hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023

16
hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023 Voltijdopleiding

Transcript of hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023

Page 1: hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023

hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023Voltijdopleiding

Page 2: hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023

Maak het verschilAls juf of meester maak jij het verschil. Naast lesgeven ben je ook mentor en organisator. Ben jij die leuke leraar waardoor de leerlingen eenonvergetelijke basisschooltijd hebben? Hogeschool KPZ leidt je op tot de leraar basisonderwijs die jij wilt zijn. Een leraar met visie. Na het afronden van je opleiding ben je startbekwaam om met kinderen van 4 –14 jaar te werken.

Jouw toekomstLeraar basisonderwijs is één van de meest betekenisvolle beroepen die er bestaat. Jelevert een bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Elke dag is anders en kinderen veranderen je kijk op de wereld. Wat soms uitermate verfrissend is. Maar er zijn nog meer redenen om leraar in het basisonderwijs te worden:• goede baankansen;• afwisseling gegarandeerd;• veel vrijheid en creativiteit;• bijdragen aan de toekomst;• je blijft jezelf ontwikkelen.

BeroepenBij Hogeschool KPZ leiden we je breed op. Na het behalen van je diploma ben je bevoegd les te geven aan alle klassen van het basis-onderwijs. Je kunt je ook verder professionaliseren tot bijvoorbeeld:• remedial teacher;• onderwijskundige;• intern begeleider;• bouwcoördinator;• leidinggevende.

Weet jij al sinds de basisschool dat je voor de klas wilt staan? Wil jij kinderen iets leren? Inspireer, motiveer en begeleid je graag? Als leraar basisonderwijs ben je een belangrijke schakel in de ontwikkeling en toekomst van kinderen. Jij helpt ze groeien en laat ze hun talenten ontwikkelen. Ook zijn je arbeids-marktvooruitzichten zeer positief. Komende jaren stijgt de vraag naar leraren.

Een basisschoolleraar met visie

2

Page 3: hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023

Over Hogeschool KPZ

Op KPZ voel je je thuisBen jij gemotiveerd en wil je er echt voor gaan? Dan past de bacheloropleiding Leraar Basisonderwijs van Hogeschool KPZ misschien heel goed bij je. We leggen je uit waarom.

KPZ is een kleinschalige hogeschool waar je je direct thuisvoelt. Dat heeft alles temaken met sfeer, de persoonlijke manier van omgaan met elkaar en met het feit datje weet dat je hier stappen gaat maken. Wij dagen je uit en prikkelen je, zodat je navier jaar kunt zeggen: 'Ik heb het allerbeste uit mezelf gehaald!'.

En dat is nu precies waar KPZ voor staat en zich in onderscheidt: jou al lerend enervarend in staat stellen om een topleraar te worden. Een leraar die het verschil maakt in het leven van kinderen. Die niet alleen uitvoert, maar nadenkt, meedenkt en een uitzonderlijke leraar kan worden.

Weet je waarom jij je op KPZ vooral zo thuis voelt? Op KPZ word je gezien. Dat vindenwe belangrijk. Je bent lid van een hechte gemeenschap, waarin je veel contacten enervaringen opdoet en waarin we jouw nieuwsgierigheid voortdurend prikkelen.

Studeren op KPZ betekent niet alleen leren uit boeken, maar ook ervaren, beleven, discussiëren, onderzoeken, plezier maken en natuurlijk hard werken en presteren.

Kom naar de open dagen of een meeloopdag om de sfeer te proeven, een les bij te wonen of ga in gesprek met studenten en medewerkers. Meld je aan via kpz.nl.

Open dagenKijk op kpz.nl voor de tijden, het programma en om je aan te melden.

Page 4: hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023

InhoudsopgaveAlgemene informatie

Identiteit

Faciliteiten

Toelatingseisen

Reken- en taaltoets

Bruisweek

Je studie op KPZ

Lesaanbod

Funderende en profilerende fase

Toetsing en beoordeling

Eigen Ruimte Professionele Ontwikkeling

Culturele activiteiten

Meer diploma's

Cambridge English

Stage

Praktijkgericht onderzoek

Werken of doorstuderen

Oriënteren op je studie

Studiekosten

Zwolle studentenstad

Aanmelden

5

5

6

6

6

7

7

9

9

9

9

10

10

10

12

13

13

15

15

15

16

Page 5: hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023

Algemene informatie

5

Word een unieke leraarHet basisonderwijs vraagt om authentieke persoonlijkheden die in denken, doen en laten een inspirerend voorbeeld willen zijn voor kinderen en hun ouders. Wanneer je positief terugdenkt aan leraren uit je eigen basisschooltijd, dan zullen dat betrokken en bevlogen mensen zijn met een eigen kleur. Op KPZ ontwikkel jij je tot een unieke leraar met een eigen visie!

IdentiteitHogeschool KPZ is een katholieke hogeschool die zich laat inspireren door de katholiek- christelijke traditie met waarden als gemeenschapszin, rechtvaardigheid en solidariteit. KPZ heeft een open identiteit. Dat betekent dat iedereen welkom is.

Op KPZ werken gepassioneerde mensen. Vanuit de liefde voor het vak scheppen medewerkers de veilige en vertrouwde sfeer, die nodig is voor betekenisvol samen leren en leven.

Hogeschool KPZHogeschool KPZ is een zelfstandige hogeschool, met ruim 175 ad-studenten, 750 bachelor- en 150 masterstudenten en met professionaliseringsactiviteiten voor ruim 1250 deelnemers per jaar.

We bieden de volgende studierichtingen:

- associate degree Pedagogisch Professional Kind & Educatie (deeltijd);- bachelor Leraar basisonderwijs (voltijd en deeltijd);- master Leiderschap en Innovatie Kind en Educatie (MLIKE).

KPZ is voor jongens, meiden, mannen en vrouwen die zichzelf met energieke kinderen zien werken. Volg je de bachelor Leraar Basisonderwijs bij KPZ, dan heb je als student veel contacttijd. Je volgt lessen met je eigen klas en er is veel persoonlijk contact.

Vandaag – en beloofd: ook in de toekomst – is Hogeschool KPZ een saamhorig, kleinschalig, veilig en persoonlijk middelpunt van het werkveld voor (toekomstige) leraren en professionals in het domein Kind, Jeugd, Educatie, Gedrag en Maatschappij.

KPZ kiest er bewust voor om een kleinschalig instituut te zijn, waardoor er persoonlijke aandacht is voor iedereen. Door de korte lijnen, heldere verantwoordelijkheid en direct open contact kunnen we studenten optimaal begeleiden.

Page 6: hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023

Algemene informatie

Goede faciliteitenKPZ biedt je een goede studie door enthousiaste, betrokken vakdocenten, persoonlijke begeleiding en een duidelijke organisatie. Dit alles in een mooi gebouw met uitstekende faciliteiten.

In de studieruimtes kun je zelfstandig of in groepsverband werken. In de mediatheekvind je een uitgebreid aanbod lees- en studiemateriaal. Het is ook mogelijk in demediatheek laptops, tablets en fotocamera’s te lenen. In de bezinningsruimte kun je terecht voor een moment van stilte, rust en bezinning. Toe aan wat ontspanning? Speel een potje tafelvoetbal in de aula of laat je schaakkunsten zien in de binnentuin.

Ben je geschikt als leraar?Elk kind verdient de beste meester of juf. Bij zo’n meester of juf horen een aantal kwaliteiten. In het domein kind en educatie is je persoonlijkheid en je professioneel handelen uitermate belangrijk, omdat je met kinderen en jongeren werkt in een kwetsbare leeftijd.

KPZ sluit met haar onderwijs aan bij wat studenten al kunnen en begeleidt hen bij een volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling. Om je voor te bereiden op de beroepspraktijk is er veel aandacht voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Op KPZ word jij een uitzonderlijke leraar! Een leraar met oog voor kinderen, een leraar met vakkennis en een leraar die kan onderzoeken, ontwerpen en ontwikkelen. Kortom, een leraar die het beste uit het kind en het onderwijs haalt.

ToelatingseisenJe kunt de voltijdopleiding leraar basisonderwijs aan KPZ volgen als je een diploma vwo, havo of mbo niveau 4 hebt behaald. Daarnaast gelden er bijzondere nadere vooropleidingseisen voor de pabo. Ben je een havist of wil je leraar worden met een mbo-diploma? Om toegelaten te worden moet je vooraf aantonen dat je over voldoende kennis beschikt m.b.t. de volgende vakgebieden:• aardrijkskunde;• geschiedenis;• natuur & techniek.

Op de site van goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je alle informatie over deze bijzondere nadere vooropleidingseisen en de landelijke pabo toelatingstoetsen van Cito. Wanneer je je hebt aangemeld via Studielink voor de pabo, ontvang je een mail met informatie over de toelatingstoetsen met daarin een link voor directe toegang tot het inschrijfsysteem van CITO. Via dit systeem maak je een keuze voor de datum, tijdstip en locatie van de toelatings-toetsen die je moet maken.

Korte cursussenOm je goed voor te bereiden op de toelatings-toetsen biedt KPZ korte ondersteunende cursussen. De cursussen worden gegeven door enthousiaste docenten van KPZ. Lees meer en meld je aan op kpz.nl/toelatingstoetsen.

Reken- en taaltoetsVoor iedere eerstejaars pabostudent zijn er verplichte toetsen reken- en taalvaardigheid.

De toets rekenen is een landelijke digitale toets, die op KPZ wordt afgenomen door CITO. De toets taalverzorging is een schriftelijke toets van alle Zwolse pabo's. Voor de zomervakantie kun je al beginnen met de voorbereiding op de toetsen tijdens KPZ Summercourse taal en rekenen.

Je kunt gedurende het eerste jaar maximaal drie keer aan de toetsen taal en rekenen deelnemen. Heb je de toets na drie kansen niet behaald, dan mag je de opleiding niet vervolgen en krijg je een negatief bindend studieadvies.

6

Page 7: hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023

Algemene informatie

BruisweekMaandag 29 augustus - woensdag 31 augustus 2022

Op maandag 29 augustus 2022 start je studie bruisend tijdens een introductieprogramma van Buro Ruis en KPZ. Je maakt kennis met je klasgenoten, je studieloopbaanbegeleider en met de mentoren die de groepen tijdens de Bruisweek zullen begeleiden.

Na de kennismaking vertrek je op de fiets naar de Bruiscamping waar je twee nachten slaapt in een tweepersoonstent. Spannend? Ja, misschien wel. Maar ook erg leuk! Door een intensief programma met elkaar te beleven leer je je studiegenoten goed kennen. De meest gehoorde uitspraak afgelopen jaren: 'We kennen elkaar nog maar één dag en we zijn nu al een groep!'.

De eigen bijdrage voor de introductieweek is ongeveer € 70,-. Dit is inclusief twee overnachtingen, T-shirt, een uitgebreid programma en eten. Kijk voor meer informatie op www.bruisweken.nl.

Je studie op KPZLes met je eigen klasDe opleiding bestaat uit vier studiejaren. Ieder jaar heeft twee semesters. Een semester bestaat uit lesweken, toetsweken en stageweken. Na de introductie start de eerste lesweek. Op KPZ heb je veel contacturen. De eerste twee studiejaren heb je gemiddeld vijftien uur per week les. Je krijgt les met je eigen klas.

StudiegroepenNaast de reguliere lessen met je klas werk je in studiegroepen. Een studiegroep bestaat uit vier of vijf studenten met wie je samen aan een opdracht werkt. Tijdens lesvrije dagen heb je hier de tijd voor. Daarnaast studeer je veel zelfstandig. Dit kan in één van de studieruimtes, in de mediatheek of thuis. Per week ben je gemiddeld 40 uur met je studie bezig.

7

Page 8: hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023

'Tijdens mijn werk in het zwembad realiseerde ik mij dat ik wat anders wilde: een beroep met meer toekomstperspectief. Het lesgeven aan kinderen in het zwembad vond ik zo leuk, dat ik de opleiding Leraar Basisonderwijs bij Hogeschool KPZ heb gekozen.

Het mooiste aan het vak vind ik dat ik kinderen een goede basis kan meegeven en kan zorgen dat ze een stabiele toekomst tegemoet kunnen gaan. Kinderen kunnen later gaan doen wat ze zelf graag willen. Ik vind het dan ook gaaf dat ik ze meer kan leren dan alleen rekenen en taal. Een eigen mening vormen in een wereld met zoveel uitgesproken meningen kan best lastig zijn en het voelt goed dat ik de kinderen daarin kan ondersteunen.'

Arnoldvan Balen

Een student vertelt:

'Ik wil kinderen graag een goede basis meegeven'

Page 9: hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023

Lesaanbod

9

Funderende faseIn de eerste twee studiejaren (de funderende fase) staan de schoolvakken en de didactiek van deze vakken centraal. Het aanbod in de lessen is afgestemd op het doel van de periode. Je krijgt les in de volgende vakken:

- pedagogiek/onderwijskunde;- taal;- Engels;- rekenen & wiskunde;- wereldoriëntatie (aardrijkskunde, geschiedenis, natuur & techniek);- beeldende vakken (tekenen en handvaardigheid);- expressievakken (muziek en drama);- bewegingsonderwijs;- handschrift.

Je krijgt ook vakken die cultureel maatschappelijk georiënteerd zijn zoals ZEE (Zingeving, Ethiek en Esthetiek), godsdienst & levensbeschouwing en burgerschapsvorming.

Profilerende faseIn de profilerende fase (leerjaar 3 en 4) maak je steeds meer eigen keuzes in de verschillende trajecten die je kunt volgen. De focus ligt op het ‘tegemoet komen aan de diverse onderwijs-behoeft en van leerlingen’ en je geeft ‘onderwijs in verschillende contexten’. Je kiest voor een leeftijdsspecialisatie (jonge of oudere kind) en maakt een keuze uit één van de vier profielen:• arts (de expressievakken);• civics (maatschappijgerichte vakken);• concepts (vernieuwende

onderwijsconcepten);• science (wetenschap & technologie).

In het vierde studiejaar laat je zien dat je alle bekwaamheidseisen hebt bereikt. Je richt je op de professionele identiteit en het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.

Toetsing en beoordelingToetsing van vakgebieden vindt plaats in de vorm van een tentamen, presentatie, werkstuk of een toetsvorm die past bij de vaardigheid of kennis die van je wordt gevraagd. De inhoud en de toetsing van de modules staat beschreven in ‘Mijn Semester’ op de KPZ portal. Elke module heeft de waarde van één of meer credits(studiepunten). Deze credits worden geregistreerd zodat je zelf kunt bijhouden welke credits je hebt behaald in een bepaalde periode.

Aan het eind van iedere stageperiode wordt vastgesteld door de opleiding en het werkveld of je voldoende bekwaam bent om de volgende fase van de opleiding in te stromen.

ERPO (Eigen Ruimte Professionele Ontwikkeling)Wil je een betere leraar worden? Ontwikkel naast de schoolvakken extra vaardigheden of doe kennis op. Je kiest zelf waarop en hoe jij je wilt ontwikkelen. Volg bijvoorbeeld externe scholing of training of geef huiswerk-begeleiding, voetbaltraining of leiding bij scouting, vakantiekampen, etc. Op de opleiding kun je onder andere kiezen om mee te werken aan open dagen of een bijdrage te leveren aan de vieringen.

Page 10: hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023

Lesaanbod

10

Culturele activiteitenWe besteden in de opleiding veel aandacht aan je culturele ontwikkeling. Dit doen we onder andere door museum- of theaterbezoek. Ook werkweken vinden we erg belangrijk én leuk! Zo kies je in je tweede jaar uit een werkweek naar Rome, Worchester of Brugge. In het derde jaar heb je een culturele werkweek naar Berlijn.

Tijdens je studie kun je deelnemen aan veel extra activiteiten. De sportcommissieorganiseert bijvoorbeeld een skidag in Winterberg of een voetbal- of volleybal- toernooi. De feestcommissie organiseert regelmatig gezellige feesten. Of zet jouw talenten in op KPZ, bijvoorbeeld in de medezeggenschapsraad of het promotieteam.

Met meer diploma's van schoolTijdens de opleiding kun je kiezen voor extra diplomatrajecten. Je kunt je bijvoorbeeld verdiepen in vernieuwingsonderwijs zoals Jenaplan, Dalton of OGO. Je volgt dan extra bijeenkomsten en loopt stage op een school voor vernieuwingsonderwijs. Ook kun je ervoor kiezen om het diploma godsdienst & levensbeschouwing, handschrift of interne cultuurcoördinator te gaan halen.

Cambridge EnglishHet Cambridge examen is een bekend begrip in Nederland. De examens worden vervaardigd door Cambridge English, één van ‘s werelds meest toonaangevende exameninstituten. Het levert wereldwijd examens voor het middelbaar en hoger onderwijs.

De focus ligt op effectief communiceren in het Engels. Taalvaardigheden als spreken, luisteren, lezen en schrijven worden getoetst. Je kunt voor een speciaal studententarief deelnemen aan de lessen en zo je Engelse taalvaardigheid vergroten.

De examens worden internationaal erkend door onderwijsinstellingen en werkgevers.

Page 11: hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023

'Al heel lang wilde ik juf worden. Toen het daadwerkelijk tijd was om de middelbare school te verlaten, heb ik nog even getwijfeld om misschien toch een ander pad in te slaan. Met mensen werken wilde ik sowieso en na het oriënteren op andere opleidingen heb ik toch geconstateerd dat ik juf moest worden. Hogeschool KPZ voelde voor mij direct vertrouwd. Dat KPZ een kleine school is vind ik erg fijn. Het zorgt ervoor dat iedereen elkaar kent en dat het maakt het heel persoonlijk.'

'KPZ voeldevoor mij direct vertrouwd'

Cecile Gunsing

Een student vertelt:

Page 12: hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023

Stage

12

StageIn samenwerking met onze stagescholen bereiden we je voor op het beroep vanleraar basisonderwijs. De leraar van de stageklas begeleidt je in de praktijk. Je vormtop de opleidingsscholen samen met de andere stagiairs op de school een leergroep.Onder leiding van de Opleider in School (OIS'er) doe je onderzoek naar wat vanwaarde is voor jezelf, de groep en de school. Hierdoor word je nog beter voorbereidop het beroep. Een instituutsopleider begeleidt je vanuit de opleiding en legt een aantal stagebezoeken af.

Oriënterende stageIn het eerste studiejaar, de propedeuse, ga je na een aantal lesweken aan de slag in de praktijk. Je oriënteert je op het beroep van leraar in twee verschillende groepen. Aan het eind van het eerste jaar ben je in staat om activerend onderwijs te verzorgen.

Verdiepende stageIn het tweede studiejaar loop je stage in de bovenbouw (groep 6, 7 of 8) en in de onderbouw (groep 1, 2). Je leert een les te ontwerpen waarbij de instructie aansluit bij de (onderwijs)behoefte van de groep.

Internationale stageIn het derde studiejaar start je stage in groep 3 of 4. Tijdens deze stage staat het omgaan met verschillen centraal (adaptief onderwijs). Je laat zien dat je aansluit bij de onderwijsbehoeften van kinderen.

Tijdens het tweede semester van het derde studiejaar heb je de keuze waarin jij je nog wilt ontwikkelen. Zo kun je stage lopen in het buitenland of een minor volgen in binnen- of buitenland. Ook kan het een stage worden in het speciaal basisonderwijs, het vmbo of bijvoorbeeld op een ziekenhuisschool. Een keus die jou helpt in je verdere ontwikkeling om een goede leraar te worden met een eigen kleur!

Indien je in het buitenland studie of stage wilt volgen, dan begeleid het International Office je in het maken van een voor jou geschikte keuze, het leggen van contacten, etc. Daarnaast kun je extra lessen Engels volgen.

Stage op een school voor vernieuwingsonderwijsStudenten die zich willen specialiseren in vernieuwingsonderwijs doen hun stagestijdens het derde studiejaar op een vernieuwingsschool, bijvoorbeeld Jenaplan,Dalton of OGO. Daarnaast kun je kiezen voor een stage in het vmbo of in het speciaalonderwijs.

Page 13: hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023

Stage

13

AfstudeerstageTijdens de afstudeerstage sta je twee dagen per week zelfstandig voor de groep metbegeleiding op afstand. Je kunt kiezen uit twee varianten:• reguliere wpo (werkplekopleiding), waarbij je

twee dagen zelfstandig een groep hebt;• academische wpo, waarbij je naast de twee

dagen een eigen groep, ook nog een dag besteedt aan het doen van onderzoek in het kader van de schoolontwikkelingsvraag.

Praktijkgericht onderzoekPraktijkgericht onderzoek is niet meer weg te denken in het hbo. Vanaf het eerste studiejaar ontwikkel je onderzoeksvaardigheden. In de afstudeerfase verbind je theorie aan praktijk in onder andere je thesis.

Op academische opleidingsscholen verbind je je onderzoek aan de onderzoeksvraag van de school. De onderzoekscoördinator van de school ondersteunt je hier extra in.

Na je studie aan het werk of doorstuderen?Na je studie heb je de keuze om aan de slag te gaan in het basisonderwijs of je gaat verder studeren. Op KPZ kun je kiezen uit een breed aanbod van post-hbo-opleidingen en masters. Tijdens het Startersevent oriënteer je je op mogelijke vervolgopleidingen om een goede keuze te maken.

Wil je direct voor de klas staan, dan is de sollicitatieavond, met onder andere het speeddaten met samenwerkende bestuurders, voor jou heel belangrijk. Tijdens deze avond oefen je het solliciteren en kun je kennis maken met diverse scholen en besturen waar KPZ veel mee samenwerkt.

Page 14: hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023

 'Als ik voor de klas sta, heb ik het gevoel dat ik mezelf kan zijn. 25 leergierige kinderen, kijkend naar jou, benieuwd naar wat je ze nu gaat leren. Als leraar heb je een grote invloed in het leven van kinderen, ze zien jou elke dag voor de klas. Je leert ze niet alleen de kennisvakken, maar ook hoe ze samen moeten werken en in een groep moeten leven. Zo maak je het verschil in het leven van kinderen. Als ze later nog terugdenken aan jou les of bedenken: 'Dit heb ik van juf Mariëlle geleerd', geeft mij dat een voldaan gevoel.

KPZ helpt mij me te ontwikkelen tot een goede leraar. Er is voldoende ondersteuning zowel op school als op stage. Iedereen staat voor je klaar om jou te helpen waar dat nodig is. KPZ voelt als een soort tweede thuis, iedereen kent elkaar en er hangt een fijne en gezellige sfeer. Dit komt doordat het een kleinschalige school is, wat ik een groot voordeel vind. Ik ben blij met mijn keuze voor KPZ, want lesgeven is mijn doel en KPZ is voor mij het beste middel om dit te bereiken.'

Mariëlle van Buiten

Een student vertelt:

'Ik wil het verschil maken in het leven van kinderen'

Page 15: hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023

Oriëntatie

15

Oriënteer je op je studie

StudiekostenOp kpz.nl vind je hoeveel het collegegeld bedraagt voor komend studiejaar. Niet alle uitgaven die de school in het belang van het onderwijs of voor de persoonlijke vorming van de student doet, worden door het rijk gesubsidieerd. Hierbij kan gedacht worden aan werkweken, excursies en culturele activiteiten. Hiervoor ontvang je een aparte factuur gedurende het studiejaar. De kosten voor boeken in het eerste jaar zijn het hoogst, ongeveer € 850,-. Deze boeken gebruik je tijdens de gehele opleiding.

Zwolle studentenstadJe studententijd moet onvergetelijk worden. Dynamisch, bruisend en succesvol. Jewilt gekend worden én anderen kennen. Je thuis voelen, maar ook nieuwe uitdagingen aangaan. Het is dé tijd van leren, creëren en je laten inspireren.

Zwolle heeft een bruisende binnenstad waar je je nooit hoeft te vervelen. Pak met je vrienden één van de vele terrasjes, duik de kroeg in, bezoek een museum of lezing ofga lekker uit eten in één van de gezellige restaurants. Voor elk budget is er wel wat:barretjes, eetcafés, restaurants en ook supergezonde juice-bars. Begin je zoektochtbinnen de oude stadsmuren.

Speciaal voor de Zwolse studenten organiseert Buro Ruis onder andere workshops,events, feesten, lezingen en natuurlijk de Bruisweken. Zie buroruis.nl.

Meer weten over Zwolle studentenstad? Kijk op zwollestudentenstad.nl.

Studiekeuzeactiviteiten• Op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je veel informatie over onder

andere de kennis waar je over dient te beschikken voor de vakgebiedenaardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Tevens kun je je op de siteaanmelden voor extra onderwijs in de genoemde vakgebieden.

• Kom een dag meelopen met voltijd 1. Meld je aan via www.kpz.nl.• Kom naar één van onze open dagen. Je krijgt inhoudelijke en organisatorische

informatie en er is veel gelegenheid om rond te lopen, sfeer te proeven envragen te stellen. Meld je aan op www.kpz.nl.

• Als je je hebt aangemeld dan word je uitgenodigd voor de Summercourses waarje wordt voorbereid op de reken- en taaltoets. Daarnaast word je uitgenodigdvoor een informatiemiddag, waar je onder andere informatie krijgt over deBruisweek.

• Neem een kijkje op een basisschool bij jou in de buurt. Misschien kun jeop je oude basisschool terecht? Stel veel vragen aan de leraren over wathet vak van leraar basisonderwijs inhoudt.

• Vraag op de opleiding een persoonlijk gesprek aan. Dit is van toepassing voor studenten die verwachten extra begeleiding nodig te hebben tijdens de opleiding, bijvoorbeeld topsporters of studenten met een beperking. Een gesprek kun je aanvragen via [email protected].

Page 16: hbo bachelor leraar basisonderwijs 2022-2023

kpz.nl

Hogeschool KPZTen Oeverstraat 688012 EW Zwolle038 [email protected]

We ontmoeten je graag op Hogeschool KPZTijdens één van onze open dagen of op een meeloopdag kun je sfeer proeven, lessen bijwonen en in gesprek met studenten en medewerkers.

Open dagenKijk op www.kpz.nl voor de tijden, het programma en om je aan te melden.

AanmeldenHeb je je goed georiënteerd op je studie en wil je naar KPZ? Dan komt de volgende stap: je aanmelden. Kijk op www.kpz.nl voor de aanmeldprocedure.

De opleiding start na de zomervakantie. Er is geen instroom mogelijk in februari.

Maak kennis. Hogeschool KPZ