De Schakel september 2014

52
De Schakel september 2014

description

De eerste editie van de digitale Schakel staat voor je klaar! Veel leesplezier.

Transcript of De Schakel september 2014

Page 1: De Schakel september 2014

De Schakel september 2014

Page 2: De Schakel september 2014

De SchakelJaargang 64 editie 1

ColofonDe Schakel is een officieel communicatiemiddel van csv Apeldoorn en verschijnt tien keer per seizoen.

OpmaakHoofdredacteur, Denise Veeneman (tijdelijk)

AdvertentiesStichting Sponsoring & Sport-promotion csv Apeldoorn

FotografieWout van Zoeren

Secretariaat encorrespondentieGer DijkmanPostbus 4497300 AK [email protected]

Planning 2014-2015# Deadline kopij Uitkomst1 1 sept. 6 sept.2 6 okt. 11 okt.3 10 nov. 15 nov.4 15 dec. 20 dec.5 papieren versie!6 9 feb. 14 feb. 7 10 mrt. 14 mrt.8 7 apr. 11 apr.9 28 apr. 2 mei10 1 juni 6 juni

RedactieledenLex OostermanHenk-Jan van BeekJeroen PolDenise VeenemanWibi VermeulenVacature

Tips voor de [email protected]

De zomerstop is (eindelijk) weer achter de rug. Tijd om weer lekker te voetballen!

Achter de schermen is tijdens de zomerstop hard gewerkt om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Ook door het mediateam. U leest daarom nu de allereerste editie van de digitale Schakel.

Deze digitale Schakel is natuurlijk even wennen. De redactie heeft er veel aandacht en tijd in ge-stopt om te zorgen voor een goede eerste editie.

Ontwikkelingen staan nooit stil, dus staan wij open voor tips om de Schakel te verbeteren. Ook zoeken we nog naar iemand die ons team wil versterken, door eens in de maand een artikel te schrijven. Uiteraard helpen we je op weg en wij kunnen je verzekeren dat het een leuke manier is om nog meer betrokken te raken bij de club.

Ook zoeken wij nog een hoofdredacteur, die de aangeleverde teksten en foto’s bundelt tot een mooi geheel. Een fantastische kans om je in te zetten voor je club, veel mensen te leren kennen en je vaardigheden uit te breiden.

Namens de redactie wens ik alle spelers,vrijwilligers, supporters en alle betrokkenen bij csv Apeldoorn een ontzettend mooi seizoen!

Veel leesplezier!

Denise VeenemanBestuurslid publiciteit

1

Page 3: De Schakel september 2014

In deze editie

De voorzitter aan het woord

Nieuws van de bestuurstafel

Nieuws van de Stichting

Fotopagina A1 tegen Go Ahead Eagles

Interview met Jesse Hartgers

Nieuws van de Balkonside: Oktober-festival!

Fotopagina JOC naar De Waarbeek

Olivier Orderbos

Hoofdsponsor wint Graydon award Fotopagina Intersport Jonker Zomertoernooi

Bestuurslid Technische Zaken aan het woord

Jeugdvoorzitter aan het woord

F-League en voetbalacademie weer van start

Fotopagina Eerste elftal in de beker

Nieuws van de kantine

Jeugdpuzzel Club van Honderd

Ledenadministratie

Even Apeldoorn bellen

blz. 4

blz. 5

blz. 8

blz. 10

blz. 12

blz. 15

blz. 19

blz. 21

blz. 23

blz. 25

blz. 29

blz. 32

blz. 33

blz. 35

blz. 37

blz. 39

blz. 41

blz. 452

Page 4: De Schakel september 2014

3

Page 5: De Schakel september 2014

“Veel succes en geniet ervan!”

Vanaf augustus is het nieuwe seizoen in volle gang van start gegaan en staan alle seinen op groen om hiervan een groot succes te maken. De eerste mijlpaal heeft u voor zich in de vorm van de eerste digitaleschakel. Maar er staat meer te gebeuren!

Het digitaliseren vanzowel de Schakel als andere communicatievormen vanuit csv Apeldoorn is van belang om enkele slagen tekunnen maken ten aan-zien van het financieel mogelijk maken van kunstgras en hetterugdringen van demilieu belastende papier-stroom. De combinatie van het internet- enredactieteam staat klaar om u te verbluffen.

KunstgrasHoe zat het ook al weer met het kunstgras op ons hoofdveld? De gemeen-te Apeldoorn heeft de mogelijkheden van het kunstgrasfonds verruimd en csv Apeldoorn was er direct bij om als eerste een aanvraag in tedienen. Ondertussen heeft onze ALV eenpositief besluit genomen en werd er ambitieus ingezet om de afge-lopen zomer meteen tot een aanleg te komen. Dit

laatste hebben we moe-ten uitstellen omdat de planning van onze zomerse verenigings-activiteiten in de weg zat. In eerste instantie wordt nu gekeken naar demogelijkheid om het kunstgras te realiseren in de periode december/januari en wanneer de weersomstandigheden dit niet toelaten, zal deaanleg in het voorjaar van 2015 plaatsvinden.

Een belangrijke voor-waarde vanuit degemeente Apeldoorn,die het toekennen van kunstgrasvelden samen met de Sportraad Apeldoorn (VSA) doet, is dat csv Apeldoorn goed meedenkt met de door-lopende veranderingen binnen SportparkOrderbos. Een belang-rijke wijziging is dat met de komst van kunstgras op het hoofdveld, en de hieraan verbondencapaciteitsverhoging,veld 11 zal wordenovergedragen voor een nieuwe sportbestemming.

Bestuurlijke transfersBinnen de samenstelling van het bestuurhebben de nodigetransfers plaatsgevonden. In juni namen Suzanne Kuster, die de portefeuil-le Hospitality onder haar hoede had, en

secretaris Nicky Rogtijdens de ALV afscheid van hun bestuurs-functies, omdat nieuwe omgevingen enuitdagingen hen trokken. Dit geldt ook voorPenningmeesterMartin Chilla, die terug gaat naar zijn geliefde Italië. Uiteraard is een woord van dank voor hun inspanningen voor csv Apeldoorn op zijn plaats en die spreek ik hier-bij graag nog een keer schriftelijk uit. “Bedankt voor jullie inzet voor onze mooie club en veelsucces”!

Het zoeken naarpassende opvolgers heeft de hele zomer geduurd, maar we zijn eruit.

Voorzitter Joost Poppe

Vervolg op volgende pagina

4

Page 6: De Schakel september 2014

Van de bestuurstafel

Kantine dicht opmaandag en dinsdag

Vanaf 1 oktober is de kantine niet langer open op maandag en dinsdag. De reden hiervoor is dat er dermate weinigomzet is op dezeavonden, dat het devereniging geld kost om de kantine open tehouden.

Uitzondering op deze maatregel zijnwedstrijdavonden in de competitie. De kantine is dan wel geopend.

Vergaderingen kunnen nog steeds gehouden worden door diegenen die over een sleutelbeschikken. Er kan dan alleen koffie geschonken worden.

Bestuur draagt WilmaWoudenberg voor

Het bestuur draagt Wilma Woudenberg voor om de portefeuille Hospitality op zich te nemen. Daarmee volgt ze Suzanne Kuster op. Wilma is voor velen al een bekend gezicht, want ze bemant regelmatig de bar. Ook de planning en het aansturen van demedewerkers behoorden al tot het takenpakket van Wilma.Tot aan de leden-vergadering vervult

Wilma de taken adinterim.

Wij wensen Wilma veel succes en kijken uit naar de samenwerking.

Benno Schep neemttaken Martin Chilla overBenno Schep neemt voorlopig de taken als penningmeester over van Martin Chilla. De ver-wachting is dat hij dit ook voor langere tijd gaat doen en ook wordt voor-gedragen bij de ALV.

Bestuurslid wedstrijd-zaken Ger Dijkman wordt tevens secretaris van csv Apeldoorn en WilmaWoudenberg neemtHospitality over. Logisch, want zij is al jaren actief binnen deze discipline, waar zij organisatorisch onder andere deplanning verzorgt. Het penningmeesterschap wordt voorlopig ingevuld door Benno Schep, in de verwachting dat hij dit langere tijd gaat volhouden. Benno is oud penningmeester en stond aan de wieg van de nieuwe financiële structuur die in de vorm van de FiCo (financiële commissie) gestalte heeft gekregen. De financiën van csv Apeldoorn doen namelijk qua omvang niet onder voor een regulier bedrijf. Wilma en Benno zijn voorlopig tot debekrachtigingen tijdens de ALV in novemberinterim bestuursleden.

Allas, de grootsteuitdagingen liggennatuurlijk bij u allen als leden die weer in nieuw teamverband of alstoeschouwers eenprachtig seizoen voor de boeg hebben. Veel succes en geniet ervan!

Vervolg Joost Poppe

5

Page 7: De Schakel september 2014

Prins Willem-Alexanderlaan 14377312 GB ApeldoornT 055 355 50 05E [email protected]

Betrouwbare occasions

Onderhoud en reparatie

APK en roetmeting

Camperonderhoud

Schadeherstel

Nieuwe auto’s

www.garageveeneman.nl

GarageF. Veeneman & zn.

Al 40 jaar een begrip in Apeldoorn en omstreken!

Page 8: De Schakel september 2014

TeamworkNet als bij een bouwonderneming draaitbij een vereniging alles om teamwork,van de F-jes tot de veteranen, van vrij-williger tot supporter, van bestuurslidtot sponsor. Samen werken ze aan heteindresultaat, een vereniging waargezelligheid en prestaties samen gaan.En daar dragen wij graag ons steentjeaan bij.

BouwondernemingVeeneman b.v.wenst csv Apeldoornhet nieuwe seizoenveel succes!

Kayersdijk 817332 AL ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Bouwonderneming Veeneman b.v. is aangesloten bij BouwGarant.Dit betekent dat u kunt bouwen op zekerheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wij brengen desgewenst veiligheids hang- en sluitwerk aan volgens Politiekeurmerk "Veilig Wonen".

Zutphensestraat 2997325 WT ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Omslag presgids 2010-2011 7 tot.qxd:omslag pres 2007-2008.qxd 11-08-2010 21:39 Pagina 4

Page 9: De Schakel september 2014

Nieuws van de Stichting

Voetbal, daar draait het om bij csv Apeldoorn! Een prach-tige sport met veel technische, sociale, fysieke en sportieve elementen. Waar veel mensen en bedrijven zich voor inzetten, zodat iedereen bij csv veel plezier kanbeleven aan zijn sport en vrienden, families en bedrijven trots zijn om bij csv te horen.

Een nieuw seizoen staat voor de deur. Wat zal het worden? Een (periode)kampioenschap of het degradatiespook? Vele doelpunten of zand-zakken voor de deur? Winst of verlies?Eén ding is zeker: de schouders moeten eronder om doelen tehalen!

De tering naar denering...Wie de tering naar denering zet, past zijnuitgaven aan aan zijn inkomsten. Meestal wordt er iets mee bedoeld als ‘we moeten even de broekriem aanhalen’, en wordt het dus gebruikt in situaties waarin er om wat voor reden dan ook (tijdelijk) minder geld in kas is. Bijvoorbeeld: ‘Dit jaar geen vakantie in het buitenland; we moeten even de tering naar de

nering zetten.’ Positief geformuleerd kan het overigens ook betekenen dat er financieel meer mogelijk is als deopbrengsten beterworden. Maar altijd geldt dat er niet meer uitgege-ven kan worden, dan er binnenkomt. Een waar-heid als een koe!

Afgelopen maanden zijn er enkele sponsoren(gedeeltelijk) gestopt, hebben sommigenverlengd en zijn ernieuwe bijgekomen. Op de site van csv Apeldoorn en de Businessclub is dit actueel te volgen.

Tijdens het Openings-offensief op 6 september a.s. zullen na dewedstrijd de nieuwe sponsoren hartelijk en feestelijk welkom worden geheten.

De Stichting Sponsoring & Sportpromotion csv

Apeldoorn, en dus de Businessclub, zal de lijn die is ingezet komend jaar enthousiast voort-zetten. Dat betekent dat er vele initiatieven opge-pakt en uitgevoerd zullen worden om allesponsoren optimaal tot hun recht te laten komen en plezier (sportief enzakelijk) aan csv Apeldoorn te latenbeleven.

Daarvoor is een program-ma voor het nieuwe jaar gemaakt, waar ik hier enkele onderdelen van noem.

Door Hans van Enck

8

Page 10: De Schakel september 2014

Zaterdag 6 september: Openingsoffensief met wedstrijd, buffet en wel-kom aan nieuwe sponso-ren

Donderdag 18september:Sportief PrinsjesdagOndernemersontbijt 2014 Rene Boon van Boon Accountants en Belas-tingadviseurs zal tijdens dit ontbijt ingaan op de effecten van deMiljoenennota op de ‘B.V. Nederland’. Daarna is er een sportief deel,hardlopen of mountain-biketocht

Zaterdag 8 november: Golfdag en aansluitend thuiswedstrijd

Nieuwjaarsreceptie 2015:Terugblik op het jaar en vooruitblik op het nieuwe jaar. En natuurlijk delegendarische verloting met vele fantastische prijzen.

Maart 2015:Super Saturday, uitwed-strijd csv en aansluitend naar PEC Zwolle.

Tussendoor bedrijfs-bezoeken en enkele verrassingen!

Seizoensafsluiting juni 2015.

Kent u bedrijven en/of ondernemers die hier bij zouden ‘moeten’ zijn en wellicht interessehebben om sponsor of

businessclublid te worden van csv Apeldoorn? Neem dan even contact op met iemand van de Stichting of Businessclub. En check regelmatig de site www.bc-csvapeldoorn.nl.

Na zo’n zomerperiode, waarin iedereenhopelijk goed is uitge-rust en gezond is terug-gekeerd, hebben we er

allemaal weer zin in… in voetbal, in werk, in actie.

We gaan weer aan de slag! Gericht op sporters en ondernemers, op csv en bedrijf.

Sportief en zakelijk een goed seizoengewenst!

www.bc-csvapeldoorn.nl

9

Page 11: De Schakel september 2014

A1 tegen Go Ahead Eagles

Dinsdag 2 september speelde de A1 eenoefenwedstrijd tegen de A1 van Go Ahead Eagles. Een mooie test voor de ploeg van trainer Hans van den Brink.

Samen met zijn assistent Wibi Vermeulen zag Van den Brink zijn manschap-pen met 6-4 verliezen. Na een 2-2 ruststand en een eerste helft waarin csv Apeldoorn de boven-liggende partij was, bleek de tweede helft een stuk lastiger. De Eaglesgaven gas bij en wisten csv Apeldoorn meer en meer onder druk tezetten.

Al met al een leerzame oefenpot, waarin bij vlagen heel goed voetbal te zien was.

10

Page 12: De Schakel september 2014

www.stevenjansen.nl

055 - 542 40 79

Deze winter hebben weeen geweldige aanbieding voor u. Bij al uw binnen-schilderwerk betaalt u deze winter helemaal niets voor de verf, die nemen wij voor onze rekening.* Met de kwaliteit die u van ons gewend bent!

*Kijk voor de voorwaarden op onze nieuwe website, www.stevenjansen.nl

winteractiewij betalen de verf !

Co-sponsors

11

Page 13: De Schakel september 2014

Dat Jesse Hartgers talent heeft om te voetballen, ziet elke voetbal-liefhebber. Hij passeert zonder enkele moeite z’n tegenstander en zet

vervolgens met een splijtende pass zijn medespelers aan het werk. Toch heeft iedere voetballer ook punten waaraan gewerkt moet worden. Zo

ook de 21-jarige middenvelder. Goede momenten worden afge-wisseld met mindere momenten en als het even tegenzit, moppert hij wat op zichzelf én zijn ploeggenoten. Ook de scheidsrechter van dienst moet

regelmatig een vermanend woordje spreken na een onnodige overtreding. Maar de vraag is wat Jesse er zelf van vindt.

Is hij klaar voor het grote werk?

Jesse Hartgers: “Ik wil niet het eeuwige talent

blijven.”

Door: Henk-Jan van Beek

12

Page 14: De Schakel september 2014

Jesse Hartgers had al op jonge leeftijd liefde voor het spelletje: “Ik begon met voetballen bij Beatrix in mijn woonplaatsHoenderloo. Na twee seizoenen vonden mijn ouders het wel welletjes. Ze vonden dat ik hogerop moest. Zodoende kwam ik bij csv Apeldoornterecht. Na twee jaar werd ik gescout door AGOVV. Daar heb ik vijf jaar gevoetbald. Als tweedejaars B-junior ben ik terug gegaan naar csv.”

De eerste twee seizoenen na zijn terugkeer op het Orderbos verliepen niet zo lekker: “Ik kwamterug en we degra-deerden gelijk twee keer op rij. Daar had ik het wel even lastig mee, maar het jaar eroppromoveerden we weer met de A1 naar deHoofdklasse. De beslis-singswedstrijd in de na-competitie was er één die je niet zo snel vergeet.

We kwamen tot twee keer toe op voorsprong maar gaven het ook weer uit handen. Gelukkig wonnen we de penalty-serie. Zo’n wedstrijdverzin je niet.”Verrassend of niet,Jesse was bij alle driede Apeldoornsedoelpunten betrokken.

In het dagelijks leven gaat Jesse naar school. “Ik zit op Aventus en daar volg ik de mbo-opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg. Naast school heb ik een vaste bijbaan bij Landal Miggelenberg inHoenderloo.”

Als we het even later weer over voetbalhebben, komen we op de vaste rugnummers die aankomend seizoen gedragen worden. “Je mocht drie nummers kie-zen. Ik wou graag num-mer tien, maar dat num-mer krijg je pas als Van Es stopt met voetballen”, aldus een lachende Hart-gers over zijn ploegge-noot. “Uiteindelijk heb ikgekozen voor rug-nummer dertien. Dat nummer had ik vorig seizoen vaak als ik bij het eerste mee mocht doen.”

Het duurde vrij langvoordat Jesse te horen

SterSponSorBij csv Apeldoorn

www.stedendriehoek.net

UITGEVERIJ

Informeer naar de mogelijkheden bij John Ruisch 06-25075585

Informeer naar de mogelijkheden bij John Ruisch 06-25075585

Alles

vormgeving

op

en

hetgebied

gedrukte

van

media

Fysiotherapie | Manuele Therapie | Sportfysiotherapie | Fysiotraining

T O P Z O R Gbij u in de buurt

T : 0 5 5 - 5 2 2 5 5 5 3 E : [email protected]: www.fysionu.nl

13

Page 15: De Schakel september 2014

kreeg dat hij dit seizoen bij de A-selectie zit.Jesse zegt hierover het volgende. “De selectie werd ingekrompen en ik heb vorig seizoen voor de winterstop niet laten zien wat ik kan. Daarom waren er twijfels of ik wel een contract waard was. Na de winterstop ging het een stuk beter en heb ik uiteindelijk op basis van mijn spel in het tweede elftal en de trainingen

een plekje gekregen in de A-selectie. Dit seizoen hoop ik meer speel-minuten te krijgen. Als ik de vorm van de tweede seizoenshelft, de voor-bereiding en trainingen doortrek, heb ik daar alle vertrouwen in. Ook al is er veel concurrentie.”

Jesse blijft opvallend rustig als we het hebben over zijn spel en kritische supporters: “Als je naar

de eerste seizoenshelft van vorig seizoen kijkt, is die kritiek simpelwegterecht. Mensenkrijgen een eerste indruk van je en die is lastig te veranderen. Als je twee keer op rij dezelfde fout maakt, denken mensen vaak, daar gaat ie weer. Maar ik ga niet forceren. Dan oogt het spel soms maar wat nonchalant. Zo speel ik nou eenmaal en dat kan ik niet zomaar veranderen.”

De middenvelder isinmiddels 21 jaar. Ziet hij dit seizoen als ‘hetseizoen van de waar-heid’? “Ja, dat zie ikzeker zo. Ik weet van mezelf dat ik kanvoetballen maar ik wil niet het eeuwige talent blijven. Ik hoop dat ik aankomend seizoen kan doorbreken bij het eerste en vaak bij de wedstrijd-selectie zit. Daar ga ik hard voor knokken. Als het lukt dan heb ik me al aardig bewezen!”

14

Page 16: De Schakel september 2014

Wij geven u graag advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen, pensioenen, lenen en vermogensbeheer.

Leden van csv Apeldoorn ontvangen een kortingscheque van € 250,- op ons bemiddelingstarief voor hypotheken en € 100,- op onze andere bemiddelingstarieven!

Anklaarseweg 977317 AS Apeldoorn

Tel. 055 - 579 16 [email protected]

Balkonside: Oktober-festival!Live muziek, entertain-ment, een grote feesttent, braadworsten met mos-terd en natuurlijk bier! Op 4 oktober a.s. organiseert de ‘Balkonside’ het Okto-ber Festival. Na een jaar weggeweest te zijn, gaan we het gewoon weer pro-beren. Er is deze keer een aantal spelregels en die luiden als volgt: 1. Elk lid (van csv Apeldoorn) mag 1 intro-ducee meenemen.Degene die introduceert is verantwoordelijk voor de geïntroduceerde. Ook niet-leden die vaak bij csv Apeldoorn te vinden zijn, zijn van harte welkom. Er zal beveiliging aanwezig zijn om de boel in het ga-reel te houden.2. Voorverkoop: Toegangskaarten kosten € 5,- per persoon. Hier-voor krijg je een muntje aangeboden die je dan

weer kunt besteden voor een drankje.3. Wijze van inschrijven: [email protected] o.v.v. naam en evt. naam van de te introducerenpersoon, geboortedatum, elftal. Inschrijven perelftal is ook mogelijk. Hierbij wordt gekeken naar het aantal spelers (inclusief begeleiding)zoals opgegeven in ‘Sportlink’. Svp apartvermelden hoeveelbegeleiding (inclusief introducee) er zal zijn. Let op de aankondigingen (Facebook of Homepage) wanneer de muntjes en bandjes kunnen worden opgehaald. Er is eenbeperkt aantal toegangs-kaarten beschikbaar, houd daar rekening mee: VOL =VOL!!!!4.Toegang: Vanaf de A- junioren en senioren.5. Alcoholbeleid:

Alcohol schenken, (door-)verkopen of weggeven aan minderjarigen (<18 jaar) is NIET toegestaan. Vanaf 18 jaar krijgt men een bandje en is alcohol kopen toegestaan. Het barpersoneel isgemachtigd om deleeftijd te vragen en te controleren a.d.h.v. een geldig identiteitsbewijs. Dit is de wet en daar wordt niet aan getornd.6. Rond 17.30 uur zal de feesttent geopend zijn en rond 18.00 uur zal het feest in alle geweldlosbarsten.7. Houd Facebook en de homepage (www.csvapeldoorn.nl) in de gaten voor verdere informatie. De Balkonsidehoopt op eenheerlijkgemoedelijkfeest.

ONTVANG

KORTINGOP VERTOON VAN UW

KLANTENKAART

KORTINGOP VERTOON VAN UW

ONTVANGONTVANG

KORTINGOP VERTOON VAN UW

KLANTENKAART

KORTINGOP VERTOON VAN UW

KLANTENKAART

KORTINGOP VERTOON VAN UW

KLANTENKAART

KORTINGOP VERTOON VAN UW

ONTVANGONTVANG

OP VERTOON VAN UW

STATIONSSTRAAT 130 | 7311 MJ APELDOORN

055 - 522 29 92 | [email protected]

15

Page 17: De Schakel september 2014

Eregallerij

ErevoorzitterDe heer G. Schoemaker*

ErelidDe heer K. de Graaf*De heer G. Pol*

Leden van verdiensteDe heer J. v/d BergDe heer J. Bodenstaff*De heer G.H. BoermanDe heer H. Brandenbarg*De heer J. Donkersloot*De heer C.J. van Duuren*De heer E. de Graaf*De heer G. van de HaarDe heer J. Jeths*De heer J. LogtenbergDe heer T. Luttikhuizen*De heer G.J. van Maaren sr.*De heer D.J. Modderkolk*De heer H. Mulder*De heer A. OostermanDe heer W.F. Reinders*De heer J. SijtsmaDe heer W.J. Wesselink*De heer F.W. van de Steeg*De heer H. van de ZandeDe heer W.A. TamboerDe heer H. HospersDe heer W. van Zoeren

* overleden

Fanartikelen csv Apeldoorn

Tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal staat een kraam met fanartikelen vlakbij dehoofdingang. De verkoop start om 13.30 uur en eindigt in de rust van de wedstrijd van het eerste.

Trainingsjack € 39,95Trui met capuchon € 22,50Trui met capuchon en eigen naam € 27,50Trainingsshirt € 20,00Trainingsshirt met eigen naam € 25,00Paraplu € 15,00Sjaal € 12,50Handdoek € 12,50Minikit voor in de auto € 10,00Fotoboek Topklasse € 10,00Pet € 6,00Tas € 5,00Etui € 3,00Mok € 3,00Sleutelhanger € 2,50Bierglas € 1,50Bierglazen 6 stuks € 7,50Pen € 1,00Aansteker € 0,50

Uw gratis, persoonlijk betrokken en actieve

belangenbehartiger bij verhaalbare letselschade als gevolg van:

verkeersongevallen bedrijfsongevallen beroepsziekte medische fouten ongevallen bij recreatie, sport en spel ondeugdelijke producten of diensten

!!!Hoe gering uw letsel ook lijkt,

laat uw belangen altijd behartigen!!! www.bloemheuvelletselschade.nl

info@bloemheuvelletselschade M: 06-53353208

UW VERTROUWEN WAARD

toonaangevend IN beeld, geluid licht en video

VERH UU R EN VERKOOP VAN AU DIOVISU ELE APPARATUU R

WWW.NIEUWENHUIS.NET

Schumanpark 59, 7336 AS Apeldoorn, T 055 533 33 92, F 055 541 71 02, [email protected]

16

Page 18: De Schakel september 2014

AgendaZONDAG 12 JANUARI

X Nieuwjaarsreceptie BC Riant

• RestaurantFoyerRiant,Beekbergen

• Aanvang15:00uur

MAANDAG 13 JANUARI

X Doe-het-zelf-borrel

Apeldoornse Pinguïn

• ACEC-gebouw

• Aanvang20:00uur

DINSDAG 14 JANUARI

X Nieuwjaarsbijeenkomst BCA

• SociëteitApeldoorn

• Aanvang19:30uur

X Openingsavond netJEwerk

• Regentesselaan9

• Aanvang19:45uur

DONDERDAG 16 JANUARI

X Ontbijtsessie BNI Chapter Mozart

• RestaurantDeBrugwachter

• Aanvang06.30uur

X Bijeenkomst Zakenclub Apèl

• RestaurantJulesVerne

• Aanvang07:00uur

VRIJDAG 17 JANUARI

X Coffeepitch• ACEC-gebouw

• Aanvang09:45uur

X Stadsfeest XL• PodiumenFilmtheaterGigant

• Aanvang17:00uur

Meeragenda:

deondernemerapeldoorn.nl

LEUKE TIP VOOR

DE ONDERNEMER?

dagblad - weekkrant - website - nieuwsbrief - social media

AAN DE

SLAG IN DE

REGIO!

Ondernemers, bestuursleden en

ambtenaren uit Apeldoorn, bezoch-

ten woensdag 8 januari de nieuw-

jaarsreceptie van de Bedrijven Kring

Apeldoorn (BKA) in de showroom

van automobielbedrijf Coolen. “We

moeten bruggen slaan”, aldus BKA-

voorzitter Hans Hoogeveen.

Ronald van Wetering, directeur

Rabobank Apeldoorn en medebe-

stuurslid van de BKA, onderwierp

burgemeester John Berends en BKA-

voorzitter Hans Hogeveen aan een

kort interview. Samenwerking tus-

sen de gemeente en ondernemers

in het afgelopen jaar en dit nieuwe

jaar stonden hierin centraal. “Je kunt

niet zonder elkaar. Begrip over en

weer, een goede samenwerking, we

versterken elkaar”, vertelde de bur-

gemeester.

“De samenwerking met de gemeen-

te is erg goed”, aldus Hogeveen. “Als

voorbeeld ons project Apeldoorn

Draait Door, dit was afgelopen jaar

een succes en we gaan er vanuit dat

het dit nieuwe jaar weer een succes

zal zijn. Met saamhorigheid en sa-

menwerking is heel veel te bereiken.

We moeten bruggen slaan tussen de

verschillende sectoren, zoals zorg,

onderwijs en cultuur, dit doen we in

ons project het Ondernemersfonds

en het is mijn grote wens dat dit

fonds er gaat komen. Ik hoop dat ons

project Apeldoorn Scoort , succesvol

wordt en doe dan ook een dringende

oproep aan Apeldoornse onderne-

mers die mee willen doen”.

Sociale zekerheid gaat op de schop

en de pensioenleeftijd gaat naar 80

jaar. Ambachten hebben een grote

toekomst. Slimmeriken maken hun

fortuin tijdens de depressie maar de

middenklasse is de verliezer van de

toekomst. Uitspraken van trendwat-

cher Adjiedj Bakas. Deze en meer toe-

komstbeelden zal hij dinsdagavond 14

januari laten horen en zien tijdens het

trendseminar van het Apeldoornse

Buro van Oranje in het auditorium

in Hotel de Cantharel. Bakas geeft tij-

dens het seminar zijn kijk op de trends

voor 2014 op het gebied van onder

meer economie en marketing, arbeid,

samenleving en technologie. Opvat-

tingen die hij heeft verwoord in zijn

boek Trends 2014. Deelnemers aan

het seminar ontvangen dit boek tij-

dens de bijeenkomst. De avond begint

om 18.30 uur. Deelname aan het semi-

nar kost 75 euro. Aanmelden kan via

www.trendseminar.nl.

Bedrijvenkring: ”We moeten bruggen slaan”

Blik op de toekomst

mail de redactie:

[email protected]: Pieter Klaas Jagersma

Of ik, om toerbeurt met Nel Koot

van Restaurant de Brugwachter

een column wil schrijven.

Tuurlijk…! Had mezelf maar één

ding voorgenomen voor 2014,

namelijk zo min mogelijk stress

ervaren! En wat doe ik? Ik laat

mezelf om de week een dead-

line opleggen. En waarom? Om

mijn ego te strelen natuurlijk! Ik

weet niet eens of ik het wel kan,

een column schrijven… Maar

een eer dat ik ’t vind! Dus zal ik

u de komende tijd ongevraagd

mijn ervaringen voorschotelen.

Daar heb ik dan weer heel veel

ervaring in, in voorschotelen.

Want ik ben Astrid Vosselman,

samen met mijn man Henk ei-

genaar van Brasserie Martins en

ik heb, kan ik u vertellen, onze

gasten de afgelopen jaren al heel

wat voorgeschoteld… Inmiddels

ben ik ‘alleen nog maar’ achter

de schermen actief voor de zaak.

Fysiek heb ik wat klachten op-

gebouwd waardoor meewerken

op de werkvloer niet meer tot

de mogelijkheden behoort. Het

klinkt misschien logisch deze

switch, maar het was wel even

zoeken naar de knop in mijn

hoofd, die toestemming gaf om

vrijwel alles uit handen te geven.

Onze oudste dochter Lizzy heeft

de leiding op de werkvloer van

mij overgenomen. Samen met

haar partner Ben, onze chef in de

keuken, vormen zij de bedrijfs-

leiding. Onze jongste, nog stu-

derende dochter Juliette, werkt

parttime bij ons. Zoals u hoort,

een heus familiebedrijf waar-

bij privé en zakelijk altijd met

elkaar verweven zijn. Genoeg

stof om met u te delen dacht ik

zo. En laat delen nu, zoals Nel in

haar laatste column schreef, het

nieuwe hebben zijn. Heeft u dat

vast mooi in the pocket!

Astrid Vosselman

Voorschotelen

Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat

je wilt.

@ONDERNEMERAPELD ONDERNEMERAPELDOORN

• Inspiratie

• Themasessies

• Netwerken

• Robert Swan

03 | 04 | FEB | 2014

CLEANTECH TOMORROWHét schone technologie event

Meer informatie en aanmelden

www.cleantechregio.nl

AAN DE

SLAG IN DE

rEGIo!

Meld u aan voor de

e-nieuwsbrief www.deondernemerdeventer.nl

Meld u aan voor de

e-nieuwsbriefwww.deondernemerapeldoorn.nl

commerciële pagina

40zaterdag 23 maart 2013

Y Afgelopen week

Somplus neemt kijkje bij

DrukwerkdealDit jaar realiseerde Drukwerkdeal

een omzetgroei van 27 miljoen

euro. Voor de netwerkclub Som-

plus (Stedendriehoek Onderne-

mende Mensen) een goede reden

om eens een kijkje in de keuken te

nemen van het Deventer bedrijf.

Drukwerkdeal heeft inmiddels 150

man personeel, waarvan de laatste

tachtig in het laatste half jaar zijn

aangenomen. Inmiddels wordt ook

de Belgische markt bestormd met

drukwerk dat vaak nog dezelfde

dag dat de order binnenkomt wordt

uitgeleverd. “Snelheid, klantvrien-

delijkheid en een enorme keuze

aan producten maken ons tot één

van de koplopers in Nederland qua

drukwerk voor het bedrijfsleven en

particulieren”, vertelt algemeen di-

recteur René de Heij. Na een rond-

leiding door het pand aan de So-

lingenstraat, konden de leden van

Somplus nog een blik werpen in het

tweede onderkomen aan de Maag-

denburgstraat. Drukwerkdeal kan

zijn werkzaamheden namelijk niet

meer bolwerken op één locatie.

Een teken dat het bedrijf groeit en

groeit.

vlnr. Rob Westerweel - Drukwerkdeal, Sylvia Vroklage - Drukwerkdeal

vlnr. Martin Snijder - ROC Aventus, Ingrid Keijmel - Ton Keijmel architectuur & Bouwmanagement, Susanne Keijmel - Ucility

vlnr. Roelof Timmer - AIM Timmer BV, Bianca Eggink - New Mission, Gerben Seevinck - SaveInc, Jan Kamphuis - Kamphuis schilderwerken BV

vlnr. Rogier de Haan - GUNYA, René de Heij - Drukwerkdeal

Het was weer een drukke week

voor ondernemend Deventer. Na

het werk toog de ondernemende

mens weer massaal richting de di-

verse events voor ondernemers. Zo

kregen de leden van Somplus een

exclusief kijkje in de keuken van

Drukwerkdeal. Eén van de snel-

groeiende bedrijven van Neder-

land. Op twee locaties konden de

leden kennis maken met banners,

reclameborden, mokken, relatie-

geschenken en noem maar op. Een

ander succesvol bedrijf van Deven-

ter is de baby- en kinderwebshop

IKenIK (onlangs bekroond met

de Thuiswinkel Award 2013 in de

categorie Baby & Kind). Zij kre-

gen bezoek van de leden van MKB

Deventer. Stefan Hazelhekke van

IKenIK gaf de do s en don´ts aan

van het online ondernemen. De

ontbijtworkshop werd door veel

ondernemers goed gewaardeerd.

Businesskring Deventer was uit-

genodigd bij Ongewoon Reclame-

bureau. Nico Jansen gaf tijdens

de avond een presentatie over zijn

bureau. Daarna werd er een hapje

gegeten bij restaurant Boas.Baby-, reclame-, en drukwerkpraatjes

[email protected]

Politiek CaféWat is de stand van zaken in Deventer?

Wilt u met ons in gesprek?

Iedereen is welkom!

8 april 2013, 20.00 uur

Deventer Schouwburg:

gratis entree

Thema:

‘Economische visie Deventer’

36zaterdag 9 maart 2013

commerciële pagina

Afgelopen week

Politiek CaféWat is de stand van zaken in Deventer?

Wilt u met ons in gesprek?

Iedereen is welkom!

11 maart 2013, 20.00 uur

Gratis entree

Thema:

‘Deventer moet opnieuw 4 miljoen

bezuinigen. Dat gaat niet zonder pijn.’

commerciële pagina

37zaterdag 2 maart 2013

AAnkomende week

Agenda

ZAterdAg 2 mAArt

Bathmen te Paard, Rabobank

Menavond

• Manage ’t Ruiterkamp, Bathmen

• Aanvang: 19.00 uur

mAAndAg 4 mAArt

MKB Deventer Ondernemersavond

• Sport- en Belevingscentrum

de Scheg • Aanvang: 19.00 uur

dinsdAg 5 mAArt

Opening Postillion,

‘Hotel op stelten’

• Postillion Hotel Deventer

Club 100, diner en voorstelling

LA The Voices

• Deventer Schouwburg

• Aanvang 17.30 uur

woensdAg 6 mAArt

VNO-NCW Stedendriehoek,

Social Media Experience

• Coda in Apeldoorn

• Aanvang 14.00 uur

donderdAg 7 mAArt

AFAS Tennisclassics Netwerksessie

• Theater Orpheus in Apeldoorn

• 16.00 - 19.00 uur

VrijdAg 8 mAArt

Ontbijtsessie BNI, Chapter Aquila

• Sociëteit De Hereeniging

• 7.00 tot 8.30 uur

After-Office borrel de Fabriek

• De Fabriek, stamtafel

• 16.30 tot 18.00 uur

Heb jij een LeUke tip

Voor de ondernemer?

mAiL de ondernemer:

Nadine Kolkman

[email protected]

fotografie: Moric van der Meer

Politiek CaféWat is de stand van zaken in Deventer?

Wilt u met ons in gesprek?

Iedereen is welkom!

11 maart 2013, 20.00 uur

Gratis entree

Thema:

‘Deventer moet opnieuw 4 miljoen

bezuinigen. Dat gaat niet zonder pijn.’

Adverterenop deze pagina’s?

Adverteer op deze pagina’s en bereik

naast ondernemers ook de reguliere

lezers van de Stentor!

Voor meer informatie kunt u contact

opnemen met Mark Gerstmeijer via

[email protected]

[email protected]

vlnr. Patrick Geurtsen - Machinefabriek Geurtsen, Christian Lorist - VNO-NCW

Stedendriehoek

vlnr. Sjaak van Ophem - Aannemersbedrijf De Combi, Alex Kühne - Deventer

Schouwburg, Talitha van den Elst - Sallcon

vlnr. Jeroen Kroese - Sallcon, Jan Jozef Schoemaker - Senzora

vlnr. Jeroen van der Loos - Inserva, Jeroen Prinsen - Smalbraak notarissen

Kirsten van der Kolk - Roeister in de

dubbeltwee lichtgewicht

Henk Scharp - Voorzitter MKB Deventer Aschwin Lankwarden - Directeur

van de Scheg

vlnr. Corry Klunder – Blauwe Stijl, Hilde van Ulden - Wijnkooperij Klosters,

Pauline Bloemsma - Actuarieel Rekenaar in opleiding

vlnr. Yolanda Degen-Kerkhoff - Verhuisbedrijf Witteveen B.V., Karen Grote

Ganseij - Brouwers Accountants, Annemarie Vlieg-Hendriks - Leren&Co,

Jacqueline Santbergen - @Sjaak

vlnr. Ruth Bruin - Multi Hygiëne Gorssel, Marleen Bouwhuis - Goede Tijden,

Esther Janssen - Het KleurKantoor, Simone Veld - Het Hoge Woord

vlnr. Floor Weijman - FloraIT, Monique van Meel - MeelvanMonique, Marloes Bouw-

meester - de Succesvolle Introvert, Simone van Kooten - Brouwers Accountants

werksessie dkw

vlnr. Liesbeth Franz – Allsurs, Evelien Rikkengaa - Image Hairline, Ingrid Boksebeld -

Rietdekkersbedrijf Boksenbeld

vlnr. Joris Staijen - Fievez Advocaten, Lilian Willemink - Bathmen te paard,

Paul van Gurp - Paul van Gurp fastfood&Catering bv

After-office borrel de fabriek

vlnr. Fred van Welsem - Welstone, Paul Selbach - Selbach HRM advies,

Peter van Dam - Foqis

vlnr. Jan Jaap Meendering - Mevo Reizen,

Fritzche Carlot - webwinkel Spelendwijzer

vlnr. Arold Lammertink - Linkfly

Webdesign, Yvonne Koning – startende

ondernemer

vlnr. Cathy Ververda - De gezonde Balans, Monique van Meel - Meel van Monique,

Floor Weijman - Flora

In de VIP-lounge van Bathmen te

Paard was het genieten. Vanuit een

prachtige locatie in Manege ‘t Rui-

terkamp konden de relaties van de

diverse sponsoren kijken naar hip-

pische toptalenten. Talenten waar

ondernemers zich ongetwijfeld

aan willen spiegelen. Ondertussen

werden ook nog eens de relaties

aangehaald. Dit laatste is ook het

doel bij Bites & Business Steden-

driehoek. De netwerkclub voor

vrouwen kwam bijeen bij brasserie

Anthony’s. Bites&Business Steden-

driehoek is onderdeel van een lan-

delijk netwerk en organiseert zake-

lijke netwerkdiners voor vrouwen

waar gebruikt wordt gemaakt van

de enveloppenmethode. Deze me-

thode levert tips en ideeën op voor

een actueel vraagstuk. Corry Klun-

der, die samen met Hilde van Ulden

en Pauline Bloemsma de coördina-

tie op zich heeft genomen, legt ver-

der uit: ,,Omdat de ondernemende

vrouwen zelf genoeg gespreksstof

hebben, hanteert Bites & Business

geen thema’s en sprekers. Dit levert

interessante gesprekken op en veel

plezier.’’ Heel anders ging het eraan

toe bij de werksessie van de Deven-

ter Kring van Werkgevers. Hier wer-

den de handen uit de mouwen ge-

stoken om een essentiële bijdrage

te leveren aan Economische visie

Deventer 2020. Gelukkig werd er

niet alleen gekeuveld over econo-

mische kansen voor de stad, maar

was er na afloop ook wat plezier

bij de borrel. Ook bij de After-Office

borrel van de Fabriek is dit van groot

belang. Na een drukke werkweek

kan er elke vrijdagmiddag bijge-

praat worden.

paardengetrappel en het gelach van dames

MKB Deventer houdt op maandag

4 maart een ondernemersavond.

Gastlocatie is Sport- en Belevings-

centrum De Scheg. De rode draad

van de avond is duurzaamheid.

Ondernemers zijn bezig om hun

bedrijf elke dag beter te maken.

Om goed in te kunnen spelen op

de ontwikkelingen op de arbeids-

markt is het zaak om tijdig te in-

vesteren in mensen, zowel jonge-

ren als ouderen, maar ook in de

onderneming zelf. Henk Scharp,

voorzitter van MKB Deventer, zal

de ondernemersavond openen.

Aschwin Lankwarden, directeur

van de Scheg, zal vervolgens een

boekje open doen over innovatief

ondernemen. Een ander inspire-

rend verhaal komt van Kirsten van

der Kolk, roeister in de dubbeltwee

lichtgewicht. In 2008 veroverde

zij een gouden medaille tijdens de

Olympische Spelen. Van der Kolk

zal haar weg naar succes belicht-

ten en een link leggen met onder-

nemerschap. Ook zal zij ingaan op

de campagne ElkeDagBeter.nu,

waarmee aandacht wordt gevraagd

voor duurzame inzetbaarheid van

werknemers.

AAN DESLAG IN

DEVENTER!bites & business stedendriehoek

36zaterdag 2 maart 2013 commerciële pagina commerciële pagina 37

zaterdag 2 maart 2013

AAnkomende week

Agenda

ZAterdAg 2 mAArt Bathmen te Paard, Rabobank Menavond • Manage ’t Ruiterkamp, Bathmen• Aanvang: 19.00 uurmAAndAg 4 mAArt MKB Deventer Ondernemersavond • Sport- en Belevingscentrum de Scheg • Aanvang: 19.00 uurdinsdAg 5 mAArt Opening Postillion,‘Hotel op stelten’ • Postillion Hotel Deventer Club 100, diner en voorstelling LA The Voices • Deventer Schouwburg• Aanvang 17.30 uurwoensdAg 6 mAArt VNO-NCW Stedendriehoek, Social Media Experience• Coda in Apeldoorn• Aanvang 14.00 uurdonderdAg 7 mAArt AFAS Tennisclassics Netwerksessie• Theater Orpheus in Apeldoorn• 16.00 - 19.00 uurVrijdAg 8 mAArt Ontbijtsessie BNI, Chapter Aquila• Sociëteit De Hereeniging• 7.00 tot 8.30 uur After-Office borrel de Fabriek• De Fabriek, stamtafel• 16.30 tot 18.00 uur

Heb jij een LeUke tip Voor de ondernemer? mAiL de ondernemer:Nadine [email protected]

fotografie: Moric van der Meer

AfgeLopen week

Politiek CaféWat is de stand van zaken in Deventer?

Wilt u met ons in gesprek?Iedereen is welkom!11 maart 2013, 20.00 uurGratis entreeThema: ‘Deventer moet opnieuw 4 miljoenbezuinigen. Dat gaat niet zonder pijn.’

Adverterenop deze pagina’s?

Adverteer op deze pagina’s en bereik naast ondernemers ook de reguliere lezers van de Stentor!Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Gerstmeijer via [email protected]

[email protected]

vlnr. Patrick Geurtsen - Machinefabriek Geurtsen, Christian Lorist - VNO-NCW Stedendriehoek

vlnr. Sjaak van Ophem - Aannemersbedrijf De Combi, Alex Kühne - DeventerSchouwburg, Talitha van den Elst - Sallcon

vlnr. Jeroen Kroese - Sallcon, Jan Jozef Schoemaker - Senzora

vlnr. Jeroen van der Loos - Inserva, Jeroen Prinsen - Smalbraak notarissen

Kirsten van der Kolk - Roeister in dedubbeltwee lichtgewicht Henk Scharp - Voorzitter MKB Deventer Aschwin Lankwarden - Directeurvan de Scheg

vlnr. Corry Klunder – Blauwe Stijl, Hilde van Ulden - Wijnkooperij Klosters,Pauline Bloemsma - Actuarieel Rekenaar in opleiding

vlnr. Yolanda Degen-Kerkhoff - Verhuisbedrijf Witteveen B.V., Karen GroteGanseij - Brouwers Accountants, Annemarie Vlieg-Hendriks - Leren&Co,Jacqueline Santbergen - @Sjaak

vlnr. Ruth Bruin - Multi Hygiëne Gorssel, Marleen Bouwhuis - Goede Tijden,Esther Janssen - Het KleurKantoor, Simone Veld - Het Hoge Woord

vlnr. Floor Weijman - FloraIT, Monique van Meel - MeelvanMonique, Marloes Bouw-meester - de Succesvolle Introvert, Simone van Kooten - Brouwers Accountants

werksessie dkw

sportieve ondernemersavond in de scheg

genieten in Vip-loungebathmen te paardIn de VIP-lounge van Bathmen te Paard kwamen weer veel sponso-ren bijeen om, samen met hun re-laties, te genieten van het sporteve-nement. Vorige week vrijdag was de aftrap van Bathmen te Paard, dat is uitgegroeid tot een van de groot-ste hippische evenementen van de

regio. Afgelopen woensdag vond de GMB Derby Nationaal plaats. Ook toen was het genieten vanuit de VIP-lounge. Vandaag is er de laatste mogelijkheid om de hippische ta-lenten aan het werk te zien. Tijdens de Rabobank menavond komt de top van Nederland in actie.

vlnr. Liesbeth Franz – Allsurs, Evelien Rikkengaa - Image Hairline, Ingrid Boksebeld - Rietdekkersbedrijf Boksenbeld

vlnr. Joris Staijen - Fievez Advocaten, Lilian Willemink - Bathmen te paard,Paul van Gurp - Paul van Gurp fastfood&Catering bv

After-office borrel de fabriek

vlnr. Fred van Welsem - Welstone, Paul Selbach - Selbach HRM advies, Peter van Dam - Foqis

vlnr. Jan Jaap Meendering - Mevo Reizen, Fritzche Carlot - webwinkel Spelendwijzer

vlnr. Arold Lammertink - Linkfly Webdesign, Yvonne Koning – startende ondernemer

vlnr. Cathy Ververda - De gezonde Balans, Monique van Meel - Meel van Monique, Floor Weijman - Flora

In de VIP-lounge van Bathmen te Paard was het genieten. Vanuit een prachtige locatie in Manege ‘t Rui-terkamp konden de relaties van de diverse sponsoren kijken naar hip-pische toptalenten. Talenten waar ondernemers zich ongetwijfeld aan willen spiegelen. Ondertussen werden ook nog eens de relaties

aangehaald. Dit laatste is ook het doel bij Bites & Business Steden-driehoek. De netwerkclub voor vrouwen kwam bijeen bij brasserie Anthony’s. Bites&Business Steden-driehoek is onderdeel van een lan-delijk netwerk en organiseert zake-lijke netwerkdiners voor vrouwen waar gebruikt wordt gemaakt van

de enveloppenmethode. Deze me-thode levert tips en ideeën op voor een actueel vraagstuk. Corry Klun-der, die samen met Hilde van Ulden en Pauline Bloemsma de coördina-tie op zich heeft genomen, legt ver-der uit: ,,Omdat de ondernemende vrouwen zelf genoeg gespreksstof hebben, hanteert Bites & Business

geen thema’s en sprekers. Dit levert interessante gesprekken op en veel plezier.’’ Heel anders ging het eraan toe bij de werksessie van de Deven-ter Kring van Werkgevers. Hier wer-den de handen uit de mouwen ge-stoken om een essentiële bijdrage te leveren aan Economische visie Deventer 2020. Gelukkig werd er

niet alleen gekeuveld over econo-mische kansen voor de stad, maar was er na afloop ook wat plezier bij de borrel. Ook bij de After-Office borrel van de Fabriek is dit van groot belang. Na een drukke werkweek kan er elke vrijdagmiddag bijge-praat worden.

paardengetrappel en het gelach van dames

MKB Deventer houdt op maandag 4 maart een ondernemersavond. Gastlocatie is Sport- en Belevings-centrum De Scheg. De rode draad van de avond is duurzaamheid. Ondernemers zijn bezig om hun bedrijf elke dag beter te maken. Om goed in te kunnen spelen op de ontwikkelingen op de arbeids-markt is het zaak om tijdig te in-vesteren in mensen, zowel jonge-ren als ouderen, maar ook in de onderneming zelf. Henk Scharp, voorzitter van MKB Deventer, zal de ondernemersavond openen. Aschwin Lankwarden, directeur

van de Scheg, zal vervolgens een boekje open doen over innovatief ondernemen. Een ander inspire-rend verhaal komt van Kirsten van der Kolk, roeister in de dubbeltwee lichtgewicht. In 2008 veroverde zij een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen. Van der Kolk zal haar weg naar succes belicht-ten en een link leggen met onder-nemerschap. Ook zal zij ingaan op de campagne ElkeDagBeter.nu, waarmee aandacht wordt gevraagd voor duurzame inzetbaarheid van werknemers.

AAN DESLAG IN DEVENTER! bites & business stedendriehoek

36 37

AAnkomende week

AgendaAfgeLopen week

Politiek Café Adverterenop deze pagina’s?

werksessie dkw

sportieve ondernemersavond in de scheg

genieten in Vip-loungebathmen te paard After-office borrel de fabriek

paardengetrappel en het gelach van dames

AAN DESLAG IN DEVENTER! bites & business stedendriehoek

[email protected] en sportieve

avond MkB Deventer

in de SchegDe ondernemersavond van MKB

Deventer werd afgelopen maandag

gehouden in Sport- en Belevings-

centrum De Scheg. Het thema van

de avond was duurzaamheid. Een

onderwerp waar Aschwin Lank-

warden, directeur van De Scheg, van

alles over kon vertellen. De Scheg

heeft de ambitie om een duurzame

onderneming te zijn, door energie

in technische installaties terug te

dringen, gebruik te maken van zon-

nepanelen en door te investeren. In

de sportieve koepel van Deventer

mocht een sportief verhaal ech-

ter ook niet ontbreken. Dit verhaal

kwam van Kirsten van der Kolk, roei-

ster in de dubbeltwee lichtgewicht.

Zij vertegenwoordigde Nederland

met Marit van Eupen driemaal op

de Olympische Spelen. In 2008 ver-

overden zij Olympisch Goud. De le-

den van MKB Deventer kregen een

inspirerend verhaal voorgeschoteld

over haar weg naar succes en de link

met ondernemerschap.

vlnr . Máté Csik - TCR Tours, Aschwin Lankwarden - De Scheg

Op veel plaatsen in en rond Deven-

ter kwamen ondernemers deze

week weer bijeen om te netwerken,

maar ook vooral om te leren. Zo kre-

gen de leden van MKB Deventer een

kijkje in de duurzame keuken van De

Scheg. Hoe krijg je deze sporttempel

nu op een verantwoorde wijze warm

(en koud?). Kirsten van der Kolk,

Olympisch roeikampioen in de ca-

tegorie dubbeltwee lichtgewicht,

gaf ook nog een sportief tintje aan de

avond. Tijdens de creatieve netwer-

kavond Catch ging het er allemaal

wat wilder aan toe. Op de muziek

van een DJ van het Burgerweeshuis

gingen de voetjes van de vloer. Cat-

chy dus! Daarvoor kon er tijdens de

13e Catch geluisterd worden naar

Wouter Klein Velderman (beeldend

kunstenaar van de Deventer Beel-

denstorm), Bert ter Horst (zanger

van Wilhelm Freddie) en Annette

Harberink (boerin van de nieuwe

Natuurderij). De avond, die georga-

niseerd werd door het Kunstenlab en

Burgerweeshuis in samenwerking

met Dok H2o, werd op Twitter goed

ontvangen. “Deventer barst van het

creatief talent en het Havenkwartier

brengt dat bij elkaar’’, was een van de

reacties. Een goed voorbeeld van hoe

je netwerken en ondernemerschap

samen kunt brengen dankzij social

media. Iets waar de deelnemers aan

de Social Media Experience wellicht

van konden leren. Dankzij de initi-

atiefnemende partners VNO-NCW

Stedendriehoek, MKB Deventer,

Bedrijvenkring Apeldoorn en de

Vereniging WerkgeversKontakt

Zutphen konden ondernemende

mensen in het Apeldoornse Coda

ontdekken hoe je social media in kan

zetten om bijvoorbeeld meer klan-

ten te krijgen en geld te verdienen

met social media. De oortjes waren

vooral bij dit laatste punt gespitst,

want het blijkt in de praktijk nog

altijd moeilijk om geld te verdienen

met Twitter, Facebook of LinkedIn.

Duurzaam, sportief, sociaal en cathyvlnr. Hans Bakker - MKB Nederland, Kirsten van der Kolk - Olympisch kampioen roeien

vlnr. Priscilla Furrer - Rabobank, Herman Mossink - Rabobank,

Andrey Rouweler - verzuim servicedesk

vlnr. Hans Bakker - MKB Nederland, Kirsten van der Kolk -

Olympisch kampioen roeien

Catch-avond

vlnr. Janneke Donders - bezoeker, Harry Webers -

Witteveen&Bos, Mieke Conijn - Kunstenlab

vlnr. Marije van der Sande - Objektentheater, Brigitte de

Goeij - Noord Ned dans, Gerard Schiphorst - Objekten theater

vlnr. Jorit de Jong - bezoeker, Ingrid van Bergenhenegouwen - VB Communicatie

Adverteren op

deze pagina?

Adverteer op deze

pagina en bereik

naast ondernemers

ook de reguliere lezers

van de Stentor!

Voor meer informatie

kunt u contact

opnemen met

Judy van Tuijl,

tel. 06-51593048.

commerciëlepagina

37zaterdag11januari2014

www.deondernemerapeldoorn.nl

Adverterenin de Ondernemer ?Adverteer in de Ondernemer en bereik naast ondernemers ook de reguliere lezers vande Stentor! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judy van Tuijl, tel. 06-51593048.

X Doe-het-zelf-borrel

Apeldoornse Pinguïn

• ACEC-gebouw

• Aanvang 20:00 uur

DINSDAG 14 JANUARI

X Nieuwjaarsbijeenkomst BCA

• Sociëteit Apeldoorn

• Aanvang 19:30 uur

X Openingsavond netJEwerk

• Regentesselaan 9

• Aanvang 19:45 uur

DONDERDAG 16 JANUARI

kort interview. Samenwerking tus het dit nieuwe jaar weer een succes

zal zijn. Met saamhorigheid en saBedrijvenkring: ”We moeten bruggen slaan”

van Restaurant de Brugwachter

een column wil schrijven.

Tuurlijk…! Had mezelf maar één

ding voorgenomen voor 2014,

namelijk zo min mogelijk stress

ervaren! En wat doe ik? Ik laat

mezelf om de week een dead-

line opleggen. En waarom? Om

mijn ego te strelen natuurlijk! Ik

weet niet eens of ik het wel kan,

een column schrijven… Maar

een eer dat ik ’t vind! Dus zal ik

u de komende tijd ongevraagd

mijn ervaringen voorschotelen.

Daar heb ik dan weer heel veel

ervaring in, in voorschotelen.

Want ik ben Astrid Vosselman,

samen met mijn man Henk ei-

Zorgt altijd voor een goede

warming-upwww.schutinstallaties.nl

ELECTRA LOODGIETERSWERK SANITAIR VERWARMING

Schut Installaties - tweelingenlaan 111 - 7324 AR - Apeldoorn tel (055) 366 60 [email protected] - www.schutinstallaties.nl 055 578 55 40 menninkmakelaars.nl

GROOT, GROTER OF GROOTS?

één-tweetje

&boon

Christiaan Geurtsweg 1Postbus 175, 7300 AD ApeldoornT. (055) 54 98 500 - www.boon.nl

Onze accountants staan in hun sterkste opstelling.Onze belastingadviseurs weten uw zaken op

fiscaal gebied te tackelen en kansrijke posities te benutten. Laat u het ons weten als u

samen met Boon wilt scoren?

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

Gewoon een 100% transparant en objectief advies!

HypothekenStarters HypothekenAankoopbegeleidingPensioen adviesVerzekeringenSparen en vermogensbeheerBedrijfsfinancieringen

www.huisenleven.nl0316 - 266220 *Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72

E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

Wij biedenaantrekkelijke

voordelen voor leden van csv Apeldoorn!

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

Raadhuisplein 8

7311 LK Apeldoorn

T (055) 522 20 91

E info@eetcafefi jn.nl

eetcafefi jn.nleetcafefi jn.nl17

Page 19: De Schakel september 2014

csv Apeldoorn in de media

De afgelopen weken kon het bijna niet missen of ergens in de kranten was wel een bericht over csv Apeldoorn te vinden.

PresentatiekrantIn samenwerking met onze stersponsorUitgeverij Stedendriehoek gaven we ook onze eigen krant uit als bijlage in de Stedendriehoek; depresentatiekrant.

PresentatiegidsOok de presentatiegids viel onlangs bij u op de deurmat. Een prachtig magazine, waarvan de inhoud door vrijwilligers van het mediateam en twee schrijvers van De Stentor werd verzorgd. Hoofdredacteur Wout van Zoeren zorgde er vervol-gens samen met Uitgeve-rij Stedendriehoek voor dat de informatie

gebundeld en opgemaakt werd.

Een bijzondere samen-werking.

WedstrijdaankondigingMaar daar stopt het niet. Dit seizoen zijn de wedstrijdaankondigingen van thuiswedstrijden van het eerste elftal ook te

Gelders Brandweringsbedrijf B.V.Kostverloren 41 7316 MN Apeldoorn

www.gbb-bv.nlTel. 055 - 522 25 66

Specialist in hetbrand- en rookwerend

afdichten vandoorvoeringen

GBB is gecertificeerd als officieel applicatiebedrijfvan brandwerende systemen van Flamepro B.V.

• Deskundige aanpak• Gecertificeerde medewerkers• Ruime ervaring• Gedegen kennis van leidingen,

kanalen en kabelgoten

18

lezen in de Stedendrie-hoek.

Dus heeft u nog eenwelbekende ‘Nee-Nee’-sticker op uw brievenbus, dan zou u deze opdinsdag of woensdagbeter even kunnenafdekken!

Page 20: De Schakel september 2014

JOC naar De Waarbeek

Zaterdag 28 juni is de Jeugd OntspanningsCommissie van csv Apeldoorn met tweebussen vol F-Leaguespelers, F-pupillen en E-pupillen naar DeWaarbeek in Hengelogeweest. Hoe leuk dat was? Dat ziet u in deze fotoreportage van Jan Zondergeld.

19

Page 21: De Schakel september 2014

20

Page 22: De Schakel september 2014

Olivier OrderbosHoezo kenners?

Gelukkig! We gaan beginnen of beter gezegd we zijn al begonnen. De bal rolt weer in competitieverband. De strijd om de bovenste plaats begint en deverwachtingen zijn bij de meeste clubs positief, dat neem ik voor het gemak maar even aan.

De kenners, en dat zijn er nogal wat, hebben hun licht al over van alles en nog wat laten schijnen. Somsproduceren ze indrukwekkendetheorieën en zijn vervuld en overtuigd van hun eigen gedachtenspinsels.“Je kunt veel beter in de hoofdklasse C spelen dan in A”, “De trainer moet net als van Gaal 5-3-2 gaan spelen” en “die nieuwe jongen gaat er zeker 20inleggen, neem dat maar van mij aan”. Zo kan ik nog wel een poosje doorgaan. Aan uitspraken van zelfbenoemdekenners geen gebrek.

Nu is er in de afgelopen maanden wel gebleken dat het met met die meningen soms helemaal mis kan gaan. Een paar voorbeelden: bij ‘de wereld draait door’ werd ergens in april met volle over-tuiging verkondigd dat de vaderlandsebijdrage aan het songfestival verbeneden de maat zou zijn en geenenkele kans zou maken. Nou tot ver in augustus waren in bijna heel oostelijk Europa Ilse en Waylon dagelijksmeerdere malen per dag op de diverse radiostations te horen.

W W W . V A N B N A A R B . N L

C O M M U N I C A T I E M E T E F F E C T

trainingen coaching boeken posters

verandertrajecten websites huisstijlen

(digitale) magazines folders brochures

campagnes bedrijfsfilms visitekaartjes

fotografie briefpapier multi-media

( 0 5 5 ) 5 7 8 9 5 8 3

21

Page 23: De Schakel september 2014

Om van de meningen over de kansen van het Nederlands elftal op de WK in Brazilië maar te zwijgen. We zouden de voorrondes niet eens doorkomen. Vooral ‘de Telegraaf’ en ‘Voetbal International’ bleken de plank flink mis te slaan. De verdediging zou de zwakke plek van het vrijwel kansloze elftal zijn. Nu dathebben we gezien! Allemaal verkocht naar gerenommeerde clubs voor tiental-len miljoenen! Die jongens mogen van Gaal wel heel erg dankbaar zijn. Er was zelfs sprake van een anti-Van Gaalhetze. Van Gaal bevestigde echter tijdens dit WK definitief zijn grote kwaliteiten als trainer.

Van mij mag je natuurlijk je mening hebben, geen discussie, maar bedenk wel dat het allemaal zomaar anders kan gaan. De prijzen liggen aan de meet en pas na 26 wedstrijden weten we hoe het echt hoe het met ‘onze jongens’ gegaan is en daar heb ik uiteraard wel eenmening over maar.................

Olivier Orderbos

22

Page 24: De Schakel september 2014

Hoofdsponsor wint awardBouwondernemingVeeneman heeft een Graydon Award in ont-vangst mogen nemen. De award is een financieel kwaliteitskeurmerk en is gebaseerd op omzetcij-fers, jaarcijfers, krediet-waardigheid, betaal-gedrag en de algemene bedrijfssituatie. Slechts 3% van alle Nederlandse bedrijven heeft de finan-ciën dusdanig op orde dat ze zich volgens Graydon ‘financieel gezond’ mogen noemen.

Directeur Jan Veeneman was in zijn nopjes: “De crisis hebben we goed doorstaan. Naast de noodzakelijke bezuini-gingen, hebben weervoor gekozen om te in-vesteren in innovatie. Zohebben we bijvoorbeeld de woonzorgunit ontwik-keld. Een modulair en flexibel systeem dat een-voudig aan een woning

23

kan worden bevestigd. Ook als zelfstandige man-telzorgwoning is het sys-teem uitstekendgeschikt. De mogelijk-heden van koop en huur zorgen ervoor dat wij voor iedere klant maat-werk kunnen leveren, zowel qua uitvoering als financieel. Naast inno-vatie weten wij gelukkig heel goed wat we willen zijn. Een dienstverlenend bouwbedrijf, dat op een maatschappelijk verant-woorde manier onder-neemt en zich heel duide-lijk focust op een drietalopdrachtgvers, namelijk:

woningbouwverenigingen /vastgoedeigenaren, zorgvastgoed en-instellingen enparticulier opdrachtge-verschap. Dit doen we met een vast team van allround medewerkers waardoor veel werkzaam-heden in eigen beheer uitgevoerd kunnenworden.

Een mooi voorbeeld van innovatie is ook de on-langs geplaatste zonne-paal op ons terrein aan de Zutphensestraat. Het mechanisme laat via sen-soren de zonne-panelen meebewegen met het licht. Hierdoor wordt het rendement van de zonnepalen 140% in plaats van 85%.”

Wij feliciteren JanVeeneman en allewerknemers van debouwonderneming!

Page 25: De Schakel september 2014

Verzekeren?Pensioen regelen?

Hypotheek regelen?

Prima, maar kies eerst een goede adviseur!

(v/h Van Hal Adviseurs B.V.)

Prins Willem Alexanderlaan 727, 7311 ST Apeldoorn Tel. 055-3558555 fax 055-3558879E-mail: [email protected] Website: www.meeus.com

Maumu is een dorp in Kameroen. Een plek waar armoede, werkloosheid en verveling soms leiden tot criminaliteit. Door het oprichten van voetbalclub Maumu Youth FC krijgen devoetballers structuur in hun leven. Het geeft ook een gevoel van saamhorigheid in het dorp.

Ondertussen zijn de sportieve ambities toegenomen. Bij sportieve ambities horen ook goede faciliteiten en de kennis om spelers te ontwikkelen. csv Apeldoorn is benaderd om een bijdrage te leveren aan dit project. En dat doen we natuurlijk graag. Hoe we dat doen, dat leest u via www.goal-maumu-apeldoorn.org. Hier leest u ook hoe ú kunt bijdragen.

Maumu Youth FC & csv Apeldoorn slaan de handen ineen

24

Samen sterker. Dat is het idee vancoöperatief bankieren.

www.rabosport.nl

Daarom steunt de Rabobank de sporten waar we

allemaal graag naar kijken, maar ook de sport waar

iedereen aan mee kan doen.

Sport inspireert en verbindt.

door klein tebeginnen.

De topbereiken

Page 26: De Schakel september 2014

In de voorbereiding op het seizoen 2014-2015 stond de vijftiende editie van het Intersport Jonker Zomertoernooi op het programma. De plek waar de top vier van Apeldoornse voetbalclubs elkaar treffen. Een mooie graadmeter om te zien hoe de ploegen ervoor stonden.

Uitslagenvv Beekbergen - avv Columbia: 1-1(Columbia wint na strafschoppen)

WSV - csv Apeldoorn: 1-4

FinaledagWedstrijd om de derde plaatsvv Beekbergen – WSV: 0-3

Wedstrijd om de eerste plaatsavv Columbia – csv Apeldoorn: 1-2

Tussen de finalewedstrijden door werd er een voorwedstrijd gespeeld tussen csv Apeldoorn C1 en het federatieteam C1. De einduitslag was 0-4.

Speler en keeper van het toernooiMaarten Boeve van csv Apeldoorn werd door de toernooi-organisatie uitgeroepen tot speler van het toernooi. Keeper Dylan Slijkhuis van Columbia werd gekozen als keeper van het toernooi.

Loting Intersport JonkerZomertoernooi 2015Direct na afloop van de finalewedstrijd werd er geloot voor de editie vanvolgend jaar. De volgende wedstrijden kwamen uit de koker.

Dinsdag 11 augustus 2015:avv Columbia - WSV

Donderdag 13 augustus 2015:csv Apeldoorn - vv Beekbergen

Het fotoverslag is van Wout van Zoeren. Meer foto’s? www.wozopro.nl.

25

Page 27: De Schakel september 2014

26

Page 28: De Schakel september 2014

27

Page 29: De Schakel september 2014

28

Page 30: De Schakel september 2014

Technische zaken

Ik wil dit schrijvengraag beginnen metheel veel waardering uit te spreken voor deontwikkelingen bij de jeugd. Door heel veelinzet en vakmanschap kunnen we zeggen dat we op alle fronten goed tot zeer goed mee-draaien. Onze jeugd-elftallen laten plezier en goede prestaties zien.De doelstelling metbehoud van plezier engoede prestaties leveren is volledig behaald.Nu zorgen voor continuï-teit en misschien zo hier en daar nog watverbeteren.

B-selectieBij de senioren hebben we de goede kwaliteit van de B-selectie kunnen behouden en misschien zelfs wel verbeterd. Mark Steur en MartinLanghenkel hebben een B-selectie gesmeed waar we veel van verwachten. Een kweekvijver worden voor het eerste elftal. Een uitdaging voor jongespelers die in dezeambiance prima kunnen rijpen.

Eerste elftalOok de selectie voor het eerste elftal ziet erhoopvol uit. Gelukkig hebben we met Niels

Jansen een primavervanger gevonden voor Jochem de Weerdt. Samen met hoofdtrainer Richard Karrenbelt heeft

BeCo Europe b.v.

METAALRECYCLING FEDERATIE

Irene Vorrinkstraat 345 6535 NA Nijmegen

t +31 (0)24 357 29 04e [email protected]

www.becoeurope.nl

Voor al uw ferro en

non ferro gerelateerde

reststoffen!

Bestuurslid TZGerard van de Haar

29

Page 31: De Schakel september 2014

hij de taak een goed ingespeeld elftal op de been te brengen. Het lijkt erop dat we aanvallend wat meer mogelijk-heden hebben gekregen.

Verdedigend hebben we alle vertrouwen dat Joost Krijns het niveau vanJeroen Drost kanevenaren. De bekerduels geven aanleiding tot een lichte vorm van opti-misme.

Medische stafDe medische staf en de begeleiding rondom het eerste is volledig in tact gebleven. Ook de Stichting Sponsoring & Sportpromotion heeft weer een niet onbelang-rijk steentje bijgedragen aan het goed kunnenfaciliteren van deselectie.

We staan te trappelen van ongeduld om in de competitie van start te gaan!

Jeugdkeepersbedanken Club van

Honderd!Namens alle jeugdkeepers van csv Apeldoorn

willen wij de Club van Honderd wederom bedanken voor de beschikbaar gestelde bonnen voor een paar

keepershandschoenen.

Keeperstrainers csv Apeldoorn jeugd

30

Wij realiseren koel- envriescellen voor:• koel- en vriestransporteurs• distributiecentra• kalver- en runderslachterijen• pluimveeslachterijen• varkensslachterijen• vleesverwerkende industrie• visverwerkende industrie• (consumptie-) ijsindustrie• snackindustrie• brood- en banketindustrie• kaas- en zuivelindustrie• fruitopslag• bloemensector• A.G.F.-sector• Ulo-bewaring• cleanrooms

Grenzen tussen graden

TWEELINGENLAAN 144 • 7324 BP APELDOORNTEL. 055 • 368 91 91 • FAX 055 • 368 91 99

WWW.KIM-NEDERLAND.NL • [email protected]

NEDERLAND

De Koelcelbouwers

Page 32: De Schakel september 2014

Op onze scholen ben jij altijd

de nummer 1!

31

Page 33: De Schakel september 2014

“We mogen weer…”

Na een stop van een aantal weken mogen we weer! We mogen weer een heel seizoen gaan genieten van het spel.Nu nog zonder jas en over een paar weken met de jas aan en de paraplu in de aanslag. Heerlijk! We gaan weer voetballen.

De elftallen, vanaf deF- pupillen t/m de A1, zijn vormgegeven en bij mij de volle overtuiging dat deze vormgeving naar alle zorgvuldigheid is gebeurd.

Keuzes makenNu kan het zijn dat er links of rechts een kleine

teleurstelling te verwer-ken valt. Elk jaar worden we hiermee geconfron-teerd. Laat ik voorop stellen dat wij de laatsten zijn die het een kind gun-nen te moetenteleurstellen. Echter, er moeten keuzes gemaakt worden.

‘Zo hoog mogelijk’Dat is inherent aan een grote vereniging. Dat is inherent aan een grote vereniging die het na-streeft ‘zo hoog moge-lijk’ te voetballen met de jeugd, maar zeker ook te maken heeft met het eerste elftal (momenteel Hoofdklasse C zaterdag)

waarbij de jeugd steeds meer een prominentere rol gaat spelen als het om opleiding en doorstroming gaat.

Druk bezigDe hoofdtrainers per afdeling en het Hoofd Jeugdopleidingen zijn daar elke week druk mee bezig. Een simpeleopdracht, zo lijkt het, maar schijn bedriegt…

Ik wens u allen een fijn seizoen 2014-2015 toe en mocht u met ietszitten, schroom dan niet en spreek mij erop aan. Daar ben ik voor!

Nogmaals, heel veelplezier op of langs de velden!

JeugdvoorzitterFrits van der Leij

32

Page 34: De Schakel september 2014

bereid vinden om de teams te coachen. Alvast dank daarvoor!

De woensdagtrainingen van 15:00 tot 16:00 uur staan onder de vertrouw-de leiding van Johan Leliveld. De trainingen worden gehouden op het kunstgrasveld naast de kleedkamers. Iedere zaterdag spelen we van 10:00 tot 11:00 uur weer de altijd

spannende landen-competitie op hethoofdveld.

We hebben er zin in en we hopen jullie allemaal weer te mogen begroeten voor een gezellig ensportief 2014-2015!

Met sportieve groet,

Ramon, Pieter Bas en Werner.

F-League weer van start!We hopen dat iedereen een leuke vakantie heeft gehad en met veel plezier terug kijkt op deafgelopen periode.Wilbert en Berthebben nu officieelafscheid hebbengenomen en wij (Pieter Bas, Ramon en ik) gaan met veel enthousiasme beginnen aan een heel nieuw seizoen.

Er is gelukkig nietsveranderd ten aanzien de speeltijden, ondanks dat er nog heel even sprake was van het verschuiven van de aanvangstijd voor de zaterdag. Wat wel is gewijzigd is dat we geen maatschappelijkestagiaires meer hebben om de wedstrijdjes op de zaterdagen te “fluiten”. We zullen hiervoor eenberoep moeten doen op de bereidwilligheid van enkele ouders zoals we ook steeds weer ouders

33

DORPSSTRAAT 82 VAASSEN Tegen inlevering van deze bon, krijgt u 15% korting op de totale collectie. Geldig t/m 31 mei 2015 Niet in combinatie met andere acties.

www.heiwegenmode.com

‘t Okshoofd wenstcsv Apeldoorn heelveel succes in dehoofdklasse van het zaterdagvoetbal!

Sprengenweg 26 - 7314 ET Apeldoorn - Tel: 055-521 79 47

Proost!INT_Advertenties_OKS_BLO_90x90.indd 1 06-06-14 16:26

Page 35: De Schakel september 2014

De voetbalacademie voor ongeselecteerde jeugd heeft als visie en doel de jeugd te leren voetballen op een creatieve enplezierige manier. Wij bieden de kinderenleerzame en afwisselende oefeningen aan, los van elke competitiedruk.Hierin staat de ontwik-keling van spelers in beweeglijkheid, coördi-natie, zelfstandigheid en zelfvertrouwen centraal, zodat ze met meerplezier hun hobby kunnen uitoefenen.

Onze aanpak is eenverantwoorde opvoeding van het kind. Ook min-der begaafde voetballers kunnen succes aan de bal hebben. Hoe meer succes, hoe meer plezier zullen ze gaan beleven. Door hun verworven zelfvertrouwen zullen ook

hun prestaties op school vooruit gaan.

Kwaliteit wordtgegarandeerd doordat de oefenavonden onder leiding staan vangekwalificeerde trainers.

Binnen de voetbal-academie richten detrainingen zich op debewuste, functioneleontwikkeling van de individuele speler die zodoende zich ook ont-wikkelt om beter te pres-teren binnen zijn eigen team. Ons kwaliteitsaan-bod wordt gesymboli-seerd door een kwaliteits-driehoek: Fairplay, Plezier en Creativiteit.Speerpunten in de trai-ningen bij de voetbalaca-demie:- Voetbalcoördinatie- Passen / trappen / aan-nemen

- 1:1 Voorbij gaan van de tegenstander- 1:1 Weg gaan van de tegenstander of situatie- 1:1 Verdedigen- Handelingssnelheid- Reactiesnelheid- Scorend vermogen- Kleine positie- enpartijspelen

Op diverse avondenzullen spelers van het eerste elftal van csv Apeldoorn aanwezig zijn.

Geïnteresseerdenkunnen zich aanmelden via de website van csv Apeldoorn. Na afloopontvangt eenieder een certificaat.

Tot snel! En vergeet niet dat je ook een vriendje of vriendinnetje magmeenemen.

34

VoetbalacademieDoor John Burghout

Page 36: De Schakel september 2014

Eerste door in de beker

Het eerste elftal heeft de poulefase van het bekertoernooi overleefd. Op papier was het een zware loting met Hoofdklas-ser Quick ‘20 en Eersteklassers DETO Twenterand en Silvolde. Uiteindelijk deed de ploeg van Richard Karrenbelt het vooral goed in de twee uitwedstrijden. Thuis tegen Silvolde liep de ploeg tegen een (onnodige) nederlaag aan. Silvolde bleek later ook de verrassende nummer één in de poule.

Quick ‘20 - csv Apeldoorn: 2-314. 0-1 Richard van Schooten63. 0-2 Jeroen Willems66. 1-2 Frank Eulderink67. 2-2 Frank Eulderink76. 2-3 Miquel Suarez Escalante

csv Apeldoorn - Silvolde: 1-210. 1-0 Richard van Schooten79. 1-1 Roy Bouwman80. 1-2 Roy Bouwman

DETO Twenterand - csv Apeldoorn: 1-407. 0-1 Richard van Schooten16. 1-1 Klaas Nieuwenhuis42. 1-2 Steven van Es67. 1-3 Maarten Boeve90. 1-4 Jasper van Oorspronk

De foto’s zijn gemaakt door Wout van Zoeren. Meer foto’s? Kijk dan opwww.wozopro.nl.

35

Page 37: De Schakel september 2014

36

Page 38: De Schakel september 2014

Nieuws van de kantine

De donderdagavond in de kantine is langzamerhand uitgegroeid tot een soort ‘clubavond’. Het eerste elftal, de dames en het tiende zijn een aantal van de elftallen die samen nog gezellig een drankje doen na afloop van de training.

Ook een aantal vaste sup-porters weten de weg naar de kantine te vinden.Eerst even bij de training van het eerste kijken wat de opstelling wordt voor de zaterdag en dan samen onder het genot van een drankje discussiëren of het een goede keuze is van de trainer.

Gehaktballen!

Tot op heden waren er al stukjes kaas en worst en borrelnootjes te verkrijgen op de donderdag. Binnen-kort beginnen we ook met

het verkopen van gehakt-ballen. Slaat het aan, dan wordt het een vast onder-deel van de donderdag-avond!

Dus heb je op donderdag zin in gezelligheid? Kom dan naar de kantine van csv Apeldoorn.

37

Prins Willem-Alexanderlaan 14377312 GB ApeldoornT 055 355 50 05E [email protected]

Betrouwbare occasions

Onderhoud en reparatie

APK en roetmeting

Camperonderhoud

Schadeherstel

Nieuwe auto’s

www.garageveeneman.nl

GarageF. Veeneman & zn.

Al 40 jaar een begrip in Apeldoorn en omstreken!

TeamworkNet als bij een bouwonderneming draaitbij een vereniging alles om teamwork,van de F-jes tot de veteranen, van vrij-williger tot supporter, van bestuurslidtot sponsor. Samen werken ze aan heteindresultaat, een vereniging waargezelligheid en prestaties samen gaan.En daar dragen wij graag ons steentjeaan bij.

BouwondernemingVeeneman b.v.wenst csv Apeldoornhet nieuwe seizoenveel succes!

Kayersdijk 817332 AL ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Bouwonderneming Veeneman b.v. is aangesloten bij BouwGarant.Dit betekent dat u kunt bouwen op zekerheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wij brengen desgewenst veiligheids hang- en sluitwerk aan volgens Politiekeurmerk "Veilig Wonen".

Zutphensestraat 2997325 WT ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Omslag presgids 2010-2011 7 tot.qxd:omslag pres 2007-2008.qxd 11-08-2010 21:39 Pagina 4

Zutphensestraat 2997325 WT ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Page 39: De Schakel september 2014

Het Hospitality team is op zoek naar enthou-siaste vrijwilligers dieeen steentje willen bij-dragen binnen onze club. Hiermee help je niet alleen de club, maar je leert er zelf ook van en het staat goed op je cv. Je werkt samen met een gezellige groep vrijwilli-gers en je komt incontact met clubleden met dezelfde passies: voetbal en gezelligheid. We zoeken niet alleen naar leden, maar ook ou-ders van leden ofpersonen die nog niet lid zijn verwelkomen wij graag in ons team.

Ben jij ouder dan 18 jaar en wil jij onderdeel uit-maken van ons team? Meld je dan nu aan via [email protected].

Ruimte reserveren?

Vrijwilligers en medewer-kers die gebruik willen maken van een ruimte in het clubhuis voorbijvoorbeeld vergaderin-gen, moeten dit vooraf reserveren. Dit omverwarring te voorkomen.

Stuur een mail naar [email protected] voor het reserveren van een ruimte.

Inzameling frituurvet

Onder de trap naar het balkon staat een inzamel-bak voor oud frituurvet. Voor het ingezamelde vet ontvangt de vereni-ging een vergoeding. Dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de clubkas.

Lever het oude frituurvet in een afgesloten kan of emmer in.

38

Bus nodig?

Connexxion Tours biedt busvervoer in heel Nederland

Snel, veilig, betrouwbaar

Bel 0900 - 400 8 400 (lok. tarief)

Page 40: De Schakel september 2014

Jeugdpuzzel Club van Honderd

Ook dit seizoen is er weer een supporterspakket te winnen met de puzzel van de Club van Honderd. Weet jij het antwoord? Stuur deze dan in naar [email protected]. Zet in de mail je naam en het elftal waarin je speelt.

De redactie kiest de winnaar en stelt deze op de hoogte. De winnaar krijgt een csv Apeldoorn handdoek.

‘Ouderen’ mogen natuurlijk ook het antwoord inzenden, maar maken geen kans op de prijs.

1. Huisfotograaf van csv Apeldoorn2. Speler van het eerste met de meeste wedstrijden bij csv.3. Oud international en nummer 7 van het eerste elftal.4. Trainer van de A1 van csv Apeldoorn.5. Het hoofdveld van csv Apeldoorn heeft nummer ....6. Voorzitter van csv Apeldoorn.7. Vaste columnist van De Schakel met vaak een heel eigen mening.8. Trainer van het tweede elftal.9. Keurslager die de gehaktballen voor de kantine levert (achternaam).10. Assistent-trainer van het eerste elftal.11. Supportersvereniging van csv Apeldoorn.

39

Page 41: De Schakel september 2014

123

45

678

1011

9

-->

40

Welk woord lees je vanuit de dik omlijnde vakjes?

Page 42: De Schakel september 2014

LedenadministratieNieuwe ledenNaam Adres Postc. woonplaats Geb.datum Tel nr.Martijn Hoekstra Margrietstraat 8-3 6833 AK Arnhem 06-11-85 (sen) 06-16502897Andrew Markies Vlietweg 23 7335 JE Apeldoorn 10-08-72 (zaal) 06-19620484Timo Vastenhout Bronsweg 4 7335 ED Apeldoorn 09-09-00 (jun) 055-2010245Jaiden Metekohy Herderweg 45 7312 AH Apeldoorn 17-09-07 (pup) 06-41791830Julian Slijkhuis Klokstraat 61 7315 HN Apeldoorn 20-11-07 (pup) 055-3557005Marijn Slijkhuis Klokstraat 61 7315 HN Apeldoorn 20-11-07 (pup) 055-3557005Tristan van Maurik Brinkhorstweg 15-2 7311 GJ Apeldoorn 19-07-94 (sen) 06-22213829Daniël van Top Naeffstraat 29 7321 HK Apeldoorn 08-12-87 (sen) 06-10628454 Sintmaartendijk Jamie Kraft Jan van Nuijshof 9 7321 AK Apeldoorn 28-02-09 (mini) 06-25000634Faris El Ouhabi de Ruijterstraat 36 7311 HT Apeldoorn 30-01-08 (mini) 06-52440333Tobias Holtrop Spoorbrugweg 19 7321 BL Apeldoorn 01-04-98 (zaal) 055-3667542Roan Mollema Kloversdonk 319 7326 AT Apeldoorn 09-11-07 (pup) 06-46330870Jos Kampkuiper Weth. Nijhuisstraat 198 7545 NN Enschede 09-04-93 (sen) 06-34440703Levi Akkenaar Hamelweg 24 7311 EB Apeldoorn 27-04-07 (pup) 06-41718308Lucas Stam G. v.d. Heijdenlaan 1 7316 BC Apeldoorn 30-09-04 (pup) 06-11739249Bob Duller Koninginnelaan 97B 7315 BP Apeldoorn 20-07-08 (mini) 06-29065000Simon Film Koolmeesweg 5 7331 SB Apeldoorn 12-11-07 (pup) 06-41816798Taeke Strikwerda Zanderijweg 84 7312 LL Apeldoorn 10-06-08 (mini) 055-3013193Yanaika Veens Germanenlaan 166 7312 JD Apeldoorn 23-02-82 (dames) 06-46033963Chantal Groen Weimarstraat 15 7315 GV Apeldoorn 11-07-84 (dames) 06-41989899Jordij van Jachtlaan 90 7313 EA Apeldoorn 29-05-93 (sen) 06-11601256 Nieuwenhuijze Nando Kolk Sartrestraat 14 7323 GT Apeldoorn 22-09-00 (jun) 055-8795097Dyon Kolk Sartrestraat 14 7323 GT Apeldoorn 28-09-98 (jun) 055-8795097Lukas Rietbergen Schuttersweg 28 7314 LH Apeldoorn 05-12-06 (pup) 055-5347721Sharon Okken Argusstraat 3 7321 GD Apeldoorn 12-12-04 (pup) 06-14141920Thijs Chrispijn Fabriekstraat 47 7311 GM Apeldoorn 02-08-07 (pup) 055-5344083Brent Groen Voltastraat 9 7316 GH Apeldoorn 29-08-07 (pup) 06-25297282Maarten Dijkgraaf Jachtlaan 164 7313 EG Apeldoorn 04-02-91 (sen) 06-30402588Nico van Norel Kanaalstraat 13A 7311 ML Apeldoorn 04-04-91 (sen) 06-23565333

Bedankt als lidReinout Klok (12-10-00) Douglas Douma (19-07-88)Jeffrey Oostendorp (16-08-98)Leen Koldenhof (17-03-75)Thomas Jansen (30-09-01)Christiaan Rijken van Olst (25-01-95)Annemieke Poolman-Bos (17-10-81)Thomas Klein Goldewijk (12-06-96)Jochem Klein Goldewijk (06-07-97)Bertus Bouwmeester (24-05-63)Christiaan de Bruin (16-06-83)Rene Groothedde (18-01-82)

Wesley Jongma (24-07-90)Thijs Luyten (04-05-02)Dennis Slijkhuis (18-07-75)Edwin Prins (12-06-75)H.C. v.d. Kamp (09-02-74)Alfred Garritsen (19-04-76)Marije v. Ommen (21-08-86)Tim van Loon (04-12-03)Nordin El Ouhabi (10-04-98)Marc Floor ten Brinke (06-08-06) Gerben Kamphuis (12-12-88)

VerhuisdBart Volkers van Drapeniersdonk 113 naar Gijsbrechtgaarde 230, 7329 CD ApeldoornErwin Poolman van Celciusstraat 23 naar Pt. Beatrixlaan 33, 7314 KP ApeldoornMathé Oude Essink van Jachthoornlaan 1 naar Jaromirgaarde 134, 7329 CM ApeldoornJohn Burghout van Pr. Betrixlaan 59 naar Edisonlaan 112, 7316 JP Apeldoorn

41

Page 43: De Schakel september 2014

MutatiesNick van Brink (28-07-90) gaat alleen zaalvoetballenBart Poolman (07-01-80) wordt niet-spelend lidEdgar Koster (22-06-91) gaat weer veldvoetballenMichaël de Jong (14-03-94) gaat alleen zaalvoetballenSven Berenschot (11-06-93) gaat ook zaalvoetballen Nick Agten (12-05-93) gaat ook zaalvoetballenThomas van Doorn (11-12-84) gaat ook zaalvoetballenSebastiaan de Boer (30-10-86) wordt niet-spelend lidErik van Leeuwen (12-06-91) gaat alleen zaalvoetballenTonny van Leeuwen (14-02-89) gaat alleen zaalvoetbalSander Kamphuis (28-07-96) gaat ook zaalvoetballenNico Wagenaar (08-06-75) gaat ook zaalvoetballenBa ten Hennepe (25-01-91) gaat ook veldvoetballen

Overschrijvingen naarOdysseus’91 Luuk Biemans (22-10-92)WWNA Sven Hachmang (14-03-96)Albatross L. Mulder (25-09-02)sv VVG’49 Victor Klaren (27-01-69)

Overschrijvingen vansp Teuge Peter Vis Schopenhauerstraat 44 7323 MD Apeldoorn 23-06-?? (sen) 06-28071230

MededelingenLeden die willen bedanken moeten dit altijd doorgeven aan de ledenadministratie. Ook adreswijzigingen en andere mutaties zenden naar:Ger Dijkman, Laan van Zonnehoeve 75, 7325 AV Apeldoorn ([email protected])

42

Page 44: De Schakel september 2014

43

Page 45: De Schakel september 2014

44

Laan van de Dierenriem 67 | 7324 AB Apeldoorn | 055 - 5335475Verlengde Ooijerhoekseweg 27 | 7202 BJ Zutphen | 0575 - 517627 www.abmulderbv.nl

Page 46: De Schakel september 2014

Even Apeldoorn bellen...BestuurVoorzitter, accommodatie Joost Poppe055 - 355 14 20

Secretaris, Ger Dijkman06 - 23 11 21 45

Jeugdvoorzitter, Frits van der Leij06 - 50 51 03 23

Technische Zaken, Gerard van de Haar06 - 15 87 19 93

Publiciteit, Denise Veeneman06 - 21 90 48 27

Hospitality a.i., Wilma Woudenberg06 - 48 85 27 11

Penningmeester a.i., Benno Schep055 - 533 00 08

Stichting Sponsoring &SportpromotionVoorzitter, Hans van Enck06 - 20 36 52 69

WedstrijdsecretariaatGer Dijkman, 06 - 23 11 21 45

Coördinator VrijwilligersGerrit Boerman, 055 - 542 22 32

Wedstrijdcoördinator pupillenDennis Logtenberg06 - 53 20 14 90

Wedstrijdcoördinator juniorenHenk van de PutTel.nr. volgt

MaterialenLeo Logtenberg, 055 - 533 55 19

Contributie-inningGer Dijkman, 06 - 23 11 21 45

Club van 100Voorzitter, Jan Karman055 - 356 0371

BalkonsideVoorzitter, Jeffrey Pul06 - 28 55 56 29

45+ voetbalEric Klein Goldewijk06 - 21 14 20 95 Joop van den Berg055 - 533 44 95

InternetteamVoorzitter, Marcel Groothuis06 - 45 19 25 58

Eerste elftalHoofdtrainer, Richard Karrenbelt06 28 88 36 42

Tweede elftalMark Steur06 - 121 48 716

Derde elftalMartin LanghenkelTel.nr. volgt

Overige telefoonnummers volgen in de komende

editie.

45

Page 47: De Schakel september 2014

46

Page 48: De Schakel september 2014

47

Voordelen van 65-plus uitzendkrachten: flexibel inzetbaar (tijdelijk, deeltijd) zeer gemotiveerd jarenlange ervaring goede werkinstelling lagere loonsom

055-8436282www.veluwe65plus.nl

Wat je beweegt zet je in beweging

la Roi Management Services b.v.Motartlaan 24, 7333 CM ApeldoornTel: 055-5348982 Fax: 055-5348984 Mob: 06 21 821 095E-mail: [email protected]

TrainingCoaching

Interim managementProjectmanagement

tuindwarsstraat 217311 ha apeldoornT 055 . 522 58 15

[email protected]

Bezoek onze digitale showroomwww.dirkmackaay.nl

Imkersplaats 37328 CG ApeldoornTel. 055 534 33 83

Barber forMen & Boys

10% kortingop vertoon van je clubpas

www.herenkapsalonbenniekoopman.nl

Page 49: De Schakel september 2014

48

Fielex ApeldoornKanaal Noord 1907322 AD ApeldoornTel. 055-542 4900 (tuinmeubelen)

Tel. 055-360 4001 (campingartikelen)

Fielex EmstHoofdweg 768166 AG EmstTel. 0578-66 2205

2500 mTuimeubelen & Kampeerartikelen

2

Vakantieplannen?Kom naar ons, wij verzinnen wat uniet kunt bedenken!

VakantieXperts Van AsseltDeventerstraat 16 Apeldoorn

(055) 5212 767www.vx.nl

Page 50: De Schakel september 2014

49

Bert van DonselaarBlekersweg 34

7312 GL Apeldoorn055 - 355 05 44

Tel. 055-521 98 75Fax. 055-522 30 45

Zwolseweg 3237345 AA Wenum-Wiesel(gem. Apeldoorn)

Sjoerd en Leida VeenemanAdelaarslaan 88Tel. 055-533 33 98B.g.g. 533 27 89

Iedere dag vers gesneden groenten en panklare aardappelen. Voor een fruitmand groot of klein moet u bij ons zijn.

Page 51: De Schakel september 2014

50

www.wilhemllichtendesign.nl

[email protected]

DESIGNVERLICHTINGPROJECTVERLICHTING

SPECIALE LAMPENKAPPEN

WILHELM licht & design

Winkelcentrum Kerschoten | Mercatorplein 34Tel. 521 58 65 | APELDOORN

www.juweliermaaskant.nl

Page 52: De Schakel september 2014

Een hart van rood en geelis alles wat ik wil

Het geel van de zonen het rood van ons bloed

Mijn leven langzet ik mij in voor deze club

Zelfs zonder wedstrijddoe ik mee

We leerden teamverbandop vroege leeftijd goedEn dat is de reden dat

de club het zo goed doet

c-s-vmeer dan een club

meer dan voetbal alleenOh oh c-s-v

Wat je ook wildoe je hier niet alleen

We gaan nog jaren doorelk weekend een begin

Voetbal op éénnet iets na het gezin

Bij een verliesis iedereen het zichtbaar eens

Blik weer naar vorenrecht de rug

We geven alles omte winnen keer op keer

Tegenslag maakt sterkercsv wint weer

c-s-vmeer dan een club

meer dan voetbal alleenOh oh c-s-v

Wat je ook wildoe je hier niet alleen

Clublied

csv Apeldoorn