Govio gazet 2011- 2012

11
DE - GAZET Deze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente Kalmthout 45 JAAR GOVIO KALMTHOUT- In België bestaat jeugdhuiswerk volgend jaar vijftig jaar. Kalmthout was er al zeer vroeg bij. Dit werkjaar viert jeugdhuis Govio vzw namelijk haar 45-jarige bestaan! Een prestatie om trots op te zijn. We willen dit uiteraard met iedereen vieren! In de eerste plaats willen we alle huidige leden en iedereen die ooit lid is geweest van ons jeugdhuis uitnodigen om met ons een heel jaar lang te feesten. Vanzelfsprekend zijn ook alle anderen meer dan welkom. We hebben maar al te graag dat nieuwe mensen ons jeugdhuis ontdekken of meer bezoeken! Het programma is ontstaan in samenspraak met vele Kalmthoutse jongeren. Iedereen heeft de kans gekregen om zijn of haar ideeën aan ons te vertellen. Zo was er een brainstormavond en konden jongeren hun ideeën via een Govio-post- kaart aan ons bezorgen. Op een planningsdag in Park Spoor Noord zijn alle ideeën besproken en hebben we de tofste geselecteerd en geconcretiseerd. Na de planningsdag zijn er werk- groepen ontstaan rond de verschillende ideeën, deze werkgroepen zullen alles verder uitwerken en organiseren. Het programma is tot stand gekomen in samenspraak met verschillende jon- geren, hierdoor zijn we tot een tof en gevarieerd programma gekomen met voor elk wat wils! Alle jongeren zijn nog welkom om zich aan te sluiten bij één van de werkgroepen of gewoon een keer te komen helpen op één van de activiteiten. Het programma wordt eind juli 2012 afgesloten met de 30 ste Bogerfeesten. Jeugdhuis Govio bestaat 45 jaar en men zal het geweten hebben! JD Programma 45 Jaar Govio Info Jeugdhuis Govio

description

 

Transcript of Govio gazet 2011- 2012

Page 1: Govio gazet 2011- 2012

DE - GAZET

Deze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente Kalmthout

45 jaar govioKaLMTHoUT- in België bestaat jeugdhuiswerk volgend jaar vijftig jaar. Kalmthout was er al zeer vroeg bij. Dit werkjaar viert jeugdhuis govio vzw namelijk haar 45-jarige bestaan! Een prestatie om trots op te zijn. We willen dit uiteraard met iedereen vieren!

in de eerste plaats willen we alle huidige leden en iedereen die ooit lid is geweest van ons jeugdhuis uitnodigen om met ons een heel jaar lang te feesten. Vanzelfsprekend zijn ook alle anderen meer dan welkom. We hebben maar al te graag dat nieuwe mensen ons jeugdhuis ontdekken of meer bezoeken!

Het programma is ontstaan in samenspraak met vele Kalmthoutse jongeren. Iedereen heeft de kans gekregen om zijn of haar ideeën aan ons te vertellen. Zo was er een brainstormavond en konden jongeren hun ideeën via een Govio-post-kaart aan ons bezorgen.

Op een planningsdag in Park Spoor Noord zijn alle ideeën besproken en hebben we de tofste geselecteerd en geconcretiseerd. Na de planningsdag zijn er werk-groepen ontstaan rond de verschillende ideeën, deze werkgroepen zullen alles verder uitwerken en organiseren.

Het programma is tot stand gekomen in samenspraak met verschillende jon-geren, hierdoor zijn we tot een tof en gevarieerd programma gekomen met voor elk wat wils! Alle jongeren zijn nog welkom om zich aan te sluiten bij één van de werkgroepen of gewoon een keer te komen helpen op één van de activiteiten. Het programma wordt eind juli 2012 afgesloten met de 30ste Bogerfeesten.

Jeugdhuis Govio bestaat 45 jaar en men zal het geweten hebben! JD

Programma 45 Jaar GovioInfo Jeugdhuis Govio

Page 2: Govio gazet 2011- 2012

Deze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente Kalmthout Deze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente Kalmthout

voorwoord van de voorzitter

Jeugdhuis Govio wordt 45 jaar en dat moet gevierd worden!

In de gouden jaren ’60 ontstond er een jeugdclub uit de scoutsvereniging van Kalmthout. Dit groeide uit tot een zelfstandig jeugdhuis dat tot vandaag toegankelijk is voor alle jeugd in de regio. Vandaar dat we de scouts dankbaar moeten zijn voor het initiatief dat zij toen hebben genomen.

Zelf ben ik op mijn 16e levensjaar terechtgekomen bij deze toffe en enthousiaste bende. Vanaf toen heeft Govio mijn leven enigszins veranderd. In de positieve zin uiteraard! Naast het organiseren van talloze fuiven ben ik er nog DJ geweest met als orgelpunt de succesvolle introductie van de hit ‘Don’t call me white’ op de dansvloer. Maar ook het uitwisselingsprogramma met Zweden en het ontstaan van ‘De ontsnapping’ (een competitie tussen verschillende jeugdverenigingen in Kalmthout) zijn belangrijke hoogtepunten die ik in ons jeugdhuis heb mogen meemaken.

Als voorzitter van de Raad van Bestuur liggen mijn taken nu wel iets anders maar we proberen de band met de werking zo goed mogelijk te behouden. Ik denk trouwens dat iedereen die ooit actief is geweest en iedereen die nog steeds actief is in Govio, kan bevestigen dat er in dit jeugdhuis goede en toffe dingen gebeuren. Daarom vind ik het heel belangrijk dat de Kalmthoutse jeugd en alle oud-leden mee ons feestjaar komen inzetten!

We beginnen eind september en eindigen met de 30ste Bogerfeesten die het feestjaar met een knaller zullen doen eindigen.

Tot binnenkort,

Geert Dockx

HoE BEgonnEn...Jeugdhuis Govio is ontstaan dankzij de leiding van

de Scouts en de Gidsen van den Heuvel. Ze hebben dit in 1966 opgestart omdat ze buiten hun activiteiten op zondag wat extra ontspanning zochten onder elkaar. De naam Govio is een samentrekking van de na-men van de twee jeugdbewegingen. Namelijk de gidsen van Sint-Godelieve en de scouts van Dominiek Savio.

In de beginjaren resideerde het jeugdhuis nog in de oude gidslokalen in de Standaertlei. Later verhuisde het naar de cinemazaal in de Statiestraat. Dat gebouw betekende bi-jna het faillissement van de Govio. Er werden verschillende verbouwingswerken uitgevoerd in dat gebouw. De eigenaar was hier echter niet tevreden mee. Hij diende een claim in van 120.000 Belgische frank. In die tijd geen peulenschil. Met verschillende acties heeft het jeugdhuis de claim toch kunnen ophoesten. Begin jaren ’70 verhuisde de Govio uiteindelijk naar de toenmalige zaal Roxy aan het kruispunt. Op die locatie staat het jeugdhuis nog altijd. De Govio heeft door de jaren een grandioze gedaanteverandering onder-gaan. Ook Govianen hebben een baksteen in de maag!

De twee pijlers die aan de basis lagen van het verdere voortbestaan van de Govio op zijn huidige locatie zijn de ver-andering van de wet voor de subsidies aan jeugdvereniging-en en de verkoop van het gebouw waarin het jeugdhuis nu resideert. Het vroegere systeem van subsidies hield in dat de Vlaamse Gemeenschap subsidies uitdeelde en inspecteurs uitstuurde om te kijken of deze wel goed terechtkwamen.

Dit systeem werd echter in vraag gesteld omdat er vele manieren waren om de inspecteurs op het verkeerde been te zetten. Men wou dus decentraliseren op zo’n manier dat de gemeente geld kreeg van de gemeenschap waarna de gemeente dat geld naar believen kon verdelen tussen de verschillende jeugdverenigingen. Doordat de Govio nogal vrij veel subsidies kreeg én nodig had omdat ze een betaalde beroepskracht tewerkstelde, was het zeer be-langrijk om op dit debat te wegen. Enkele jongeren binnen het jeugdhuis hebben zich toen verdiept in de reglemen-tering daaromtrent. Ze hebben toen zelfs een debat ge-houden in het jeugdhuis tussen de verschillende politieke standpunten hieromtrent. Tot ze op een bepaald moment meer wisten over de kwestie dan de schepenen van de gemeente Kalmthout zelf. Op die manier hebben ze toen een groot gedeelte van de subsidie vrijgesteld zodat de toekomst van het jeugdhuis niet in het gedrang kwam.

De tweede pijler handelt over de verkoop van het gebouw. In de prégovio-periode was dit een café, namelijk de Roxy. Toen het gebouw te koop kwam, hebben enkele jongeren binnen de Govio enorm gepleit bij de gemeente om dat te ko-pen. Waardoor het jeugdhuis het dan kon huren van de ge-meente. Gelukkig is dit allemaal in orde gekomen waardoor we nu nog kunnen spreken van een jeugdhuis in Kalmthout.

JC

Historie

GOVIO DANKTONZE fOTOGRAAf: THOMAS GEuENS (THOMASGEuENS.BE)

ALLE OuD-LEDEN VOOR HuN MEDEWERKINGEINDREDAcTIE: JENS DEcKERS & JOHAN cASSIMON

REDAcTIE: TINEKE TAELMAN, JORIS DEKKERS, TOM TIEPERMAN, JENS VANWESENBEEcK & STEVE WILLEMEN.

DE GEMEENTE KALMTHOuT

Jongeren die willen meehelpen bij de organisatie van activitei-ten of tijdens de activiteit zelf, zijn uiteraard van harte welkom!

Page 3: Govio gazet 2011- 2012

Deze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente Kalmthout Deze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente Kalmthout

Ook onze burgemeester Lukas Jacobs was actief in de Govio van 1986 tot 1995. Tussen zijn zestiende en zijn achttiende levensjaar zat hij altijd in de Rex omdat de Govio voor iets oudere jongeren was. Op zijn achttiende zette hij uiteindelijk zijn eerste stappen binnen in het jeugdhuis. Met zijn vrienden zat hij er elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Lukas begon als kernlid, daarna werd hij lid van de raad van beheer en nadien werd hij zelfs ook voorzit-ter.

In de tijd dat Lukas actief was in het jeugdhuis was er sprake van een hokjesmentaliteit tussen de jeugdbeweg-ingen. Elke jeugdbeweging bleef toen in zijn eigen wijk. De chiro van het centrum zat altijd in de Zoete Inval en de Scouts van de Heuvel zat altijd in de Govio. Vandaag is die hokjes-mentaliteit minder uitgesproken.

Lukas was een tijdje hoofdredacteur van het Goviaantje (leden-boekje). Samen met Koen Jacobs en Dirk Van Alphen had hij een grote invloed op dit blad. Jacobs was vooral bekend om zijn ver-jaardagsrubriek. Hij schreef dan een halve bladzijde commentaar per jarige in elke uitgave van de krant.

Lukas was ook een tijdlang presentator op de volksspelen van de Bogerfeesten en hij kondigde ‘s avonds de artiesten aan. Hij deed ook mee aan de playbacksshows op de Bogerfeesten. Door Soeur Sourire te imiteren samen met Gert De Ridder behaalde hij zo zelfs een overwinning. Jammer dat youtube nog niet bestond... JV

BUrgEMEEsTErin DE govio

Dino vErsUs govioIn de jaren ‘60 was er over waar de Health city nu is ook een jeugdvereniging, jeugdhuis Dino. Toen waren er in Kalmthout dus twee

verschillende jeugdplaatsen op slechts 2 kilometer van elkaar. De leden van Dino waren voornamelijk studenten uit Hogescholen en universiteiten. In de Govio waren er ook wat studenten maar vooral werkende jongeren.

De Govio besliste op een bepaald moment om zich om te vormen tot een VZW. Er moest dan een bepaalde structuur in het leven geroepen worden. Een Raad van Beheer waarvan de namen gepubliceerd worden in het Belgische Staatsblad en een kern die instaat voor de dageli-jkse werking.

Dino verkoos om niet in zo’n structuur te stappen, wat hun iets anarchistischere opvat-tingen typeerde. Maar net dat gebrek aan structuur maakte het ook moeilijk om een volwaardig jeugdhuis uit te bouwen, waar-door het voor Dino is gebleven bij een vriendengroep die af en toe activiteiten organiseren. JV

onzE EErsTE pv’sAl vlug bleek dat het jeugdhuis een echte verant-

woordelijke nodig had. Er was enkel een financieel pro-bleem. De kernleden kregen de kandidaat beroepskracht, ofwel in die tijd Permament Verantwoordelijke voorge-schoteld. Hij was een uitgetreden missionaris van Afrika. Al snel bleek vppral voor de kernleden dat hij niet de juiste persoon was voor de job. Niet veel later begon hij op de personeelsdienst van een Amerikaans Bedrijf.

De andere kandidaat was een scoutsleider maar hij had door zijn geaardheid ook veel tegenkanting, hij was namelijk homo. Om iedereen voor te bereiden op de komst van de nieuwe PV verscheen er in de Goviogazet een artikel over homofilie. De scoutsleider werd beroeps-kracht en zorgde voor een van de mooiste periodes van het bestaan van het jeugdhuis.

Hij zorgde er onder andere voor dat alle schulden werden afgelost.

Een andere bekende PV was Sam Bosmans. Hij was tussen 1983 en 1985 werkzaam in de Govio. Tijdens zijn periode zijn de Bogerfeesten ontstaan. Sam Bosmans was ook de persoon die ons heeft gezegend met de Jaro. Jaro fietst ondertussen toch al ongeveer vijftien jaar met Govio-affiches onder zijn armen door heel de provincie Antwerpen.

De beroepskracht die de Govio het langste heeft over-leefd, is Lief. Zij was liefst zeven jaar actief bij het jeugd-huis. Geen enkele PV heeft het zolang uitgehouden. Dit zegt uiteraard meer over de PV’s dan over de Govio.

JV

Historie Historie

Nog 2 foto’s uit de oude doos:

Workshop gitaar spelen Playback show

Page 4: Govio gazet 2011- 2012

Deze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente KalmthoutDeze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente Kalmthout Deze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente KalmthoutDeze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente Kalmthout

Het komt voor dat mensen een verkeerd beeld hebben over wat er allemaal gebeurt in een jeugdhuis. via deze weg wil-len we voor eens en voor altijd aan iedereen duidelijk maken waar een jeugdhuis voor staat. We besloten een elektronis-che enquête te voeren onder de leden van de govio. op die manier hopen we een beeld te schetsen dat zo dicht mogelijk aansluit bij de realiteit.

Wat drijft een jongere om actief te worden in een jeugd-huis? Hoe komen ze er voor het eerst mee in contact en hoe komt het dat ze dan niet zo hard mogelijk weglopen? De meesten komen voor het eerst in contact met de Govio via de jongerenwerking. Ze zijn er zich op dat moment nog niet van be-wust dat de Govio veel meer is dan enkel die jongerenfuiven. De meerderheid van de mensen die echt actief zijn in de werking van de Govio rollen erin via de Bogerfeesten. Een goed voorbeeld hier is de case Wouter Vanden Bergh. Zijn leerkracht elektriciteit op de Gitok stelde decennia geleden de vraag of hij zin had om op de Bogerfeesten mee te helpen met het leggen van de elektriciteit. Zo gezegd, zo gedaan. Daarna is Wouter er nogal lang blijven plakken.

Nazar cherepanin zocht en vond een andere manier om in contact te komen met de Govio. Hij vertelt dat hij twee jaar geleden iets wou gaan drinken met zijn collega’s na het werk. Alle cafés waren dicht. Het enige dat nog open was, was de Govio. Ze gingen daar dan maar een pint pakken. Het was de eerste keer dat ze de binnenkant van een jeugdhuis zagen. Maar die avond vond Nazar de sfeer zo leuk dat hij er steeds vaker en vaker be-gon te komen.

Annemie Hendrickx beweert dan weer dat zij in de jaren ’90 tot dé hangjongeren van Kalmthout behoorde. Die opereerden toen steevast onder de deskundige leiding van Tiany Kiriloff. Hun vaste stek was het marktplein waar in die tijd nog een skateramp stond. De Govio was daar vrij dicht bij en zo was het eerste contact vrij eenvoudig gelegd.

Waarom blijven jongeren naar een jeugdhuis komen? De termen die het meest terugkomen om dit fenomeen te vat-

ten, zijn dat de Govio: een tweede thuis is, een plek is om plannen uit te werken en te

verwezenlijken, goedkoop alsook dichtbij is, een plaats is waar je je kan amuseren en de pintjes goedkoop zijn, een plaats is waar je feestjes kan organiseren die je zelf leuk zou vinden, een plaats is waar je altijd kan binnenkomen en er sowieso wel iemand vindt die je kent en een plaats is waar je nieuwe mensen kan leren kennen.

Blijkbaar zijn er redenen genoeg om een jeugdhuis meer dan één keer te bezoeken.

Hoe vaak zit zo’n lid dan in dat jeugdhuis? En wat doen ze zoal? De meesten bezoeken de Govio wekelijks tot zelfs een paar paljassen die er het merendeel van hun dagen slijten. En-kele grapjassen die volgens mij ook tot deze tweede groep be-horen zitten er als ze dorst hebben. Ze komen er meestal om zich te ontspannen, een pintje te drinken en zich zelfs een beetje te amuseren. Maar soms komen ze ook om te helpen, te vergaderen of zelfs dingen te bouwen of te repareren. Het is er dus niet alle dagen feest.

jH govio anno 2011naam: Joris Dekkers aka JD

Woonplaats: Antwerpen

geboortedatum: 18-09-1983

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik heb 3 jaar als jeugdconsulent gewerkt bij de jeugddienst van de stad Antwerpen. Maar mijn contract liep af en dus kon ik op zoek naar nieuw werk.

Toen ik de vacature voor een ‘beroepskracht in jeugdhuis Govio vzw’ zag op jeugdwerknet.be leek me dat wel iets voor mij en heb ik gesolliciteerd. Na 3 sollicitatierondes kreeg ik te horen dat ik gekozen was voor de job, en sinds februari werk ik hier dus voltijds!

Waarom heb je voor deze job gekozen?

Ik was vroeger zelf actief in een jeugdhuis en heb mij daar rot geamuseerd. Ik weet hoe tof en belangrijk een jeugdhuis kan zijn voor jongeren. Verder ben ik ook voorzitter geweest van een kleine evenementenorganisatie. Eigenlijk interesseert alles wat met feesten, ontmoeting en mu-ziek te maken heeft mij heel hard!

Werken in een jeugdhuis leek mij dus een interessante en leuke nieuwe uitdaging. En zeker omdat ik nu nog relatief jong ben, want het is zeker geen job voor oude mensen!

Wat doe je zoal in het jeugdhuis?

Zoals bedrijven draaien op werknemers draait een jeugdhuis op vrijwilligers! Ik ben de enige persoon die betaald aan het werk is in jeugdhuis Govio.

Mijn hoofdtaak bestaat uit het ondersteunen van de vele vrij-willigers binnen ons jeugdhuis.

Zonder vrijwilligers is er geen jeugdhuiswerking, zij zijn dus de drijvende krachtdie ik in gang moet zien te houden. Belangrijk hierbij is dat ik vooruit denk, het jeugdhuis moet immers ook bli-jven draaien als er vrijwilligers weggaan of bij komen.

Ik ben ook veel bezig met de algemene administratie en com-municatie. Samen met de Raad van Bestuur moet ik alles coördi-neren en zorgen dat alle papieren in orde zijn.

Verder ben ik een aanspreekpunt voor alle jongeren of organi-saties die hier iets willen organiseren. Jeugdig enthousiasme stimuleren en ondersteunen is ontzettend belangrijk, als iemand een plan of idee heeft staan wij voor alles open. Ons jeugdhuis moet een plaats zijn waar jongeren hun ding kunnen doen en waar ze zichzelf kunnen zijn: ze moeten er zich dus thuis voelen en hun vrije tijd nuttig en tof kunnen organiseren!

is het al meegevallen, het werken in een jeugdhuis?

Ja zeker, het is een interessante gevarieerde job die mij niet snel zal vervelen. Het is soms wat chaotisch, maar daar heb ik over het algemeen weinig problemen mee.Voor de rest heb ik ook het geluk dat ik omringd ben door een bende toffe jongeren en dat het gemeentebestuur erg jeugd-minded is! Kalmthout is op het vlak van jeugdinitiatieven en ondersteuning enorm goed bezig.

En als je denkt dat ik vaak alleen op mijn bureau zit vergis je je. Er zijn altijd wel mensen in mijn buurt. Ongelooflijk hoe vaak de jongeren hier aanwezig zijn, ze behoren bijna tot het meubi-lair. Hoogstens 3 keer heb ik hier eens alleen gezeten denk ik, en des te beter want ik hou enorm van het gezelschap.Het mag hier ook lekker levendig zijn, dat is een teken dat we een ge-zond en bruisend jeugdhuis hebben!

Heb je zin in 45 jaar govio?

Als je weet dat jeugdhuiswerk op zich 50 jaar bestaat en dat ons jeugdhuis al 45 jaar meedraait, dan mogen we daar terecht trots op zijn! Ik ben nog niet zo lang actief in dit jeugdhuis maar ik voel me er al enorm thuis en ik ben trots op wat we doen en wat er hiergebeurt.

Ik heb me dan ook met de volle 100% ingezet om van 45 Jaar Govio een echt feestjaar te maken: het moet een jaar worden waar zowel de oud-leden als alle jongeren plezier van zullen hebben!

Ik ben zeer tevreden over het gevarieerd feestprogramma dat we samen met vele jongeren hebben opgesteld en hier in deze Gazet aan u voorstellen. Bij deze nodig ik dus iedereen uit om er samen met ons een geweldig feestjaar van te maken! 45 Jaar Govio zal en moet er boenk op zijn!

tt

onzE BK aka pv

Memorabele momenten zijn er in elk mensenleven. Maar wat zijn de meest memorabele momenten van onze bezoekers? Twee zaken die hier veel terugkomen, zijn de themafeestjes (denk maar aan Mexican Night, casino Night, Zware bierenavond,…) en de leefweek. De leefweek is zoals het klinkt. Gewoon een week leven in de Govio. uiteraard worden er tijdens deze week ook verscheidene activiteiten gedaan en klusjes opgeknapt. Andere gedenkwaardige mo-menten die dikwijls voorkomen zijn de Bogerfeesten, de after-parties van Sunsets, een uit de hand gelopen watergevecht waarin de brandslang boven gehaald werd en op een haar na de DJ installatie naar da vanen was en bierpong-avondjes.

Een persoon die liever anoniem wilde blijven, beweert dat er een periode is geweest dat de Govio wekelijks bezoek kreeg van een blonde vrouw die in de vroege uurtjes met haar borsten bloot rondliep. Jammer dat uw verslaggever dit zelf niet heeft mogen meemaken, hopelijk u wel!

Waarom zouden jongeren eens naar een jeugdhuis moeten komen? We vroegen onze leden nog enkele tips om de Govio te promoten. Govio is blijkbaar dé manier om iets in Kalmthout te organiseren. Je kan er met eender welk idee afkomen, het wordt sowieso enthousiast onthaald. Je moet niet van de Scouts of chiro zijn en met de mensen van Govio is het nog aangenaam werken ook. Bovendien hangt Jaro in de wijde omgeving al uw affiches op. Er is veel parking, een frituur en een pitazaak om de hoek en de drank is goedkoop. Govio is een mannenbastion doch zeer vrouwvriendelijk dus graag wat meer girlpower!

Een betere plek om nieuwe jongeren te leren kennen bestaat er niet in Kalmthout en zijn wijde omgeving. Je kan er helemaal op uwen alleenen binnen stappen en je toch heel de avond amuseren. Er hangt veel sfeer en de mogelijkheid om zelf iets te organiseren is nooit ver weg. Kortom, gewoon doen!

JC

GoVio = voor en door jongeren !

HuiDiGe werkinG HuiDiGe werkinG

Page 5: Govio gazet 2011- 2012

Deze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente KalmthoutDeze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente KalmthoutDeze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente Kalmthout

Frappantpop is het tweejaarlijkse popconcours van de provincie antwerpen voor beginnende muzikanten en bands dat georganiseerd wordt vanuit muziek-centrum TriX. Wie zal het dit jaar ver schoppen in dit traject en zo in de voet-sporen treden van o.a. school is Cool, psycho 44, The Mojo Filters, Blackie & the oohoos of Dandyliar?

Na een intense demoselectie zijn de 36 geselecteerden ondertussen bekend en staan ze te popelen om zich per zes live aan jullie voor te stellen tijdens de voorrondes van frap-pantPOP. Deze vinden plaats in zes verschillende jeugdhuizen verspreid over de provincie Antwerpen en zijn telkens volledig gratis toegankelijk!

Elke voorronde start telkens om 20 uur, wordt gepresenteerd door TMF VJ Sofie Enge-len en wordt afgesloten met een spetterende afterparty! In jeugdhuis Govio zal niemand minder dan dj Stewie en Triceratops de afterparty verzorgen!

Wilt u weten welke muzikanten en bands geselecteerd zijn en op welke locatie ze zullen spelen? Ga dan vlug even een kijkje nemen op www.frappantpop.be. Ook alle overige info omtrent frappantPOP kan je daar terugvinden.

zaterdag 24 september: jH govio, KalmthoutDorpsstraat 1, 2920 Kalmthout - www.govio.be

vrijdag 16 september: JH Wollewei, TurnhoutDraaiboomstraat 6, 2300 Turnhout - www.wollewei.be

zaterdag 17 september: JH Qbus, AartselaarKleistraat 204, 2630 Aartselaar - www.jh-qbus.be

vrijdag 23 september: JH De Bogaard, GeelDiestseweg 135, 2440 Geel - www.bogaard.be

vrijdag 30 september: JH Kroenkel, NijlenStatiestraat 13, 2560 Nijlen - www.kroenkel.be

zaterdag 1 oktober: JH Kadee, BornemBarelstraat 111A, 2880 Bornem - www.jhkadee.be

uit de deelnemers worden vervolgens 14 muzikanten en/of bands geselecteerd voor de halve finales die op 22 en 29 oktober in JC Kavka (Antwerpen) en JC Het Moevement (Lier) zullen plaatsvinden. Tijdens de halve finales worden de acht finalisten geselecteerd die op 3 december de strijd beslechten in muziekcentrum TRIX. JD

"frappantPOP is een initiatief van de provincie Antwerpen in samenwerking met muziek-centrum TRIX en met de steun van KBc, Studio Jezus, Antwology, formaat, Studio Brussel en Maes Be.music."

TriX FT. govio Op zaterdag 22 oktober 2011 knallen we het 45ste levensjaar van jeugdhuis Govio op gang met een geweldige kick-off party. Over de artiesten die zullen optreden tijdens de avond zelf doen we nog even mysterieus, maar we kunnen u beloven dat het zeker de moeite zal zijn. De inkom is gratis en er is ook een receptie voorzien. Daarna is het de bedoeling een stevig feestje in gang te zetten. Het feest zelf zal doorgaan in de zaal van jeugdhuis Govio maar de instuif zal tevens open zijn als praatcafé. Dit vooral zodat de oud-leden wat met elkaar kunnen ver-broederen en bij-praten. Het belooft zeker één van de beste feestjes van het jaar te worden en uw aanwezig-heid valt zeker aan te raden. JC

KiCK-oFF !!

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert JH Govio een zwarebieren-avond. Deze vindt plaats op 15 oktober 2011. u kan kiezen uit een selectie van 15 bieren tegen de zachte prijs van € 1,50. u moet wel een beetje ziek in het hoofd zijn om zo’n geweldige aan-bieding links te laten liggen. JD

zWarE BiErEn

vaT van ForTUinDe opzet van het vat van fortuin is

relatief eenvoudig. Ergens in Kalmt-hout is er een vat in de grond gestopt. Alle erkende en niet-erkende, alsook gewone vriendengroepen, kunnen mee op zoek naar het vat.

Hiervoor krijgen zij hints/raadsels/opdrachten die verschillende doelen hebben. Sommige brengen hun dich-ter bij de locatie van het vat, andere hebben ze dan weer nodig om de volgende hints te krijgen en nog an-dere om toekomstige hints/raadsels te interpreteren of verder op te lossen.

Op die manier kan op de duur het vat gevonden worden. De eer-lijke vinders krijgen dan uiteraard de volledige inhoud om te consumeren in de gezellige drankgelegenheid die de Govio is.

Het jeugdhuis nodigt alle geïnteres-seerden uit in de Govio op vrijdag 15 oktober 2011 om 20.30. Daar zullen jullie dan verder geïnformeerd worden door de heer Wouter Vanden Bergh. JD

C5 M100 Y100 K0# E31F26

LaDiEs aT govioOp vrijdag 7 oktober geeft de werkgroep ‘Tieten van de Govio’ het startsein voor het

vrouwenseizoen in de Govio. Op deze ‘Ladiesnight’ staan de mannen voor één nacht ten dienste van de vrouwen. cocktails zullen er sowieso rijkelijk vloeien. Bovendien zal het seizoensprogramma voor het mooiste geslacht bekend gemaakt worden. Het entertainment belooft deze avond nog heter te worden dan de editie van vorig jaar. Toen ontdekten we wie het overtuigendst kon kreunen. Ook kwamen we te weten dat Dennis Kennes verdacht veel over de serie Sex and the city wist! We gieten de Ladiesnight dit jaar weer in een girly thema dat bekend gemaakt zal worden via facebook. Word dus snel lid van Ladies @ the govio!

Na deze knallende start spreken we met ‘Ladies @ the Govio’ vanaf november elke eerste dinsdag van de maand af om alles te doen wat vrouwen aanbelangt. Elk spoor van mannen wordt zorgvuldig verwijderd en vervangen door ONZE accessoires. We testen uit wie er het langste naar series kan kijken en wie er in slaap valt tussen de kussens en dekens. Zware discussies over de hottie van de film mogen hier uiteraard niet ontbreken. Een aspirientje zal niet nodig zijn tegen de drank, maar wel tegen de hoofdpijn die de grote potten Ben&Jerries ons geven. Verder steken we onszelf in een nieuwe outfit op de kleren-ruil-avond. Er zullen dan ook professionals styling en make-up advies komen geven. Met dit advies in onze achterzak zijn we dan helemaal klaar voor onze climax op 12 mei 2012: The female Touch, een vette party met dj NIcOLAZ (o.a. bekend van Laundry day en Tom-morowland). De ‘Tieten van de Govio’ kunnen niet wachten om het vrouwenseizoen samen met jou te openen. Neem wat vriendinnen mee en de Govio wordt binnen de kortste keren een roddelkot vol zotte grieten. Girls just wanna have fun! tt

vrijDag 7 oKToBEr 2011: Ladies night Elke eerste dinsdag van de maand (vanaf november): Ladies @ the goviozaterdag 12 mei 2012: The Female Touch (met oa. dj nicolaz)

Nicolaz, dj/producer, uit Antwerpen, België. Mixt alles van pop tot house, alles wat rockt. In de lente van 2010 releasede hij zijn debuutsingle “Dance The Night Away” gevolgd door de zomer single “Heaven = U + ME”. Hij is resident in de grootste clubs & concepten als Noxx Antwerp, Carré, Vip Room and Clubb, draaide in St Tropez’ Nikki Beach & Vip Room, Ischgl’s Trofana Arena en Barce-lona’s grootste disco.

jEUKForYoUOp zaterdag 19 november vindt er overdag een fuifcongres plaats in jeugdhuis Govio. fuiforganisatoren uit de verschillende omliggende Gemeenten kunnen er hun licht op-steken over heel wat aspecten van fuiven en de organisatie er van.

PARTY HARDY met BUSCEMI en HALVE NEURO:

‘s avonds vieren we de start van de nieuwe jeugdwebsite (jeukforyou) van de Gemeente Kalmthout!

Als headliner voor dit feestje hebben we niemand minder als onze Belgis-che trots ‘BuScEMI’ kunnen strik-ken! Verder op het programma: ‘Halve Neuro’ en ‘discobar A meter’. JD

Met dank aan de Gemeente Kalmthout!

sinTErKLaasOp zaterdag drie december 2011 vindt de tweede editie van fool House invites for life plaats. Dit dank-zij het grote succes van vorig jaar. Toen bracht dit feestje meer dan dui-zend euro in het laatje van het Glazen Huis Kalmthout. Voor de tweede maal wordt het kruim van de Kalmthoutse en Essense dj’s uitgenodigd voor een grandioos feest in de zaal van jeugd-huis Govio. Dit jaar zal de opbrengst naar het glazen jeugdhuis for life gaan, een initiatief van de Govio.De goedheiligman heeft al laten weten dat hij weer een plaatsje in zijn drukke agenda gevonden heeft om een gratis vat te bezorgen. Dit ter ere van de verjaardag van één van de leden van het dj-duo ‘fool House’. De inkom bedraagt slechts een sym-bolische twee euro. Laat u goed hart spreken en steun het goede doel op een amusante wijze! JC

gLazEn jEUgDHUis For LiFEVorig jaar was er het Kalmthoutse glazen huis. Door onzekerheid over het voortbestaan van dit concept beslisten enkele jongeren binnen de Govio om dit jaar zelf het heft in handen te nemen. Zo ontstond het idee van het glazen jeugdhuis for life. Er zijn voorzichtig al wat ideeën geopperd over activiteiten die eventueel gedaan zouden kunnen worden. Eén daarvan is de 45-uur van de Govio om het 45-jarige bestaan van het jeugdhuis nog extra in de verf te zetten. Bereid je dus alvast maar voor op een stevige week voor het goede doel!

Ho ho ho! Is je familie veel te saai om de kerstdagen mee door te brengen of heb je geen familie? Dan is de Govio de place to be tijdens deze periode. Zoals elk jaar zal er in de kerstvakantie een week lang kerstpakket gehouden worden. Activiteiten die je hieronder kan plaatsen zijn onder andere winterterras, levende kerststal, jeneverdropping, enzovoort. De kerstvakantie belooft dus weer heet te worden in jeugdhuis Govio! JC

KErsTpaKKET

proGramma proGramma

Page 6: Govio gazet 2011- 2012

September 2011Zaterdag 24 september: frappantpop

Vrijdag 30 september: Arabian Night

Oktober 2011Vrijdag 7 oktober: Ladies NightZaterdag 15 oktober: Zware BierenavondZaterdag 15 oktober: Info Vat van fortuinZaterdag 22 oktober: kick-off 45 jaar GovioVrijdag 28 oktober: After School

November 2011Dinsdag 1 november: Ladies @ the Govio

Zondag 13 november: Govio’s comedy NightZaterdag 19 november: fuifcongres +

Kick-off party JEuKfORYOu (met o.a. Buscemi)Vrijdag 25 november: After School + frontline V

December 2011Vrijdag 2-4 december: Glazen Jeugdhuis for LifeZaterdag 3 december: foolHouse invitesDinsdag 6 december: Ladies @ the GovioVrijdag 23-25 december: Kerstpakket

Januari 2012Dinsdag 3 januari: Ladies @ the Govio

Vrijdag 27 januari: casinonight Vrijdag 27 januari: After School

februari 2012Dinsdag 7 februari: Ladies @ the GovioVrijdag 10 februari: GalabalVrijdag 24 februari: After SchoolZaterdag 25 februari: club Govio - RAVE!

Maart 2012Dinsdag 6 maart: Ladies @ the Govio

Zaterdag 17 maart: Plug-In DeluxeZaterdag 24 maart: Schuimparty

Vrijdag 30 maart: After SchoolApril 2012Dinsdag 3 april: Ladies @ the GovioZaterdag 7 april: ZwetVrijdag 27 april: After SchoolZaterdag 28 april: Mexican Night

Mei 2012Dinsdag 1 mei: Ladies @ the Govio

Zaterdag 12 mei: The female TouchVrijdag 25 mei: After School

Juni 2012Dinsdag 5 juni: Ladies @ the GovioZaterdag 23 juni: club Govio - Mundial Summer Vrijdag 29 juni: After School

Juli 2012Dinsdag 3 juli: Ladies @ the Govio

Zaterdag 7-8 juli: SunsetsZaterdag 21 juli: EPIc WATER fIGHT

Eind juli: 30 ste Bogerfeesten

De Grote 45 Jaar GoVio kalenDer

Deze kalender is nog niet volledig. Voor het volledige programma kan je ons volgen op face-book, blog en website. Uiteraard is er ook nog ruimte voor initiatieven van andere verenigingen.

Page 7: Govio gazet 2011- 2012

Deze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente KalmthoutDeze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente Kalmthout

ravE!ravE!ravE!ravE!Club govio is terug wakker na een lange rustperiode! Een frisse groep enthou-siaste jongeren heeft een origineel en

kwalitatief programma in elkaar gestoken om duimen en vingers bij af te likken! op de eerste nieuwe editie op zaterdag 25 februari 2012 nemen we u mee naar de sfeer van de underground rave parties begin jaren ‘90. Een lichtartiest zorgt voor een aangepaste lichtshow en de dj’s halen hun vetste oude plaatjes boven! verwacht je aan een opzwepende mix van house, techno en electro classics aangevuld met de hedendaagse floorfillers! Op het programma staat:

moore & lezz (Be) - Opkomend talent uit de Provincie Antwerpen die ondertussen hun strepen al hebben verdient. Moore & lezz staan staan dit jaar onder andere op Laundry Day en het Sunsets festival. Wij gingen Ewout Moorkens (Mr. Moore), één van de 2 mannen van dit dj duo opzoeken voor een interview.Gegroet Mr. Moore aka Ewout, ken je de andere artiesten op de affiche eigenlijk een beetje?Ja zeker! We speelden enkele jaren geleden al eens samen met Spacid. De andere waren tot voor kort onbekenden maar we hebben er ondertussen al fijne dingen over gehoord.Waar komt die interesse voor muziek eigenlijk vandaan?Dat is vrij toevallig begonnen. Toen ik 16 jaar was won mijn buurjongen de lotto. Met dat geld kocht hij 2 platenspelers en een meng-paneel. Sindsdien ging ik steeds vaker op bezoek bij de buren. Mijn spaargeld werd toen vooral gebruikt voor de aankoop van vinyl-platen. Dat ging van rock- tot elektronische muziek. Ik heb nogal een uitgebreide muzieksmaak.Welke artiesten hebben je dan het meeste beïnvloed?Ik was vroeger fan van The Dire Straits, Nirvana, Jimi Hendrickx, … Maar aangezien ik vooral elektronische muziek draai is mijn grootste invloed met grote voorsprong Dave clarke. Verder ben ik ook grote fan van Green Velvet, claude Young en Boys Noize. Vroeger draaide ik eigenlijk enkel techno. Maar tegenwoordig is mijn platenkeuze veel breder. Het varieert van electro naar house en af en toe een goede oldschool rave plaat moet ook zeker kunnen!Je moet nu ook niet denken dat we alleen maar plaatjes draaien. Sinds 2 jaar maken we ook zelf muziek. Philippe (Lezz) en ik steken hier enorm veel tijd en energie in! Onlangs hebben we onze eerste EP gereleased op Basserk records, een Amsterdams label. Ondertussen hebben we ook al heel wat remixen gemaakt en zijn we bezig met een volgende EP. Het producen lukt ons steeds beter. We halen er steeds meer voldoening uit.U draait tegenwoordig op vele evenementen, maar organiseert u zelf ook wel eens feestjes?In het verleden heb ik samen met Joris Dekkers (vandaag de dag beroepskracht van JH Govio) ook nog veel feestjes georganiseerd met onze evenementenorganisatie O.B.M. Ons eerste grote feestje organiseerden we in de Cinema in Antwerpen. Op de affiche stond toen onder andere T-quest, nu beter bekend als Dr. Lektroluv. Er kwam toen ook speciaal vanuit Hoogstraten ,onze home-town, een feestbus naar Antwerpen, goede tijden!Na dit feestje zijn we begonnen met ons concept Broad Minded, hiermee focusten we op een breder publiek en programmeerden we vaak live-acts. Hoogtepunten waren onder andere Dada Life, The Subs en foxylane. Deze laaste hebben zelfs een week bij ons in het jeugdhuis gewoond en gerepeteerd.Verder hebben we met ons concept Rock ’n Roll Poeppendroll groot succes gehad, op deze feestjes hebben we onder andere The Seatsniffers, The Baboons, Smooth Lee en Jiving Sister Fanny op de affiche gehad!Sinds 2 jaar hebben we met enkele dj’s en organisatoren uit Antwerpen ‘club Avenu’ opgericht. Met deze organisatie organiseren we laagdrempelige feestjes waarbij we vooral jong talent een kans willen geven. We doen soms ook iets grotere projecten, zo hebben we op het festival in het MuHKA (Artbeats) een zaal gehost met jong talent. Zo zie je maar dat we niet in één hokje geduwd kunnen worden!ik weet dat het niet gemakkelijk is maar zou je er zo een moment uit je carrière kunnen uitpikken die je zou willen herbelev-en?Goh, moeilijke vraag. (denkt 2 minuten na) We hebben jarenlang het genoegen gehad om resident dj te zijn in jeugdhuis Spiraal. Een uniek jeugdhuis waar legendarische feestjes en arti-esten zijn gepasseerd. Aan alle goede verhalen komt een eind, en dus jammer genoeg ook aan dit jeugdhuis… Het afsluitfeestje blijft wel één van mijn persoonlijke hoogtepunten, we mochten dit feestje afsluiten. Om 8 uur ‘s morgens stond de dansvloer nog vol feestende mensen! Mensen begonnen spontaan te crowdsurfen, de sfeer was echt uitzinnig! Eigenlijk was heel de spiraal periode een soort hoogtepunt… We kregen daar de kans om naast de grootste artiesten te draaien op een unieke locatie, en dat voor een geweldig publiek! www.mlmusic.be

“Mijn meest rock-‘n-roll-e optredens zijn altijd die in jeugdhuizen”

op 13 november 2011 organiseert jeugdhuis govio zijn comedy night. De af-fiche is niet om mee te lachen: Bart Cannaerts, bekend als winnaar van Humo’s Comedy Cup 2007. Hij was vorig jaar ook finalist op het prestigieuze Leids Caba-retfestival. op Tv heeft Bart zijn sporen al meer dan verdiend, bijvoorbeeld door philippe geubels uit de slimste Mens te knikkeren. of wie is de manier waarop hij het hart van showbizz Bart veroverde in “Mag ik u kussen?” al vergeten? Bart is daarnaast ook achter de schermen actief geweest bij Benidorm Bastards.

Naast hem krijgen we ook een Belg met Engelse roots over de vloer: Thomas Smith, door P-Magazine de “meest onderschatte stand-upcomedian van het land” genoemd. “Smith kruipt met een paar simpele houdingen en bewegingen moeiteloos in de huid van een dier of zelfs een apparaat. Heeft hij geleerd van urenlang stoned naar National Geo-graphic en Discovery channel te kijken.” Kan niet slecht zijn, quoi?

Wij konden Bart alvast even strikken voor een interview: of hij het een beetje zag zitten? Ik denk dat ik zo ongeveer elke maand in een jeugdhuis speel. Als er volk is, is het eigenlijk altijd erg leuk spelen. ‘De jeugd’ staat gewoon erg open voor comedy (van alle soort), en ze laten ook altijd duidelijk merken wat ze ervan vinden: als ze je slecht vinden, zal je het geweten hebben, maar als ze je leuk vinden, dan zijn ze ook echt enthousiast. Jeugdhuizen kunnen echt ‘uit hun dak gaan’, toch een verschil met het (soms) wat terughoudender pu-bliek in culturele centra. Het publiek in een jeugdhuis kent elkaar ook en dat maakt dat het zich gemakkelijker laat gaan of vlotter iets terug zegt als wij iets vragen. Mijn meest rock-’n-roll-e optredens waren allemaal in een jeugdhuis. Govio, ik verwacht veel van jullie!

Zocht je vroeger zelf vaak het jeugdhuis op? Eigenlijk erg weinig. Het jeugdhuis in Katelijne bestond nauwelijks toen ik de jeugdhuis-leeftijd had, zo rond mijn 16-17 jaar. Ik heb altijd in de scouts gezeten en mijn weekend-avonden spendeerde ik altijd met die bende. Dat was uiteraard vaak op café en gaan fuiven, maar eigenlijk nooit in een jeugdhuis. Wat niet wegneemt dat ik wel fan ben van jeugdhuizen (nee, ik probeer niet te slijmen) en dat ik er zeker het belang of nut van inzie.

Binnenkort sta je samen met Thomas Smith op het programma in Jh Govio. Kennen jullie elkaar?Absoluut. Wij zijn zelfs grote fan van elkaar. Allez, ik toch van hem. Wij hebben al vaak samen gespeeld en in november gaan wij met z’n tweeën een klein toertje doen van tien try-outs. JH Govio is één van die tien plekken. Ik kijk er naar uit, want het is altijd plezierig om met Thomas op de baan te zijn en zijn tips zijn altijd waardevol.

Dank je wel Bart! Meer info: www.bonebookings.be

Voorverkoop vanaf oktober in: Jh Govio, Bibliotheek Kalmthout en café de Oude Withoef tt

CasinonigHTVrijdag 27 januari 2012 worden alle

gokverslaafden verwacht in de Govio. Houdt u van een stevig potje black-jack, roulette of poker, dan kan u zich hier zeker uitleven. Stoere kerels in strakke pakken en sjieke madammen met korte rokken krijgen al een beetje krediet van het huis om hun geluk aan te moedigen!

Trek je beste kostuum aan, vergeet je zonnebril niet en ga voor glorie! JD

Minstens 1 keer op een jaar moe-ten jong en oud zich verenigen om samen te dansen en te feesten. Wij nodigen iedereen uit op ons Galabal dat volledig in het teken zal staan van 45 jaar Govio. Deze zal plaats vinden op 10 februari. Trek je beste kleren aan want het beloofd een memo-rabele avond te worden met heerlijke hapjes, een champagnebar en aan-gename dansmuziek! JD

gaLaBaL

sCHUiMparTYSpaar je vuile onderbroeken, sport-

tenues en hemdjes, want op zaterdag 24 maart 2012 veranderen we de Go-vio in een gigantische wasmachine! u leest het goed, ons jeugdhuis zal die dag volgespoten worden met schuim voor de schuimparty! Voor diegenen die nog nooit een schuimparty heb-ben meegemaakt: heel de feestzaal wordt gevuld met enorme wolken schuim en natuurlijk worden er sloten bier aangevoerd. Gooi daar nog enkele rasechte party-dj’s tegenaan en je hebt een feestcocktail om dui-men en vingers bij af te likken. Alleen daarheen dus in 2012! tt

zWETDe stampers onder jullie komen

ook aan hun trekken in 2012. Jeugd-huis Govio organiseert namelijk “Zwet”. Volledig in de stijl van Sensa-tion Black enThunderdome zal dit feest een eerbetoon worden aan de harder styles. Hardcore, hardstyle, oldschool of jump, alles zal de revue passeren. Dus haal je Airmaxen van onder het stof en scheer desnoods heel je knikker kaal, want het dak gaat eraf! Datum en DJ’s volgen nog.

tt

proGramma proGramma

Page 8: Govio gazet 2011- 2012

Deze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente Kalmthout Deze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente Kalmthout

trash Beatz (Be) - Trashbeatz Electronique brengt een mix van live percussie en elektronische muziek. De band combineert op een wel erg unieke manier een aantal aanstekelijke melodie-lijnen met arrangementen op alle mogelijke vormen van oud huishoudelijk en industrieel materiaal.

Er wordt gebruik gemaakt van merkwaardige instrumenten opgetrokken uit gerecycleerde materialen. Dit alles ondersteund met bijhorende visuals, aangepaste pakken en de mentale toe-stand van de band zorgt voor een nooit geziene show!

www.trashbeatz.be

spacid (Be) - Deze dj heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, met zijn 19 jaar ervaring en optredens in binnen- en buitenland behoort hij tot de top!

Spacid was onder andere resident dj naast Dr. Lektroluv op de legendarische Body To Body feestjes in de culture club. Vandaag is hij nog steeds resident op verschillende partycon-cepten zoals onder andere Beats of Love in de Vooruit.

Verder draaide hij al op Ten Days Off, Pukkelpop, I love techno, Petrol, Rave Our Souls, Tomorrowland, Kozzmozz, Laundry Day, … en is hij regelmatig te gast in programma’s als Switch en Mish mash op StuBru.

Spacid heeft een zeer brede muzieksmaak en is daardoor een enorm flexibele en populaire dj. In JH Govio zal hij een speciale classics-set draaien zoals hij onder andere ook op Rave Our Souls heeft gedaan. www.spacid.be

Co2ro (nl) - Marco Broeders (co2RO) studeerde Architec-tonische Vormgeving aan de AKV St. Joost in Breda. Momenteel is hij werkzaam als ruimtelijk vormgever en analoog vj. Deze creatieve duizendpoot uit Rotterdam leeft zich uit met het deco-reren van clubs, feestjes, winkels, festivals, enzovoort. Verder is hij gepassioneerd bezig met allerlei lichtwerken (projecties, 3d mapping, tv commercials, lichtshows, lichtkunst, …) en muziek.

co2ro is al een hele tijd actief in de elektronische under-ground scene. Zowel als dj, bezoeker, vj, organisator of vorm-gever. Hij is dus de perfecte man om het licht en de aankleding te verzorgen op onze rave editie!

www.co2ro.nl/ www.lowriderscollective.com

BeatBall (Be) - De broers Harald en Rurik Bauweraerts zijn geboren in een muziekale familie. Hierdoor kan men ze niet in één enkele muziekstijl omvatten. Ze doen het allemaal: folk, electro, akoestisch en ga zo maar door. Beatball is één van hun projecten. Het kan dat je ze kent van andere bands zoals, Em-brun, Laïs, Belgain Plastiks en Orgamusa. Beatball kan men omschrijven als folkbeat. Het is traditionele folk gekoppeld aan computer beats. Instrumenten die ze gebruiken zijn de draailier, doedelzak, fluit en percussie voeg daar synthesizers en elektro-nische boxen met mysterieuse knoppen aan toe en je hebt het : fOLKBEAT.

HAROLT BAUWERAERTS zal deze avond ook solo optreden. Hij is namelijk solo ook volop bezig met het producen van electronische muziek.

Lokaal talent, Kom dat zien, kom dat zien!

pLUg-in DELUXEHet moeten niet altijd dj’s zijn: op zaterdag 17 maart

haalt plug in voor ons weer enkele rockgroepen naar jH govio die ongetwijfeld de pannen van het dak zullen blazen. plug in is de concertwerking van ons jeugdhuis. ze organiseren al enkele jaren feestjes die bol staan van de gillende gitaren, de wilde drumsolo’s en de vernielde versterkers. En omdat govio 45 jaar bestaat, gaan ze deze keer helemaal DELUXE!

Psycho 44 mag op 17 maart de dienst komen uitmaken in Kalmthout, en deze jonge Antwerpenaars zijn wel wat gewoon. Zo zijn ze “resident artist” in TRIX en bereikten ze in 2010 de finale van Humo’s Rock Rally. Ook wonnen ze met hun nummer “All My Demons Have Distortion” ON AIR, een talentenjacht van Studio Brussel en vi.be. Met hun single stonden ze ook enkele weken op nummer 1 in de Afrekening. Begin Maart kwam hun langverwachte debuut EP “Demon” uit, opgenomen onder het goedkeurend oog van Monsieur Paul van Triggerfinger. Een tikkende rock-bom om naar uit te kijken dus!

En Plug In zou Plug In niet zijn als de affiche niet nog meer lekkers te bieden had: de winnaar van Kamp Noord zal het voorprogramma opvullen. Voor zij die niet weten wat Kamp Noord precies inhoudt, hier even een korte uitleg: Kamp Noord is een jaarlijks afwisselend interge-meentelijk rock/DJ-concours, en levert elk jaar jong talent een stevige plaats op podia in de streek. Vorig jaar won Kris Young de DJ-editie, het jaar daarvoor was Scarlett de sterkste in de rockrally. Dit jaar is het dus weer de beurt aan de rockgroepen om zich te bewijzen, het resultaat ziet u op 17 maart in Jeugdhuis Govio!

Ook zeker te noteren: dit is nog niet de volledige affiche, er komen nog groepen bij! Deze zullen op latere datum bekend gemaakt worden.

ttRelevante links:vi.be/psycho44 - www.lsagency.net - www.kampnoord.be

MUnDiaL sUMMEr EDiTion govio’s aFTEr sCHooLOnder het motto ‘het mag al eens iets anders zijn’ trekt club

Govio deze keer resoluut de kaart van de balkan beats, electro swing en tropical bass. Een formule die u zal smaken en waar-bij we eigenlijk al met zekerheid kunnen zeggen dat er stevig gedanst en gefeest zal worden!

Deze aanstekelijke mix van muziekstijlen laat echter niemand onberoerd! Het programma zal zeker de moeite zijn. We laten namelijk enkele paradepaardjes uit de Mundial Bookings stal op u los! Dit boekingskantoor beschikt over de beste artiesten op het gebied van wereldmuziek, electro swing, balkan beats, … Denken we maar aan Merdan Taplak, Dj Dunya, The Soulsha-kers, Krema Kawa, Buscemi, …

Wie we precies in jeugdhuis Govio zullen uitnodigen laten we nog even geheim. Blijf ons dus zeker volgen als je wil weten welke artiesten er naar Kalmthout komen in juni 2012! JD

www.mundialbookings.be

De Kalmthoutse jongeren uit het vijfde en het zesde mid-delbaar zijn in de mogelijkheid om een ongelooflijke deal te sluiten in het jeugdhuis. Elke laatste vrijdag van de maand zal er eten worden voorzien tijdens de middag. Dit natuurlijk aan zeer interessante prijzen. Om vier uur is iedereen dan terug welkom om het weekend goed in te zetten. JC

DanCE 2XLZin in een leuke dansles met een stevige work-out? De

nieuwste danspasjes op de recentste hits? Kom dan zeker eens een kijkje nemen in jeugdhuis Govio

en doe de eerste les gratis mee!

Iedere woensdagavond van 20.00uur tot 22.00uurIedereen ouder dan 16 jaarPrijs: 5 euro voor 2 uurWaar: Govio, Dorpstraat 1 rV

proGramma proGramma

Page 9: Govio gazet 2011- 2012

Deze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente KalmthoutDeze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente Kalmthout Deze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente KalmthoutDeze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente Kalmthout

30 jaar BogErFEEsTEnBogerfeesten is een driedaags evenement georganiseerd door tien vrijwilligers. Deze tien vrijwilligers hebben alle-maal een voorgeschiedenis binnen jeugdhuis govio. Het feestjaar van 45 jaar govio zal afgesloten worden met de dertigste editie van de Bogerfeesten. De moeite dus om dit puur Kalmthoutse festival eens onder de loep te nemen.

Dertig jaar geleden begonnen de Bogerfeesten vrij beschei-den met een simpele camion en een tapkraan op het markt-plein. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot één van de grootste evenementen in Kalmthout en omstreken. Het was de toenma-lige beroepskracht van de Govio, Sam Bosmans, die begon met het concept in 1982. Het idee was gewoon om enkele optredens te houden in openlucht. Het marktplein was hiervoor natuurlijk de ideale locatie. In het begin geloofde de raad van beheer van het jeugdhuis niet echt in dit concept. Er werd dus geen budget vrijgemaakt om dit te organiseren. Sam Bosmans wist de raad van beheer echter toch te overtuigen om te inves-teren in zijn project door te zeggen dat hij al de contracten al had ondertekent. Alhoewel dit uiteraard niet het geval was. uiteindelijk bleek het toch een goede beslissing om met dit concept door te gaan aangezien het nu toch al dertig jaar een vaste waarde genoemd kan worden.

Maar hoe komen de Bogerfeesten eigenlijk aan hun naam. Een kleine duik in de geschiedenisboeken van onze bruisende ge-meente heldert een en ander op. Het gekende marktplein van Kalmthout heeft niet altijd gediend als marktplein. Het was vroeger een boomgaard, ofwel “bogert” in de volksmond. Omdat BogerTfeesten niet zo goed bekte, was de naam Bogerfeesten snel gevonden.rtiesten die vroeger de revue passeerden, zijn onder andere Triggerfinger, De Kreuners, De Mens, A Brand, Discobar Galaxie, Regi, Peter Luts, Sylver, Lasgo, en zo kan je nog een tijdje doorgaan. Voor de dertigste editie willen we uiteraard uitpakken met een stevige line-up en onze trouwe bezoekers verrassen met een heleboel, tot nog toe onbekende, belevenissen. Bereid je dus alvast voor op een spetterende dertigste Bogerfeesten eind juli 2012! JC

EpiC WaTEr FigHTjeugdhuis govio nodigt iedereen uit op het water-gevecht der watergevechten!

Haal je oude Super Soaker van de zolder, bewapen je met emmers water, fabriceer een waterballonnenbom, … Zo lang je niet met een waterkanon of blusvliegtuig af komt, is het allemaal toegestaan!

Buiten het watergevecht zal er nog allerlei randanimatie zijn, het centrale thema blijft uiteraard water, veeeeeeeeel water! We hebben de ideale partner gevonden voor de uitwerking en realisatie van dit evenement. Wie? Dat hoor je later nog wel!

Meer informatie volgt nog, maar zet 21 juli 2012 zeker in uw agenda! JD

springEnDE sWingErsEnkele jaren geleden namen vier gezinnen met een kind met een

beperking het initiatief om fuiven te organiseren voor jongeren met een handicap. Ze worden hierbij ondersteund door KVG (Katholieke Vereniging Gehandicapten vzw) Essen en Wuustwezel. De jeugd-dienst van Kalmthout bracht hen in contact met jeugdhuis Govio (Dorpsstraat 1). Elke eerste vrijdag van de maand wordt de fuifzaal gereserveerd voor ‘De Springende Swingers’. De fuiven betekenen veel voor de jongeren met een beperking. Voor hen is er in de buurt niet zo veel waar zijn hun hartje kunnen op-halen. Bovendien zor-gen de jongeren zelf voor muziek en ambian-ce. De volgende fuiven zijn gepland op deze data: 2 september, 7 oktober, 11 november, 2 december, telkens van 20u tot 23u.

Toegang bedraagt €2 voor een consumptie betaal je €1.Info: [email protected]: 0486.21.68.66

MEXiCan nigHTSombrero’s, nacho’s, salitos en de onvermijdelijke Tequila vindt u zaterdag 28 april 2012 in jeugdhuis Govio aan zeer schappelijke prijzen. Met La-tijns-Amerikaanse klassiekers op de achtergrond zou het wel eens een zeer zwoele avond kunnen worden. con suerte también hay muchas niñas con hermosos senos. Om ons toch eens van onze meest multicul-turele kant te tonen. Hopelijk vind u de weg naar huis nog! JD

govio - CaFéJeugdhuis Govio beschikt over een gezellig café waar iedereen

welkom is om iets te komen drinken. Naast de gewone café-avonden zijn er ook bij regelmaat van de klok thema-feestjes. Verder worden er regelmatig verjaardagen gevierd en tonen we nu en dan een interes-sante voetbalwedstrijd op groot scherm. Voor de liefhebbers zijn er ook gezelschapsspelen aanwezig en is er een ‘sjotterkas’.

Ons café draait volledig op vrijwillige jongeren en onze drankprijzen zijn zeer democratisch. Voor frisdrank betaal je 1.10 EuR, een glas witte wijn kost 1.50 EuR en voor een pintje is het 1.30 EuR. We bieden ook elke maand een ‘Bier van de maand’ aan.

Het Govio café is de ideale plaats om met je vrienden af te spreken of nieuwe mensen te leren kennen!

Wij zijn open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 20u. JD

Vanaf oktober zijn de nieuwe lidkaarten er! Deze kosten 10 EuR en zijn een jaar geldig. Als lid van ons jeugdhuis heb je een hoop voordelen:

• Gratis draadloos internet in en rond Govio• 4 gratis consumpties voor je verjaardag en de mogelijkheid om een

verjaardagsfeestje te geven in de Govio• Voor je verjaardagsfeestje mag je gratis gebruik maken van de zaal

of het café.• Korting bij de activiteiten georganiseerd door de Govio• Gratis of goedkoper binnen op fuiven en optredens in de Govio• Je mag mee feestjes en activiteiten organiseren in de Govio.

Op de Kick Off Party van 45 Jaar Govio (zaterdag 22 oktober) is er een speciale actie! Je kan dan goedkoper lid worden en krijgt er nog een klein cadeautje bij.

Voor degenen die een lidkaart hebben die geldig is van december 2011 tot december 2012, krijgen nog een korting op de aankoop van de nieuwe lidkaart!

De vorige jaren verkochten we de nieuwe lidkaarten vanaf december, deze waren dan een jaar geldig. Omdat de werking van het jeugdhuis eigenlijk start vanaf september zullen wij vanaf nu de lidkaarten ook vroeger verkopen. JD

LiD WorDEn

Het is belangrijk dat lokaal muzikaal talent wordt onder-steund. De jeugddienst van Kalmthout heeft dus een repetitie-ruimte gerealiseerd. Deze bevindt zich in de kelderruimte van ‘Den Boogart’, Statiestraat 2, 2920 Kalmthout.

Muziekgroepen met een maximum bezetting van 10 per-sonen kunnen gebruik van maken van deze ruimte. Jeugd-huis Govio staat in voor het beheer van deze repetitieruimte. Groepen waarvan minstens één van de groepsleden woon-achtig is in Kalmthout krijgen voorrang bij de aanvraag.

Voor reservaties spring je best een keer binnen in jeugdhuis Govio, de beroeps-kracht helpt je met plezier verder.

Het repetitielokaal kan worden gehuurd per dagdeel:• Ochtend: 10u - 14u• Namiddag: 14u - 18u• Avond: 18u - 22uPer dagdeel wordt een huurprijs van 2,50 euro gevraagd.Een groep kan het repetitielokaal ook huren op permanente

basis. JD

DEn BoogiE

proGramma info JeuGDHuis

Page 10: Govio gazet 2011- 2012

Deze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente KalmthoutDeze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente Kalmthout Deze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente Kalmthout

onzE zaaLzelf een feestje, optreden of voorstelling organiseren in de govio?Jeugdhuis Govio beschikt over de geschikte infrastructuur voor fuiven, optredens, toneelvoorstellingen, verjaardagsfeestjes, … Bovendien hebben we heel interessante voorwaarden!

Wie kan de infrastructuur van de govio huren?Elke erkende vereniging of vzw kan in principe de infrastructuur van het jeugdhuis huren. Leden van het jeugdhuis kunnen de infra-structuur altijd gebruiken als ze beschikbaar is.De infrastructuur wordt niet verhuurd aan organisaties met politieke bindingen.Verjaardagsfeestjes in het Govio café:Het Govio café is de ideale plaats voor verjaardagsfeestjes! Leden kunnen drankbonnen of een vatje kopen aan speciaal ledentarief. Je kunt je vrienden dus trakteren zonder te veel geld kwijt te zijn. Voor de rest mag je het café zelf inrichten en betaal je geen huur.Hoe kan ik de zaal huren?Als je iets wil organiseren in Jh Govio kom je best ruim op voorhand eens langs de Govio. Je kunt dan samen met de beroepskracht van de Govio bekijken welke data nog vrij zijn en een aanvraag doen. De kern van het jeugdhuis zal dan bespreken of het evenement mag worden georganiseerd. Als zij akkoord gaan, kan je het contract komen tekenen en is alles officieel bevestigd. Verschillende leden van de kern zijn trouwens zeer eenvoudig om te kopen.

Hoeveel kost dat?Voor de kosten (elektriciteit, afvalverwerking, water, gas, …) betaal je 30 EuR. Als je de discobar van het jeugdhuis wilt gebruiken betaal je 50 EuR, inclusief DJ’s van het jeugdhuis. Je betaalt een borg van 150 EuR, deze krijg je normaal gezien terug. Enkel als er iets kapot of gestolen is kan de borg worden ingehouden.De berekening van de drankkosten gebeurt aan de hand van de stocktelling.

Wat krijg je als huurder voor deze prijs?• Een propere zaal met professionele licht- en geluidsinstallatie en goede akoestiek;• De locatie is centraal gelegen, heeft voldoende parkeergelegenheid in de buurt en biedt plaats voor zo een 300 personen. De zaal

beschikt verder over een verluchtingssysteem en een verwarming;• Een vast podium en enkele kleinere mobiele podia;• De mogelijkheid (ruimte en kapstokken) om een bewaakte vestiaire te voorzien;• Gratis gebruik van plastic bekers;• Drank wordt voor u besteld en klaar gezet;• fuiven tot 4 uur;• Mogelijkheid om de Govio dj’s gratis te boeken;• Er is steeds minstens 1 verantwoordelijke van de Govio aanwezig;• Indien nodig kan je gebruik maken van de kassa’s van het jeugdhuis;• De inkomsten van de inkom zijn voor de huurder;• 3 tapkranen en flesjeskoeling ter

beschikking;• De locatie mag naar eigen keuze

worden ingericht zolang u geen schade veroorzaakt;

• Een inkomhal met plaats om uw inkomkassa te plaatsen;

• Toiletten (heren en dames).

Wat met saBaM en Billijke ver-goeding?Als huurder heb je 2 keuzes betref-fende SABAM:• Je doet zelf je SABAM aanvraag;• Jeugdhuis Govio doet de aan-

vraag: 80 EuR, het logo van Govio moet dan mee op het promotiema-teriaal. (Govio is mee organisa-tor)

De Billijke vergoeding wordt door JH Govio betaald. JD

Wat u hieronder zult vinden, zal compleet hetzelfde zijn zoals ze in de Humo elke week doen. Er is absoluut geen moeite gedaan om het concept van de uitlaat te verbeteren of zelfs maar een beetje aan te passen. voor de marsman-netjes die niet zo familiair zijn met het betere vlaamse weekblad zullen we het kort nog even schetsen. De voorbije weken stond er een gele doos in jeugdhuis go-vio. Daar konden mensen vragen in steken gericht aan de uitlaatcommentator. Hieronder beantwoordt de uitlaatcom-mentator die vragen. Het mag ook al eens eenvoudig zijn.

Komen er ook wel eens jongens in de govio?De eerste vrijdag van de maand heb ik er eens een gespot in de zaal.

ik ben zwaar gekwetst, blijkbaar ben ik niet de enige die een date met geert Dockx heeft gewonnen op de straat-feesten… Hoe kan dit?

Geert Dockx wil wel eens afspreken om dit misverstand uit te leggen.

Met Dimi op de trein is het schijnt altijd fijn?Enkel op de stoptrein.

Heeft govio echt iemand afgevaardigd voor het WK zwaard-visworstelen in griekenland?

Door de besparingsmaatregelen van de regering vonden de zwaardvissen het niet de moeite om af te zakken.

Waarom weten sommige mensen niet wanneer te zwijgen? Alweer iemand die te lang naast de Jaro heeft gestaan.

ik heb dorst ik heb honger ik heb… Nogal veel gelijkenissen met de gemiddelde persoon in het zuiden van Somalië.

Hoe komen die tonkeltjes in mijn poep?Op dezelfde wijze als uw nonkeltjes.

Yoghurt is geen oplossing tegen verbaal geweld? Hoe daar mee omgaan?

Minder roeren in uw melk.

UiTLaaT

Op vertoon van deze bon ontvangt u één compsumtie op onze KICK-OFF op 22 oktober

info JeuGDHuis Varia

Page 11: Govio gazet 2011- 2012

Deze krant wordt u aangeboden door Jeugdhuis Govio ism Gemeente Kalmthout

meer informatie:

facebook.be/jhgovio45jaargovio.wordpress.com

www.GoVio.Be

Jeugdhuis GovioDorpstraat 1

2920 Kalmthouttel: 03/666.22.24

gsm: 0489/30.50.03mail: [email protected]

Openingsuren:Woensdag: 20.00 - 01.00Vrijdag: 20.00 - ......Zaterdag: 20.00 - .......Zondag: 20.00 - ........uitzonderingen zijn mogelijk

Voor jongeren vanaf 16 jaar