Bondsboekje 2014 sept okt

Click here to load reader

 • date post

  04-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  234
 • download

  4

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Bondsboekje 2014 sept okt

 • 1Bondsboekje

  verschijnt tweemaandelijks - werkjaar 2014-2015

  September- Oktober 2014

  KSA Ten Rode - Oostkamp

  www.ksa-oostkamp.be

  V.U. Annelies Malengier

  Olmenstraat 51

  8020 Oostkamp

  0477/476459

 • 2

 • 3Woordje van de Bonds 4Verandering bondsboekje! 5Woordje van het oudercomit 6Spaghettifestijn 7Jaarthema 8Kabouters (1ste en 2de leerjaar) 10Pagadders (3de en 4de leerjaar) 12Jongknapen (5de en 6de leerjaar) 14Activiteiten overzicht 16Knapen (1ste en 2de middelbaar) 18Jonghernieuwers (3de en 4de middelbaar) 20Tokshop 22Wedstrijd van de maand 23Weetjes 24Website 25Tegemoetkoming ziekenfonds 26Materiaalverhuur 27Algemene afspraken 28Sfeerbeelden bondskamp 29Leiderskader 30

  Inhoudstafel

 • 4Woordje van de Bonds

  Liefste KSAers,

  Ons vorig werkjaar hebben we succesvol en in schoonheid af-gesloten tijdens het bondskamp in de Hoge Rielen. Een fantastische week die enkel en alleen kon gerealiseerd worden dankzij de hulp en steun van heel wat mensen. Graag wil ik dan ook iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan het kamp nog eens bedanken! De leiding voor hun eindeloze inzet, de koks voor hun heerlijke creaties, de ouders voor hun vertrouwen in onze leidingsploeg, de leden voor hun enthousiasme: zonder jullie hadden we nooit zon kamp kunnen verwezenlijken!

  Na zon afsluiter heeft iedereen er hopelijk meer zin in dan ooit om er ook dit werkjaar keihard in te vliegen! Voor mij persoonlijk wordt het een werkjaar met een nieuwe uitdaging. Na vijf jaar leiding geven neem ik dit jaar de bondsfakkel over van Eva. Ik wil haar alvast be-danken voor alles wat ze de afgelopen twee jaar voor de KSA heeft gedaan. Haar inzet en inspanningen hebben KSA Ten Rode op alle vlakken doen groeien en daar zal ik tijdens het komende jaar ongetwijfeld de vruchten van kunnen plukken. Een oprechte merci dus, Eva!

  Ik kan dit jaar rekenen op een jonge en enorm gedreven leidersploeg die steeds opnieuw wil verbeteren en vernieuwen en in combinatie met de lachende gezichten van onze leden is dit mijn grootste drijfveer om me als bondsleidster voor de volle 100 procent in te zetten voor de KSA!

  Ik kijk al uit naar een werkjaar waarin de kinderen opnieuw spelen en genieten, de leiding de gekste spellen maakt, de aspiranten zich ontplooien tot echte leiders en waarin prachtige vriendschappen ontstaan!

  Tot snel,Annelies

 • 5Om ons steentje bij te dragen aan het milieu en omdat onze leden steeds vaker (ver) buiten Oostkamp wonen, worden de bondsboekjes vanaf heden niet langer per adres aan huis geleverd.

  Bondsboekjes zullen telkens kunnen worden meegenomen om 16u15 aan de Schakel door de kinderen die aanwezig zijn op de activiteit.

  De kinderen die niet aanwezig kunnen zijn op de activiteit, kunnen het boekje uiteraard de week erna meenemen!

  Wie hierdoor niet op tijd een boekje kan bemachtigen of wie geen nood heeft aan een papieren versie, kan de activiteiten terugvinden op onze site www.ksa-oostkamp.be (activiteiten) of kan het bondsboekje online raadplegen (media -> bondsboekje).

  Verandering bondsboekje!

 • 6Beste ksa-ers en familie

  We staan alweer vol ongeduld te popelen om het nieuwe werkjaar te beginnen .We blikken terug op een tof jaar met leuke activiteiten .Het bondskamp in de Hoge Rielen was ondanks het wisselvallige weer, maar dankzij leiding en de koks , voor de kids een onvergetelijke ervaring .Ook dit jaar staat er weer van alles op het programma om klein en groot te vermaken,zoals startdag ,spagettifestijn , de weekends, .

  Wij hebben als oudercomit reeds onze eerste vergadering achter de rug want ook wij maken onze agendas met veel plezier vrij om de leiding te helpen met hun activiteiten.Wij hebben als OC vooral een ondersteunende functie , een luister-end oor , raad geven ,maar alle beslissingen worden verder genomen door bonds en leiding .

  Bij deze willen we Annelies verwelkomen als nieuwe bondsleider en we wensen haar veel succes .Ook de (nieuwe) leiders , de aspis en alle ksa-ers wensen we een su-pertof werkjaar toe, een jaar waar klein en groot al hun talenten naar boven zullen komen .

  Wij als OC zullen al onze talenten aanwenden om de activiteiten tot een goed einde te brengen.

  We zijn ervan overtuigd jullie vaak te zien bij de activiteiten en bij deze voor iedereen een talentvol ksa-jaar

  Carine en Nathalie

  Woordje van het oudercomit

 • 7Weetjes: Spaghettifestijn

 • 8Jaarthema

  Naast de themas die de bannen elk jaar voor hun groep uitwerken, stelt KSA Noordzeegouw ook elk jaar een overkoepelend jaarthema voor. Dit jaar luidt het thema talent ten top.

  Een thema waar we zeker ook binnen onze KSA mee aan de slag kunnen. Als lid of leiding krijgt iedereen bij ons namelijk de tijd en ruimte om zichzelf te ontdekken. Tijdens het spelen van een spel of het organiseren van een activiteit komen we te weten waar we min of meer goed in zijn en worden zo talenten ontdekt. Het ene talent is misschien subtiel en onuitgesproken, eerder verborgen of niet meteen als talent erkend, terwijl een ander heel zichtbaar en opvallend is. Uiteindelijk heeft iedereen zijn talent en welk talent dat ook mag zijn, je hoort erbij! We gaan bij KSA Ten Rode niet zozeer op zoek naar toptalent, maar stimuleren eerder een zoektocht naar het talent in elk van ons.

  Het ontdekken van talent is verrijkend voor onszelf en vormt een meerwaarde voor onze KSA-groep. Maar pas wanneer we onze talenten samen leggen, kunnen we de grenzen van onze groep verleggen. Samenwerking stelt ons in staat om allerlei uitdagingen aan te gaan en als lid een spel te winnen, als leiding een kamp te organiseren, als oudercomit een eetfestijn op poten te zetten, Elk talent van KSA Ten Rode, van groot tot klein, functioneert als een radertje in de hele machinerie. Zo bouwen we samen aan een sterke groep, waarbij we kunnen terugvallen op een diversiteit aan kennis en kunnen.

  Ik hoop dat elk van jullie er dit jaar in slaagt om zijn of haar talent te ontdekken of aan te scherpen. Vallen en opstaan hoort erbij, want weet: bij ons krijg je de kans om opnieuw te proberen. Ik ben ervan overtuigd dat deze ontdekkingen tijdens jullie jeugdbe-wegingscarrire ook een meerwaarde kunnen betekenen buiten de jeugdbeweging en in jullie verdere leven. Zo wordt ieder lid van KSA Ten Rode een persoon met Talent ten top en daar ben ik als bondsleidster nu alvast trots op!

 • 9Weetjes:

 • 10

  Kabouters (1ste en 2de leerjaar)

  Allerbeste, liefste, stoerste, dapperste, knapste, moedigste en hopelijk sportiefste kabouters! Zijn jullie klaar voor dit eerste boekje van dit nieu-we KSA jaar? Het wordt een spetterend, stoer en sportief jaar, want de Wildcats wachten al ongeduldig op jullie komst op hun school De Kabi-escoela.

  Wie zijn de Wildcats hoor ik jullie al zeggen De Wildcats zijn de sportief-ste en beste vrienden van hl Kabiescoela. Troy is de populairste jongen in de school, want hij is de beste basketbalspeler in heel de school! Dan zijn er ook nog Gabriella en Taylor, de onafscheidelijke vriendinnen, Tay-lor is super goed in school en Gabriella is het mooiste meisje. Maar dan hebben we ook nog de jaloerse Sharpey die jullie nog gaan leren kennen dit jaar...

  De Wildcats hebben jullie uitgenodigd op Kabiescoela, want ze hebben gehoord dat er een stoere motorbende onderweg is naar hun school n ze zijn er een beetje bang van! Die Eastcampdevils bestaan uit Katinka, de leider van de groep, Geofrey de stoere man, Shania het liefje van Geof-rey n Cynthia het kleine zusje van Katinka die eigenlijk ook een beetje bang is van haar zus en de motorbende.Als dit hier allemaal maar goed afloopt

  Na een leuke startdag beginnen we aan het echte werk en zullen we Kabiescoela, de Wildcats en de Eastcampdevils eens leren kennen! Maar zal de kennismaking wel goed verlopen? Dit zal je rap te weten komen als je 27 september komt naar het Wildcats-versus-Eastcampdevils-spel. Het belooft een spannende strijd te worden tussen de twee groepen die doorgaat op de gewone uren van de KSA: 14u-16u15

  Er is een ramp gebeurd!!! De basketballen zijn kapot!?! Wie heeft dit gedaan? n waarom? Dit zullen we eens moeten uitzoeken. Breng alle-maal jullie speurneus en loep mee, want we spelen het Wie-heeft-de-bas-ketballen-kapot-gestoken-spel? Dit gaat door op 4 oktober op de ge-wone uren.

 • 11

  11 oktober is er helaas geen activiteit, want de motorbende is een ritje gaan maken in Eastcamp met hun motoren n de Wildcats moeten dringend oe-fenen voor een basketbalwedstrijd. Door al die ruzie hadden ze geen vrije tijd meer, ai ai ai. Volgende week staan ze weer allemaal voor jullie klaar!

  Dan zijn we al aan 18 oktober en de Wildcats komen nog altijd niet overeen met de Eastcampdevils. We zullen eens De grootste battle ooit doen zodat we eindelijk weten wie de beste in heel Kabiescoela is! Wil je weten wie die titel krijgt? Kom zeker af!

  Kabouters Vinden jullie ook niet dat het eens stilletjes aan tijd wordt dat er vrede komt in Kabiescoela? Ik denk dat het een dikke JA is dat jullie antwoor-den! Voor vrede moet je zeker zijn op het Laten-we-lief-zijn-voor-elkaar-spel en dit allemaal op 25 oktober.

  We zijn al aan het laatste spel gekomen voor dit boekje. MAAR niet getreurd, want het is een spel om U tegen te zeggen! Vandaag, op 1 november, zijn er Rare-beesten-in-Kabiescoela. Nu zijn niet alleen de Wildcats bang, maar ook de stoere Eastcampdevils Zullen jullie hen tonen dat kabouters nog stoerder zijn da de Eastcampdevils en dat jullie niet bang zijn van die rare beesten? Kom dan maar van 14h tot 17h naar de het spokende Kabiescoela. Oeeeeeeeeeeeeeeeh!!!!

  Vergeet niet dat we jullie elke week verwachten in het Kabiescoela uniform en dat is het oranje KSA sjaaltje en niet je mooiste kleren.De activiteiten gaan door de zaterdagnamiddag van 14u tot 16u15 tenzij anders vermeld bij de activiteit in het bondsboekje. In Kabiescoela beginnen we graag op tijd met de les dus hopen we dat alle kabouters op tijd komen.

  De Wildcats en de Eastcampdevils hopen dat jullie met heel veel aanwezig zullen zijn!Vele basket- en motorgroetjes!

 • 12

  Pagadders (3de en 4de leerjaar)

  Dag allerbeste pagaddertjes!

  Hou jullie allemaal klaar voor het nieuwe werkjaar! Samen met Jommeke, Filiberke, de verstrooide professor Gobelijn, de prachtige tweelingzusjes Annemieke en Rozemieke, ons ondeugend duo Kwak en Boemel en niet te vergeten ons aapje Choco, trekken wij allemaal samen op avontuur! Als je benieuwd bent wat er allemaal in Zonnedorp te beleven valt, moet je zeker afkomen!

  Op 27 september trekken we voor de eerste keer op avontuur. Jommeke en zijn vrienden uit Zonnedorp willen jullie graag ler-en kennen en daarom spelen we het Word allemaal vriendjes van Jommeke spel! Dit belooft een vriendschappelijke, gezellige en vooral een reuze leuke middag te worden, dus kom zeker allemaal af!

  Vandaag testen we onze vaardigheden! Jommeke en zijn vrienden staan soms voor grote uitdagingen, Daarom zullen we vandaag eens testen of jullie pagaddertjes even snel, sterk, behendig en slim zijn als ons! Smeer je kuiten maar in voor een ren-je-rot quiz op 4 oktober.

  Snif snif 11 oktober zullen jullie thuis allemaal jullie collectie strips van Jommeke moeten bovenhalen want deze week zijn we op daguitstap met Choco. Jammer genoeg kunnen jullie niet allemaal mee in de vliegende bol Jullie zullen ons een weekje moeten missen want er is dus geen activiteit.

 • 13

  Hier zijn we weer, helemaal klaar om er weer tegenaan te gaan! Op 18 oktober spelen we het Vliegende bol spel. Benieuwd wat dit inhoudt? Kom dan zeker af want Professor Gobelijn is heel wat van plan. Als dat maar goed afloopt

  Professor Gobelijn heeft vandaag een belangrijke mededeling voor jul-lie. Hij wou ons nog niets verklappen maar het ondeugende stel Kwak en Boemel zijn stiekem in zijn laboratorium gaan kijken. Ze zagen speciale brouwseltjes staan! Hopelijk komen we 25 oktober te weten waar Professor Gobelijn mee bezig is door Het uitvinding spel.

  De pompoenen staan al klaar in Zonnedorp, de heksenpakken zijn uit het de kast gehaald. Jaja het is weer zover: Halloween ons favoriete feest, want dan kom je verkleed in een griezelbeest! Deze activiteit gaat door op 1 november.

  Voil, dit zijn de eerste activiteiten. Wij kijken er alvast enorm naar uit! We hopen alle pagadders in grote aantallen te zien met natuurlijk niet te vergeten hun KSA-sjaal. Indien uw kind nog geen sjaaltje heeft, kun je die kopen in onze tokshop. De activiteiten gaan altijd door van 14u tot 16u15 aan de Schakel, we verwachten iedereen op tijd. Indien er vragen zijn kun je altijd het banhoofd contacteren op het nummer 0472/91 98 49 of via e-mail: lindsey_desloover @hotmail.comVele groetjes vanuit Zonnedorp,

  Jommeke, Filiberke, Annemieke,Gobelijn, Rozemieke, Kwak, Boemel & Choco

 • 14

  Jongknapen (5de en 6de leerjaar)

  F.C. De Jonkies ClubnieuwsHej-laba! Welkom beste Jongknapen Welkom bij FC De Jonkies!

  We zijn een bende jonge gasten die 3 jaar geleden zelf een voetbalploeg hebben opgericht. We vonden steun bij Patsy, een echte businessvrouw, onze trotse sponsor met haar BH-Boetiek Patsys BHs! Zonder haar zou de ploeg niet bestaan. Na en voor de match /trainingen vertoeven we in de Bowlingzaak van Karla, genaamd Karlas Kegels. We drinken er vaak een colaatje of twee of drie of

  Onze voetbalploeg heeft elke zondagmiddag match, waardoor we za-terdag de tijd hebben om met jullie te ravotten. Wij kijken er erg naar uit om jullie te ontmoeten.

  Het eerste jaar hadden we wat beginnerspech, zoals ze dat noemen We waren namelijk voorlaatste in het klassement. Maar we herpakten ons in het 2e seizoen, toen waren we slechts derde laatste! Vorig jaar ging het er wat slechter aan toe, we eindigden helaas als laatste. Derde keer, slechtste keer noemen ze dit.

  Zoals elk jaar willen we ons herpakken, maar dit keer is het voor echt. DIT JAAR SPELEN WIJ KAMPIOEN! En jullie hebben de eer om dit te mogen meemaken.

  -------------------------------------------------------------------------------------------Op 27 september vindt zich de jaarlijkse ploegvoorstelling plaats. We zullen aan de hand van een bosspel kennismaken met de verschillen-de spelers en dames. Wees allen welkom zodat we ook jullie kunnen leren kennen! [14u-16u15]

  We maken op 4 oktober ons dorp helemaal onveilig met een span-nend dorpspel. [14u-16u15]

 • 15

  Omdat we dit jaar zeker kampioen willen spelen heeft onze trainster Chantal voor ons een teambuildingsdag georganiseerd. We vertrek-ken s ochtends vroeg om 5u57 en komen pas in de avond terug. Met spijt in het hart moeten we dus melden dat er 11 oktober dus GEEN ACTIVITEIT zal zijn.

  Op 18 oktober gaan we eens echt ZOT doen! We spelen dan een supercool Brugge-op-zn-kop-spel, dit spel zullen we met Jongknap-en van andere KSAs spelen. Hiervoor spreken we af aan de Markt van Brugge om 13u50. Jullie ouders mogen jullie om 17u10 opnieuw komen ophalen op de Markt. We vragen een bijdrage van 2 euro voor deze activiteit.

  Patsy heeft groot nieuws, we mogen internationaal spelen met onze ploeg. Kom allen dus af op 25 oktober voor een super-de-luxe interna-tionaal-vlaggenspel! [14u-16u15]

  Onze spelers houden heel erg van Halloween, sommige meiden niet Maar n ding staat nu al vast en dat is dat we op 1 november een Halloweenactiviteit houden. Jullie mogen jullie hiervoor verkleden in een eng zeemonster, een vampier of een vervloekte pompoen, Jullie zijn allen welkom om 16u15 en mogen terug naar huis om 18u30. (Deze activiteit is zonder avondeten, de kinderen hoeven dus nadien nog thuis te eten.)

  Vele groetjes van Jefke (de aanvaller), Marnix (de middenvelder), Mar-cel (de verdediger), Victor (de keeper), Chantal (de trainster), Patsy (de BH-verkoopster), Karla (de bowlingbazin) en Britney (de cheerlead-ster).

  PS: Bij vragen of problemen kan je altijd bij Marcel terecht op het num-mer 0471/541746 of via het mailadress [email protected]

  Het Klassement

 • 16

  Activiteiten overzicht

  Kabouters Pagadders Jongknapen Knapen Jonghernieuwers

  27 september Wildcats-versus-East-campdevils-spel

  Word allemaal vriendjes van

  Jommeke spel

  Ploegvoorstellings- bosspel

  Het ieuw etje bah spel

  kegel-veld-beek-spel

  4 oktober Wie-heeft-de-basket-ballen-kapot-gesto-

  ken-spel

  ren-je-rot quiz Dorpspel Het dorpsspel hogere landen spel

  11 oktober Leidersdag = geen activiteit! Leidersdag = geen activiteit

  18 oktober Battle Vliegende bol spel Brugge-op-zn-kop-spel

  ! 13u50-17u10 ! Markt Brugge ! 2euro

  Paintball Bakstenentocht

  25 oktober Laten-we-lief-zijn-voor-elkaar-spel

  Het uitvinding spel super-de-luxe inter-nationaal-vlaggen-spel

  Pleinspelen Boomstruikmodder-rolverstop-spel

  1 november Halloween Halloween Halloween

  ! 16u15-18u30

  Het heel donkere griezel in de nacht spel! 19u02 - 21u17

  Meus & Huysentruyt-middag! 11u-15u ! 5 euro

 • 17

  Prik me aan het prikbord

  Kabouters Pagadders Jongknapen Knapen Jonghernieuwers

  27 september Wildcats-versus-East-campdevils-spel

  Word allemaal vriendjes van

  Jommeke spel

  Ploegvoorstellings- bosspel

  Het ieuw etje bah spel

  kegel-veld-beek-spel

  4 oktober Wie-heeft-de-basket-ballen-kapot-gesto-

  ken-spel

  ren-je-rot quiz Dorpspel Het dorpsspel hogere landen spel

  11 oktober Leidersdag = geen activiteit! Leidersdag = geen activiteit

  18 oktober Battle Vliegende bol spel Brugge-op-zn-kop-spel

  ! 13u50-17u10 ! Markt Brugge ! 2euro

  Paintball Bakstenentocht

  25 oktober Laten-we-lief-zijn-voor-elkaar-spel

  Het uitvinding spel super-de-luxe inter-nationaal-vlaggen-spel

  Pleinspelen Boomstruikmodder-rolverstop-spel

  1 november Halloween Halloween Halloween

  ! 16u15-18u30

  Het heel donkere griezel in de nacht spel! 19u02 - 21u17

  Meus & Huysentruyt-middag! 11u-15u ! 5 euro

 • 18

  Knapen (1ste en 2de middelbaar)

  Liefste uhum knapen,

  Hou jullie allemaal maar vast voor een super-uper-duper-ku-per-muper-luber-puberachtig jaar vol met leuke spellen en een fantastische leidingsploeg. Smeer jullie kuiten alvast maar in. Wij zien het alvast zitten. Hopelijk jullie ook.

  27 september Het ieuw etje bah spel

  Haal nog maar eens die vuile kleren van startdag boven, want we vliegen weer eens in de modder. We maken kennis met elkander in een modderig landschap dat plaats vindt aan de Schakel. Van 14 tot 16.15 allen welkom.

  4 oktober Het dorpsspel

  Deze week nemen we Eastcamp City over. Nu we elkaar al ken-nen, wordt he tijd dat Oostkamp dat ook doet. MUAHAHAHA-HAHA Knapen aan de top #bigcitylife. Van 14 u 16.15 worden jullie aan de Schakel IN UNIFORM verwacht.

  11 oktober Geen activiteit

  Helaas geen activiteit, want het is pedagogische studiedag.

 • 19

  18 oktober Paintball

  OPPASSEN GEBLAZEN. De vijand loert in elke hoekje van het bos. Sta dus klaar om jullie forten te verdedigen zodat het niet in de handen van de anderen valt. Allen welkom van 14 u 16 u 15 aan de Schakel.

  25 oktober Pleinspelen

  We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan, want het zijn weer pleinspelen. Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, want we hebben ongeloofli-jke haast.

  1 november - Het heel donkere griezel in de nacht spel #mysterieus

  Jullie worden allemaal van 19.02 u tot 21.17 u verwacht aan de Schakel voor het engste spel van het hele jaar. Maak je borst alvast maar nat, want dit spel is niet van de poes. Tot dan gniffel gniffel. Kom allen verkleed in een enge octopus. Degene die niet verkleed zijn, zullen boeten #calamares gniffel gniffel.

  Dat was het dan. Hopelijk laten deze voorproevertjes jullie al zin krijgen in een fantastisch jaar. Tot dan!

 • 20

  Jonghernieuwers (3de en 4de middelbaar)

  Hellooooo Jonghernieuwers!

  Nu jullie vakantie erop zit en jullie terug begonnen zijn met school willen wij er ook weer aan beginnen! Wij staan te popel-en om jullie terug te zien tijdens onze activiteiten! Jullie zijn nu al wat ouder en daarom krijgen jullie het voorrecht om op zater-dagAVOND activiteit te hebben! Dit gaat altijd door van 19u tot 22u in de schakel, tenzij anders aangekondigd. Hopelijk zien wij jullie talrijk aanwezig met jullie uniform!

  Hier gaan we dan met de activiteiten voor september en okto-ber!

  Op zaterdag 20 september start ons ksa-jaar met een start-dag! Zoals de voorbije jaren moeten jullie niet meer mee doen met de kleintjes maar spelen wij een zweedse omloop! Breng hiervoor douchegerief en reserve kledij mee want jullie zullen een warme douche kunnen gebruiken nadien Jullie worden verwacht om 10u aan de schakel met een lunchpakket voor s middags en natuurlijk in UNIFORM.

  Nu de startdag gepasseerd is kunnen we aan het echte werk beginnen. Onze eerste activiteit op zaterdagavond (van 19u-22u) is het kegel-veld-beek-spel. Wat dit precies inhoud zal je ontdek op 27 september!

 • 21

  4 Oktober: vandaag spelen we hogere landen spel! Geen mens dat er ooit van gehoord heeft, maar wacht maar tot je er bent, je zal niet meer naar huis willen gaan! Be there, zoals gewoonlijk aan ons schakeltje.

  Vandaag geven we jullie een dag je vrij of is het nu andersom? Op 11 oktober dus geen activiteit voor jullie, we zien jullie graag de volgende week!

  Op 18 oktober gaan we eens kijken hoe goed jullie zijn met struiken en bakstenen. En hoe goed jullie je kunnen verstop-pen! Als je al door hebt wat we gaan doen, goed! Als je dat nog niet door hebt, geen paniek we leggen het jullie graag uit om 19u aan de schakel!!

  25 oktober: die dag doen we niets gewoon, we doen nooit iets gewoons! We spelen het boomstruikmodderrolverstop-spel, vreemde naam voor een traditioneel spel. Kom gewoon af en dan zie je wat we doen!

  Om jullie toch nog eens bij daglicht te zien spreken we op zaterdag 1 november om 11u af aan de schakel! We organiser-en een Meus & Huysentruyt-middag en zullen jullie magen voederen. Breng hiervoor 5 mee en geniet van ons festijn tot 15u

  Zo dit is het voor de komende 2 maanden, hopelijk zien jullie het zitten! Wij hebben weer heel veel energie om erin te vliegen! Tot dan Boys & girlzzzzzz

  Gegroet jullie lieftallige leiding!

  xxx

 • 22

  Tokshop

  Als echte KSAer ben jij natuurlijk trots op het feit dat je in de KSA zit en wil je dit aan iedereen tonen! Gelukkig is er onze tokshop met al zijn KSA-kledij en gadgets om jou daarbij te helpen. Je kan er tegen democratische prijzen terecht voor allerlei onmisbare blauw-oranje hebbedingetjes. Hieronder vinden jullie alvast een prijslijst van de basisartikelen:

  Sjaaltje 2,50Hemd (30-36) 22Hemd (38-50) 25T-shirt (KSA) 10T-shirt (KSA Ten Rode, kind) 12T-shirt (KSA Ten Rode, volwassene) 15 Sweater (KSA Ten Rode) 20Tok (muts) 8Mouwschildjes per ban 1Schildje KSA Ten Rode 1Sticker 1Sleutelhanger 1

  De eerste maand van dit werkjaar (t.e.m. 18 oktober) krijgen jullie elke zaterdag na de activiteit de kans om iets te kopen in onze tokshop en vind je er ook de verloren voorwerpen van het kamp terug.

  Daarna zal er elke eerste zaterdag van de maand een tokshop verkoop zijn!

 • 23

  Wedstrijd van de maand

  Vanaf dit jaar zal elk bondsboekje een nieuwe spannende wedstrijd aankondigen en deze eerste keer wordt het een fotowedstrijd!

  We gaan op zoek naar de meest originele foto die aantoont dat jij een echte KSAer bent! Trek dus alvast je KSA kleren aan en haal zoveel mogelijk blauw-oranje accessoires uit de kast om te scoren met jouw foto!

  De fotos kunnen tot 15 oktober doorgemaild worden naar [email protected]!De winnaar van deze wedstrijd wint een tegoedbon voor aankopen ter waarde van 20 euro in onze tokshop!

 • 24

  Weetjes

  Wisten jullie dat

  we dit jaar afscheid nemen van actieve leid(st)ers Lopke Ommeslag, Jolien Talloen, Elien Zwaenepoel, Ines Verhelst, Mieke Decorte, Bram Roets, Griet Rosseel en Jonas Verstraete? Gelukkig kunnen we nog steeds op hen rekenen als vlinders en engageren velen onder hen zich nog voor de organisatie van een randactiviteit! Bedankt voor jullie inzet!

  er vanaf dit jaar telkens een wedstrijd zal te vinden zijn in elk bondsboekje? Waag je kans en doe mee want de winnaar krijgt een prachtige prijs!

  er op het bondskamp in totaal maar liefst 350 kg aardappelen gegeten werden?!

  ... we bij KSA Ten Rode kunnen rekenen op een fantastisch oudercomit dat ons als leiding met raad en daad ondersteunt? Bedankt aan alle ouders die zich ook dit jaar opnieuw willen engageren!

  ... we dit jaar met KSA Ten Rode Oostkamp ons steentje hebben bijgedragen aan het Oostkampse Parkpop? We verzorgdern er de kinderanimatie op zondagnamiddag en verzorgden het hele weekend lang de WC-post en de bekerinruilstand!

 • 25

  Website

  Wie onze website nooit eerder bezocht moet binnenkort ze-ker eens een kijkje nemen! Je vindt er de activiteiten van de komende maanden, een overzichtelijke kalender, een online versie van het bondsboekje, fotos van kampen en activiteiten en nog zoveel meer!

  Surfen naar www.ksa-oostkamp.be!

 • 26

  Tegemoetkoming ziekenfonds

  Ziekenfondsen zoals de CM en het OZ steunen actieve kinderen en jongeren met een tegemoetkoming voor kampen en/of lidgeld.

  Papieren die reeds door ons zijn ingevuld en ondertekend kan je terug vinden bij de inschrijvingsstand na de activiteit of kan je opvragen bij de banhoofden. Je dient daarna enkel nog de persoonlijke gegevens van jouw KSAer in te vullen en het formulier binnen te brengen bij het ziekenfonds.

 • 27

  Wil je graag n van onze tenten huren voor een feestje of evenement? Of wil je een groot eetfestijn geven waarbij onze braad-slede wel van pas zou komen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

  TENT

  Lengte 5 meter Breedte 5 meter Hoogte nok 2,85 meter Hoogte muur 1,85 meter

  Prijs: 1 dag 75 euro (waarborg van 50 euro) weekend 100 euro (waarborg van 50 euro) ! jeugdbewegingen kunnen korting krijgen!

  BRAADSLEDE

  Prijs: 20 euro per dag

  Materiaalverhuur

 • 28

  Algemene afspraken

  Graag willen we met jullie nog onze algemene KSA afsprak-en meegeven zodat onze wekelijkse activiteiten op een vlotte manier kunnen verlopen!

  * De eerste en belangrijkste afspraak: KOM OP TIJD! Elk jaar opnieuw komen heel wat kinderen te laat toe op de activiteit, waardoor de speluitleg steeds herhaald moet worden en we tijd verliezen! Hou er rekening mee dat er omstreeks 14u heel wat verkeer richting de Valkaart gaat (jeugdbewegingen, voetbal,...) en dat jullie dus best op tijd vertrekken om om 14u stipt toe te komen en jullie leid(st)ers hiermee heel blij te maken!

  * Een KSA-er is trots op zijn of haar jeugdbeweging en wil dit maar al te graag aan iedereen tonen. Zoals eerder in dit boekje vermeld, kan je hiervoor terecht bij de tokshop. Uiteraard verplichten wij niemand om zich een volledig nieuwe outfit aan te schaffen, maar toch staan we erop dat elk KSA-lid een sjaaltje draagt tijdens de activiteiten. Zo kunnen we jullie van ver herkennen en weet iedereen meteen dat ze met een echte KSAer te maken hebben!

  * Alle leden van KSA Oostkamp schrijven zich officieel in bij de inschrijvingsstand of bij een banhoofd. Zo zijn jullie het hele jaar door verzekerd en kennen we jullie medische en algemene gegevens. Wie nieuw is en zich liever niet meteen definitief inschrijft, kan drie activiteiten langskomen om te proberen, zonder zich in te schrijven!

  Zoals het spreekwoord het zegt: goede afspraken maken goede vrienden en op die manier maken we er ongetwijfeld een topjaar van!

 • 29

  Sfeerbeelden bondskamp

 • 30

  KABOUTERS

  Hannah Van Eenoo 0479/397251Marieke Malengier 0496/354358Soetkin Zwaenepoel 0494/377095Finn Sabbe 0498/693730Michiel Musschoot 0474/133774Silke DeslooverHaelewyn ZwaenepoelLauren Versluys

  PAGADDERS

  Lindsey Desloover 0472/919849Hannelore Verlinde 0474/785713Martha Fieuws 0474/727803Arne Den Baes 0494/444322Chlo Vanderschraeghe 0472/710755Lara Smis Jakke CoenyeDanille Vandecasteele

  JONGKNAPEN

  Daan Rosseel 0471/541746Laura Deboelpaep 0496/427417Charlotte Verlinde 0474/785731Delfien Acx 0474/525553Glenn Desloover 0474/205900Nils DewulfKeala VanhandsaemeEmiel Taghon

  Leiderskader

 • 31

  KNAPEN

  Femke Ommeslag 0485/286920 Amber Van Hoe 0476/847395 Jens Talloen 0498/248092 Deborah Depestel 0471/384828 Stef Bassle 0474/253244

  JONGHERNIEUWERS

  Lotte Dhoore 0495/826725 Sarah Sterckx 0476/844051 Louise Slabbinck 0476/746668 Roeland Zwaenepoel 0494/377083 Dries Claeys 0478/524677

  HERNIEUWERS Robin Usewils 0478/756960

  BONDSLEIDSTER Annelies Malengier 0477/476459

  FINANCIN Delfien Acx 0474/525553

  MATERIAALVERHUUR Roeland Zwaenepoel 0494/377083 Arne Den Baes 0494/444322

  LEDENADMINISTRATIE Lopke Ommeslag 0485/603704

  OUDERCOMITE Nathalie Alleman 0496/655604

 • 32

  Kalender

  20 september 2014 Startdag

  11 oktober 2014 Leidersdag (geen activiteit)

  17 oktober 2014 Dag van de jeugdbeweging

  24-26 oktober 2014 Aspirantenweekend (Hoogveld)

  1 november 2014 KSA Noordzeegouw trophy

  15 november 2014 Spaghettifestijn & afscheidsreceptie

  21-23 november 2014 Leidersweekend 1 (Hoogveld)

  6 december 2014 Sinterklaas

  17-20 december 2014 Truffelverkoop27 februari - 1 maart 2015 Weekend KAB-PAG-JKN (Merkenveld & Hoogveld)

  6-8 maart 2015 Weekend knapen (Hoogveld)

  13-15 maart 2015 Weekend jonghernieuwers (Brugge)

  21 maart 2015 Wissel-van-ban-dag

  28 maart 2015 Golden Oldies (Oud-Stuivenberg)

  29 maart 2015 Battle der verenigingen

  6-12 april 2015 Paascursus (aspiranten)

  14-17 april 2015 JOEPIE (jonghernieuwers)

  18 april 2015 Check Your Butt (Oostcampus)

  25 april 2015 Aspirantenactiviteit

  26-28 juni 2015 Leidersweekend 2

  6-16 juli 2015 Kamp jonghernieuwers

  16-26 juli 2015 Kamp knapen

  10-17 augustus 2015 Kamp KAB-PAG-JKN te Lokeren

  10-17 augustus 2016 Kamp KAB-PAG-JKN te Kinrooi

  3-10 augustus 2017 Kamp KAB-PAG-JKN te Dilsen-Stokkem