Hello september 2015

8
Hello MAGAZINE VAN PLAN BELGIË- N°3 / 2015 - WWW.PLANBELGIE.BE TERUG NAAR SCHOOL, OOK IN NEPAL LANCEER JOUW EIGEN #SUPERPLAN PLAN OUDER GESPOT

description

 

Transcript of Hello september 2015

HelloMAGAZINE VAN PLAN BELGIË- N°3 / 2015 - WWW.PLANBELGIE.BE

TERUG NAAR SCHOOL, OOK IN NEPAL • LANCEER JOUW EIGEN #SUPERPLAN• PLAN OUDER GESPOT

Beste Plan Ouder, beste donateur,

Terug naar school! Op 1 september was het voor de Belgische kinderen weer zover. Een heel schooljaar kennis en ervaringen opdoen, nieuwe vaardigheden leren, technieken bijschaven… nuttige bagage om later succesvol op eigen benen te kunnen staan. Dat ‘terug naar school’ nog niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is, vormt voor Plan een goede reden om er volop voor te blijven gaan. Zelfs in moeilijke omstandigheden, zoals na de aardbevingen in Nepal, is onderwijs voor ons een absolute prioriteit.

Dankzij jouw steun kon Plan in Nepal 250 noodscholen en 73 opvangruimten inrichten waar 82.000 kinderen psychologische begeleiding krijgen en zo belangrijk: terug naar school kunnen.

Zonder de massale steun van vele Plan Ouders en donateurs was dit nooit gelukt. Bedankt !En jouw steun, die verwelkomen we met open armen. Elk jaar zijn er honderden fijne mensen die uit eigen beweging een originele actie op poten zetten ten voordele van onze projecten. Daarom lanceren we een heus online platform waarmee het organiseren en bekendmaken van jouw superplan een makkie wordt.

Ons superplan? Samen met jullie miljoenen kinderen een betere toekomst bezorgen!

Veel leesplezier,

DIRK VAN MAELE - NATIONAAL DIRECTEUR

© F

oto:

Pla

n / P

aul D

e M

alsc

he

Hello IS EEN PUBLICATIE VAN PLAN BELGIË VZW

Teksten: Plan België Coördinatie en redactie: Sarah Mulongo & Linde Jacobs Eindredactie: Manuela VarrassoCoverfoto: Plan / Peter de RuiterOm de privacy van kinderen te beschermen, werden sommige namen in dit magazine veranderd.

Vormgeving: studiofiftyfiftyDruk: Roularta PrintingGedrukt op eco-vriendelijk papier

Verantwoordelijke uitgever: Dirk Van Maele

Ravensteingalerij 3 B 5, 1000 BrusselT +32 (0)2 504 60 00

[email protected]

www.facebook.com/planfans www.twitter.com/planbelgie

IBAN BE86 2900 2855 0050 BIC GEBABEBB

Voor en door kinderen.

CROWDFUNDING, MAAR DAN ANDERS

Een crowdfundingactie opzetten is dé manier om snel een project te lanceren: veel mensen die een kleine bijdrage doen en samen een groot bedrag verzamelen. Volgens dat principe kan je ook acties opzetten voor het Zuiden. Ons platform wordt dé verzamelplaats voor al jullie initiatieven ten voordele van Plan. Bezorg je vrienden en kennissen de link naar jouw actie en zij kunnen in enkele clicks je actie steunen.

START TO #SUPERPLAN

Verjaardagen, pensioenfeestjes, sportpres-taties, geboorten, koekjesverkopen, kunst-veilingen, de langste sjaal ter wereld breien, je kan het zo gek niet bedenken of mensen ondernemen iets ten voordele van Plan. Vanaf nu zijn al deze superplannen te bewonderen op www.super-plan.be

Heb jij ook een fantastisch idee om geld in te zamelen ten voordele van kinderen in het Zuiden? Wij helpen je actie graag een handje. Lanceer je eigen superplan via ons gloednieuw online platform en samen maken we er een succes van!

START JE EIGEN ACTIE

Een #superplan voor kinderen in het Zuiden

© F

oto

: Pla

n

JOUW FEEST? EEN SUPERFEEST!

Een kindje geboren, een huwelijk, een housewar-ming of een verjaardag. Er is altijd wel een gelegen-heid om samen te vieren en gezellig te feesten met vrienden en familie. Maak een eigen profiel aan op ons platform en vraag je gasten om in plaats van een geschenk mee te brengen een gift te doen. Ze kunnen intussen een fijne boodschap voor het feestvarken achterlaten: een leuk aandenken!

SPORT VOOR KIDS

Binnenkort een sportief evenement op de agenda? Een loopuitdaging? Een wieler-weekend? Een voetbaltoernooi? Laat je spon-soren en aanmoedigen via het profiel dat je aanmaakt op super-plan.be. Je deelt een-voudig de link met al je vrienden en ziet je bedrag telkens stijgen. Geen gedoe meer met envelopjes, alles verloopt online waardoor jij je kan concentreren op je sportprestatie!

HOE WERKT HET?

Surf naar www.super-plan.be, druk op ‘start een actie’ en vul je gegevens in. Je kan foto’s toe-voegen en berichtjes posten op je eigen actiepagina. De link naar je pagina is makkelijk te delen via mail of op je uitnodigingen en geboortekaartjes. Via social media kan je sharen via 1 druk op de knop. Als organisator van een actie of feest, heb je een eigen overzichtspagina met de namen van je sponsors, de berichtjes en het bedrag dat je al bereikt hebt.

Ontdek hoe het werkt in deze video

100%

veilige betaling!

Een #superplan voor kinderen in het Zuiden

Sharing is caring: deel in één klik jouw actie via social media.

Geef je actie een flinke boost met een eindbedrag dat je wil inzamelen: een uitdaging voor jou en je omgeving!

Je kan je actiepagina updaten wanneer je nieuwtjes hebt. Heb je je trainingsdoelstellingen behaald? Ben je geblesseerd? Vermeld het allemaal!

Jouw vrienden en familie bepalen zelf de hoogte van het bedrag en kunnen een berichtje voor je achterlaten. Ook anoniem sponsoren is mogelijk.

Je kan zelf de naam van je actie kiezen, foto’s toevoegen en een woordje uitleg geven over je superplan.

Jouw persoonlijke actiepagina

100%

veilige betaling!

JOUW PLAN VOOR PLAN

Vijf goede redenen om je superplan te lanceren1 Jouw actie is een inspiratiebron voor

anderen. Dankzij jou zullen heel wat andere mensen ook een actie starten, en hoe meer acties er zijn, hoe meer kin-deren wij een betere toekomst kunnen bezorgen.

2 In enkele klikken heb je een superleuke actiepagina, de rest gebeurt automa-tisch en online. Geen envelopjes met losse munten meer of beduimelde invul-pagina’s.

3 Aarzel je nog? Geen paniek: je schen-kers kunnen anoniem blijven. Ideaal voor helden met een groot hart die liever niet in de schijnwerpers staan.

4 Wie in één jaar voor 40 euro giften doet aan Plan, krijgt een fiscaal attest waarmee je 45% van het bedrag kan terugkrijgen via de belastingen.

5 Je kan je actie op de voet volgen en krijgt telkens een seintje als je er een nieuwe sponsor bij hebt.

ONTDEK HET ONLINE PLATFORM OP

www.super-plan.be

“ Onze kinderen krijgen alle kansen. We beseffen heel goed dat niet alle kinderen in de wereld zoveel geluk hebben. Daarom hebben wij bij de geboorte van Léa een actie opgezet ten voordele van Plan België.“

GELUK IS ER OM TE DELEN! “ Op ons geboortekaartje stond er geen babylijstje, wel de gegevens van Plan. Onze omgeving reageerde heel positief. Sommige vrienden zijn daarna zelfs Plan Ouder geworden ” Anne-Catherine, mama van Léa.

ENTRE VOUS ET NOUS

We liepen Werner tegen het lijf tijdens de Gentse première van de Ethiopische film Difret. Werner deelde met ons een moment dat hem als Plan Ouder bijbleef:

Werkt voor Oxfam Fairtrade

GROOT FEEST!

MAAK KANS OP GEZINSTICKETS

Op 11 oktober, de Internationale Dag van het Meisje, geven we de aftrap van onze najaars- campagne. En wat voor één. We kunnen nog niet veel onthullen, maar kunnen wel deze tip meegeven: wil je als eerste op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes en evene-menten? Schrijf dan in op onze maandelijkse digitale nieuwsbrief en volg ons via Facebook (planfans), Twitter (@planbelgie) en nu ook via Instagram (Planbelgium).

ENTRE VOUS ET NOUS

Plan Ouder sinds 2003Woont in Heusden

Plan Ouder gespot!

WERNER VERBRUGGEN (40 JAAR, 2 KINDEREN)

6Honduras

JAA

R

Plan Kind

“ We hadden in een briefje naar ons eerste Plan Kind geschreven dat we een baby verwachtten. Kort na de geboorte van Wout, die intussen 9 is, vonden we een handgebreid mutsje uit Honduras in onze brievenbus. Een hartverwarmende verrassing! ”

Maak kans op toegangstickets voor het gezin via www.planbelgie.be/grootfeest Dat kan nog tot 30 september.

Foto

: Pla

n/K

evin

Van

Lo

oy

Geven om kinderen is geven om de toekomst'Toen ik nog voor de televisie werkte, was niet iedereen het eens met de manier waarop ik programma’s maakte. Maar ik vond het nodig om de wereld te tonen zoals hij was, dus heb ik doorgezet. Ik heb het altijd belangrijk gevonden om op z’n minst te proberen iets te veran-deren. Bij het opmaken van een testa-ment speelt dit mee: je kan echt nog iets betekenen, ook als je er niet meer bent.' Paula Sémer, boegbeeld testament.be (partnerorganisatie van Plan België)

MEER WETEN OVER TESTAMENTEN EN (DUO)LEGATEN?

Contacteer Marc Collin via www.planbelgie.be/testament [email protected] of 02 504 60 44

© F

oto

: Pla

n/t

esta

men

t.b

e