Flyer schoolreisje zwerfjongeren 30 sept 2013

1
HUISVESTING VAN ZWERFJONGEREN goede huisvesting helpt jongeren verder MA 30 SEPTEMBER 2013 Tijdens dit schoolreisje staat de huisvesting van zwerf- jongeren centraal en de relatie met de decentralisatie van de jeugdzorg. We stappen in de ochtend op de bus op een treinstation (nog niet bekend) en vertrekken richting de eerste bezoeklocatie. Onderweg zullen de leden van het projectteam hun bevindingen in het land rond huisvesting toelichten. Bij de eerste locatie gaan we vooral in op de huisvesting van zwerfjongeren. Op dit moment zijn we nog bezig met de invulling van het ochtendprogramma. Dit deel van het programma is dus nog onder voorbehoud. Daarna vertrekt de bus richting Nijmegen. Onderweg krijgt iedereen een lekkere lunch. De bus brengt ons naar het Sancta Maria opvanghuis in Nijmegen waar we praten over de huisvesting van zwerf- jongeren, de aansluiting op de jeugdzorg en het onderwijs. Staatssecretaris Van Rijn is ook aanwezig, hij neemt de eindrapportage in ontvangst en zal reageren op de uitkomsten van het programma 1stapvooruit. Aan het eind van de middag brengt de bus iedereen weer naar de opstaplocatie. opstaplocatie nog onbekend opstaptijd circa 9.00 uur einde reis 17.00 uur Inclusief koffie/thee, lunch, drankjes en hapjes en gevulde rugzak! Het Ondersteuningsprogramma Zwerfjongeren 1stapvooruit wordt afgesloten met twee schoolreisjes, voor professionals die zich bezighouden met zwerfjongeren. Wissel ervaringen en tips uit met collega’s uit heel Nederland. Informatief, informeel en nog gezellig ook (met snoepzak)! MEER WETEN? Meer over het Ondersteuningsprogramma vind je op 1stapvooruit.nl. En op jongerenloketnijmegen.nl/algemene- hulpverlening meer over hulpverlening in Nijmegen. Onze eerste reis over zwerfjongeren was op 13 juni jl. en voerde naar Alkmaar en Amsterdam. Op de site van 1stapvooruit staat een link naar het filmpje van deze dag. PROGRAMMA Inschrijven? [email protected] Kom samen met de regiopartners! KOSTEN Aan deze reis zijn GEEN kosten verbonden. De reis is onderdeel van het Ondersteuningsprogramma 1stapvooruit dat gefinancierd wordt door het ministerie van VWS. REIS OP MAAT Op pad met een eigen gezelschap of eigen vraagstuk? Neem contact met ons op via [email protected] voor de mogelijkheden.

description

Informatieflyer over 'schoolreisje' voor professionals.

Transcript of Flyer schoolreisje zwerfjongeren 30 sept 2013

Page 1: Flyer schoolreisje zwerfjongeren 30 sept 2013

HUISVESTING VAN ZWERFJONGEREN goede huisvesting helpt jongeren verder

MA 30 SEPTEMBER 2013

Tijdens dit schoolreisje staat de huisvesting van zwerf-jongeren centraal en de relatie met de decentralisatie van de jeugdzorg.

We stappen in de ochtend op de bus op een treinstation (nog niet bekend) en vertrekken richting de eerste bezoeklocatie. Onderweg zullen de leden van het projectteam hun bevindingen in het land rond huisvesting toelichten. Bij de eerste locatie gaan we vooral in op de huisvesting van zwerfjongeren. Op dit moment zijn we nog bezig met de invulling van het ochtendprogramma. Dit deel van het programma is dus nog onder voorbehoud.

Daarna vertrekt de bus richting Nijmegen. Onderweg krijgt iedereen een lekkere lunch.

De bus brengt ons naar het Sancta Maria opvanghuis in Nijmegen waar we praten over de huisvesting van zwerf-jongeren, de aansluiting op de jeugdzorg en het onderwijs. Staatssecretaris Van Rijn is ook aanwezig, hij neemt de eindrapportage in ontvangst en zal reageren op de uitkomsten van het programma 1stapvooruit.

Aan het eind van de middag brengt de bus iedereen weer naar de opstaplocatie.

opstaplocatie nog onbekend opstaptijd circa 9.00 uur einde reis 17.00 uur Inclusief koffie/thee, lunch, drankjes en hapjes en gevulde rugzak!

Het Ondersteuningsprogramma Zwerfjongeren 1stapvooruit wordt afgesloten met twee schoolreisjes, voor professionals die zich bezighouden met zwerfjongeren. Wissel ervaringen en tips uit met collega’s uit heel Nederland. Informatief, informeel en nog gezellig ook (met snoepzak)!

MEER WETEN?

Meer over het Ondersteuningsprogramma vind je op 1stapvooruit.nl. En op jongerenloketnijmegen.nl/algemene-hulpverlening meer over hulpverlening in Nijmegen.

Onze eerste reis over zwerfjongeren was op 13 juni jl. en voerde naar Alkmaar en Amsterdam. Op de site van 1stapvooruit staat een link naar het filmpje van deze dag.

PROGRAMMA

Inschrijven? [email protected] Kom samen met de regiopartners!

KOSTEN Aan deze reis zijn GEEN kosten verbonden. De reis is onderdeel van het Ondersteuningsprogramma 1stapvooruit dat gefinancierd wordt door het ministerie van VWS.

REIS OP MAAT Op pad met een eigen gezelschap of eigen vraagstuk? Neem contact met ons op via [email protected] voor de mogelijkheden.