Hopbelleke Augustus 2008

8
’t Hopbelleke Augustus 2008 Zomers optreden in Bogaarden Na verscheidene weken hard zwoegen en zweten om het optreden in Bogaarden zonder Bert tot een goed einde te brengen, was dé dag aangebroken. Er werd om 14u30 aan het lokaal afgesproken om samen naar Bogaarden te rijden. Tijdens de tocht naar het optreden werd al snel duidelijk dat het een zeer warme dag zou worden. Eenmaal aangekomen bleek het podium ook niet echt optimaal te zijn (op z’n zachtst uitgedrukt). Om 15u30 konden we beginnen aan het eerste van twee optredens. Dit werd zonder al te veel uitschuivers tot een goed einde gebracht. Al bij al een zeer goed optreden voor het podium dat meer weghad van een trampoline dan van een degelijk podium. De plaatselijke entertainer trakteerde ons meteen op een cola-snoepje, waarna we ook meteen een echte cola (of iets straffer voor diegene die wouden) konden gaan drinken. Nog geen uur hierna keerden we al terug naar het ‘podium’ om aan het tweede deel te beginnen. Ook hier bleef iedereen overeind (al was het niet altijd even gemakkelijk). De tweede suite werd zowaar nog beter uitgevoerd dan de eerste. We konden dus zeer tevreden zijn over dit zomers optreden. Toen het tweede optreden gedaan was, wisten we maar pas hoe hard iedereen had gezweet. Ik denk dat er nog behoorlijk weinig kledingstukken droog waren. Als er volgende keer een beter podium is, kunnen we zeker rekenen op een perfect optreden! Uw optredenreporter ter plaatse, MVDB Poolse kindergroep op bezoek

description

 

Transcript of Hopbelleke Augustus 2008

Page 1: Hopbelleke Augustus 2008

’t Hopbelleke Augustus 2008

Zomers optreden in Bogaarden

Na verscheidene weken hard zwoegen en zweten om het optreden in Bogaarden zonder Bert tot een goed einde te brengen, was dé dag aangebroken. Er werd om 14u30 aan het lokaal afgesproken om samen naar Bogaarden te rijden. Tijdens de tocht naar het optreden werd al snel duidelijk dat het een zeer warme dag zou worden. Eenmaal aangekomen bleek het podium ook niet echt optimaal te zijn (op z’n zachtst uitgedrukt).

Om 15u30 konden we beginnen aan het eerste van twee optredens. Dit werd zonder al te veel uitschuivers tot een goed einde gebracht. Al bij al een zeer goed optreden voor het podium dat meer weghad van een trampoline dan van een degelijk podium. De plaatselijke entertainer trakteerde ons meteen op een cola-snoepje, waarna we ook meteen een echte cola (of iets straffer voor diegene die wouden) konden gaan

drinken.

Nog geen uur hierna keerden we al terug naar het ‘podium’ om aan het tweede deel te beginnen. Ook hier bleef iedereen overeind (al was het niet altijd even gemakkelijk). De tweede suite werd zowaar nog beter uitgevoerd dan de eerste. We konden dus zeer tevreden zijn over dit zomers optreden. Toen het tweede optreden gedaan was, wisten we maar pas hoe hard iedereen had gezweet. Ik denk dat er nog behoorlijk weinig kledingstukken droog waren.

Als er volgende keer een beter podium is, kunnen we zeker rekenen op een perfect optreden!

Uw optredenreporter ter plaatse, MVDB

Poolse kindergroep op bezoek

Van 18 tot 25 augustus ontvangt Pajottenland de Poolse kindergroep ‘Warsawianka’. De Schabollekes en de Kadullen zullen met hen verbroederen, maar ook volwassenen, muzikanten en Gespanners zijn van harte welkom. Er zullen uitstappen gemaakt worden, waarbij helpende handen altijd welkom zijn, en ook een aantal optredens die niemand mag missen!Velen hebben al een steentje bijgedragen voor de zoektocht naar gastgezinnen. Daarvoor alvast bedankt. Het zou sommige gezinnen, die nu reeds 3 of 4 kinderen onder hun hoede nemen, ontlasten als ik nog een 2-tal gastgezinnen kan vinden.

Page 2: Hopbelleke Augustus 2008

Misschien toch nog een laatste inspanning bij familie, vrienden, kennissen, buren, ... laat Linda zo vlug mogelijk iets weten!([email protected] of 0472 57 64 38)

Ingezonden door Sigrid en Linda

Movie to see

DE FILM VAN DE MAAND AUGUSTUS:

Genre: Amerikaanse horrorfilm Regie: Kevin Williamson De film is grotendeels

gebaseerd op een boek van Lois Duncan. Met in de hoofdrollen : Jennifer Love Hewitt, Sarah

Michelle Gellar, Ryan Phillippe en Freddie Prinze Jr. Speelduur: Ongeveer 100 min TIP TOP: Ideaal deze zomer (de film speelt zich ook af

in de zomermaanden ;-)) Made in: VS (1997) Korte inhoud : Vier tieners rijden samen, na een

mooie zomernacht op het strand, in hun auto over een bochtige en onverlichte weg. Plotseling worden ze opgeschrikt door een enorme klap op de motorkap; ze hebben een aanrijding gehad met een man die nu dood op de weg ligt. De vier tieners begaan een fatale fout door het lichaam van het slachtoffer in zee te dumpen en er nooit meer een woord over te spreken. Precies een jaar later, krijgt één van hen een anoniem briefje waarop staat: ‘I know what you did last summer’. Na dit incident volgt voor een ieder van de tieners een zeer onaangename kennismaking met een in een oliejas geklede man die een grote vishaak met zich meedraagt. Hij lijkt te zijn opgestaan uit zijn zeegraf en is duidelijk op zoek naar veel méér dan een verontschuldiging…

Veel kijkplezier!

Dansende groetjes, Kirsten

Wist je dat …

…er onder de Pajotters en de Kadullen enkele straffe meneren en madammen bijzitten die de handen uit de mouwen durven steken? De opruim- & kuisdag op 12 juli was een succes! De zolder is helemaal opgeruimd en er hangen ook enkele rekken en kapstokken bij. Enkel het weer zat tegen, waardoor de luikjes (nog) geen nieuwe laag verf kregen.Ingezonden door Sigrid

…Bertje de door Sigrid gemaakte dansopstellingen niet kan lezen? Blijkbaar bekijkt de dansleraar het geheel vanuit een andere hoek dan de dansers zelf… Maar goed, zolang de optredens lukken, hé!Ingezonden door Michaël

…een Hoegaerden Citroen je lest dorst? ...Oeps!... Je dorst lest?

Page 3: Hopbelleke Augustus 2008

Ingezonden door Miel

…iedereen de foto’s – en binnenkort ook filmpjes – van volksdansgroep Pajottenland kunnen bekijken op de website http://gallerij.vdgpajottenland.be/index.php?Ingezonden door Arlette

Beste volksdansers,

Laatst vroeg ik me af wie van ons iedereen van onze volksdansgroep kent. Niemand, denk ik, zelf weet ik bijvoorbeeld niet eens wie er allemaal danst bij ’t Gespan of bij de Kadullen. Vandaar mijn idee om over te gaan tot interviews. Elke maand zal ik van elke groep één persoon interviewen (dus 1 Schabolleke, 1 Kadul, 1 Pajotter/Muzikant en 1 Gespanner), op die manier kunnen we elkaar beter leren kennen.

Deze maand heb ik nog geen Schabolleke kunnen interviewen; ik was nl. op vakantie in Turkije tot eind juli… Volgende maand mag je zeker en vast wel een Schabolleke verwachten!

Kadul Robin

Naam : Robin (achternaam is niet belangrijk :p)

Geboortedatum en –plaats: 25/04/1994 te Jette

Woonplaats: Zellik

Lievelingskleur: Oei, moeilijke vraag. Alle vrolijke kleurtjes zoals lichtgroen, lichtblauw, oranje, geel,…

Lievelingseten: Rodekolenstoemp met spek en soep die niet doorgedaan is

Lievelingsdans: Polka van Kortenberg

Hobby’s: DANSEN, notenleer, sax, tekenen en knutselen en oh ja: DANSEN!!!

Bij welke groep dans je? Bij de kadullen en de Pajotters. Ik geef les aan de Schabollekes samen met Kirsten, Sigrid en Sara.

Hoe en wanneer ben je hier terecht gekomen? Ik danste sinds het tweede of derde kleuterklasje bij Marc in Zellik. Toen hij stopte met dansles geven, ben ik maar mee verhuisd naar Pajottenland (dat heb ik me tot nu toe nog niet beklaagd). Dus ik dans bij de Kadullen sinds 2005 (2006?) ongeveer.

Hoe ziet jouw weekend er meestal uit? Vrijdag eerst sax en dan notenleer. Daarna kan ik eindelijk naar de dansles! Zaterdag ’s morgens vroeg (of toch vroeg voor mij :p) op en met de fiets naar de Schabollekes. In de namiddag leren en huiswerk maken. Op zondag lekker niksen en tv kijken.

Hoe ziet een gemiddelde weekdag er bij jou uit? Opstaan om 7 uur, wassen en aankleden. Dan ontbijten en hopen dat de badkamer vrij is om mijn tanden te poetsen. Als iedereen klaar is (meestal rond 8 uur) vertrekken we naar school. Tegen vier uur thuiskomen en snel iets eten. Dan leren en huiswerk maken. Als mama thuiskomt, avondeten en dan tv kijken. Tegen 9 uur gaan slapen.

Page 4: Hopbelleke Augustus 2008

Omschrijf jezelf in drie woorden: Bazig, onzeker en hyperactief (meestal toch)

Levensvisie: Dat verandert constant en voor de moment heb ik er zelfs geen.

Muzikant Laura

Naam: Laura De Rijcke

Geboortedatum en -plaats: 11-03-1991 te Anderlecht

Woonplaats: Sint-Ulriks-Kapelle

Lievelingskleur: Blauw

Lievelingseten: Zuurkool

Lievelingsdans: Ik vind ze allemaal tof, maar als ik er dan toch moet kiezen worden het de Riverdance en de Heya Heya

Hobby’s: Pingpong, lezen, muziek, muziek en … muziek Bij welke groep dans je? Ik speel gitaar bij de muzikanten en af en toe

doe ik eens een dansje mee met de Pajotters.

Hoe en wanneer ben je hier terecht gekomen? Ik ben in 2005 bij de volksdans terecht gekomen nadat Rosette (die tegelijk mijn gitaarleerkracht is) mij had voorgesteld om eens mee te komen. Ik ben er nadien gewoon niet meer weggeraakt.

Hoe ziet jouw weekend er meestal uit? De vrijdagavond ga ik natuurlijk naar de volksdans. Zaterdagochtend heb ik gewoonlijk muziekles en in de namiddag leer ik meestal een beetje voor ik iets anders doe. Ook mag ik niet vergeten te oefenen op mijn piano en gitaar. De zondagochtend ga ik vaak weg (tenminste als er iets te doen is) en ’s namiddags ga ik met de honden wandelen en werk ik soms nog wat voor school.

Hoe ziet een gemiddelde weekdag er bij jou uit? Dit jaar zal dat waarschijnlijk wat veranderen, maar gewoonlijk sta ik rond 6 u op, ga ik naar school en wanneer ik terugkom heb ik meestal nog muziekles of oefen ik nog wat mijn muziek.

Omschrijf jezelf in 3 woorden: opgewekt, vriendelijk en verlegen

Levensvisie: “Geniet van elke dag, want je weet nooit wat komen zal!”

Gespanner Aline

Naam : Aline Kusz

Geboortedatum en –plaats: 26/01/1932 te Warschau

Woonplaats: Dilbeek

Lievelingskleur: Wit

Lievelingseten: Spaghetti

Lievelingsdans: Alles van volksdans (behalve ‘Tiritumba’ )

Hobby’s: Wandelen (ik ben lid van wandelclub Kruikenburg in Ternat) en volkdans

Bij welke groep dans je? Ik dans bij ‘t Gespan.

Hoe en wanneer ben je hier terecht gekomen? Jan Roeland vroeg aan mijn man Willy om mee te komen dansen en ik ben met hen meegegaan. Ondertussen dans ik al +/- 30 jaar bij Pajottenland.

Page 5: Hopbelleke Augustus 2008

Hoe ziet jouw weekend er meestal uit? Op zondag ga ik wandelen vanaf 8u30. Ik kom dan terug thuis rond 14u00 – 15u00, en dan rust ik uit.

Hoe ziet een gemiddelde weekdag er bij jou uit? Op maandag rust ik, op dinsdag ga ik naar de winkel, op woensdag ga ik naar Antwerpen om iemand te verzorgen, op donderdag spreek ik af met mijn collega’s van vroeger, op vrijdag kuis ik en doe ik boodschappen en op zaterdag was en strijk ik.

Omschrijf jezelf in drie woorden: goedlachs, sociaal en actief

Levensvisie: “Voel je goed in je vel”

Dansende groetjes van uw reporter ter plaatse, Kirsten

Rarara…

Voor de denkers onder ons zal er iedere maand een raadseltje verschijnen. De maand nadien vind je het antwoord terug in ‘t Hopbelleke.

Als we tegen autisten een woord zeggen, hebben ze daarvan in hun hoofd een afbeelding. Die afbeelding geeft weer wat zij van betekenis geven aan dat woord. Aan jullie om bij elke afbeelding die de autist in zijn hoofd heeft het woord te zoeken dat wij tegen hem hebben gezegd. Denk eraan: autisten nemen alles wat je zegt héél letterlijk.Oplossing vorige maand: “ballonvaart”. Aan allen die het juist hadden, proficiat! Aan allen die het niet juist hadden, ook proficiat!Hieronder vind je de achtste afbeelding. Welk woord heeft de autist in zijn hoofd?

Ingezonden door Kirsten

Een beetje poëzie…

het oranjerood van de ondergaande zonomrandt de laatste wolkenmet een mysterieuze glans

het doet vermoeden dat er meer ismeer dan enkel salsa en een zomerse sfeerde donkere nacht komt langzaam dichterbij

met dit beeld op mijn netvlies gebrand denk ik terug aan die mooie momenten met jou

Page 6: Hopbelleke Augustus 2008

Ingezonden door Kirsten

Innige deelneming

Adriaan heeft ons onverwacht moeten verlaten op maandag 28 juli 2008. Die morgen was zijn toestand zodanig verslechterd (misschien te wijten aan een nieuwe hersentrombose) dat hij zijn titanenstrijd heeft moeten staken, en is overleden rond 11u00 die dag.

We zullen ons Adriaan steeds blijven herinneren als de toffe, vriendelijke, behulpzame Adriaan, als de supergoede buschauffeur die ons veilig naar Nederland, Hongarije en Oostenrijk heeft gebracht, als een helpende hand die steeds klaarstond, als een goede vriend van iedereen.

Volksdansgroep Pajottenland wenst Ingrid en haar familie veel moed en sterkte toe in deze moeilijke periode.

Gilbert en Marie-José Verhasselt, broer en zus, ons allen welbekend als ‘de fotograaf en zijn zus’ op verschillende volksdansbals, zijn jammer genoeg ook gestorven.

Volksdansgroep Pajottenland wenst hun familie veel moed en sterkte toe in deze donkere tijd.

Tongbreker van de maand

Kan jij deze tongbreker zonder problemen LUIDOP uitspreken?

Wij smachten naar achtentachtig prachtige nachtenbij achtentachtig prachtige grachten.

Ingezonden door Sigrid

Van harte gefeliciteerdaan alle jarigen deze maand!

Planningvrij. 15 aug. 2008: OPTREDEN DEMOGROEP – OOGSTFEESTEN

GOOIKma. 18 t/m ma. 25 aug. 2008: ONTVANGST POOLSE KINDERGROEPzon. 24 aug. 2008: BROCANTE – LA MOTTEzon. 7 sept. 2008: OPTREDEN DEMOGROEP – BAVOFEESTEN ZELLIKzon. 14 sept. 2008: OPTREDEN DEMOGROEP – HOPPESTOET ASSEza. 4 okt. 2008 VOLKSDANSBAL DE SCHELDEMEEUWEN –

ANTWERPEN LINKEROEVERza. 11 okt. 2008 VOLKSDANSBAL DE KREKELS – BONHEIDENza. 18 okt. 2008 VOLKSDANSBAL DEN DRIES – DEURNEza. en zo. 29 en 30 nov. 2008 COMBI-WEEKEND – OOSTDUINKERKEvrij. 5 – zo. 7 dec. 2008 LUCIA-WEEKEND – OOSTENDEza. 13 dec. 2008 VOLKSDANSBAL KORNEEL – LEEST

Page 7: Hopbelleke Augustus 2008

’t HopbellekeZit het schrijven in je vingers?

Heb je altijd al eens een artikel willen schrijven?Zou je graag ook eens jouw tekstin ’t Hopbelleke zien verschijnen?

Mail je artikel voor de 20ste van de maand naar:[email protected]

Voor meer informatie: Marc Coopman 0479/57 00 35