De Schakel december 2014

66
De Schakel december 2014

description

In deze editie lees je over Aldo Joaquim en vluchten voor de oorlog. Ook lees je wat de familie Logtenberg doet voor onze club. Maak daarnaast kans op €100,- met de kerstpuzzel.

Transcript of De Schakel december 2014

Page 1: De Schakel december 2014

De Schakel december 2014

Page 2: De Schakel december 2014

De SchakelJaargang 64 editie 4

ColofonDe Schakel is een officieel communicatiemiddel van csv Apeldoorn en verschijnt tien keer per seizoen.

OpmaakHoofdredacteur, Denise Veeneman (tijdelijk)

AdvertentiesStichting Sponsoring & Sport-promotion csv Apeldoorn

FotografieWout van Zoeren

Secretariaat encorrespondentieGer DijkmanPostbus 4497300 AK [email protected]

Planning 2014-2015# Deadline kopij Uitkomst1 1 sept. 6 sept.2 10 okt. 18 okt.3 10 nov. 15 nov.4 15 dec. 20 dec.5 januari: bijzondere editie!6 9 feb. 14 feb. 7 10 mrt. 14 mrt.8 7 apr. 11 apr.9 28 apr. 2 mei10 1 juni 6 juni

RedactieledenLex OostermanHenk-Jan van BeekJeroen PolDenise VeenemanWibi Vermeulen

Tips voor de [email protected]

Het jaar 2014 zal voor csv Apeldoorn vanwege verschillende redenen de geschiedenisboeken halen. Als sportief hoogtepunt mogen daarin de kampioenschappen bij de jeugd worden genoemd. Een kampioenenparade van ongekende omvang tijdens de Red & Yellow slotdag, staat bij velen in het geheugen gegrift.

Ook op het gebied van media viel er een grote verandering te noteren. Sinds 1946 kwam het clubblad op papier uit, maar afgelopen zomer gingen we over op een digitale Schakel.

Zoals u in de planning rechts van dit voorwoord kunt zien, is er in januari een ‘bijzondere’ editie van de Schakel. Tijdens de ledenver-gadering waarin akkoord werd gegeven voordigitalisering, is toegezegd dat er ook eenmaal per jaar iets op papier zou uitkomen. Het media-team is al druk bezig met de voorbereidingen.

Het mediateam heeft nog meer verrassingen in petto voor 2015. Zo is er, met dank aan een sponsor, nieuwe camera apparatuur aangeschaft. De eerste contouren voor ‘csv Apeldoorn TV’ zijn inmiddels gelegd. Een mooie uitdaging die ik sa-men met de vrijwilligers van het mediateam aan wil gaan.

Via deze weg wil ik iedereen die zich op wat voor manier dan ook heeft ingezet voor onze mooie club, van harte bedanken. Daarbij in het bijzonder een woord van dank aan de vrijwilligers van het mediateam, die vaak op de achtergrond vele uren spenderen aan de communicatie-middelen van onze club.

Denise VeenemanBestuurslid publiciteit

1

Page 3: De Schakel december 2014

In deze editie

Voozitter Joost Poppe

Nieuws van de bestuurstafel

Businessclub

Ruud Dijkman, tijdelijke terugkeer op de reservebank

Balkonside: Stamppotloop

Olivier Orderbos

Met de hele familie voor de club, de familie Logtenberg Aldo Joaquim, een bijzonder interview

Columbia Veeneman Zaalvoetbal Driedaagse

Fotopagina’s Sinterklaas bij csv Apeldoorn

Kerstpuzzel Club van Honderd

Bowlen met het JOC

Uit het archief.... Lars Veeneman

Even Apeldoorn bellen

Uitslag Grote Club Actie

blz. 4

blz. 5

blz. 9

blz. 14

blz. 17

blz. 23

blz. 31

blz. 34

blz. 37

blz. 41

blz. 49

blz. 54

blz. 56

blz. 57

blz. 59

2

Page 4: De Schakel december 2014

3

Page 5: De Schakel december 2014

“Leren uit het verleden!”Dit is al weer de vierde digitale Schakel die u ontvangt en dankzij de hieraan verbonden tech-niek weten we dat het leesbereik bijna 100% is. Een mooi succes, want dit betekent dat we de juiste keuze hebben gemaakt, waarbij de kwaliteit van de foto’s en de opmaak ook nog een het leesplezier vergroten. Ditmaal staat de Schakel in het teken van kerst en het jaareinde en dan is er haast niet te ontkomen aan het opmaken van de balans van 2014 en onlosmakelijk hieraan verbonden een blik op 2015, met kansen om te leren uit het verleden.

Grillig sportjaar2014 is in meerdere op-zichten een grillig jaar gebleken. Sportief gezien gaat de eerste aandacht natuurlijk naar de prestaties van het Eerste team, dat een sta-biel seizoen heeft gedraaid met een plaats in de middenmoot tot gevolg. Het Tweede en Derde team wordt natuurlijk tekort gedaan wanneer zij niet worden genoemd. Deze teams kunnen altijd op veel support tijdens hun wedstrijden rekenen en dit heeft zeker te maken met de aantrekkelijke wedstrijden die zij op de mat leggen. Beide teams hebben goed gepresteerd en dit is niet altijd even

eenvoudig wanneer er geschoven moet worden met spelers, bijvoorbeeld als gevolg van blessures en schorsingen bij het Eerste team.

Jeugd in de liftTegenover de prestaties van de senioren selecties staan de prestaties van de selectie jeugdteams, met kampioenschappen van de D1 en de B1 plus een promotie van de A1. Niet alleen regionaal, maar ook landelijk scoren we hiermee goed, waar csv Apeldoorn onder-tussen de 76e plaats van clubs met jeugd-opleidingen inneemt en naar verwachting zullen we de komende jaren verder gaan stijgen op deze lijst.

Meer dan topvoetbalTopvoetbal is mooi, maar de stabiele kracht van onze club bestaat vooral uit de niet-geselecteerde senioren en jeugdteams. Ook hier worden de nodige sportieve presta-ties geleverd en gevierd en het zijn juist deze teams die het hart van onze club dragen. En dit begint iedere zaterdag-ochtend met de F-league op het hoofdveld, waar alle generaties vanfamilies aanwezig zijn om de verrichtingen van de talenten in de dop te aanschouwen.

Allemaal mogelijk

Voorzitter Joost Poppe

4

gemaakt dankzij het legioen aan vrijwilligers dat vanaf ‘s ochtends 7 uur de hekken opent en tegen 9 uur ‘s avonds weer sluit, en dat is alleen de zaterdag. Ook gedurende de week-dagen, zoals bij hetonderhoud van de velden plus de gebouwen en de werkzaamheden in de “drukkerij”, is het een drukte van belang. En dan mogen we het ka-der niet vergeten dat de planningen vanwedstrijden, scheids-rechters, trainers en alle andere mogelijkeschema’s maakt. Een hele organisatie dus.

BestuurTot slot is er ook bestuur-lijk nog wat te melden over het afgelopen jaar met de pijlen gericht op het nieuwe jaar. Om alles in juiste banen te leiden is er een goede

Lees verder op de volgende pagina...

Page 6: De Schakel december 2014

Van de bestuurstafel

NieuwjaarsreceptieOp zaterdag 3 januari bent u van harte uit-genodigd bij de nieuw-jaarsreceptie van onze club. Samen heffen we het glas op een sportief en gezond nieuwjaar. De jubilarissen worden in het zonnetje gezet, en ook is er aandacht voor onze vrijwilliger van het jaar Sonja Gerritsen. De Stichting Sponsoring & Sportpromotion csv Apeldoorn heeft de nodi-ge inspanninge geleverd om fantastische prijzen te

5

Prins Willem-Alexanderlaan 14377312 GB ApeldoornT 055 355 50 05E [email protected]

www.garageveeneman.nl

GarageF. Veeneman & zn.

Al 40 jaar een begrip in Apeldoorn en omstreken!

4 wielen wisselen €25,00

4 bandenwisselen €50,00

Bij aanschaf van vier nieuwe winterbanden,

een jaar bandenopslag gratis.

Winterbandenactie

dynamische balans nodig binnen het geheel. De dynamiek van het werven en mogelijk makentegenover de stabiliteit van bijvoorbeeld het huishoudboekje. Tijdens de ALV op 15 december is veel duidelijk geworden over dit laatste, met hieronder liggend een plan dat onze club de juiste stabiliteit geeft, waarbij de ambities van sportieve prestaties en het niveau van de accommodatie mogelijk blijven. Voor 2015 en de opvolgende jaren ligt er in ieder geval zowel bij de dynamiek als destabiliteit een groteuitdaging.

Belangrijke zakenEn dan zouden we bijna de echte zaken van deze periode vergeten met als hoogtepunt de kerst-dagen. Een mooie tijd van bezinning en het aanhalen van persoon-lijke contacten. Iets dat geen mens kan ontberen.

Het bestuur van csv Apeldoorn wens u mooie kerstdagen met uwnaasten, een gezellig uiteinde en een heelgoed en gezond 2015!

Vervolg Joost Poppe

realiseren voor de grote verloting.

Doet u op 3 januari ook mee aan de stampotloop?

Nieuw lid kascontrole- commissie gezochtTijdens de financiële ledenvergadering heeft de kascontrolecommissie melding gemaakt dat er wordt gezocht naar een aanvulling op de perso-nele bezetting. Voor meer informatie over deze functie, neem contact op met Joost Poppe.

Page 7: De Schakel december 2014

Prins Willem-Alexanderlaan 14377312 GB ApeldoornT 055 355 50 05E [email protected]

www.garageveeneman.nl

GarageF. Veeneman & zn.

Al 40 jaar een begrip in Apeldoorn en omstreken!

4 wielen wisselen €25,00

4 bandenwisselen €50,00

Bij aanschaf van vier nieuwe winterbanden,

een jaar bandenopslag gratis.

Winterbandenactie

Page 8: De Schakel december 2014

TeamworkNet als bij een bouwonderneming draaitbij een vereniging alles om teamwork,van de F-jes tot de veteranen, van vrij-williger tot supporter, van bestuurslidtot sponsor. Samen werken ze aan heteindresultaat, een vereniging waargezelligheid en prestaties samen gaan.En daar dragen wij graag ons steentjeaan bij.

BouwondernemingVeeneman b.v.wenst csv Apeldoornhet nieuwe seizoenveel succes!

Kayersdijk 817332 AL ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Bouwonderneming Veeneman b.v. is aangesloten bij BouwGarant.Dit betekent dat u kunt bouwen op zekerheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wij brengen desgewenst veiligheids hang- en sluitwerk aan volgens Politiekeurmerk "Veilig Wonen".

Zutphensestraat 2997325 WT ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Omslag presgids 2010-2011 7 tot.qxd:omslag pres 2007-2008.qxd 11-08-2010 21:39 Pagina 4

Page 9: De Schakel december 2014

Koop jouw vuurwerk bij De Vuurwerkgigant en steun csv Apeldoorn!

De Vuurwerkgigant is de grootste en de goedkoopste van Apeldoorn. Door bij De Vuurwerkgigant jouw vuurwerk aan te schaffen, ben je verzekerd van een lage prijs én steun je csv Apeldoorn. Meld bij

jouw aankoop dat je lid bent van csv Apeldoorn en de clubprofiteert direct mee!

Ga verstandig om met vuurwerk! Draag een veiligheidsbril en gebruik een aansteeklont.

Molenmakershoek 112, 7328 JL Apeldoorn, www.vuurwerkapeldoorn.nl

Page 10: De Schakel december 2014

9

De Businessclub wenst u fijne feestdagen!

Door Johan Wind

Tijd van bezinning en een pas op de plaatsIn tegenstelling tot in bijvoorbeeld een land als Engeland gaan in Nederland deze tijd de stadions dicht, wor-den de hekken rond de velden op slot gedaan en sluiten de kantines. Dit tot januari/februa-ri, wanneer hetwinterweer vaak echt toe slaat en we te maken gaan krijgen met afgelastingen als gevolg van bevroren grasvelden of besneeuwde kunst-grasvelden.

Ook voor onze business-club geldt dat sommige ondernemers hun bedrijf sluiten tot in het nieuwe jaar, terwijl andere be-drijven, bijvoorbeeld de horeca, juist in deze tijd overuren draaien. Wat dat betreft draait de BV Nederland altijd door. Dat geldt natuurlijk ook voor een voetbalorgani-satie. Het maakt niet uit of we het nu hebben over een BVO of een ama-teurvereniging zoals csv Apeldoorn. Binnen het betaalde voetbal is men nu onder andere druk met de voorbereidingen van de trainingskampen die belegd zijn in bijvoor-beeld Zuid-Europa, ennatuurlijk niet te ver-geten de transfermarkt die in januari weer los breekt.

NieuwjaarsreceptieVoor ons als bestuur van

de businessclub is december ook een extra drukke maand. Normaal komt het bestuur één keer per maand bijeen. In de decembermaand is dit minimaal twee keer, maar meestal vaker.December is voor ons vooral de maand van

de voorbereiding op de Nieuwjaarsreceptie met zijn verloting. Een pro-minent onderdeel van de traditionele en altijdgezellige nieuwjaars-receptie van csv Apeldoorn is namelijk de “Nieuwjaarsverloting” . Een verloting kan niet

hoofdsponsors

co-sponsors

stersponsors100% VoetbalMastermate in ‘t HoutZijlstra Keukenstudio BloemheuvelLetselschadeIntersport JonkerDe Scherpenbergh

Golf- en Businessclub

BeCo Europe BVFysioNUDe Stentor Mennink MakelaarsHuis & Leven Groep BVSchut InstallatiesCamping Tussen De Diepen

KeurslagerijJaap Oosterbeek

Eetcafé FijnWassinkSierbestratingenVanBinnennaarBuiten Univé Stad en Land

VerzekeringenStichting

CVO ApeldoornSynensis UitzendbureauTotdrukwerk B&K advies

Starink SchoenenNieuwenhuisAudiovisuele Apparatuur

G.B.B. GeldersBrandweringsbedrijf

UitgeverijStedendriehoekClub Pellikaan Boon Accountants

businessclubledenMEN ConsultancyDrs. Jaap HetebrijDirk MackaayOnderhoud & Schilderwerken HM SchilderwerkenFly BrazilRabobank Apeldoorn

INGVeldkampAt Home At WorkHANOS Apeldoorn BV Bakker BartCruysvoorde

ManagementPromohouseRunnersworld Fish ‘n Food

HoornstraOphof Infra BV

WindstVerzuimbegeleiding

Luc HoutenAdvocaat Arbeidsrecht

Schuite De BoerNotarissenSteneker Reclame VOFC24Wijnhandel Slijterij

‘t Okshoofd SinkeMojet

AfslankpraktijkUgchelenWilCon+Vos Techniek Payroll ExpertsAqon 12MNDN Duurzaam

hoofdsponsors jeugd

Page 11: De Schakel december 2014

10

De Businessclub wenst u fijne feestdagen!

Door Johan Wind

Tijd van bezinning en een pas op de plaats

zonder prijzen. Al vele edities zorgen onze sponsors voor deze prijzen. Dit wordt enorm gewaardeerd door de winnaars en natuurlijk door ons. Voor het be-stuur van de businessclub is het elk jaar weer een mooie uitdaging om een

hoofdsponsors

co-sponsors

stersponsors100% VoetbalMastermate in ‘t HoutZijlstra Keukenstudio BloemheuvelLetselschadeIntersport JonkerDe Scherpenbergh

Golf- en Businessclub

BeCo Europe BVFysioNUDe Stentor Mennink MakelaarsHuis & Leven Groep BVSchut InstallatiesCamping Tussen De Diepen

KeurslagerijJaap Oosterbeek

Eetcafé FijnWassinkSierbestratingenVanBinnennaarBuiten Univé Stad en Land

VerzekeringenStichting

CVO ApeldoornSynensis UitzendbureauTotdrukwerk B&K advies

Starink SchoenenNieuwenhuisAudiovisuele Apparatuur

G.B.B. GeldersBrandweringsbedrijf

UitgeverijStedendriehoekClub Pellikaan Boon Accountants

businessclubledenMEN ConsultancyDrs. Jaap HetebrijDirk MackaayOnderhoud & Schilderwerken HM SchilderwerkenFly BrazilRabobank Apeldoorn

INGVeldkampAt Home At WorkHANOS Apeldoorn BV Bakker BartCruysvoorde

ManagementPromohouseRunnersworld Fish ‘n Food

HoornstraOphof Infra BV

WindstVerzuimbegeleiding

Luc HoutenAdvocaat Arbeidsrecht

Schuite De BoerNotarissenSteneker Reclame VOFC24Wijnhandel Slijterij

‘t Okshoofd SinkeMojet

AfslankpraktijkUgchelenWilCon+Vos Techniek Payroll ExpertsAqon 12MNDN Duurzaam

hoofdsponsors jeugd

representatieve prijzenta-fel voor elkaar te krijgen. Dankzij onze loyale en gulle sponsors lukt dit elk jaar weer. Wij vinden het dan ook op zijn plaats om ook via deze speciale edi-tie van de digitale schakel onze dank uit te spreken aan alle sponsors die op

3 januari weer bijdragen aan een goed gevulde prijzentafel.

Tweede seizoenshelftAls businessclub worden in de maanden januari/februari ook al weer voorbereidingen getroffen voor de activi-teiten die in de tweede seizoenshelft op stapel staan. Naast de gebruikelijke activiteiten rondom de thuis-wedstrijden zijn dit onder andere “supersaturday” op 7 maart (combinatie van een bezoek aanHarkema uit en FC Zwolle-SC Cambuur), een netwerkavond in het voorjaar en een bedrijfs-bezoek als seizoens-afsluiting.

De wereld draait doorOndanks dat de feest-dagen een tijd van bezinning is waarbij je een pas op de plaats maakt, terug kijkt en vooruitblikt, draait de wereld om ons heen dus gewoon door. Dat is maar goed ook, ook al gaat dat nooit zonder slag of stoot zoals wij momenteel ook binnen onze prachtige voetbalverenigingondervinden. Als bestuur van de Businessclubwensen wij onze sponsoren en alle leden en andere betrokkenen bij csv Apeldoorn fijne kerstdagen en eensuccesvol, sportief en vooral een gezond 2015.

Page 12: De Schakel december 2014

11

Jeugdopleiding in de lift

Dat het jeugdbeleid van csv Apeldoorn haar vruchten begint af te werpen blijkt uit de stij-ging naar plaats 76 in de top 100 Jeugdopleidingen Nederland.

Dat het jeugdbeleid van csv Apeldoorn haar vruchten begint af te werpen blijkt uit de stij-ging naar plaats 76 in de top 100 Jeugdopleidingen Nederland.

De ranglijst zegt natuur-lijk niet alles over de kwaliteit van een oplei-ding, maar brengt wel duidelijk in beeld op welk niveau de jeugdselectie-teams van een amateur-voetbalvereniging actief zijn.

Bekeken is in welke klas-sen de A1, A2, B1, B2, C1, C2, D1 en D2 spelen. Een team dat in de eer-ste divisie speelt krijgt 1 punt.

Voor elke divisie (of klas-se) lager komt er een punt bij.

Samen met alle mensen die betrokken zijn bij de jeugd, wordt gewerkt aan het verbeteren van de jeugdopleiding. Hartelijk dank aan iedereen die zijn steentje bijdraagt, bij welk team dan ook. Samen vormen we de jeugdopleiding en ieder-een is daarin belangrijk!

Page 13: De Schakel december 2014

12

csv Apeldoorn fanartikelenNieuwe artikelen!

T-shirt in kinder- en volwassen maten

€6,00Polo in volwassen maten S t/m XXL

€12,50

Muts in volwassen maten S t/m XL

€10,00

Spectaculaire aanbieding!

csv Apeldoorn jack maten S t/m XXL

Normaal €39,95

Nu voor €20,00!

Beperkte voorraadOp = op!

-50%

Deze actie is mogelijk gemaakt

door:

Official supplier:

Page 14: De Schakel december 2014

www.stevenjansen.nl

055 - 542 40 79

Deze winter hebben weeen geweldige aanbieding voor u. Bij al uw binnen-schilderwerk betaalt u deze winter helemaal niets voor de verf, die nemen wij voor onze rekening.* Met de kwaliteit die u van ons gewend bent!

*Kijk voor de voorwaarden op onze nieuwe website, www.stevenjansen.nl

winteractiewij betalen de verf !

Co-sponsors

13

Page 15: De Schakel december 2014

“Het is erg goed voor me geweest om er twee jaar tussen uit te gaan. In het eerste jaar heb ik alleen wat werk in de technische commissie ge-daan en het tweede jaar eigenlijk helemaal niets. Zoals ik al zei, dat heeft me erg goed gedaan. Het enthousiasme is weer helemaal terug en het is

bovendien leuk met gemotiveerde keepers te trainen. Keeperstrainer is gewoon mijn ding.”

Blessuregolf zet keepers-trainer Ruud

Dijkman als reserve-doelman op

de bank! Door: Lex Oosterman

14

Page 16: De Schakel december 2014

Aan het woord is Ruud Dijkman, kind van csv Apeldoorn, clubicoon en tegenwoordig keepers- trainer van de A-selectie.

Zaterdagmiddag 6december voegde hij zich na bijna 7 jaar weer eens bij de selectie van het eerste elftal. Door een kleine blessuregolf moest Dijkman als reserve-doelman mee naar Aalten. Saillant detail is dat er op Twitter, vrijwel meteen na het bekend worden, een bericht werd gepost met de volgende tekst: ‘Wij zijn niet bang want Ruudje is er bij!’.

“Dat zong het Balkon altijd als ik een goeie redding had gedaan. Het doet je toch wel wat als je dat nu weer op twitter leest.”

Bijzondere herinneringWanneer ik aan Ruud vraag wat zijn meestgedenkwaardige herinneringen aan zijn actieve jaren binnen csv Apeldoorn zijn, begint hij vrijwel direct over de kampioenswedstrijd

15

tegen DVS ’33 in Ermelo, mei 2009.“Dat was een dag die bol stond van de emotie. Ik was die middag assistent van Peter Wesselink en we speelden met 0-0 ge-lijk. Na afloop stondenwe op het veld te wach-ten totdat de wedstrijd tussen DETO en SVZW afgelopen was. Einde-lijk kwam de voor ons gunstige uitslag door en waren we voor het eerst in de geschiedenis hoofd-klasser. Het werd zeker een feest, maar over het kampioenschap hing een zwarte schaduw door de gebeurtenissen op Koninginnedag. Enkele jaren daarvoor waren we er al eens dichtbij geweest. Na het winnen van de nacompetitie volgde een beslissende wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen in Genemuiden. We verloren maar net met 2-1 in de verlenging. Uiteindelijk zijn we zelfs in de Topklasse terecht gekomen. De ongelukkig verloren wedstrijd tegen Montfoort zal ik niet snel vergeten, wat een

deceptie.”

Uitstapje naar AGOVVRuud Dijkman heeft tien jaar bij csv Apeldoorn in het eerste gekeept. Hij is er echter nog twee jaar tussenuit geweest om met AGOVV landskampi-oen bij de zondag-amateurs te worden.“Er zijn niet veel ama-teurkeepers die kunnen zeggen dat ze in deRotterdamse Kuip hebben gekeept. Ik gelukkig wel. Nadat we voor de KNVB beker met AGOVV al van het Venlose VVV enVolendam haddengewonnen, lootten we tegen het grote Feyen-oord. We verloren welis-waar met 6-1 maar het was een onvergetelijke ervaring. Door het kampioenschap konden de Blauwen het betaald voetbal in. Ik had op amateurbasis kunnen blijven, maar ik ben terug gegaan naar mijn cluppie en daar heb ik nooit spijt van gehad. Mijn laatste wedstrijd was de nacompetitiewedstrijd uit bij Berkum, we ver-loren met 2-0. Gelukkig pakten we daarna nog wel de Apeldoorn Cup en mijn laatste actieve daad in die finale was het stop-pen van twee penalty’s na de verlenging.”

Huidige keepersRuud is als geen ander op de hoogte van de kwali-teiten van de doelmannen binnen csv Apeldoorn. Nu Guy ten Kate zeer Op de reservebank naast Melvin Bresser

Page 17: De Schakel december 2014

16

waarschijnlijk minder beschikbaar is (hij wordt piloot bij de KLM) zal er een vervanger moeten komen.

“Die hebben we wel in huis hoor. Het niveau van de rest van onze keepers

is behoorlijk goed en ik denk dat daar zomaar een tweede doelman van csv Apeldoorn bij zit.

Tot slot wil ik nog wel kwijt dat ik vind dat het niveau de laatste jaren behoorlijk gestegen is.

Vooral bij de jeugd zijn flinke stappen gemaakt en ook het tweede elftal speelt op zeer hoog niveau. De hele vereni-ging is meegegroeid met de successen van het eerste en dat geeft een goed gevoel.”

Page 18: De Schakel december 2014

Wij geven u graag advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen, pensioenen, lenen en vermogensbeheer.

Leden van csv Apeldoorn ontvangen een kortingscheque van € 250,- op ons bemiddelingstarief voor hypotheken en € 100,- op onze andere bemiddelingstarieven!

Anklaarseweg 977317 AS Apeldoorn

Tel. 055 - 579 16 [email protected]

Balkonside: Stamppotloop

Op 3 januari 2015 zal csv Apeldoorn (in samen-werking met AV Veluwe) de Stamppotloop organi-seren. Een parcours door het Orderbos en daarna stamppot eten in dekantine. Alle leden van csv Apeldoorn en AVVeluwe zijn van harte uit-genodigd hieraan deel te nemen.

Voor E- en F-pupillen is de afstand 1250 meter.Voor de overigen (vanaf de D-pupillen) is de in-schrijving 5 of 10 kilometer.

Inschrijven kan t/m 21 december 2014. Teams worden verzocht zich zoveel mogelijk als team in te schrijven. Uiteraard geldt de individueleprestatie.

ONTVANG

KORTINGOP VERTOON VAN UW

KLANTENKAART

KORTINGOP VERTOON VAN UW

ONTVANGONTVANG

KORTINGOP VERTOON VAN UW

KLANTENKAART

KORTINGOP VERTOON VAN UW

KLANTENKAART

KORTINGOP VERTOON VAN UW

KLANTENKAART

KORTINGOP VERTOON VAN UW

ONTVANGONTVANG

OP VERTOON VAN UW

STATIONSSTRAAT 130 | 7311 MJ APELDOORN

055 - 522 29 92 | [email protected]

17

Inschrijfkosten: € 5,=/pp (dat is inclusief buffet en herinneringsmedaille).

Opgeven kan alleen per email: [email protected]

De organisatie behoudt zich het recht voor bij eventuele gladheid en ijzel het evenement te annuleren.

Houd de website in de gaten voor de details.

Page 19: De Schakel december 2014

Eregallerij

ErevoorzitterDe heer G. Schoemaker*

ErelidDe heer K. de Graaf*De heer G. Pol*

Leden van verdiensteDe heer J. v/d BergDe heer J. Bodenstaff*De heer G.H. BoermanDe heer H. Brandenbarg*De heer J. Donkersloot*De heer C.J. van Duuren*De heer E. de Graaf*De heer G. van de HaarDe heer J. Jeths*De heer J. LogtenbergDe heer T. Luttikhuizen*De heer G.J. van Maaren sr.*De heer D.J. Modderkolk*De heer H. Mulder*De heer A. OostermanDe heer W.F. Reinders*De heer J. SijtsmaDe heer W.J. Wesselink*De heer F.W. van de Steeg*De heer H. van de ZandeDe heer W.A. TamboerDe heer H. HospersDe heer W. van Zoeren

* overleden

Fanartikelen csv Apeldoorn

Tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal staat een kraam met fanartikelen in de kantine of naast het huisje bij het hoofdveld. De verkoop start om 13.30 uur

Trainingsjack € 39,95Trui met capuchon € 22,50Trui met capuchon en eigen naam € 27,50Trainingsshirt € 20,00Trainingsshirt met eigen naam € 25,00Paraplu € 15,00Sjaal € 12,50Handdoek € 12,50Polo €12,50 (NIEUW!)Minikit voor in de auto € 10,00Fotoboek Topklasse € 10,00Pet € 6,00T-shirt €6,00 (NIEUW!)Tas € 5,00Etui € 3,00Mok € 3,00Sleutelhanger € 2,50Bierglas € 1,50Bierglazen 6 stuks € 7,50Pen € 1,00Aansteker € 0,50

Uw gratis, persoonlijk betrokken en actieve

belangenbehartiger bij verhaalbare letselschade als gevolg van:

verkeersongevallen bedrijfsongevallen beroepsziekte medische fouten ongevallen bij recreatie, sport en spel ondeugdelijke producten of diensten

!!!Hoe gering uw letsel ook lijkt,

laat uw belangen altijd behartigen!!! www.bloemheuvelletselschade.nl

info@bloemheuvelletselschade M: 06-53353208

UW VERTROUWEN WAARD

toonaangevend IN beeld, geluid licht en video

VERH UU R EN VERKOOP VAN AU DIOVISU ELE APPARATUU R

WWW.NIEUWENHUIS.NET

Schumanpark 59, 7336 AS Apeldoorn, T 055 533 33 92, F 055 541 71 02, [email protected]

18

en eindigt in de rust van de wedstrijd van het eerste. Rondom Sinterklaas zijn er extra verkoop-momenten. Houd hiervoor de website in de gaten.

Page 20: De Schakel december 2014

AgendaZONDAG 12 JANUARI

X Nieuwjaarsreceptie BC Riant

• RestaurantFoyerRiant,Beekbergen

• Aanvang15:00uur

MAANDAG 13 JANUARI

X Doe-het-zelf-borrel

Apeldoornse Pinguïn

• ACEC-gebouw

• Aanvang20:00uur

DINSDAG 14 JANUARI

X Nieuwjaarsbijeenkomst BCA

• SociëteitApeldoorn

• Aanvang19:30uur

X Openingsavond netJEwerk

• Regentesselaan9

• Aanvang19:45uur

DONDERDAG 16 JANUARI

X Ontbijtsessie BNI Chapter Mozart

• RestaurantDeBrugwachter

• Aanvang06.30uur

X Bijeenkomst Zakenclub Apèl

• RestaurantJulesVerne

• Aanvang07:00uur

VRIJDAG 17 JANUARI

X Coffeepitch• ACEC-gebouw

• Aanvang09:45uur

X Stadsfeest XL• PodiumenFilmtheaterGigant

• Aanvang17:00uur

Meeragenda:

deondernemerapeldoorn.nl

LEUKE TIP VOOR

DE ONDERNEMER?

dagblad - weekkrant - website - nieuwsbrief - social media

AAN DE

SLAG IN DE

REGIO!

Ondernemers, bestuursleden en

ambtenaren uit Apeldoorn, bezoch-

ten woensdag 8 januari de nieuw-

jaarsreceptie van de Bedrijven Kring

Apeldoorn (BKA) in de showroom

van automobielbedrijf Coolen. “We

moeten bruggen slaan”, aldus BKA-

voorzitter Hans Hoogeveen.

Ronald van Wetering, directeur

Rabobank Apeldoorn en medebe-

stuurslid van de BKA, onderwierp

burgemeester John Berends en BKA-

voorzitter Hans Hogeveen aan een

kort interview. Samenwerking tus-

sen de gemeente en ondernemers

in het afgelopen jaar en dit nieuwe

jaar stonden hierin centraal. “Je kunt

niet zonder elkaar. Begrip over en

weer, een goede samenwerking, we

versterken elkaar”, vertelde de bur-

gemeester.

“De samenwerking met de gemeen-

te is erg goed”, aldus Hogeveen. “Als

voorbeeld ons project Apeldoorn

Draait Door, dit was afgelopen jaar

een succes en we gaan er vanuit dat

het dit nieuwe jaar weer een succes

zal zijn. Met saamhorigheid en sa-

menwerking is heel veel te bereiken.

We moeten bruggen slaan tussen de

verschillende sectoren, zoals zorg,

onderwijs en cultuur, dit doen we in

ons project het Ondernemersfonds

en het is mijn grote wens dat dit

fonds er gaat komen. Ik hoop dat ons

project Apeldoorn Scoort , succesvol

wordt en doe dan ook een dringende

oproep aan Apeldoornse onderne-

mers die mee willen doen”.

Sociale zekerheid gaat op de schop

en de pensioenleeftijd gaat naar 80

jaar. Ambachten hebben een grote

toekomst. Slimmeriken maken hun

fortuin tijdens de depressie maar de

middenklasse is de verliezer van de

toekomst. Uitspraken van trendwat-

cher Adjiedj Bakas. Deze en meer toe-

komstbeelden zal hij dinsdagavond 14

januari laten horen en zien tijdens het

trendseminar van het Apeldoornse

Buro van Oranje in het auditorium

in Hotel de Cantharel. Bakas geeft tij-

dens het seminar zijn kijk op de trends

voor 2014 op het gebied van onder

meer economie en marketing, arbeid,

samenleving en technologie. Opvat-

tingen die hij heeft verwoord in zijn

boek Trends 2014. Deelnemers aan

het seminar ontvangen dit boek tij-

dens de bijeenkomst. De avond begint

om 18.30 uur. Deelname aan het semi-

nar kost 75 euro. Aanmelden kan via

www.trendseminar.nl.

Bedrijvenkring: ”We moeten bruggen slaan”

Blik op de toekomst

mail de redactie:

[email protected]: Pieter Klaas Jagersma

Of ik, om toerbeurt met Nel Koot

van Restaurant de Brugwachter

een column wil schrijven.

Tuurlijk…! Had mezelf maar één

ding voorgenomen voor 2014,

namelijk zo min mogelijk stress

ervaren! En wat doe ik? Ik laat

mezelf om de week een dead-

line opleggen. En waarom? Om

mijn ego te strelen natuurlijk! Ik

weet niet eens of ik het wel kan,

een column schrijven… Maar

een eer dat ik ’t vind! Dus zal ik

u de komende tijd ongevraagd

mijn ervaringen voorschotelen.

Daar heb ik dan weer heel veel

ervaring in, in voorschotelen.

Want ik ben Astrid Vosselman,

samen met mijn man Henk ei-

genaar van Brasserie Martins en

ik heb, kan ik u vertellen, onze

gasten de afgelopen jaren al heel

wat voorgeschoteld… Inmiddels

ben ik ‘alleen nog maar’ achter

de schermen actief voor de zaak.

Fysiek heb ik wat klachten op-

gebouwd waardoor meewerken

op de werkvloer niet meer tot

de mogelijkheden behoort. Het

klinkt misschien logisch deze

switch, maar het was wel even

zoeken naar de knop in mijn

hoofd, die toestemming gaf om

vrijwel alles uit handen te geven.

Onze oudste dochter Lizzy heeft

de leiding op de werkvloer van

mij overgenomen. Samen met

haar partner Ben, onze chef in de

keuken, vormen zij de bedrijfs-

leiding. Onze jongste, nog stu-

derende dochter Juliette, werkt

parttime bij ons. Zoals u hoort,

een heus familiebedrijf waar-

bij privé en zakelijk altijd met

elkaar verweven zijn. Genoeg

stof om met u te delen dacht ik

zo. En laat delen nu, zoals Nel in

haar laatste column schreef, het

nieuwe hebben zijn. Heeft u dat

vast mooi in the pocket!

Astrid Vosselman

Voorschotelen

Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat

je wilt.

@ONDERNEMERAPELD ONDERNEMERAPELDOORN

• Inspiratie

• Themasessies

• Netwerken

• Robert Swan

03 | 04 | FEB | 2014

CLEANTECH TOMORROWHét schone technologie event

Meer informatie en aanmelden

www.cleantechregio.nl

AAN DE

SLAG IN DE

rEGIo!

Meld u aan voor de

e-nieuwsbrief www.deondernemerdeventer.nl

Meld u aan voor de

e-nieuwsbriefwww.deondernemerapeldoorn.nl

commerciële pagina

40zaterdag 23 maart 2013

Y Afgelopen week

Somplus neemt kijkje bij

DrukwerkdealDit jaar realiseerde Drukwerkdeal

een omzetgroei van 27 miljoen

euro. Voor de netwerkclub Som-

plus (Stedendriehoek Onderne-

mende Mensen) een goede reden

om eens een kijkje in de keuken te

nemen van het Deventer bedrijf.

Drukwerkdeal heeft inmiddels 150

man personeel, waarvan de laatste

tachtig in het laatste half jaar zijn

aangenomen. Inmiddels wordt ook

de Belgische markt bestormd met

drukwerk dat vaak nog dezelfde

dag dat de order binnenkomt wordt

uitgeleverd. “Snelheid, klantvrien-

delijkheid en een enorme keuze

aan producten maken ons tot één

van de koplopers in Nederland qua

drukwerk voor het bedrijfsleven en

particulieren”, vertelt algemeen di-

recteur René de Heij. Na een rond-

leiding door het pand aan de So-

lingenstraat, konden de leden van

Somplus nog een blik werpen in het

tweede onderkomen aan de Maag-

denburgstraat. Drukwerkdeal kan

zijn werkzaamheden namelijk niet

meer bolwerken op één locatie.

Een teken dat het bedrijf groeit en

groeit.

vlnr. Rob Westerweel - Drukwerkdeal, Sylvia Vroklage - Drukwerkdeal

vlnr. Martin Snijder - ROC Aventus, Ingrid Keijmel - Ton Keijmel architectuur & Bouwmanagement, Susanne Keijmel - Ucility

vlnr. Roelof Timmer - AIM Timmer BV, Bianca Eggink - New Mission, Gerben Seevinck - SaveInc, Jan Kamphuis - Kamphuis schilderwerken BV

vlnr. Rogier de Haan - GUNYA, René de Heij - Drukwerkdeal

Het was weer een drukke week

voor ondernemend Deventer. Na

het werk toog de ondernemende

mens weer massaal richting de di-

verse events voor ondernemers. Zo

kregen de leden van Somplus een

exclusief kijkje in de keuken van

Drukwerkdeal. Eén van de snel-

groeiende bedrijven van Neder-

land. Op twee locaties konden de

leden kennis maken met banners,

reclameborden, mokken, relatie-

geschenken en noem maar op. Een

ander succesvol bedrijf van Deven-

ter is de baby- en kinderwebshop

IKenIK (onlangs bekroond met

de Thuiswinkel Award 2013 in de

categorie Baby & Kind). Zij kre-

gen bezoek van de leden van MKB

Deventer. Stefan Hazelhekke van

IKenIK gaf de do s en don´ts aan

van het online ondernemen. De

ontbijtworkshop werd door veel

ondernemers goed gewaardeerd.

Businesskring Deventer was uit-

genodigd bij Ongewoon Reclame-

bureau. Nico Jansen gaf tijdens

de avond een presentatie over zijn

bureau. Daarna werd er een hapje

gegeten bij restaurant Boas.Baby-, reclame-, en drukwerkpraatjes

[email protected]

Politiek CaféWat is de stand van zaken in Deventer?

Wilt u met ons in gesprek?

Iedereen is welkom!

8 april 2013, 20.00 uur

Deventer Schouwburg:

gratis entree

Thema:

‘Economische visie Deventer’

36zaterdag 9 maart 2013

commerciële pagina

Afgelopen week

Politiek CaféWat is de stand van zaken in Deventer?

Wilt u met ons in gesprek?

Iedereen is welkom!

11 maart 2013, 20.00 uur

Gratis entree

Thema:

‘Deventer moet opnieuw 4 miljoen

bezuinigen. Dat gaat niet zonder pijn.’

commerciële pagina

37zaterdag 2 maart 2013

AAnkomende week

Agenda

ZAterdAg 2 mAArt

Bathmen te Paard, Rabobank

Menavond

• Manage ’t Ruiterkamp, Bathmen

• Aanvang: 19.00 uur

mAAndAg 4 mAArt

MKB Deventer Ondernemersavond

• Sport- en Belevingscentrum

de Scheg • Aanvang: 19.00 uur

dinsdAg 5 mAArt

Opening Postillion,

‘Hotel op stelten’

• Postillion Hotel Deventer

Club 100, diner en voorstelling

LA The Voices

• Deventer Schouwburg

• Aanvang 17.30 uur

woensdAg 6 mAArt

VNO-NCW Stedendriehoek,

Social Media Experience

• Coda in Apeldoorn

• Aanvang 14.00 uur

donderdAg 7 mAArt

AFAS Tennisclassics Netwerksessie

• Theater Orpheus in Apeldoorn

• 16.00 - 19.00 uur

VrijdAg 8 mAArt

Ontbijtsessie BNI, Chapter Aquila

• Sociëteit De Hereeniging

• 7.00 tot 8.30 uur

After-Office borrel de Fabriek

• De Fabriek, stamtafel

• 16.30 tot 18.00 uur

Heb jij een LeUke tip

Voor de ondernemer?

mAiL de ondernemer:

Nadine Kolkman

[email protected]

fotografie: Moric van der Meer

Politiek CaféWat is de stand van zaken in Deventer?

Wilt u met ons in gesprek?

Iedereen is welkom!

11 maart 2013, 20.00 uur

Gratis entree

Thema:

‘Deventer moet opnieuw 4 miljoen

bezuinigen. Dat gaat niet zonder pijn.’

Adverterenop deze pagina’s?

Adverteer op deze pagina’s en bereik

naast ondernemers ook de reguliere

lezers van de Stentor!

Voor meer informatie kunt u contact

opnemen met Mark Gerstmeijer via

[email protected]

[email protected]

vlnr. Patrick Geurtsen - Machinefabriek Geurtsen, Christian Lorist - VNO-NCW

Stedendriehoek

vlnr. Sjaak van Ophem - Aannemersbedrijf De Combi, Alex Kühne - Deventer

Schouwburg, Talitha van den Elst - Sallcon

vlnr. Jeroen Kroese - Sallcon, Jan Jozef Schoemaker - Senzora

vlnr. Jeroen van der Loos - Inserva, Jeroen Prinsen - Smalbraak notarissen

Kirsten van der Kolk - Roeister in de

dubbeltwee lichtgewicht

Henk Scharp - Voorzitter MKB Deventer Aschwin Lankwarden - Directeur

van de Scheg

vlnr. Corry Klunder – Blauwe Stijl, Hilde van Ulden - Wijnkooperij Klosters,

Pauline Bloemsma - Actuarieel Rekenaar in opleiding

vlnr. Yolanda Degen-Kerkhoff - Verhuisbedrijf Witteveen B.V., Karen Grote

Ganseij - Brouwers Accountants, Annemarie Vlieg-Hendriks - Leren&Co,

Jacqueline Santbergen - @Sjaak

vlnr. Ruth Bruin - Multi Hygiëne Gorssel, Marleen Bouwhuis - Goede Tijden,

Esther Janssen - Het KleurKantoor, Simone Veld - Het Hoge Woord

vlnr. Floor Weijman - FloraIT, Monique van Meel - MeelvanMonique, Marloes Bouw-

meester - de Succesvolle Introvert, Simone van Kooten - Brouwers Accountants

werksessie dkw

vlnr. Liesbeth Franz – Allsurs, Evelien Rikkengaa - Image Hairline, Ingrid Boksebeld -

Rietdekkersbedrijf Boksenbeld

vlnr. Joris Staijen - Fievez Advocaten, Lilian Willemink - Bathmen te paard,

Paul van Gurp - Paul van Gurp fastfood&Catering bv

After-office borrel de fabriek

vlnr. Fred van Welsem - Welstone, Paul Selbach - Selbach HRM advies,

Peter van Dam - Foqis

vlnr. Jan Jaap Meendering - Mevo Reizen,

Fritzche Carlot - webwinkel Spelendwijzer

vlnr. Arold Lammertink - Linkfly

Webdesign, Yvonne Koning – startende

ondernemer

vlnr. Cathy Ververda - De gezonde Balans, Monique van Meel - Meel van Monique,

Floor Weijman - Flora

In de VIP-lounge van Bathmen te

Paard was het genieten. Vanuit een

prachtige locatie in Manege ‘t Rui-

terkamp konden de relaties van de

diverse sponsoren kijken naar hip-

pische toptalenten. Talenten waar

ondernemers zich ongetwijfeld

aan willen spiegelen. Ondertussen

werden ook nog eens de relaties

aangehaald. Dit laatste is ook het

doel bij Bites & Business Steden-

driehoek. De netwerkclub voor

vrouwen kwam bijeen bij brasserie

Anthony’s. Bites&Business Steden-

driehoek is onderdeel van een lan-

delijk netwerk en organiseert zake-

lijke netwerkdiners voor vrouwen

waar gebruikt wordt gemaakt van

de enveloppenmethode. Deze me-

thode levert tips en ideeën op voor

een actueel vraagstuk. Corry Klun-

der, die samen met Hilde van Ulden

en Pauline Bloemsma de coördina-

tie op zich heeft genomen, legt ver-

der uit: ,,Omdat de ondernemende

vrouwen zelf genoeg gespreksstof

hebben, hanteert Bites & Business

geen thema’s en sprekers. Dit levert

interessante gesprekken op en veel

plezier.’’ Heel anders ging het eraan

toe bij de werksessie van de Deven-

ter Kring van Werkgevers. Hier wer-

den de handen uit de mouwen ge-

stoken om een essentiële bijdrage

te leveren aan Economische visie

Deventer 2020. Gelukkig werd er

niet alleen gekeuveld over econo-

mische kansen voor de stad, maar

was er na afloop ook wat plezier

bij de borrel. Ook bij de After-Office

borrel van de Fabriek is dit van groot

belang. Na een drukke werkweek

kan er elke vrijdagmiddag bijge-

praat worden.

paardengetrappel en het gelach van dames

MKB Deventer houdt op maandag

4 maart een ondernemersavond.

Gastlocatie is Sport- en Belevings-

centrum De Scheg. De rode draad

van de avond is duurzaamheid.

Ondernemers zijn bezig om hun

bedrijf elke dag beter te maken.

Om goed in te kunnen spelen op

de ontwikkelingen op de arbeids-

markt is het zaak om tijdig te in-

vesteren in mensen, zowel jonge-

ren als ouderen, maar ook in de

onderneming zelf. Henk Scharp,

voorzitter van MKB Deventer, zal

de ondernemersavond openen.

Aschwin Lankwarden, directeur

van de Scheg, zal vervolgens een

boekje open doen over innovatief

ondernemen. Een ander inspire-

rend verhaal komt van Kirsten van

der Kolk, roeister in de dubbeltwee

lichtgewicht. In 2008 veroverde

zij een gouden medaille tijdens de

Olympische Spelen. Van der Kolk

zal haar weg naar succes belicht-

ten en een link leggen met onder-

nemerschap. Ook zal zij ingaan op

de campagne ElkeDagBeter.nu,

waarmee aandacht wordt gevraagd

voor duurzame inzetbaarheid van

werknemers.

AAN DESLAG IN

DEVENTER!bites & business stedendriehoek

36zaterdag 2 maart 2013 commerciële pagina commerciële pagina 37

zaterdag 2 maart 2013

AAnkomende week

Agenda

ZAterdAg 2 mAArt Bathmen te Paard, Rabobank Menavond • Manage ’t Ruiterkamp, Bathmen• Aanvang: 19.00 uurmAAndAg 4 mAArt MKB Deventer Ondernemersavond • Sport- en Belevingscentrum de Scheg • Aanvang: 19.00 uurdinsdAg 5 mAArt Opening Postillion,‘Hotel op stelten’ • Postillion Hotel Deventer Club 100, diner en voorstelling LA The Voices • Deventer Schouwburg• Aanvang 17.30 uurwoensdAg 6 mAArt VNO-NCW Stedendriehoek, Social Media Experience• Coda in Apeldoorn• Aanvang 14.00 uurdonderdAg 7 mAArt AFAS Tennisclassics Netwerksessie• Theater Orpheus in Apeldoorn• 16.00 - 19.00 uurVrijdAg 8 mAArt Ontbijtsessie BNI, Chapter Aquila• Sociëteit De Hereeniging• 7.00 tot 8.30 uur After-Office borrel de Fabriek• De Fabriek, stamtafel• 16.30 tot 18.00 uur

Heb jij een LeUke tip Voor de ondernemer? mAiL de ondernemer:Nadine [email protected]

fotografie: Moric van der Meer

AfgeLopen week

Politiek CaféWat is de stand van zaken in Deventer?

Wilt u met ons in gesprek?Iedereen is welkom!11 maart 2013, 20.00 uurGratis entreeThema: ‘Deventer moet opnieuw 4 miljoenbezuinigen. Dat gaat niet zonder pijn.’

Adverterenop deze pagina’s?

Adverteer op deze pagina’s en bereik naast ondernemers ook de reguliere lezers van de Stentor!Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Gerstmeijer via [email protected]

[email protected]

vlnr. Patrick Geurtsen - Machinefabriek Geurtsen, Christian Lorist - VNO-NCW Stedendriehoek

vlnr. Sjaak van Ophem - Aannemersbedrijf De Combi, Alex Kühne - DeventerSchouwburg, Talitha van den Elst - Sallcon

vlnr. Jeroen Kroese - Sallcon, Jan Jozef Schoemaker - Senzora

vlnr. Jeroen van der Loos - Inserva, Jeroen Prinsen - Smalbraak notarissen

Kirsten van der Kolk - Roeister in dedubbeltwee lichtgewicht Henk Scharp - Voorzitter MKB Deventer Aschwin Lankwarden - Directeurvan de Scheg

vlnr. Corry Klunder – Blauwe Stijl, Hilde van Ulden - Wijnkooperij Klosters,Pauline Bloemsma - Actuarieel Rekenaar in opleiding

vlnr. Yolanda Degen-Kerkhoff - Verhuisbedrijf Witteveen B.V., Karen GroteGanseij - Brouwers Accountants, Annemarie Vlieg-Hendriks - Leren&Co,Jacqueline Santbergen - @Sjaak

vlnr. Ruth Bruin - Multi Hygiëne Gorssel, Marleen Bouwhuis - Goede Tijden,Esther Janssen - Het KleurKantoor, Simone Veld - Het Hoge Woord

vlnr. Floor Weijman - FloraIT, Monique van Meel - MeelvanMonique, Marloes Bouw-meester - de Succesvolle Introvert, Simone van Kooten - Brouwers Accountants

werksessie dkw

sportieve ondernemersavond in de scheg

genieten in Vip-loungebathmen te paardIn de VIP-lounge van Bathmen te Paard kwamen weer veel sponso-ren bijeen om, samen met hun re-laties, te genieten van het sporteve-nement. Vorige week vrijdag was de aftrap van Bathmen te Paard, dat is uitgegroeid tot een van de groot-ste hippische evenementen van de

regio. Afgelopen woensdag vond de GMB Derby Nationaal plaats. Ook toen was het genieten vanuit de VIP-lounge. Vandaag is er de laatste mogelijkheid om de hippische ta-lenten aan het werk te zien. Tijdens de Rabobank menavond komt de top van Nederland in actie.

vlnr. Liesbeth Franz – Allsurs, Evelien Rikkengaa - Image Hairline, Ingrid Boksebeld - Rietdekkersbedrijf Boksenbeld

vlnr. Joris Staijen - Fievez Advocaten, Lilian Willemink - Bathmen te paard,Paul van Gurp - Paul van Gurp fastfood&Catering bv

After-office borrel de fabriek

vlnr. Fred van Welsem - Welstone, Paul Selbach - Selbach HRM advies, Peter van Dam - Foqis

vlnr. Jan Jaap Meendering - Mevo Reizen, Fritzche Carlot - webwinkel Spelendwijzer

vlnr. Arold Lammertink - Linkfly Webdesign, Yvonne Koning – startende ondernemer

vlnr. Cathy Ververda - De gezonde Balans, Monique van Meel - Meel van Monique, Floor Weijman - Flora

In de VIP-lounge van Bathmen te Paard was het genieten. Vanuit een prachtige locatie in Manege ‘t Rui-terkamp konden de relaties van de diverse sponsoren kijken naar hip-pische toptalenten. Talenten waar ondernemers zich ongetwijfeld aan willen spiegelen. Ondertussen werden ook nog eens de relaties

aangehaald. Dit laatste is ook het doel bij Bites & Business Steden-driehoek. De netwerkclub voor vrouwen kwam bijeen bij brasserie Anthony’s. Bites&Business Steden-driehoek is onderdeel van een lan-delijk netwerk en organiseert zake-lijke netwerkdiners voor vrouwen waar gebruikt wordt gemaakt van

de enveloppenmethode. Deze me-thode levert tips en ideeën op voor een actueel vraagstuk. Corry Klun-der, die samen met Hilde van Ulden en Pauline Bloemsma de coördina-tie op zich heeft genomen, legt ver-der uit: ,,Omdat de ondernemende vrouwen zelf genoeg gespreksstof hebben, hanteert Bites & Business

geen thema’s en sprekers. Dit levert interessante gesprekken op en veel plezier.’’ Heel anders ging het eraan toe bij de werksessie van de Deven-ter Kring van Werkgevers. Hier wer-den de handen uit de mouwen ge-stoken om een essentiële bijdrage te leveren aan Economische visie Deventer 2020. Gelukkig werd er

niet alleen gekeuveld over econo-mische kansen voor de stad, maar was er na afloop ook wat plezier bij de borrel. Ook bij de After-Office borrel van de Fabriek is dit van groot belang. Na een drukke werkweek kan er elke vrijdagmiddag bijge-praat worden.

paardengetrappel en het gelach van dames

MKB Deventer houdt op maandag 4 maart een ondernemersavond. Gastlocatie is Sport- en Belevings-centrum De Scheg. De rode draad van de avond is duurzaamheid. Ondernemers zijn bezig om hun bedrijf elke dag beter te maken. Om goed in te kunnen spelen op de ontwikkelingen op de arbeids-markt is het zaak om tijdig te in-vesteren in mensen, zowel jonge-ren als ouderen, maar ook in de onderneming zelf. Henk Scharp, voorzitter van MKB Deventer, zal de ondernemersavond openen. Aschwin Lankwarden, directeur

van de Scheg, zal vervolgens een boekje open doen over innovatief ondernemen. Een ander inspire-rend verhaal komt van Kirsten van der Kolk, roeister in de dubbeltwee lichtgewicht. In 2008 veroverde zij een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen. Van der Kolk zal haar weg naar succes belicht-ten en een link leggen met onder-nemerschap. Ook zal zij ingaan op de campagne ElkeDagBeter.nu, waarmee aandacht wordt gevraagd voor duurzame inzetbaarheid van werknemers.

AAN DESLAG IN DEVENTER! bites & business stedendriehoek

36 37

AAnkomende week

AgendaAfgeLopen week

Politiek Café Adverterenop deze pagina’s?

werksessie dkw

sportieve ondernemersavond in de scheg

genieten in Vip-loungebathmen te paard After-office borrel de fabriek

paardengetrappel en het gelach van dames

AAN DESLAG IN DEVENTER! bites & business stedendriehoek

[email protected] en sportieve

avond MkB Deventer

in de SchegDe ondernemersavond van MKB

Deventer werd afgelopen maandag

gehouden in Sport- en Belevings-

centrum De Scheg. Het thema van

de avond was duurzaamheid. Een

onderwerp waar Aschwin Lank-

warden, directeur van De Scheg, van

alles over kon vertellen. De Scheg

heeft de ambitie om een duurzame

onderneming te zijn, door energie

in technische installaties terug te

dringen, gebruik te maken van zon-

nepanelen en door te investeren. In

de sportieve koepel van Deventer

mocht een sportief verhaal ech-

ter ook niet ontbreken. Dit verhaal

kwam van Kirsten van der Kolk, roei-

ster in de dubbeltwee lichtgewicht.

Zij vertegenwoordigde Nederland

met Marit van Eupen driemaal op

de Olympische Spelen. In 2008 ver-

overden zij Olympisch Goud. De le-

den van MKB Deventer kregen een

inspirerend verhaal voorgeschoteld

over haar weg naar succes en de link

met ondernemerschap.

vlnr . Máté Csik - TCR Tours, Aschwin Lankwarden - De Scheg

Op veel plaatsen in en rond Deven-

ter kwamen ondernemers deze

week weer bijeen om te netwerken,

maar ook vooral om te leren. Zo kre-

gen de leden van MKB Deventer een

kijkje in de duurzame keuken van De

Scheg. Hoe krijg je deze sporttempel

nu op een verantwoorde wijze warm

(en koud?). Kirsten van der Kolk,

Olympisch roeikampioen in de ca-

tegorie dubbeltwee lichtgewicht,

gaf ook nog een sportief tintje aan de

avond. Tijdens de creatieve netwer-

kavond Catch ging het er allemaal

wat wilder aan toe. Op de muziek

van een DJ van het Burgerweeshuis

gingen de voetjes van de vloer. Cat-

chy dus! Daarvoor kon er tijdens de

13e Catch geluisterd worden naar

Wouter Klein Velderman (beeldend

kunstenaar van de Deventer Beel-

denstorm), Bert ter Horst (zanger

van Wilhelm Freddie) en Annette

Harberink (boerin van de nieuwe

Natuurderij). De avond, die georga-

niseerd werd door het Kunstenlab en

Burgerweeshuis in samenwerking

met Dok H2o, werd op Twitter goed

ontvangen. “Deventer barst van het

creatief talent en het Havenkwartier

brengt dat bij elkaar’’, was een van de

reacties. Een goed voorbeeld van hoe

je netwerken en ondernemerschap

samen kunt brengen dankzij social

media. Iets waar de deelnemers aan

de Social Media Experience wellicht

van konden leren. Dankzij de initi-

atiefnemende partners VNO-NCW

Stedendriehoek, MKB Deventer,

Bedrijvenkring Apeldoorn en de

Vereniging WerkgeversKontakt

Zutphen konden ondernemende

mensen in het Apeldoornse Coda

ontdekken hoe je social media in kan

zetten om bijvoorbeeld meer klan-

ten te krijgen en geld te verdienen

met social media. De oortjes waren

vooral bij dit laatste punt gespitst,

want het blijkt in de praktijk nog

altijd moeilijk om geld te verdienen

met Twitter, Facebook of LinkedIn.

Duurzaam, sportief, sociaal en cathyvlnr. Hans Bakker - MKB Nederland, Kirsten van der Kolk - Olympisch kampioen roeien

vlnr. Priscilla Furrer - Rabobank, Herman Mossink - Rabobank,

Andrey Rouweler - verzuim servicedesk

vlnr. Hans Bakker - MKB Nederland, Kirsten van der Kolk -

Olympisch kampioen roeien

Catch-avond

vlnr. Janneke Donders - bezoeker, Harry Webers -

Witteveen&Bos, Mieke Conijn - Kunstenlab

vlnr. Marije van der Sande - Objektentheater, Brigitte de

Goeij - Noord Ned dans, Gerard Schiphorst - Objekten theater

vlnr. Jorit de Jong - bezoeker, Ingrid van Bergenhenegouwen - VB Communicatie

Adverteren op

deze pagina?

Adverteer op deze

pagina en bereik

naast ondernemers

ook de reguliere lezers

van de Stentor!

Voor meer informatie

kunt u contact

opnemen met

Judy van Tuijl,

tel. 06-51593048.

commerciëlepagina

37zaterdag11januari2014

www.deondernemerapeldoorn.nl

Adverterenin de Ondernemer ?Adverteer in de Ondernemer en bereik naast ondernemers ook de reguliere lezers vande Stentor! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judy van Tuijl, tel. 06-51593048.

X Doe-het-zelf-borrel

Apeldoornse Pinguïn

• ACEC-gebouw

• Aanvang 20:00 uur

DINSDAG 14 JANUARI

X Nieuwjaarsbijeenkomst BCA

• Sociëteit Apeldoorn

• Aanvang 19:30 uur

X Openingsavond netJEwerk

• Regentesselaan 9

• Aanvang 19:45 uur

DONDERDAG 16 JANUARI

kort interview. Samenwerking tus het dit nieuwe jaar weer een succes

zal zijn. Met saamhorigheid en saBedrijvenkring: ”We moeten bruggen slaan”

van Restaurant de Brugwachter

een column wil schrijven.

Tuurlijk…! Had mezelf maar één

ding voorgenomen voor 2014,

namelijk zo min mogelijk stress

ervaren! En wat doe ik? Ik laat

mezelf om de week een dead-

line opleggen. En waarom? Om

mijn ego te strelen natuurlijk! Ik

weet niet eens of ik het wel kan,

een column schrijven… Maar

een eer dat ik ’t vind! Dus zal ik

u de komende tijd ongevraagd

mijn ervaringen voorschotelen.

Daar heb ik dan weer heel veel

ervaring in, in voorschotelen.

Want ik ben Astrid Vosselman,

samen met mijn man Henk ei-

Zorgt altijd voor een goede

warming-upwww.schutinstallaties.nl

ELECTRA LOODGIETERSWERK SANITAIR VERWARMING

Schut Installaties - tweelingenlaan 111 - 7324 AR - Apeldoorn tel (055) 366 60 [email protected] - www.schutinstallaties.nl 055 578 55 40 menninkmakelaars.nl

GROOT, GROTER OF GROOTS?

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

Gewoon een 100% transparant en objectief advies!

HypothekenStarters HypothekenAankoopbegeleidingPensioen adviesVerzekeringenSparen en vermogensbeheerBedrijfsfinancieringen

www.huisenleven.nl0316 - 266220 *Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72

E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

Wij biedenaantrekkelijke

voordelen voor leden van csv Apeldoorn!

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

Raadhuisplein 8

7311 LK Apeldoorn

T (055) 522 20 91

E info@eetcafefi jn.nl

eetcafefi jn.nleetcafefi jn.nl19

Page 21: De Schakel december 2014

“De Blauwe Kaart, wat is dat?”Naast de gele en de rode kaart kent het voetbal vanaf dit seizoen ook een blauwe kaart. Deze kleur zal niet worden gebruikt om spelers te straffen, maar juist om teams te complimenteren voor hun sportiviteit. Na afloop van elke wedstrijd hebben verenigingen de kans om de tegenstander deblauwe kaart uit te reiken, waarmee ze het team belonen voor de sportieve wedstrijd.

Onder andere de D1 en F8 hebben de blauwe kaart inmiddels mogen ontvangen!

In eerste instantie wordt de blauwe kaart ingezet bij de jongste jeugd. Het gaat om de D-, E- en F-pupillen. Op de website van de KNVB wordt toe-gelicht waarom de Blau-we Kaart is ingevoerd:

“Het is erg belangrijk om spelers op jonge leeftijd bewust te maken van hun gedrag op het veld en sportief gedrag te belo-nen.

Vorig seizoen heeft er een proef met de blauwe kaarten plaatsgevonden in district West 1.Veertig pupillenteams deden mee. Trainers, verenigingen en spe-lers reageerden positief, waarna de KNVB besloot het systeem vanaf ko-

20

mend seizoen landelijk in te voeren.

Clubs en teams kunnen zich aanmelden via de speciale website. Deel-nemende teams ontvan-gen een coachmap met hierin een notitieblok, een pen en de blauwe kaarten. Het is de be-doeling dat de teams na elke wedstrijd zo’n kaart uitdelen aan de tegen-stander. Op de kaart kan geschreven worden waar-om de tegenstander de kaart verdient. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat er weinig overtredingen gemaakt zijn, omdat de bal werd uitgeschopt bij een blessure of omdat er een positieve sfeer op het veld hing.

Op elke kaart staat ook een code. Daarmee zijn wekelijks tickets voor een wedstrijd van het Nederlands elftal te win-nen. Er wordt ook een

ranglijst opgemaakt van alle deelnemende teams. Het team met de meeste blauwe kaarten mag met het hele team naar een wedstrijd van Oranje.

De introductie van de blauwe kaart is onderdeel van de campagne ‘Naar een veiliger sportklimaat’. De KNVB voelt een grote verantwoordelijkheid om sportiviteit en respect op en rond de velden te sti-muleren. Om dat te doen, hebben we een breed pakket aan acties nodig. De KNVB gelooft er in dat als de bewustwording groter is, dat kan leiden tot een andere houding en sportief gedrag. De voetbalbond ziet hetstimuleren van sportief en respectvol voetbal als een gezamenlijkeverantwoordelijkheid van de KNVB, van verenigin-gen, van spelers en ou-ders.”

Page 22: De Schakel december 2014

Finale Apeldoorn Cup

Op dinsdag 16 december werd de finale van de Apeldoorn Cup gespeeld tussen csv Apeldoorn en Robur et Velocitas.

csv Apeldoorn - Robur: 4-08. 1-0 Steven van Es38. 2-0 Burak Tekay (penalty)64. 3-0 Ridouan Tabaouni67. 4-0 Joost Krijns

De finale onder 23 tussen Beekbergen en Klarenbeek werd ook gespeeld op Sport-park Orderbos en eindigde in 4-3 voor Beekbergen.

Foto’s: Wout van Zoeren

21

Page 23: De Schakel december 2014

22

Page 24: De Schakel december 2014

Olivier OrderbosHoofdklasse? Topklasse!

Het is maandag 15 december en ik ben op weg naar de financiële ledenvergadering. Ik heb niet zoveel verstand van geld. Mijn basisregel is dat je niet meer uit moet geven dan dat er binnen komt. In mijn geval werkt dat naar behoren. De belang-rijkste reden om naar het Orderbos te komen is dat ik me nog steeds erg betrok-ken voel bij de club en mijn belangstelling graag wil tonen aan al die harde werkers die proberen de financiën op orde te hou-den.

Het is redelijk druk, drukker dan normaal. Logisch, want ook csv Apeldoorn verkeert in lastiger financiële omstandigheden. Zoals bij veel verenigingen zijn de kosten gestegen, is de sponsoring teruggelopen en zijn gemeentelijke subsidies afgeschaft. Waakzaamheid geboden dus!

23

In zijn openingswoord benoemt Joost Poppe deze zaken ook. Hij is begonnen met iedereen te bedanken voor de warme belangstelling en steun die hij en zijn zoon tijdens het overlijden van Elleke hebben ondervonden. Dat doet me opnieuw beseffen hoe wreed en oneerlijk het leven soms kan zijn.

Page 25: De Schakel december 2014

24

Joost vervolgt zijn betoog met het vast-stellen dat de doelstellingen gehandhaafd zullen blijven. Dat betekent dat er kunst-gras op het hoofdveld zal gaan komen en dat voetballen in de hoofdklasse hetstreven is en blijft.

Bij de laatste opmerking wil ik toch graag een kanttekening plaatsen. We voetballen nu op het vierde niveau. Eredivisie, eer-ste divisie, topklasse en de hoofdklasse. Dat willen we dus handhaven. Nu heeft de KNVB in al haar wijsheid besloten om er, over een paar jaar, een derde divisie tus-sen te plaatsen. Dat betekent automatisch dat de hoofdklasse niet meer het vierde niveau is maar het vijfde. Als de hoofd-klasse ons plafond is, voelt dat derhalve als een degradatie. Dat is vanzelfsprekend niet de bedoeling, daarom gaan we niet voor de hoofdklasse maar voor de topklas-se!

Op weg naar huis moet ik denken aan Gerrit Jan Duivenbode. Directeur van Farmaped. Hij schrijft in de jaarstuk-ken van zijn slecht draaiende bedrijf het volgende: “Het gaat niet goed met ons bedrijf, we staan aan de vooravond van verandering...”, daarna wordt omstandig uitgelegd wat een ieder te doen staat om een fiasco af te wenden. Van Duivenbode eindigt zijn betoog: “maar gelukkig heb-ben we alweer een stap voorwaarts kun-nen maken...”

Olivier Orderbos

Page 26: De Schakel december 2014

A1 naar kwartinale bekerIn de allerlaatste wed-strijd voor de winter-stop kon csv Apeldoorn A1 de eerste seizoens-helft mooi afsluiten met een plek in de kwartfinale van de beker. Daarvoor moest het wel ‘even’ afreke-nen met 3e divisionist de Treffers. Op veld 5 begonnen beide teams aan een warming-up. Gezien de uitvoering stonden de mannen van de Treffers al met 0-1 voor.

Maar direct na het eer-ste fluitsignaal waren de mannen geconcentreerd en konden zich bezig houden met aanvallen. Dreiging kwam vooral via de enorme snelheid van Mels maar echte kansen werden nog niet gecreëerd. De aanval-lende spelers konden zich lekker richten op het doel van de tegenstan-der maar naar een paar minuten konden deze enigszins de controle pakken. Met wat veran-deringen in het spel van de Treffers werd het al een stuk moeilijker om er doorheen te komen. Aan de andere kant had Apeldoorn vooral in de beginfase niet te vrezen van de tegenstander. De geschorste Demetz zag in het centrum van de Apeldoornse verdediging een uitstekende vervan-ger staan in de persoon

25

van Jesse (1e jaars B). Vrij snel ging hij met het tempo mee en hij hield redelijk makkelijk stand. Na 24 minuten werd het aanvallende voetbal van Apeldoorn beloond. Al weken lang weet Ruben vriend en vijand te verba-zen met zijn uitstekende inzet en daarvoor werd hij vandaag ook beloond. Met zijn kopkracht wordt Ruben Airlines al vaak verdedigend getest maar vandaag kon hij uit een goed genomen corner van Job mooi binnenkop-pen. De Treffers gingen hierna op zoek naar de gelijkmaker maar tot de rust konden zij nog wei-nig verrichten.

Eén doelpunt van de Treffers zou genoeg zijn voor de strafschoppen-serie en daar ging de ploeg ook naar zoeken. De Apeldoornse ploeg liet het een beetje op zich af komen. Met in het ach-terhoofd dat het beschikt over een razendsnelle counter. Het spel dat trai-ner Hans van den Brink al enkele weken speelt werd deze dag bijna weer perfect uitgespeeld. In de 69e minuut mocht top-scorer Menno aanleggen. Vanaf een meter of 20 wist hij de bal hard boven de keeper te trappen met voldoende effect zodat deze net onder de lat in het net viel.

De Treffers moesten even omschakelen. Toch wis-ten de mannen zich te herpakken en 10 minuten volle bak werd beloond met de aansluitings-treffer. Waar Apeldoorn het grootste deel van de wedstrijd het betere van het spel heeft gehad stond het nu een beetje onder druk. Zeker met hachelijke momenten in de 16 meter. Maar engte en kracht van de verde-diging zorgde er voor dat Apeldoorn nog aan de goede kant van de score zat. Met het inbrengen van Shurandell en Diego (B1) kwam er nog meer snelheid in de Apeldoorn-se aanval. De bijna niet te volgen counters wer-den omgezet tot kansen, maar geen doelpunten. Apeldoorn kreeg het niet voor elkaar om verder uit te lopen in score. 3 mi-nuten voor tijd, aanval-ler van de Treffers ging in de 16 meter over de knie, strafschop volgens velen. De scheidsrechter wilde er niets van we-ten. Apeldoorn komt met de schik vrij en weet de koppies erbij te houden en de wedstrijd over de streep te trekken.

Nog voor de winter weet Apeldoorn zich te plaat-sen voor de kwartfinales in de beker en met een gedeelde 2e plek in de competitie mag het te-vreden de winter in.

Page 27: De Schakel december 2014

Verzekeren?Pensioen regelen?

Hypotheek regelen?

Prima, maar kies eerst een goede adviseur!

(v/h Van Hal Adviseurs B.V.)

Prins Willem Alexanderlaan 727, 7311 ST Apeldoorn Tel. 055-3558555 fax 055-3558879E-mail: [email protected] Website: www.meeus.com

Maumu is een dorp in Kameroen. Een plek waar armoede, werkloosheid en verveling soms leiden tot criminaliteit. Door het oprichten van voetbalclub Maumu Youth FC krijgen devoetballers structuur in hun leven. Het geeft ook een gevoel van saamhorigheid in het dorp.

Ondertussen zijn de sportieve ambities toegenomen. Bij sportieve ambities horen ook goede faciliteiten en de kennis om spelers te ontwikkelen. csv Apeldoorn is benaderd om een bijdrage te leveren aan dit project. En dat doen we natuurlijk graag. Hoe we dat doen, dat leest u via www.goal-maumu-apeldoorn.org. Hier leest u ook hoe ú kunt bijdragen.

Maumu Youth FC & csv Apeldoorn slaan de handen ineen

26

Page 28: De Schakel december 2014

Het eerste elftal heeft in de afgelopen vier duels zeven punten gepakt. Deze foto’s zijn van Wout van Zoeren

WVF - csv Apeldoorn: 0-118. Jasper Verstraten 0-1

csv Apeldoorn - VVOG: 1-237. Maarten Boeve 1-073. Richard Hanklander 1-184. Jan Jurrien Hop 1-2

AZSV - csv Apeldoorn: 0-285. 0-1 Aldo Joaquim90+3. 0-2 Steven van EsBijzonderheden: Vlak voor rust worden AZSV’ers Dennis van Toor (trainer) en Sven Spekking met rood van het veld gestuurd.

SVZW - csv Apeldoorn: 3-331. Ridouan Tabaouni 0-145. Jasper Verstraten (e.d.) 1-150. Steven van Es 1-253. Joshua ter Avest 2-273. Maarten Jansen 3-290+7. Ugur Yildirim 3-3 (penalty)Bijzonderheden: Er werd bijzonder veel blessuretijd bijgetrokken vanwege een langdurige blessurebehandeling voor SVZW-speler Bas Woesthuis.

27

Page 29: De Schakel december 2014

28

Page 30: De Schakel december 2014

29

Page 31: De Schakel december 2014

Gelders Brandweringsbedrijf B.V.Kostverloren 41 7316 MN Apeldoorn

www.gbb-bv.nlTel. 055 - 522 25 66

Specialist in hetbrand- en rookwerend

afdichten vandoorvoeringen

GBB is gecertificeerd als officieel applicatiebedrijfvan brandwerende systemen van Flamepro B.V.

• Deskundige aanpak• Gecertificeerde medewerkers• Ruime ervaring• Gedegen kennis van leidingen,

kanalen en kabelgoten

30

Page 32: De Schakel december 2014

31

Met de hele familie voor de club!

Elke vereniging heeft vrijwilligers nodig, want zonder deze mensen is het niet mogelijk een voet-balvereniging op een fatsoenlijke manier te runnen.

Meestal zijn er wel kandidaten te vinden die willen helpen, maar dat een compleet gezin zich inzet, dat komt vandaag de dag niet al te vaak voor.

csv Apeldoorn is in de gelukkige omstandigheid dat er zo’n familie is. Leo, Diny, Dennis en Ingrid Logtenberg zijn met grote regelmaat actief op het Orderbos.

De 63-jarige en kersvers gepensioneerde Leo heeft zijn sporen in het verleden wel verdiend voor de club. In het club-huis bijvoorbeeld is bijna geen tegel aan de muur of op de vloer gelegd die niet door Leo’s handen is

“Ik verzamel ook de gevonden voorwerpen. Je wilt niet weten wat er allemaal blijft liggen. De mensen zijn vaak blij en verrast dat het bewaard is ge-bleven.” Leo Logtenberg

Door Lex Oosterman

Leo, Diny, Dennis en Ingrid Logtenberg zetten zich in voor csv Apeldoorn

Diny, Dennis en Leo Logtenberg. Op de foto ontbreekt Ingrid.

Page 33: De Schakel december 2014

32

gegaan.

“Ja, ik ben sinds enkele dagen gepensioneerd. Het werd lichamelijk steeds lastiger om het vol te houden, dus ik ben er wel blij mee. Nu ben ik in de pupillencommissie de coördinator voor de E-tjes en daarnaast zorg ik dat alle materialen, zoals ballen, hesjes en dergelijke goed verzorgd worden.

Ik verzamel ook de gevonden voorwerpen. Je wilt niet weten wat er allemaal blijft liggen.Veel telefoons, maar ook wedstrijdshirtjes, winter-jassen of schoenen. Ik heb een grote kist staan die boordevol zit met vergeten spullen. De mensen zijn vaak blij en verrast dat het bewaard is gebleven en dat het bijvoorbeeld niet gestolen is. Wat niet opgehaald wordt gaat naar hetLeger des Heils of naar een ander goed doel, bijvoorbeeld de kerk.”

Leo’s vrouw Diny, in het dagelijks leven werkzaam bij de politieacademie, staat bij de thuiswed-strijden van het eerste elftal in het ‘huisje’.

“Dat doe ik al een hele tijd. In het begin liep het nog niet zo lekker maar nu gaat het meer dan goed. Leo helpt met de bevoorrading en als het echt wat drukker is

springt Ingrid altijdbij. We halen ook de lunchpakketten voor de jongens van het eerste op bij StayOkay. Die zien er erg goed uit en zijn zelfs ‘op maat gemaakt’ voor onze spelers.”

Dennis Logtenberg is 27 jaar en heeft een HBO opleiding accountancy en is ook al zo’n actief baas-je. “Ik vind het bijzonder leuk om scheidsrechter te zijn bij de pupillen. Van die kinderen gaat zoveel plezier uit, dat werkt aanstekelijk hoor. Samen met Hans Hospers ben ik wedstrijdsecretaris bij de pupillen. Daar kun je soms erg druk mee zijn.Toen de Balkonside zonder penningmeester kwam te zitten heb ik die taak op me genomen. Bovendien train ik ook nog de ongeselecteer-de keepers van D- en de E-pupillen.

Een groot pluspunt binnen csv Apeldoorn is dat er altijd veel georganiseerd wordt voor onze jeugd. Dat merk ik aan de vele waarderende opmerkingen die ik daar over krijg.”

Een druk bezette familie en dan zijn ze ook nog trouwe supporters van onze hoofdmacht, ze slaan geen wedstrijd over, uit en thuis. Ze zijn er bij!

“Ik vind het bijzonder leuk om scheidsrechter te zijn bij de pupillen. Van die kinderen gaat zoveel plezier uit, dat werkt aanstekelijk.”Dennis Logtenberg

Toch zijn er echter ook zaken die wel wat beter kunnen.

Leo: “Ja, dat klopt. Ik erger me wel eens aan het feit dat men niet zuinig is op de spullen. Soms is er zelfs sprake van dat dingen gewoon vernield worden. Daar kan ik wel een beetje boos over worden.

De communicatie binnen onze club kan wel wat beter lijkt me. Soms gebeuren er dingen waar ik helemaal geen weet van heb en die ik toch had moeten weten. Maar ik wil niet mopperen hoor. Apeldoorn is een fantastische club. Ik krijg veel waardering voor m’n werk en ik hoop dat we nog lang, als gezin, ons steentje kunnen bijdragen.”

Page 34: De Schakel december 2014

33

Nieuwe foto achter de bar

De oude foto achter de bar is vervangen door een meer recentere versie van een 1e elftalspeler. In dit geval viel de keuze op Bram Holtman. De foto is op vrijdag 5 de-cember geplaatst, niet zon-der dat vooraf Erwin digitaal is vastgelegd met “zijn foto” (voor de historie/archief van csv Apeldoorn). Direct daar-na is een trotse Bram Holtman vereeuwigd.

Vermeldenswaardig is dat alle kosten van deze foto zijn gesponsord door Edwin van Veen van MEN Consultancy.

Foto’s: Wout van Zoeren

Page 35: De Schakel december 2014

Het leek de redactie een goed idee om eens langs te gaan bij Aldo Joaquim. De belangrijkste reden hiervoor was om eens te horen wat hij van zijn eerste vier maanden op het Orderbos heeft gevonden. Hij kwam

van FC Zutphen en kreeg al direct het stempel dat hier sprake zou zijn van een “verbeterde uitgave van Modou”. Helaas, een verpeste voorbereiding

verschafte de rappe vleugelaanvaller een forse achterstand op de rest van de selectie.

Aldo Joaquim: Over een mislukte

voorbereiding en vluchten

voor de oorlog...

34

Door Lex Oosterman

Page 36: De Schakel december 2014

Na de finale van de Grolsch Beugel Cup 2013 - 2014 tegen Robur et Velocitas (4-0 overwin-ning - Red.) hebben we afgesproken. Het toeval wil dat Joaquim die avond voor de eerste keer vanaf het vertrek in de basis is te vinden. Voeg daarbij zijn eerste en erg belangrijke openings-treffer in de uitwedstrijd tegen AZSV en met enig gevoel voor realiteit zou je kunnen zeggen: ‘hij komt er aan’.

Wanneer ik belangstel-lend informeer naar de oorsprong van zijn ach-ternaam: ’Portugees?’, krijgt het verhaal een verrassende wending.

“Ja, dat is inderdaad Portugees. Ik ben geboren in Angola en dat is heel lang een kolonie van Portugal geweest.

Op 14-jarige leeftijd ben ik naar Nederland geko-men. Alleen. Gevlucht voor de oorlog. Mijn moeder is bij mijn geboorte om het leven gekomen en mijn vader was militair. Het kan best zijn dat hij nog leeft maar hij zou ook al wel gestorven kunnen zijn. Ik weet het echt niet. Ik ben opgevoed door mijn opa. Hij heeft er ook voor gezorgd dat ik naar Nederland kon vluchten.”

De 27-jarige Aldo woont in Deventer samen met zijn Pakistaanse vriendin

Marlyne en studeert aan Hogeschool Landstede de richting Sport en Beweging. Op dit moment loopt hij stage als gymdocent bij het speciaal onderwijs in De-venter.Hij is bezig met zijn vierde jaar en dus bij-na klaar. In Angola heeft hij alleen leren lezen en schrijven, meer niet, dus alles is hier in Nederland begonnen!

“Ik heb bijna acht jaar op mijn definitieve verblijfs-vergunning moeten wachten. Dat is erg

35

“Ik ben opgevoed door mijn opa. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik naar Nederland kon vluchten.”

Page 37: De Schakel december 2014

zwaar kan ik je vertellen. Ondertussen mocht ik wel voetballen. In Angola heb ik nooit bij een club gespeeld. We voetbal-den altijd op straat. Via Go Ahead amateurs ben ik bij FC Twente terecht gekomen. Ik ben er drie jaar gebleven. Als twee-dejaars A moest ik uitein-delijk toch nog weg. Go Ahead Eagles stond op de stoep. Daar heb ik twee jaar gespeeld. Inmiddels vond ik het steeds moei-lijker om zonder de zekerheid van een ver-blijfsvergunning door te gaan. Acht maanden lang heb ik toen bijna niets gedaan. Een vriendvan mij keepte bij IJsselstreek. Hij troon-de me mee naar die club

36

en daar heb ik de draad weer een beetje op kunnen pakken en kwam het plezier terug.FC Zutphen was de volgende club die belang-stelling had en nu dus csv Apeldoorn.”

Tegen het einde van het boeiende gesprek wil ik toch nog weten hoe dat nu zit met die ‘verpeste’ voorbereiding.

“Ik had twee keer een prettig gesprek gevoerd met Mark Jolly. We spraken af dat de tech-nische commissie er op terug zou komen. Dat is ook gebeurd. Ik heb daarna lang moeten wachten op hetverlossende telefoon-tje. Ik was een beetje in onzekerheid of ik nog wel naar csv Apeldoorn zou komen en heb toen de vakantie, in overleg met FC Zutphen, besproken. Toen csv Apeldoorn een hele tijd later alsnog contact op nam, kon ik het jammer genoeg niet meer terugdraaien. Zo viel een groot deel van mijn voorbereiding in het water.

Dat ik op weg naar de foto-shoot bij een andere Apeldoornse club terecht kwam, heeft er niets mee te maken. Dat was gewoon dom van mij. Ik heb vanavond mijn eerste basisplaats gehad en ook al een belangrijk doelpunt gemaakt voor de club.

Ik hoop op meer want ik voel me hier prima op mijn gemak.”

“Ik heb vanavond mijn eerste basisplaats gehad en al een belangrijk doel-punt gemaakt voor de club. Ik hoop op meer…”

Page 38: De Schakel december 2014

37

Tussen kerst en nieuw-jaar vindt inmiddels tra-ditioneel het zaalvoet-baltoernooi plaats van Columbia. Sinds dit jaar met de officiële benaming Columbia Veeneman Zaalvoetbal Driedaagse. De hoofdsponsors van csv Apeldoorn hebben zich namelijk ook verbon-den aan dit fantastische toernooi, waaraan csv Apeldoorn uiteraard weer mee doet.

Het toernooi vindt plaats op zondag 28, maandag 29 en dinsdag 30 december. in Sporhal Zui-derpark. csv Apeldoorn speelt, vanuit de prin-cipes van de club, niet op zondag. Op maandag speelt csv Apeldoorn de poulewedstrijden.

Programma E-pupillenmaandag 29 december9.00-9.16 csv Apeldoorn - WSV

9.18-9.34Columbia - Victoria Boys

9.36-9.52Victoria B. - csv A’doorn

9.54-10.10WSV - Columbia

10.12-10.28Columbia - csv Apeldoorn

12.20-12.36csv Apeldoorn - AGOVV

Finaledag D-pupillendinsdag 30 december10.50-11.067e / 8e plaats

11.07-11.23halve finale 1

11.24-11.40halve finale 211.41-11.575e / 6e plaats

11.58-12.143e / 4e plaats

12.15-12.311e / 2e plaats

12.31-12.40Prijsuitreiking

Programma C-juniorenmaandag 29 december12.40-12.58Columbia - Victoria Boys

13.00-13.18csv Apeldoorn - ZVV ‘56

13.20-13.38ZVV ‘56 - Columbia

13.40-13.58Victoria B. - csv A’doorn

14.00-14.18csv Apeldoorn - Columbia

14.20-14.38ZVV ‘56 - Victoria Boys

10.30-10.46Victoria Boys - WSVFinales E-pupillen

Finaledag E-pupillendinsdag 30 december9.00-9.167e / 8e plaats

9.17-9.33halve finale 1

9.34-9.50halve finale 2

9.51-10.075e / 6e plaats

10.08-10.243e / 4e plaats

10.25-10.411e / 2e plaats

10.41-10.50Prijsuitreiking

Programma D-pupillenmaandag 29 december10.50-11.06Robur et V. - AGOVV

11.08-11.24A’doornse B. - csv A.

11.26-11.42csv Apeldoorn - Robur

11.44-12.00 AGOVV - A’doornse Boys

12.02-12.18A’doornse Boys - Robur

Programma Columbia Veeneman Zaalvoetbal Driedaagse

Page 39: De Schakel december 2014

38

Finaledag C-juniorendinsdag 30 december

12.40-12.587e / 8e plaats

12.59-13.17halve finale 1

13.18-13.36halve finale 2

13.37-13.555e / 6e plaats

13.56-14.143e / 4e plaats

14.15-14.331e / 2e plaats

14.35-14.45Prijsuitreiking

Programma B-juniorenmaandag 29 december14.40-14.58Apeldoornse B. - csv A.

15.00-15.18WSV - Robur et Velocitas

15.20-15.38Robur - Apeldoornse B.

15.40-15.58csv Apeldoorn - WSV

16.00-16.18WSV - Apeldoornse Boys

16.20-16.38Robur - csv Apeldoorn

Finaledag B-juniorendinsdag 30 december14.45-15.037e / 8e plaats

15.04-15.22halve finale 1

15.23-15.41halve finale 2

15.42-16.005e / 6e plaats

16.01-16.193e / 4e plaats

16.20-16.381e / 2e plaats

16.40-16.50Prijsuitreiking

Programma A-juniorenmaandag 29 december16.40-17.00csv Apeldoorn - Columbia

17.02-17.22ZVV ‘56 - AGOVV

17.24-17.44AGOVV - csv Apeldoorn

17.46-18.06Columbia - ZVV ‘56

18.08-18.28ZVV ‘ 56 - csv Apeldoorn

18.30-18.50AGOVV - Columbia

Finaledag A-juniorendinsdag 30 december16.50-17.087e / 8e plaats

17.09-17.27halve finale 1

17.28-17.46halve finale 2

17.47-18.055e / 6e plaats

18.06-18.243e / 4e plaats

18.25-18.431e / 2e plaats

18.45-18.55Prijsuitreiking

Programma seniorenmaandag 29 december19.15-19.37WSV - Apeldoornse Boys

19.39-20.01AGOVV - csv Apeldoorn

20.03-20.25csv Apeldoorn - WSV

20.27-20.49A’doornse Boys - AGOVV

20.51-21.13AGOVV-WSV

21.15-21.37csv A’doorn - Apeld. Boys

Finaledag seniorendinsdag 30 december18.55-19.197e / 8e plaats

19.20-19.44halve finale 1

19.45-20.09halve finale 2

20.10-20.345e / 6e plaats

20.10-20.345e / 6e plaats

20.35-20.593e / 4e plaats

21.20-21.441e / 2e plaats

21.45 - 22.00Prijsuitreiking

Page 40: De Schakel december 2014

BeCo Europe b.v.

METAALRECYCLING FEDERATIE

Irene Vorrinkstraat 345 6535 NA Nijmegen

t +31 (0)24 357 29 04e [email protected]

www.becoeurope.nl

Voor al uw ferro en

non ferro gerelateerde

reststoffen!

39

csv Apeldoorn op TwitterDe leukste en meest opmerkelijke tweets verzamelen we op deze pagina. Volg ons via @csv_apeldoorn en stuur ons ook jouw laatste csv Apeldoorn-nieuws.

Page 41: De Schakel december 2014

40

Wij realiseren koel- envriescellen voor:• koel- en vriestransporteurs• distributiecentra• kalver- en runderslachterijen• pluimveeslachterijen• varkensslachterijen• vleesverwerkende industrie• visverwerkende industrie• (consumptie-) ijsindustrie• snackindustrie• brood- en banketindustrie• kaas- en zuivelindustrie• fruitopslag• bloemensector• A.G.F.-sector• Ulo-bewaring• cleanrooms

Grenzen tussen graden

TWEELINGENLAAN 144 • 7324 BP APELDOORNTEL. 055 • 368 91 91 • FAX 055 • 368 91 99

WWW.KIM-NEDERLAND.NL • [email protected]

NEDERLAND

De Koelcelbouwers

Teams online

In de vorige Schakels maakten wij al mel-ding van het feit dat steeds meer teams een eigen website hebben. Deze week maken we melding van de website van csv Apeldoorn C1. Via de website www.csvapeldoornc1.nl vind je het aller-laatste nieuws van deze toppers, die momenteel volop meedoen om de titel!

Je leest bijvoorbeeld zeer uitgebreide wedstrijdverslagen. Of je kan een kijkje nemen op de foto- en filmpagina. Op de teampagina zie je welke speler op wel-ke positie speelt en wat zijn interesses zijn. De website wordt o.a. beheerd door hoofdtrainer Menno Hof.

Page 42: De Schakel december 2014

Sinterklaas bij csv Apeldoorn

Op vrijdag 28 november bracht Sinter-klaas een bezoek aan csv Apeldoorn, op uitnodiging van onze Jeugd Ontspannings Commissie. Een gezellige avond voor de kleinste leden van onze club! De foto’s zijn gemaakt door Wout van Zoeren.

41

Page 43: De Schakel december 2014

42

Page 44: De Schakel december 2014

43

Page 45: De Schakel december 2014

44

Page 46: De Schakel december 2014

Op onze scholen ben jij altijd

de nummer 1!

45

Page 47: De Schakel december 2014

46

DORPSSTRAAT 82 VAASSEN Tegen inlevering van deze bon, krijgt u 15% korting op de totale collectie. Geldig t/m 31 mei 2015 Niet in combinatie met andere acties.

www.heiwegenmode.com

‘t Okshoofd wenstcsv Apeldoorn heelveel succes in dehoofdklasse van het zaterdagvoetbal!

Sprengenweg 26 - 7314 ET Apeldoorn - Tel: 055-521 79 47

Proost!INT_Advertenties_OKS_BLO_90x90.indd 1 06-06-14 16:26

SterSponSorBij csv Apeldoorn

www.stedendriehoek.net

UITGEVERIJ

Informeer naar de mogelijkheden bij John Ruisch 06-25075585

Informeer naar de mogelijkheden bij John Ruisch 06-25075585

Alles

vormgeving

op

en

hetgebied

gedrukte

van

media

Page 48: De Schakel december 2014

Kerstgroet van de kantine

Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers die ons geholpen hebben achter de bar en bij de bakhoek.

Zonder jullie hadden we geen mooie evenementen kunnen houden of gewoon doordeweeks en

zaterdags open kunnen zijn. Het was een jaar met veranderingen, maar dat weerhield ons er niet van om ons voor 100% in te zetten.

Met elkaar hebben we er een mooi jaar van

gemaakt, wij hopen dat we volgend jaar weer op jullie kunnen rekenen.

Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling, dat het maar een mooi 2015 wordt!

47

Prins Willem-Alexanderlaan 14377312 GB ApeldoornT 055 355 50 05E [email protected]

Betrouwbare occasions

Onderhoud en reparatie

APK en roetmeting

Camperonderhoud

Schadeherstel

Nieuwe auto’s

www.garageveeneman.nl

GarageF. Veeneman & zn.

Al 40 jaar een begrip in Apeldoorn en omstreken!

TeamworkNet als bij een bouwonderneming draaitbij een vereniging alles om teamwork,van de F-jes tot de veteranen, van vrij-williger tot supporter, van bestuurslidtot sponsor. Samen werken ze aan heteindresultaat, een vereniging waargezelligheid en prestaties samen gaan.En daar dragen wij graag ons steentjeaan bij.

BouwondernemingVeeneman b.v.wenst csv Apeldoornhet nieuwe seizoenveel succes!

Kayersdijk 817332 AL ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Bouwonderneming Veeneman b.v. is aangesloten bij BouwGarant.Dit betekent dat u kunt bouwen op zekerheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wij brengen desgewenst veiligheids hang- en sluitwerk aan volgens Politiekeurmerk "Veilig Wonen".

Zutphensestraat 2997325 WT ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Omslag presgids 2010-2011 7 tot.qxd:omslag pres 2007-2008.qxd 11-08-2010 21:39 Pagina 4

Zutphensestraat 2997325 WT ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Page 49: De Schakel december 2014

Het Hospitality team is op zoek naar enthou-siaste vrijwilligers dieeen steentje willen bij-dragen binnen onze club. Hiermee help je niet alleen de club, maar je leert er zelf ook van en het staat goed op je cv. Je werkt samen met een gezellige groep vrijwilli-gers en je komt incontact met clubleden met dezelfde passies: voetbal en gezelligheid. We zoeken niet alleen naar leden, maar ook ou-ders van leden ofpersonen die nog niet lid zijn verwelkomen wij graag in ons team.

Ben jij ouder dan 18 jaar en wil jij onderdeel uit-maken van ons team? Meld je dan nu aan via [email protected].

Ruimte reserveren?

Vrijwilligers en medewer-kers die gebruik willen maken van een ruimte in het clubhuis voorbijvoorbeeld vergaderin-gen, moeten dit vooraf reserveren. Dit omverwarring te voorkomen.

Stuur een mail naar [email protected] voor het reserveren van een ruimte.

Inzameling frituurvet

Onder de trap naar het balkon staat een inzamel-bak voor oud frituurvet. Voor het ingezamelde vet ontvangt de vereni-ging een vergoeding. Dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de clubkas.

Lever het oude frituurvet in een afgesloten kan of emmer in.

48

Page 50: De Schakel december 2014

Kerstpuzzel, kans op €100!

Ook dit jaar is er maar liefst € 100,- te winnen door het meespelen met de kerst-puzzel van de Club van 100. De tweede prijs is een supporterspakket. Deze prijzen worden mogelijk gemaakt door Garage Veeneman en Denise Veeneman Marketing Communicatie.

Stuur jouw antwoord en je naam naar [email protected]. Vervolgens wordt jouw naam op een lot gezet en wordt uit de goede antwoorden een winnaar ge-trokken tijdens de nieuwjaarsreceptie.

1. Begeleider eerste elftal en tevens assistent-scheidsrechter.2. Organiserende club van de Zaalvoetbal Driedaagse in Sporthal Zuiderpark.3. De klasse die wordt toegevoegd in het seniorenvoetbal, boven de Topklasse.4. Achternaam van de trainer van Southampton.5. Ttrainer van de D1.6. Speler van het eerste elftal, geboren in Angola.7. Het JOC organiseert deze activiteit op 8 januari.8. Ander woord voor de eindstand van een wedstrijd.9. Bij deze club is Richard Karrenbelt volgend seizoen hoofdtrainer.10. Voornaam van de vrijwilliger van het jaar 2014.

49

Page 51: De Schakel december 2014

12

34

56

7-->

50

Welk woord lees je vanuit de dik omlijnde vakjes?

89

10

Page 52: De Schakel december 2014

51

Kerstgroet jeugdvoorzitterNog een lange weg te gaan, bepakt en bezakt richting Bethlehem. Jo-zef lopend en Maria op de ezel.

Wat de Romeinen willen, dat gaan we doen. Naamregistratie in de plaats waar je bent geboren. Ooit. Lang geleden. Onherbergzaam gebied en het is soms een gevecht tegen de krach-ten van de natuur. Moeder natuur. Heeft zij dat zo gewild?

Jozef, een arme timmer-man en Maria zijn vrien-din, want getrouwd zijn ze niet.De buik wordt steeds dikker, want Maria is in verwachting. Van een zoon. Jezus zal hij gaan heten, zoals aangekondigd door engel Gabriël. De tocht is spannend en vele hindernissen zullen moeten worden genomen. De ene keer makkelijk, de andere keer wat moeilij-ker.

Maar ze slaan zich er doorheen en uiteindelijk? Uiteindelijk zien ze het plaatsje Bethlehem heel in de verte.

Ze moeten naar een her-berg zoeken om te kunnen overnachten. Ook daar hebben ze geen geluk. Alles is vol.

Dachten ze dat ze na de lange reis, alles hadden gehad. Krijg je dit erbij….Randzaken die ook minder plezierig zijn.Maar ook hier geven zij de moed niet op.

Aan het eind van de straat in een weiland, vinden zij nog een herberg.Uiteindelijk kunnen ze daar terecht. Niet in de herberg zelf, maar in de schuur met een os en an-dere dieren.

Lekker warm tussen het stro en de warme dampen van de dieren.Slaapplaats wordt inge-richt en kunnen ze einde-lijk gaan slapen.Eindelijk rust….. Eindelijk rust, voor alle teams. Ze hebben er elke week voor gestreden.Selectie of niet- selectie.

Ieder op zijn/ haar niveau, maar bovenal met plezier!

Tijd om de boog te ont-spannen en eens aan wat anders te denken dan alleen het spelletje met 2 doelen en een bal.

Tijd om bezig te zijn met je familie of andere lief-hebbenden en terug te gaan naar de basis, om na te denken waar we heteigenlijk allemaal voor doen.

Vaak zit dat in het een-voudige, zoals de ezel als vervoermiddel, de stal als slaapplek en de kribbe als wieg. Uiteindelijk waren die ook functioneel. Ik wens u, mede namens de gehele jeugdafdeling, een vrolijk kerstfeest toe en een gelukkig, maar bo-venal gezond 2015!

“Tijd om de boog te ont-spannen en eens aan wat anders te den-ken dan alleen het spelletje met 2 doelen en een bal.”

Page 53: De Schakel december 2014

52

In de vorige Schakel werd er al aandacht besteed aan het eind van de voet-balloopbaan van Steven Huizer. Dit kwam doordat hij aangereden werd door een auto en daarbij scha-de opliep aan zijn knie. Een ontzettend vervelend einde aan een hernieuwde samenwerking bij de club waarvoor Steven al eerder in de Topklasse had ge-speeld.

Voor de competitiewed-strijd csv Apeldoorn - VVOG op 29 november nam het eerste elftal af-scheid van Steven.

Afscheid Steven Huizer

Page 54: De Schakel december 2014

Ledenadministratie

Bedankt als lidSem Nieuwenkamp (30-11-02) Lars Sloots (27-04-08)

VerhuisdMichiel Verwoest van Noorderhoogte 22 naar Plantageweg 19, 7345 AT Wenun WieselRobin Hertog van Berghuizerweg 154 naar Deventerstraat 331, 7322 RG ApeldoornRoel v. Bussel van Kobaltstraat 84 naar Chamavenlaan 56, 7312 HG ApeldoornJan Woltje van Driehuizenweg 144 naar Hoefweg 12, 7312 DJ ApeldoornWouter v.d. Weij van Sterrebosweg 7 Wijchen naar Leoninusstraat 76, 6821 ET ArnhemMatthijs Petri van Steenhouwersdonk 103 naar Reigersweg 106A, 7331 DR ApeldoornMartijn Schep van Fabriekstraat 16 naar Piuet Joubertstraat 33, 7315 AT Apeldoorn

MutatiesJip Dorsman wordt niet spelend lid

MededelingenLeden die willen bedanken moeten dit altijd doorgeven aan de ledenadministratie. Ook adreswijzigingen en andere mutaties zenden naar:Ger Dijkman, Laan van Zonnehoeve 75, 7325 AV Apeldoorn ([email protected])

Nieuwe ledenNaam Adres Postcode woonpl. Geboortedatum TelefoonJop Smakman Orderparkweg 21 7312 EN Apeldoorn 04-02-90 (sen) 06-51886378Anna Ruimerman Oranjestraat 52B 7331 BW Apeldoorn 07-09-06 (pup) 055-5430820Marten van Wijhe Jacob Catslaan 7 7314 LX Apeldoorn 08-02-09 (mini) 055-3014016Dick Vogel Waterloseweg 49 7311 JG Apeldoorn 27-05-04 (pup) 055-5223356Jorik v.d. Stouwe Beurtvaartstraat 103 7311 MS Apeldoorn 14-07-07 (pup) 055-8448907Kees Kok Jupiterlaan 36 7314 KS Apeldoorn 23-10-71 (45+) 06-11314579Dinand v.d. Steeg Reigersweg 25 7331 DM Apeldoorn 02-04-07 (pup) 055-5421730Timo van Groene Weide 29 7325 HL Apeldoorn 12-06-97 (zaal) 055-3601990 Drieënhuizen

53

Overschrijvingen vanAGOVVHafid Abukar Germanenlaan 240 7312 JE Apeldoorn 19-11-02 (pup) 06-17473057Vict. Boys Kelly Hollak Wolframstraat 3 7334 BL Apeldoorn 02-01-02 (pup) 055-5410628Albatross Patrick Bijsterbosch Markendoel 5A 7339 JA Apeldoorn 22-09-04 (pup) 06-83526036

Page 55: De Schakel december 2014

Bowlen met de JOC csv APELDOORN

Vrijdagavond 9 januari 2015 Kunnen we weer terecht bij de totaal vernieuwde en gezellige

E pupillen van 19.00 uur tot 20.00 uur

D-pupillen en C 4 t/m C 7-junioren van 20.00 uur tot 21.00 uur

A- B en C 1 t/m C 3- junioren van 21.00 tot 22.00 uur

Toegang gratis

Aanmelden vooraf niet nodig

Wel graag de pupillen brengen en halen

54

Page 57: De Schakel december 2014

56

Uit het archief...Lars Veeneman was de schrik van menig tegenstan-der van csv Apeldoorn. Een van de grootste talenten uit eigen kweek in jaren. Het Balkon zong dan ook uit volle borst: “Larsje maak ze gek, olé olé”. Door een sle-pende knieblessure moest hij op jonge leeftijd stoppen met voetbal op hoog niveau.

Foto’s: Wout van Zoeren.

Page 58: De Schakel december 2014

Even Apeldoorn bellen...Bestuur

Voorzitter, accommodatie Joost Poppe055 - 355 14 20

Secretaris, Ger Dijkman06 - 23 11 21 45

Jeugdvoorzitter, Frits van der Leij06 - 50 51 03 23

Technische Zaken, Gerard van de Haar06 - 15 87 19 93

Publiciteit, Denise Veeneman06 - 21 90 48 27

Hospitality a.i., Wilma Woudenberg06 - 48 85 27 11

Penningmeester a.i., Benno Schep055 - 533 00 08

Stichting Sponsoring &SportpromotionVoorzitter, Hans van Enck06 - 20 36 52 69

WedstrijdsecretariaatGer Dijkman06 - 23 11 21 45

Coördinator VrijwilligersGerrit Boerman055 - 542 22 32

Coördinator AccommodatieJan Karman055 - 356 0371

Stichting Sportfaciliteiten ApeldoornHero Meerveld055 - 542 1421

Technisch coördinator jeugdWillem Kempe055 - 533 8765

Wedstrijdsecretaris jeugdHans Hospers055 - 366 1442

Pupillencoördinator / D-pup.Jaap van Kooten055 - 355 2539

Wedstrijdcoördinator pupillenDennis Logtenberg06 - 53 20 14 90

Wedstrijdcoördinator juniorenHenk van de Put

Tel.nr. volgt

MaterialenLeo Logtenberg055 - 533 55 19

Contributie-inningGer Dijkman06 - 23 11 21 45

Club van 100Voorzitter, Jan Karman055 - 356 0371

JOCVoozitter, Hans Baan055 - 521 8121

BalkonsideVoorzitter, Jeffrey Pul06 - 28 55 56 29

45+ voetbalEric Klein Goldewijk06 - 21 14 20 95 Joop van den Berg055 - 533 44 95

InternetteamVoorzitter, Marcel Groothuis06 - 45 19 25 58

Eerste elftalHoofdtrainer, Richard Karrenbelt06 28 88 36 42

Tweede elftalMark Steur06 - 121 48 716

Derde elftalMartin LanghenkelTel.nr. volgtVierdeStefan Straatman 06-50830828

VijfdePieter Sytsma 06-52427327

ZesdeJeroen Steunenberg 06-30197760

ZevendeBert ter Beeke 06-44269461

AchtsteNico Wagenaar, tel. volgt

NegendeJan-Willem van Hal 06-51640402

TiendeCarel van Dam 06-10153607

Elfde

57

Kevin v. Yperenburg 06-51817542

TwaalfdeHan v/d Heuvel 06-43787874

DertiendeJeffrey Pul 06-28555629

Dames 1Wibi Vermeulen 06-47582263

Dames VeteranenMaartje Vondeling, 06-23020334Josefien Gerritse, 06-19350336

Zaalafdeling

Zaal 1Stephan Nuesink 06-53882014

Zaal 2Roald Hertog 055-3552097

Zaal 3Luc Bernard 06-44357080

Zaal 4Ralph Regterschot 06-43040386

Zaal 5Siebren Mojet 055-5419559

Zaal 6Rogier van Geerenstein 06-39223277

Zaal 7Patrick Keijzer 06-4534024

Zaal 8Mark Baas 06-28733819

Zaal 9Christiaan Denekamp 06-44025230

Zaal 10André Pluimers 06-22553137

Zaal 11Jochem van Veldhuizen 06-29369541

Zaal 12Jos Wiersma 055-3602683

Zaal 13Alex de Jong 06-24928998

Jeugd

A1Hans van den Brink 06-29244631

A2Marcel Coulier 06-34969720

Page 59: De Schakel december 2014

58

D10Mark van Uffelen, tel. volgtBurak Tekay 06-24116688

E1Marcel Rump 06-51050342

E2William Knoeff 055-3550331

E3Henk ter Haar 06-53169019

E4David Wagenvoorde 06-42105661

E5Jeroen Jansen, 06-21206184

E6 Ronald Bresser , 06-20863366

E7Angelo den Doop, 06-51894472

E8 Gerard Kalkema, tel. volgt

E9Niek Bessels, tel. volgt

E10 Gert Denekamp, 06-14948095

F1 en F2Johan Leliveld, 06-22236932

F3Hans Carras , tel. volgt

F4Hans Carras, tel. volgtBert Anvelink, 06-14121536

F5

A3José van der Zande 06-18884619

A4Jan Derk Koetsier 055-5341050

B1Jeroen Berghuis 06-23325274

B2Gert van Zuuk 06-41908537

B3Linze Rutting 06-40211306

B4Jan Kroon 06-53424455Gert Lichtenberg 055-3555870

B5Mike van der Wal 06 - 1104 7612

C1Menno Hof 06-13021770

C2Leen van Zwieten 055-5343567

C3Gerrit Rouwenhorst 055-3559777

C4Jos Wiersma 055-3602683

C5Mehmet Kaya 06 – 5436 6654

C6Julia Boere 06 – 2477 7933

C7Adrie Schreuderr, tel. volgt

D1John Burghout 06-46372344

D2Wibi Vermeulen 06-47582263

D3Leon Broekhuis 06-13323530

D4Thomas Timmer 06-37193801

D5Raymon Kolk 06-12059999

D6 is teruggetrokken uit de compe-titie t/m de winterstop wegens te weinig spelers.

D7Louis Hensen, tel. volgt

D8 Kees Kok, 06-11314579

D9Rob van Straaten, 055-5217540

Arjen Braad, 06-34922975Niels Barto, 06-17415580

F6Rick Maneschijn 055-5216156

F7Alwin Lotterman 055-3014047Sven Rouwenhorst 055-8449074

F8Michel Boeve 055-5220188Winrik Dommerholt 06-17660351

F9Danny Janssen, tel. volgtJan Dijkerman, 06-27009332

F10Joost van Duijn 055-5223289

F11Arno Groen, 06-25297282Ritsert Film, 06-41816798

F-LeagueWerner van As, 06-41366331Pieter Bas Kofman, 055-5422361Ramon Krans, 055 - 5762932Johan Leliveld, 06-22236932

KeeperstrainersD1/D2 + E1/E2Marco Sepp, 06-10780648

D3-D9 en E3-E11Frits Wassink, 06-46198563Dennis Logtenberg, 06-53201490

F-keepersSiebe Wiersma, tel. volgtBouke Jeeninga, tel. volgt

VertrouwenscontactpersoonMevr. H. Warmink, 055-533 1607

Page 60: De Schakel december 2014

Uitslag ClubactieOp de ledenvergadering van 18 juni 2002 hebben de leden van csv Apeldoorn besloten om jaarlijks twee loten van de Grote Clubactie af te nemen en het geld van deze loten wordt medio november geïnd. Ieder lid ontvangt twee loten en betaalt hiervoor in totaal € 6,- per persoon.De opbrengst wordt onder meer gebruikt voor de instandhouding van onze accommodatie.

De lotnummers zijn nagekeken door Ger Dijkman. Hij vergeleek de lotnum-mers met de winnende nummers en constateerde dat geen enkel lid van csv Apeldoorn een prijs heeft gewonnen dit jaar. Ger Dijkman is te bereiken via [email protected] als u de trekking wilt controleren.

De opbrengsten van de de Grote Clubactie voor csv Apeldoorn waren ruim €5000,-.

59

Page 61: De Schakel december 2014

60

Page 62: De Schakel december 2014

61

één-tweetje

&boon

Christiaan Geurtsweg 1Postbus 175, 7300 AD ApeldoornT. (055) 54 98 500 - www.boon.nl

Onze accountants staan in hun sterkste opstelling.Onze belastingadviseurs weten uw zaken op

fiscaal gebied te tackelen en kansrijke posities te benutten. Laat u het ons weten als u

samen met Boon wilt scoren?

Page 63: De Schakel december 2014

62

Page 64: De Schakel december 2014

63

Vacatures vrijwilligersScheidsrechterscsv Apeldoorn heeft een groot aantal voetbal-teams in de verschillende competities. Om deze wedstrijden in goede banen te leiden hebben we scheidsrechters nodig. Door de groei van csv Apeldoorn, is het jeugd-bestuur op zoek naar mensen die deze wedstrijden willenbegeleiden. Vanuit csv Apeldoorn zijde zal er begeleiding zijn voor de mensen die interesse hebben, maar nog geenervaring hebben met het fluiten.Aanmelden kan via Johan te Loo of Sibo van der Laan. Voor meer informatie:Na 17.30 uur 06-14526843 of 06-27426606

Hospitality teamHet hospitality team is de basis achter onze kanti-ne. Vele handen maken licht werk, dus daarom zijn wij op zoek naar meer vrijwilligers. Zo kunnen wij korte shifts inroosteren en is de be-lasting op onze vrijwilli-gers niet te groot.

Heb je interesse om sa-men met het hospitality team de kantine naar een hoger plan te tillen of wil je meer informatie over wat de werkzaamheden inhouden? Neem dan contact op met Wilma Woudenberg via [email protected].

Vrijwilliger zijn levert meer op dan alleen zinvolle tijdsbesteding. Het levert je nieuwe contacten op, evenals een mooie toevoeging op je cv.

Op ieder vakgebied kan csv Apeldoorn nog wel wat extra handjes gebruiken. Op deze pagina worden een aantal specifieke oproepen gepresen-teerd.

Page 65: De Schakel december 2014

64

Page 66: De Schakel december 2014

Een hart van rood en geelis alles wat ik wil

Het geel van de zonen het rood van ons bloed

Mijn leven langzet ik mij in voor deze club

Zelfs zonder wedstrijddoe ik mee

We leerden teamverbandop vroege leeftijd goedEn dat is de reden dat

de club het zo goed doet

c-s-vmeer dan een club

meer dan voetbal alleenOh oh c-s-v

Wat je ook wildoe je hier niet alleen

We gaan nog jaren doorelk weekend een begin

Voetbal op éénnet iets na het gezin

Bij een verliesis iedereen het zichtbaar eens

Blik weer naar vorenrecht de rug

We geven alles omte winnen keer op keer

Tegenslag maakt sterkercsv wint weer

c-s-vmeer dan een club

meer dan voetbal alleenOh oh c-s-v

Wat je ook wildoe je hier niet alleen

Clublied

csv Apeldoorn