Vanaf de eerste stappen

of 11 /11
Ehbo voor kinderen Ehbo-Winkel. nl

Embed Size (px)

Transcript of Vanaf de eerste stappen

Ehbo voor kinderenEhbo-Winkel.nl

Vanaf de eerste stappenVanaf het moment dat uw kind zijn eerste stappen zet is hij kwetsbaar voor ongelukjes. Hoewel niet alle ongelukjes te voorkomen zijn kan je er wel voor zorgen dat de verwondingen goed behandeld worden.Een goede EHBO verbandtrommel is essentieel en met het gerust stellen kalmeerd u een kind direct! Wees voorbereid en blijf kalm.

Https://ehbo-winkel.nl/

Snijd of schaafwondenAls er een bloeding is zorg dan dat deze stopt, geef druk op de wond met een schone doek. Is de wond zo groot dat je naar een arts moet verbind deze dan steriel af. Ga je niet naar een arts reinig de wond met lauw stromend water en plaats een pleister op de wond. Wanneer een schaafwond is ontstaan spoel dan de wond tot het vuil eruit is. Laat de schaafwond drogen en verbind er niets omheen. Is er een bijtwond of krabwond neem dan altijd contact op met de huisarts.

Https://ehbo-winkel.nl/

BrandwondenBij brandwonden geld altijd: eerst water de rest komt later. Koel de brandwond voor ten minste 10 minuten met lauw stromend water. Dek brandwonden heel voorzichtig af met niet verklevend materiaal en ga naar een arts. Is er meer dan 10% van het lichaam verbrand is er een mogelijk op shock. Bel dan altijd 112, dit is namelijk een levensbedreigende situatie.

Https://ehbo-winkel.nl/

NeusbloedingZet uw kind in een schrijfhouding en druk de onderkant van de neus dicht. Doe dit gedurende 10 minuut en kijk daarna of het bloeden gestopt is. Bloedt het nog herhaal dit dan nogmaals. Blijft het bloeden neem dan contact op met een arts. De neus mag overigens alleen 1x gesnoten worden als de bloeding spontaan is begonnen. Is de bloedneus ontstaan als gevolg van een stoot of slag ertegenaan dan mag deze nooit gesnoten worden.

Https://ehbo-winkel.nl/

Splinter of glasAls je kind een splinter of een stukje glas in de vinger heeft haal dit dan heel voorzichtig eruit met een pincet. Als de splinter of het glas er uit is reinig dan de wond en dek deze af met een pleister. Mocht u de splinter of het glas er niet uitkrijgen neem dan contact op met een arts. Is het glas dermate groot ga dan geen risico nemen. Zorg dat dit blijf zitten op dezelfde plaats en ga me je kind naar een arts.

Https://ehbo-winkel.nl/

Oog traumaWanneer u kind last heeft van de ogen let dan goed op. Een veel voorkomt letsel is dat er zand in het oog is gekomen wat op en neer schuurt. Spoel dan de ogen zodat het zat eruit gespoeld wordt. Zit er iets in het oog wrijf het dan met een schoon gaasje naar de neus toe. Let op dit mag enkel als het vuitje op het oogwit zit. Krijgt u het niet uit het oog, ziet het kind wazig of geeft u kind iets anders aan neem dan geen risico en ga naar oogarts. Tijdens de reis kan een natte gekoelde doek op de ogen leggen verlichting geven.

Https://ehbo-winkel.nl/

Insecten en kwallenbetenIndien u kind wordt geprikt door een insect zorg dan dat het gif eruit gezogen wordt door een uitzuigpompje te gebruiken. Mocht de angel van het insect er nog in zitten dan haal je die er eerst uit met een pincet. Desinfecteer erna de wond. Heb je te maken met een kwallenbeet zet je kind dan onder zo heet mogelijk water wat het kind kan verdragen en als dat niet in de buurt is gebruik dan het zeewater om te spoelen. Met een creditcard pasje kan je de netels die achtergebleven zijn van de huis schrapen. Krijgt u kind last van zwellingen, moeite met ademenen en stoornissen in het bewustzijn bel dan direct 112!

Https://ehbo-winkel.nl/

Verbandtrommels Iedere ouder heeft een goed gevulde verbandtrommel nodig in huis en in de auto. Voor onderweg kan een verbandset worden vereenvoudigd. Een aantal zaken zijn zeker benodigd en erg handig:PincetSchaarPleistersVerbandInstant coldpackDesinfectiemiddel

Https://ehbo-winkel.nl/

Dank uWij hopen dat deze presentatie u helder is en dat u kunt helpen in de genoemde situaties.

Ehbo-Winkel.nl024 - [email protected]://ehbo-winkel.nl/