IN 3 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOL PRODUCTIEBEDRIJF · PDF file DEZE STAPPEN MOET U NEMEN 02 We...

Click here to load reader

 • date post

  12-Oct-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of IN 3 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOL PRODUCTIEBEDRIJF · PDF file DEZE STAPPEN MOET U NEMEN 02 We...

 • IN 3 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOL PRODUCTIEBEDRIJF Bind klanten door uw bedrijfsprocessen te moderniseren

  www.exactonline.nl

 • INHOUD

  01 Hoe klantrespons uw bedrijf kan

  maken of breken

  02 Deze stappen moet u nemen

  2.1 De eerste stap: Spot de

  knelpunten

  2.2 De tweede stap: Krijg meer

  inzicht in uw bedrijfsprocessen

  2.3 De derde stap: Automatiseer uw

  bedrijfsprocessen

  03 De 4 manieren waarop

  bedrijfssoftware uw reputatie

  beschermt

  04 Conclusie

  2 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • HOE STAAT HET MET UW REPUTATIE?

  Werkt u bij een klein productiebedrijf? Of bent u de eige- naar? Dan heeft u precies het goede e-book in handen om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren. Hierin leest u hoe u uw klanttevredenheid kunt verhogen door onder meer uw productieprocessen te moderniseren. Pure noodzaak in een markt waar alles draait om reputatie.

  3 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Laten we even stilstaan bij de vraag waaróm reputatie tegenwoordig zo belangrijk is voor kleine productiebedrijven. Waarschijnlijk heeft u door de crisis een paar moeilijke jaren achter de rug gehad. Maar er is hoop. De wereld is niet ver- gaan en productiebedrijven zitten weer in de lift. De economie lijkt zich eindelijk weer te herstellen. Alleen, nu de economie opleeft, neemt ook de concurrentie weer toe. Iedereen is er op gebrand z’n graantje mee te pikken. Logisch, maar ook spannend. Want hoe zorgt u ervoor dat uw klan- ten u trouw blijven? Hoe krijgt u überhaupt meer bestellingen van ze? En hoe werft u nieuwe?

  Reputatie is alles. Uw klanten

  praten met elkaar. Ze doen hun

  eigen onderzoek. En ze delen

  hun ervaringen online. Sneller,

  makkelijker en met meer mensen

  dan ooit.

  4 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Natuurlijk kunnen er allerlei oorzaken zijn voor slechte ervaringen. Niet genoeg materialen in voorraad. Onjuiste hoeveelheden, last-minute wijzigingen in een ontwerp, onverwacht veel bestellingen... En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Hoe zorgt u nu in drukke tijden voor optimale efficiency op de werkvloer? Hoe houdt u uw belof- ten aan de klant en beschermt u uw reputatie wat betreft kwaliteit en levertijd?

  Dat leest u in dit e-book

  5 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • HOE KLANTRESPONS UW BEDRIJF KAN MAKEN OF BREKEN

  01

  Na een paar zware jaren is het hoog tijd om al die misgelopen opdrachten en lagere omzet te compenseren. Er is een klein probleem: dat wil iedereen. Ook uw prospects en klanten hebben een moeilijke tijd achter de rug. Ze shoppen wat af voor producten van hoge kwaliteit voor een zo scherp mogelijke prijs. Met de minste kans op leveringsproblemen en deadlines die hun het beste uitkomen.

  6 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Nieuws gaat als een lopend vuurtje.

  Zeker slecht nieuws. Zo kan een

  goede reputatie in rook opgaan

  voor de lucifer is afgebrand. En kom

  daar maar weer eens bovenop.

  Klanten zijn veeleisender dan ooit. Gewoon, omdat het kan. Ze zijn slimmer en weten dat leveranciers in de rij staan om de producten te leveren die zij willen, voor een prijs die zij bepalen. Klanten lichten hun leveranciers helemaal door voor ze een beslissing nemen en een bestelling plaat- sen. Ze praten met elkaar, ze praten met uw andere klanten. En met hun contacten binnen de branche- vereniging. Ze lezen online reviews. Zo hebben ze een overvloed aan bronnen om te bepalen of een leverancier aan hun standaarden voldoet. Nieuws gaat als een lopend vuurtje. Zeker slecht nieuws. Zo kan een goede reputatie in rook opgaan voordat de lucifer is opgebrand. En kom daar maar weer eens bovenop. U mag dus geen enkele misser maken.

  7 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Elke opdracht moet aan de allerhoogste eisen voldoen. Telkens weer. Elke vertraging of onder- maatse levering van uw kant stelt niet alleen uw eigen klanten teleur, maar ook de klanten van uw klanten. Als dat te vaak gebeurt, moet u niet vreemd opkijken als een klant verder gaat kijken. Dat kost u uiteindelijk klanten en inkomsten. En dan hebben we het niet eens over al die prospects die op een of andere manier te horen krijgen dat uw reputa- tie niet deugt. Of dat u zich niet aan de afspraken houdt. Als u het zo bekijkt, staat er nog veel meer op het spel dan alleen uw reputatie.

  Zo snel als een slechte reputatie zich verspreid, zo moeilijk is het om er vanaf te komen. In de huidige markt kan niemand het zich veroorloven ook maar een enkele klant te verliezen. U toch ook niet? Daarom moet u nu stappen zetten en ervoor zorgen dat het niet gebeurt.

  8 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • DEZE STAPPEN MOET U NEMEN

  02

  We laten u zien hoe u in 3 stappen een sterke repu- tatie zeker stelt. Iets wat in de huidige economische situatie belangrijker is dan ooit. De markt is in bewe- ging, klanten verwachten meer en de concurrentie is sterker dan ooit. Laten we daarom eens kijken wat het leveren van een kwaliteitsproduct, met de gestelde specificaties, binnen een bepaalde tijd en budget in de weg kan zitten.

  9 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Kleine voorraden U dacht voldoende materialen in huis te hebben, maar de werkelijkheid is anders. Er is dus onvoldoende in voorraad om verder te gaan en een order te leveren.

  Problemen bij uw leverancier Een betrouwbare leverancier is door z’n voorraad heen. Daar had u totaal niet op gerekend. Nu kunt u de productie niet op tijd starten.

  Last-minute wijzigingen Op het allerlaatste moment komt uw klant met een paar kleine wijzigingen in het ontwerp. Dat hoeft niet altijd een probleem te zijn, behalve als de communicatie hapert. En het nieuws de voorman nooit bereikt.

  SPOT DE KNELPUNTEN2.1

  10 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Problemen met de kwaliteit Na inspectie blijkt dat de kwaliteit van uw product niet is zoals het hoort, maar u weet niet welke machine het probleem veroorzaakt.

  Budgetoverschrijdingen U heeft in de offertefase de kosten te laag ingeschat. Misschien was de doorlooptijd langer dan gepland of heeft u moeten uitwijken naar een duurdere leverancier.

  Capaciteitsproblemen Het goede nieuws: de orders stromen binnen. Het slechte nieuws: u weet niet zeker of u er wel genoeg capaciteit voor heeft.

  11 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Laten we wel wezen, dit zijn nog maar een paar van de mogelijke scenario’s die de prijs, levertijd en kwaliteit van uw producten negatief kunnen beïnvloeden. En daarmee uw reputatie in het algemeen. Ze schaden de klanttevredenheid. En ze kunnen uw complete planning in de war schop- pen. Gelukkig kunnen ze ook gewoon voorkomen worden.

  Bent u klaar voor de oplossing?

  Komen deze situaties u bekend voor?

  12 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Uw reputatie kan deuken oplopen door talloze oorzaken. De meeste daarvan zijn te herleiden naar een gebrek aan inzicht. Inzicht in uw bedrijf en in de keten. Stel nu dat u continu toegang heeft tot uitgebreide realtime informatie over alles wat er binnen uw bedrijf gebeurt. Van uitgebrachte offertes, het inkopen van materialen tot en met de productieprocessen en de leveringen aan toe. Allemaal in 1 online programma. Wat denkt u, zou dat geen verschil maken?

  KRIJG MEER INZICHT IN UW BEDRIJFS PROCESSEN

  2.2

  13 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Altijd uw ordergeschiedenis bij de hand Als u precies weet hoeveel tijd eerdere opdrachten u gekost hebben, wat de kosten precies waren en welke materialen zijn gebruikt, kunt u de kosten en tijdlijnen van nieuwe, vergelijkbare opdrachten veel beter inschatten.

  Inzicht in uw voorraad Door altijd op de hoogte te blijven van uw huidige en verwachte voor- raadniveaus, weet u precies of er genoeg in huis is om de productie te starten - en deze ook af te maken.

  Uitgebreid voorraadbeheer Als u precies weet wanneer materialen geleverd worden (of juist niet), kunt u toezeggen wanneer u echt met de productie kunt beginnen. En niet wanneer u hóópt dat het kan.

  14 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Uitgebreide overzichten Met een up-to-date overzicht van alle orders, de bijbehorende dead- lines en resterende productiecapaciteit herkent u snel alle mogelijke knelpunten en kunt u op tijd ingrijpen.

  De werklast analyseren Met een correct en up-to-date beeld van uw bedrijf kunt u op tijd materialen bijbestellen of beslissen om uw werk uit te besteden.

  Plan uw omschakelingen beter Dankzij gedetailleerd inzicht in de productievoortgang en leverdatums weet u precies wanneer u het beste de productie kunt omschakelen. Dat verhoogt de efficiency.

  15 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Dit zijn maar een paar van de voordelen van een gedetailleerd en up-to-date inzicht in zowel uw bedrijfsprocessen als de keten. Elk onderdeel speelt een rol bij het neerzetten en vasthouden van een goede reputatie. En met dat laatste heeft u een streepje voor op de concurrentie.

  Nu we de voordelen van meer inzicht duidelijk hebben gemaakt, kunnen we op zoek naar de beste manier om dit inzicht te verkrijgen. En dat is niet zo moeilijk als u denkt...

  16 EXACT ONLINE E-BOOK PRODUCTIE

 • Voor productiebedrijven die een goede naam heb- ben én die willen beschermen is inzicht de sleut