Flyer expo Voor de draad ermee (2014)

2
Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 11-17 uur zaterdag & zondag 13-17 uur Toegangsprijs: volwassenen 4,50, tot 18 jaar gratis Hoofdweg 161 9695 AE Bellingwolde T 0597 - 53 15 09 [email protected] museumdeoudewolden.nl ELKE WOENSDAG GRATIS! In het najaar van 2014 vindt in MOW een grote quilt- en textiel expositie plaats, Voor de draad ermee! quilts en textiel anno nu. Het museum in Bellingwolde staat van 7 september 2014 tot en met 11 januari 2015 helemaal in het teken van bijzondere stof- fen en technieken. Zes Duikvluchtgroepen uit heel Nederland presenteren hun recente vrije textielwerk en themaquilts. Quilten in Duikvlucht staat voor een cre- atieve ontdekkingstocht bij je zelf. Onder leiding van Dineke Ugen maken deze groe- pen inspirerende quilts en textiele kunst- werken. Bij voorkeur spreekt De Duikvlucht over textielwerk met een knipoog naar het experiment, waar anderen misschien de term artquilten gebruiken. Vernieuwing op basis van traditie is zo een duikvlucht te noemen. Dit bleek eerder al uit de expositie Kunst door het oog van de naald, die in de zomer van 2011 in het museum plaats vond. Moderne én historische quilts kwamen in deze expositie samen. In het in 2012 volle- dig verbouwde MOW is nu nog meer ruimte voor deze bijzondere kunstvorm. In de tentoonstelling kan je zeer uiteenlo- pend textielwerk verwachten zoals duo- quilts, transparant werk, driedimensionale textielwerken, themaquilts, landschaps- quilts en een gebruik van spetterende kleuren. De quiltsters van de verschillende Duikvluchtgroepen zullen tijdens de week- enden diverse demonstraties geven. Tijdens de opening op 7 september zal dichter Fieke Gosselaar voordragen uit eigen werk. Een van haar gedichten was een inspiratie- bron voor themaquilts. MOW toont verder een permanente exposi- tie met werken van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman en elke maand een andere kunstenaar uit de eigen regio. Voor de draad ermee Quilts en textiel anno nu | met werk van 6 duikvluchtgroepen Zondag 7 september 2014 tot en met zondag 11 januari 2015

description

Flyer voor de quilt en textielexpositie Voor de draad ermee, van 7 september tot en met 11 januari in MOW te zien. Met diverse en bijzonder textiele werken van zes Duikvluchtgroepen in Nederland.

Transcript of Flyer expo Voor de draad ermee (2014)

  • Openingstijden: woensdag t/m vrijdag

    11-17 uur

    zaterdag & zondag

    13-17 uur

    Toegangsprijs: volwassenen 4,50, tot 18 jaar gratis

    Hoofdweg 161 9695 AE Bellingwolde T 0597 - 53 15 09 [email protected]

    museumdeoudewolden.nl

    ELKE WOENSDAG

    GRATIS!

    In het najaar van 2014 vindt in MOW een grote quilt- en textiel expositie plaats, Voor de draad ermee! quilts en textiel anno nu. Het museum in Bellingwolde staat van 7 september 2014 tot en met 11 januari 2015 helemaal in het teken van bijzondere stof-fen en technieken. Zes Duikvluchtgroepen uit heel Nederland presenteren hun recente vrije textielwerk en themaquilts.

    Quilten in Duikvlucht staat voor een cre-atieve ontdekkingstocht bij je zelf. Onder leiding van Dineke Ugen maken deze groe-pen inspirerende quilts en textiele kunst-werken. Bij voorkeur spreekt De Duikvlucht over textielwerk met een knipoog naar het experiment, waar anderen misschien de term artquilten gebruiken. Vernieuwing op basis van traditie is zo een duikvlucht te noemen. Dit bleek eerder al uit de expositie Kunst door het oog van de naald, die in de zomer van 2011 in het museum plaats vond.

    Moderne n historische quilts kwamen in deze expositie samen. In het in 2012 volle-dig verbouwde MOW is nu nog meer ruimte voor deze bijzondere kunstvorm.

    In de tentoonstelling kan je zeer uiteenlo-pend textielwerk verwachten zoals duo-quilts, transparant werk, driedimensionale textielwerken, themaquilts, landschaps-quilts en een gebruik van spetterende kleuren. De quiltsters van de verschillende Duikvluchtgroepen zullen tijdens de week-enden diverse demonstraties geven. Tijdens de opening op 7 september zal dichter Fieke Gosselaar voordragen uit eigen werk. Een van haar gedichten was een inspiratie-bron voor themaquilts.

    MOW toont verder een permanente exposi-tie met werken van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman en elke maand een andere kunstenaar uit de eigen regio.

    Voor de draad ermee Quilts en textiel anno nu | met werk van 6 duikvluchtgroepen Zondag 7 september 2014 tot en met zondag 11 januari 2015

  • Hoofdweg 161 Bellingwolde

    www.museumdeoudewolden.nl

    07092014T/M 11012015

    VOOR DE DRAAD

    ERMEEQUILTS EN TEXTIEL ANNO NUMET WERK VAN ZES DUIKVLUCHTGROEPEN