Hockeybode mei 2010

16
1

description

De laatste bode voor de zomerstop

Transcript of Hockeybode mei 2010

Page 1: Hockeybode mei 2010

1

Page 2: Hockeybode mei 2010

2

INHOUDSOPGAVE

VOORWOORD > Heidi Timmers 3

TEAM OP DE STIP > Dames 2 4

DE DERDE HELFT > Agenda ALV en link naar de notulen 5

5 X LUSTRUM > 25 jaar Hockeyclub Boekel 6

MEMOBORD > Al het nieuwste nieuws 7

MINI VAN DE MAAND > Floor Heeffer 9

KNAPPE KAMPIOENEN > Dames 4 en Heren Veteranen 10

DE DUG OUT > Willion Rijkers vs. Rosanne Somers 12

COLOFON

Redactie Anne van Delst en Marleen Koelman Grote dank voor de medewerking aan Heidi Timmers, Elke Verbruggen, de lustrum commissie, Floor Heeffer, Dames 4, Heren Veteranen, Willion Rijkers en Rosanne Somers. Wil jij schitteren in de volgende Hockeybode? Stuur je stukje dan voor 30 augustus 2010 op naar [email protected]

Page 3: Hockeybode mei 2010

3

VOORWOORD > HEIDI TIMMERS Net nu het eindelijk lekker weer begint te worden, loopt het hockeyseizoen alweer ten einde. De wedstrijden voor de senioren zijn al afgelopen en voor de jeugd zit het er ook bijna op.

De seizoensafsluiting voor de senioren en vrijwilligers was weer erg geslaagd en velen hebben genoten van het zonnetje, een drankje en natuurlijk een lekker frietje uit de kraam. Aangezien Heren Veteranen deze dag hun kampioenschap vierde, kon de feeststemming niet meer stuk. Heren, nogmaals gefeliciteerd met deze prestatie! Zoals jullie waarschijnlijk wel zullen weten, waren er meer teams die wat te vieren hadden. Ook dames 4 en meisjes B zijn dit jaar kampioen geworden. Goed gedaan meiden, we zijn allemaal trots op jullie!

Dit seizoen ben ik zelf niet zo veel op de club aanwezig geweest als voorgaande jaren. Dat had alles te maken met de geboorte van onze Tjeu in september. Met zo’n klein ukkie erbij heb je het toch aardig druk thuis! Van dames 1 kregen we als kraamcadeau een fotoshoot bij Nicole Korsten. Het resultaat is erg geslaagd! We hebben hele leuke foto’s van onze kleine man gemaakt. Ook nog even met mama samen op de foto, al was wel duidelijk wie van ons het meest fotogeniek was... Dames, nog bedankt hè, en ik zal de andere foto’s binnenkort wel laten zien.

Ondanks dat ik zelf niet gehockeyd heb, ben ik wel achter de schermen betrokken gebleven in mijn functie als bestuurslid en binnen de kantinecommissie. We kunnen trouwens binnen de kantinecommissie altijd nog mensen gebruiken. Als we een beroep op je mogen doen om ons af en toe te helpen met wat taakjes, laat het mij dan weten. Ik kan dan nog verder toelichten wat we allemaal doen binnen de club.

Het seizoen wordt dit jaar afgesloten met de Algemene Leden Vergadering op dinsdag 22 juni. We hopen op een grote opkomst van alle leden en ouders van jeugdleden. Zo blijft iedereen op de hoogte van alles wat er binnen de club is gebeurd en je hoort wat de plannen zijn voor het komende seizoen. Heb je vragen, opmerkingen of ideeën, kun je deze avond je stem laten horen!

Dus, laat deze kans niet voorbij gaan en ik hoop jullie allen te zien deze avond!

Heidi Timmers

Page 4: Hockeybode mei 2010

4

TEAM OP DE STIP > DAMES 2 Voor het huidige Dames 2 is er een einde gekomen aan een periode van een tijdperk. Na vele jaren van trainen op dinsdag en wedstrijden spelen op de zondag met hetzelfde clubje personen (sommigen al 15 jaar) valt het team uit elkaar. Ieder gaat zijn eigen weg met vooruitzicht op een hockeycarrière bij Dames 1, in de avondcompetitie of zelfs in Gemert. Een aantal anderen kiest er voor om zich volledig te richten op hun studie. Om maar meteen gezapig te worden, het doek valt, maar de herinneringen blijven. Wat was Dames 2?

Veel verschillende meiden die samen een leuk team vormden

Kampioenschap als juniorleden: rondrijden in limo door Boekel en Uden

Derby’s tegen Gemert, waar altijd geknokt werd

Nieuwe aanvoer: Zo werden de jonkies, de oudjes

Blije gebeurtenissen: huwelijken en kinderen.

Lange reizen van teamleden naar Spanje en China

Kletsen en lachen in de kleedkamer

Sinterklaas, surprise en een borrel (of 2) in ’t Menneke

Op stap in Nijmegen en daar 6 parkeerboetes krijgen

Op stap in Time Out met veel gratis drankjes!

Gezonde strijd tegen Dames 3

Niet kunnen scoren

Het seizoen werd afgesloten met een overheerlijke taart, waarop iedereen voor de laatste keer bijeen stond.

’t Menneke en Hockeyclub Boekel bedankt voor alles!’

Page 5: Hockeybode mei 2010

5

ALGEMENE LEDENVERGADERING

Hockeyclub Boekel

22 juni 2010 om 20.00 uur in de kantine

Graag nodigen wij U uit voor het bijwonen van onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Deze vergadering is bestemd voor alle leden en ouders van de jeugdleden.

In geval van verhindering ontvangen wij gaarne bericht.

Met sportieve groet,

Mieke Aldenhuijsen Secretaris

E [email protected]

AGENDAPUNTEN:

1. Opening 2. Berichten van verhindering 3. Ingekomen post 4. Notulen algemene leden vergadering 22 Juni 2009 > Klik hier voor de notulen. 5. Verslag kantine/activiteiten commissie 6. Verslag technische commissie 7. Verslag PR commissie 8. Verslag klus commissie 9. Verslag sponsor commissie 10. Pauze 11. Verslag financiële commissie 12. Begroting 2010/2011 13. Aanpassing contributie 14. Bestuursverkiezing: Aftredend en niet herkiesbaar: - Peter Cramer (ad interim voorzitter) - Paul Looymans (hoofd sponsor commissie) Het bestuur draagt de volgende personen voor als (nieuw) bestuurslid: - Maurice Franssen – voorzitter - Marjan van Riet – nieuw bestuurslid/hoofd technische commissie - Marijn Bax – nieuw bestuurslid/hoofd sponsor commissie Tegenkandidaten of kandidaten voor bestuursfuncties kunnen schriftelijk worden aangemeld bij het secretariaat, uiterlijk 7 dagen voor de te houden vergadering. Kandidaatstellingen dienen te voorzien van de naam en de handtekening van tenminste drie leden van HCB.

15. Rondvraag 16. Sluiting

Page 6: Hockeybode mei 2010

6

5 x lustrum > 25 jaar Hockeyclub Boekel Het komende seizoen bestaat onze Hockeyclub Boekel 25 jaar. Een mijlpaal die het hele jaar grootst gevierd gaat worden. Alvast de grote lijn van data om in de agenda te zetten en vrij te houden. De exacte data zullen in de loop van het nieuwe seizoen duidelijk worden. Houd de website in de gaten voor alle aankondigingen!

• Zaterdag 4 september 2010 Clinic met ontbijt en lunch voor de jeugd tot met C

• Zondag 5 september 2010 Onderling toernooi met ontbijt voor de A & B jeugd, senioren en veteranen

• Zaterdag midden oktober 2010 Feestavond

• Zondag midden November 2010 Seizoensafsluiting najaar met ‘After Hockey Party’

• Vrijdag 10 december 2010 Feest voor de jeugd

• Zaterdag 11 December 2010 Reünie voor huidige en oud leden

• Zaterdag 11 December 2010 Groots jubileum feest

• Zaterdag midden Maart 2011 Lente feest

• Zondag midden mei 2011 Seizoensafsluiting voorjaar ‘After Hockey Party’

• Mei/Juni 2011 Feest voor de jeugd

• Mei/Juni 2011 Afsluiting jubileumjaar met een BBQ voor alle leden, vrijwilligers, oud leden en andere belangstellenden

Page 7: Hockeybode mei 2010

7

Page 8: Hockeybode mei 2010

8

Page 9: Hockeybode mei 2010

9

TGO MINI VAN DE MAAND > FLOOR HEEFFER Het zomerseizoen werd dit jaar afgesloten met een mini. Deze keer was de eer aan Floor Heeffer. Floor is 7 jaar, speelt bij de meisjes E3 en mocht de wedstrijd van Fransen Optiek Dames 1 bijwonen. Hieronder lees je het verslag dat Floor maakte van deze wedstrijd.

“Afgelopen zondag was ik Mini van de Maand, wat ik erg leuk vond. Ik mocht vandaag met de grote meiden van het Dames 1 team meelopen. We begonnen na de kennismaking met de coach en het team met de wedstrijdbespreking. Dan vertelt de coach waar iedereen moet staan in het veld en hoe er gespeeld moet worden. Toen mocht ik mee naar buiten om mee te doen met de warming-up en het inspelen. Dit vond ik erg leuk. Daarna begon de wedstrijd en deze mocht ik van dichtbij zien, ik zat naast het veld in het hokje waar ook de coach en de wisselspelers zaten. Het was een goede wedstrijd want Boekel had gewonnen met 3-0.”

“De beste speler van de wedstrijd vond ik Juul Donkers, want zij had twee doelpunten gemaakt. Ik mocht toen nog op de foto met haar, wat ik ook heel leuk vond. Het was een kei leuke middag, ik vond het super leuk om Mini Van de Maand te zijn. Dank je wel allemaal!!”

‘Boekel speelde een goede wedstrijd’

Page 10: Hockeybode mei 2010

10

KNAPPE KAMPIOENEN > DAMES 4 EN HEREN VETERANEN Dames 4 Een aantal jaren geleden kwam er een 4e damesteam bij in Boekel. Het is dan ook een paar jaartjes vrij lastig voor ons geweest omdat we uiteindelijk een team hadden die uit 7 personen bestond, dus elke week speelden we met veel invallers waar we héél blij mee waren. Ook dachten we vorig jaar het seizoen zo weer in te gaan tot dat we een mail hadden uit Uden. In de mail stond dat er nog een paar hockeysters geen heel team meer hadden omdat de rest van het team ging stoppen met de vraag of het een idee was om ons samen te voegen... Dus na kennismaking gingen we hiervoor, wij blij, Uden blij en sinds een aantal jaren waren we weer een compleet team en hadden we ook meteen een coach. Op de dinsdagavond hadden we training van Bert tegelijk met Dames 2 en op de zondagen speelden we de wedstrijden. Onze 1e wedstrijd samen was uit in Deurne waar we met een overwinning van 0-7 weggingen. En de weken daarop ging het steeds beter met het team en vrijwel elke week waren de punten voor ons. En zo kwam ons het kampioenschap tegemoet.... uiteindelijk speelden we uit in Oss onze kampioenswedstrijd waar we het nog even lieten liggen, we gingen met een 4-0 verlies naar huis. Graag willen we dan ook alle toeschouwers hartelijk bedanken dat jullie voor niks in de regen en kou hadden staan kijken!

Dus een week later mochten we het nogmaals proberen, thuis tegen Oirschot. Het weer was stukken beter dan een week eerder, een compleet team en heeeel veeeel toeschouwers. Die dag hebben we in Boekel laten zien dat we het wel kunnen! Met een winst van 16-0 waren we dan eindelijk kampioen!!! De wedstrijden waren spannend maar soms ging het ons iets te makkelijk af. Aankomend jaar gaan we dus promoveren en zullen we flink er tegen aan moeten gaan en hopen we toch minimaal ergens in het midden te eindigen. Gelukkig blijft ons team compleet en gaan we er weer voor. Nu weten jullie een beetje hoe het met ons gelopen is dit jaar en hopen we volgend jaar op de zondagen nog meer toeschouwers te zien. We willen bij deze Nanda enorm bedanken dat ze altijd voor ons klaar heeft gestaan op de zondagen, Bert voor de trainingen op de dinsdagavond, al onze invallers en onze trouwe toeschouwers want zonder jullie was dit niet gelukt! Bedankt allemaal.

Eindelijk kampioen!!

Page 11: Hockeybode mei 2010

11

HEREN VETERANEN Ook de Heren werden dit seizoen kampioen! Hieronder het resultaat in beeld.

Page 12: Hockeybode mei 2010

12

DE DUG-OUT > WILLON RIJKERS VS. ROSANNE SOMERS (MB1) In de dug-out komt iedere maand op een bijzondere manier een wedstrijd aan de orde. In deze rubriek wordt de wedstrijd bekeken vanuit twee oogpunten. Wat is het verhaal van de veldspeler die alles van dichtbij in het heetst van de strijd mee maakt? En aan de andere kant hoe beleeft iemand op de bank een wedstrijd. Deze maal de kampioenswedstrijd die meisjes B1 speelde tegen Oss MB4. Een derby die eindigde in een spannende overwinning aan Boekelse kant. Rosanne Somers (aanvoerster) schreef haar visie op de wedstrijd vanuit het veld. Coach Willion Rijkers vertelt haar verhaal vanuit de dug-out.

Rosanne Somers Op zaterdag 22 mei 2010 hadden wij onze kampioenswedstrijd tegen Oss MB4. We moesten om half twee verzamelen op het hockeyveld in Boekel en de wedstrijd begon om half drie. Iedereen had allerlei mensen uitgenodigd om onze kampioenswedstrijd bij te wonen. De hele zijlijn stond daarom ook vol met mensen en sommigen hadden zelfs nog spandoeken voor ons gemaakt. Alleen rond een uur of twee belde de tegenstander op dat ze maar acht man had en of het dan wel zin had om de wedstrijd te spelen. Maar wij wilden de wedstrijd natuurlijk wel spelen, omdat we kampioen konden worden. Dus rond half drie kwam de tegenstander met acht mensen. Onze coaches hadden wat overlegd met de tegenstander en de oplossing was om meisjes van onze C te vragen om mee te spelen bij Oss. Willion, een van onze coaches, ging naar de meisjes C toe om het te vragen en een stuk of zes uit het team wilden wel invallen. Uiteindelijk kon de wedstrijd beginnen en werd er gewoon elf tegen elf gespeeld.

Na enkele minuten scoorde Merel de eerste goal en was het 1-0 voor ons. De sfeer in het veld en onderling was erg goed en iedereen gaf elkaar tips en complimenten. In het begin werd er soms nog

wel wat alleen gespeeld, maar op een gegeven moment gingen we echt goed overspelen, waardoor er in de eerste helft nog een paar goals zijn bij gekomen. Natuurlijk waren er altijd nog een paar mooie kansen, die jammer genoeg niet werden afgemaakt. Maar uiteindelijk stond het in de rust 6-0 voor ons.

In de rust kregen we van Kim een lekker ijsje, want het was erg warm. We gingen met z’n allen achter de dug-out zitten en kregen van Miguel, onze andere coach, nog wat tips voor de tweede helft. Maar hij zei voornamelijk dat we gewoon zo moesten doorgaan en goed met elkaar moesten blijven overspelen, zodat we een mooi spelletje hockey konden zien. Na een kwartiertje kwamen de scheidsrechters weer op het veld en kon de tweede helft beginnen.

Ook in de tweede helft gingen we er weer even flink tegen aan. Op een gegeven moment stonden we iets minder goed op te letten, waardoor de tegenstander, een speelster van de C, een doelpunt bij ons maakte. Maar uiteindelijk was het 10-1 voor ons geworden, dus waren we met vlag en wimpel kampioen geworden! We maakten natuurlijk nog even een ere rondje voor het publiek en toen konden we gaan feesten. Er kwamen mensen van de club en onze sponsor ons feliciteren en gaven ons een mooie roos. We waren natuurlijk super blij en vlogen bij elkaar in de armen en we maakten de fles champagne open. Daarna moesten we nog even met z’n allen op de foto en toen konden we

Kampioen What Else?

Page 13: Hockeybode mei 2010

13

naar ons publiek toe, die ons natuurlijk wilde feliciteren. Vervolgens gingen we met z’n alle buiten nog wat drinken met ‘we are the champions’ als achtergrond muziek en hebben daarna ons feestje verder doorgebracht bij Willion thuis.

Willion Rijkers Zaterdag 22 mei 2010: een zonovergoten zaterdag…..echt een zaterdag om kampioen te worden. Als dat maar gaat lukken. We moeten winnen of gelijk spelen tegen de meiden van Oss. Dat zit er overduidelijk in maar we weten inmiddels ook wat zenuwen doen.

Eén uur: vlug naar de club en de spullen klaarzetten voor de kampioenswedstrijd. De vlaggen opgehangen, tafels en banken buiten en de muziekbox ook. Zal daar om 16.00u “We are the champions” uit schallen?

Half twee: even een bakkie doen met m’n medecoach en trainer Miguel, echt een toppertje.

Kwart voor twee: telefoon…..Charlotte uit Oss: We hebben maar 8 spelers en weten niet wat we moeten doen. Mijn antwoord: Komen natuurlijk, het is onze kampioenswedstrijd en hebben half Boekel opgetrommeld om te komen kijken.

Twee uur: teambespreking; sinds dit seizoen hebben we voor iedere wedstrijd een bespreking waarin de opstelling bekend wordt en we onze tactiek gaan bespreken. Miguel begint met vertellen dat hijzelf twee nachten slecht geslapen heeft, zo zenuwachtig is hij. De meiden stellen hem gerust en zeggen dat het wel goed komt.

Page 14: Hockeybode mei 2010

14

Half drie: Het 8-tallig team van Oss is nog niet compleet, er zijn een aantal mensen verkeerd gereden in Nistelrode. Langs de zijlijn is het supergezellig en beredruk: bijna alle kinderen van de E, F en trainende leden zijn aanwezig om hun trainsters aan te moedigen. (Zeven meiden van MB1 geven namelijk iedere maandag training aan de jongste jeugd.) Complimenten waard natuurlijk en de jongste jeugd en hun ouders lieten dit blijken door “in groten getale” aanwezig te zijn. Ook stonden er heel veel ouders, grootouders, vrienden en vriendinnen langs de zijnlijn. Een genot om te zien vanuit de dug out.

Kwart voor drie: Het 8-tallig team van Oss is compleet. De coaches overleggen: hoe zullen we spelen? Acht tegen acht is niets, maar acht tegen elf nog veel minder. Ik heb een idee: Zal ik een paar meisjes van de C2 vragen om met jullie mee te doen? Dan kunnen we in ieder geval een leuke partij spelen. De meiden van Oss vinden dit fijn. (Ze vragen of ik volgend jaar niet hun coach worden wil. Uhum.) Ik spurt naar de kleedkamer van de C2 en vraag of er iemand zin heeft om mee te spelen. Er zijn er zes super-enthousiast en zij willen graag meespelen met Oss tegen ons.

Vijf voor drie: De wedstrijd kan eindelijk beginnen. De eerste tien minuten is het vooral elkaar aftasten: wij de tegenstanders en OssMB4 de Boekelse C-speelsters. Na tien minuten valt het eerste doelpunt. Er zouden er voor ons nog 10 volgen. Onze tegenstanders spelen een goede partij. Er is zelfs een goede Boekelse actie waarbij één van de Boekelse C-meiden zelfs een tegendoelpunt scoren. Ook de strafcorner van onze Osse tegenstanders is zelfs een Boekelse aangelegenheid. De meiden van Oss mogen blij zijn met zo’n aanvulling.

Half vier: rust. Kim, van D4, brengt ons zomaar een ijsje. Heerlijk en welkom met dit warme weer. Ook voor de tegenstanders heeft ze een ijsje. Dank je wel Kim, een strak plan.

Kwart over vier: Het eindsignaal klinkt, “we are the champions” niet, de buitenbox werkt niet. De meiden zijn door het dolle heen, spuiten met champagne en gaan het publiek bedanken voor de fijne support. Daarna volgt een huldiging door bestuur, tc en sponsors en wordt er een foto gemaakt.

Na een drankje te hebben gedronken gaan de meiden met de kleren aan onder de douche: dat hoort bij een kampioenschap. Ik ruim samen met de aanwezigen de boel op en samen met de fantastische meiden en de super trainer-coach vieren we het kampioenschap tot in de avond bij ons in de tuin.

Page 15: Hockeybode mei 2010

15

Page 16: Hockeybode mei 2010

16