DN Journaal 1997

9
NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP 1997 Wij keken elkaar toch een beetje vreemd aan toen de vorst half decernber behoorlijk van zich liet spreken, er was immers al een kampioenschap '97 venteiId! ! Dus moesten wij wel wachten totdat het jaar voorbij was. Naarrnate de tijd vorderde, kregen wij tach goede hoop om kort na Nieuwjaarsdag een N.K, te laten plaatsvinden. keuren; vie1 zwaar tegen, slecht ijs met veel gaswakken. Frans had nog wat gezeild maar zijn oordeel was niet anders. Via Drb kregen wij te horen dat de Brasemermeer er goed bijlag, ter infomatie hier was voor het laatst in 1963 een N. K. verzei Id. Afgesproken dat hij de kant van Rijnsaterwoude rou verkennen terwijl ik het FD~o' Jan Hoewstra Vancrit Friesfand bereikten ons negatieve berichten over een goed bezeilbaar stuk ijs; Tjeukemeer slecht, Sneek niet goed, Fluessen bij Elahuizen slecht enr. enz. 30 december ben ik met Peter van Rooij noy Wee Fakaties gaan bekijken; de eerste, Muiderzand, redeiijk maar bij de Marina werden wij door de beheerder zeer onvriendelijk te woord gestaan, men zag ons liever niet komen, vie1 dus af omdat wij, indien rnogelijk, de zeilers toch wat voorzieningen willen bieden (zoals elektra voor slijpmachines, toiletten, etc. ). Snel onderweg naar Monnickendarn om de tweede rnogelijkheid de Gouwzee te meer aan de kant van Roelofarendsveen en Oude Wetering voor mijn rekening zou nernen. Oudejaarsdag '96 had ik bij de "Veen" in de striernende kou een ontmoeting met Ruud en Nico om te kijken of de beschikbare ruimte groot genoeg voor een N.K. zou zijn. Bij pal Oostenwind zou het mogelijk problemen geven i.v.rn. de altijd aanwezige vaargeul. Voor de zekerheid bij een vriend van mij (Hans Juray) uit Oude Wetering, die zo aan het meer woont, de kaart van Rijkswaterstaat bekeken en gerneten wat de max. beschikbare afstand zeu zijn.

description

alle belevenissen van 1997

Transcript of DN Journaal 1997

Page 1: DN Journaal 1997

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP 1997

Wij keken elkaar toch een beetje vreemd aan toen de vorst half decernber behoorlijk van zich liet spreken, er was immers al een kampioenschap '97 ventei Id! ! Dus moesten wij wel wachten totdat het jaar voorbij was. Naarrnate de tijd vorderde, kregen wij tach goede hoop om kort na Nieuwjaarsdag een N.K, te laten plaatsvinden.

keuren; vie1 zwaar tegen, slecht ijs met veel gaswakken. Frans had nog wat gezeild maar zijn oordeel was niet anders. Via Drb kregen wij te horen dat de Brasemermeer er goed bijlag, ter infomatie hier was voor het laatst in 1963 een N. K. verzei Id. Afgesproken dat hij de kant van Rijnsaterwoude rou verkennen terwijl ik het

FD~o' Jan Hoewstra

Vancrit Friesfand bereikten ons negatieve berichten over een goed bezeilbaar stuk ijs; Tjeukemeer slecht, Sneek niet goed, Fluessen bij Elahuizen slecht enr. enz. 30 december ben ik met Peter van Rooij noy Wee Fakaties gaan bekijken; de eerste, Muiderzand, redeiijk maar bij de Marina werden wij door de beheerder zeer onvriendelijk te woord gestaan, men zag ons liever niet komen, vie1 dus af omdat wij, indien rnogelijk, de zeilers toch wat voorzieningen willen bieden (zoals elektra voor slijpmachines, toiletten, etc. ). Snel onderweg naar Monnickendarn om de tweede rnogelijkheid de Gouwzee te

meer aan de kant van Roelofarendsveen en Oude Wetering voor mijn rekening zou nernen. Oudejaarsdag '96 had ik bij de "Veen" in de striernende kou een ontmoeting met Ruud en Nico om te kijken of de beschikbare ruimte groot genoeg voor een N.K. zou zijn. Bij pal Oostenwind zou het mogelijk problemen geven i.v.rn. de altijd aanwezige vaargeul. Voor de zekerheid bij een vriend van mij (Hans Juray) uit Oude Wetering, die zo aan het meer woont, de kaart van Rijkswaterstaat bekeken en gerneten wat de max. beschikbare afstand zeu zijn.

Page 2: DN Journaal 1997
Page 3: DN Journaal 1997
Page 4: DN Journaal 1997
Page 5: DN Journaal 1997
Page 6: DN Journaal 1997
Page 7: DN Journaal 1997
Page 8: DN Journaal 1997
Page 9: DN Journaal 1997