IN 3 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOL PRODUCTIEBEDRIJF€¦ · DEZE STAPPEN MOET U NEMEN 02 We laten u...

of 27 /27
IN 3 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOL PRODUCTIEBEDRIJF Bind klanten door uw bedrijfsprocessen te moderniseren www.exactonline.nl

Embed Size (px)

Transcript of IN 3 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOL PRODUCTIEBEDRIJF€¦ · DEZE STAPPEN MOET U NEMEN 02 We laten u...

 • IN 3 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOL PRODUCTIEBEDRIJFBind klanten door uw bedrijfsprocessen te moderniseren

  www.exactonline.nl

 • INHOUD

  01 Hoe klantrespons uw bedrijf kan

  maken of breken

  02 Deze stappen moet u nemen

  2.1 De eerste stap: Spot de

  knelpunten

  2.2 De tweede stap: Krijg meer

  inzicht in uw bedrijfsprocessen

  2.3 De derde stap: Automatiseer uw

  bedrijfsprocessen

  03 De 4 manieren waarop

  bedrijfssoftware uw reputatie

  beschermt

  04 Conclusie

  2 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • HOE STAAT HET MET UW REPUTATIE?

  Werkt u bij een klein productiebedrijf? Of bent u de eige-naar? Dan heeft u precies het goede e-book in handen om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren. Hierin leest u hoe u uw klanttevredenheid kunt verhogen door onder meer uw productieprocessen te moderniseren. Pure noodzaak in een markt waar alles draait om reputatie.

  3 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Laten we even stilstaan bij de vraag waaróm reputatie tegenwoordig zo belangrijk is voor kleine productiebedrijven. Waarschijnlijk heeft u door de crisis een paar moeilijke jaren achter de rug gehad. Maar er is hoop. De wereld is niet ver-gaan en productiebedrijven zitten weer in de lift. De economie lijkt zich eindelijk weer te herstellen. Alleen, nu de economie opleeft, neemt ook de concurrentie weer toe. Iedereen is er op gebrand z’n graantje mee te pikken. Logisch, maar ook spannend. Want hoe zorgt u ervoor dat uw klan-ten u trouw blijven? Hoe krijgt u überhaupt meer bestellingen van ze? En hoe werft u nieuwe?

  Reputatie is alles. Uw klanten

  praten met elkaar. Ze doen hun

  eigen onderzoek. En ze delen

  hun ervaringen online. Sneller,

  makkelijker en met meer mensen

  dan ooit.

  4 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Natuurlijk kunnen er allerlei oorzaken zijn voor slechte ervaringen. Niet genoeg materialen in voorraad. Onjuiste hoeveelheden, last-minute wijzigingen in een ontwerp, onverwacht veel bestellingen... En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Hoe zorgt u nu in drukke tijden voor optimale efficiency op de werkvloer? Hoe houdt u uw belof-ten aan de klant en beschermt u uw reputatie wat betreft kwaliteit en levertijd?

  Dat leest u in dit e-book

  5 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • HOE KLANTRESPONS UW BEDRIJF KAN MAKEN OF BREKEN

  01

  Na een paar zware jaren is het hoog tijd om al die misgelopen opdrachten en lagere omzet te compenseren. Er is een klein probleem: dat wil iedereen. Ook uw prospects en klanten hebben een moeilijke tijd achter de rug. Ze shoppen wat af voor producten van hoge kwaliteit voor een zo scherp mogelijke prijs. Met de minste kans op leveringsproblemen en deadlines die hun het beste uitkomen.

  6 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Nieuws gaat als een lopend vuurtje.

  Zeker slecht nieuws. Zo kan een

  goede reputatie in rook opgaan

  voor de lucifer is afgebrand. En kom

  daar maar weer eens bovenop.

  Klanten zijn veeleisender dan ooit. Gewoon, omdat het kan. Ze zijn slimmer en weten dat leveranciers in de rij staan om de producten te leveren die zij willen, voor een prijs die zij bepalen. Klanten lichten hun leveranciers helemaal door voor ze een beslissing nemen en een bestelling plaat-sen. Ze praten met elkaar, ze praten met uw andere klanten. En met hun contacten binnen de branche-vereniging. Ze lezen online reviews. Zo hebben ze een overvloed aan bronnen om te bepalen of een leverancier aan hun standaarden voldoet. Nieuws gaat als een lopend vuurtje. Zeker slecht nieuws. Zo kan een goede reputatie in rook opgaan voordat de lucifer is opgebrand. En kom daar maar weer eens bovenop. U mag dus geen enkele misser maken.

  7 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Elke opdracht moet aan de allerhoogste eisen voldoen. Telkens weer. Elke vertraging of onder-maatse levering van uw kant stelt niet alleen uw eigen klanten teleur, maar ook de klanten van uw klanten. Als dat te vaak gebeurt, moet u niet vreemd opkijken als een klant verder gaat kijken. Dat kost u uiteindelijk klanten en inkomsten. En dan hebben we het niet eens over al die prospects die op een of andere manier te horen krijgen dat uw reputa-tie niet deugt. Of dat u zich niet aan de afspraken houdt. Als u het zo bekijkt, staat er nog veel meer op het spel dan alleen uw reputatie.

  Zo snel als een slechte reputatie zich verspreid, zo moeilijk is het om er vanaf te komen. In de huidige markt kan niemand het zich veroorloven ook maar een enkele klant te verliezen. U toch ook niet? Daarom moet u nu stappen zetten en ervoor zorgen dat het niet gebeurt.

  8 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • DEZE STAPPEN MOET U NEMEN

  02

  We laten u zien hoe u in 3 stappen een sterke repu-tatie zeker stelt. Iets wat in de huidige economische situatie belangrijker is dan ooit. De markt is in bewe-ging, klanten verwachten meer en de concurrentie is sterker dan ooit. Laten we daarom eens kijken wat het leveren van een kwaliteitsproduct, met de gestelde specificaties, binnen een bepaalde tijd en budget in de weg kan zitten.

  9 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Kleine voorradenU dacht voldoende materialen in huis te hebben, maar de werkelijkheid is anders. Er is dus onvoldoende in voorraad om verder te gaan en een order te leveren.

  Problemen bij uw leverancierEen betrouwbare leverancier is door z’n voorraad heen. Daar had u totaal niet op gerekend. Nu kunt u de productie niet op tijd starten.

  Last-minute wijzigingenOp het allerlaatste moment komt uw klant met een paar kleine wijzigingen in het ontwerp. Dat hoeft niet altijd een probleem te zijn, behalve als de communicatie hapert. En het nieuws de voorman nooit bereikt.

  SPOT DE KNELPUNTEN2.1

  10 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Problemen met de kwaliteitNa inspectie blijkt dat de kwaliteit van uw product niet is zoals het hoort, maar u weet niet welke machine het probleem veroorzaakt.

  BudgetoverschrijdingenU heeft in de offertefase de kosten te laag ingeschat. Misschien was de doorlooptijd langer dan gepland of heeft u moeten uitwijken naar een duurdere leverancier.

  CapaciteitsproblemenHet goede nieuws: de orders stromen binnen. Het slechte nieuws: u weet niet zeker of u er wel genoeg capaciteit voor heeft.

  11 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Laten we wel wezen, dit zijn nog maar een paar van de mogelijke scenario’s die de prijs, levertijd en kwaliteit van uw producten negatief kunnen beïnvloeden. En daarmee uw reputatie in het algemeen. Ze schaden de klanttevredenheid. En ze kunnen uw complete planning in de war schop-pen. Gelukkig kunnen ze ook gewoon voorkomen worden.

  Bent u klaar voor de oplossing?

  Komen deze situaties u bekend voor?

  12 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Uw reputatie kan deuken oplopen door talloze oorzaken. De meeste daarvan zijn te herleiden naar een gebrek aan inzicht. Inzicht in uw bedrijf en in de keten. Stel nu dat u continu toegang heeft tot uitgebreide realtime informatie over alles wat er binnen uw bedrijf gebeurt. Van uitgebrachte offertes, het inkopen van materialen tot en met de productieprocessen en de leveringen aan toe. Allemaal in 1 online programma. Wat denkt u, zou dat geen verschil maken?

  KRIJG MEER INZICHT IN UW BEDRIJFS PROCESSEN

  2.2

  13 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Altijd uw ordergeschiedenis bij de handAls u precies weet hoeveel tijd eerdere opdrachten u gekost hebben, wat de kosten precies waren en welke materialen zijn gebruikt, kunt u de kosten en tijdlijnen van nieuwe, vergelijkbare opdrachten veel beter inschatten.

  Inzicht in uw voorraadDoor altijd op de hoogte te blijven van uw huidige en verwachte voor-raadniveaus, weet u precies of er genoeg in huis is om de productie te starten - en deze ook af te maken.

  Uitgebreid voorraadbeheerAls u precies weet wanneer materialen geleverd worden (of juist niet), kunt u toezeggen wanneer u echt met de productie kunt beginnen. En niet wanneer u hóópt dat het kan.

  14 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Uitgebreide overzichtenMet een up-to-date overzicht van alle orders, de bijbehorende dead-lines en resterende productiecapaciteit herkent u snel alle mogelijke knelpunten en kunt u op tijd ingrijpen.

  De werklast analyserenMet een correct en up-to-date beeld van uw bedrijf kunt u op tijd materialen bijbestellen of beslissen om uw werk uit te besteden.

  Plan uw omschakelingen beterDankzij gedetailleerd inzicht in de productievoortgang en leverdatums weet u precies wanneer u het beste de productie kunt omschakelen. Dat verhoogt de efficiency.

  15 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Dit zijn maar een paar van de voordelen van een gedetailleerd en up-to-date inzicht in zowel uw bedrijfsprocessen als de keten. Elk onderdeel speelt een rol bij het neerzetten en vasthouden van een goede reputatie. En met dat laatste heeft u een streepje voor op de concurrentie.

  Nu we de voordelen van meer inzicht duidelijk hebben gemaakt, kunnen we op zoek naar de beste manier om dit inzicht te verkrijgen. En dat is niet zo moeilijk als u denkt...

  16 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Voor productiebedrijven die een goede naam heb-ben én die willen beschermen is inzicht de sleutel. Het wordt dan ook hoog tijd om alle doe-het-zelf-oplossingen om uw productieprocessen te mana-gen overboord te zetten. Sta eens stil bij de bijna ongekende mogelijkheden van de hedendaagse technologie.

  Door uw processen te automatiseren krijgt u vol-ledig inzicht in uw bedrijfsprocessen - van begin tot eind. Zo kunt u veel betere beslissingen nemen. Bovendien wordt het makkelijker om aan de ver-wachtingen van uw klanten te voldoen. Door te automatiseren – en zo te moderniseren – kunt u op dezelfde manier werken als grote fabrikanten, tegen een fractie van de kosten.

  AUTOMATISEER UW BEDRIJFSPROCESSEN2.3

  Door te automatiseren – en zo

  te moderniseren – kunt u op

  dezelfde manier werken als grote

  fabrikanten, tegen een fractie van

  de kosten.

  17 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Moderne bedrijfssoftware in de cloud integreert en automatiseert al uw processen. Het helpt u om uw bedrijf te moderniseren en zo te runnen dat uw reputatie er alleen maar beter kan worden. Het is makkelijk om mee aan de slag te gaan en in gebruik.

  Dat tegen lage kosten, zonder grote investeringen vooraf in nieuwe hardware of kostbare licenties. U betaalt gewoon per maand en alleen voor werke lijk gebruik. Dat is nog eens efficiënt! Hoe de software uw reputatie precies beschermt? Dat leest u zo.

  ZO HELPT ONLINE BEDRIJFSSOFTWARE U VOORUIT

  18 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • DE 4 MANIEREN WAAROP BEDRIJFSSOFTWARE UW REPUTATIE BESCHERMT

  03

  Moderne online bedrijfssoftware automatiseert en integreert uw logistiek, productie, financiën en CRM (relatiebeheer) en zorgt voor een up-to-date inzicht in al uw bedrijfsprocessen. Doordat het al deze belangrijke processen aan elkaar koppelt, geeft het u overal en altijd het realtime totaal-overzicht dat u zo hard nodig heeft. Zo wordt uw reputatie op 4 manieren beschermd.

  19 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Door al uw gegevens veilig op 1 plek in de cloud te bewaren, geeft online bedrijfssoftware direct inzicht in bijvoorbeeld alle in- en verkopen, voor-raadniveaus en hoe het staat met de productie zelf. Online cockpits en rapportages laten u zien hoe elk onderdeel uw levertijd en marges beïnvloedt. Deze cockpits zijn naar wens in te stellen. Dan zit u altijd bovenop de zaak - hoe die er ook uitziet.

  1 Realtime inzicht in het complete productieproces

  2 Sneller en preciezer offertes opstellen

  3 Altijd een goed beeld van uw voorraad

  4 Veel effectiever communiceren

  20 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Met online bedrijfssoftware voor productiebedrij-ven maakt u met 1 druk op de knop een offerte aan, waar u ook bent. Alle relevante prijsinformatie is altijd up-to-date. Van tarieven voor vaste en variabele kosten tot prijsverhogingen, kortingen en materiaalkosten. Het is gewoon een kwestie van de juiste onderdelen aanvinken. De software doet de rest. En met toegang tot de productiehistorie van vergelijkbare opdrachten gaat u nog nauwkeuriger te werk. Pak de oude offertes erbij om te zien wat het gekost heeft en hoe lang de productietijd was – en dat in een fractie van een seconde.

  1 Realtime inzicht in het complete productieproces

  2 Sneller en preciezer offertes opstellen

  3 Altijd een goed beeld van uw voorraad

  4 Veel effectiever communiceren

  21 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Er is geen ruimte voor giswerk voor het productie-bedrijf van nu. En dat is ook nergens voor nodig. Dankzij online bedrijfssoftware weet u precies welke materialen en hoeveel tijd u nodig heeft om een bepaald product te maken. Speciale werkor-deroverzichten met voortgangsverslagen maken het makkelijk om materialen te bestellen, werk uit te besteden en de ontvangst van het definitieve product te bevestigen. Zo weet u altijd hoeveel voorraad u heeft, hoeveel (en wanneer) het bin-nenkomt en hoeveel u gebruikt.

  1 Realtime inzicht in het complete productieproces

  2 Sneller en preciezer offertes opstellen

  3 Altijd een goed beeld van uw voorraad

  4 Veel effectiever communiceren

  22 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Samenwerken met collega’s, leveranciers en klanten is nog nooit zo makkelijk geweest. Online bedrijfssoftware integreert namelijk ook CRM. Zo heeft u alle contactgegevens bij de hand en communiceert u veel effectiever. Verder werkt iedereen met dezelfde realtime informatie zoals orderstatus, ontwerpwijzigingen en uitstaande offertes.

  Dat voorkomt miscommunicatie. U kunt zelfs alerts en geautomatiseerde taken instellen, zodat het hele productieproces veel efficiënter verloopt.

  1 Realtime inzicht in het complete productieproces

  2 Sneller en preciezer offertes opstellen

  3 Altijd een goed beeld van uw voorraad

  4 Veel effectiever communiceren

  23 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • CONCLUSIE: WELKOM BIJ DE NIEUWE MANIER VAN WERKEN!

  04 Het gaat gelukkig weer beter. De productiebranche laat tekenen van groei zien. Maar dit is niet de tijd om opgelucht adem te halen. Het is belangrijker dan ooit voor kleine productiebedrijven om te moderniseren. Om zich te onderscheiden van de concurrentie en zo optimaal te profiteren van het economische herstel.

  24 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Zonder uw klanten heeft uw bedrijf geen bestaans-recht. Door hun loyaliteit te winnen bouwt u een goede reputatie op. Alleen zo onderscheidt u zich van de concurrentie. Maak u op voor een nieuwe wereld: de dagen van handmatige processen, onvoorziene kwaliteitsproblemen en plotselinge materiaaltekorten liggen achter u. Dat kunt u zich echt niet meer veroorloven.

  Klanten zijn veeleisender dan ooit. Ze willen kwaliteitsproducten, op tijd geleverd en dat alles tegen een scherpe prijs. Anders gaan ze gewoon naar een ander, het is tenslotte een kopersmarkt. Up-to-date gegevens bij de hand hebben is essen-tieel. Hoe anders kunt u aan de verwachtingen van uw klanten voldoen? U moet een realtime over-zicht hebben van alles wat er zich afspeelt binnen uw bedrijf.

  Up-to-date gegevens bij de

  hand hebben is essentieel.

  Hoe anders kunt u aan de

  verwachtingen van uw klanten

  voldoen? U kunt niet zonder een

  realtime overzicht hebben van

  alles wat er zich afspeelt binnen

  uw bedrijf.

  25 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Dankzij gedetailleerd inzicht ziet u altijd of u de capaciteit volledig benut en weet u precies wat de status is van uw huidige orders. Daardoor kunt u nauwkeurigere leverdata aanhouden en snel de impact van knelpunten en ontwerpwijzigingen beoordelen. Met deze geoptimaliseerde en moderne manier van produceren kunt u bouwen aan uw reputatie als de producent die volgens specificaties, binnen budget en op tijd levert. Keer op keer.

  Het wordt hoog tijd om uw productiebedrijf te moderniseren. Alleen dan profiteert u van de voordelen die grotere productiebedrijven ook hebben. Tegelijkertijd kunt u dan uw reputatie van betrouwbare producent een boost geven.

  MET EXACT ONLINE KUNT U VANDAAG NOG BEGINNEN

  26 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • © Exact Group B.V., 2014. Alle rechten voorbehouden. Alle hierin vermelde merk-

  en handelsnamen behoren toe aan de respectievelijke eigenaren. MCL644000NL007

  Exact

  Molengraaffsingel 33

  2629 JD Delft, Nederland

  Tel: 0800 - 66 54 631

  E-mail: [email protected]

  Site: www.exactonline.nl