Hockeybode oktober 2009

Click here to load reader

download Hockeybode oktober 2009

of 13

 • date post

  07-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  220
 • download

  2

Embed Size (px)

description

De eerste Hockeybode van het seizoen 2009 / 2010 met geheel nieuwe layout en artikelen!

Transcript of Hockeybode oktober 2009

 • 2

 • 3

  INHOUDSOPGAVE

  VOORWOORD > Peer Cramer 3

  SPONSOR IN BEELD > Van Boxtel: in control of logistics 4

  TEAM OP DE STIP > Meisjes C1: Echte kampioenen? 6

  DE DERDE HELFT > Thijs Aldenhuijsen: van hoofd technische commissie naar NEC fan 7

  MEMOBORD > Alle het nieuwste nieuws 8

  MINI VAN DE MAAND > Rob van Sleeuwen en Demi van Grinsven 10

  KNAPPE KOPPEN > Alle nieuwe en inmiddels oud leden 11

  DE DUG OUT > Paul van Zantvoort vs. Sanne Havermans 12

  COLOFON

  Redactie Anne van Delst en Marleen Koelman Grote dank voor de medewerking aan Peer Cramer, Thijs Aldenhuijsen, Sanne Havermans, Paul van Zantvoort, Gerry en Francine van Boxtel, Gusta van de Ven, Joris Kessels, Maurice Franssen, Nel Cramer,, Mieke Aldenhuijsen en Meisjes C. Wil jij schitteren in de volgende Hockeybode? Stuur je stukje dan voor 10 november 2009 op naar hockeybode@hcboekel.nl

 • 4

  VOORWOORD > PEER CRAMER

  De zomervakantie zit er voor meeste weer op en na al dat geluier is het goed weer aan de slag te gaan met werk, studie, school en niet te vergeten het sporten, goed voor het lijf, ontspanning en sociale contacten.

  Het nieuwe hockeyseizoen staat voor de deur, dus sticks en outfit kunnen uit de kast om er weer een flitsende en sportieve periode van te gaan maken.

  Achter de schermen is door commissieleden al veel werk verricht om alle voorbereidingen voor de competitie te treffen. Je zou denken het hoeft toch niet zo moeilijk te zijn om ieder jaar weer hetzelfde programma in elkaar te zetten. Je pakt het draaiboek, belt trainers, coaches, fluiters, poetsers, barbezetting (kortom alle vrijwilligers), legt alle stukjes in elkaar en klaar ben je. Nee dus, zo werkt het niet in een club die draait met vrijwilligers.

  Ieder jaar heb je te maken met wijzigingen in bestuur, commissies, coaches, teams etc.

  Gelukkig hebben we wederom een aantal mensen gevonden die de open gevallen plaatsen invullen en hun steentje willen bijdragen om alles zo gesmeerd mogelijk te laten lopen. Dit wil niet zeggen dat HCB leden en ook de ouders van onze jongere leden die nog geen taak binnen de club bezetten vogelvrij zijn verklaard. Nee hoor, het jachtseizoen op waardevolle vrijwilligers blijft het gehele jaar geopend. Dus loop je rond met goede ideen of wil je gewoon iets doen binnen onze gezellige club? Schroom niet en meld je aan! Veel handen maken licht werk.

  Vanaf de (ad interim) voorzittersstoel wens ik jullie allen een sportief, succesvol en gezellig seizoen toe.

  Met vriendelijke groet,

  Peter Cramer

 • 5

  SPONSOR IN BEELD > VAN BOXTEL: IN CONTROL OF LOGISTICS Vanboxtel in control of logistics bestaat 20 jaar en opende onlangs een nieuw pand aan de kerkstraat in Boekel. Reden genoeg voor een feestje en om hen in deze rubriek aan het woord te laten. Een goed lopend bedrijf wat constant inspeelt op nieuwe ontwikkelingen. Hoe houden zij hun (sport)prestaties, conditie en teamwork op peil?

  SPONSORING VAN DE HOCKEYCLUB Er zijn veel overeenkomsten tussen een bedrijf en een (hockey)vereniging. Daarom vinden Gerry en Francine van Boxtel het belangrijk dat zij met hun bedrijf Vanboxtel, de lokale verenigingen kunnen ondersteunen, zodat deze nog beter hun talenten kunnen ontwikkelen. Wij steunen in onze sponsoring verenigingen die aandacht hebben voor de jeugd. Zoals het gezegde luidt "wie de jeugd heeft, heeft de toekomst". Wij als bedrijf zijn toekomstgericht en steunen daarom graag verenigingen die ook toekomstgericht zijn. Daarbij kun je enkele

  van onze medewerkers ook terugvinden op de hockeyvelden in Boekel: Marijn van de Burgt, Maurice Franssen en Laurens Hazelberg.

  NET EEN HOCKEYTEAM Vanboxtel leeft in een technische wereld die continue veranderd. De overeenkomst tussen sport is daarom in eerste instantie lastig te vinden. Maar bij het installeren en invoeren van logistieke systemen komen enkele eigenschappen van pas die je ook in de sport ziet. :Je moet inzet, talent en uithoudingsvermogen hebben om goed te functioneren binnen ons bedrijf. Op het sportveld is het niet anders.

  Ook op het gebied van conditie doet Vanboxtel van alles om die op peil te houden. Zo verzorgen zij dagelijks een zeer gezonde lunch voor al hun medewerkers en zorgen zij ervoor dat de werkdruk niet te hoog oploopt. Naast inspanning is het ook goed om ontspanning te creren. Daarvoor organiseren wij regelmatig ontspannende personeelsactiviteiten.

  Nieuwe technieken ontwikkelen voor de logistieke werkvloer en die vervolgens in zeer korte tijd implementeren dat is het vakmanschap van Vanboxtel. In oktober alweer twintig jaar. Volgens Maurice Franssen zegt het iets als een ICT-bedrijf met 120 medewerkers het zo lang zo goed volhoudt.

 • 6

  TEAMWORK Sport is teamwork. Bij Vanboxtel versterken wij het teamwork ook. Vanboxtel is net als de sportclub georganiseerd in groepen (teams). De groepsleider(aanvoerder) is verantwoordelijk voor

  de goede gang in de groep. Door het dagelijks werk(wedstrijden) goed te verdelen (teamstrategie) en vervolgens een goede nabespreking te houden, organiseer je dat de

  groepen zich ontwikkelen. Door daarnaast ook nog oog te hebben voor de conditie, organiseer je een sterk bedrijf.

  DERDE HELFT De derde helft, voor veel hockeyteams een goed moment om onder het genot van een drankje elkaar wat beter te leren kennen.

  Zoals eerder gezegd organiseert Vanboxtel ook regelmatig een ontspannen bijeenkomsten om elkaar beter te leren kennen in de persoonlijke sfeer. Zo hebben wij "Vanboxtel weekend" waar alle medewerkers met hun partners welkom zijn. De laatste jaren hebben we hiervoor een complete jeugdherberg in Duitsland afgehuurd. Deze is gelegen in de bossen en zeer geschikt om aan teambuilding te doen. En als kers op de taart en in het kader van ons 20 jarig jubileum gaan we met het "Vanboxtel weekend 2010" naar het Efteling hotel in Kaatsheuvel.

  Oog voor conditie creert een sterk bedrijf

 • 7

  TEAM OP DE STIP > MEISJES C1

  Bij Team op de stip wordt iedere keer een team centraal gesteld. Deze eerste keer wordt dit item afgetrapt door de meisjes C1.

  Deze gezellige club van meiden is al best wat jaartjes bij elkaar, maar hebben ook enkele nieuwe leden. Dit maakt het spelen alleen maar leuker. Nina is aanvoerster van dit team en omschrijft de toffe groep als Gezellig, sportief en vooral heel cool. Iedereen is altijd erg lief voor elkaar, maar ondanks dat wordt er ook wel eens een grapje uitgehaald. Het hele team is het er dan ook over eens ze zijn het geweldigste en beste team van de hele wereld

  Waarom dit team gaat winnen dit jaar blijkt een hele makkelijke vraag. We hebben hele gezellige nieuwe meisjes in ons team en mede daardoor zijn we beter en sterker dan ooit! Maar de beste reden is wel dat we allemaal hl erg graag willen!

  We willen allemaal hl erg graag!

 • 8

  DE DERDE HELFT > THIJS ALDENHUIJSEN: VAN HOOFD TECHNISCHE COMMISSIE NAAR NEC FAN Nu de deadline nadert en ik begin met typen, zoek ik op wat de bedoeling ook alweer was van dit stukje en kan een glimlach niet onderdrukken. HCB-leden komen in deze rubriek aan het woord waarbij verandering in het priv leven invloed heeft op de hockey carrire. Voor zover je al van een carrire kan spreken, hierover later meer, is het bij mij precies andersom: ik ben gestopt met hockeyen bij HCB en verwacht dat dit van invloed zal zijn op mijn priv leven.

  Na +/- twintig jaar lid te zijn geweest heb ik mijn stick aan de wilgen gehangen. De reden van de uitschrijving is gelegen in het feit dat ik al een jaar of 9 niet meer in Boekel woon en het gereis beu was. Uiteraard heb ik er enige tijd over nagedacht voordat ik me uitschreef bij deze mooie club, maar de wedstrijden, fijne trainingen (Duub!) en gezelligheid wogen voor mij niet meer op tegen de tijd die ik er mee kwijt was.

  Gedurende de grofweg twintig jaar lidmaatschap heb ik een aantal jaren training gegeven en heb ik me ingezet voor clubfeestjes, de technische commissie en het bestuur. Op deze laatste activiteiten kijk ik met plezier terug omdat het een verrijking is om te zien wat er zoal achter de schermen van een club plaatsvindt.

  Terugkijkend zijn de sportieve hoogtepunten schaars (vandaar dat de noemer carrire mogelijk misplaatst is) maar de recreatieve hoogtepunten des te talrijker. Van een bezoekje aan het Wagenerstadion (handtekeningen jagen van mensen die je eigenlijk niet kent), de mini slotdagen, een decennium intensieve seniorentoernooien, de galas, tot de beruchte clubfeesten. Het is geen verwondering dat er veel leuke herinneringen zijn bij een club waar je niet alleen vrienden op doet, maar ook meeneemt als veld- of kantinevulling.

  De tijd die ik rijkelijk dacht over te houden nu wordt uiteraard direct ingevuld door andere activiteiten, zoals wat hardlopen en het aanmoedigen van de heren 1 van NEC in het Goffert stadion.

  Ik wens iedereen, Heren 1 in het bijzonder, een goed seizoen en niet getreurd, jullie zien me vast nog langs de lijn of bij de bar!

  Uiteraard heb ik er enige tijd over nagedacht voordat ik me uitschreef bij deze mooie club.

 • 9

 • 10

  -

 • 11

  TGO MINI VAN DE MAAND > ROB VAN SLEEUWEN EN DEMI VAN GRINSVEN Het afgelopen seizoen was erg succesvol wat betreft de TGO Minis van de Maand, vooral in mei. In de laatste maand van het vorige zomerseizoen hadden we zelfs twee Minis. Eerst mocht Rob van Sleeuwen uit de JE1een kijkje in de keuken nemen van de Heren 1. Vervolgens was Demi van Grinsven van de meisjes E2 aan de beurt. Zij mocht bij de laatste thuiswedstrijd van Dames 1 aanwezig zijn.

  Rob, 9 jaar, en al enkel