Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

24
Seizoen 2013 / 2014 Informatiegids vv Pekelder Boys

description

Met onder meer een vooruitblik van hoofdtrainer Peter Tempel, interviews met leden van de club, elftalfoto's en een column geschreven door huiscolumnist Jan Kruize.

Transcript of Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

Page 1: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

Seizoen 2013 / 2014

Informatiegidsvv Pekelder Boys

Page 2: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

Neem contact op via: [email protected]

Colofon:Samenstelling, tekst en vormgeving:Jan Kruize en Roy Nieboer

Uitgavejaar: 2013Nieuwe Pekela

Deze informatiegids is mogelijk gemaakt door:

Page 3: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys

Clubinfo InhoudInhoudsopgave

Accomodatie:Rutger Oldeboom SportparkNoorderkolonie 24 9663TV Nieuwe Pekela

Contact:(w) www.vvpekelderboys.nl/(e) [email protected](t) 0597 – 64 63 94

Secretaris:Roy NieboerHB Hulsmanstraat 459663 TM Nieuwe Pekela(e) [email protected](t) 0597 – 64 53 02

Wedstrijdsecretaris:Ingmar van Dam(e) [email protected](t) 06 – 12 22 40 51

Jeugdbestuur:Jos Wortelboer(e) [email protected] (t) 06 – 15 06 80 63

Ledenadministratie:Hendrik de Jonge(e) [email protected] (t) 0597 – 64 54 43

Webmaster:Ferdy Venema(e) [email protected]

Facebook.com/www.vvpekelderboys.nl

Twitter.com/PekBoys

4 VOORWOORD

5 HET BESTUUR

5 JEUGDBESTUUR

6 ACTIVITEITEN

7 BARPERSONEEL: JANNIE TIEKS

8 ELFTAL FOTO SELECTIE

10 VOORUITBLIK: PETER TEMPEL

11 DUBBELINTERVIEW MET LAURA

WIERING & MARC GLAZENBORG

14 2e ELFTAL FOTO

14 3e ELFTAL FOTO

15 VROUWEN ELFTAL FOTO

16 JEUGDAFDELING

17 C-JUNIOREN FOTO

17 D-JUNIOREN FOTO

18 E-JUNIOREN FOTO

18 F-JUNIOREN FOTO

19 10 VRAGEN AAN: JAN

CHRISTIANS

21 SCHOONMAAKPLOEG

22 SPONSOR WORDEN?

23 COLUMN: JAN KRUIZE

3

Adressen en contactgegvens

Page 4: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys 4

VoorwoordVoorwoord van de voorzitter

Als huidig voorzitter van vv Pekelder Boys mag ik trots zijn op onze vereniging, waar ik inmiddels al meer dan 57 jaar betrokken bij ben. Deze betrokkenheid hangt samen met het feit dat mijn vader medeoprichter was van onze vereniging. In de tijd van voetballend pupil tot de functie van voorzitter is mijn hart verpand aan Pekelder Boys en dit zal ook altijd zo blijven.

Dat in een dergelijk kleine gemeenschap als Boven Pekela de voetbalvereniging een belangrijke spil vormt is zeer uitzonderlijk. Met een ledenaantal van om en nabij 180 en ruim 50 vrijwilligers is het uniek wat er in de laatste jaren is gerealiseerd. We zijn erg blij met onze accommodatie, naar mijn mening een van de mooiste in Oost-Groningen.

Ik ben bijzonder trots op al onze vrijwilligers die er nog steeds in slagen om onze vereniging met verve in stand te houden. Naast onze vrijwilligers zijn de sponsoren van levensbelang voor de vereniging. Wij zijn dan ook zeer content met elk van deze sponsoren. Met de steun van deze sponsoren kunnen we een ambitieuze vereniging blijven

met een goede jeugdafdeling, drie senioren teams, een damesteam, een activiteiten-commissie en een degelijk bestuur.

Afgelopen seizoenen is helaas gebleken dat we vaak een te kleine selectie hebben wat ons bijna ieder jaar op den duur opbreekt gedurende het seizoen. Desondanks heeft het vlaggenschip van de vereniging een uitmuntende prestatie geleverd en liep het promotie naar de derde klasse op het nippertje mis. Ook voor het nieuwe seizoen hebben wij weer een smalle maar een kwalitatief goede selectie, wat weer genoeg perspectief biedt voor het nieuwe seizoen.

Doordat vv Pekelder Boys kan bouwen op een schare trouwe supporters, sponsoren en vrijwilligers is ook de financiële situatie ge-zond te noemen. Uiteraard heeft ook onze vereniging moeite om ‘wat te verdienen’ in deze tijd, maar dankzij de eerder genoemde betrokkenen blijft Pekelder Boys een gezonde vereniging.

Wij zijn als vereniging zeer content met het tot stand brengen van deze presentatiegids aan het begin van dit seizoen. In de toekomst wil de vereniging mogelijk ieder seizoen een dergelijke gids uitgeven voor zijn leden, supporters en sponsoren. Namens het bestuur wens ik iedereen een fantastisch seizoen 2013-2014 toe.

Rient NieboerVoorzitter vv Pekelder Boys

Page 5: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys

Het BestuurHet negenkoppig bestuur van vv Pekelder Boys

5

Graag stellen wij u voor aan het dagelijks bestuur van vv Pekelder Boys. Het bestuur vergaderd minimaal een keer per maand en neemt besluiten over uiteenlopende onderwerpen die bij de vereniging spelen. Sinds de zomer van 2010 is het bestuur in de volgende samenstelling actief:

Voorzitter: Rient NieboerSecretaris: Roy NieboerPenningmeester: Pieter FransensLedenadministratie: Hendrik de JongeWedstrijdsecretaris: Ingmar van DamBestuursleden: Henk Lubben, Ronnie Meijer, Rick Becker en Jan Kruize

Om de coördinatie van alle jeugd in goede banen te leiden heeft vv Pekelder Boys al sinds jaar en dag een jeugdbestuur. Ook organiseert het jeugdbestuur allerlei activiteiten zoals toernooien, jeugdkampen en andere leuke uitjes. Het jeugdbestuur bestaat uit de volgende mensen:

Jeugdcoördinator: Jos WortelboerPenningmeester: Harm TieksBestuursleden: Irma Fransens en Truus Pathuis

JeugdbestuurHet bestuur van de jeugdafdeling

Page 6: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys 6

Activiteiten Meer dan voetballen alleen

Naast het voetbal organiseert vv Pekelder Boys ook andere activiteiten. Hierdoor is de vereniging veel meer dan alleen maar een voetbalclub. De activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud. Door het organiseren van deze activiteiten is de vereniging samen met het dorpshuis De Riggel de spil van de gemeenschap in Boven Pekela.

vv Pekelder Boys heeft een heus eigen toneelvereniging, met daarin de voorzitter Rient Nieboer als een van de spelers. Ieder jaar slagen de toneelspelers er weer in om een leuke en lachwekkende klucht ten tonele te brengen. Wat het extra speciaal maakt is het feit dat elk toneelstuk in het ‘Grunnegs’ is. Aansluitend is er een feestavond met daarbij live muziek. Voor de jeugd van Boven Pekela speelt de toneelvereniging het stuk ook een keer op een middag, zodat ook zij kunnen genieten van deze eeuwenoude vorm van entertainment.

Zo is er iedere maand bingo in de kantine, evenals klaverjassen. In de decembermaand is er ook veel activiteit onder andere in de vorm van een Sinterklaasmiddag voor de kinderen, verkoop van oliebollen, spekdikken en kniepertjes, en de traditionele afsluiting van het jaar (laatste training).

Wanneer het weer het toelaat organiseert de vereniging priksleewedstrijden op het Pekelder Hoofddiep. Op het ijs prikken jong en oud alsof hun leven er van afhangt. Er zijn geldprijzen te winnen en ook is er natuurlijk ‘koek en zopie’. Dit alles zorgt voor buitengewoon gezellige taffarelen op het ijs.

Doormiddel van het organiseren van dergelijke activiteiten wil de vereniging de binding met de gemeenschap verstevigen en uitbreiden. Daarnaast brengt het de mensen uit de omgeving samen en draagt het bij aan goede sfeer onder de plaatselijke bevolking.

EVEN VOORSTELLEN...

Om de activiteiten rondom het voetbal te verbeteren, uit te breiden en nog beter aan te laten sluiten op de vraag is er sinds augustus 2013 een activiteitencommissie in het leven geroepen. De vereniging heeft getracht een commissie samen te stellen, waarbij de leden van de commissie ieder een bepaalde subgroep van de vereniging vertegenwoordigen. De vereniging hoopt op deze manier voor iedereen aantrekkelijke activiteiten te organiseren.

De activiteitencommissie:Henk Lubben, Vianne Venema, Nicolien Lubben, Marianne Plenter, Hendrik Groenhof. Op de foto ontbreekt Martin Schreuder.

Page 7: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys 7

Wanneer je bij vv Pekelder Boys op zondag een patatje of een andere snack koopt, kun je er van uit gaan dat dit goed zal smaken. De patat en snacks worden namelijk klaargemaakt door dè keukenprinses van de vereniging: Jannie Tieks!

Iedere zondagmiddag wanneer het vlaggenschip van de vereniging een thuiswedstrijd speelt staat Jannie in de keuken klaar om de bezoekers te voorzien van een lekker patatje of andere snacks. ‘Wanneer mijn dienst begint staat de frituur oven meestal al aan omdat er in de ochtend ook al gevoetbald is’. Meestal is er net na de middag niet veel klandizie voor een warme hap en dan help ik eerst de andere dames mee achter de bar.

Gedurende de wedstrijd wordt de vraag naar patat en snacks steeds groter en het drukst heeft de keukenprinses het op het moment dat de voetballers na het douchen in de kantine komen. ‘Ze hebben al hun energie verbrand en krijgen trek en

ik maak dan wat lekkers voor ze klaar’.

Samen met alle andere vrijwilligers die achter de bar staan zorgt Jannie ervoor dat de bezoekers in al hun wensen voorzien worden. ‘We mogen als vereniging erg blij zijn met deze mensen, net als met alle andere vrijwilligers, want veel verenigingen kampen met een tekort aan vrijwilligers en gelukkig is dat hier bij Pekelder Boys niet zo erg het geval.

Lijkt het je leuk om (op regelmatige basis)een bardienst te draaien?

Meld je dan aan bij het bestuur!

BarpersoneelJannie Tieks: keukenprinses van vv Pekelder Boys

Jannie Tieks

Page 8: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

1e rij gehurkt van links naar rechts: Johnny Roelfsema, Gertjan Veninga, Robbert Zuur, Koos Kuiper, Richard Burema, Robert Tieks en Bas Plenter.2e rij staand van links naar rechts: Arnold de Groot (leider), Peter Tempel (trainer), Marc Glazenborg, Martin Schreuder, Willem Lammerts, Ronnie Meijer, Ben Becker, Eric Burema, Roy Nieboer, Mans Siegers (verzorger) en Jan Burema (grensrechter).

SelectieElftalfoto 1e elftal vv Pekelder Boys 2013 / 2014

Page 9: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

1e rij gehurkt van links naar rechts: Johnny Roelfsema, Gertjan Veninga, Robbert Zuur, Koos Kuiper, Richard Burema, Robert Tieks en Bas Plenter.2e rij staand van links naar rechts: Arnold de Groot (leider), Peter Tempel (trainer), Marc Glazenborg, Martin Schreuder, Willem Lammerts, Ronnie Meijer, Ben Becker, Eric Burema, Roy Nieboer, Mans Siegers (verzorger) en Jan Burema (grensrechter).

Page 10: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys

VooruitblikHoofdtrainer Peter Tempel kijkt vooruit

Als trainer hoop je dat natuurlijk wel maar je moet wel realistisch blijven. Verenigingen bes-chikken doorgaans over smalle selecties en dat is bij ons niet anders. Gelukkig is de groep bijna compleet gebleven waar ik wel blij mee ben. Dat is toch een teken dat spelers het goed naar hun zin hebben bij Pekelder Boys want ieder jaar verbaas ik mij weer over het aantal spelers die naar andere verenigingen overstappen.”

Waar Pekelder Boys vorig seizoen veel ploegen uit de regio tegenkwam ziet het zich nu terug in een competitie waar de provincie Drenthe ruim vertegenwoordigd is. Dat ziet Peter Tempel echter niet als een probleem. ,,In Drenthe hebben ze over het algemeen prima velden en wij zijn een voetballende ploeg dus wat dat betreft zie ik dat eerder als een voordeel dan nadeel.”

Koffiedik kijken noemt Peter Tempel het verder als het gaat om wat de te kloppen ploegen in zondag 4D zijn maar een opponent wil hij wel noemen. ,,Wat ik begreep moet Schoonebeek een sterke selectie hebben. Laat dat nu net de ploeg zijn waar we onze eerste competitieduel tegen spelen wat betekent dat we direct weten waar we staan als Pekelder Boys.”

Om het beter te doen dan vorig seizoen moet Pekelder Boys dit seizoen kampioen worden. Trainer Peter Tempel moet om zijn opmerking zelf ook lachen maar toch, zit er een serieuze ondertoon in.

,,Als trainer wil je altijd het hoogst haalbare met je selectie bereiken. Dat kan zijn dat je als promovendus je wilt handhaven maar in ons geval is dat toch om naar de derde klasse te promoveren. Vorig seizoen waren we er al dichtbij maar was Wildervank over twee duels te sterk voor ons. Dat was wel een seizoen waarin alles klopte moet ik zeggen want vorig jaar hadden we bijna geen schorsingen en blessures. Daar hadden we gewoon geluk mee en eigenlijk weet je dat het bijna onmogelijk is dat zoiets dit jaar weer gebeurt.

10

Page 11: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys

DubbelinterviewMet Laura Wieiring en Marc Glazenborg

1. Stel je zelf eens voor? Ik ben Laura Wiering, 21 jaar, voetbal vanaf mijn vijfde bij Pekelder Boys en voetbal op dit moment bij de dames. Ik studeer psychologie in Groningen en woon daar ook op kamers. Maar elk weekend ben ik nog steeds te vinden in Pekel. Voornamelijk voor voetbal en alle leuke dingen daarom heen.

2. Wat is je favoriete rugnummer en waarom?In het begin bij de dames had ik nummer 17. Dit was vooral omdat ik 17 jaar oud was toen we voor het eerst onze eigen shirts en nummers mochten bestellen. Meer zat daar niet achter.

3. Wat betekent voetbal voor jou? Ik voetbal vooral bij Pekelder Boys voor de gezelligheid. Ik heb al heel veel leuke mensen leren kennen via Pekelder Boys. Eigenlijk is het handiger voor mij qua reizen om in Groningen te gaan voetballen, maar ik weet dat ik dan zoveel leuks ga missen. Dus blijf ik gewoon lekker hier.

4. Welke trainingsvormen vind je het leukst?Twee kleine doeltjes met kaatsers aan de zijkanten en 3 tegen 3 in het veld. Afwerken op het doel vind ik ook altijd wel even fijn en natuurlijk een partij spel, maar dan wel onder leiding van Annet (als Jos er een keer niet is).

5. Wat is je beste/mooiste sportmoment tot nu toe? Dat zijn er eigenlijk wel meerdere. Internationaal toernooi in Tsjechië staat toch wel hoog in de top 3. Vooral onze laat-ste avond daar in de kantine van het hotel, prachtig. Ook heb ik altijd erg genoten van alle voetbalkampen en toernooien waar ik aan mee heb gedaan, zoals het internationale vrouwentoernooi in Gramsbergen. Tot slot het kampioenschap met de dames 2 jaar geleden.

“Eigenlijk is het handiger om in Groningen te voetballen, maar ik weet dat ik dan zoveel leuks ga missen”

6. Wie is jouw sportheld of voorbeeld? Albert Harms.

7. Wat is jouw grootste kwaliteit?Ik durf het bijna niet te zeggen, want waarschijnlijk moet ik dit nog lang aan horen van Jos W. Maar ik denk dat ik wel goed het overzicht heb in het veld en lange ballen natuurlijk.

8.Waar ben je slecht in?Sprinten.

9. Met wie zou je een dagje willen ruilen? Ehmm… lastig. Ik wil in ieder geval dan een knappe man zijn, want die kans krijg ik nat-uurlijk niet zo snel. Ook wil ik dan wel veel geld hebben en ook iets van een talent.

11

Page 12: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys

Het lijkt me best wel leuk om gewoon goed te kunnen zingen. Dus de zanger van de Esperando´s ofzo ;)

10. Heb je ook nog andere hobby’s naast het voetbal?Leuke dingen doen met vrienden. Films kijken. Slakjes vermaken.

11. Wie is de beste speler waarmee je hebt samengespeeld/nog speelt?Willem Lammerts, Ik heb in de c ers en b ers samengespeeld met Willem. Ik kan me nog een paar belangrijke wedstrijden herinneren waarin hij in de laatste minuten uit het niets een doelpunt maakte.

12. Heb je ook rituelen of bijgeloof voor of tijdens de wedstrijd?Niet dat ik weet in ieder geval. Ik hou er wel van als Jos van te voren een kort praatje houdt zodat ik een beetje weet wat ik kan verwachten.

13. Heb je nog wensen of dromen?Op dit moment wil ik zo snel mogelijk klaar zijn met school. Een goede baan vinden en dan een paar mooie reizen maken. En op korte termijn lijkt mij een weekend weg, net als Tsjechië, ook erg leuk.

14. Verwachtingen voor het aankomende seizoen met de dames?Ik denk dat we dit jaar het wel goed gaan doen qua voetbal, volgens mij is er niet heel veel veranderd in onze competitie. Ook verwacht ik dat we het weer heel gezellig gaan hebben met de ladies, met af en toe een klein drama’tje tussendoor. Dat houdt het natuurlijk ook weer spannend.

We hebben dit seizoen 23 dames op papier, dus ik verwacht dat we ons geen zorgen hoeven te maken over dat we met te weinig zijn. Ik wens Jos dan ook veel sterkte met wisselen.

1. Stel je zelf eens voor?Ik ben Marc Glazenborg, 19 jaar oud en mijn beroep is schilder.

2. Wat is je favoriete rugnummer en waarom?Ik heb geen favoriete rugnummer. 3. Wat betekent voetbal voor jou? Voetbal betekent sportiviteit voor mij. Maar daarnaast is de gezelligheid een bron van ontspanning voor mij. Dus voetbal betekent voor mij een combinatie van sportiviteit en gezelligheid.

4. Welke trainingsvormen vind je het leukst? De leukste trainingsvormen zijn voor mij afwerken op doel en daarnaast natuurlijk partijspel.

5. Wat is je beste/mooiste sportmoment tot nu toe? Het mooiste moment tot nu toe is de kampioenswedstrijd met de B-ers. De spanning, de sfeer maar bovenal de vreugde na het behalen van het kampioenschap was geweldig. 6. Wie is jouw sportheld of voorbeeld?Mijn sportheld is Steven Gerrard van Liverpool. Hij heeft een geweldige trap en dient hij al jaren zijn club. Daarnaast is hij

12

Page 13: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys

binnen en buiten het veld een voorbeeld voor iedere voetballer.

7. Wat is jouw grootste kwaliteit?Mijn grootste kwaliteit is mijn traptechniek. 8. Waar ben je slecht in?Waar ik nog goed op moet oefenen is koppen. 9. Met wie zou je een dagje willen ruilen? Ik zou wel in de schoenen van Xavi willen staan van FC Barcelona. Dan zou ik bijvoorbeeld een finale van de Champions League willen spelen. Het lijkt me geweldig om dat een keer mee te maken.

10. Heb je ook nog andere hobby’s naast het voetbal?Naast het voetbal ben ik nog aan het fitnessen. Hierdoor blijf ik extra getraind!

“Waar ik nog goed op moet oefenen is koppen.”

11. Wie is de beste speler waarmee je hebt samengespeeld/nog speelt?Nog geen idee. 12. Heb je ook rituelen of bijgeloof voor of tijdens de wedstrijd?Ik heb geen bijgeloof of rituelen voor of tijdens de wedstrijd. Ik doe alles op gevoel.

13. Heb je nog wensen of dromen?Mijn grootste wens is om gezond te blijven!

14. Verwachtingen voor het aankomende seizoen met het eerste elftal?Vorig jaar zijn we periodekampioen geworden. Hierdoor hadden we een leuk feest in de kantine. Mijn verwachting en doelstelling is om dit kunstje dit seizoen proberen te herhalen zodat we weer een leuk feestje kunnen vieren en daarnaast weer na-competitie mogen voetballen.

13

Tips?

Wij horen deze graag van u! Met uw tips en suggesties in acht nemend gaan wij ook volgend seizoen een gids uitgeven.

Alle suggesties, tips en opmerkin-gen zijn daarom meer dan welkom. U kunt deze doorgeven via [email protected] of aan Roy Nieboer of Jan Kruize.

Heeft u een tip of suggestie?

Page 14: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys

2e / 3e ElftalElftalfoto’s 2e en 3e vv Pekelder Boys seizoen 2013 / 2014

1e rij gehurkt van links naar rechts: Richard Burema, Jan Burema, Johnny Roelfsema, Alex Heuving en Ronnie Siepel.2e rij staand van links naar rechts: Arnold de Groot, Marcel Stratingh, Jan Kruize, Rick Becker en Jos Becker. Op de foto ontbreken: Jorn van Stiphout, Gertjan Veninga, Dominique Orsel en Klaas Tiktak.

14

1e rij gehurkt van links naar rechts: Ronald Fransens, Jos Schut, Jan Kruize en Arnold de Groot.2e rij staand van links naar rechts: Jan Boers (leider), Jan Christians, Johan Roelfsema, Jos Wortelboer, Jan Burema, Rudolf Stuut, Jos Becker en Pieter Fransens. Op de foto ontbreken: Bert Funk, Martin Glazenborg, Erik Lubben en Mark Tiktak.

Page 15: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys

VrouwenVrouwenelftal vv Pekelder Boys seizoen 2013 / 2014

1e rij gehurkt van links naar rechts: Marianne Plenter, Annet de Groot, Gerke Bakker, Michelle Komproe, Ellen Becker, Melanie Komproe, Linde van Stiphout en Linda Gooijert. 2e rij staand van links naar rechts: Jos Wortelboer (trainer), Laura Wiering, Vianne Venema, Alie Luth, Jorien Knigge, Irma Fransens, Brenda Mellema, Vera Wiering, Chantal Drok, Dian Funk en Truus Pathuis (leider). Op de foto ontbreken: Mireille Komproe, Lotte van Stiphout, Tessa Beijaard, Steffanie Schrik en Fabienne Bos.

15

Page 16: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys

JeugdafdelingDe jeugd is de toekomst

Onze jeugdafdeling bestaat komend seizoen uit 5 teams te weten Kabouters, F1, E1, D1 elftal en C1 elftal. Onze kabouters trainen alleen en spelen dus voorlopig nog geen wedstrijden. Er wordt gespeeld in reeksen, eerst in najaar reeksen en na de winterstop in voorjaars reeksen. Dat wordt gedaan om de sterkte te bepalen zodat je niet het hele seizoen in een te zware poule zit.

We hebben dit jaar sinds lange tijd weer twee elftallen binnen de lijnen, wat voor een kleine vereniging zoals ons natuurlijk geweldig is. Onze F-jpupillen die vorig jaar in de voorjaars reeks kampioen zijn geworden zijn nu gesplitst in F1 en E1. De groep bestond al uit spelers en daar zijn nog een aantal kabouters bij gekomen.

De leiders en trainers voor alle teams zijn:F1: Michel LubbenE1: Alex HeuvingD1: Gertjan Veninga en Truus PathuisC1: Jos Wortelboer en Irma Fransens

Er worden voor de jeugd gedurende het seizoen ook altijd diverse activiteiten georganiseerd. Afgelopen jaren stond er altijd een meerdaagse jeugdtoernooi voor B-junioren op het programma, maar die organiseren wij door omstandigheden het komend seizoen helaas niet. Wel is het de bedoeling om een groots toernooi te organiseren voor de F- en E-pupillen.

In de winterstop doen weer mee aan het zaalvoetbal toernooi in de Sporthal de Spil. Verder gaan we ieder jaar met de jeugd op voetbalkamp, wat voor de jeugd altijd een groot spektakel is. We zijn 23 augustus 2013 net naar Witterzomer in Assen geweest. Volgend jaar gaan we weer iets anders doen en op het moment van het schrijven is nog niet bekend wat we gaan doen of waar we heen gaan. Uiteraard doen we als vereniging ook dit seizoen weer mee aan de jeugdsponsor actie van de Poeisz supermakrt in Nieuwe Pekela. Deze actie levert ieder seizoen weer een leuk bedrag op voor de jeugd, waar vervolgens weer bijvoorbeeld leuke uitjes van kunnen bekostigd.

16

Page 17: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys 17

C / D juniorenElftalfoto’s C- en D-junioren vv Pekelder Boys seizoen 2013 / 2014

1e rij gehurkt van links naar rechts: Nanne Hatzman, Dimitri Verkleij, Marijn Wortelboer, Aron Bunk, Martin Veninga, Arjan Drok, Amber Bakker en Huub Kroeze. 2e rij staand van links naar rechts: Irma Fransens (leider), Robert Westers, Jasper Mik, Jos Krops, Jordan Benthum, Jan Hoiting, Bart Keetels en Jos Wortelboer (trainer). Op de foto ontbreken: Simone Mik, Demie Abee en Joerie de Boer.

1e rij gehurkt van links naar rechts: Ben Wortelboer, Pascal Bragonje, Daniel Bakker en Thomas Heuving. 2e rij staand van links naar rechts: Alex Heuving (trainer), Rolf Groenhof, Bayram Bakker, Peter Bakker, Sander Norder, Milan Drok en Mathijs Heuving.

Page 18: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys 18

E / F pupillenElftalfoto’s E- en F-pupillen vv Pekelder Boys seizoen 2013 / 2014

Staand van links naar rechts: Michel Lubben (trainer), Karst Lubben, Michel Boerema, Robin Drok, Ercan Akkaya, Leon Bragonje, Tim Plenter, Iris Plenter, Manon Wortelboer, Christiaan Drenth, Sven Becker en Bas Becker.

1e rij gehurkt van links naar rechts: Gerard Keetels, Huub Kroeze, Gerben Begeman, Jarno Drenth en (liggend) Nando van Rietschoten. 2e rij staand van links naar rechts: Isa Funk, Truus Pathuis (leider), Amber Bakker, Jorian Lubben en Anna Keetels. Op de foto ontbreken: Gertjan Veninga (trainer), Joey van Klinken en Gijs Hoiting

Page 19: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys

10 vragen aan:10 vragen aan Jan Christians, speler van het 3e elftal

1. Hoe lang ben je al betrokken bij vv Pekelder Boys?Ik ben al 29 jaar bij Pekelder Boys betrokken.

2. Wat betekent Pekelder Boys voor jou?Pekelder Boys betekent voor mij een gezellige club met een leuke aanhang wat garant staat voor veel gezelligheid.

3. In de wandelgangen wordt je bestempeld als een fanatieke supporter. Zie je alle wedstrijden van het eerste elftal?Ik ben een supporter dat als het enigzins kan ga ik met Janneke naar het eerste toe behalve als het me te ver weg is of het een oefenwedstrijd is dan laat ik weleens verstek gaan

4. Vorig seizoen had je te kampen met een vervelende blessure, hoe staat het er nu mee?Vorig jaar had ik een vervelende blessure maar dat is gelukkig weer voorbij. Helaas gaat leeftijd ook steeds meer een rol spelen waardoor het herstel van een blessure langer op zich laat wachten.

5. Op welke positie speel je het liefste?Op de linkerkant kan ik het beste uit de voeten maar waar ik daadwerkelijk speel laat ik liever aan de leider over die weet wat mijn kwaliteiten zijn (en zoals jullie weten heb ik die in overvloed maar dat komt er niet altijd uit).

6. Met wie heb je een ‘click’ in het veld?Ik heb snel een ‘click’ met spelers in het veld. Maar waar het voor mij vooral om gaat is dat spelers trouw zijn aan de club en het elftal zodat ze niet zomaar afzeggen. Het is en blijft een teamsport!

Naam: Jan ChristiansGeboren: 14 mei 1962Partner: JannekeKinderen: Monieka en Harm Jan

Beroep: Automonteur en (vrijwillige) brandweerman

Hobby’s en interesses:Voetbal en motorsport

Wist u dat:Dat Jan in het verleden al eens shirtsponsor is geweest van het derde elftal?

19

Page 20: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys

7. Bij de brandweer zorg je er voor dat je zo snel mogelijk op de plaats van bestemming bent om het vuur te doven. Gebruik je deze instelling ook in het veld?Ja, bij de brandweer moet je snel en goed handelen, dat komt in het veld natuurlijk ook vaak voor. Ik probeer dan ook als eerste bij de bal te zijn. Alleen heb ik het idee dat de tegenstanders (vooral de jongere) steeds sneller worden of dat ik minder snel wordt?

8. Het derde elftal wordt door velen gezien als een recreantenelftal, waar gezelligheid op nummer één staat. Wordt er wel een poging gedaan om verzorgd voetbal te spelen?Ja het derde elftal wordt gezien als een recreantenelftal maar er wordt wel geprobeerd om goed voetbal te spelen door met een juiste/gemotiveerde instelling het veld in te gaan.

Daarnaast staat de gezelligheid ook hoog aangeschreven bij het derde elftal. De gezelligheid begint al voor de wedstrijd in de kleedkamer. Daarom blijft het overgrote deel van het elftal ook bijeen. Jan Boers wou namelijk al een keer stoppen met het leiderschap maar vond uiteindelijk toch de gezelligheid en de sportiviteit boven het vissen gaan.

9. Wat verwacht je van het eerste elftal het komend seizoen?Het eerste elftal heeft een goed team op dit moment met allemaal eigen jongens en een goede trainer (mag ook gezegd worden). Ik verwacht dat ze dit seizoen weer een gooi naar het kampioenschap gaan doen.

10. Als er voor de kantine van Pekelder Boys een standbeeld geplaatst gaat worden, wie moet er dan komen te staan en waarom?Als er een standbeeld moet komen dan vind ik dat er een beeld van Rutger Oldeboom moet komen dat hoort bij de vereniging en bij Boven Pekela.

20

Page 21: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys

Lum Drok is al ruim acht jaar iedere vrije maandagochtend aan het schoonmaken bij vv Pekelder Boys. Samen met nog drie dames en drie mannen zorgt zij ervoor dat alles er schoon en verzorgd uitziet, een luxe die maar weinig verenigingen hebben.

Weinig mensen die er over nadenken, laat staan er over praten. Wanneer de ramen smerig zijn of er allerlei zwerfafval rond de kantine ligt zeggen mensen snel ‘wat een zooi hier’. Onze vereniging is maar wat blij met de mensen van de schoonmaakploeg want dankzij hen krijgen mensen geen kans om over smerige ramen of zwerfafval te praten.

V.l.n.r. staand: Gertie Beikes, Lum Drok en Geppina Lubben . V.l.n.r. zittend: Jan Koerts, Hilda Nieboer en Albertje Heuving. Op de foto ontbreekt: Hilbrand Drok

Wat valt er dan allemaal schoon te maken? De kantine, de bestuurskamer, de toiletten, de keuken, de kleedkamers en rondom de kantine en de velden is er na een week voetbal meer dan genoeg schoonmaakwerk. Door de inspanningen van deze mensen is en blijft de accomodatie er spik en span uitzien, net zo schoon als thuis.

SchoonmaakploegBij vv Pekelder Boys is het net zo schoon als thuis

‘Iedere maandag om 08:00 uur zijn wij in aanwezig in de kantine, we nemen eerst een kopje koffie en dan gaan we aan de slag’.

De dames en heren van de schoonmaak...

21

Page 22: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys

Sponsor worden?‘Net als in het veld moeten financiële kansen ook benut worden!’

Sponsoring en sport is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van een professionele topclub tot aan de plaatselijke amateurclub. Het betekent een essentiële bron van inkomsten voor de vereniging waar mogelijke beleid-/ sportieve doelstellingen mee bereikt kunnen worden. Daarnaast is het voor de ondernemer een mogelijkheid om zijn maatschappelijke betrokkenheid en bekendheid kenbaar te maken in de regio.

Pekelder Boys wil u daarom graag verwel-komen als sponsor van onze vereniging. Er zijn hierbij verschillende mogelijkheden tot sponsoring. Enkele voorbeelden van mogelijkheden zijn hieronder weergegeven:

* Kleding* Wedstrijdbal* Reclamebord* Presentatiegids* Advertentie website/verloting* Materiaal en spelmiddelen* Organisatie van activiteiten

De financiële middelen die beschikbaar worden gesteld vanuit de sponsoren zullen zorgvuld-ig worden besteed. Bij belangstelling zouden wij graag samen met u willen bespreken waar voor u en voor Pekelder Boys de kansen liggen. Want net zoals op het veld willen wij graag deze kansen benutten!

U kunt voor meer informatie en/of belangstelling contact opnemen met onderstaande personen. Daarnaast kunt u een mail sturen naar [email protected]

Roy Nieboer(t) 06 - 30 41 13 66

Jan Kruize (t) 06 - 34 22 05 43

Ook het digitale scorebord is dankzij de hulp van sponsoren gerealiseerd...

22

Page 23: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

vv Pekelder Boys

Column:Kleine club, grote prestaties!

Seizoen 2013/2014 is weer van start gegaan. De voorbereiding is verstreken en de competitie is van start gegaan. De tijd voor het omschakelen vanuit de vakantiemodus na een welverdiende zomerstop ligt alweer achter ons. Het luie zweet is er inmiddels wel uitgevloeid door de mooie zomer die in Nederland heeft huisgehouden. Zoals verwacht moeten we als speler in het begin van seizoen weer even door het stof heen bijten om onze conditie weer op peil te brengen. Eenmaal op peil zullen we onze andere pijl moeten gaan richten op een plek waar we aan het eind van het seizoen een feestje op mogen vieren. Kampioenschap? Top drie? Top vijf? Dit laat ik aan onze trainer en leider over.

Tijdens de start van dit seizoen is bijna iedereen de afsluiting van vorig seizoen alweer vergeten. Een jaar waarin het sportief gezien goed ging met Pekelder Boys. De jeugd, dames en senioren hebben het er goed vanaf gebracht. Waarbij ons vlaggenschip; het eerste elftal in de beslissingswedstrijd voor promotie naar de derde klasse tegen Wildervank met penalty’s onderuit ging na een waanzinnige wedstrijd. Jammer? Of mogen we blij zijn? Ik denk dat we juist een feestje hebben gevierd omdat we in de vierde klasse zijn gebleven!

Ja, een kleine gemeenschap als Pekelder Boys is tot grote dingen in staat. Het jaarlijkse toernooi om de promillage cup was weer een groot succes met een live band als kers op de taart. Daarnaast stond het drie daags jeugdtoernooi ook als vaste prik op de agenda wat garant staat voor veel sportiviteit en gezelligheid. Ik heb dit al een aantal jaren als barman op de zaterdagavond mogen ervaren. Als ik al die feestende mensen dan zo zie dan verschijnt er een lach op mijn gezicht. Het collectieve gevoel en gezelligheid van verschillende verenigingen in

de kantine van Pekelder Boys maakt mij trots. Trots op de vereniging dat die in staat is met vrijwilligers, supporters en spelers er weer een groot succes van te maken.

Wanneer ik dan een aantal dagen later moet horen dat vandalisme zijn intrede heeft gedaan bij de jeugdige deelnemers en dat daardoor het toernooi vervroegd aan zijn einde is gekomen. Dan is de deceptie des te groter dan het fijne gevoel van de zaterdagavond.

Hoofdschuddend probeer ik dan te bedenken; wat bezield mensen toch? Waar zijn de normen en waarden gebleven?

Maar laten we vooral de sportieve en gezellige herinneringen behouden en laten we leren van de mindere momenten. Zoals ik al zei vergeten we bijna dat Pekelder Boys maar een kleine gemeenschap is waarbij we bij ieder lid blij mogen zijn dat ze de ingang van onze verenging hebben gevonden. Ik hoop dat iedere speler, lid, donateur en/of supporter het besef heeft dat we ieder op onze eigen manier een steentje bij moeten dragen aan de vereniging. Het is met name in tijden van ‘crisis en krimp’ niet vanzelfsprekend dat een vereniging een levenslang bestaan heeft. Hier zijn we met z’n allen verantwoordelijk voor!

Mijn verzoek bij deze is om als club in balbezit te blijven en daarbij ieder uit te nodigen om bij onze gezellige verenging te komen kijken en onder het genot van een kop koffie of een flesje bier het gemeenschaps-leven een boost te geven! Want het verleden heeft uitgewezen dat een kleine gemeen-schap tot grote dingen in staat is. Welkom bij vv Pekelder Boys. We gaan er weer een mooi seizoen van maken!

Jan Kruize. 23

Page 24: Informatiegids vv Pekelder Boys 2013/2014

Volgend seizoen hier uw bedrijfsnaam...

?Neem contact op via [email protected]