Groep Griekenland 2016

2
18 Sparta Mistras Korinthe Mycene Epidaurus Olympia Delphi Kalamata Nafplion Tolo Sterea Ellada Evia Hydra Aegina Poros Patras Athene Peloponessos Tel: 02 777 01 01 [email protected] DAG 1 ATHENE Aankomst in Athene, onthaal en transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in Athene. DAG 2 ATHENE > KORINTHE > TOLO/NAFPLION Na het ontbijt, begeleid bezoek van de stad met o.a. bezoek aan de Acropolis en het nieuwe Acropolis Museum. Bezoek aan het stadscentrum van Plaka, met zijn kleine straatjes, Byzantijnse kerken en geanimeerde cafés. Vrij middagmaal*. Vertrek per bus vanuit Athene naar de Peloponnesos, bege- leid door onze professionele gids. Eerste halte aan het kanaal van Korinthië, dat in opdracht van Ferdinand de Lesseps in de XIXe eeuw werd gegraven. Aankomst in Tolo/Nafplion voor avondmaal en overnachting. DAG 3 EPIDAURUS > NAFPLION > MYCENE Ontbijt. Verder naar Epidaurus. Bezoek aan de archeologische site en het museum. Vertrek naar Nafplion voor een bezoek aan de stad. Vrij middagmaal*. In de namiddag, bezoek aan de archeologische site van Mycene. Na dit bezoek, terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting. DAG 4 MYSTRAS > OLYMPIA Ontbijt en vertrek voor een bezoek aan het kasteel van Mystras , dat in 1249 door de Franken werd opgetrokken. Van hieruit vestigden ze hun heerschappij over de hele Peloponnesos. Gedurende de 2 eeuwen, waar Mystras de Byzantijnse hoofdstad was van de Peloponnesos, werden vele kerken en kloosters gebouwd. Deze religieuze monu- menten zijn thans prachtige voorbeelden van de Byzantijnse bouwkunst. Vrij middagmaal* en vertrek naar Olympia via Kalamata. Avondmaal en overnachting in Olympia. DAG 5 OLYMPIA > DELPHI Ontbijt en bezoek aan de archeologische site en aan het Olympia Museum, waar zich het beroemde Hermes stand- beeld bevindt. Vertrek naar Delphi via de indrukwekkende brug van Rio Antorio. Vrij middagmaal*, verder langsheen de nieuwe kustroute. Aankomst in Delphi. Avondmaal en over- nachting in Delphi. DAG 6 DELPHI > ATHENE Ontbijt. ‘s Morgens, bezoek aan de archeologische site en het museum van Delphi. ‘s Namiddags, vertrek naar Athene via het pittoreske stadje Arachova en het Byzantijnse klooster van Ossios Loukas, waar u prachtige mozaïeken en fresco’s van de XIe eeuw en iconen van de XVIe eeuw kan bewonde- ren. Vrij middagmaal*. Aankomst in Athene. Avondmaal en overnachting in Athene. 8 dagen / 7 nachten GRIEKENLAND Ontdekking van

description

Ontdekking van Griekenland

Transcript of Groep Griekenland 2016

18

SpartaMistras

KorintheMycene Epidaurus

Olympia

Delphi

Kalamata

Nafplion

Tolo

Sterea Ellada

Evia

Hydra

Aegina

Poros

PatrasAthene

Peloponessos

Tel: 02 777 01 01 [email protected]

DAG 1ATHENEAankomst in Athene, onthaal en transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in Athene.

DAG 2ATHENE > KORINTHE > TOLO/NAFPLIONNa het ontbijt, begeleid bezoek van de stad met o.a. bezoek aan de Acropolis en het nieuwe Acropolis Museum. Bezoek aan het stadscentrum van Plaka, met zijn kleine straatjes, Byzantijnse kerken en geanimeerde cafés. Vrij middagmaal*. Vertrek per bus vanuit Athene naar de Peloponnesos, bege-leid door onze professionele gids. Eerste halte aan het kanaal van Korinthië, dat in opdracht van Ferdinand de Lesseps in de XIXe eeuw werd gegraven. Aankomst in Tolo/Nafplion voor avondmaal en overnachting.

DAG 3EPIDAURUS > NAFPLION > MYCENEOntbijt. Verder naar Epidaurus. Bezoek aan de archeologische site en het museum. Vertrek naar Nafplion voor een bezoek aan de stad. Vrij middagmaal*. In de namiddag, bezoek aan de archeologische site van Mycene. Na dit bezoek, terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

DAG 4MYSTRAS > OLYMPIAOntbijt en vertrek voor een bezoek aan het kasteel van Mystras , dat in 1249 door de Franken werd opgetrokken. Van hieruit vestigden ze hun heerschappij over de hele Peloponnesos. Gedurende de 2 eeuwen, waar Mystras de

Byzantijnse hoofdstad was van de Peloponnesos, werden vele kerken en kloosters gebouwd. Deze religieuze monu-menten zijn thans prachtige voorbeelden van de Byzantijnse bouwkunst. Vrij middagmaal* en vertrek naar Olympia via Kalamata. Avondmaal en overnachting in Olympia.

DAG 5OLYMPIA > DELPHIOntbijt en bezoek aan de archeologische site en aan het Olympia Museum, waar zich het beroemde Hermes stand-beeld bevindt. Vertrek naar Delphi via de indrukwekkende brug van Rio Antorio. Vrij middagmaal*, verder langsheen de

nieuwe kustroute. Aankomst in Delphi. Avondmaal en over-nachting in Delphi.

DAG 6DELPHI > ATHENE Ontbijt. ‘s Morgens, bezoek aan de archeologische site en het museum van Delphi. ‘s Namiddags, vertrek naar Athene via het pittoreske stadje Arachova en het Byzantijnse klooster van Ossios Loukas, waar u prachtige mozaïeken en fresco’s van de XIe eeuw en iconen van de XVIe eeuw kan bewonde-ren. Vrij middagmaal*. Aankomst in Athene. Avondmaal en overnachting in Athene.

8 dagen / 7 nachten

GRIEKENLANDOntdekking van

19www.expairtours.be/groepen

Athene > Korinthe > Epidaurus > Nafplion > Mycenes > Mystras > Olympia > Delphi > Athene > Aegina > Poros > Hydra

ONTDEKKING VANGRIEKENLAND

INBEGREPEN• Vluchten Brussel/Athene H/T• 7 nachten accommodatie in 3 en 4* hotels• De rondreis in half pension (ontbijt en avondmaal) • Luxe Touring car, met airco, 30 of 50 plaatsen, voor de hele

rondreis; de bezoeken en transfers.• Professionele Nederlandstalige gids voor alle bezoeken. • Toegangskaarten voor de sites en musea.• 1 dag mini cruise op de Saronische eilanden met lunch inbegrepen• BTW

NIET INBEGREPEN: • De dranken tijdens de maaltijden• De lunch• De persoonlijke uitgaven en fooien

DAG 7ATHENE > DE SARONISCHE EILANDEN Ontbijt. Transfer naar de haven van Pireus en inchecken voor de mini cruise “ De ontdekking van de eilanden van de Saronische Golf”, (gedeeld met andere klanten – capa-citeit van de boot : 600pers.), die u voert langsheen de eilanden Poros, Hydra en Egina.

POROS: Vulkanisch eiland met veel groene vegetatie, gelegen nabij de kust van de Peloponnesos, dat de bezoekers charmeert met zijn pittoreske architectuur en gevarieerde landschappen.

HYDRA: Rotsachtig eiland, kosmopolitisch en artistiek centrum, bekend om zijn unieke architectuur van de XVIIIde en de XIXde eeuw. Het eiland is volledig afgesloten voor autoverkeer.

EGINA: Het grootste eiland, bekend om zijn prachtige zandstranden, gezellige dorpjes, vissershavens, evenals zijn rijke geschiedenis en zijn gevarieerde landschappen.Middagmaal aan boord. Terug naar de haven van Pireus in de late namiddag, transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in Athene.

DAG 8ATHENE > VERTREKOntbijt. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht, trans-fer naar de luchthaven en hulp met de reisformaliteiten.

Opmerking: * Middagmaal niet inbegrepen. Kan ter plaatse op de eerste dag voor 120€/pp geboekt worden.