of niet!! Stel dat je ons niet gelooft!!!! Schrijf je dan maar snel in en dan kun je het met je eigen ogen gaan zien en meemaken!!

Karin en Petra

Page 25: Inside Jaaroverzicht 2009

236.6: Werkgroep Toernooien.

TC RHENEN mini en driekwart circuit 25 jan., 01mrt., 15 mrt. 2009.

Dit is een onderling wedstrijdcircuit, waarbij de jongens en meisjes de mogelijkheid geboden wordt, spelenderwijs wedstrijdjes te leren spelen. Op deze wijze willen wij proberen het “speelplezier” in tennis te verhogen. Er is aandacht voor de warming-up, de tennis etiquette, telling enz. Winnen en verliezen vinden wij niet zo belangrijk.

Ook aan dit TC Rhenen mini- en driekwart circuit mogen alleen jongens en meisjes van onze vereniging meedoen., daarin schuilt het verschil met het KNLTB Open Mini-en driekwart toernooi van Karin en Petra.

JEUGDclubkampioenschappen 1 juni t/m 15 juni 2009.De clubkampioenschappen worden ook in 2009 bij de KNLTB aangemeld en worden gespeeld door de KNLTB opgestelde regels. Deze regels noemen we “wedstrijdbepalingen”. Winnen en verliezen telt dus mee voor het DSS systeem. Het is natuurlijk gewoon leuk om mee te doen. En op deze manier doe je ook wedstrijdervaring op, en dat kan altijd goed van pas komen. Aan de jeugdclubkampioenschappen mogen alleen jongens en meisjes van TC Rhenen meedoen.

RABOBANK open jeugdtoernooi 20 juli t/m 26 juli 2009. Net als voorgaande jaren zijn we al een beetje bezig een gezellig, maar wel prestatief toernooi voor jullie en voor kinderen uit heel Nederland te organiseren. Een toernooi waarin natuurlijk veel getennist kan worden maar daarnaast zal er ook weer een leuk en spannend nevenprogramma worden georganiseerd.

Graag willen wij iedereen veel plezier en succes wensen zowel op als naast de tennisbaan.

Werkgroep Toernooien: Margriet Gremmen en Gitta Verbraak

Page 26: Inside Jaaroverzicht 2009

Van den Dikkenberg Van de Kraats b.v.

KONSTRUKTIE- EN INSTALLATIEBEDRIJF

INDUSTRIEWEG 3 WAGENINGEN TEL: (0317) 419 042VOGELENZANG 37 RHENEN TEL: (0317) 612 365

Page 27: Inside Jaaroverzicht 2009

257: DE WEBSITE.

De Website is het informatie medium voor en van de leden van de T.C. Rhenen. Een ieder die zich geroepen voelt om wetenswaardigheid in de club en in het land te verspreiden kan van deze site gebruik maken.

• De kopij van de site wordt gemaild naar: [email protected] door het bestuur en de leden van de T.C. Rhenen

• Discutabele (negatieve) kopij wordt ter beoordeling aan het bestuur gegeven en het bestuur beslist of het geplaatst wordt.

• De aangeleverde kopij wordt door de redactie gecorrigeerd en geredigeerd.

• De website is te bereiken via www.tcrhenen.nl

Werkgroep Website.

7.1: HANDIGE INFORMATIE

Voor degene onder ons, die over Internet beschikken, volgt een lijst van interessante links.

www.tcrhenen.nlwww.knltb.nlinfo@otbtennis.nlwww.toernooi.nlwww.tennis.pagina.nl

Accommodatie: Sportpark Candia, Grebbeweg 79, 3911 AV RHENEN.

Telefoon clubhuis: 0317 - 614713.

Postadres: Postbus 1013, 3910 CA RHENEN.

Page 28: Inside Jaaroverzicht 2009

267: SPONSORING.

Na een periode van 10 jaar hebben Ries Vissers en André van Zanten besloten te stoppen met hun activiteiten voor de sponsorcommissie van de TCR. In deze periode hebben zij veel nieuwe sponsors weten binnen te halen voor onze club. Wij zijn Ries en André dan ook bijzonder dankbaar voor hun inzet. Helaas is er (nog) niemand bereid gevonden de taak van Ries en André over te nemen. Vooralsnog valt sponsoring derhalve onder de werkzaamheden van de penningmeester.

Bedrijven kunnen onze club financieel ondersteunen d.m.v. adverteren in de Inside, het clubblad van de TCR, deze Jaargids, een reclamewindscherm of een bord langs de tennisbanen. Ook is het mogelijk de bedrijfsnaam te verbinden aan één van onze toernooien. Wat dient onder ‘sponsoring’ te worden verstaan? De K.N.L.T.B. geeft er de voorkeur aan als de aangesloten tennisclubs daarvoor de volgende definitie aanhouden:“Een zakelijke overeenkomst, waarbij de ene partij (de sponsor) geld en/of een op geld waardeerbare prestatie levert, waar tegenover de andere partij (de gesponsorde) communicatieve en/of promotionele tegenprestaties levert, direct of indirect voortvloeiende uit de beoefening van de sport.”

In principe betalen onze sponsors in eerste instantie een financiële bijdrage van minimaal € 10,= , per maand of € 120,= per jaar.

Daarnaast brengen wij aan onze sponsor-relaties in rekening: • Plaatsingskosten van 6 advertenties, per jaar, in de Inside. Een en ander. is

uiteraard afhankelijk van het formaat van de advertentie (een halve of hele pagina) en wèl of géén kaftpositie;

• Exposure-kosten van: • een groot reclame-windscherm (formaat : 12,0 x 2,0 = 24,0 m²), • een klein reclame-windscherm (formaat : 6,0 x 2,0 = 12,0 m²), • een reclame-bord langs de tennisbanen (formaat : 2,5 x 0,6 = 1,5 m²); De productiekosten van een windscherm of bord, dat 10 jaar meegaat, komen uiteraard voor rekening van de adverteerder.

• Financiële ondersteuning van voornamelijk. Open Toernooien, zoals het Open Jeugdtoernooi, dat nu exclusief door de RABObank wordt gesponsord.

Dankzij onze sponsors en/of adverteerders komt er jaarlijks een aanzienlijk bedrag aan inkomsten voor de TCR binnen, waardoor onze club op een financieel verantwoorde en op een professioneel geleide wijze kan bestaan.

Voor méér informatie kunt u bellen met: de heer Rob Woldendorp, Dahliastraat 12, 3911 WD Rhenen, Tel. : 0317 – 618243.

Page 29: Inside Jaaroverzicht 2009

279: OPEN TENNISSCHOOL BETUWE

Open Tennisschool Betuwe (OTB) is in 1986 opgericht door Carl du Mee en Pons-Jan Vermeer. Zij zijn begonnen met de tennisschool in Tiel, maar verhuisden vrij snel met OTB naar Beusichem. Daar groeide OTB uit tot een bloeiende tennisschool die zowel regionaal als landelijk een uitstekende naam heeft. Vele talenten zijn bij OTB uitgegroeid tot regionale en nationale topspelers. Sommige spelers hebben zelfs op internationaal niveau successen geboekt en deelgenomen aan de verschillende Grand-Slam toernooien.

OTB Tennisschool OTB is een tennisschool waar talenten worden begeleid op hun weg naar de regionale, nationale of zelfs internationale tennistop. OTB gelooft in een individuele aanpak waarbij de voortgang van ieder talent nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Door middel van deze persoonlijke aanpak en trainingsprogramma’s wordt ieder talent optimaal begeleid. In de loop der jaren heeft OTB zich snel ontwikkeld en biedt nu meer dan alleen de tennisschool.

OTB en verenigingen Door haar faciliteiten en expertise biedt OTB ondersteuning aan tal van verenigingen. Vaak gaat het daarbij om het bieden van een kwalitatief goede tennistrainer. Het bestand van OTB bestaat voortdurend uit goede, door KNLTB opgeleide A-, B-, en C-trainers. De trainers blijven goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. OTB zorgt voor vakinhoudelijke bijeenkomsten, bijscholingscursussen en stagemogelijkheden, zodat alle trainers optimale bagage hebben. Zo zijn alle trainers geschikt om trainingen te geven voor zowel jeugd als senioren, zowel recreatief als prestatief.

OTB en TC Rhenen, het nieuwe tennisseizoen 2009!De ondersteuning van OTB bestaat aankomende zomer voor een groot deel uit het verzorgen van de tennislessen. Romano Tatuhey neemt de lessen bij TC Rhenen voor zijn rekening. Romano mail; [email protected] Om nader met de werkwijze van OTB kennis te maken, is er voor de leden van TC Rhenen een speciale introductiedag gepland. Deze dag bestaan uit clinics, voorbeeld-lessen, demonstratiepartijen en nog veel meer. Kortom, een ideale manier om OTB beter te leren kennen.

Wilt u OTB ook beter leren kennen? Neem dan contact met OTB op! Zij maken ook graag kennis met u !

Carl du Mee. [email protected]

Page 30: Inside Jaaroverzicht 2009

www.fixetrhenen.nl

Page 31: Inside Jaaroverzicht 2009

2910: COMMISSIE SENIOREN Voorzitter: Wim-Paul Wind

10.1: Telefoonnummers en Mail adressen

Werkgroep Telefoon E mail adres Competitie Ap van Dolderen [email protected] Vissers 615229 [email protected] Recreatie Henk Voigt 613308 [email protected] de Boer 615434 [email protected] van Dijk 616736 [email protected] Mulder 617232 [email protected]

Toernooien Wybe Elzinga 06 51719116 [email protected] ten Hove 616406 [email protected] Mol 612984 [email protected] Wind 741150 [email protected] ter Burg * Ap van Dolderen * Catering Nina van Leeuwen * Leny van Veen 613796 Vacatures * Wil van Eck 613417 *) Tafelbezetting Giny Voigt 613308

Per 27 april komt de functie van voorzitter vacant, wie wil dit overnemen? Voor nadere informatie kunt u mij bellen 0317 741150 of mailen [email protected]

10.2: Activiteiten

Werkgroep Activiteit WanneerCompetitie KNLTB Competitie Voorjaar 2009 Single competitie Gehele zomer

Recreatie Openingstoernooi 5 april

Ladies Night 5 juni Bokkentoernooi 7 juni Wintertoernooi 8 november

Toernooien Krelo Open toernooi 25 mei t/m 31 mei

Van Beek Bedden clubkamp. 31 aug t/m 13 sept Fixet Mol Open Dubbeltoernooi 40+ 28 sept t/m 11 okt

Page 32: Inside Jaaroverzicht 2009

3010.3: Voorwoord.

Tijdens de ledenvergadering in 2004 is tot de huidige organisatiestructuur besloten. Zo is er een commissie senioren, die de belangen van alle senioren behartigt. De commissie senioren is verdeeld in 3 werkgroepen, te weten Competitie, Recreatie en Toernooien. Er ligt een concreet beleidsplan en wij streven ernaar de hierin vermelde doelen te realiseren.

Met sportieve groet, Commissie Senioren, Wim-Paul Wind

10.4: Werkgroep Competitie.

Kuin Vissers is de voorzitter van de werkgroep Competitie. Deze is onderverdeeld in de onderlinge en de externe. Ap van Dolderen zwaait de scepter over de nog immer zéér populaire onderlinge competitie. Zowel de dames-, heren-, single- en dubbelpoules zijn elk jaar goed gevuld en wordt er met veel inzet, zweet en tranen geprobeerd om de beste van de poule te worden. Als de natuur weer ontwaakt, wordt het tennisseizoen geopend met de externe competitie. Heren, Dames of Mixed teams

van onze club nemen het tegen andere verenigingen op en strijden om het kampioenschap van hun poule. De hoogte van de klassen waarin onze teams spelen, is een mooie weerspiegeling van het niveau van de club.

Competitiedata regio midden 2009. (wijzigingen voorbehouden)

Dins dag

Woens dag

Donderdag

Vrij dag

Zater dag

Zondagdistr.

Zondagland.

Zomer avond

4 - 04 5 - 04 7 - 04 8 - 04 9 - 04 10 - 04 11 - 04 13 - 04 13 - 04 14 - 04 15 - 04 16 - 04 17 - 04 18 - 04 19 - 04 19 - 04 21 - 04 22 - 04 23 - 04 24 - 04 25 - 04 26 - 04 26 - 04 28 - 04 3 - 05 20 - 05 7 - 05 8 - 05 9 - 05 10 - 05 10 - 05 27 - 05 12 - 05 13 - 05 14 - 05 15 - 05 16 - 05 17 - 05 17 - 05 3 - 06 19 - 05 20 - 05 22 - 05 23 - 05 24 - 05 24 - 05 10 - 06 26 - 05 27 - 05 28 - 05 29 - 05 17 - 06 4 - 06 24 - 06

Page 33: Inside Jaaroverzicht 2009

31Inhalen Dins dag

Woens dag

Donderdag

Vrij dag

Zater dag

Zondagdistr.

Zondagland.

Zomer avond

30 - 04 29 - 04 30 - 04 30 - 04 30 - 04 30 - 04 30 - 04 1 - 05 2 - 05 3 - 05 5 - 05 21 - 05 21 - 05 21 - 05 21 - 05 21 - 05 21 - 05 29 - 05 30 - 05 2 - 06 3 - 06 5 - 06 1 - 06 1 - 06 11 - 06 7 - 06 Inhalen ! Voor de eerstvolgende speeldag (in overleg) of op de eerstvolgende inhaaldag!

10.5: Werkgroep Recreatie.

Henk Voigt is de enthousiaste voorzitter van de werkgroep Recreatie. Recreatief betekent overigens niet, dat hier alleen maar tennissers aan meedoen, die niet tegen een fiks portie wedstrijdspanning zouden kunnen. Recreatief betekent in dit geval, toernooien, waar alleen eigen clubleden aan mee mogen doen, dus wel degelijk op het scherpst van de snede, maar

wel keigezellig. Tevens is een belangrijk streven om nieuwe clubleden sneller met de bestaande leden te laten kennismaken, waardoor zij zich sneller bij ons thuis voelen.

10.6: Werkgroep Toernooien.

De werkgroep Toernooien organiseert jaarlijks 3 toernooien, het Rhenens Open, het 40+ dubbeltoernooi en de clubkampioenschappen. Aan de eerste 2 mogen ook niet-leden meedoen en zijn juist daarom zo leuk, omdat wij dan ook tennissers van andere verenigingen zien. Door de puike organisatie en de gezellige sfeer geven wij hier al jaren een mooi visitekaartje mee af.

Page 34: Inside Jaaroverzicht 2009

32Het randgebeuren bij die toernooien wordt door Leny van Veen en haar culinaire hulptroepen verzorgd. Deze dames laten u, uw vingers op en uw buikje vol eten.

De clubkampioenschappen is onze interne krachtmeting en altijd weer een hoogtepunt van het jaar. De winnaars worden in de club analen vereeuwigd. Tijdens de toernooien zullen de banen meestal bezet zijn, maar men kan altijd de wedstrijdleiding bellen of er vrije banen zijn. Tijdens de clubkampioen-schappen zal er, calamiteiten daar gelaten, een of meer vrije banen zijn.

Page 35: Inside Jaaroverzicht 2009

3311: COMMISSIE BEHEER. Voorzitter: Vacature.

11.1: Werkgroep leden.

Financiën Werkgroep Bar Werkgroep Blaashal Justa Baumann Jan ten Braak avond Gerrit Drost Sjaak van Eck inkoop Dave de Haas Werkgroep Park Leny van Veen dag Ad van der Have Peter van den Berg Marinus Hendriksen Bertram Bouwman Blaashal Techniek Jan Mark Huibers Truus van Hal Dik Jansen Wilko Huibers Ben van Laar Henk Nellestijn Jan Kleijn Jan Schrikkema Cees Roseboom Harm Kruse Kuin Vissers Jan Schrikkema Theo Kruse Ries Vissers Andy Schäefers Giny Voigt Dick Tool Henk Voigt Rob Woldendorp

11.2: Werkgroep Park.

Het park. Het tennispark bestaat uit 7 banen, 3 gravel - en 4 kunstgras banen. Op de gravelbanen kan van begin april tot half oktober

van 07:00 tot 23:00 uur gespeeld worden. Op de kunstgrasbanen kan, als het weer het toelaat, het gehele jaar van 07:00 tot 23:00 uur worden gespeeld. Baan 1 is de gravelbaan voor het clubhuis. De banen 2 en 3 zijn de banen bij de kleedkamers. De banen 4 en 5 zijn de grasbanen het dichtst bij de woningen. De banen 6 en 7 zijn de banen tegenover de voordeur van het clubhuis. Voor de entree naar de kleedruimte, het openen van het ballenkastje en het inschakelen van de baanverlichting is aan de bar (tegen

betaling van een borg) een sleutel in bruikleen te verkrijgen.

Tennismateriaal. Op de gravelbanen mag alleen maar met goedgekeurde tennisschoenen, zonder al te veel profiel, (geen jogging of loopschoenen) worden gespeeld. Op de kunstgras banen kan met hetzelfde schoeisel worden gespeeld of met schoenen met een iets grover profiel. Aan tenniskleding worden niet meer zulke strenge eisen gesteld als vroeger. Het is echter niet toegestaan in afgeknipte spijkerbroeken of enig ander fantasiekostuum te tennissen.

Page 36: Inside Jaaroverzicht 2009

34Onderhoud banen. In het voorjaar kan het voorkomen dat de gravelbanen bevroren zijn. Er mag dan niet op de banen gespeeld worden. Voor de grasbanen telt dit alleen in geval van opvriezen, dooi en sneeuwval. Overigens geldt dit ook als de banen zijn afgekeurd; let op de daarvoor gebruikte bordjes. De banen kunnen anders zwaar beschadigd worden. De gravelbanen worden in principe om 12:00 en om 17:00 uur automatisch gesproeid. Hier voor gaat er eerst een toeter. Dan hebt u nog een paar minuten om de baan te slepen en

uw spullen veilig te stellen. Na het sproeien de baan even met rust laten, totdat het water weggezakt is.

Baan reserveren. In de publicatiekast (voor de ingang van het clubhuis) hangt een banenrooster en een instructie hoe er afgehangen moet

worden. Op het banenrooster staan de banen aangegeven die gereserveerd zijn voor tennislessen, toernooien, competities e.d. Op de afhanginstructie staat aangegeven hoe lang er gespeeld mag worden. Afhangen doet u met het door de vereniging beschikbaar gestelde KNLTB-pasje met pasfoto op het afhangbord bij het clubhuis. U hangt uw pasje of op een vrije baan of op de eerste vrije speelperiode: let op het juiste "afhangtijdstip". Als alle banen bezet zijn hang dan of op de baan van degenen die het langst aan het

spelen zijn of hang af bij enkelspelspelers. Enkelspel spelers hebben recht op een minimale speelduur van een half uur. Dubbelspel spelers hebben recht op een minimale speelduur van een heel uur Bent u niet afgehangen dan laat u het pasje staan en kunt u rustig verder spelen. Bent u toch afgehangen of bent u klaar met spelen dan moeten de gravelbanen gesleept worden met de daarvoor aanwezige sleepnetten.

Verlichting. De verlichting van de banen is in te schakelen d.m.v. een sleutelschakelaar in de entree van de kleedruimte. Naast de ballenkast zitten de schakelingen voor de verlichting. De sleutel voor het inschakelen van de baanverlichting is aan de bar (tegen betaling van een borg) in bruikleen te verkrijgen. Steek de sleutel in het contactslot van de door u gewenste baan, draai de sleutel een kwartslag naar rechts en laat de sleutel in het contact zitten. Als u de sleutel (na het spelen) uit het contact haalt, gaat de verlichting na

Page 37: Inside Jaaroverzicht 2009

35ongeveer 8 minuten uit en het duurt ongeveer 25 minuten voordat de verlichting weer in geschakeld kan worden. Vraag dus je opvolger om zijn sleutel om te wisselen voor de jouwe.

Tennisballen. Onze vereniging is een van de weinige tennisverenigingen waar de leden zelf niet voor de ballen moeten zorgen (de ballenverzorging wordt door 2 vrijwilligers gedaan, in principe 's morgens en in het begin van de avond). In de hal bij de kleedkamers zit een kastje tegen de muur waarin zich de ballen bevinden. Dit kastje is te openen met dezelfde sleutel als waarmee men de deur naar de kleedruimte kan openen. Deze sleutel is aan de bar in het clubhuis (tegen

betaling van een borg) in bruikleen te verkrijgen Als men gaat tennissen en afgehangen heeft op de betreffende tijd, dan mag men 3 stuks ballen uit het kastje halen. Als men stopt met tennissen en er gaat niemand op de baan spelen waar je vandaan komt, dan moet men de ballen weer terug doen in het kastje. Als anderen gaan spelen dan kan men deze ballen doorgeven. Als men tijdens het tennissen een bal uit de baan slaat, is men verplicht

direct deze bal te gaan ophalen/zoeken. Immers als de weggeslagen ballen niet opgehaald worden kan het voorkomen dat andere spelers later geen ballen hebben om te spelen en daar sta je dan, eindelijk een uurtje vrijgemaakt en dan zijn er geen ballen, dat is dan erg sneu. De ballen waarmee gespeeld wordt, zijn van het merk “Dunlop max TP” in de kleur geel.

Evenementen. TC Rhenen is een actieve tennisclub: er vinden vele evenementen plaats. Dit kan er wel eens toe leiden dat er maar

een beperkt aantal banen beschikbaar zijn. Het is natuurlijk erg vervelend als u naar de tennisbanen komt en er blijkt onvoldoende plaats te zijn om te spelen. Er worden regelmatig aankondigingen gedaan van de evenementen in de Inside, in de publicatiekast (banenrooster) voor de ingang van het clubhuis, op het publicatiebord in het clubhuis en op de website.

11.3: Werkgroep Bar.

Binnen de vereniging is het clubhuis een erg belangrijke factor. Niet de omzet maar de gezelligheid staat centraal!

Het clubhuis wordt gerund door de barcommissie met vrijwilligers van onze vereniging.

Page 38: Inside Jaaroverzicht 2009

36Het clubhuis is toegankelijk: • op de dag: bij voldoende belangstelling en bij

evenementen • in de avond: van maandag t/m vrijdag van

19:30 t/m 23:30 uur • in het weekend: bij evenementen

Het clubhuis vervult ook de functie van communicatiepunt tussen bestuur, commissies en leden. In het clubhuis wordt

op mededelingenborden informatie verstrekt over o.a. toernooien, competities en uitslagen van de onderlinge competities. Ook vindt u er informatie en inschrijfformulieren over open toernooien in de omgeving.

11.4: Werkgroep Blaashal.

De werkgroep Blaashal bestaat uit een 12-tal enthousiaste leden en een groot aantal sympathisanten die zich, geheel belangeloos, inzetten om het voortbestaan van de blaashal tot een succes te maken.

Page 39: Inside Jaaroverzicht 2009

37De werkgroep wil de unieke blaashal voor de TC Rhenen behouden met als doel het continueren van diverse jarenlange competities, de mogelijkheid van binnentrainen en het overdekt tennissen op gravel in de winterperiode. We zijn er in geslaagd om de blaashal in zijn huidige vorm met een positief financieel resultaat te laten draaien. Willen we in de toekomst ook de noodzakelijke vervangingsinvesteringen kunnen doen, dan is een efficiëntere bedrijfsvoering en een hogere bezettingsgraad noodzakelijk. Een aantal energiebesparende maatregelen is reeds uitgevoerd. Naast de technische beheersactiviteiten zal de werkgroep de komende periode haar aandacht daarom vooral richten op het vergroten van de bezettingsgraad. Voor tennissers die voor een vast uur een baan willen huren zijn er nog mogelijkheden. Dit geldt ook voor tennissers die, bijvoorbeeld bij slecht weer, snel voor een uurtje een baan willen huren. Ook zijn er mogelijkheden om op de zaterdagavond de baan samen met het clubhuis af te huren voor een gezellig avondje tennis met vrienden of collega’s. Een leuk idee is ook dat er cadeaubonnen voor een uur binnentennis te koop zijn om iemand op een originele manier mee te verrassen.Voor nadere informatie zijn in het clubhuis folders verkrijgbaar, hangt er een poster in het mededelingenbord buiten en je kunt de website van de TC Rhenen raadplegen.

Page 40: Inside Jaaroverzicht 2009

D I C K V A N L A A R BOUWKUNDIG ONTWERP - EN TEKENBUREAU B.V.

nieuwbouw, verbouw, restauratie, renovatie, milieuvergunning, vergunning brandveilig gebruik; en onafhankelijk bouwkundige advisering Indien gewenst bodemonderzoek, bestek en toezicht tijdens de bouw.

Elsterstraatweg 83, 3922 GE Elst (Utr).Telefoon: 0318 - 47 25 22, Telefax: 0318 - 47 22 16

Mobiel: 06 - 51 31 50 64, e-mail: [email protected]

: www.botdickvanlaarbv.nl

Page 41: Inside Jaaroverzicht 2009

3912: DEADLINE KOPIJ.

2009 Inleveren kopij Bezorgen Inside nr. 1 22 januari ± 09 februari Inside nr. 2 02 april ± 20 april Inside nr. 3 04 juni ± 22 juni Inside nr. 4 30 juli ± 17 augustus Inside nr. 5 24 september ± 12 oktober Inside nr. 6 26 november ± 14 december Inside jaargids 2010 10 december 2009 ± Inside nr. 1 2010 28 januari ± 15 februari

Page 42: Inside Jaaroverzicht 2009

KEURSLAGER

keurslager

Henri v. RoekelFred v.d. Palshof 183911 LB RhenenTel. 0317-612657

De beste slagerij van Rhenenmet ‘t mooiste vlees

en de fijnste vleeswaren!

Naturado, het verschil tussen een goede service en een ace!

Naturado Bodemvoeding B.V. Dynamostraat 22-24 3903 LK Veenendaal Tel: (0318) 52 16 05kijk op www.naturado.nl voor ons volledige assortiment

Page 43: Inside Jaaroverzicht 2009
Page 44: Inside Jaaroverzicht 2009

Game, Set and Match.Match, Set and Print!

CuneraSterk in grafisch werk

Utrechtsestraatweg 200

3911 TX Rhenen

Postbus 43

3910 AA Rhenen

telefoon (0317) 61 29 38

fax (0317) 61 33 91

e-mail [email protected]

internet www.cunerabv.nl