ELLE België 107 - Juli 2012

24
® BELGIë - JULI 2012 VLAAMSE EDITIE DE BESTE ADRESSEN VAN KNOKKE TOT DE PANNE INTERVIEW & SHOOT ONZE ATLETEN OP WEG NAAR LON- DEN BIARRITZ SURF & SHOPPING PARADIJS MODESHOOT ALS EEN PRINSES IN DE SAHARA KLAAR IN EEN HANDOMDRAAI 10 RECEPTEN badpakken & bikini’s TE WATER IN STIJL GETEST AAN ZEE TOMATE CREVETTES & DAME BLANCHE VAKANTIELIEFDE LUST OP HET STRAND GEZOND AFVALLEN HET CRAZY SEXY DIEET

description

E-magazine ELLE België 107 - Juli 2012

Transcript of ELLE België 107 - Juli 2012

Page 1: ELLE België 107 - Juli 2012

®belgië - JUli 2012

VLAAMSEEDITIE

de beste adressen van KnoKKe

tot de panne

interview & shootonze atletenop weg naar lon-den

bIarrItzsurf &

shoppingparadijs

modeshootals een prInses In de sahara

Klaar In een handomdraaI

10 recepten

badpakken & bikini’s te water in stijl

getest aan zeetomate crevettes & dame blanche

vaKantIelIefdelust op het strand

gezond afvallenhet crazy sexy dIeet

Page 2: ELLE België 107 - Juli 2012

elle abonnementde vlaamse editie van het grootste modeblad van de wereld elke maand in je bus

Betaal 39e in plaats van 46,80e*

Hoe abonneren ?Simpel en snel : surf naar www.elle.be, mail naar [email protected] of bel naar tel. 0488/016 550 (van maandag tot vrijdag van 13 u tot 15 u, uitgezonderd woensdag) * Aanbod enkel geldig in België tot 25 mei 2012. Abonnees krijgen ELLE België en niet ELLE Nederland in de bus.

Je maandelijkse

portie ELLE aan huis! Abonneer je snel en ontvang 2 nummers

gratis!

Page 3: ELLE België 107 - Juli 2012

abonnementLa

lo G

onza

lez,

ELL

E Be

lgië

, per

sdoc

.

Op de cover: Merle Bergers bij Dominique Models in een badpak van Huit, sjaal als hoofddoek van Lacoste, halssnoer van Blugirl, sandalen van D&G.Productie: Sofie Huybrechts Fotografie: Lalo GonzalezStyling: Carolien SwinnenVisagie: Eva Peeters

reportage39 Theater Aan Zee: voor de

ku(n)stzinnigen onder ons54 De laatste loodjes: onze atleten over

de eindspurt naar Londen67 Kust ze! ELLE verzamelde de beste

adresjes van Knokke tot De Panne90 A.P.C.: oprichter Jean Touitou maakt

lawaai rond zijn merk

mode8 Te water in stijl: vier filmklassiekers

inspireren onze beachlook 94 Shoot: prinses gestrand in de Sahara 108 Shopping: waterproof badmode van

de Spaanse Costa tot Venice Beach

beauty116 Crazy Sexy Diet: tips van Kate Carr, de nieuwste Amerikaanse dieetgoeroe

juli 2012

e l l einhoud

p. 94

p. 10

p. 18

p. 67

lifestyle130 Biarritz: een paradijs voor surfers, shoppers en levensgenieters136 10 zomerrecepten: klaar in een handomdraai144 Lust aan de kust of een snelle wip

op citytrip? Vier vrouwen over hun vakantieliefde

elke maand16 Amélie O. en de mode140 Eco & co: duurzame tips en

down to earth adresjes 148 Elodie Ouedraogo over de laatste rechte lijn

Bikini: Chanel, hals-snoer: Cath’s.

Page 4: ELLE België 107 - Juli 2012

elle mood

blue hawaiiMet deze fijne zomeraccessoires waan je je meteen in Hawaii. Of niet echt, maar met een ukulele, een cocktail, en palmbomen op je bikini is de zomer nog moeilijk stuk te krijgen.

Page 5: ELLE België 107 - Juli 2012

blue hawaii

Page 6: ELLE België 107 - Juli 2012

elle focus

Echte mannen ruiken niet naar zweet. Ze ruiken naar cederhout, naar musk of cypres. Ook al weten we niet precies hoe deze dingen precies ruiken. Maar met onder andere Justin Timberlake, Jude Law en Nicolas Cazalé als poster boys, hoeft dat eigenlijk ook niet per se.

Man oh man

Page 7: ELLE België 107 - Juli 2012
Page 8: ELLE België 107 - Juli 2012

elle agenda

TheaTre aan zee

Page 9: ELLE België 107 - Juli 2012

Theater in duinen en tuinen, in duistere havenloodsen of bij valavond in open lucht en een bruisend festivalcentrum vol muziek in het idyllische Leopoldpark. Dat zijn de ingrediënten waarmee TAZ, het theater- en muziekfestival Theater aan Zee, deze zomer uitpakt in Oostende. Centrale gast van deze zestiende editie is het Leuvense muziektheatergezelschap Braakland/ZheBilding, dat afgelopen jaar de prestigieuze Vlaamse Cultuurprijs voor Podiumkunsten ontving.

TheaTre aan zee

Page 10: ELLE België 107 - Juli 2012
Page 11: ELLE België 107 - Juli 2012

De laaTsTe looDjes

elle interview

« Soms ben ik danig geïntimideerd door die vrouwen. Ik sta scherp, maar zij staan zo droog als iets met hun 7% lichaamsvet, je ziet elk adertje liggen, zo gedopeerd als wat. » Reflecties van onze Olympische atleten in de laatste rechte lijn naar de Spelen.

Page 12: ELLE België 107 - Juli 2012

Bikini shopping

elle shopping

Bakken in de zon, een duikje nemen, een cocktail drinken aan het strand, hunks spotten of, laat ons eerlijk zijn, het slowmotion Baywatch loopje nabootsen. Voor elke beach mood is er een bikini. Of drie. Want bikini’s heb je nooit te veel.

Page 13: ELLE België 107 - Juli 2012
Page 14: ELLE België 107 - Juli 2012

elle beauty

tien op tienKeuzestress? Nu die overvloed aan zomerkleurtjes naar ons lonkt zou het zonde zijn om één tintje nagellak te moeten kiezen. Er is toch een reden waarom je tien vingers hebt meegekregen? Deze zomer kiezen wij voor een zonnige zomerse regenboog, met een nieuw tintje van pink tot duim.

Page 15: ELLE België 107 - Juli 2012
Page 16: ELLE België 107 - Juli 2012

elle beauty

Crazy sexy diet!Gezond blijven en tegelijk je overtollige kilo’s kwijtspelen: nog nooit was het zo gemakkelijk! En dat hebben we te danken aan het dieet van Kris Carr, de nieuwe Amerikaanse foodgoeroe.

Gezond met Groenten

Page 17: ELLE België 107 - Juli 2012

Crazy sexy diet!

Page 18: ELLE België 107 - Juli 2012

elle interview

Page 19: ELLE België 107 - Juli 2012

De naam B.o.B doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, toch is de kans bijzonder groot dat je in de trein of achter het stuur een nummer waarin ofwel hij zijn rapskills uitleent of andere artiesten hun ding laat doen op zijn plaatje mee neuriede. ELLE.be trof de koning van de featurings in Gotenburg waar hij tijdens het MTV World Stage concert optrad voor meer dan 50.000 man.

‘I could really use a wish right now’, prevelde ik toen ik in mijn strijd tegen de tijd op veel te hoge hakken doelloos door de straten van Gotenburg liep. Niet dat ik ‘Airplanes’, de hit van B.o.B en Hayley van Paramore, onder-wijl genietend van het vroege zomerzonne-tje aan het meezingen was, mijn schietgebed was eerder gericht aan mijn engelbewaarder die me met een paar sneakers of het minste gevoel voor oriëntatie uit de nood zou kun-nen helpen. Mijn laatste huppelpasjes waren fataal voor het topje van mijn linkerhak die vanaf dan even dreigend op de straatstenen tikte als het horloge aan mijn pols. Tot overmaat van ramp zakte mijn broek, die ik een paar uur eerder niet meer tot boven-aan dichtgeritst kreeg, langzaam maar zeker naar beneden waardoor ik het zomerbriesje zachtjes op de plek waar mijn onderrug van naam verandert, voelde strelen. Komt ervan, als zelfs de grote baas een cupcake taart laat aanrukken en je sporttennue al een paar weken verdacht fris ruikt. Op aanraden van het steeds nerveuzer wor-

dende persmeisje, dat voor de derde keer in een half uur belde, ‘gewoon om te checken waar ik zo ongeveer was’, dook ik met de ele-gantie van een Olympisch duiker op de ach-terbank van een taxi waar ik ook mijn tweede adem en engelbewaarder vond. Met gierende banden remde de taxi voor de ingang van het statige hotel, het portier zwaaide open en met de elegantie van een Olympisch hink-stap-springer huppelde ik, pikkelend als een piraat met houten been, in de armen van de portier. Alweer door mijn portie tweede adem heen, plofte ik in de lobby naast een zorgelijk kijkend MTV meisje neer. Zij leverde me over aan haar col-lega die me meteen in de lift duwde richting suite 506 waar B.o.B zijn interviewmarathon aan het afwerken was.

Een minuut later schud ik de zanger slash performer met samenwerkingen met Bruno Mars en Jessie J op zijn naam de hand ‘Nice hair’, zegt hij, knikkend naar mijn roze gekleurde toppen. Verlegen mompel ik

Page 20: ELLE België 107 - Juli 2012

iets over een uit de hand gelopen ‘dip dye’ experiment. Hij glimlacht en even ben ik verblind door de grill die zijn onderste tan-den bedekt. Of de rapper ook een sprankel-tje in zijn ogen heeft, weet ik niet, hij houdt ze verborgen achter de donkere glazen van zijn Ray Ban. Met mooie matte montuur, merk ik op. B.o.B lijkt verrast over mijn oog voor detail. Een accessoire of noodzakelijk na een zwaar nachtje? vraag ik. Hij lacht ‘Ik hou enorm veel van zonnebrillen en ze komen na een nachtje feesten inderdaad handig van pas.’ Een antwoord waarmee hij me in het ongewisse laat, ’s avonds krijg ik te horen dat B.o.B de avond voordien effectief een stevig feestje had gebouwd en dag erna geen fel zonlicht aankon.

Dat de 23-jarige Amerikaan ijdel is, kan ik afleiden uit zijn ogenschijnlijk casual maar zorgvuldig samengesteld outfit. Het grijze mouwloze T-shirt hangt losjes over een grijze jeans die met een riem van kogels op zijn plaats gehouden wordt. ‘Ja, die riem, die zorgt wel vaker voor problemen in de lucht-haven. Maar ik ben er gek op.’ Om zijn nek hangt een ketting van houten kralen met een groot zilver kruis. ‘Niet dat ik een reli-gieus man ben ofzo, ik vind dat zilver kruis gewoon heel erg in your face. Dankzij mijn vele reizen leer ik veel over verschillende cul-turen en religies, ik pik overal de beste dingen uit. Als je het onderste deel van het kruis verkort, krijg je een wind-roos, net als de tattoo op mijn onderarm. Vooral het oosten in belangrijk want mijn roots lig-gen in Oost-Atlanta.’

B.o.B werkte al met heel wat vrouwen samen, van Jessie J over Hayley van Paramore tot country zangeres Taylor Swift maar hoe ziet zijn ideale vrouw eruit? ‘Atletisch, sportief en met rondingen op de juiste plaatsen.’ (lacht) En is er een vrouw met wie hij in de toekomst nog wil samen-werken? ‘Ik antwoord niet graag op zulke vragen want eens je dat het universum instuurt, gebeurt er ‘iets’. ‘Iets?’, vraag ik. ‘Ik wil het lot niet tarten. Maar oké, ik zou graag samenwerken met Bjork. Ik leerde haar pas kennen via Innocence, de samenwerking met Timbaland. Daarna heb ik de rest van haar repertoire ontdekt, Homogenic is mijn favoriete plaat. Ik vind haar muziek echt geweldig maar er zijn nog geen concrete plannen, misschien moet ik eens op bezoek gaan in IJsland.’ Vanuit mijn ooghoek zie ik de man van MTV op zijn horloge tikken, tijd om afscheid te nemen. Terwijl B.o.B met een handdruk afscheid neemt, kijkt hij me vanachter zijn donkere brilglazen aan: ‘You’ve got style, you’ve got swag.’ WORD.

(LV)

Page 21: ELLE België 107 - Juli 2012
Page 22: ELLE België 107 - Juli 2012
Page 23: ELLE België 107 - Juli 2012

lust aan de kust

elle relatie

Hoe vreselijk we de term « vakantielief » ook vinden, hebben we er misschien wel allemaal al eentje gehad. Geheime afspraakjes in het holst van de nacht op ongepaste plekken voor ongepaste redenen. Van hevige lust aan de kust tot een snelle wip op citytrip.

Page 24: ELLE België 107 - Juli 2012