depeelbruist mei 2012

19
DE PEEL MEI 2012 WWW.DEPEELBRUIST.NL GRATIS MEENEMEN! BUITEN STADSE HIPMAKERS STRAK JE BIKINI IN MAAK JE NIET DIK RONDJE HELMOND DE PEEL BRUIST VAN ACTIVITEITEN

description

 

Transcript of depeelbruist mei 2012

Page 1: depeelbruist mei 2012

DE PEEL mEi 2012 www.DEPEELbruist.nL gratis mEEnEmEn!

buitEn stadsehipmakers

strakje bikini in

maak je niet dik

rondje helmond

DE PEEL bruist van activitEitEn

Page 2: depeelbruist mei 2012

18

Inhoud

6

8

11

uitgEvEr Nederland Bruist… C.V.

FranchisEmanagEr KemmeKoolen

EinDrEDactiE Nederland Bruist

vormgEving KemmeKoolen

thEmatEkstEn Lon te Poel

oPLagE 7.500 Exemplaren

contact DE PEEL bruist

Vossenbeemd 111e, 5705 CL Helmond

Tel. 088 7340036, [email protected]

www.depeelbruist.nl

contact hooFDkantoor

Nederland Bruist... C.V.

[email protected]

www.nederlandbruist.nl

Colofon

Copyright nederland bruist... C.V. het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. © 2012 nederland bruist... C.V. merknaam de peel bruist is een merknaam en eigendom van nederland bruist... C.V. deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. nederland bruist... C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. in dezelfde reeks verschijnen o.a. ook: alkmaar, de amerstreek, breda, de maasroute, den bosch, haarlem, nijmegen, land van Cuijk, rivierenland, tilburg, Utrecht, land van maas en Waal, Veenendaal,rhenen en Wageningen, Wijchen, Uden…

12

F l o r i j n 1 7 , D e u r n e | T 0 4 9 3 4 4 0 3 0 2 | w w w . v l o e r e n i m p o r T . n l

TT TEGELTRENDDE BASIS GELEGD

vloer- en wandtegels natuurstenen vloeren vloerverwarming multiplank lamelparket pvc vloeren / handyfloor solidfloor terrasvloeren mozaïek voegenfix onderhoud

800 m2 showroom

met de nieuwste vloeren trends

6 dagen per week geopend

van 10.00 – 17.30u vr. tot 19.00u za. tot 17.00u

v o o r e e n S t i j l v o l t e r r a SBUITENLEVEN MET MOOIE BESTRATING

3

Page 3: depeelbruist mei 2012

met het mooie weer gaan we weer een actief seizoen tegemoet. de peel bruist van activiteiten! er is zoveel te doen dat we zelfs ruimtegebrek hebben op onze vier evenementen pagina's. We hebben de lijst in dit boekje aardig moeten inkorten en de complete versie kun je vinden op www.depeelbruist.nl.

deze maand in de peel bruist aandacht voor de lijn, want welke dames willen er niet strak hun bikini in? We hebben vijf tips om gezond te leven en niet verder aan te komen. daarnaast kunnen we ook naar bai-line of naar jeannette van dommelen om verder te werken aan ons schoonheidsideaal. om af te vallen kun je natuurlijk ook gaan fietsen, 'rondje helmond' is dan een mooi begin! als je dan nog een fiets nodig hebt, hebben we een artikel over hippe stadsfietsen.

huizenbezitters opgelet! het energielabel wordt ver-plicht. je kunt je huis straks niet meer verkopen als het niet is voorzien van een energielabel. richard de beer van 1rgielabel.nl vertelt er alles over.

bij Galerie bogaard art begint weer een geweldige expositie met meer dan 250 beelden en schilderijen. een echte aanrader om vrijblijvend even langs te gaan, want het is één van de mooiste plekjes van nederland én gelegen langs rondje helmond.

Verder in deze uitgave natuurlijk de uitgaanstips in de regio, de puzzel, de horoscoop en een heerlijk koffierecept.

niet alleen wij als redactie, krijgen leuke reacties op het magazine. ook onze adverteerders krijgen goede respons én – nog belangrijker – nieuwe klanten! Wilt u ook adverteren neem dan snel contact op.

kijk ook eens op onze site www.depeelbruist.nl en volg ons op twitter @depeelbruist.

bruisende groeten,

de peel bruist 088-7340036

Voorwoord

De Peel Bruist is ook digitaal!Maak kans op een leuke prijs! Schrijf je in voor het digitale magazine of volg ons op Twitter.

www.depeelbruist.nl @depeelbruist

Dit gratis magazine is mogelijk gemaakt door onze adverteerders!

Bruisende lezers…

Heeft u een nieuwe collectie of is uw verbouwing afgerond? Vertel het ons! Wij twitteren het weer door!

4 5

Page 4: depeelbruist mei 2012

Oubollig hipOndanks de ruime keuze aan moderne fietsen blijft de omafiets razend populair. De omafiets, ook wel opoefiets genoemd, is een damesfiets met een design dat stamt uit de negentiende eeuw. Na jaren van afwezigheid is deze ouderwetse fiets helemaal terug. De tweewieler is vandaag de dag verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en prints, met versnellingen en een combinatie van terugtraprem, trommel- of handremmen. Je bent helemaal up-to-date en hip als je een extra bagagedrager of een fietskrat aan de voorkant van jouw omafiets monteert.

Stadse hipmakership, stoer en opvallend. je komt de fiets op straat in alle soorten, maten en kleuren tegen. niet zo vreemd, want ondanks zijn leeftijd is de fiets nog steeds een van de populairste transportmiddelen in ons land. Wie zich in de zomer snel, zorgeloos en vooral stijlvol door de stad wil verplaatsen, kiest voor een hippe stadsfiets. bruist zocht voor jou vier exemplaren met een hoog fashiongehalte.

Bakkie bakkie Fietsen is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel gezond.

een goede reden om je kids ’s ochtends op de fiets naar school te brengen. makkelijker gezegd, dan gedaan. Want hoe krijg je dit als mama of papa voor elkaar met drie kleintjes? nou, gewoon op de bakfiets. kids in het bakkie en trappen maar.

een bakfiets is geschikt om een tot vier kinderen tot ongeveer zeven jaar mee te vervoeren. de klassieke bakfiets heeft drie

wielen, maar voor wie het aankan zijn er ook tweewielers verkrijgbaar. ook makkelijk als je boodschappen gaat doen!

Oplaadbare fietsWel een gezonde blos op je wangen willen hebben van het fietsen, maar geen zin om te trappen? Geen probleem. Met een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, kun jij toch heerlijk rondtuffen zonder vermoeid te raken. De elektrische fiets is een standaard fiets die wordt gevoed door een oplaadbare batterij die je gewoon thuis in het stopcontact kunt opladen. Bang om onderweg toch met lege batterijen langs de kant van de weg te belanden? Check voordat je gaat toeren oplaadpunten.nl voor laadpunten bij jou in de buurt. Door de groeiende populariteit van de e-bike komen er dagelijks nieuwe oplaadpunten bij.

Paperboy bike Voor de stoere fietsers onder ons hebben wij de cruiser geselecteerd. Op deze lowrider is het een genot om in

de zon door de stad te crossen. Cruisers, ook wel bekend als beach cruisers, zijn originele Amerikaanse fietsen uit

de jaren dertig tot vijftig. De fiets werd erg bekend onder krantenbezorgers. Een cruiser met een mand voorop wordt

daarom ook wel een paperboy bike genoemd. De brede balloonbanden, brede sturen en een relaxte zithouding zijn typische kenmerken voor dit type fiets. Daarnaast worden deze opvallende fietsen veelal van aluminium gemaakt en

zijn ze van alle gemakken voorzien.

De retro scooter is in dit rijtje misschien een vreemde eend in de bijt, maar zeker de moeite waard. Want wie kan deze Italiaanse ouderwetse, romantische scooter nou weerstaan?! De scooter wordt gekenmerkt door veel chroom, mooie ronde klokken en een dynamische, golvende vormgeving en is in het voorjaarszonnetje zeer populair onder niet-fietsers.

Retro brommen

voor buiten

Fietsen is en blijft veruit de makkelijkste manier om

korte afstanden af te leggen bee

ldm

ater

iaal

: Fie

tsfa

brie

k

6 7

Page 5: depeelbruist mei 2012

in de tweede kamer is een wetsvoorstel in behan-deling die de verkoop van een woning zonder ener-gielabel vanaf 1 januari 2013 onmogelijk maakt. dit betekent dat er een sanctie volgt als een woning zonder energielabel wordt verkocht. ook moeten dan nieuw opgeleverde woningen voorzien zijn van een energielabel. eigenlijk is het energielabel al vanaf 2008 verplicht bij de verkoop van een woning. het was echter zo dat er geen gevolgen waren als de woning werd verkocht zonder energielabel. dit gaat dus veranderen.

'Wij zijn inmiddels al sinds 2008 gecertificeerd voor het verstrekken van energielabels en maat-werkadviezen energiebesparing. onze certificering wordt jaarlijks gecontroleerd door dekra (voorheen kema). enkel gecertificeerde bedrijven mogen energielabels voor woningen verstrekken. in deze regio zijn wij één van de weinige bedrijven die gecertificeerd zijn. Wij hebben sinds 2008 al meer dan 2000 energielabels vervaardigd en worden door de dekra gecomplimenteerd voor onze deskundig-heid. tot op heden zijn deze energielabels voorna-melijk vervaardigd in opdracht van woningstichtin-gen en het energieloket eindhoven, maar inmiddels zien ook particulieren steeds meer het nut van het energielabel in aangezien deze het energieverbruik van de woning inzichtelijk maakt en energiebespa-rende voorzieningen worden voorgesteld'.

aan het woord is richard de beer, directeur van 1rgielabel.nl. tot voor kort vervaardigde de mede-

werkers van 1rgielabel.nl enkel in de regio ener-gielabels. inmiddels is de dekking met aangesloten epa-adviseurs bijna landelijk en kunnen zij in heel nederland woningen voorzien van een energielabel.

'makelaars en particulieren die hun woning te koop hebben staan realiseren zich niet dat er door de verplichting – naar wij verwachten – vanaf oktober van dit jaar er veel vraag zal zijn naar een ener-gielabel. om aan deze vraag te kunnen voldoen hebben wij ons werkgebied dus fors uitgebreid. als er via de website een offerte door een klant wordt aangevraagd, dan zal deze binnen 24 uur, per e-mail worden opgestuurd. indien er opdracht wordt gegeven dan wordt er direct door de epa-adviseur een afspraak gemaakt om het energielabel op te nemen. binnen 2 werkdagen ontvangt de klant dan het energielabel'.

het is dus verstandig van eigenaren van te koop staande woningen om dit energielabel tijdig aan te vragen. de kosten voor een energielabel vallen alleszins mee. dit varieert van € 139,- voor een tussenwoning of appartement, tot € 235,- voor een vrijstaande woning met een inhoud kleiner dan 1.500 m3.

1Rgielabel.nlkapelstraat 3 te beek en donk, 0492-820090 www.1rgielabel.nl, e-mail: [email protected]

1Rgielabel.nl voor het energielabel van uw woningVerkoop woning zonder energielabel vanaf 1 januari 2013 niet meer mogelijk

richard de beer, directeur 1rgielabel.nl

8 9

Page 6: depeelbruist mei 2012

Hét energetische wellness-systeem. De pure weldadige energie van Wellplate pakt het probleem van cellulitis en teveel centimeters bij de basis aan.

Nieuw! WellplateBeauty & HealtH Jeannette

met Wellplate kunt u uw figuur plaatselijk corrigeren. Zo kunt u bijvoorbeeld de omvang van de bovenarmen, buik en benen verminderen en cellulitis reduceren. Uw huid zal er gezonder en frisser uitzien. U zult zich ook beter voelen doordat afvalstoffen uit uw lichaam worden afgevoerd. ook mensen met o.a. reuma en spier- of huidproblemen heb-ben baat bij deze nieuwe behandelmethode.

Wellplate combineert infrarood en mineralen en koolstof-vezels tot een weldadige en werkzame energiebundel. de stofwisseling en het lymfesysteem worden hierdoor direct gestimuleerd.

bel voor meer informatie of een afspraak 06-28201242.

GezondFitSlankWellplate

Wellplatebeauty & health jeannette

de trompetter 10 5735 hl aarle-rixtel tel. 06-28201242 [email protected]

Wellplate

POSTELSTRAAT 38C

5711 EN SOMEREN

TEL. 0 4 9 3 - 4 7 2 4 4 1 [email protected] W W . INVERNO.NL

10 11

Page 7: depeelbruist mei 2012

Vermijd caloriebommen van recepten in de categorie caloriearme diëten staan diëten die gebaseerd zijn op het beperken van het aantal dagelijkse calorieën. Volgens de richtlijnen heeft de gemiddelde man dagelijks 2500 kcal nodig om goed te functioneren, voor een vrouw is dat 2000 kcal. door de hoeveelheid calorieën te verminderen val je af. Voor mensen die snel en veel willen afvallen is dit een goede optie. Zorg er wel voor dat je voeding voldoende vitamines en mineralen bevat.

Ontbijt als een koning, lunch als een heer, diner als een sloeberCreëer zes eetmomenten per dag om de vetverbranding op gang te houden. Wereldwijd hebben mensen die ontbijten een beter gewichtsbehoud in vergelijking met mensen die het ontbijt overslaan. maaltijden overslaan maakt dat je eetlust gaat schommelen en je verbranding lager wordt.

No more koolhydraten de kop zegt het eigenlijk al. een koolhydraatarm dieet is gebaseerd op het minimale nuttigen van brood, aardappelen, pasta en andere producten die koolhydraten bevatten. er zijn dieetgoeroes die het gebruik van (veel) koolhydraten afraden. mocht je er toch voor kiezen om met de vijand aan de haal te gaan, kies dan voor producten met goede koolhydraten.

Vervang cocktails door groene theemaak van groene thee je nieuwe beste vriend! alcohol vermindert je gewichtsverlies en zit boordevol suikers. Groene thee daarentegen zuivert je lichaam. toch zin in een vrolijk drankje? natuurlijk kun jij je favoriete zomerdrankje ook maken zonder alcohol. stap 1: pureer een mix van fruit, stap 2: voeg verse sinaasappelsap toe, et voilà: een heerlijke gezonde fruitcocktail.

Run baby run met alleen gezond eten kom je er niet. bewegen is noodzakelijk om af te vallen. het is dan ook verstandig om je aan te melden bij een sportschool. je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker buiten te gaan sporten. laat ook de auto eens iets vaker staan en leg korte afstanden te voet of per fiets af. hier help je niet alleen je lichaam mee, maar het is ook nog eens goed voor het milieu. tot slot: neem rust. te weinig rust leidt tot veel stresshormonen, wat de vetverbranding doet afnemen.

Wortels in plaats van chips, fanatiek sporten en heel veel water drinken. nu die welverdiende vakantie voor de deur staat, is het hoog tijd om iets aan ons vetpercentage te doen. onder een dikke trui zijn de extra kilo’s niet te zien, maar in bikini wordt dit een heel ander verhaal.

Het moment om calorieën te tellen is aangebroken. en omdat wij niet de beroerdste zijn, helpen wij je graag om deze zomer stralend over het strand te paraderen. lees hier de tips!

12345

Strak je bikini in

Maak je niet dik!

(bikini's verkrijgbaar bij inverno)

12 13

Page 8: depeelbruist mei 2012

De zomer is in aantocht. Bij de gedachte aan rokjes en meer zomerse kleding ‘evalueren’ veel vrouwen automatisch hun figuur. Daarom is het nu een mooi moment om aan je figuur te gaan werken.

Met een strakker lijf de zomer in

Bailine Helmond

Stevig afvallen? Alleen centimeters verliezen op je heupen? Of

meer spieren en minder vet? Je komt strakker in je vel te zitten

met elektrotraining van Bailine. Een wetenschappelijk ontwik-

kelde methode uit Scandinavië. Terwijl je ontspannen ligt, wor-

den je spieren gericht getraind. We helpen ook met persoonlijke

voedingsadviezen, beweging en motivatie.

Bailine is de snelst groeiende fi guurstudio van Nederland. Voor

vrouwen, door vrouwen. Volg ons programma en wij garande-

ren succes!

BAILINE HELMOND • 0492 - 52 15 81 • [email protected]

W W W . B A I L I N E . N L

Ontdek het geheim uit Scandinavië en boek een gratis proefbehandeling!Bel of mail Jolanda voor een afspraak.Bel of mail Jolanda voor een afspraak.

Het kan!Makkelijkcentimetersverliezen,precies waarjij dat wilt.

adv Bailine depeelbruist mrt2011 v01.indd 1 22-02-11 18:29

'elke vrouw is met haar figuur bezig en wil graag strakker in haar vel zitten', vertelt jolanda van Gennep, eigenaresse van figuurstudio bailine in helmond. 'door mee te helpen aan een mooier figuur, helpen we vrouwen weer blij met zichzelf te worden'. bailine is zeer laagdrempelig. met één telefoontje kan een afspraak gemaakt wor-den voor een kennismakingsgesprek met gratis proefbehandeling. 'We leggen dan precies uit hoe bailine voor je werkt.'

'bij bailine ga je strakker in je vel zitten, zonder naar de sportschool te gaan en moeilijke oefe-ningen te doen. het is een beproefde methode, waarin je in een half uur tijd je spieren net zoveel inspant als met drie uur intensieve fitness. en het bijkomende voordeel is dat je na een bezoek aan bailine achteraf geen spierpijn hebt.' spie-ren worden verstevigd en je verliest centimeters in omvang. Vaak is na 5 behandelingen al resultaat zichtbaar en voelbaar, precies waar jij

het wilt. resultaten be-haald bij bailine blijven niet onopgemerkt. ‘We merken dat er heel veel mond op mond reclame is voor onze methode om strakker in je vel te gaan zitten. het is toch prachtig als je compli-menten krijgt voor je strakke figuur?'

bailine helmond is onderdeel van Gezond Fit en mooi, praktijk voor natuurgeneeskunde en wordt daarom deels vergoed indien men een aanvullende verzekering heeft voor alternatieve of complementaire geneeswijzen.

GeZOnD Fit en MOOi, praktijk voor natuurgeneeskunde bailine helmond jolanda van Gennep Weg op den heuvel 139, helmond 0492-521581, [email protected] www.gezondfitenmooi.nl lid V.b.a.G WWW.aFslankenhelmond.nl

Vorig jaar meer dan 3.500 inzendingen!

Vakantiepuzzelen

7.500 puzzelboekjes = 7.500 potentiële klanten! de peel bruist komt in de zomervakantie weer uit met een speciale puzzeluitgave. er kunnen leuke prijzen worden ge-wonnen. Wilt u als bedrijf deelnemen? neem dan snel contact met ons op, tel. 088 7340036, of mail naar [email protected].

Voor meer informatie: kijk op www.depeelbruist.nl/puzzelboekje

DE PEELGRATIS MEENEMEN!

JULI – AUGUSTUS 2011 | WWW.DEPEELBRUIST.NL

VAKANTIEPUZZELENPUZZEL EN WIN FANTASTISCHE PRIJZEN!

MET DE PEELAGENDA

14 15

Page 9: depeelbruist mei 2012

Wat heeft het

Servicepunt Leren en Werken u te bieden?

Wij geven advies op maat!

Werkgevershet servicepunt leren en Werken kan iets voor u betekenen als het gaat om de invulling van één of meerdere vacatures in uw bedrijf. in nauwe samenwerking met het UWV Werkbedrijf en de gemeenten in de regio zoeken we voor u de juiste kandidaat voor een vacature en, indien nodig, bekijken we welk opleidingstraject daarbij kan/moet worden ingezet.

U krijgt als werkgever een steuntje in de rug, in de vorm van een Werkcheque, wanneer u een jongere (woonachtig in de sre-regio) in dienst neemt. deze subsidie kan oplopen tot € 5.500,-. de voorwaarden vindt u op www.werkcheque.nl

WerkzoekendenU zoekt een baan, maar u heeft nog onvoldoende kennis en vaardigheden voor de gewenste functie? Geen nood! servicepunt leren en Werken regio helmond / de peel geeft informatie over de arbeidsmarkt, opleidingen, omscholing en het verzilveren van uw ervaring. 'het servicepunt leren en Werken is er voor jong en oud'.

leren en werken helmond/de peelOp het Servicepunt kunnen werkenden en werkzoekenden terecht met vragen over opleiding op maat, omscholing en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.Ook kunnen werkgevers hier terecht voor vragen rondom scholing, loopbaanontwikkeling van het huidige personeel, toeleiding en in- en doorstroom van personeel en om- en bijscholingsprojecten. Voor meer informatie: www.lerenenwerkenhelmond.nlTelefoonnummer 0492-845840 Email [email protected]

Wie werkt én leert presteert!

leren en werken helmond/de peelWerkplein regio helmond, Churchilllaan 109, helmond, tel. 0492 - 786780 www.lerenenwerkenhelmond.nl

Scooter Center Helmond

d e r e t r o - s p e c i a l i s t

• reparatie en onderhoud voor alle scooters 2 en 4 takt• beurtjes klaar terwijl u wacht• scooterverhuur• verkoop en inkoop diverse gebruikte scooters

RetRo € 999,-*

grote open dag • grote open

dag

3juni

EVENTS: JAZZ IN CATSTOWN HELMOND LET’S DANCE

20 MEI 4 gangenmenu

€ 19,75

Het Veerhuis nieuwe stijlgezellig, licht, kleurrijk en betaalbaar

B o s s c h e w e g 3 1 , B o e r d o n k | T 0 4 9 2 - 4 6 1 8 8 9

w w w. r e s Ta u r a n T h e T v e e r h u i s . n l

1ste tussendijk | Helmond | 0492-474193 | WWW.scootercenterHelmond.nl

Page 10: depeelbruist mei 2012

Boga ard artKunst op toplocatieDesign interieurarchitectuur

Kunstmanifestatie van za 5 mei t/m zo 3 junigrote beelDentuin (2,5 ha) en galerie met meer Dan 250 beelDen en schilDerijen!

geopenD: za, zo, hemelvaartsDag en tweeDe pinKsterDag van 12.00 tot 17.00 uur

r.Design, olv interieurarchitect rein veenstra, aDviseert en ontwerpt nieuw-

bouw- en verbouwplannen voor particulieren en beDrijven en realiseert

totale interieurinrichtingen.

www.bogaarDart.nlwww.reinDesign.nl

bogaard art en r.-Design zijn gevestigd in studio de waag - grote overbrug 1 - helmond. voor inlichtingen bogaard art tel. nr. 0492-536591; r.-Design tel.nr. 0492-545571

Page 11: depeelbruist mei 2012

Berkendonk

Boscotondo

Brandevoort

Dierdonk

Middeleeuws kasteel

Havenplein

De Warande

0 1 km

45 km fietsen, lopen, steppen, solexen of segway-en langs de leukste plekjes

Rondje Helmond

voor info: www.rondjehelmond.nl

Evenementen ‘Rondje Helmond’

Twee keer per jaar vinden er speciale 'Rondje Helmond evenementen' plaats. Dit jaar is dat het feestelijk fietsevenement in mei en het wandelevenement begin juni.

Fietsevenement 6 meihet fietsevenement rondje helmond wordt traditiegetrouw georganiseerd op de eerste zondag in mei. op deze lentedag zijn de officiële deelnemers van fietsroute rondje helmond geopend en doen zij hun best om van de stempelposten een gezellige tussenstop te maken met uitnodigende terrasjes en leuke (kinder)activiteiten. onderweg zorgen zij voor vertier, (live) muziek en versnaperingen. deelname aan Fietsevenement rondje helmond is gratis. bovendien is er doormiddel van een uitdagende opdracht een toepasselijke prijs te winnen.

Wandelevenement 3 junieén keer per jaar kunnen wandelaars hun hart ophalen tijdens het wandelevenement rondje helmond. de tocht vormt een goede generale repetitie voor de kennedymars in someren en de nijmeegse Vierdaagse. de minder fanatieke of geoefende wandelaars kunnen ook kiezen voor de halve route van circa 24 kilometer. nieuw dit jaar is de afstand van 10 kilometer, een goede opwarmer voor de helmondse wandelavondvierdaagse. meer informatie over die wandelevenement is te vinden op de website www.wandelrondje-helmond.nl.

Rondje Helmond... 45 km in beweging!

20 21

Page 12: depeelbruist mei 2012

Kijk voor meer evenementen in de regio op: www.zobrabants.nl/depeel

Mei

201

2 ev

eneM

enTe

n in

de

peelIedere woensdag en zaterdag

Roofvogelmiddag Asten. Van 14.00 tot 15.30u, Waard-jesweg 15 in Asten.

Iedere woensdagTorenexpositie en rondleiding Museum AstenVertrek om 09.30u in Nationaal Beiaard- en Natuur-museum, Ostaderstraat in Asten. Deelname € 12,50 en kinderen € 7,50. Opgave verplicht.

Hele maandExpositie Jozef van Ruyssevelt (1941-1985) Di - zo 12.00-17.00u, Museum De Wieger Oude Lies-selseweg 29 in Deurne. www.dewieger.nl

3 meiStand Up Comedy Show Do 20.30u, Muziekcafé De Toegift, Martinetplein 1 in Deurne. Gratis toegang.

3, 4 en 5 meiPoppentheater Alda Loeffen‘Bombaaj in de bus’ Optreden door. Locatie: De Bun-ker, Sint Annastraat 60 in Gemert. Aanvang: 15.00u. Toegang: € 5,-.

4 meiDodenherdenking Liessel18.30u Mis en daarna herdenking bij monument op de hoek Mgr. Berkvensstraat / Leenselweg.

Dodenherdenking GemertAanvang: 19.00 in de St. Janskerk, om 20.00u op het Ridderplein.

Dodenherdenking AstenAanvang 18.45u, Gemeenschapshuis De Klepel. Aan-sluitend kranslegging in Moussaultpark.

5 mei t/m 3 juni Kunstmanifestatie Bogaard Art. Grote Overbrug 1, Helmond. www.bogaardart.nl

zondag 6 meiBoerenbondsmuseumDraaiorgelzondag, poppendokter en brood bakken. Kinderactiviteiten door boerin Sientje. Locatie: Pande-laar 106 in Gemert. Van 13.00-17.00u.

Kofferbakmarkt in Someren Heide Georganiseerd door Fanfare St.Jozef. Aanvang: 10.00 tot 15.30u aan de Ericaweg.

Rommelmarkt BakelGeorganiseerd door buurtbewoners. Diepstratenlaan Bakel. Van 10.00-15.00u.

Fietsdag Rondje HelmondDiverse startlocaties in Helmond. Voor meer informatie kijk op: www.rondjehelmond.nl

Opening Seizoen Carat-concertenZondag vanaf 12.00u, Carat-paviljoen, Stadspark de Warande in Helmond. Gratis openluchtconcert. www.caratconcerten.nl

Vrije Markt Jong Nederland Zeilberg10.30 - 17.00u Clubgebouw 'De Blokhut' Hanenberg-weg 3 in Deurne. Voor meer informatie: www.jnzeilberg.nl

Ruilbeurs AstenVan 09.30 tot 12.30u in cafézaal Jan van Hoek, Markt in Asten. Ruilobjecten: ansichtkaarten, bid- en decotieprentjes, euromunten, markclips, postzegels, timmermanspotloden, speldjes, telefoonkaarten, jokers, oude boeken, etc. Entree € 1.00.

EVENEMENTENKALENDER MEi 2012

TAKE OFF WITH G-FORCE

GW-3000B-1AER- Lichtenergie- Zendergestuurd (Multiband 6) - 20 Bar waterdicht- Schokbestendig- Stopwatch- Wereldtijden

Multiband technologie ontvangt automatisch tijdkalibratie signalen van 6 verschillende zenders over de wereld (EU, USA, JPN CHN). Deze techno-logie stelt zich ook automatisch bij voor schrikkel-jaren en zomer- en wintertijd.

Een zonnecel gecombineerd met een hoge capa-citeit oplaadbare batterij, zorgen ervoor dat deze lichtenergie gestuurde horloges altijd werken bij elk type licht zonder batterijvervanging.

Uw dichtstbijzijnde G-Shock dealer:

Stationsstraat 4

5751 HE Deurne

Tel. 0493 313296

www.juwelier-vanhooff.nl

CASIO-Dealeradv-Hooff.indd 1 23-03-12 11:07

23

Page 13: depeelbruist mei 2012

Kijk voor meer evenementen in de regio op: www.zobrabants.nl/depeel

Publieksmiddag Jan Paagman, Sterrenwacht en Pieterse Planetarium in AstenAanvang 14.00u in de Sterrenwacht, Ostaderstraat 28, Asten. Entree € 4.00 en kinderen € 2.00.

woensdag 9 en 23 meiVeertiendaagse Markt in AstenVan 09.00 tot 12.00u.

vrijdag 11 t/m 13 mei Muziekfeesten Jong Nederland AstenDiv. optredens. O.a. Up Yours, Miss Montreal en van Velzen, Crazy Pianos, Wipneus en Pim en avond van de lach. www.jnasten.nl

12 meiDemonstratie turfstekenZa 14.00 - 16.00u Toon Kortooms Park, Griendts-veenseweg 80 in Deurne. (Telefonisch) aanmelden bij het Toon Kortooms Park (0493-529590) verplicht. Voor meer informatie: www.toonkortoomspark.nl

Planten- en tuinmarktZa 10.00 - 16.00u Centrum in Deurne.

12, 13 meiLentewandeltochtLocatie: Clubhuis W.S.V. Z.U.Th., Churchilllaan 12, Gemert. Starttijden: 30, 42 en 50 km van 07.00 - 10.00u, 5, 10, 15, 20 km van 09.00-13.00u. Kosten: € 1,50 voor leden van een erkende wandelclub, anders € 2,50.

Alice in wonderlandJeugdvoorstelling Alice in wonderland. Toneelvereni-ging de Speledonckers. In natuurtheater de Donck aan de Lieropsedijk in Someren. Aanvang 14.30u.

Nationale Molendag in AstenVan 11.00 tot 17.00u De Standerdmolen Oostenwind, Molenweg 23 in Asten.

Hollandse avond in PrinsenmeerAanvang: 21.00u. Optreden van Wolter Kroes. Entree € 17.50.

13 meiHosta’s en buxus knippen op MoederdagKinderen mogen een vogelverschrikker maken. Loca-tie: Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106 in Gemert. Van 13.00-17.00u.

TheaterpresentatieLocatie: De Eendracht, Sint Annastraat 60 in Gemert. Aanvang: 12.00 en 15.00u. Toegang: € 5,-.

Vogelbeurs in AstenVan 09.00 tot 12.00u in zaal Jan van Hoek, Markt in Asten. Verkoop van vogels, vogelbenodigheden en lectuur. Entree € 1.00.

Beeldentuin HeusdenBeeldentuin en atelier open van 11.00 tot 17.00u Met werken van Theo van Dam, Ans Kanters, Dirk Verberne, Petra Verhees, Jo Snijders en Theo Mackaay. Tevens op zondag 20 en 27 mei.

16 en 19 meiJeugdvoorstelling Alice in wonderland Toneelvereniging de Speledonckers in natuurtheater de Donck aan de Lieropsedijk in Someren. Aanvang 19.00u.

17 mei (Hemelvaartsdag)Demonstraties valkenier (Dutch Hunting Falcons) Locatie: Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106 in Ge-mert. Van 13.00-17.00u.

Koopzondag en festiviteiten centrum DeurneDo 12.00-17.00u.

Mei

201

2 ev

eneM

enTe

n in

de

peel

Gratis Peuzelkes, hoe werkt het?U koopt bij één van de verkooppunten een peelpeu-zelboekje 2012. in dit boekje vindt u 12 bonnen, peuzelkes. deze peuzelkes kunt u tot en met 31 oktober inleveren bij de deelnemende horecabedrijven die in het boekje staan vermeld. in ruil daarvoor krijgt u de gratis peelpeuzel van het betreffende restaurant. enkel een consumptie is hierbij verplicht. U kijkt in het peelpeuzelboekje voor de aanbiedingen en openings-tijden van elk deelnemend horecabedrijf. het peelpeuzel-boekje staat niet op naam. U kunt dus met meerdere men-sen (max. 6) met een boekje op pad: met de auto, per fiets of te voet. alles kan! U bent niet gebonden aan een route of arrangement en u hoeft niet te reserveren.

erop Uit in de peel? kom peelpeUZelen!

Voor sleChts € 15,- kUnt U bij maar lieFst 12 VersChil-

lende restaUrants Genieten Van een heerlijk Gratis

peelGereChtje. de GereChtjes VerteGenWoordiGen

een Waarde Van meer dan € 60,-! en het aanbod is

diVers, ZoWel hartiG als Zoet. een praChtiG en Voor-

deliG aanbod Voor iedereen die GraaG Geniet. het

peelpeUZelboekje is ook een mooi CadeaU-idee.

Peelpeuzelen 2012Gratis proeven van speciale peuzelgerechtjes in de Peel

kijk ook eens op www.PeelPeuZelen.nl Voor alle deelnemende bedrijVen en hUn smakelijke aanbod.

Het Peelpeuzelboekje is verkrijgbaar bij: • VVV asten, burg. Wijnenstraat 1 tel. 0493-692999; • VVV Uitpunt deurne, markt 14 tel. 0493-323655; • VVV Gemert-bakel, ridderplein 49 Gemert,

tel. 0492-366606; • VVV mierlo, dorpstraat 134 tel. 0492-660185; • VVV someren, de meer 21a someren

tel. 0493-496888; • VVV Uitpunt helmond, Watermolenwal 11 helmond

tel. 0492-522220 • nu ook online te bestellen op de webshop

www.bruiStOnline.nl

24 25

Page 14: depeelbruist mei 2012

Gemiddeld brandstofverbruik LPG: 6,5 l/km, 1:15,3 km/l, benzine: 5,1 l/km, 1:19,6 km/l, CO2-uitstoot: 110 g/km. Prijzen excl. kosten rijklaar maken, leges en verwijderingsbij-drage. Drie jaar algemene garantie tot max. 100.000 km. Drie jaar lakgarantie. Twaalf jaar garantie tegen doorroesten van binnenuit. Drie jaar Mazda Euro Service. Afgebeelde auto’s wijken af van de standaarduitvoering. Genoemde brandstofprijs gebaseerd op huidige brandstofprijzen.

Mazda2 GT-M Line BiFuel 5-deursVanaf € 15.990,- uitgerust met o.a.

• 1.3 liter (84 pk/62 kW) benzinemotor met LPG-fabrieksinstallatie• Automatische airconditioning• 15-inch lichtmetalen velgen• GT-M skirts, koplampen, dakspoiler, GT-M Line badge, mistlampen voor• GT-M interieur, stoelverwarming, lederen stuurwiel

Er is al een Mazda2 Cool BiFuel vanaf € 13.990,-

Ondanks de hoge brandstofprijzentoch voordelig rijden?

MAZDA2 MET LPGWEGENBELASTING VRIJ

NU RIJKLAAR VANAF €13.995,-

adv Mazda LPGv02.indd 1 18-04-12 11:20

Kijk voor meer evenementen in de regio op: www.zobrabants.nl/depeel

Processie Gemert-HandelVertrek vanaf St.Jan in Gemert naar Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming in Handel. Van 08.45-13.00u.

Grote Gilde Processie Asten-OmmelAanvang 14.30u in en rondom de Kerk en Maria Oord.

17 t/m 19 meiRolstoelmeerdaagse Dagelijks tourtochten met een handbewogen rolstoel, handbike of Wheeler. www.rolstoelmeerdaagse.nl

17 t/m 20 meiKermis Vlierden Centrum Vlierden.

Asten klinkt als een klok en Asten 800Groot spektakel op div. locaties. Alle activiteiten zijn gratis. www.astenklinktalseenklok.nl

17 t/m 22 meiMeifeesten tijdens kermisGeorganiseerd door Stichting Meifeesten Gemert. Locatie: Ridderplein in Gemert. Van 14.00 - 24.00u.

18 meiGemert SwingtLive muziek op divere locaties. Toegang: 2 cijns (speci-aal betaalmiddel). www.gemertswingt.nl

Peter Pan SpeedrockPoppodium Lakei te Helmond. Aanvang 21.00u info 0492-590972.

19 meiFietstocht langs de molens‘De Kommanderij Gemert’. Startplek: VVV-kantoor, Ridderplein 49, Gemert. Aanvang: 13.00u. Deelname: € 5,-, incl. uitleg van molenaars en consumptie.

Muziekfeesten in Someren-Eind Harmonie Juliana met om 20.00u een avondvullend optreden van Rowwen Hèze.

20 meiScharensliep en kaas of boter maken Locatie: Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106 in Ge-mert. Van 13.00-17.00u.

Damian WilsonPoppodium Lakei te Helmond. Aanvang 21.00u. info: 0492 - 590972.

20 meiToertocht Deurne – Deurne

V.a. 07.30u Start Fitland Deurne, Fabriekstraat 24 in Deurne. Keuze uit 5 afstanden: 35-50-80-120-150 km. Voor meer informatie: www.evenementendeurne.nl

19 en 20 meiJazz in CatstownZaterdag vanaf 20.00u, zondag hele dag in de binnen-stad van Helmond. www.jazzincatstown.nl

Grote Maria Processie in Asten-OmmelAanvang 15.00u in en rondom de Kerk en Maria Oord.

25 meiEnge Buren - ReuringMuzikale cabaretvoorstelling. Aanvang 20.15u, Cul-tuurcentrum Martinetplein 1 Deurne. www.ccdeurne.nl

Mei

201

2 ev

eneM

enTe

n in

de

peel

Auto Aarts Varenschut 15 Helmond | 0492 506161www.autoaartshelmond.nl

Gemiddeld brandstofverbruik LPG: 6,5 l/km, 1:15,3 km/l, benzine: 5,1 l/km, 1:19,6 km/l, CO2-uitstoot: 110 g/km. Prijzen excl. kosten rijklaar maken, leges en verwijderingsbij-drage. Drie jaar algemene garantie tot max. 100.000 km. Drie jaar lakgarantie. Twaalf jaar garantie tegen doorroesten van binnenuit. Drie jaar Mazda Euro Service. Afgebeelde auto’s wijken af van de standaarduitvoering. Genoemde brandstofprijs gebaseerd op huidige brandstofprijzen.

Mazda2 GT-M Line BiFuel 5-deursVanaf € 15.990,- uitgerust met o.a.

• 1.3 liter (84 pk/62 kW) benzinemotor met LPG-fabrieksinstallatie• Automatische airconditioning• 15-inch lichtmetalen velgen• GT-M skirts, koplampen, dakspoiler, GT-M Line badge, mistlampen voor• GT-M interieur, stoelverwarming, lederen stuurwiel

Er is al een Mazda2 Cool BiFuel vanaf € 13.990,-

Ondanks de hoge brandstofprijzentoch voordelig rijden?

MAZDA2 MET LPGWEGENBELASTING VRIJ

NU RIJKLAAR VANAF €13.995,-

adv Mazda LPGv02.indd 1 18-04-12 11:20

Volle tank € 20,-

27

Page 15: depeelbruist mei 2012

Kijk voor meer evenementen in de regio op: www.zobrabants.nl/depeel

26 en 27 meiShow iCAMH Miniature Horses Locatie: Manege Het Zwarte water, Breemhorstsedijk 65 in De Mortel.

Pinkster Handbal Toernooi in AstenScholentoernooi Sportpark ’t Root in Asten, Recrean-tentoernooi en Nationaal Handbaltoernooi.

27 mei (Eerste Pinksterdag) Boeremert en dorpsfeest Brouwhuis30e Boeremert in het Brouwhuis van 11.00u tot en met 18.00u en aansluitend dorpsfeest.

Deurne de DopesteFestival met dans, muziek, kunst en theater. Vanaf 12.00u, Centrum Deurne.

VlooienmarktGeorganiseerd door Stichting Jeugdcentrum Bakel. Locatie: ’t Jeugdhuis, Bernhardstraat 20, Bakel. Van 13.00 - 17.00u.

Schapendag met schapendrijverThema: asperges en aardbeien. Locatie: Boerenbonds-museum, Pandelaar 106 in Gemert. Van 13.00 - 17.00u.

CD- en Platenbeurs 11.00-17.00u, Gemeenschapshuis De Moost, Moosten-straat 3 in Neerkant. www.oldiesclubneerkant.nl

Peel d’HuZes 09.00-18.00u, De Gouden Helm, Oude Peelstraat 3, Helenaveen. www.degoudenhelm.nl

30e Boeremèrt in BrouwhuisVan 11.00-18.00u, aansluitend feest tot 23.00u. Cen-trum Brouwhuis, Helmond. www.boeremertbrouwhuis.nl

27, 28 meiOpen Atelierroute GemertLocaties: ateliers van kunstenaars en diverse openbare ruimtes. Van 12.00-17.00u. Toegang: gratis. Info: www.atelierroutegemert.nl

28 mei (Tweede Pinksterdag)Glas graveren en gratis huifkartocht. Locatie: Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106 in Ge-mert. Van 13.00-17.00u.

Kastelendag in AstenVan 12.00 tot 17.00u. Voor de kinderen een piraten voorstelling. Entree € 2.00, kinderen tot 6 jaar gratis.

Rommelmarkt Scouting DeurneMa 11.30-16.00u, Scouting Deurne, Albert Schweitzer-straat 38 in Deurne. www.scoutingdeurne.nl

OldtimertoertochtAanvang 12.00u Start en finish op de markt.Vooraf opstelling oldtimers op marktplein. www.docdeurne.nl

30 mei t/m 2 juniAvondwandelvierdaagse DeurneStart wo - vr 18.00u, za 13.00u, Basisschool De Brigan-tijn, Hogeweg 6. www.avondvierdaagsedeurne.nl

30 mei t/m 3 juniKruidendagen in Klok en Peel Museum AstenEntree: € 6.00 en kinderen van 4 tot 15 jaar € 3.00.

2 en 3 juniHelmond in HarnasMiddeleeuws evenement in de Kasteeltuin Helmond. Met kinderactiviteiten, spectaculaire riddershows en Middeleeuwse markt. www.helmondinharnas.nl

Mei

201

2 ev

eneM

enTe

n in

de

peel

reclame en [social]media

©

reclame en [social]media

Professionele webwinkels kemmekoolen denkt strategisch met u mee over de

opzet en de uitwerking van uw webwinkel. voor meer

informatie kijk op onze site of bel naar kemmekoolen

t 0492 590939

b e n t u a l k l a a r v o o r d e n i e u w e c o m m u n i c a t i e

www.kemmekoolen.nl @KemmeKoolen

opzienbarende ideeën, communiceren en... tevreden klanten!

28 29

Page 16: depeelbruist mei 2012

VOORDELIG EN VEILIG MET EEN VOLVO VAN

Uitgesproken goed in volvo! www.autovantilburg.nl

Dukaat 1 Deurne

T: 0493 31 35 42

E: [email protected]

Het Franse woord frapper (kloppen, mengen) past goed bij deze koude koffie met roomijs. Maak een heleboel drankjes tegelijk voor een groep mensen. ingrEDiëntEn 2,4 dl koude sterke koffie1 kopje roomijs met een smaakjee | 1 el vanille-essence of -siroop

wat tE DoEn Doe alle ingrediënten in een blender. Meng ze tot een gladde substantie en schenk het drankje in een hoog glas. Steek er een gekleurd rietje in.

Door de lichtgroene kleur is deze koffie met name geschikt voor een feestdag. Jouw gasten zullen niet weten hoe snel ze je om het recept moeten vragen. ingrEDiëntEn 15 ml vanillesiroop | 7,5 ml crème de menthe | 60 ml espresso | stijsgeslagen slagroom | groene pepermuntjes (naar wens) wat tE DoEn Meng de siroop, crème de menthe en espresso goed. Schenk in een groot glas. Garneer met slagroom. Stamp de pepermuntjes fijn, als u die gebruikt, en strooi ze op de koffie. Kijk voor meer overheerlijke doe-het-zelf recepten in het koffieboek: de koffie bar – Veltman Uitgevers.

Met dit drankje doe je niet alleen kinderen maar ook volwassenen een plezier. Het is heel simpel: koude koffie en roomijs in een hoog glas. ingrEDiëntEn 1,8 dl koude koffie | 1-2 bolletjes vanille-ijswat tE DoEn Vul een breed hoog glas met koude koffie. Voeg het ijs toe en probeer de bolletjes te laten drijven. Groene verleiding

Drij-vend ijs

koFFiE frappé

31

Page 17: depeelbruist mei 2012

Vers van de sterren: de maandhoroscoop van mei! Wat hebben de planeten voor jou in petto? Wordt het een maand vol avontuurlijke uitstapjes of zorgt oppervlakkigheid voor spanningen in je relatie? lees het hier.

tweelinG 21 Mei – 20 juni tweeling, dit is een maand waarin jij je op en top fit kunt voelen. de kans dat er leuke dingen op je pad komen is groot. Fanatiek pak je de kansen aan, maar zorg er wel voor dat je niet te naïef wordt.

kreeFt 21 juni – 22 juli stilzitten is momenteel geen optie, kreeft. deze maand is dé uitgesproken maand om avontuurlijke uitstapjes te ondernemen. met je enthousiasme neem je anderen hierin mee.

leeuw 23 juli – 22 auGuStuS leeuw, love is in the air. jouw opgewekte karakter kan ervoor zorgen dat andere mensen zich tot jou aangetrokken voelen. misschien dat het jou niet direct opvalt, maar er kan iets moois opbloeien.

MaaGD 23 auGuStuS – 22 SePteMber kijk jij vaak de kat uit de boom, maagd? probeer dit te veranderen in originaliteit, zodat je tijdens de eerste indruk goed uit de verf komt. je zult zien dat je meer zelfvertrouwen krijgt.

weeGScHaal 23 SePteMber – 22 OktOber Weegschaal, jij komt in een periode van wantrouwen terecht. jouw intuïtieve karakter vertelt je dat er iets niet pluis zit bij de ander. probeer je niet te veel mee te laten slepen.

ScHOrPiOen 23 OktOber – 22 nOveMber je geduld wordt op de proef gesteld, schorpioen. jij deinst niet snel terug voor iets of iemand, maar deze maand moet je samenwerken met iemand die minder besluitvaardig is.

SteenbOk 22 DeceMber – 20 januari deze maand kun je wat oppervlakkig overkomen, steenbok. probeer hier niet te lichtzinnig mee om te gaan, want spanningen in je relaties kun je nu niet gebruiken. Wees kritisch.

viSSen 20 Februari – 20 Maart Vissen, je hebt de drank om jezelf te moeten bewijzen, maar dat is nergens voor nodig. laat de zaken wat meer los en je zult zien dat mensen je op deze manier eerder gaan waarderen.

raM 21 Maart – 20 aPril jouw oog voor detail doet veel goed, ram. het is namelijk dé uitgesproken maand om te onderzoeken hoe anderen reageren op jouw voorkomen. trek hier niet te snel conclusies uit.

Stier 21 aPril -20 Mei pas op, stier. je kunt regenwerking voelen vanuit je omgeving. je reageert hier wellicht wat geïrriteerd op, maar dat is nergens voor nodig. Zet je frustratie om in actie en ga op onderzoek uit.

bOOGScHutter 23 nOveMber – 21 DeceMber boogschutter, deze maand kun jij geheel van het leven genieten. je neemt de ander hierin mee. dit kan jou wel een beetje slordig maken, dus probeer hier op te letten.

waterMan 21 januari – 19 Februari Waterman, deze maand ben jij goed in anderen te overtuigen en te enthousiasmeren. je bent bereik harder te werken. dit komt uiteraard zeer ten goede, want anderen waarderen dit.

KOOP NU

JE TICKETS!

KASTEELTUIN HELMOND

2 & 3 JUNI

www.helmondinharnas.nl3333

Page 18: depeelbruist mei 2012

Vernieuwend concept:Het 'steentjes' menu

ma, di en do: voor € 21,50 vrij, za en zo voor € 24,50

Zoveel gangen nuttigen als u wenst! Nog een gerechtje?

Geen probleem! En nog één, en nog één, en nog één!

Kijk voor de diverse gerechten (ca. 25) op onze

vernieuwde website.

info

Steenovenweg 21, Helmond0492-507507

www.restaurantdesteenoven.nl [email protected]

teVens Voor bruiloften en

partijenmet gratis gebruik van

trouwauto!

à la CarteGerechten van de kaart:

Voorgerechten vanaf € 9,25Soepen vanaf € 5,00

Hoofdgerechten vanaf € 18,75Desserts vanaf € 5,50

Puzzel & win!eerste prijs

All-inDinerbon voor twee personen bij restaurant de Steenoven.

De smaakmakers van Helmond

restaurant de steenoven gevestigd in een karakteris-tiek, vooroorlogse steenfabriek met een torenhoge schoorsteen. het ligt centraal gelegen in helmond, op een steenworp afstand van de doorgaande weg van deurne naar eindhoven.

paul en dorine van thiel verrassen u graag op culinair gebied. in het restaurant kunt u terecht voor zowel lunch als diner. en naast de à la carte-gerech-ten bieden zij u ook wisselende menu marché met dagverse producten en seizoensgebonden ingredi-enten.

de accommodatie van restaurant de steenoven biedt naast het sfeervolle restaurant diverse gezellige ruimtes voor feesten en partijen.

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord.

U kunt uw oplossing sturen vóór 25 mei naar: [email protected] of Nederland Bruist of per post naar antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda, o.v.v. De Peel Bruist.

De winnaars van de puzzel worden bekend gemaakt op www.depeelbruist.nl.

k b t n h o p l a a d p u n t n y c o m o e d e r d a g v w v i h s u z r o e v m e q k c n t y i g q q b s g q i l h s k j u e p l t o d a y k f h e a g g o x m k k a o k k f p w o n c c v y a h t o u a t f g q d y t m x k k s o u b v k n i c a g k e i i e w m p o h o f q e b v r m n t r u a q l i i o b d t l n y s h s e f v l r s v r x q s o s o k i p i t i k k w z j f a k s p a t w e s g p q u w e a l c j c r g h t r f w k q z n b a t c c p h h s v r b t p a m w t r b f d b d e m c r p w s n w y w s s f

stadse hipmakers bakkie oubollig omafiets moederdag blos vogels oplaadpunt lente bakfiets voorjaar

35

Page 19: depeelbruist mei 2012

croy ‘t stokskemoergestel

tel. 013 - 513 1385

croyse hoevea arle rixtel

tel. 0492 - 381 348

croy buitenhofroggel

tel. 0475 - 491 181

croy de pettelaar‘s-hertogenbosch

tel. 073 - 61 47 474

croy de goffertboerderijnijmegen

tel. 024 - 355 0152

nu bij alle croy restaurants

www.desmaakvancroy.nl

croy restaurants

de jarigeeet gratis! bij reservering vanaf 6 personenzie website

3-gangen keuzemenu

€19,95 p.p.€15,95 p.p.€12,95 p.p.vrijdag t/m zondag dinsdag t/m donderdagmaandag

Croy adv Nederlandbruist 162x162 april.indd 1 12-04-12 15:48