Gezinsbrochure voorjaar 2012

40
01 . 03 . 12 >< 31 . 08 . 12

description

Gezinsbrochure voorjaar 2012

Transcript of Gezinsbrochure voorjaar 2012

Page 1: Gezinsbrochure voorjaar 2012

1

01.03.12 >< 31.08.12

Page 2: Gezinsbrochure voorjaar 2012

Welkom | bienvenue

Wat is Wat

te zien in m

m-specials speuren in m | Gezinskoffer | vier je verjaardag in m

lentekRiebelsGezinszondagen | kinderen tonen kunst | kookerikoo te gast in m | paasvakantie taalkamp | erfgoeddag: Wie is jouw m-held?

zomeRs plezieRzomervakantiestages | zomerse zondagen

WoRdt veRWachtkinderfinissage sol leWitt

m-bassadeuRsGezinskaaRt

pRaktisch

comment vous y RetRouveR

m-specialsoiseaux originaux au m | Fête ton anniversaire au m | Quiz kids de m | coffre familial | expo Face à Face

a voiR a m

inFos pRatiQues

activiteitenkalendeR | calendRieR

3

4

5

6

10

18

26

27

28

31

32

33

36

38

in het midden | au milieu

Nl

Fr

Nl+Fr

Page 3: Gezinsbrochure voorjaar 2012

beste gezinnen,

voor jullie ligt onze kersverse gezinsbrochure met daarin het lente- en zomeraanbod. naast onze succesvolle klassiekers zoals de Gezinszondag, verjaardagsfeestjes, m-kids quizzen en de zomerse zondagen, pakken we in 2012 ook uit met een aantal gloednieuwe activiteiten. zo kun je het hele voorjaar door in m komen… koken! ook organiseren we voor kinderen die graag een mondje Frans leren spreken een creatieve taalstage in de paasvakantie! om jullie bezoek aan m nog aangenamer te maken, installeren we vanaf april in de onthaalruimte een gezellige kinderhoek. terwijl de ouders een kaartje kopen of als afsluiter van jullie bezoek, kunnen de kinderen hier aan de slag met kleurplaten, puzzels of kunstboeken voor kinderen.

veel plezier en tot gauw! het m-team

chères familles,

vous avez entre les mains notre brochure de famille qui vous présente tout l’éventail de nos activités pour ce printemps et cet été. pour la première fois, nous proposons une partie de nos activités en famille en français. venez jouer au Quiz kids de m pendant les expositions temporaires, venez fêter votre anniversaire à m et partez à la découverte de la collection m avec la valise familiale en français.pour rendre la visite de m encore plus agréable pour les enfants et les familles, nous installons à partir d’avril un coin des enfants dans le hall d’accueil. au début ou à la fin de la visite, les enfants disposent de coloriages, de puzzles ou de livres d’art.

amusez-vous et à bientôt !l’équipe de m

3

Page 4: Gezinsbrochure voorjaar 2012

4

alvorens we van start gaan met ons aanbod, eerst een klein woordje uitleg bij onze activiteiten. We maken in ons aanbod onderscheid tussen een rondleiding, een workshop of een museumspel of de combinatie van verschillende formats.

een gids neemt het hele gezin mee op een boeiende wandeling door m. samen met een van onze gidsen bestuderen jullie de kunstwerken. de gids vraagt jullie honderduit en jullie dienen goed kijken om op de vragen te kunnen antwoorden.

Jullie gaan zelf aan de slag in ons atelier om een eigen kunstwerk te maken. kortom: tijd om de han-den uit de mouwen te steken! inspiratie voor onze creaties vinden we in de m-collectie of een tijdelijke tentoonstelling. voor het knutselen staan twee aan-gename ruimtes tot onze beschikking: het m-atelier en het kinderatelier.

kruip in de huid van een detective of een kunsthande-laar. tijdens een museumspel leer je meer over onze vaste collectie of een tijdelijke tentoonstelling. daag je familie uit in een spannend spel!

aan de hand van vragen en allerhande opdrachten in een mooi vormgegeven boekje, ga je zelfstan-dig op ontdekking in de m-collectie of tijdelijke tentoonstellingen. bestudeer de kunstwerken goed en los de vragen op. zo kom je meer te weten over de kunstwerken.

Het M-atelier

2000 ><

2006

activiteit vooR oudeRs en kindeRen

activiteit vooR kindeRen

GebooRteJaRen

Het Kinderatelier

Page 5: Gezinsbrochure voorjaar 2012

5

de activiteiten uit deze gezinsbrochure staan het in teken van onze vaste m-collectie of van deze tijdelijke tentoonstellingen:

M-collectieAltijd te bezoeken

in de m-collectie vind je kunstwerken van de middel-eeuwen en de negentiende eeuw. Je ziet er beeldhouw-werken en schilderijen met alle mogelijke onderwer-pen. er staat zelfs het hoofd van een reuzin en een echte wijnfontein! Ga er op ont-

d e k k i n g en geef je ogen de kost.

Patrick Van caeckenberghLa ruine fructueuse02.02.12 >< 22.04.12

de kunstwerken van patrick van caeckenbergh doen je denken aan sprookjes en fabels. hij maakt grap-pige beelden en collages van gekke dieren en bijzondere reismachines. laat je ver-beelding prikkelen tijdens je bezoek aan deze tentoon-stelling.

Van Voor teniers tot na ensorCollectie NoordbrabantsMuseum te gast22.03.12 >< 26.08.12

deze tentoonstelling toont de mooiste kunstwerken van het noordbrabants museum uit den bosch, net over de grens in nederland. Je kunt er schilderijen bewonderen van beroemde nederlandse en belgische schilders van de middeleeu-wen tot de negentien-de eeuw.

sol leWittColors21.06.12 >< 14.10.12

de amerikaanse kunstenaar sol leWitt is vooral gekend voor zijn grote muurschilde-ringen. in het engels heten die ‘wall drawings’. voor die wall drawings gebruikt sol verschillende materialen zoals potlood, vetkrijt, inkt of acrylverf. in m kun je de hele zomer lang zijn tekenin-gen voor het eerst op grote schaal komen bewonderen. d

etail uit Wall d

rawing 652, indianapolis

museum

of art indianapolis in

., september,

1990 © estate of sol leW

itt

Page 6: Gezinsbrochure voorjaar 2012

kom je naar m? leer dan meer over de tentoonstelling met de m-kids quiz! Ga op zoek naar de antwoorden door de kunstwerken van alle kanten goed te bestuderen. vergeet niet mee te doen met de wedstrijd en maak kans op een bijzondere prijs! m-kids quiz is gratis beschikbaar bij de volgende tentoon-stellingen:

Wanneer?het hele jaar door in de m-collectie (vreemde vogels in m) en bij de tijde-lijke tentoonstellingen (m-kids Quiz)

PrijsVreemde Vogels in M:€ 7 € 4 m-bassadeursgezinskaart brons€ 3 m-bassadeursgezinskaart zilverTe koop in de M-shop

M-kids Quiz:gratis

Kinderen < 13 jaar gratisVolwassenen € 9 / € 7M-bassadeurs gratis

2000 ><

2006

Patrick Van caeckenbergh La ruine fructueusenoG tot 22.04.12

Van Voor teniers tot na ensor Collectie Noordbrabants Museum te gast22.03.12 >< 26.08.12

sol leWitt Colors21.06.12 >< 14.10.12

Je vindt de m-kids quiz in de tentoonstellingszaal of je kunt hem downloaden via onze website www.mleuven.be!

Een speurboek voor het hele gezin!

een stoet vreemde vogels neemt je mee op ontdekkingstocht in m. maak je klaar voor spannende en verrassende opdrachten. ontrafel de speuropdrachten, woordzoekers en kruiswoordraadsels, lees de versjes en laat je inspireren door kunstwerken. Word een echte kunstkenner, net als de vreemde vogels.

Het hele jaar door staan de M-specials op het menu. Kom op speurtocht met het speurboek ‘Vreemde Vogels in M’, los de M-Kids quiz op in de tentoonstellingen, vier er je verjaardagsfeestje

of ga op stap met de ge-zinskoffer. In M valt altijd

iets te beleven voor jong en oud!

6 M-sPecials

Page 7: Gezinsbrochure voorjaar 2012

Wanneer?beschikbaar tijdens de openingsuren van m

Prijsde gezinskoffer is gratis

Reservatievia [email protected] of 016 27 29 29, graag met vermelding van de soort koffer

Kinderen < 13 jaar gratisVolwassenen € 9 / € 7M-bassadeurs gratis

2005 ><

2008

2002 ><

2006

aan gezinnen die het museum bezoeken stelt m de ‘zizazoek’ en de ‘Wat is het’ koffers ter beschikking. neem de koffers mee in de m-collectie. in de koffer vind je een schat aan opdrachten waarmee je samen op een speelse manier de kunstwerken leert kennen.

spelenderwijs duik je samen in de wondere wereld van de kunst. via gerichte vragen en kijk-, doe- en denkopdrachten ontdekken jullie de meest uiteenlopende kunstwerken. associatie is het uitgangspunt van deze actieve kennismaking met kunst die de nieuwsgierigheid prikkelt en het kijken stimuleert.

stel slimme vragen en ontdek als eerste het geheime kunstwerk van je tegenpartij. een reuze ‘Wat-is-het?’-spel wacht op jullie in m. Jullie proberen, volgens de regels van het bekende spel ‘Wie is het?’, zo snel mogelijk het juiste kunstwerk te raden. vervolgens trekken jullie het museum in op zoek naar de kunstwerken. daar los je de bijbehorende opdracht op.

7

Page 8: Gezinsbrochure voorjaar 2012

8 M-sPecials

Wanneer?op de meest speciale dag van het hele jaar

Prijskinderen < 13 jaar gratisgids € 60 | m-bassadeurs gezinskaart zilver € 54begeleiders feestje € 9 / € 7 | m-bassadeurs gratis

Aantalmin. 8 en max. 20 kinderen per groep

Reserverenminstens 2 weken op voorhand via [email protected] of 016 27 29 29

hoera!

2006 ><

2008

ben je jarig en heb je zin in een origineel verjaardagsfeestje? kom dan naar m! voor elke leeftijd bieden we een feestelijk verjaardagsspel. achteraf krijgt de jarige een speciaal m-kadootje mee naar huis.

samen met de jarige gaan de allerkleinsten op een feestelijke ontdekkingstocht in m. ze zoeken naar feestattributen om er een spetterende dag van te maken. de jarige wordt getooid en gekroond en krijgt ook een leuke attentie mee naar huis. een aanrader voor echte speurneuzen!

Per groep minstens 2 begeleidende volwassenen verplicht.

Page 9: Gezinsbrochure voorjaar 2012

hoera!

2003 ><

2005

2000 ><

2004

twee teams strijden voor de jarige. draai aan het rad en beantwoord om ter snelst de vragen. maar pas op voor de speciale museumkaarten! Welk team verzamelt de meeste buttons en komt zo in de gunst van de jarige te staan? bundel jullie krachten, want er is weinig tijd om de opdrachten tot een goed einde te brengen.

Per groep minstens 1 begeleidende volwassene verplicht.

help! de butler van de burgemeester is vertrokken en hij heeft een rommeltje achtergelaten. hij is vergeten het verjaardagsfeestje van de jarige voor te bereiden! de genodigden slaan de handen in elkaar en gaan in het museum op zoek naar geschikte gasten voor het feest, ingrediënten voor een ware feestmaaltijd en prachtige cadeaus.

Per groep minstens 1 begeleidende volwassene verplicht.

Jarige moet kunnen lezen en schrijven!

Jarige moet zelf een pasfoto meenemen!

m-caFe: veRJaaRdaGsFoRmules

voor of na je feestje kun je in het m-café een lekkere verjaardags-formule verkrijgen:

Formule 1 | € 7 / persoonpannenkoeken à volonté | 2 drankjes per persoon | aanslui-tend aan het verjaardagsfeestje

Formule 2 |€ 7 / persoonketspaghetti | 1 drankje per persoon | aansluitend aan het verjaardagsfeestje

Formule 3 |€ 4,50 / persoonklein ontbijt: 2 koffiekoekjes, 1 broodje en 1 warme drank | voorafgaand aan het verjaardags-feestje

Info en reservatie Rein van den branden [email protected] 0494 50 40 82. min. 10 personen/groep. min. 2 weken voor de datum van het verjaardagsfeestje de reservatie bevestigen.

M-sPecials 9

Page 10: Gezinsbrochure voorjaar 2012

elke maand biedt m een fijn zondagprogramma voor het hele gezin. samen ontdek je op een verrassende manier de m-collectie of een tijdelijke tentoonstelling.

Wanneer?04.03 Fabels en grime01.04 m-bacadabra06.05 teken een portret03.06 m-collectors01.07 vreemde vogels in m

Prijskinderen € 4 | m-bassadeursgezinskaart brons € 4 | m-bassadeursgezinskaart zilver € 2 | Gezinsbond € 3 Volwassenen € 9/ € 7 | m-bassadeurs: gratis

ReservatieReservatie verplicht! inschrijven via [email protected] of 016 27 29 29

Deze lente kun je weer de nodige portie kunst komen opsnuiven in M. Doe mee aan workshops, ontdek jouw M-held, laat

je in het Frans onder-dompelen in kunst of kook met ons mee!

1010 lentekriebels

Page 11: Gezinsbrochure voorjaar 2012

11lentekriebels 11

2000 ><

2004

2004 ><

2007

2004 ><

2007

04.03 | 14:00 >< 15:30

de wondere wereld van patrick van caeckenbergh wordt bevolkt door allerlei fabelachtige figuren. tijdens deze workshop leren we je hoe jij je mama, papa, oma, vriendje of zusje kunt omtoveren in een echte fantasiefiguur.

06.05 | 14:00 >< 15:30

tijdens deze gezinszondag maak je eerst kennis met de kinderportretten uit de den bosch collectie. nadien ga je in ons kinderatelier zelf aan de slag om een echt portret te maken. leer de knepen van het vak tijdens deze boeiende workshop.

01.04 | 14:00 >< 15:30

deze workshop leert je al de geheimen van toveren te ontrafelen. Je verneemt er alles over toverkleren, toverstokjes, toverspreuken en toverboeken. na de workshop krijg je een oorkonde van echte tovenaarsleerling.

Page 12: Gezinsbrochure voorjaar 2012

1212 lentekriebels

03.06 | 14:00 >< 15:00

kruip in de huid van een kunstenaar, antiquair of kunsthandelaar en start je eigen kunstcollectie! volgens de regels van het monopoly-spel ga je in de collectie op zoek naar het kunstwerk dat je wil kopen. los de opdracht als eerste op en wees de andere groepjes te slim af. al spelend leer je zo de m-collectie beter kennen en krijg je inzicht in het verzamelen van kunst.

01.07 | doorlopend 11:00 >< 18:00

een stoet vreemde vogels neemt je mee op ontdekkingstocht in m. Wat deden de mensen in de middeleeuwen? Wie was de heilige christoffel? hoe herken je een bisschop? ontrafel de speuropdrachten, woordzoekers en kruiswoordraadsels, lees de versjes en word een echte kunstkenner, net als de vreemde vogels.

2000 ><

2004

2000 ><

2006

Tijdens deze gezinszondag kun je het speurboek ‘Vreemde Vogels in M’ kopen voor maar

€ 3 (i.p.v. € 7) !

Prijs€ 3 / speurboek kinderen < 13 jaar gratisVolwassenen € 9/ € 7M-bassadeurs gratis

InschrijvenReservatie niet nodig

Page 13: Gezinsbrochure voorjaar 2012

13lentekriebels 13

de leerlingen van kleuter- en basisschool sint-pieters uit korbeek-lo werken al enkele maanden aan een groot kunstproject geïnspireerd door het werk van pa-trick van caeckenbergh. een onderdeel van het project is een grote tentoonstel-ling in m. vanaf midden maart is iedereen hier welkom om de creatieve vondsten van deze jonge kunstenaars te komen bewonderen. de tentoonstelling is gratis te bezichtigen.

Face à Face geeft aan vier klassen uit Waals-brabant de mogelijkheid om m van binnen en buiten te leren kennen. ze blijven er zelfs een nachtje slapen! tijdens hun bezoek maken ze kennis met de hedendaagse en oude kunst in het museum. Geïnspireerd door wat ze tijdens hun bezoek zien, gaan ze daarna zelf aan de slag. in het m-atelier tonen ze twee weken lang hun eigen creaties.

Face-à-Face is onderdeel van clair obscur, een project dat zich bezighoudt met de sensibilisering van hedendaagse kunst. het project wordt gesteund door het centre culturel de Genappe, het centre culturel de braine-l’alleud, het centre culturel vallée de la néthen, het centre culturel de Rixensart, het centre culturel du brabant wallon en m - museum leuven. met medewerking van de École communale de baisy-thy, de École communale le Grand Frêne d’ophain, de École fondamentale et mixte de la bruyère evenals het collège saint-augustin de Genval en vier kunstenaars die hen ondersteunen: marie-laure magnien, marie collard, catho hensmans en maud dallemagne.

Wat?tentoonstelling in de antichambre

Wanneer?29.03 >< 22.04 | tijdens de openings-uren van m

PrijsGratis

Wat?tentoonstelling in het m-atelier

Wanneer?10.03 >< 25.03 | 11:00 >< 18:00

Prijsm-atelier is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van m

alleleef-

tijden

Page 14: Gezinsbrochure voorjaar 2012

deze lente nodigt m kookerikoo vzw uit voor een reeks van 6 culinaire work-shops waarbij koken en kunst centraal staan. er zijn verschillende thema’s die de nadruk leggen op zowel de m-collectie als tijdelijke tentoonstellingen. haal die kookschorten en koksmutsen maar boven en kom koken in m!

Wie?voor kinderen

Wanneer?24.03 m heeft groot bezoek07.04 kronkels in je hoofd21.04 de stad viert feest28.04 ontwaken in een ver land12.05 aardappel en kaviaar19.05 afscheid van den bosch

kinderen 2003 – 2006 11:00 >< 13:00 kinderen 2000 – 2002 14:00 >< 16:00

Prijs€ 8 / sessie | € 30 / 6 sessies m-bassadeursgezinskaart zilver € 6 | € 20 / 6 sessies betaling aan het onthaal bij aanvang van de eerste sessie

Inschrijveninschrijving verplicht via [email protected] | minimaal 5 dagen op voorhandJe kunt ervoor kiezen om een of meerdere sessies te volgen of je in te schrijven voor de volledige reeks.

2003 ><

2006

2000 ><

2002

14

Page 15: Gezinsbrochure voorjaar 2012

24.03

We verven onze muren oranje. daarna bakken we voor onze gasten van den bosch echte poffertjes en we proberen de schilderijen na te schilderen. tot slot spelen we een gezellig potje ganzenbord.

28.04

sluit je ogen en laat je door m meevoeren naar verre oorden en exotische bestemmingen. onze schilderijen tonen de weg. een les koken van ver weg en lang geleden.

21.04

klaar voor een portie feestplezier uit vervlogen tijden? stap de tijdmachine in! volgende halte: leuven in de middeleeuwen. knutselen en koken met een feestmuts, gildestoeten en stadslegenden.

19.05

een levensgroot memory-spel toont je de tentoonstelling van den bosch in al haar glorie. daarna gaan we op bezoek bij de nederlandse koningin beatrix. beleefd als we zijn, knutselen we met kruiden en bloemen een mooi bloemstuk voor haar en bakken we Goudse krakelingen. hartstikke gezellig toch?

07.04

kronkels in je hoofd of in je soep? Geïnspireerd door de kunstenaar patrick van caeckenbergh, die graag soep kookt, gaan we samen soep koken. daarna knutselen we ons eigen “hoofdhuis” vol hersenkronkels en gekke hersenspinsels, net als patrick.

12.05

mag het een beetje meer zijn? voor een mijnwerker uit de negentiende eeuw was dat een extra portie aardappelen tegen de honger. voor de rijke burgerij eerder een gouden randje rond het glas. leer over het verschil tussen arm en rijk in de negentiende eeuw aan de hand van hun eetgewoonten.

15

Page 16: Gezinsbrochure voorjaar 2012

1616 lentekriebels

in de paasvakantie pakt m voor het eerst uit met een unieke paasvakantie taal-kamp in samenwerking met zinzolin uit Waterloo: een taalkamp in het museum met tal van workshops en activiteiten in het Frans. in de voormiddag gaan we op onderzoek in de m-collectie, de expo van patrick van caeckenbergh of maken we een stadswandeling in leuven. in de namiddag gaan we zelf aan de slag en maken we ons eigen glasraam, schilderen we een portret, bouwen we een reus of tekenen we een stripverhaal. na die goedgevulde week ben je heel wat Franse woorden rijker!

samenwerking tussen zinzolin asbl en m | www.zinzolin.be

2000 ><

2004

Primeur!

Wie?voor nederlandstalige kinderen die graag Frans leren

Wanneer?02.04 >< 06.04 | 9:00 >< 16:00opvang voor- en namiddag van 8:30 >< 9:00 en van 16:00 >< 17:00

Prijs€ 105 euro | m-bassadeursgezinskaart zilver € 95

InschrijvingReserveren verplicht. schrijf in vóór 26 maart via [email protected]

Neem zelf je tienuurtje en middagmaal mee. M zorgt voor het vieruurtje!

© zinzolin

Page 17: Gezinsbrochure voorjaar 2012

17lentekriebels 17

erfgoeddag staat dit jaar in het teken van helden! overal zijn er helden te vinden. misschien is jouw papa wel een held? of je leraar? ook in m hangt het vol met helden. op erfgoeddag kun je in m op zoek gaan naar die helden met een speurtocht in de hand. Wie is jouw m-held? is het de reus christoffel, de eerste vrouwelijke dokter isala of misschien wel de schilder van je lievelingsschilderij? stem na je speurtocht op je favoriete m-held. Wie weet wordt jouw keuze wel de m-held van het jaar!

2000 ><

2006

Wat?vrij bezoek met helden-speurtocht

Wanneer?22.04 | 11:00 >< 18:00

Prijsgratis

InschrijvingReserveren niet nodig

Op Erfgoeddag is M gratis te bezoeken. Naast de Helden-

speurtocht kun je de hele dag door ook de M-kids Quiz-

zen komen spelen (zie pagina 6).

www.erfgoeddag.beERFG_op_a�che2012.indd 1

26/08/11 11:08

Page 18: Gezinsbrochure voorjaar 2012

deze zomer organiseert m in samenwerking met koning kevin twee vakantiekampen in het museum. mis ze niet en schrijf je nu al in. de plaatsen zijn beperkt!

02.07 >< 06.07 | 09:00 >< 16:00

Wie steelt er schilderijen? Waarom doet de directeur zo mysterieus? Wie staat er om de hoek het museum te bespieden? en wat hebben de kuisvrouw en de conservator daarmee te maken? Ga op zoek naar sleutels om de raadsels van het museum op te lossen.

samenwerking tussen koning kevin en m.

2000 ><

2002Weet je niet wat te doen deze zomer? Kom dan

eens langs in M. Je kunt er een hele week op vakantie komen, of een zondagnamiddag komen schilderen tijdens de Zo-

merse Zondagen.

Volzet!

18 zoMers Plezier

Page 19: Gezinsbrochure voorjaar 2012

19lentekriebels 19

Page 20: Gezinsbrochure voorjaar 2012

2020 zelf aan de slag

zo

04.

03

Gez

insz

onda

g Fa

bels

en

grim

e

za

24.

03

koo

keri

koo

te g

ast

in m

m

hee

ft g

root

bez

oek

10. 0

3 ><

25.

03ex

po F

ace

à Fa

ce

zo

01.

07

Gez

insz

onda

g v

reem

de v

ogel

s in

m

Ma

02.

07 ><

Vr

06.

07z

omer

vaka

ntie

stag

e m

-man

ia

Ma

09.

07 ><

Vr

13.

07z

omer

vaka

ntie

stag

e k

leur

op

de m

-muu

r

zo

15.

07

zom

erse

zon

dag

op

stap

met

mo

zo

22.

07

zom

erse

zon

dag

kle

uren

men

gen

met

sol

zo

01.

03

Gez

insz

onda

g m

-bac

adab

ra

Ma

02.

04 ><

Vr

06.

04pa

asva

kant

ie t

aalk

amp

za

07.

04

koo

keri

koo

te g

ast

in m

kro

nkel

s in

je h

oofd

za

21.

04k

ooke

riko

o te

gas

t in

m d

e st

ad v

iert

fees

t

zo

22.

04

erfg

oedd

ag W

ie is

jouw

m-h

eld?

za

28.

04

koo

keri

koo

te g

ast

in m

o

ntw

aken

in e

en v

er la

nd

29. 0

3 ><

22.

04si

nt-p

iete

rssc

hool

kor

beek

-lo

stel

t te

ntoo

n

zo

12.

08

zom

erse

zon

dag

Gra

ven

in m

zo

19.

08

zom

erse

zon

dag

schi

lder

en m

et s

ol

vre

emde

vog

els

speu

rboe

k

m-k

ids

Qu

iz

patr

ick

van

cae

cken

berg

hn

og

to

t 2

2.04

van

voor

ten

iers

tot

na

van

Gog

h22

. 03

>< 2

6.08

sol l

eWitt

21. 0

6 ><

14.

10

Gez

insk

offe

r

vie

r je

ver

jaar

dag

in m

ois

eaux

ori

gina

ux a

u m

Qu

iz k

ids

de

m

patr

ick

van

cae

cken

berg

hJU

sQ

’aU

22.

04

de

teni

ers

à en

sor

et a

u-de

là22

. 03

>< 2

6.08

sol l

eWitt

21. 0

6 ><

14.

10

Fête

ton

ann

iver

sair

e au

m

cof

fre

fam

ilial

expo

Fac

e à

Face

10. 0

3 ><

25.

03

neem mij uit de brochure & en hang mij op je koelkast

Page 21: Gezinsbrochure voorjaar 2012

21zelf aan de slag 21

zo

06.

05

Gez

insz

onda

g te

ken

een

port

ret

za

12.

05

koo

keri

koo

te g

ast

in m

a

arda

ppel

en

kavi

aar

za

19.

05

koo

keri

koo

te g

ast

in m

a

fsch

eid

van

den

bos

ch

zo

01.

03

Gez

insz

onda

g m

-bac

adab

ra

Ma

02.

04 ><

Vr

06.

04pa

asva

kant

ie t

aalk

amp

za

07.

04

koo

keri

koo

te g

ast

in m

kro

nkel

s in

je h

oofd

za

21.

04k

ooke

riko

o te

gas

t in

m d

e st

ad v

iert

fees

t

zo

22.

04

erfg

oedd

ag W

ie is

jouw

m-h

eld?

za

28.

04

koo

keri

koo

te g

ast

in m

o

ntw

aken

in e

en v

er la

nd

29. 0

3 ><

22.

04si

nt-p

iete

rssc

hool

kor

beek

-lo

stel

t te

ntoo

n

zo

03.

06

Gez

insz

onda

g m

-col

lect

ors

ois

eaux

ori

gina

ux a

u m

Qu

iz k

ids

de

m

patr

ick

van

cae

cken

berg

hJU

sQ

’aU

22.

04

de

teni

ers

à en

sor

et a

u-de

là22

. 03

>< 2

6.08

sol l

eWitt

21. 0

6 ><

14.

10

Fête

ton

ann

iver

sair

e au

m

cof

fre

fam

ilial

expo

Fac

e à

Face

10. 0

3 ><

25.

03

2000

- 2

002

2000

- 2

004

2000

- 2

006

2002

- 2

006

2002

- 2

008

2003

- 2

005

2004

- 2

007

2006

- 2

008

alle

leef

tijde

n | t

ous

âges

prends-moi et attache-moi au frigo!

Page 22: Gezinsbrochure voorjaar 2012

22

Page 23: Gezinsbrochure voorjaar 2012

zoMers Plezier 23

09.07 >< 13.07 | 09:00 >< 16:00

We ontdekken in m de GRote muurkunstwerken vol kleur van sol leWitt. samen gaan we aan de slag en we geven m een lading kleur op veel verschillende manieren. als het maar GRoot is! superformidabelmegalitisch GRoot!

samenwerking tussen koning kevin en m.

2003 ><

2005

Volzet!

Page 24: Gezinsbrochure voorjaar 2012

vier zondagnamiddagen in juli en augustus kun je in m terecht voor zomerse workshops en activiteiten voor het hele gezin.

Wanneer?15.07 op stap met mo22.07 kleuren mengen met sol 12.08 Graven in m19.08 schilderen met sol

Prijskinderen € 4 | m-bassadeursgezinskaart brons € 4 | m-bassadeursgezinskaart zilver € 2 | Gezinsbond € 3Volwassenen € 9/ € 7 | m-bassadeurs: gratis

InschrijvenReserveren verplicht via [email protected] of 016 27 29 29

24

Page 25: Gezinsbrochure voorjaar 2012

15.07 | 14:00 >< 15:00

kunstenaar mo neemt het hele gezin mee op zijn ontdekkingstocht in het museum. verkleed je net als mo en wandel met hem mee! doe een hond na, vlieg van zaal tot zaal of wandel als een reus. onderweg maken we kennis met de beelden en schilderijen in m.

19.08 | 14:00 >< 15:30

sol leWitt schilderde graag reusachtige muurschilderingen, opgebouwd uit patronen en vormen. tijdens deze workshop leer je alles over kleur, vorm en vlakken. daarna maken we onze eigen megagrote muurschildering.

12.08 | 14:00 >< 15:30

diep onder de grond van leuven liggen nog talloze schatten en geheimen. maar je moet voorzichtig te werk gaan om ze allemaal te vinden. We leren je in deze leuke workshop om als een echte archeoloog opgravingen te doen in de tuin van m. Wie weet wat je daar allemaal zal vinden?

22.07 | 14:00 >< 15:30

kunstenaar sol leWitt was een meester in het maken van grote kleurrijke muurschilderijen. tijdens deze workshop leer je alles over kleuren en het mengen van kleuren. daarna maak je een eigen levensgrote muurschildering naar een ontwerp van sol leWitt.

2002 ><

2006

2000 ><

2002

2003 ><

2005

2006 ><

2008

25

Page 26: Gezinsbrochure voorjaar 2012

de tentoonstelling van kunstenaar sol leWitt loopt 14 oktober ten einde. om dat te vieren, organiseren we op 7 oktober een feestelijke afsluiter op maat voor gezinnen, een ‘finissage’. schrijf deze zondagmiddag gevuld met blitse workshops en kleurrijke activiteiten alvast in je agenda!

Wanneer?07.10.12 | 14:00 >< 17:00opvang voor- en namiddag van 8:30 >< 9:00 en van 16:00 >< 17:00

Prijskinderen € 4 | m-bassa-deursgezinskaart brons € 4 | m-bassadeursgezinskaart zilver € 2 | Gezinsbond € 3 Volwassenen € 9/ € 7 | m-bassadeurs: gratis

InschrijvingReservatie verplicht! inschrij-ven via [email protected] of 016 27 29 29

2000 ><

2006

In het najaar pakken we opnieuw uit met

kunstzinnige kinder- en gezinsactiviteiten.

2626 Wordt VerWacht

Page 27: Gezinsbrochure voorjaar 2012

Kortingskaart voor het hele gezin

een woordje uitleg: een gezinskaart is geldig voor het hele gezin dat op hetzelfde adres woont en dit voor elk kind van max. 26 jaar. met de gezinskaart kan het hele gezin genieten van het m-bezoek. We bieden twee formules aan.

M-bassadeUr

brons | € 50

> attentie ter verwelkoming

> toegang tot m-collectie

> toegang tot m-schatkamer van sint pieter

> toegang tot alle tijdelijke tentoonstellingen

> vernissages

> nieuwjaarsreceptie

> korting van € 5 bij inschrijving op een abonnement op het kunsttijdschrift <h>aRt

zilVer | € 100

alle vooRdelen van bRons +

> Welkomstgeschenk i.p.v. attentie

> vip-rondleiding tijdens de vernissages

> Gratis abonnement op het m-tijdschrift Reflecties

> Gratis deelname aan activiteiten in m: lezingen, debatten, concerten, theater- en filmvoorstellingen…

> Gratis deelname aan kindervernissages

> korting op boeken in de m-shop

> kortingstarief voor bepaalde kinderactiviteiten en kinderworkshops

> op vertoon van uw m-bassadeurskaart krijg je als kaarthouder € 10 korting bij aankoop van een Fnac-lidkaart op jouw naam

> verjaardagsfeestje van je kind in m: € 54 i.p.v. € 60 voor de gegidste rondleiding

> ter gelegenheid van je verjaardag: korting op de toegangsprijs voor alle deelnemers bij gegidste rondleidingen in m (< 15 personen: € 5 -> 15 personen: € 3)

27

Page 28: Gezinsbrochure voorjaar 2012

2828 Praktisch

adRes> m - museum leuvenleopold vanderkelenstraat 283000 leuven

> m - schatkamer van sint-pietersint-pieterskerk Grote markt3000 leuven

ReseRvatie van activiteiten> [email protected] i 016 27 29 29(maandag tot en met vrijdag: 9:00 >< 17:00,> aan het onthaal van het museum: tijdens de openingsuren van m

openinGstiJden> m - museum leuvenmaandag, dinsdag en vrijdag tot zondag: 11:00 >< 18:00donderdag: 11:00 >< 22:00laatste ticket om 17:30, op donderdag om 21:30Gesloten op woensdag, 11 juli, 24, 25 & 31 december 2012 en 1 januari 2013

> m - schatkamer van sint-pieterdinsdag tot vrijdag: 10:00 >< 17:00zaterdag: 10:00 >< 16:30zon- en feestdagen: 14:00 >< 17:0015 maart 2012 tot 14 oktober 2012: maandag open van 10:00 >< 17:00

WWW.MleUVen.be

STATIONLEUVEN

TIENSEPOORT

MECHELSEPOORT

BRUSSELSEPOORT

NAAMSEPOORT

VAART

LADEUZE-PLEIN

B O N D G E N O T E N L A A N

TI E

NS

ES

TR

AA

T

GROTEMARKT

MARKTOUDEP

arijs

stra

at

Vanderkelenstr.

Brusselsestr.

Kon

ing L

eopo

ld I-

straa

t

J. S

tasst

raat

Vital D

ecosterstraat

Savoye

straat

BLIJDE IN

KO

MSST

RAA

T

M - SCHATKAMER VAN SINT-PIETER

SINT-PIETERSKERK

Charles Deberiotstraat

NA

AM

SE

ST

RA

AT

D I E S T S E S T R A A TD.B

outslaan

Vaartstraat

Raven

straa

t

FOCH-PLEIN

EDGAR

HOO

VER-

PLEI

N

Wil je de nieuwe gezinsbrochure van het najaar graag per post ontvangen, stuur dan een mailtje met je naam en adres naar [email protected].

Page 29: Gezinsbrochure voorjaar 2012

29Praktisch 29

beReikbaaRheid> met de treiner zijn gemakkelijke, rechtstreekse verbindingen vanuit antwerpen, brugge, brussel, Gent, hasselt, luik en oostende. het station leuven ligt op 10 minuten wandelafstand van m.

> met de buser zijn regelmatige busverbindingen tussen het station en de bondgenotenlaan (1 halte). van daar is het nog 5 minuten wandelen tot m. let op! tot eind 2012 wordt er gewerkt aan het maarschalk Fochplein en is deze halte niet bereikbaar.

contactgegevens de lijn> de lijninfo: +32 (0) 70 22 02 00 (€ 0,30 / minuut)> de lijn vlaams-brabant: martelarenplein 19, 3000 leuven +32 (0) 16 31 37 11 (€ 0,30 / minuut)

M-bUsPas

met de m-buspas reis je heen en terug naar leuven en krijg je toegang tot m. de m-buspas is te koop bij de chauffeur in de bus of in de lijnwinkels van leuven en brussel.

pRiJs: € 7 (vervoer- en toegangsbewijs in één; normaletoegangsprijs m: € 9). de pas is geldig voor één persoonvoor één dag.

> met de autoleuven ligt op een knooppunt van twee belangrijkeautowegen (e40 en e314).Route: ring leuven (R23) > tiensepoort > blijde inkomststraat > parking ladeuze (betalende parking).andere betalende parkings in de buurt van m: parking de bond, parking kinepolis, parking center

m-caFÉm heeft een m-café waar je terecht kunt voor een hapje of een drankje voor of na je museumbezoek. het m-café is toegankelijk via het museum of via een aparte ingang in de savoyestraat. Je hoeft dus geen museumticket te hebben om naar het m-café te komen. het m-café vertrekt vanuit een uitgebreid assortiment aan streekgerechten, streekbieren en likeuren op de kaart. proef zeker het huisbier Rogier, door de leuvense brouwerij traagwater ontwikkeld ter gelegenheid van de grote openingstentoonstelling ‘Rogier van der Weyden. de passie van de meester’ in september 2009.

meer informatie vind je op www.museumcafe.be of 0494 50 40 82.

picknick in de tuinWat is een zomer zonder picknick? zin in een originele picknick locatie, leg je deken dan eens in onze m tuin. zo combineer je moeiteloos een portie kunst, met een uitgebreide lunch.

Volg M oP

scan ‘m

Page 30: Gezinsbrochure voorjaar 2012

30

Page 31: Gezinsbrochure voorjaar 2012

31

avant de commencer à présenter notre gamme d’offre, voici un petit mot d’explication à propos de nos activités.dans notre offre, nous faisons une distinction entre une visite guidée, un atelier et un jeu de musée ou encore la combinaison de différents formes.

un guide emmène toute la famille pour une pro-menade passionnante au m. vous examinerez les œuvres d’art sous la houlette expérimentée d’un de nos guides. celui-ci vous interroge et vous devrez bien regarder pour pouvoir répondre aux questions.

a toi de jouer dans notre atelier pour créer tes propres chefs d’œuvre. bref: c’est le moment de re-trousser ses manches ! pour nos créations, nous nous inspirons de la collection de m ou d’une expo tempo-raire. deux lieux conviviaux sont à notre disposition pour bricoler : l’atelier d’enfants et l’atelier m.

Glisse-toi dans la peau d’un détective ou d’un négociant d’art. pendant une partie du jeu du musée, tu découvriras notre grande collection ou une expo temporaire. l’occasion rêvée de défier ta famille dans une partie passionnante !

a l’aide de questions et de missions diverses pré-sentées dans un beau petit livre, tu partiras seul/e découvrir la collection de m ou les expositions temporaires. observe bien les œuvres d’art et réponds aux questions. ainsi, tu deviendras un vrai connaisseur d’art.

L’atelier M

2000 ><

2006

activitÉs pouR Familles

activitÉs pouR enFants

dates de naissance

L’atelier d’enfants

Page 32: Gezinsbrochure voorjaar 2012

Un livre à énigmes pour toute la famille !une bande de oiseaux originaux t’emmène à la découverte de m. prépare-toi à remplir des missions passionnantes et surprenantes. Résous les énigmes et les mots croisés, lis les comptines et laisse-toi inspirer par les œuvres d’art. l’occasion pour toi de devenir un vrai expert en art, comme les oiseaux originaux

Qui ?pour les familles avec des enfants de 8 à 12 ans ou plus jeunes

Quoi ?un livre à énigmes à résoudre

Quand ?toute l’année dans la collection de m

Prix€ 2

A vendre au M-shop

Enfants < 13 ans gratuitAdultes € 9 / € 7M-bassadeurs gratuit

2000 ><

2006

32 M-sPecials

Page 33: Gezinsbrochure voorjaar 2012

M-sPecials 33

tu viens à m ? Grâce au Quiz kids de m, l’expo n’aura plus de secrets pour toi ! observe bien les œuvres d’art sous tous les angles et tu trouveras les réponses. participe au concours et peut-être gagneras-tu un prix spécial !

le Quiz kids de m est disponible gratuitement pour les expos suivantes :

2000 ><

2006

2002 ><

2006

Patrick Van caeckenberghLa ruine fructueuseJusQu’au 22.04.12

de teniers à ensor et aU-delàM invite la collection du Noordbrabants Museum 22.03.12 >< 26.08.12

sol leWittColors21.06.12 >< 14.10.12

Tu trouveras le Quiz Kids de M dans la salle d’expo, mais tu peux aussi le télécharger sur notre site web : www.mleuven.be!

m met le coffre ‘Qu’est-ce ?’ à la disposition des familles qui visitent le musée. emmène le coffre pour sillonner notre collection. tu y trouveras des énigmes, pour que mieux con-naître les œuvres d’art soit une vraie partie de plaisir en famille.

posez des questions futées pour être les premiers à découvrir la mystérieuse œuvre d’art de vos adversaires. vous devez essayer de deviner le bon chef d’œuvre, avec les mêmes règles que pour le “Qu’est-ce?”. ensuite, vous partirez à la découverte du musée, en quête des œuvres d’art.

Quand?disponible pendant les heures d’ouverture de m

Prixle coffre familial est gratuit

Réservationsvia [email protected] ou au 016 27 29 29

Disponible à partir de 01.06.12

Enfants < 13 ans gratuitAdultes € 9 / € 7M-bassadeurs gratuit

Page 34: Gezinsbrochure voorjaar 2012

34 M-sPecials

Quand?le jour le plus spécial de toute l’année

Prixenfants < 13 ans gratuitguide € 60 | enfants > 13 ans : gratuitaccompagnants € 9 / € 7

Nombreminimum 8 et maximum 20 enfants par groupe

Réservationsau moins 2 semaines au préalable via [email protected] ou au 016 27 29 29

hoera!

2003 ><

2005

as-tu déjà songé à venir fêter ton anniversaire au musée ? avec un jeu inoubliable ?

deux équipes s’affrontent pour s’attirer les faveurs de l’enfant à l’honneur. tournez la roue et répondez aux questions le plus vite possible. mais attention aux cartes spéciales du musée ! Quelle équipe rassemblera le plus de boutons et gagnera les faveurs de l’hôte d’honneur ? il vous faudra vous allier : vous n’avez que peu de temps pour accomplir les missions. ensuite, l’enfant à l’honneur repartira avec un cadeau spécial de m.

Par groupe minimum 2 adultes accompagnants.

Il faut savoir lire et écrire

m-caFe: FoRmules spÉciales anniveRsaiRes

avant ou après ta fête, tu peux bénéficier d’une délicieuse for-mule d’anniversaire au m-café :

Formule 1 | € 7 / personnecrêpes à volonté | 2 boissons par personne | après la fête d’anniversaire

Formule 2 | € 7 / personnepetit spaghetti | 1 boisson par personne | après la fête d’anni-versaire

Formule 3 | € 4,50 / personnepetit-déjeuner : 2 viennoiseries, 1 petit pain et 1 boisson chaude | avant la fête d’anniversaire

Infos et réservations Rein van den branden [email protected] 0494 50 40 82. min. 10 personnes / groupe. la réservation est à confirmer min. 2 semaines avant la date de la fête d’anniversaire.

Page 35: Gezinsbrochure voorjaar 2012

M-sPecials 35

Face à Face donne à quatre classes du brabant wallon l’occasion de venir découvrir m de l’intérieur et de l’extérieur. durant l’automne et l’hiver 2011-2012, quatre artistes belges accompagneront quatre classes de 3e et 4e primaires dans la construction d’un dialogue artistique avec les œuvres du m - museum leuven. les élèves vont même y loger une nuit ! pourquoi une nuit au m? c’est donner la possibilité aux enfants d’explorer et de s’approprier un des « temples » de l’art, un lieu « sacralisé », et de lui conférer une nouvelle fonction. nous pensons que passer une nuit au musée favorisera la naissance d’un lien intime entre

les enfants et les œuvres. le musée reste ce lieu regorgeant d’œuvres, mais qui, la nuit venue, se transforme sous les regards attentifs. pendant leur visite, les enfants vont explorer l’art contemporain et ancien dans le musée. ensuite, inspirés par ce qu’ils auront vu, ils s’attèleront eux-mêmes à leurs propres créations. puis, ces re-créations collectives seront exposées dans les ateliers du m du 10 au 25 mars 2012.

le projet Face-à-Face s’inscrit dans le programme de sensibilisation à l’art contemporaine clair obscur. le projet est porté par le centre culturel de Genappe, le centre culturel de braine-l’alleud, le centre culturel vallée de la néthen, le centre culturel de Rixensart, le centre culturel du brabant wallon et le m - museum leuven. avec la participation de l’École communale de baisy-thy, l’École communale le Grand Frêne d’ophain, l’École fondamentale et mixte de la bruyère ainsi que le collège saint-augustin de Genval et des 4 artistes qui les accompagnent : marie-laure magnien, marie collard, catho hensmans et maud dallemagne.

tous ages

Quoi?expo dans l’atelier de m

Quand?10.03 >< 25.03 | 11:00 >< 18:00

Prixla visite de l’atelier de m est gratuite pendant les heures d’ouverture de m

Page 36: Gezinsbrochure voorjaar 2012

36 M-sPecials

les activités présentées dans cette brochure familiale sont concoctées dans le cadre de notre collection permanente ou des expo-sitions temporaires.

M-collectionA visiter en permanence

dans la collection de m, tu trouveras des œuvres d’art du moyen age et du dix-neuvième siècle. tu y verras des sculp-tures et des tableaux abordant tous les sujets possibles : comme la tête d’une géante et une vraie fontaine à vin ! pars à la découverte et mets-en-toi plein la vue.

Patrick Van caeckenberghLa ruine fructueuse02.02.12 >< 22.04.12

les œuvres d’art de patrick van caeckenbergh évoquent les contes et les fables. il crée des images et des collages pleins d’humour d’animaux bizarres et de machines extra-ordinaires. laisse parler ton imagination pendant ta visite de cette expo.

Page 37: Gezinsbrochure voorjaar 2012

37

de teniers a ensor et aU-delaM invite la collection du Noordbrabants Museum22.03.12 >< 26.08.12

cette exposition montre les plus belles œuvres d’art du noordbrabants museum de den bosch, aux pays-bas, juste de l’autre côté de la frontière. on peut y admirer des ta-bleaux de célèbres peintres néerlandais et belges du moyen age jusqu’au dix-neuvième siècle.

sol leWittColors21.06.12 >< 14.10.12

l’artiste américain sol leWitt est surtout connu pour ses grandes fresques murales. en anglais, on les appelle des ‘wall drawings’. pour les créer, sol utilise différents matéri-aux comme le crayon, la craie grasse, l’encre ou l’acrylique. pendant tout l’été, m te propose de venir admirer ses des-sins, pour la première fois à grande échelle.

detail uit Wall drawing 652, indianapolis museum of art indianapolis in., september, 1990 © estate of sol leWitt

het

sch

emer

sopr

oer

te ‘

s-h

erto

genb

osch

in

1579

, Ja

n va

n d

iepe

nbee

ck,

ca.

1600

© n

oord

brab

ants

m

useu

m ‘s

-her

toge

nbos

ch

Page 38: Gezinsbrochure voorjaar 2012

3838 infos PratiQUes

adResse> m - museum leuvenleopold vanderkelenstraat 283000 leuven

> m - trésor de saint-pierresint-pieterskerk Grote markt3000 leuven

ReseRvation des activites> [email protected] i 016 27 29 29(lundi jusqu’à vendredi de 9:00 >< 17:00> À l’accueil de m, pendant les heures d’ouverture

hoRaiRes> m - museum leuvenle lundi, mardi, vendredi, samedi, dimanche : 11:00 >< 18:00le jeudi : 11:00 >< 22:00dernier billet à 17:30, le jeudi à 21:30Fermé le mercredi, le 11 juillet, les 24, 25 & 31 décembre 2012 et le 1 janvier 2013

> m - schatkamer van sint-pieterdu mardi au vendredi : 10:00 >< 17:00le samedi : 10:00 >< 16:30les dimanches et les jours fériés : 14:00 >< 17:00du 15 octobre 2011 au 14 mars 2012: fermé le lundiFermé les 1et 2 janvier et les 24, 25, 26 & 31 décembre 2012

WWW.MleUVen.be

STATIONLEUVEN

TIENSEPOORT

MECHELSEPOORT

BRUSSELSEPOORT

NAAMSEPOORT

VAART

LADEUZE-PLEIN

B O N D G E N O T E N L A A N

TI E

NS

ES

TR

AA

T

GROTEMARKT

MARKTOUDEP

arijs

stra

at

Vanderkelenstr.

Brusselsestr.

Kon

ing L

eopo

ld I-

straa

t

J. S

tasst

raat

Vital D

ecosterstraat

Savoye

straat

BLIJDE IN

KO

MSST

RAA

T

M - SCHATKAMER VAN SINT-PIETER

SINT-PIETERSKERK

Charles Deberiotstraat

NA

AM

SE

ST

RA

AT

D I E S T S E S T R A A TD.B

outslaan

Vaartstraat

Raven

straa

tFOCH-PLEIN

EDGAR

HOO

VER-

PLEI

N

Voulez-vous reçevoir à l’avenir notre brochure de famille par la poste, envoyez-nous un mail avec vos coordonnées à: [email protected].

Page 39: Gezinsbrochure voorjaar 2012

39infos PratiQUes 39

acces > par train de bonnes liaisons ferroviaires relient louvain à anvers, bruges, bruxelles, Gand, hasselt, liège et ostende. la gare sncb est à 10 minutes à pied du musée.

> par busplusieurs lignes de bus relient la gare à la bondgenotenlaan (1 zone), à 5 minutes à pied de m. contact de lijn> de lijninfo: +32 (0) 70 22 02 00 (€ 0,30 / minute)> de lijn vlaams-brabant: martelarenplein 19, 3000 leuven +32 (0) 16 31 37 11 (€ 0,30 / minute)

le ‘M-bUsPas’

prenez un bus de de lijn pour venir à m et visitez le musée à un tarif avantageux. le « m-pas » coûte 7 euros et comprend :

> le trajet en bus de lijn, aller et retour> un billet d’entrée à m

le billet est valable toute la journée de son achat (jusqu’à 03:59 le lendemain) et vous permet de prendre d’autres bus et visiter ainsi d’autres centres d’intérêt. le billet peut être acheté à bord des bus et dans les boutiques de lijn de louvain et bruxelles.

> en voiturelouvain se situe au carrefour de deux autoroutes majeures (e40 et e314).itinéraire : Ring (boulevard circulaire) de louvain (R23) > tiensepoort (porte de tirlemont) > blijde inkomststraat > parking ladeuze (parking souterrain payant). autres parkings à proximité de m : parking de bond, parking kinepolis, parking center.

m-caFeau m-café, prenez un verre ou calmez votre faim avant ou après la visite au musée. le m-café est accessible par le musée ou par une entrée indépendante dans la savoyestraat. vous pouvez donc aussi vous y attabler sans billet d’entrée. la carte du m-café fait la part belle aux bières et plats régionaux. n’oubliez pas de goûter à la « Rogier », la bière maison créée par la brasserie louvaniste traagwater à l’occasion de la grande exposition inaugurale de m, Rogier van der Weyden. maître des passions, en septembre 2009.

contacte: www.museumcafe.be ou 0494 50 40 82.

pique-nique dans le jardinl’été sans pique-nique, ce n’est pas l’été… tu recherches un endroit original pour pique-niquer ? viens donc étendre ta couverture dans le jardin de m : idéal pour combiner une dose d’art et un généreux lunch.

sUiVez M sUr

scan ‘m

Page 40: Gezinsbrochure voorjaar 2012

Mediapartners

Eindredactie en coördinatie | Rédaction & coordination marthy locht - Teksten | Textes anne liefsoens, martijn loix, isabel lowyck - Vormgeving | Mise en page daneel bogaerts - Beelden | Images © karel Rondou, marc van langendonck, Jan devijver, kenneth mercken en Roel Goyens, m - Illustraties Vreemde Vogels | Illustrations Oiseaux Originaux © an candaele Drukkerij | Imprimerie bulckens, herenthout - Oplage|Tirage 8000|V.u. denise vandevoort, prof. van overstraetenplein 1, 3000 leuven - Beeld cover © marc van langendonck

Wil je op de hoogte blijven van onze gezinsactivi-

teiten? stuur een mail naar [email protected].

voulez-vous être mis au courant de nos activités de

famille? envoyez-nous un mail à [email protected].