Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

21
[HANDLEIDING I- CARE] In deze handleiding krijgt u een goed beeld van de werking en gebruik van de I-care. 2014- 2015 Strukton Worksphere Energy Challenges Martijn Hendriks

description

De i-CARE is een energie monitoring systeem waarmee je op een computer/tablet/smartphone kan aflezen hoeveel gas en elektriciteit de school verbruikt. Het is best lastig om de gegevens uit te lezen daarom hebben wij een handleiding gemaakt.

Transcript of Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

Page 1: Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

[handleiding I-care]In deze handleiding krijgt u een goed beeld van de werking

en gebruik van de I-care.

2014-2015Strukton WorksphereEnergy ChallengesMartijn Hendriks

Page 2: Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

Inhoudsopgave

Inloggen in uw i-CARE account Pagina 3 t/m 4……………………………………………………

Overzicht pagina 6 t/m 8……………………………………………………

Verbruik pagina 9 t/m 12……………………………………………………

Weer pagina 13……………………………………………………

Instelling Pagina 14 t/m 16……………………………………………………

Pagina | 2

Page 3: Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

Inloggen in uw i-CARE account

Stap 1:

Ga naar de website www.energq.com

Stap 2:

Daarna klikt u op de knop inloggen.Hierna verschijnt een inlog scherm.

Pagina | 3

Page 4: Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

Stap 3:

Nu logt u in met uw e-mail(e-mail van de school) en wachtwoord.Deze gegevens zijn onlangs per email verstrekt.

Stap 4:

Pagina | 4

Page 5: Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

Nu verschijnt er een pagina met een knop, klik op deze knop.

Stap 5:

Er verschijnt een scherm met de keuzes: overzicht, verbruik, weer en instelling. Hierover meer in het vervolg van deze handleiding.

Pagina | 5

Page 6: Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

Overzicht

Pagina | 6

Page 7: Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

Op de afbeelding ziet u het overzichtsscherm dat u als eerste in beeld krijgt wanneer u inlogt en op de knop klikt om verder te gaan naar uw i-CARE. Dit scherm is nu in 6 vakjes verdeeld om over elk vakje apart informatie te kunnen geven.

Vakje 1:

Hier ziet u het verbruik op dit moment van elektriciteit in KW en gas in m3/uur. De kosten van uw huidige verbruik van elektriciteit en gas opgeteld ziet u in €, omgerekend per uur. De gegevens van gas worden 1 x per uur doorgegeven vanuit de slimme meter.

Vakje 2:

Hier ziet u het verbruik van elektriciteit en gas van vandaag tot nu toe in €. Een dag loopt van 00.00 uur t/m 23.59 uur. In dit vakje, vergelijkt uw verbruik vandaag met uw verbruik in het verleden onder vergelijkbare omstandigheden. De wijzer geeft aan of u vandaag bespaart of niet.

Vakje 3:

Hier ziet u het verbruik van elektriciteit en gas van deze maand tot nu toe in €. De laatste drie maanden worden

Pagina | 7

Page 8: Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

genormeerd weergegeven; u kunt direct zien of u in deze maanden heeft bespaard.

Vakje 4:

Hier ziet u uw verbruik ten opzichte van het gemiddelde van andere vergelijkbare huishoudens of organisatie van de vorige maand.

Vakje 5:

Hier ziet u uw CO2 uitstoot van uw school op dit moment, omgerekend naar een maand. U ziet ook hoeveel bomen er nodig zijn om deze uitstoot te compenseren.

Vakje 6:

Hier ziet u maandelijkse energie kosten afgezet tegen uw maandelijks voorschotbedrag. In euro’s ziet u het totale verschil tussen uw voorschot en uw daadwerkelijk verbruik. In de grafiek ziet u per maand uw genormeerde verbruik; u kunt direct zien of u in deze maanden heeft bespaard.

Pagina | 8

Page 9: Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

Verbruik

Pagina | 9

Page 10: Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

Dit is het verbruik scherm dat u aan kunt klikken in de bovenste balk. Dit scherm is nu in 6 vakjes verdeeld om over elk vakje apart informatie te kunnen geven.

Vakje 1:

Hier ziet u het verbruik op dit moment van elektriciteit in W. De kosten van uw huidige verbruik van elektriciteit ziet u in €, omgerekend per uur. Daarnaast ziet u hier uw meterstanden. De bovenste twee standen geven uw verbruik van elektriciteit weer op de piek- en daluren. Wanneer uw geen apart piek- en daltarief heeft, geldt dat u voor beide standen hetzelfde tarief betaalt. Voor uw totale verbruik moet u beide standen optellen. De onderste twee standen geven de teruglevering van elektriciteit weer op piek- en daluren. Dit is alleen het geval als u zelf elektriciteit opwekt en uw productie hoger is dan uw verbruik

Vakje 2:

Hier ziet u het verbruik van elektriciteit van vandaag tot nu toe in € en kWh. Een dag loopt van 00.00 uur t/m 23.59 uur. De normering, weergegeven in kleuren, vergelijkt uw verbruik vandaag met uw verbruik in het verleden onder vergelijkbare omstandigheden. De wijzer geeft aan of u vandaag bespaart of niet.

Pagina | 10

Page 11: Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

Vakje 3:

Hier ziet u het verbruik van elektriciteit van deze maand tot nu toe in € en KWH. De laatste drie maanden worden genormeerd weergegeven; u kunt direct zien of u in deze maanden heeft bespaard

Vakje 4:

Hier kunt u de dagen en maanden aanpassen op de gewenste periode, deze periode word dan weergegeven in vakje 5. Op deze manier kunt u het verbruik vergelijken met andere dagen of maanden.

Vakje 5:

Deze grafiek laat uw elektriciteitsverbruik zien. De normering, weergeven in kleuren, vergelijkt uw verbruik in het verleden onder vergelijkbare omstandigheden. Met behulp van de kalender kunt u de periode selecteren die u wilt zien. In de grafiek zelf kunt u door met de muis te slepen een periode selecteren om in te zoomen. De cumulatieve prestatie grafiek geeft de som van alle besparingen en verspillingen van uw verbruik weer over de geselecteerde periode. Wanneer uw gesommeerde prestatie boven 0 staat dan heeft u over deze

Pagina | 11

Page 12: Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

periode bovengemiddeld verbruikt, wanneer deze onder 0 staat dan heeft u bespaard.

Vakje 6:

Hier kunt u de keuze maken om te kijken naar het verbruik van elektriciteit of gas. Ook kunt u het plaatje aanklikken met de zonnepaneel erop. Wanneer u zonnepanelen heeft kunt u de productie hiervan inlezen in de i-CARE portal. Zo ziet u niet alleen maar teruglevering als u minder verbruikt dan uw panelen produceren, maar u kunt dan apart uw verbruik en uw productie op ieder moment van de dag bekijken. Ook kunt u zien of het rendement van uw panelen nog op het juiste niveau is.

Pagina | 12

Page 13: Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

Weer

Dit is het scherm waar u het weer af kunt lezen er worden in dit scherm zes verschillende ‘’weer’’ -aspecten weergeven .Deze ‘’weer’’ -aspecten zijn:

Temperatuur Windkracht Luchtdruk

Pagina | 13

Page 14: Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

Zonintensiteit Neerslag Lucht vochtigheid

Rechts van de afbeelding van het scherm ziet u zes blauwe pijlen, hier kunt u op één van de symbolen klikken om zo meer informatie te krijgen van een bepaald aspect. Zo kunt u elke weersomstandigheid apart bekijken.

Instellingen

Pagina | 14

Page 15: Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

In dit scherm kunt u uw ingevoerde gegevens zien. Dit scherm is in zeven vakjes verdeeld om over elk vakje apart informatie te kunnen geven.

Vakje 1:

in dit vakje kunt u uw bedrijf type veranderen. Er zijn een aantal mogelijk: school, bedrijfspand, kantoorpand, winkel, melkveehouderij en overig. Ook kunt u in dit vakje de vloeroppervlakte van het pand veranderen en eventueel uw energielabel.

Vakje 2:

Hier kunt u uw net beheerder invoegen. Uw netbeheerder kunt u terugvinden op uw energienota of via(zoeken). U kunt voor elektriciteit een andere netbeheerder hebben dan voor uw gas. Het gaat hier echter niet over uw energie leverancier.

Vakje 3:

Hier kunt u de capaciteit van uw meters instellen. De capaciteit staat vermeld op uw meters en in sommige gevallen op uw energienota. Wanneer u dit niet kunt vinden kunt u de ingevulde waarden laten staan. Deze waarden zijn voor bijna alle huishoudens geldig. Ook kunt u het maatwerkadvies raadplegen dat in kader van Energy Challenges voor uw school wordt opgesteld.

Pagina | 15

Page 16: Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

Vakje 4:

Hier kunt u het vastrecht bedrag invullen van uw energie leverancier (niet van uw netbeheerder). Het betreft het jaarbedrag vastrecht (in sommige gevallen wordt het maandbedrag genoemd op uw nota).

Vakje 5:

Hier kunt u het verwachte verbruik invullen van gas en elektriciteit. Het betreft uw verwachte jaarverbruik.

Vakje 6:

Hier kunt u de tarieven invullen van gas en elektriciteit. Dit zijn de tarieven van uw energieleverancier zonder belasting, btw of andere opslagen. Indien u dubbel tarief heeft dan kunt u dit aanvinken en daarna het daltarief invullen.

Vakje 7:

Dit is het vakje overig hier kunt u eventueel uw voorschot bedrag invullen per maand. Dit kunt u doen om zo te

Pagina | 16

Page 17: Gebruikershandleiding i-CARE 2014-2015

vergelijken of u op de kosten heeft bespaard per maand. Dit kunt u aflezen in het overzicht scherm.

Pagina | 17