Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

20
cursusoverzicht voorjaar 2012 Nieuwe media . Cross-over . Muziek . Circus Dans . Beeldende kunst . Theater . Schrijven Deventer . Deventer-Oost . Diepenveen . Bathmen . Twello

description

In de cursusbrochure vindt je het cursusaanbod muziek, dans, theater, beeldende kunst, schrijven en nieuwe media van de Leeuwenkuil voor het voorjaar 2012.

Transcript of Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

Page 1: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

cursusoverzichtvoorjaar 2012

Nieuwe media . Cross-over . Muziek . Circus Dans . Beeldende kunst . Theater . SchrijvenDeventer . Deventer-Oost . Diepenveen . Bathmen . Twello

Page 2: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

agenDa

Bij de Leeuwenkuil is veel te beleven. Zo zijn er naast cursussen en muziekles verschillende presentaties, exposities, evenementen, concoursen en festivals die wij organiseren of waar wij aan mee doen. Hier een kleine greep uit onze activiteiten:

31 januari JamsessieVoor iedereen die ervaring heeft in het maken van muziek en die het leuk vindt om jazz- en popmuziek te spelen. Doe ook mee!

Kuiltje KultuurEen maandelijkse mix van dans, muziek, theater en beeldende kunst door cursisten van de Leeuwenkuil. Laat je verrassen! Toegang is gratis. Data: 3 februari, 9 maart, 13 april, 11 mei, 1 juni, 6 juli

28 februari Kinderworkshops voorjaarsvakantie Ben jij tussen de 6-12 jaar? Dan hoef je je in de voorjaarsvakantie niet te vervelen! Kom je uitleven met nieuwe media, boetseren, dansen, zingen of theater spelen.

11 t/m 13 mei Leeuwenkuil Open weekend Een weekend met diverse activiteiten om kennis te maken met de Leeuwenkuil:Vr 11 mei Kuiltje Kultuur en opening LeeuwenkuilOogstExpositie van divers werk van beeldende kunst cursisten en uitreiking van de kunstkaart wedstrijd.Za 12 mei Leeuwenkuil OpenDe jaarlijkse open dag, met veel presentaties en optredens in de binnenstad en informatie over cursussen en lessen.Zo 13 mei ensembleconcert en theatervoorstelling

Kijk voor een actueel overzicht op www.leeuwenkuil.nl en abonneer je op onze digitale nieuwsbrief.

nOTeer aLvasT

in Je agenDa!

Page 3: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

De LeeuwenKuiL wensT Je een creaTief 2012 TOe!

nOTeer aLvasT

in Je agenDa!

een gOeD vOOrnemen vOOr 2012?

Meer tijd voor jezelf nemen

Jezelf creatief ontwikkelen

Nieuwe mensen ontmoeten

Iets nieuws uitproberen

In jezelf investeren

Meer bewegen

Grenzen verleggen

Een nieuwe hobby oppakken

Meer plezier maken in het leven

Dan heBBen we OnTzeTTenD LeuKe cursussen vOOr Je...

Page 4: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

LeeuwenKuiL ingriJpenD verBOuwD

De Leeuwenkuil heeft een nieuw gezicht gekregen. Vanaf de straat kun je nu al een glimp opvangen van de voorstellingen, presentaties of exposities die zich binnen afspelen. Belangrijk was het zichtbaar maken van wat zich achter de gevel afspeelt. Directeur Piet Elenbaas: “als bezoeker had je geen idee van wat er in alle ruimtes gebeurt en wordt gemaakt, dat wilden we graag veel zichtbaarder maken”.

Direct achter de nieuwe gevel is de nieuwe foyer. Hier kunnen cursisten, medewerkers en bezoekers elkaar ontmoeten en een drankje nemen. Met de nieuwe klimaatbeheersing is het binnenklimaat verbeterd en door meer ruimte, licht en openheid te creëren ademt de rest van het gebouw een geheel andere sfeer. Met de verbouwing is het pand van de Leeuwenkuil ook beter geschikt gemaakt voor gebruik door amateurkunstverenigingen en verhuur aan derden.

Het is een intensieve verbouwing geweest, waarbij in tien weken een project is gerealiseerd waar normaliter véél meer tijd voor staat. Een lastige opgave voor pandeigenaar de NV Maatschappelijk Vastgoed. Architect Ivan Ezerman van I’M Architecten uit Deventer tekende voor het ontwerp. Hij ontwierp ook het oorspronkelijke gebouw. Het bouwteam bestond naast de architect en de Leeuwenkuil uit De Combi, Cofely, Kremer en De Adviseurs. Elenbaas: “ik ben blij dat het gelukt is en dat we zo’n waanzinnig mooi gebouw hebben gekregen!”.

Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen! De Leeuwenkuil is iedere werkdag geopend tot 22.00 uur ’s avonds.

Page 5: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

spOnsOrenOnDersTeunen KunsTeDucaTie Na de verbouwing had de Leeuwenkuil nog een aantal wensen die financieel niet meer gerealiseerd konden worden, zoals een licht- en geluidset in de nieuwe foyer. Gelukkig dragen een aantal bedrijven uit Deventer en omgeving kunsteducatie en de Leeuwenkuil een warm hart toe. Met dank aan Saxion, Witteveen+Bos, Aannemersbedrijf De Combi, Klein Beernink kantoorspecialisten, Schildersbedrijf Wolters BV en Financieel Adviesbureau Buysman hebben wij een deel van deze wensen kunnen realiseren. Hiervoor is de Leeuwenkuil bijzonder dankbaar!

Wilt u ook kunsteducatie in Deventer (financieel) ondersteunen? De Leeuwenkuil is op zoek naar meer sponsoren. Met ongeveer 2000 bezoekers per week, maatschappelijke betrokkenheid door projecten in het onderwijs en de wijken, getalenteerde leerlingen en alle kunstdisciplines in huis hebben wij heel wat te bieden voor sponsoren. In overleg bekijken we geschikte tegenprestaties. Belangstellenden kunnen contact opnemen met directeur Piet Elenbaas.

Page 6: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

LeeuwenKuiL nieuwsBriefwil je als eerste op de hoogte zijn van Leeuwenkuil nieuws en -activiteiten? abonneer je dan op de Leeuwenkuil nieuwsbrief die maandelijks per e-mail wordt verstuurd! abonneren kan via de website: www.leeuwenkuil.nl/nieuwsbrief

sTichTing vrienDenword vriend(in) van de Leeuwenkuil! voor €17,50 per jaar ontvang je tweemaal per jaar een speciaal kunstaanbod en je ondersteunt projecten van de Leeuwenkuil. Tevens verstrekt de stichting werkbeurzen aan kunstenaars die aan de Leeuwenkuil verbonden zijn. Kijk voor meer informatie opwww.leeuwenkuil.nl/vrienden

KunsTwOrKshOps vOOr KinDeren in De vOOrJaarsvaKanTieJe hoeft je in de voorjaarsvakantie niet te vervelen! Op dinsdag 28 februari zijn er voor kinderen van 6-12 jaar leuke kunstworkshops in de Leeuwenkuil. voor slechts €5,- kun je een middag tekenen en dansen, of games maken en zingen, of… en tussendoor is er ook iets lekkers te drinken en te eten.

LeeuwenKuiL Op maaT

Wil je iets dat niet in onze brochure of op onze website staat? Vraag dan naar Leeuwenkuil op maat of Leeuwenkuil arrangementen.

Misschien wil je samen met vriendinnen een ochtend komen boetseren of een sieraad maken? Heb je al eens gedacht om samen met je familieleden een uurtje te tapdansen of elkaars portret te tekenen? Maar ook drie lessen webdesign samen met collega’s behoort tot de mogelijkheden. Heb jij een idee? Stuur je vraag naar [email protected] en je ontvangt een aanbod en offerte op maat.

De Leeuwenkuil biedt ook muzieklessen op maat aan. Speelde je vroeger cello en wil je een paar lessen om er weer in te komen? Of wil je piano leren spelen maar niet wekelijks les? Mail je vraag naar [email protected]. Ook een proefles of kennismaken met een instrument behoren tot de mogelijkheden.

KINDEREN JONGEREN&

LeeuwenKuiL KaDOBOngeef een Leeuwenkuil kadobon kado en gun je vriendin, vader, nichtje of moeder een leuke cursus!

Page 7: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

pOpschOOL

Wil je in een bandje spelen en speel je een bandinstrument, zoals (bas)gitaar, saxofoon, keyboard en drums of zing je? Of speel je al in een band, maar willen jullie coaching? In de popstudio van de Leeuwenkuil staat alles al klaar om te beginnen met jouw pop carrière! Een flink aantal popmuzikanten die nu in popbands uit Deventer en de omliggende regio spelen, zijn hier ooit begonnen. Dus schrijf je in bij de Popschool! Heb je vragen? Mail naar: [email protected]

speLen/zingen in een BanD (12 Jr+)

Samenspelen in een bandformatie kan ook in een cursus van 15 lessen.

Jammen Op DinsDag!

Heb je ervaring in het maken van muziek en vind je het leuk om jazz- en popmuziek te spelen? Kom jammen op het nieuwe podium in de Leeuwenkuil! De eerste jamsessie is op 31 januari.

BanDcOaching

Heb je een bandje samen met vrienden en wil je wel eens gecoached worden? Geef je dan op bij [email protected]

JuniOr pOpBanD (8-12 Jaar)

Zit je op de basisschool? Geef je dan op voor de ‘Junior popband’. Het geeft niet als je nog niet zo goed weet hoe je iets moet spelen of zingen, we beginnen met makkelijke popliedjes. Je kunt je ook als bandje opgeven!

VOLWASSENEN&

Page 8: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

ONDERWIJS & WIJKEN

De Leeuwenkuil organiseert ook kunstlessen en projecten in het onderwijs en op locatie. In oktober vond het project Veldtocht plaats, een unieke samenwerking met Kunst & Cultuur Overijssel en drie Deventerse bassischolen. Een week lang kregen ruim 350 leerlingen inspirerende workshops van professionele kunstenaars rondom het thema ‘Kletskoppen’. Het kunstwerk ‘Dialoog’ van Jan Snoeck, dat op de stoep staat van Witteveen+Bos, stond daarbij centraal. De leerlingen gingen actief aan de slag met beeldende kunst, muziek, dans, taal, mediakunst en ontdekten zo hun kunstzinnige talenten. Harry Webers, algemeen directeur Witteveen+Bos, en cultuurwethouder Marc-Jan Ahne openden het project. De afsluiting van de Veldtocht bestond uit een kinderatelierroute, die door ouders en belangstellenden druk bezocht werd. De Veldtocht is cultuureducatie van de toekomst: op maat gemaakt, verdiepend, gericht op de lange termijn en met focus op de omgeving van de school.

Heb je wensen of ideeën? Wij denken met je mee over de juiste opzet, inhoud, docent en samenwerking. Ook voor kunst- en cultuurprojecten in de wijken. Neem contact op met: Iris van der Boon T 665087, [email protected]

Page 9: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

Je BenT nOOiT Te OuD Om ieTs nieuws uiT Te prOBeren!Heb je overdag tijd en wil je weer eens een nieuwe hobby oppikken, in jezelf investeren of nieuwe mensen ontmoeten? Wat dacht je van deze nieuwe cursussen:

TheaTer vOOr OuDeren

Weet je nog hoe leuk het was? Toneelspelen op school of op de vereniging. Of heb je het altijd al eens willen proberen maar kwam het er nooit van? Dan is dit je kans. Theater op maat gemaakt voor elk niveau en elke leeftijd.

Andere cursussen die overdag worden gegeven: Aquarelleren, Atelier op dinsdag, Blokfluitorkest, Boetseren, Glasfusing en glas in lood, Grafische technieken, Keramiek, Kunstbeschouwing, Ochtendkoor, Portret- en modeltekenen, Edelsmeden, Verkennen van de piano, Website maken, Pilates, Schilderen voor (groot)ouder en kind.

experimenTeeL en inTuïTief schiLDeren

Veel met je gevoel werken en weinig met je hoofd, om zo plezier en vrijheid te vinden in het schilderen. De werkwijze is gericht op losmaken, in beweging komen, bewust worden en niet te vergeten genieten. KLassieKe

DansTraining

Een plezierige danstraining op basis van klassiek ballet. Geen moeilijke hoogstandjes, maar lekker dansen op mooie muziek in een ontspannen sfeer. Met ook aandacht voor een goede houding en het sterk maken van de spieren.

LevensverhaLen schriJven

Je eigen levensverhaal op papier zetten is verhelderend voor jezelf en leuk voor je (klein)kinderen. Schrijven is een overzichtelijke manier om de balans op te maken. Het maakt duidelijk waar je in je leven staat en laat je nadenken waar je naar toe wilt.

VOLWASSENEN

Page 10: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

BUREAU KUNSTCIRCUITDeventer is genomineerd

voor de Bng prijs voor

Beste amateurkunst

gemeente 2012!

Deventer Open podium Hét evenement voor en door amateurkunstenaars4 maart13.00-17.30 uur Schouwburg en LeeuwenkuilGratis toegang

Bemiddeling, organisatie en advies

‘get connected’ met Kunstcircuit! De kunstwereld van Deventer is een minder gesloten netwerk dan veel mensen denken. Ze is er ook voor jou! Wil je vanuit onderwijs, amateurkunst of je eigen leefwereld aan de slag met een cultureel project? Zoek je een professionele maker, docent, programmeur of coach? Wij denken met je mee en weten vaak de goede ingangen. Misschien kan je gelijk al aan de slag?! Wij luisteren, adviseren, verwijzen en geven vaak ook zelf een zetje in de goede richting. En kom je niet naar ons dan zoeken we je misschien wel op…

cultuur en school: Barbara Joustra T 665099 [email protected] en school: Nancy Wielens T 665097 [email protected]: Lilian Vos T 665083 [email protected] in mijn Buurt: Annemarie van der Vegt T 665094 [email protected] of twitter: @vegtvoorbuurt

Kijk voor meer informatie op: www.kunstcircuit.nl

Page 11: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

Deventer is genomineerd

voor de Bng prijs voor

Beste amateurkunst

gemeente 2012!

© Ew

out Staartjes

een Leven Lang muzieK

Een leven zonder muziek kan Ton Zwartkruis, docent orgel/keyboard/piano bij de Leeuwenkuil, zich niet voorstellen. “Het verbreed je interesse en het is gewoon heerlijk om muziek te maken!”. Ton probeert graag van alles uit in zijn lessen, dus je kunt best een keer een basgitaar meenemen naar je orgel les. “Je moet je niet te smal ontwikkelen”, vindt hij. “En bovendien heb je zo ook meer plezier”. Al op z’n 4e begon Ton met musiceren. Aan het einde van zijn conservatoriumopleiding kon hij een baantje krijgen als orgeldocent bij de Muziekschool in Deventer. Dat was 1975 en Ton is nooit meer weggegaan. Niet uit Deventer en niet bij de Muziekschool, wat later de Leeuwenkuil werd. In 36 jaar lesgeven is het alleen maar leuker geworden! Met de opkomst van de jazz- en popmuziek in de muziekschool werd alles een stuk losser en vrijer en dat beviel Ton wel. Ook nu nog geeft hij heel graag les in de zogenoemde lichte muziek, maar de lessen op het orgel zijn voor hem de krenten in de pap. “Het orgel heeft misschien een ouderwets imago, maar iedereen die ziet hoe het orgel er van binnen uitziet en er even op mag spelen, vindt het meestal toch wel heel erg indrukwekkend!”

wiL Je OOK

muzieKLes

heBBen?

Je kunt direct beginnen op orgel

of keyboard bij Ton Zwartkruis!

Bij deze instrumenten kun je

ook direct beginnen: dwarsfluit,

klarinet, saxofoon, blokfluit,

trompet, hobo en harp.

KINDEREN JONGEREN VOLWASSENEN& &

Page 12: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

LeeuwenKuiL KaDOBOngeef een Leeuwenkuil kadobon kado en gun je vriendin, vader, nichtje of moeder een leuke cursus!

muzieK- en zangLessen

Samen muziek maken is een feest en het is hartstikke leuk om een instrument te leren bespelen. Bij de Leeuwenkuil kun je terecht voor bijna elk instrument en voor zanglessen. Ook zijn er verschillendeensembles. En een proefles of kennismaken met een instrument voor enkele lessen is altijd mogelijk, voor alle leeftijden.

abonnementen en lesgeldenVoor een jaarabonnement krijgt je minimaal 36 lessen aangeboden. In overleg zijn ook deelabonnementen mogelijk. In de eerste jaren krijg je zo mogelijk les in een groepje (van 2, 3 of 4 leerlingen).

Voor inwoners van de gemeente Deventer gelden de volgende tarieven: Jaar- Deelabonnementt/m 20 jaar € 450,- € 230,-Boven 20 jaar € 670,- € 350,-popschool t/m 20 jaar € 530,- Alle tarieven voor muzieklessen boven de 20 jaar zijn inclusief btw, volgens wettelijke verplichting.Kijk voor overige abonnementen en bijzonderheden op www.leeuwenkuil.nl

KINDEREN JONGEREN& &

Page 13: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

Deze instrumenten kun je bij de

Leeuwenkuil leren bespelen:

accordeon . Bariton Bas . Basgitaar

Blokfluit . Bugel cello . Drums

Dwarsfluit elektrisch . gitaar

harp . hobo hoorn

Keyboard Klarinet

Orgel piano

saxofoon slagwerk

Trombone Trompet

viool zang

LeeuwenKuiL KaDOBOngeef een Leeuwenkuil kadobon kado en gun je vriendin, vader, nichtje of moeder een leuke cursus!

VOLWASSENEN

popschoolJe wilt in een band spelen, maar weet niet goed hoe je dit moet aanpakken. Gelukkig kun je bij de popschool direct beginnen! Je hoeft niet zelf bandleden te gaan zoeken, oefenruimte te regelen en kostbare apparatuur aan te schaffen. Natuurlijk speel je wel een instrument waarmee je in een band kunt spelen, zoals (bas)gitaar, saxofoon, keyboard en drums of zing je. Je wordt gecoacht door ervaren bandcoaches en je treed een aantal keren op.

muzikaal talent in de TopstroomSommige leerlingen binnen de Leeuwenkuil vallen op door hun talent en de manier waarop zij met hun hobby bezig zijn. De Topstroom van de Leeuwenkuil stimuleert dat en biedt extra lestijd en gelegenheid om op te treden. Een deel van de Topstroom is tevens de externe vooropleiding van ArtEZ Conservatorium. Door een auditie te doen (op voordracht van je docent) kun je in de Topstroom geplaatst worden.

muzieklessen op maatJe wilt niet wekelijks les, bijvoorbeeld omdat je niet zo veel tijd hebt of omdat je een paar opfrislessen wilt. Of misschien wil je extra lesminuten bijkopen? Daarvoor heeft de Leeuwenkuil muziekles op maat! Ook een proefles of kennismaken met een instrument zijn mogelijk. Vertel ons je wensen en je ontvangt van ons een offerte. Daarna zoeken we een docent die bij jouw wensen past en kun je zelf met de docent een dag en tijd afspreken. Stuur je vraag naar: [email protected]

muziek- en zangles in gemeente voorstTot onze spijt heeft de gemeente Voorst besloten om, in het kader van de bezuinigingen, de activiteiten van de Leeuwenkuil niet langer meer te subsidiëren. Dit heeft tot gevolg dat wij gedwongen zijn om aan alle inwoners van Voorst het kostendekkende tarief voor buiten Deventer door te berekenen (zie website www.leeuwenkuil.nl).

Page 14: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

KINDERENACTIVITEIT DOCENT DAG TIJD LOCATIE START LES PRIJS

BEELDEND

Kinderkunst atelier Diepenveen (7-12 jr) Margreet Stakenburg wo* 13:30-15:00 Dpv 05 okt 14 nog plek

atelier keramiek (8-12 jr) Carla Dijk wo 14:00-15:30 L 25 jan 12 4x 25,00

Kinderkunst atelier (7-12 jr) Margreet Stakenburg do 16:00-17:30 L 06 okt 20 nog plek

art mix (9-12 jr) Margreet Stakenburg za 10:00-12:00 L 08 okt 20 nog plek

schilderen (groot)ouder en kind Lies Kortenhorst za 10:30-12:30 L 28 jan 6 4x 35,00***

CROSS-OVER

musicaluitvoering (9-14 jr) Lynn & Mariette do 16:45-18:45 L 29 sep 28 nog plek

musicalklas (9-12 jr) Lynn & Mariette za 10:00-12:00 L 01 okt 28 nog plek

DANS

Klassiek ballet (10-12 jr) Magda Koopman ma 17:00-18:00 L 23 jan 14 90,00

Breakdance (11 jr+) Roy Ordelman ma 18:30-19:30 DO 03 okt 35 nog plek

Klassiek ballet (8-11 jr) Manon van ‘t Spijker di 17:15-18:15 L 04 okt 35 nog plek

combi dans (7-10 jr) Manon van ‘t Spijker wo 17:45-18:45 L 05 okt 35 nog plek

moderne dans (11 jr+) Manon van ‘t Spijker wo 18:45-19:45 L 05 okt 35 nog plek

aDv (3-4 jr) Manon van ‘t Spijker do 15:30-16:15 DO 06 okt 35 nog plek

Tapdans Lynn Tackaert do 18:45-19:45 L 23 feb 14 90,00

Breakdance (6-8 jr) Roy Ordelman vr 14:45-15:30 L 07 okt 35 nog plek

street/Jazzdance (10-12 jr) Aniek Grunder vr 17:45-18:45 L 07 okt 35 nog plek

hiphop (6-9 jr) Emely Kornet za 10.00-10.45 DO 28 jan 10 55,00

hiphop (9-12 jr) Emely Kornet za 10.45-11.45 DO 28 jan 10 65,00

musicaldans (9 jr+) Lynn Tackaert za 12:15-13:15 L 28 jan 14 90,00

MEDIALAB

gamedesign (10 jr+) Peter Kanselaar di 15:45-17:00 L 24 jan 12 95,00

3D tekenen (10-14 jr) Peter Kanselaar di 17:15-18:30 L 24 jan 12 95,00

MUZIEK

muziek op schoot met peuters (1-3 jr) Aline Corté ma 09:15-10:15 L 23 jan 10 85,00

muziek op schoot met peuters (1-3 jr) Aline Corté ma 10:15-11:15 L 23 jan 10 85,00

vrolijke kwakers (6-7 jr) Floor Snip wo 13:25-14:20 L 21 sep 28 nog plek

Tonen tijgers (8-9 jr) Quinta Holthuis wo 14:25-15:20 L 21 sep 28 nog plek

instrumenten dichtbij (7-9 jr) Quinta Holthuis wo 15:40-16:30 L 01 feb 8 62,50

Junior popband (8-12 jr) Bert Menzo wo 16:00-16:50 L 25 jan 12 4x 38,75

Deventer kinderkoor Mariette Bastiaansen do 16:00-16:45 L 10 nov 25 nog plek

muziek op schoot met peuters (1-3 jr) Aline Corté vr 10:15-11:15 DO 27 jan 10 85,00

muziek op schoot met peuters (1-3 jr) Aline Corté vr 11:15-12:15 DO 27 jan 10 85,00

Junior popband (8-12 jr) Bert Menzo vr 16:00-16:50 L 27 jan 12 4x 38,75

muziek en beweging (4-5 jr) Aline Corté za 10:00-10:45 L 14 apr 8 55,00

muziek en beweging (4-5 jr) Aline Corté za 11:00-11:45 L 14 apr 8 55,00

Basis blokfluit Coert Bremmers wo divers DO 25 jan 20 50,00

Page 15: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

= NIEUW CURSUSAANBOD!!!

ACTIVITEIT DOCENT DAG TIJD LOCATIE START LES PRIJS

THEATER

Theater (9-12 jr) Aron van der Leij wo 14:45-16:00 DO 28 sep 28 nog plek

Jongerentheater (11-14 jr) Aron van der Leij wo 16:30-18:00 DO 28 sep 28 nog plek

Theater (6-8 jr) Aron van der Leij do 15:30-16:30 L 26 jan 14 90,00

musicaluitvoering (9-14 jr) Lynn & Mariette do 16:45-18:45 L 29 sep 28 nog plek

spel en beweging (4-6 jr) Monica van Mierlo za 09:00-09:50 L 04 feb 14 72,50

musicalklas (9-12 jr) Lynn & Mariette za 10:00-12:00 L 01 okt 28 nog plek

JONGERENACTIVITEIT DOCENT DAG TIJD LOCATIE START LES PRIJS

BEELDEND

Tekenen en schilderen in Bathmen Peter Paul ma 19:30-21:30 B 30 jan 14 4x 40,00

workshop keramische sieraden maken Paula & Carla ma 19:45-21:45 L 23 jan 3 52,50

Boetseren mens in vorm Annelies van der Drift di 19:30-22:00 L 14 feb 14 4x 55,00

Beginnende tekenaars en schilders Marianne Wilts di 19:30-22:00 L 14 feb 14 4x 46,25

glasfusing en glas in lood Annelies van der Drift wo 19:30-22:00 L 15 feb 14 4x 55,00

Tekenen Peter Paul wo 19:30-21:30 L 25 jan 14 4x 40,00

Topstroom beeldend div docenten vr 16:00-18:30 L 04 nov 12 nog plek

CROSS-OVER

musicaluitvoering (9-14 jr) Lynn & Mariette do 16:45-18:45 L 29 sep 28 nog plek

DANS

Klassiek ballet (14 jr+) Magda Koopman ma 18:00-19:00 L 03 okt 35 nog plek

Breakdance (11 jr+) Roy Ordelman ma 18:30-19:30 DO 03 okt 35 nog plek

moderne dans (13 jr+) Manja Bakker di 18:30-19:30 L 04 okt 35 nog plek

moderne dans (11 jr+) Manon van ‘t Spijker wo 18:45-19:45 L 05 okt 35 nog plek

Tapdans Lynn Tackaert do 18:45-19:45 L 23 feb 14 90,00

Jazz dans Jasmijn Grooten do 19:45-20:45 L 26 jan 20 4x 32,50

Klassiek ballet (beginners) Magda Koopman do 20:45-21:45 L 06 okt 35 nog plek

hiphop (14 jr+) Emely Kornet do 19:30-20:30 DO 26 jan 10 66,00

street/Jazzdance (10-12 jr) Aniek Grunder vr 17:45-18:45 L 07 okt 35 nog plek

streetdance (14 jr+) Aniek Grunder vr 19:30-20:15 L 07 okt 35 nog plek

JustB demogroep (14 jr+) Aniek Grunder vr 20:15-21:15 L 07 okt 35 na auditie

musicaldans (9 jr+) Lynn Tackaert za 12:15-13:15 L 28 jan 14 90,00

KIJK SNEL OP DE VOLGENDE PAGINA WELKE CURSUSSEN DE LEEUWENKUIL NOG MEER AANBIEDT!!!

* een maal per twee weken

*** prijs per duo

Page 16: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

= NIEUW CURSUSAANBOD!!!

JONGEREN

* een maal per twee weken

ACTIVITEIT DOCENT DAG TIJD LOCATIE START LES PRIJS

MEDIALAB

fotografie beginners Ronald van Schaik ma* 19:30-22:00 L 23 jan 8 4x 32,50

fotografie gevorderden Ronald van Schaik ma* 19:30-22:00 L 30 jan 8 4x 32,50

gamedesign (10 jr+) Peter Kanselaar di 15:45-17:00 L 24 jan 12 95,00

website maken Willianne van Hemert wo 19:00-21:00 L 01 feb 4 65,00

MUZIEK

Blokfluitensemble Coert Bremmers di* 19:15-20:15 L 06 sep 18 nog plek

spelen/zingen in een jazzcombo (14 jr+) Johan Vermuyen do 19:30-20:20 L 26 jan 15 4x 35,00

Your voice (12 jr+) Mariette Bastiaansen do 18:00-19:00 L 26 jan 10 65,00

Basis blokfluit Coert Bremmers wo div DO 25 jan 20 50,00

spelen/zingen in een band (12 jr+) div docenten div in overleg L week 4 15 4x 43,45

SCHRIJVEN

schrijftraining Merel Bruning wo 19:00-20:30 L 01 feb 10 4x 27,50

schrijftraining verdieping Merel Bruning wo 20:30-22:00 L 01 feb 10 4x 27,50

THEATER

Theaterproductiegroep (jongeren) Luisella Lai ma 17:00-18:30 L 23 jan 14 4x 28,75

Theatertraining (16 jr+) Elke Wiss di 17:00-18:45 L 27 sep 28 nog plek

Jongerentheater (11-14 jr) Aron van der Leij wo 16:30-18:00 DO 28 sep 28 nog plek

musicaluitvoering (9-14 jr) Lynn & Mariette do 16:45-18:45 L 29 sep 28 nog plek

Kijken naar toneel Loek van Voorst div 20:00-21:30 L 6 nog plek

LaTer insTrOmenNa de start van een cursus alsnog instromen? Meestal geen probleem! Informeer bij ons of dit ook voor de cursus van jouw keuze geldt!

Page 17: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

= NIEUW CURSUSAANBOD!!!

ACTIVITEIT DOCENT DAG TIJD LOCATIE START LES PRIJS

BEELDEND

Keramiek Carla Dijk ma 09:30-12:00 L 06 feb 12 4x 56,25

aquarelleren Magda Buys ma 09:45-12:15 L 03 okt 28 nog plek

atelier Jachtlust Peter Paul ma 13:15-15:15 T 30 jan 14 4x 46,25

Tekenen en schilderen in Bathmen Peter Paul ma 19:30-21:30 B 30 jan 14 4x 46,25

schilderen (beg en gev) Branka Perosevic ma 19:30-22:00 L 03 okt 28 nog plek

Keramiek kort Carla Dijk ma 19:30-22:00 L 5 mrt 6 4x 27,50

workshop keramische sieraden maken Paula & Carla ma 19:45-21:45 L 23 jan 3 57,50

edelsmeden Hendrik Stollé di 09:45-12:15 L 24 jan 14 4x 66,90

atelier op dinsdag Henk & Constance di 13:00-13:30 L 11 okt 20 nog plek

Tekenen en schilderen Henk & Constance di 13:30-16:00 L 04 okt 28 nog plek

Beginnende tekenaars en schilders Marianne Wilts di 19:30-22:00 L 14 feb 14 4x 56,25

Boetseren mens in vorm Annelies van der Drift di 19:30-22:00 L 24 jan 14 4x 66,90

Kunstbeschouwing Marianne Wilts wo* 10:00-11:30 L 28 jan 6 80,00

glasfusing en glas in lood Annelies van der Drift wo 19:30-22:00 L 15 feb 14 4x 66,90

Tekenen Peter Paul wo 19:30-21:30 L 25 jan 14 4x 46,25

Boetseren Annelies van der Drift do 09:30-12:00 L 16 feb 14 4x 66,90

grafische technieken Peter Paul do 09:30-12:00 L 06 okt 22 nog plek

portret en modeltekenen Henk van der Ven do 09:30-12:00 L 06 okt 28 nog plek

glasfusing en glas in lood Annelies van der Drift do 13:00-15:30 L 16 feb 14 4x 66,90

Keramiek / pottendraaien Carla Dijk do 19:30-22:00 L 06 okt 24 nog plek

experimenteel en intuïtief schilderen Clara Elders vr 10:00-12:30 L 03 feb 6 4x 27,50

schilderen (groot)ouder en kind Lies Kortenhorst do 10:30-12:30 L 26 jan 6 4x 35,00***

excursie voorjaar in de polder Marianne Wilts za gehele dag - 10 mrt 1 85,00

DANS

Klassiek ballet (volwassenen) Magda Koopman ma 19:30-20:50 L 03 okt 35 nog plek

Klassiek ballet (3e jaars) Magda Koopman ma 20:50-21:50 L 03 okt 35 nog plek

moderne dans (intermediate) Manja Bakker di 19:30-20:30 L 04 okt 35 nog plek

Klassieke danstraining (30 jr+) Christien de Jong wo 10:45-11:45 L 25 jan 10 80,00

pilates Lynn Tackaert do 13:45-14:45 L 26 jan 14 4x 28,75

Tapdans Lynn Tackaert do 18:45-19:45 L 23 feb 14 4x 28,75

Jazz dans Jasmijn Grooten do 19:45-20:45 L 26 jan 20 4x 37,50

Klassiek ballet (beginners) Magda Koopman do 20:45-21:45 L 06 okt 35 nog plek

MEDIALAB

website maken Willianne van Hemert wo 16:00-18:00 L 01 feb 4 75,00

fotografie beginners Ronald van Schaik ma* 19:30-22:00 L 23 jan 8 4x 37,50

fotografie gevorderden Ronald van Schaik ma* 19:30-22:00 L 30 jan 8 4x 37,50

website maken Willianne van Hemert wo 19:00-21:00 L 01 feb 4 75,00

* een maal per twee weken

*** prijs per duo

VOLWASSENEN

Page 18: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

VOLWASSENEN

= NIEUW CURSUSAANBOD!!!

* een maal per twee weken

** een maal per maand

ACTIVITEIT DOCENT DAG TIJD LOCATIE START LES PRIJS

MUZIEK

Blokfluitensemble Coert Bremmers di* 19:15-20:15 L 06 sep 18 nog plek

ensemble oude muziek Coert Bremmers di* 20:15-21:45 L 27 sep 14 nog plek

gitaarakkoorden (vervolg) Hans Kenter di 20:30-21:30 L 24 jan 10 97,50

gitaarakkoorden (beginners) Peter van Leeuwen wo 19:30-20:30 L 25 jan 10 97,50

Dwarsfluitorkest Anke de Bruin do** 20:30-21:30 L 29 sep 13 nog plek

Ochtendkoor Brigitte Fiselier vr 09:30-10:30 L 30 sep 28 nog plek

Blokfluitorkest Coert Bremmers vr* 10:00-11:30 L 30 sep 14 nog plek

verkennen van de piano Marike kemper za 12:00-13:00 L 28 jan 8 4x 37,50

Opera lezingen Huub van ‘t Hek div 20:00-21:30 L 4 nog plek

spelen/zingen in een band diverse docenten div in overleg L week 4 15 4x 43,45

SCHRIJVEN

schrijftraining Merel Bruning wo 19:00-20:30 L 01 feb 10 4x 30,00

schrijftraining verdieping Merel Bruning wo 20:30-22:00 L 01 feb 10 4x 30,00

Levensverhalen schrijven Merel Bruning vr 10:00-11:30 L 27 jan 10 4x 30,00

THEATER

Theater volwassenen Luisella Lai ma 19:00-20:30 L 23 jan 14 4x 38,75

Theaterproductiegroep (volwassenen) Luisella Lai ma 20:30-22:00 L 23 jan 14 4x 38,75

Theater voor ouderen Luisella Lai di 10:30-11:45 L 24 jan 10 4x 23,75

Kijken naar toneel Loek van Voorst div 20:00-21:30 L 6 nog plek

Opera lezingen Huub van ‘t Hek div 20:00-21:30 L 4 nog plek

LOcaTiesL: Leeuwenkuil (hoofdlocatie): Keizerstraat 70, schuin tegenover NS station DeventerDO: Deventer-Oost: Han Hollanderplein 1 (tussen de Scheg en NS station Deventer Colmschate)Dv: Diepenveen: Hof van Salland, Dorpsstraat 30B: Bathmen: Dorpshuis Braakhekke, Schoolstraat 6aT: Twello: Kulturhus Jachtlust, Jachtlustplein 11, op loopafstand van NS station Twello

Page 19: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

inschriJven via www.LeeuwenKuiL.nLJe kunt je heel makkelijk inschrijven via www.leeuwenkuil.nl, je ontvangt dan direct een bevestiging per e-mail. Maar je kunt ook een inschrijfformulier ophalen en invullen. Onze algemene voorwaarden staan op de achterkant van het inschrijfformulier en op www.leeuwenkuil.nl

BTwTot onze spijt heeft dit jaar de landelijke belastinginspecteur de ‘culturele’ vrijstelling voor de omzetbelasting beëindigd. Dit betekent dat we verplicht zijn om nu ook naast onze muzieklessen alle cursussen te verhogen met 19% btw, voor die deelnemers die vanaf de start van de cursus 21 jaar of ouder zijn. Om deze cursusprijzen niet nog meer te verhogen, hebben we besloten om de jaarlijkse verhoging van circa 3% niet door te voeren.

gespreiDe BeTaLingDe Leeuwenkuil biedt de mogelijkheid om per automatische incasso in 4 of 8 termijnen te betalen, voor bedragen boven €100,-. Het blijft ook mogelijk om in 1 termijn per automatische incasso te betalen. Wil je toch liever per factuur betalen? Dan brengen wij €5,- administratiekosten in rekening.

KOrTingsregeLingenDe Leeuwenkuil heeft verschillende kortings-regelingen. Een compleet overzicht vindt je op de website www.leeuwenkuil.nl. Voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente Deventer twee regelingen voor financiële ondersteuning: Stichting Leergeld en Rechtop! Meer informatie over dezeregelingen vindt je op: www.leergelddeventer.nl en www.rechtop.nu. Bij beiden kun je tot een bedrag van €200,- als bijdrage krijgen.

ACTIVITEIT DOCENT DAG TIJD LOCATIE START LES PRIJS

MUZIEK

Blokfluitensemble Coert Bremmers di* 19:15-20:15 L 06 sep 18 nog plek

ensemble oude muziek Coert Bremmers di* 20:15-21:45 L 27 sep 14 nog plek

gitaarakkoorden (vervolg) Hans Kenter di 20:30-21:30 L 24 jan 10 97,50

gitaarakkoorden (beginners) Peter van Leeuwen wo 19:30-20:30 L 25 jan 10 97,50

Dwarsfluitorkest Anke de Bruin do** 20:30-21:30 L 29 sep 13 nog plek

Ochtendkoor Brigitte Fiselier vr 09:30-10:30 L 30 sep 28 nog plek

Blokfluitorkest Coert Bremmers vr* 10:00-11:30 L 30 sep 14 nog plek

verkennen van de piano Marike kemper za 12:00-13:00 L 28 jan 8 4x 37,50

Opera lezingen Huub van ‘t Hek div 20:00-21:30 L 4 nog plek

spelen/zingen in een band diverse docenten div in overleg L week 4 15 4x 43,45

SCHRIJVEN

schrijftraining Merel Bruning wo 19:00-20:30 L 01 feb 10 4x 30,00

schrijftraining verdieping Merel Bruning wo 20:30-22:00 L 01 feb 10 4x 30,00

Levensverhalen schrijven Merel Bruning vr 10:00-11:30 L 27 jan 10 4x 30,00

THEATER

Theater volwassenen Luisella Lai ma 19:00-20:30 L 23 jan 14 4x 38,75

Theaterproductiegroep (volwassenen) Luisella Lai ma 20:30-22:00 L 23 jan 14 4x 38,75

Theater voor ouderen Luisella Lai di 10:30-11:45 L 24 jan 10 4x 23,75

Kijken naar toneel Loek van Voorst div 20:00-21:30 L 6 nog plek

Opera lezingen Huub van ‘t Hek div 20:00-21:30 L 4 nog plek

Page 20: Leeuwenkuil cursusbrochure voorjaar 2012

colofoneindredactie: Sanne Lohof

redactie en cursusaanbod:

Gerja Meima

fotografie: Femke Teussink,

Ewout Staartjes en

Karin Straatman

Ontwerp: Houdbaar

Druk: Ipskamp

Disclaimer: Hoewel wij

alle zorg hebben besteed

aan het samenstellen

van het programma,

behouden wij ons het recht

wijzigingen door te voeren

wanneer veranderende

omstandigheden dit

noodzakelijk maken. Zet- of

drukfouten voorbehouden.

Leeuwenkuil

kunstencentrum

Keizerstraat 70

7411 HH Deventer

Tel 0570 665080

[email protected]

www.leeuwenkuil.nl

Onze hoofdlocatie

bevindt zich op nog geen

2 minuten loopafstand van

station Deventer.

Je kunt ons ook volgen op:

facebook.com/leeuwenkuil

twitter.com/leeuwenkuil

leeuwenkuil.hyves.nl