GIP EXPO IK

36
GIP EXPO 2010 PSSH - Kunsthumaniora - Hasselt

description

Eindwerken van Industriele Kunst van de Kunsthumaniora Hasselt. Industriele Kunst is uniek in Vlaanderen en bereid de leerlingen voor als technisch tekenaar op de arbeidsmarkt of student productdesign voor de Hoge Scholen.

Transcript of GIP EXPO IK

Page 1: GIP EXPO IK

GIP EXPO 2010

PSSH - Kunsthumaniora - Hasselt

Page 2: GIP EXPO IK

Industriële Kunst

De studierichting Industriële Kunst is uniek in Vlaanderen! Zij richt zich tot jongeren met interesse voor het analyseren, ontwerpen, uittekenen en presenteren van industriële producten, apparaten, machines,...

De leerlingen krijgen naast een algemene vormend pakket een vakgeruchte opleiding.

- Je maakt kennis met de industriële vormentaal en leert die toepassen bij het ontwerpen en het uittekenen.

- Je verwerft inzicht in het ontwerpproces van een product, de ergonomie en de technische aspecten om een product te kunnen vervaardigen.

- Je verwerft kennis om uw ideeën op een juiste wijze te presenteren d.m.v. markerrendering en computerrendering.

- Je tekent aan het einde van de graad industriële Producten.- Je verwerft een behoorlijke kennis van AutoCad en Solidworks

Vanuit het thema ‘Survival’ is de opdracht voor IK voor 2009-2010 ‘Wordl Mobiles’.

Page 3: GIP EXPO IK
Page 4: GIP EXPO IK

UDO

Page 5: GIP EXPO IK

BOLLEN JimmyUDO

In deze tijden van crisis en stress is het belangrijk dat men zich veel ontspant. Sommige mensen ontspannen zich door zich in te spannen en op survival te gaan. Met de “UDO” kan men zich op een comfortabele manier door de woestijn verplaatsen. Iedereen kan fietsen. Fietsen is gezond en fijn. Je maakt plezier terwijl je aan je conditie werkt. Je beenspieren worden er alleen maar beter op. Je zit op een comfortabel stoeltje en door te trappen kom je vooruit. Je zit gelijk je thuis in een zetel zit en je moet fietsen. De UDO of te

wel Undentified Desert Object is speciaal gemaakt voor mensen die graag aan hun conditie werken en tegelijker tijd veel plezier maken. Door de open zijkanten van de UDO kan er verfrissende wind door waaien. Dit zorgt voor de nodige verfrissing tijdens je inspanning. De UDO is geïnspireerd op een diabolo.

Page 6: GIP EXPO IK

Kompas

MesMes

Page 7: GIP EXPO IK

BOLLEN Jimmy

Kompas De storm is ontworpen voor robuust gebruik. Met zijn ronde vorm ligt hij goed in de hand en het kapje zorgt ervoor dat het glas is afgeschermd zodat er geen krassen op kunnen komen. Zo ben je altijd zeker dat het noorden niet kwijtraakt.

MesDe Daggle is een dolk ontworpen voor survival. Het mes snijdt aan twee kanten. Aan een kant staan er tandjes op zodat je kleine takjes kan doorzagen.

Het gat in het midden is zo gemaakt dat het mes vanboven in het puntje scherp is waardoor het simpel is om er een koord door te steken en over te snijden.

Recipiënt De wacan is multifunctioneel. Door de handvat kan je de wacan ook als ‘koffi ekan’ gebruiken. Je kan hem onderste boven ophangen aan de handvat. Door middel van een draai systeem kan je de bus afsluiten en lekt deze geen vloeistof.

Mes

Recipient

Page 8: GIP EXPO IK
Page 9: GIP EXPO IK

LARSEN TomTMX SnowLine

Een comfortabele en milieubewuste manier van vervoer onder extreem koude weersomstandigheden zoals sneeuw en ijs. Een perfect alternatief voor de brandstof verslindende sneeuwscooter die geen enkele bescherming biedt tegen neerslag en koude.

Page 10: GIP EXPO IK

Kompas

Mes

Page 11: GIP EXPO IK

LARSEN Tom

Samen met het kompas, het veelzijdige en onmisbare zakmes en de handige stijlvolle drinkbus bent u perfect uitgerust voor lange tochen in onherbergzame sneeuwgebieden.

De grote, volledig afgesloten bagageruimte is zeer praktisch voor het meenemen en beschermen van al uw noodzakelijke levensbehoeften.

Mes

Recipient

Page 12: GIP EXPO IK

Lenon

Page 13: GIP EXPO IK

LUYTEN RubenLenon

De concorde van de zweefvliegtuigen.Een zweefvliegtuig gebouwt voor buitengewonen prestatie.Dankzij zij aerodynamische vorm zal hij verder en sneler vliegen dan een gewoon standaart zweefvliegtuig het interier is opgebouwt zodat je lange vluchten kunt maken.De canard vleugels zal lenon beteren relaxter voelen in de lucht.

De bungier is de lier van het vliegtuig die met zijn elastiek het vliegtuig met een enorme snelheid de lucht in katapulteren

Page 14: GIP EXPO IK

Kompas

MesMes

Page 15: GIP EXPO IK

LUYTEN Ruben

Angelclaw Een ballistische mes met maar een doel survivaldoormiddel van zijn uitschietbaar lemmet is het mes niet aleen een zeer elegante vorm maar ook zeer verassend Eausterileen recepent die er voor zorgt dat u water word gezuiverd doormiddel van UV licht die bacterien verwijderd

Mes

Recipient

Page 16: GIP EXPO IK

Nevix

Page 17: GIP EXPO IK

MOORS GielNevix

Deze dagen van de 21e eeuw word ecologie een noodzakelijk thema in ons dagelijks leven, de ijskappen smelten, grondstoffen verdwijnen, dieren en planten sterven uit en het uitsterven van het menselijk ras word met de jaren realistischer. uilaat gassen verspreiden C0² in de lucht en van de ozon word gaten kaas gemaakt. Om die problemen allemaal te omzeilen wil ik u graag mijn Nevix –mobile voorstellen, om zo een voorbeeld te stellen aan een ecologisch

oplossing voor een sneeuwvoertuig.Dit is een licht voertuig waarmee men met behulp van een elektrische motor en beenkracht het voertuig tot beweging kan brengen. De conditie van de chauffeur blijft op en top en de ozon word niet aangetast. Het mobiel is ontworpen om over sneeuwige en ijzige oppervlaktes probleemloos te kunnen functioneren.

Page 18: GIP EXPO IK

Kompas

MesMes

Page 19: GIP EXPO IK

MOORS Giel

Ik draag mijn mobiel dan ook op aan bevolkings groepen wonend in sneeuw gebieden en sportievelingen houdend van wintersport. Op een ecologische manier wind de nevix terug energie door gebruik te maken van , wind-energie en zonne-energie. Een externe wind- en zonne-energie centrale slaat stroom op waardoor batterijen terug kunnen worden geladen. Nevix heeft zijn naam te danken aan de Italiaanse vertaling van sneeuw “NEVE”.

Mes

Recipient

Page 20: GIP EXPO IK

Lunics

Page 21: GIP EXPO IK

ORIJE AäronLunics

De lunics een nieuw concept voor ecologisch vliegen. Dit mobiel is ontworpen zodat je met alle comfort kunt vliegen. Heb jij ooit gedroomd van je eigen luchtschip, dit is het luchtschip van de moderne tijd. Het Functioneel, mooi en bedachtzaam ontworpen en makkelijk in gebruikt. Het beschikt over de nieuwste technieken. Voor een veilige vlucht die jij volledig in de hand hebt.

Page 22: GIP EXPO IK

Kompas

MesMes

Page 23: GIP EXPO IK

Mes

Recipient

ORIJE Aäron

Coltell vernoemt naar het italiaanse coltello wat letterlijk mes betekent.Ik wou een mes ontwerpen dat nieuw was van vormgeving en qua functies.De combinatie boksbeugel, bijl, hakmes en een bergklim haak resulteert in een echt survivalinsstrument. Het resultert in een mooi en vernuft design.

Goutte betekent in het frans druppel en het verwijst rechtreeks naar de subtiele vormgeving.

Een kompas dat er rekening bij houd dat het niet aleen functieneel moet zijn maar ook mooi ! Een medicijn voor de dorst dat is het uitgangspunt wat ik had en dit zie rechtstreeks terug komen in de vormgeving van mijn product. Ik inspireerde me op de typische pil die wel allemaal kennen. Deze sterke en duidelijk vormgeving word door getrokken naar de functionaliteit.

Page 24: GIP EXPO IK

Lunics

Page 25: GIP EXPO IK

RENCKENS StevenDelphine

De “Delphine” is een klein overlevingsvoertuigje voor sportievelingen die er graag even een tijdje tussenuit willen knijpen, de zorgen vergeten en alle knopen uit de spieren halen.Om vooruit te komen moet men met de armen draaien, hierbij krijgt men hulp van twee kleine hulpmotoren, het sturen gebeurt met de voeten.De mobiel wordt aangedreven door een kleine waterjet waardoor de voortstuwing geoptimaliseerd wordt. In en uit stappen

doet men door de koepel open te schuiven en de handaandrijving weg te klappen. De twee batterijen worden opgeladen door een zonnepaneel op het voordek.

Page 26: GIP EXPO IK

Kompas

Mes

Page 27: GIP EXPO IK

Mes

Recipient

RENCKENS Steven

“Medallion” is een professioneel kompas om mee te nemen op survivaltocht. Het heeft een draaibare gradenwijzers zodat men altijd goed de weg kan vinden.

“Edge of Life” is een vast mes dat op survival zeker allerlei functies kan vervullen. Het ergonomische design geeft meerdere mogelijkheden om het te hanteren.

De “Thermo thir(s)ty” is een thermoskan ter grootte van een mok met een inhoud van ongeveer 30 cl. Het is erg nuttig op survival zonder te veel plaats in te nemen.

Page 28: GIP EXPO IK

She-Fer

Page 29: GIP EXPO IK

SWINNEN DorienShe-Fer

Na vele schetsen is het mij gelukt om een passend ontwerp voor de doelgroep de ‘zakenman’ te kiezen.

Het idee voor mijn doelgroep komt vooral door mijn vader. Hij is een van de vele zakenmensen die weinig tijd heeft voor ontspanning. Om die mannen toch aan het bewegen te houden, heb ik een mannelijke/stoere hometrainer ontworpen.

Het idee voor het ontwerp komt van het bekende automerk ‘Lamborghini’, die met het scherpe exterieur en luxe interieur design de droomauto is voor alle mannen.

Page 30: GIP EXPO IK

Kompas

Mes

Page 31: GIP EXPO IK

Mes

Recipient

SWINNEN Dorien

Na vele schetsen is het mij gelukt om een passend ontwerp voor de doelgroep de ‘zakenman’ te kiezen.

Het idee voor mijn doelgroep komt vooral door mijn vader. Hij is een van de vele zakenmensen die weinig tijd heeft voor ontspanning. Om die mannen toch aan het bewegen te houden, heb ik een mannelijke/stoere hometrainer ontworpen.

Het idee voor het ontwerp komt van het bekende automerk ‘Lamborghini’, die met het scherpe exterieur en luxe interieur design de droomauto is voor alle mannen.

Page 32: GIP EXPO IK

Scriver

Page 33: GIP EXPO IK

VANDERSTRAETENWernerScriver

De zeemobiel, de Scriver, werkt op ‘groene energie’. De beenkracht van de inzittende en de ontvangen energie door zonnecellen zorgen voor de aandrijving van de propeller van de zeemobiel. De vormgeving van de Scriver is ‘vernieuwend’: het ontwerp werd geïnspireerd op schaatsenrijders, een soort waterinsecten uit de natuur. Het ontwerp zelf is ook ‘vernieuwend ‘want het gaat een stapje verder dan de bestaande boten: het bevat 4 vlotters in plaats van 2 bij een catamaran.

De voordelen van de Scriver zijn talrijk: de Scriver heeft geen fossiele brandstoffen nodig voor zijn aandrijving. Hierdoor is het niet milieuvervuilend. De Scriver is niet afhankelijk van windenergie (de wind is gedurende de dag niet constant aanwezig). In de zeemobiel is er een opbergruimte voorzien. Tenslotte is de Scriver eenvoudig te monteren en demonteren.

Page 34: GIP EXPO IK

Kompas

Mes

Page 35: GIP EXPO IK

Mes

Recipient

VANDERSTRAETENWerner

De kompas is gebaseerd op de vormgeving van de zeemobiel, de ‘Scriver’. De kompas kan je bijna beschouwen als een schaalmodel van de’ Scriver’. Het gebruik van deze kompas geeft je 2 voordelen: het vereenvoudigt het navigeren op zee en het verhoogt de kans op overleven tijdens slechte omstandigheden.

Het mes, de Oval, is een scherp lemmet in een omhulsel met een afgeronde vormgeving: een ovaal. Het lemmet kan in en uit het omhulsel geschoven worden.

Het gebruik van de Oval biedt je veel voordelen: het heeft een sikkelvormig lemmet voor het fi leren van vis. Tenslotte is het mes bruikbaar voor zowel linkshandige - als rechtshandige personen.

Het recipiënt Energy is een energiedrank voor het verbeteren van de mentale prestaties. Energy heeft een sportieve look: het is geïnspireerd op gestroomlijnde auto’s en stealthvliegtuigen.

Page 36: GIP EXPO IK

Kunsthumaniora HasseltGouverneur Verwilghensingel 33500 Hasselt

Tel: 011/26 72 72kunsthumaniora@limburg.bewww.kunsthumaniorahasselt.bewww.technischtekenen.be