De Schakel november 2014

62
De Schakel november 2014

description

In deze editie lees je onder andere over de periodetitel van het tweede elftal en de vrijwilliger van het jaar.

Transcript of De Schakel november 2014

Page 1: De Schakel november 2014

De Schakel november 2014

Page 2: De Schakel november 2014

De SchakelJaargang 64 editie 3

ColofonDe Schakel is een officieel communicatiemiddel van csv Apeldoorn en verschijnt tien keer per seizoen.

OpmaakHoofdredacteur, Denise Veeneman (tijdelijk)

AdvertentiesStichting Sponsoring & Sport-promotion csv Apeldoorn

FotografieWout van Zoeren

Secretariaat encorrespondentieGer DijkmanPostbus 4497300 AK [email protected]

Planning 2014-2015# Deadline kopij Uitkomst1 1 sept. 6 sept.2 10 okt. 18 okt.3 10 nov. 15 nov.4 15 dec. 20 dec.5 bijzondere editie!6 9 feb. 14 feb. 7 10 mrt. 14 mrt.8 7 apr. 11 apr.9 28 apr. 2 mei10 1 juni 6 juni

RedactieledenLex OostermanHenk-Jan van BeekJeroen PolDenise VeenemanWibi VermeulenVacature

Tips voor de [email protected]

De derde editie van de digitale Schakel is hierbij een feit. Wat gaat de tijd toch snel! ‘Time flies when you’re having fun’, want plezier aan het maken van deze Schakel hebben we als redactie zeker.

Wat leren we ook veel over onze club en leden tijdens interviews. Een club met veel historie, maar bovenal een hoopvolle toekomst met als uitgangspunt de tradities uit het verleden.

En als we het over de toekomst van onze club hebben, dan hebben we het ook over de manier van communiceren met onze leden en tussen onze leden onderling. We communiceren nu al via een digitaal clubblad, maar binnenkort ook met een geheel vernieuwde website. Een website vol met nieuwe mogelijkheden en een sterkere koppeling met social media. Het maakt onze club klaar voor de toekomst.

Maar stil zitten na het afronden van al deze nieu-we ontwikkelingen, dat gaan we zeker niet doen. Achter de schermen blijven we nadenken over nieuwe manieren om met elkaar te communi-ceren en om onze club naar de buitenwereld te presenteren. En heb jij daar ook een goed idee voor? Spreek dan vooral een van de leden van het mediateam of mij aan.

Veel leesplezier!

Denise VeenemanBestuurslid publiciteit

1

Page 3: De Schakel november 2014

In deze editie

Voozitter Joost Poppe

Nieuws van de bestuurstafel

Nieuws van de Stichting

Sportblessures komen ook bij onze club veelvuldig voor

Balkonside: Klaverjasmarathon

F1 naar Nederlands Kampioenschap

Fotopagina Businessclub Golfdag bij De Scherpenbergh

Olivier Orderbos

Interview met vrijwilliger van het jaar Sonja Gerritsen Fotopagina Eerste elftal gedurende vier wedstrijden

Tweede elftal periodekampioen

Fotopagina’s Arend Drost Pupilleninstuif

Jeugdpuzzel Club van Honderd

Ledenadministratie

Vacatures vrijwilligers

blz. 4

blz. 5

blz. 8

blz. 12

blz. 15

blz. 18

blz. 19

blz. 21

blz. 29

blz. 25

blz. 31

blz. 39

blz. 47

blz. 49

blz. 59

2

Page 4: De Schakel november 2014

3

Page 5: De Schakel november 2014

“De mooiste dag van de week is......”In de vorige editie van dit voorwoord zijn de huidige successen van onze jeugd uitvoerig aan bod geko-men. Compleet met be-leidskeuzes en de waar-den die er voor moeten zorgen dat er een goede balans is binnen de com-plete jeugdafdeling, zodat iedereen uiteindelijk van binnen wordt gebrand-merkt met csv Apeldoorn.

Hieraan verbonden zat ook de toezegging om bij de volgende gelegenheid de aandacht te leggen op de senioren- en zaalvoet-balteams. En deze gele-genheid leest u nu en dit is terecht want onze club beschikt over maar liefst 13 senioren teams en even groot aantal teams speelt in de zaal.

Het overgrote deel van deze spelers is in hun jeugd ook gebrandmerkt met csv Apeldoorn. Zelfs na het uitvliegen voor bijvoorbeeld een studie of carrièrekans, blijven deze jongens, mannen, meiden en vrouwen voet-ballen bij hun club. En daarna is er ook nog eens het 45+ voetbal dat zich al een aantal jaren op de vrijdagavond afspeelt en groeit.

Brandmerken is op zich een vreemd woord hier-bij, want het klinkt dan net of er een bewuste actie wordt ondernomen. Dit is natuurlijk niet het geval. Het ligt er veel

meer aan dat op jonge leeftijd pupillen en ju-nioren csv Apeldoorn in hun hart nemen en dan ontstaat er vanzelf een onzichtbaar merkteken. Voor mij als iemand die pas later bij de club be-trokken is geraakt, blijft dit fascinerend.

Waar ik ook kom, en dan niet alleen in Apeldoorn, is er altijd wel een link met onze club. Oud spe-lers die hun hele jeugd hebben gevoetbald bij CSV, want dit is toch al-tijd de naam en vooral de identiteit die deze perso-nen voor de geest heb-ben, en nu elders wonen. Zij weten dan meteen een aantal namen van clubmensen te noemen en vooral de geweldige tijd die zij hebben gehad.

Wat mij ook opvalt, is dat wanneer iemand denkt dat het bouwen van een feestje iets van de afge-lopen jaren is, zij meteen moeten worden gecorri-geerd. Voor mij ontstaat het beeld wel eens dat dit in het verleden zelfs beter is geweest, maar ja in de herinnering blijven natuurlijk alleen de mooie momenten over.

Het woord identiteit is niet zonder toeval geko-zen. CSV staat voor de christelijke vereniging die wij zijn en hoewel dit in de jeugd waarschijnlijk in eerste instantie een ou-

Voorzitter Joost Poppe

4

derlijke keuze is geweest, proef ik bij de vele senio-ren die ik spreek dat het juist deze identiteit is die ze bewust vasthouden. Eigenlijk is het een vrij-heid om te mogen zijn wie je bent, ongeacht wat je bent of wat je achter-gronden zijn. Mijn gevoel zegt dat is nog steeds groeit.

En dit alles komt zo’n 40 zaterdagen per jaar bij elkaar om met elkaar sport te beleven, actief en passief. De kantine omzet is de stille getui-ge van een clubhuis met kantine waar prestaties, vriendschappen, vetes (jawel), vreugde en ver-driet met elkaar worden gedeeld, in de weten-schap dat dit blijft be-staan zolang we leven.

De jeugd wordt als de basis van de club voor de toekomst gezien, terwijl de identiteit van de se-nioren deze basis weer voedt en zo ontstaat er een eindeloos proces.

Bedankt voor het lezen en bij de volgende editie staan we weer met beide benen op de grond!

Page 6: De Schakel november 2014

Van de bestuurstafel

Sonja Gerritsen gekozen als vrijwilliger van het jaarOp vrijdag 31 oktober werd de traditionele vrij-willigersavond gehouden in onze kantine. Dit jaar waren er drie genomi-neerde voor de titel ‘vrij-williger van het jaar’: Henk ter Beeke, Fred Jurrjens en Sonja Gerritsen. Na het tellen van de stemmen bleek dat Sonja de meeste stemmen had gekregen. Tijdens de nieuwjaars-receptie wordt Sonja nogmaals uitgebreid in het zonnetje gezet.

Verderop in deze Schakel leest u een interview met Sonja Gerritsen, geschre-ven door Lex Oosterman.

Nieuwjaarsreceptie op 3 januariHet lijkt nog ver weg, maar toch is het de moeite waard om zater-dag 3 januari alvast te omcirkelen in uw agenda. Dan staat namelijk de nieuwjaarsreceptie op het programma. Naast het traditionele gezamelijk heffen van het glas, staat ook de grote verloting weer op de agenda.

Datum financiële ledenvergaderingDe jaarlijkse financiële ledenvergadering vindt plaats op maandag 15

december. Meer in-formatie en het exac-te programma van deze avond worden binnenkort op de websitewww.csvapeldoorn.nl geplaatst.

5

Prins Willem-Alexanderlaan 14377312 GB ApeldoornT 055 355 50 05E [email protected]

www.garageveeneman.nl

GarageF. Veeneman & zn.

Al 40 jaar een begrip in Apeldoorn en omstreken!

4 wielen wisselen €25,00

4 bandenwisselen €50,00

Bij aanschaf van vier nieuwe winterbanden,

een jaar bandenopslag gratis.

Winterbandenactie

Page 7: De Schakel november 2014

Prins Willem-Alexanderlaan 14377312 GB ApeldoornT 055 355 50 05E [email protected]

www.garageveeneman.nl

GarageF. Veeneman & zn.

Al 40 jaar een begrip in Apeldoorn en omstreken!

4 wielen wisselen €25,00

4 bandenwisselen €50,00

Bij aanschaf van vier nieuwe winterbanden,

een jaar bandenopslag gratis.

Winterbandenactie

Page 8: De Schakel november 2014

TeamworkNet als bij een bouwonderneming draaitbij een vereniging alles om teamwork,van de F-jes tot de veteranen, van vrij-williger tot supporter, van bestuurslidtot sponsor. Samen werken ze aan heteindresultaat, een vereniging waargezelligheid en prestaties samen gaan.En daar dragen wij graag ons steentjeaan bij.

BouwondernemingVeeneman b.v.wenst csv Apeldoornhet nieuwe seizoenveel succes!

Kayersdijk 817332 AL ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Bouwonderneming Veeneman b.v. is aangesloten bij BouwGarant.Dit betekent dat u kunt bouwen op zekerheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wij brengen desgewenst veiligheids hang- en sluitwerk aan volgens Politiekeurmerk "Veilig Wonen".

Zutphensestraat 2997325 WT ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Omslag presgids 2010-2011 7 tot.qxd:omslag pres 2007-2008.qxd 11-08-2010 21:39 Pagina 4

Page 9: De Schakel november 2014

Nieuws van de Stichting

De tijd vliegt. Zo start je enthousiast aan het seizoen en zo staan de feestdagen al weer voor de deur. Ook het jaarlijkse uitje bij Golf- en Businessclub De Scherpenbergh zit er alweer op. En daar vertel ik u graag meer over.

Zaterdag 8 november werd de businessclub om 9.30 uur ontvangen bij De Scherpenbergh in Lieren. Joost Poppe, manager van De Scher-penbergh en voorzitter van csv Apeldoorn, heette de aanwezige sponsors én potentiële sponsors welkom. Om 10.30 uur werd er afgeslagen voor de wedstrijd.

De deelnemers aan de golfclinic kregen aanwij-zingen om hun verborgen talenten te laten zien. Verrassend hoge scores vielen te noteren, dus het talent was zeker aanwe-zig.

Na de puntentelling van de wedstrijd, bleek dat schilder Steven Jansen niet alleen een vaste hand heeft als het gaat om strak schilderwerk. Hij bleek ook een goede golfer te zijn en ging met de titel aan de haal. Dit gedeeld met Ad van der Molen. Ook de broers Wassink (van Wassink sierbestratingen) verschenen traditioneel in de top van het klasse-ment.

Samen naar csv Apeldoorn - SV UrkNa een heerlijke lunch, met een soepje en een broodje, was het tijd om naar Sportpark Orderbos te vertrekken. Daar stond de zeer belangrijke wedstrijd van ons eerste elftal tegen SV Urk op het programma. De drie punten werden binnen-gesleept met een 3-1 eindstand. De kers op de taart van een mooie dag!

SponsorpakkettenDe laatste maanden heeft het bestuur van de Stichting Sponsoring & Sportpromotion de sponsorpakketten onder de loep genomen. Ook de pakketten van andere clubs in de Hoofd- en Topklasse werden vergeleken. Samen kwamen we tot de conclusie dat onze pakketten ‘marktconform’ zijn, maar desondanks willen we onze sponsors positief verrassen door het toevoegen van

Door Hans van Enck

8

Lees verder op de volgende pagina...

Page 10: De Schakel november 2014

nieuwe onderdelen. Daarvoor worden de plannen nu in detail uitgewerkt en leest u later meer.

NieuwjaarsverlotingDe onvermijdelijke winterstop laat niet heel lang meer op zich wachten. Maar gebeurt er dan niets tijdens de winter-stop? Gelukkig niet! Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de nieuw-jaarsverloting al volop bezig. In de ko-mende weken worden onze sponsors benaderd om de prijzen voor deze mooie verloting beschikbaar te stellen. We gaan er alles aan doen om weer een mooie prijzentafel te verzorgen.

Super saturdayNatuurlijk zijn er ook gedurende de rest van het seizoen nog een aantal mooie activiteiten. Wat te denken van ‘Super Saturday’, waarbij een uitwedstrijd van csv Apeldoorn wordt bezocht en aanslui-tend een thuiswedstrid van PEC Zwolle.

Kent u bedrijven en/of ondernemers die ook lid zouden ‘moeten’ zijn en die inte-resse hebben om sponsor of business-clublid te worden van csv Apeldoorn? Neem dan even contact op met iemand van de Stichting of Businessclub.

En check regelmatig de site www.bc-csvapeldoorn.nl.

Denise Veeneman+Marketing CommunicatieDenise Veeneman06 - 2190 [email protected]

www.dvmc.nlZutphensestraat 2997325 WT Apeldoorn

Denise Veeneman+Marketing Communicatie

Denise Veeneman06 - 2190 [email protected]

www.dvmc.nlZutphensestraat 2997325 WT Apeldoorn

Denise Veeneman+Marketing Communicatie

9

Page 11: De Schakel november 2014

csv Apeldoorn fanartikelenNieuwe artikelen!

T-shirt in kinder- en volwassen maten

€6,00Polo in volwassen maten S t/m XXL

€12,50

Muts in volwassen maten S t/m XL

€10,00

Spectaculaire aanbieding!

csv Apeldoorn jack maten S t/m XXL

Normaal €39,95

Nu voor €20,00!

Beperkte voorraadOp = op!

Rondom de feestdagen zijn er

extra verkoopmomen-ten. Houd hiervoor de website in de gaten.

-50%

Deze actie is mogelijk gemaakt

door:

Official supplier:

10

Page 12: De Schakel november 2014

www.stevenjansen.nl

055 - 542 40 79

Deze winter hebben weeen geweldige aanbieding voor u. Bij al uw binnen-schilderwerk betaalt u deze winter helemaal niets voor de verf, die nemen wij voor onze rekening.* Met de kwaliteit die u van ons gewend bent!

*Kijk voor de voorwaarden op onze nieuwe website, www.stevenjansen.nl

winteractiewij betalen de verf !

Co-sponsors

11

Page 13: De Schakel november 2014

Iedereen die voetbalt of gevoetbald heeft zal het onmiddellijk herkennen.Je wordt zondagochtend wakker en het tikje dat je de vorige middag

tegen je enkel hebt gehad speelt een beetje op. Je hebt er last van, terwijl je gister nog dacht dat het wel meeviel. Net niet genoeg pijn of hinder

om naar je huisarts te gaan. Het zou handig zijn er als toch even iemand met een kennersoog naar zou kunnen kijken.

Sportblessures komen ook bij

onze club veelvuldig voor

Door: Lex Oosterman

12

Page 14: De Schakel november 2014

Elke ouder die een voetballend kind heeft zal het vroeg of laat te-genkomen. Je zoon of dochter klaagt over kleine pijntjes. Het kan de knie zijn of de enkel of gewoon iets anders.

Een bezoek aan de huis-arts is niet het eerste waar je aan denkt.Maar ook hier zou het bijzonder prettig zijn als een gediplomeerde fysiotherapeut er zijn - of in ons geval haar - licht over zou laten schijnen.

De oplossing voor dit soort problemenis nabij! csv Apeldoorn heeft een inloopspreekuur voor sportblessures geopend.Op maandagavond vanaf 8 uur kun je met je medische problemen terecht in de massage ruimte.

Tamar Dijkstra, speelster van ons eerste dames- team en gediplomeerd fysiotherapeut, is op die avonden aanwezig om jou met raad en daad bij te staan.

Martien Fakkert, de fysio van het eerste: “We hebben gemerkt dat er behoefte is aan infor-matie en behandeling. Ik word er nog wel eens op aangesproken. We heb-ben Tamar bereid gevonden om een en an-der op zich te nemen. Het moet laagdrempelig zijn.

Let wel, het is voor iedereen in en rond csv Apeldoorrn. Tamar is er op dit moment nog niet omdat ze aan haar knie geopereerd is. Daarom neem ik het voorlopig even van haar over.”

13

Boven: Martien Fakkert. Onder: Tamar Dijkstra.

Page 15: De Schakel november 2014

14

MAANDAG: 20.00-21.00 UUR IN DE MASSAGERUIMTE VAN HET EERSTE

BLESSURE INLOOPSPREEKUUR

DOOR TAMAR DIJKSTRA (FYSIOTHERAPEUT EN SPEELSTER CSV DAMES 1)

055-5225553 [email protected]

Blessure spreekuur voor iedere voetballer of trainer:adviesscreening afspraak maken voor een behandeling/sportrevalidatie

Page 16: De Schakel november 2014

Wij geven u graag advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen, pensioenen, lenen en vermogensbeheer.

Leden van csv Apeldoorn ontvangen een kortingscheque van € 250,- op ons bemiddelingstarief voor hypotheken en € 100,- op onze andere bemiddelingstarieven!

Anklaarseweg 977317 AS Apeldoorn

Tel. 055 - 579 16 [email protected]

Balkonside: KlaverjasmarathonOok dit jaar organiseert de Balkonside na het succes van vorig jaar weer een klaverjas-marathon.

Het evenement zal plaats-vinden op zaterdag 20 december 2014, van 10.00 tot 18.00 uur. Deel-name kost €7,50 per persoon, inclusief lunch.

ONTVANG

KORTINGOP VERTOON VAN UW

KLANTENKAART

KORTINGOP VERTOON VAN UW

ONTVANGONTVANG

KORTINGOP VERTOON VAN UW

KLANTENKAART

KORTINGOP VERTOON VAN UW

KLANTENKAART

KORTINGOP VERTOON VAN UW

KLANTENKAART

KORTINGOP VERTOON VAN UW

ONTVANGONTVANG

OP VERTOON VAN UW

STATIONSSTRAAT 130 | 7311 MJ APELDOORN

055 - 522 29 92 | [email protected]

15

Inschrijven kan via mail,[email protected]

Mocht je mensen kennen die ook mee willen doen, zijn deze van harteuitgenodigd.

Binnenkort organiseert de Balkonside ook een feestavond na een thuis-wedstrijd van het eerste

elftal. Houd voor meer informatie de website in de gaten.

Page 17: De Schakel november 2014

Eregallerij

ErevoorzitterDe heer G. Schoemaker*

ErelidDe heer K. de Graaf*De heer G. Pol*

Leden van verdiensteDe heer J. v/d BergDe heer J. Bodenstaff*De heer G.H. BoermanDe heer H. Brandenbarg*De heer J. Donkersloot*De heer C.J. van Duuren*De heer E. de Graaf*De heer G. van de HaarDe heer J. Jeths*De heer J. LogtenbergDe heer T. Luttikhuizen*De heer G.J. van Maaren sr.*De heer D.J. Modderkolk*De heer H. Mulder*De heer A. OostermanDe heer W.F. Reinders*De heer J. SijtsmaDe heer W.J. Wesselink*De heer F.W. van de Steeg*De heer H. van de ZandeDe heer W.A. TamboerDe heer H. HospersDe heer W. van Zoeren

* overleden

Fanartikelen csv Apeldoorn

Tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal staat een kraam met fanartikelen in de kantine of naast het huisje bij het hoofdveld. De verkoop start om 13.30 uur

Trainingsjack € 39,95Trui met capuchon € 22,50Trui met capuchon en eigen naam € 27,50Trainingsshirt € 20,00Trainingsshirt met eigen naam € 25,00Paraplu € 15,00Sjaal € 12,50Handdoek € 12,50Polo €12,50 (NIEUW!)Minikit voor in de auto € 10,00Fotoboek Topklasse € 10,00Pet € 6,00T-shirt €6,00 (NIEUW!)Tas € 5,00Etui € 3,00Mok € 3,00Sleutelhanger € 2,50Bierglas € 1,50Bierglazen 6 stuks € 7,50Pen € 1,00Aansteker € 0,50

Uw gratis, persoonlijk betrokken en actieve

belangenbehartiger bij verhaalbare letselschade als gevolg van:

verkeersongevallen bedrijfsongevallen beroepsziekte medische fouten ongevallen bij recreatie, sport en spel ondeugdelijke producten of diensten

!!!Hoe gering uw letsel ook lijkt,

laat uw belangen altijd behartigen!!! www.bloemheuvelletselschade.nl

info@bloemheuvelletselschade M: 06-53353208

UW VERTROUWEN WAARD

toonaangevend IN beeld, geluid licht en video

VERH UU R EN VERKOOP VAN AU DIOVISU ELE APPARATUU R

WWW.NIEUWENHUIS.NET

Schumanpark 59, 7336 AS Apeldoorn, T 055 533 33 92, F 055 541 71 02, [email protected]

16

en eindigt in de rust van de wedstrijd van het eerste. Rondom Sinterklaas zijn er extra verkoop-momenten. Houd hiervoor de website in de gaten.

nieuw!

Page 18: De Schakel november 2014

AgendaZONDAG 12 JANUARI

X Nieuwjaarsreceptie BC Riant

• RestaurantFoyerRiant,Beekbergen

• Aanvang15:00uur

MAANDAG 13 JANUARI

X Doe-het-zelf-borrel

Apeldoornse Pinguïn

• ACEC-gebouw

• Aanvang20:00uur

DINSDAG 14 JANUARI

X Nieuwjaarsbijeenkomst BCA

• SociëteitApeldoorn

• Aanvang19:30uur

X Openingsavond netJEwerk

• Regentesselaan9

• Aanvang19:45uur

DONDERDAG 16 JANUARI

X Ontbijtsessie BNI Chapter Mozart

• RestaurantDeBrugwachter

• Aanvang06.30uur

X Bijeenkomst Zakenclub Apèl

• RestaurantJulesVerne

• Aanvang07:00uur

VRIJDAG 17 JANUARI

X Coffeepitch• ACEC-gebouw

• Aanvang09:45uur

X Stadsfeest XL• PodiumenFilmtheaterGigant

• Aanvang17:00uur

Meeragenda:

deondernemerapeldoorn.nl

LEUKE TIP VOOR

DE ONDERNEMER?

dagblad - weekkrant - website - nieuwsbrief - social media

AAN DE

SLAG IN DE

REGIO!

Ondernemers, bestuursleden en

ambtenaren uit Apeldoorn, bezoch-

ten woensdag 8 januari de nieuw-

jaarsreceptie van de Bedrijven Kring

Apeldoorn (BKA) in de showroom

van automobielbedrijf Coolen. “We

moeten bruggen slaan”, aldus BKA-

voorzitter Hans Hoogeveen.

Ronald van Wetering, directeur

Rabobank Apeldoorn en medebe-

stuurslid van de BKA, onderwierp

burgemeester John Berends en BKA-

voorzitter Hans Hogeveen aan een

kort interview. Samenwerking tus-

sen de gemeente en ondernemers

in het afgelopen jaar en dit nieuwe

jaar stonden hierin centraal. “Je kunt

niet zonder elkaar. Begrip over en

weer, een goede samenwerking, we

versterken elkaar”, vertelde de bur-

gemeester.

“De samenwerking met de gemeen-

te is erg goed”, aldus Hogeveen. “Als

voorbeeld ons project Apeldoorn

Draait Door, dit was afgelopen jaar

een succes en we gaan er vanuit dat

het dit nieuwe jaar weer een succes

zal zijn. Met saamhorigheid en sa-

menwerking is heel veel te bereiken.

We moeten bruggen slaan tussen de

verschillende sectoren, zoals zorg,

onderwijs en cultuur, dit doen we in

ons project het Ondernemersfonds

en het is mijn grote wens dat dit

fonds er gaat komen. Ik hoop dat ons

project Apeldoorn Scoort , succesvol

wordt en doe dan ook een dringende

oproep aan Apeldoornse onderne-

mers die mee willen doen”.

Sociale zekerheid gaat op de schop

en de pensioenleeftijd gaat naar 80

jaar. Ambachten hebben een grote

toekomst. Slimmeriken maken hun

fortuin tijdens de depressie maar de

middenklasse is de verliezer van de

toekomst. Uitspraken van trendwat-

cher Adjiedj Bakas. Deze en meer toe-

komstbeelden zal hij dinsdagavond 14

januari laten horen en zien tijdens het

trendseminar van het Apeldoornse

Buro van Oranje in het auditorium

in Hotel de Cantharel. Bakas geeft tij-

dens het seminar zijn kijk op de trends

voor 2014 op het gebied van onder

meer economie en marketing, arbeid,

samenleving en technologie. Opvat-

tingen die hij heeft verwoord in zijn

boek Trends 2014. Deelnemers aan

het seminar ontvangen dit boek tij-

dens de bijeenkomst. De avond begint

om 18.30 uur. Deelname aan het semi-

nar kost 75 euro. Aanmelden kan via

www.trendseminar.nl.

Bedrijvenkring: ”We moeten bruggen slaan”

Blik op de toekomst

mail de redactie:

[email protected]: Pieter Klaas Jagersma

Of ik, om toerbeurt met Nel Koot

van Restaurant de Brugwachter

een column wil schrijven.

Tuurlijk…! Had mezelf maar één

ding voorgenomen voor 2014,

namelijk zo min mogelijk stress

ervaren! En wat doe ik? Ik laat

mezelf om de week een dead-

line opleggen. En waarom? Om

mijn ego te strelen natuurlijk! Ik

weet niet eens of ik het wel kan,

een column schrijven… Maar

een eer dat ik ’t vind! Dus zal ik

u de komende tijd ongevraagd

mijn ervaringen voorschotelen.

Daar heb ik dan weer heel veel

ervaring in, in voorschotelen.

Want ik ben Astrid Vosselman,

samen met mijn man Henk ei-

genaar van Brasserie Martins en

ik heb, kan ik u vertellen, onze

gasten de afgelopen jaren al heel

wat voorgeschoteld… Inmiddels

ben ik ‘alleen nog maar’ achter

de schermen actief voor de zaak.

Fysiek heb ik wat klachten op-

gebouwd waardoor meewerken

op de werkvloer niet meer tot

de mogelijkheden behoort. Het

klinkt misschien logisch deze

switch, maar het was wel even

zoeken naar de knop in mijn

hoofd, die toestemming gaf om

vrijwel alles uit handen te geven.

Onze oudste dochter Lizzy heeft

de leiding op de werkvloer van

mij overgenomen. Samen met

haar partner Ben, onze chef in de

keuken, vormen zij de bedrijfs-

leiding. Onze jongste, nog stu-

derende dochter Juliette, werkt

parttime bij ons. Zoals u hoort,

een heus familiebedrijf waar-

bij privé en zakelijk altijd met

elkaar verweven zijn. Genoeg

stof om met u te delen dacht ik

zo. En laat delen nu, zoals Nel in

haar laatste column schreef, het

nieuwe hebben zijn. Heeft u dat

vast mooi in the pocket!

Astrid Vosselman

Voorschotelen

Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat

je wilt.

@ONDERNEMERAPELD ONDERNEMERAPELDOORN

• Inspiratie

• Themasessies

• Netwerken

• Robert Swan

03 | 04 | FEB | 2014

CLEANTECH TOMORROWHét schone technologie event

Meer informatie en aanmelden

www.cleantechregio.nl

AAN DE

SLAG IN DE

rEGIo!

Meld u aan voor de

e-nieuwsbrief www.deondernemerdeventer.nl

Meld u aan voor de

e-nieuwsbriefwww.deondernemerapeldoorn.nl

commerciële pagina

40zaterdag 23 maart 2013

Y Afgelopen week

Somplus neemt kijkje bij

DrukwerkdealDit jaar realiseerde Drukwerkdeal

een omzetgroei van 27 miljoen

euro. Voor de netwerkclub Som-

plus (Stedendriehoek Onderne-

mende Mensen) een goede reden

om eens een kijkje in de keuken te

nemen van het Deventer bedrijf.

Drukwerkdeal heeft inmiddels 150

man personeel, waarvan de laatste

tachtig in het laatste half jaar zijn

aangenomen. Inmiddels wordt ook

de Belgische markt bestormd met

drukwerk dat vaak nog dezelfde

dag dat de order binnenkomt wordt

uitgeleverd. “Snelheid, klantvrien-

delijkheid en een enorme keuze

aan producten maken ons tot één

van de koplopers in Nederland qua

drukwerk voor het bedrijfsleven en

particulieren”, vertelt algemeen di-

recteur René de Heij. Na een rond-

leiding door het pand aan de So-

lingenstraat, konden de leden van

Somplus nog een blik werpen in het

tweede onderkomen aan de Maag-

denburgstraat. Drukwerkdeal kan

zijn werkzaamheden namelijk niet

meer bolwerken op één locatie.

Een teken dat het bedrijf groeit en

groeit.

vlnr. Rob Westerweel - Drukwerkdeal, Sylvia Vroklage - Drukwerkdeal

vlnr. Martin Snijder - ROC Aventus, Ingrid Keijmel - Ton Keijmel architectuur & Bouwmanagement, Susanne Keijmel - Ucility

vlnr. Roelof Timmer - AIM Timmer BV, Bianca Eggink - New Mission, Gerben Seevinck - SaveInc, Jan Kamphuis - Kamphuis schilderwerken BV

vlnr. Rogier de Haan - GUNYA, René de Heij - Drukwerkdeal

Het was weer een drukke week

voor ondernemend Deventer. Na

het werk toog de ondernemende

mens weer massaal richting de di-

verse events voor ondernemers. Zo

kregen de leden van Somplus een

exclusief kijkje in de keuken van

Drukwerkdeal. Eén van de snel-

groeiende bedrijven van Neder-

land. Op twee locaties konden de

leden kennis maken met banners,

reclameborden, mokken, relatie-

geschenken en noem maar op. Een

ander succesvol bedrijf van Deven-

ter is de baby- en kinderwebshop

IKenIK (onlangs bekroond met

de Thuiswinkel Award 2013 in de

categorie Baby & Kind). Zij kre-

gen bezoek van de leden van MKB

Deventer. Stefan Hazelhekke van

IKenIK gaf de do s en don´ts aan

van het online ondernemen. De

ontbijtworkshop werd door veel

ondernemers goed gewaardeerd.

Businesskring Deventer was uit-

genodigd bij Ongewoon Reclame-

bureau. Nico Jansen gaf tijdens

de avond een presentatie over zijn

bureau. Daarna werd er een hapje

gegeten bij restaurant Boas.Baby-, reclame-, en drukwerkpraatjes

[email protected]

Politiek CaféWat is de stand van zaken in Deventer?

Wilt u met ons in gesprek?

Iedereen is welkom!

8 april 2013, 20.00 uur

Deventer Schouwburg:

gratis entree

Thema:

‘Economische visie Deventer’

36zaterdag 9 maart 2013

commerciële pagina

Afgelopen week

Politiek CaféWat is de stand van zaken in Deventer?

Wilt u met ons in gesprek?

Iedereen is welkom!

11 maart 2013, 20.00 uur

Gratis entree

Thema:

‘Deventer moet opnieuw 4 miljoen

bezuinigen. Dat gaat niet zonder pijn.’

commerciële pagina

37zaterdag 2 maart 2013

AAnkomende week

Agenda

ZAterdAg 2 mAArt

Bathmen te Paard, Rabobank

Menavond

• Manage ’t Ruiterkamp, Bathmen

• Aanvang: 19.00 uur

mAAndAg 4 mAArt

MKB Deventer Ondernemersavond

• Sport- en Belevingscentrum

de Scheg • Aanvang: 19.00 uur

dinsdAg 5 mAArt

Opening Postillion,

‘Hotel op stelten’

• Postillion Hotel Deventer

Club 100, diner en voorstelling

LA The Voices

• Deventer Schouwburg

• Aanvang 17.30 uur

woensdAg 6 mAArt

VNO-NCW Stedendriehoek,

Social Media Experience

• Coda in Apeldoorn

• Aanvang 14.00 uur

donderdAg 7 mAArt

AFAS Tennisclassics Netwerksessie

• Theater Orpheus in Apeldoorn

• 16.00 - 19.00 uur

VrijdAg 8 mAArt

Ontbijtsessie BNI, Chapter Aquila

• Sociëteit De Hereeniging

• 7.00 tot 8.30 uur

After-Office borrel de Fabriek

• De Fabriek, stamtafel

• 16.30 tot 18.00 uur

Heb jij een LeUke tip

Voor de ondernemer?

mAiL de ondernemer:

Nadine Kolkman

[email protected]

fotografie: Moric van der Meer

Politiek CaféWat is de stand van zaken in Deventer?

Wilt u met ons in gesprek?

Iedereen is welkom!

11 maart 2013, 20.00 uur

Gratis entree

Thema:

‘Deventer moet opnieuw 4 miljoen

bezuinigen. Dat gaat niet zonder pijn.’

Adverterenop deze pagina’s?

Adverteer op deze pagina’s en bereik

naast ondernemers ook de reguliere

lezers van de Stentor!

Voor meer informatie kunt u contact

opnemen met Mark Gerstmeijer via

[email protected]

[email protected]

vlnr. Patrick Geurtsen - Machinefabriek Geurtsen, Christian Lorist - VNO-NCW

Stedendriehoek

vlnr. Sjaak van Ophem - Aannemersbedrijf De Combi, Alex Kühne - Deventer

Schouwburg, Talitha van den Elst - Sallcon

vlnr. Jeroen Kroese - Sallcon, Jan Jozef Schoemaker - Senzora

vlnr. Jeroen van der Loos - Inserva, Jeroen Prinsen - Smalbraak notarissen

Kirsten van der Kolk - Roeister in de

dubbeltwee lichtgewicht

Henk Scharp - Voorzitter MKB Deventer Aschwin Lankwarden - Directeur

van de Scheg

vlnr. Corry Klunder – Blauwe Stijl, Hilde van Ulden - Wijnkooperij Klosters,

Pauline Bloemsma - Actuarieel Rekenaar in opleiding

vlnr. Yolanda Degen-Kerkhoff - Verhuisbedrijf Witteveen B.V., Karen Grote

Ganseij - Brouwers Accountants, Annemarie Vlieg-Hendriks - Leren&Co,

Jacqueline Santbergen - @Sjaak

vlnr. Ruth Bruin - Multi Hygiëne Gorssel, Marleen Bouwhuis - Goede Tijden,

Esther Janssen - Het KleurKantoor, Simone Veld - Het Hoge Woord

vlnr. Floor Weijman - FloraIT, Monique van Meel - MeelvanMonique, Marloes Bouw-

meester - de Succesvolle Introvert, Simone van Kooten - Brouwers Accountants

werksessie dkw

vlnr. Liesbeth Franz – Allsurs, Evelien Rikkengaa - Image Hairline, Ingrid Boksebeld -

Rietdekkersbedrijf Boksenbeld

vlnr. Joris Staijen - Fievez Advocaten, Lilian Willemink - Bathmen te paard,

Paul van Gurp - Paul van Gurp fastfood&Catering bv

After-office borrel de fabriek

vlnr. Fred van Welsem - Welstone, Paul Selbach - Selbach HRM advies,

Peter van Dam - Foqis

vlnr. Jan Jaap Meendering - Mevo Reizen,

Fritzche Carlot - webwinkel Spelendwijzer

vlnr. Arold Lammertink - Linkfly

Webdesign, Yvonne Koning – startende

ondernemer

vlnr. Cathy Ververda - De gezonde Balans, Monique van Meel - Meel van Monique,

Floor Weijman - Flora

In de VIP-lounge van Bathmen te

Paard was het genieten. Vanuit een

prachtige locatie in Manege ‘t Rui-

terkamp konden de relaties van de

diverse sponsoren kijken naar hip-

pische toptalenten. Talenten waar

ondernemers zich ongetwijfeld

aan willen spiegelen. Ondertussen

werden ook nog eens de relaties

aangehaald. Dit laatste is ook het

doel bij Bites & Business Steden-

driehoek. De netwerkclub voor

vrouwen kwam bijeen bij brasserie

Anthony’s. Bites&Business Steden-

driehoek is onderdeel van een lan-

delijk netwerk en organiseert zake-

lijke netwerkdiners voor vrouwen

waar gebruikt wordt gemaakt van

de enveloppenmethode. Deze me-

thode levert tips en ideeën op voor

een actueel vraagstuk. Corry Klun-

der, die samen met Hilde van Ulden

en Pauline Bloemsma de coördina-

tie op zich heeft genomen, legt ver-

der uit: ,,Omdat de ondernemende

vrouwen zelf genoeg gespreksstof

hebben, hanteert Bites & Business

geen thema’s en sprekers. Dit levert

interessante gesprekken op en veel

plezier.’’ Heel anders ging het eraan

toe bij de werksessie van de Deven-

ter Kring van Werkgevers. Hier wer-

den de handen uit de mouwen ge-

stoken om een essentiële bijdrage

te leveren aan Economische visie

Deventer 2020. Gelukkig werd er

niet alleen gekeuveld over econo-

mische kansen voor de stad, maar

was er na afloop ook wat plezier

bij de borrel. Ook bij de After-Office

borrel van de Fabriek is dit van groot

belang. Na een drukke werkweek

kan er elke vrijdagmiddag bijge-

praat worden.

paardengetrappel en het gelach van dames

MKB Deventer houdt op maandag

4 maart een ondernemersavond.

Gastlocatie is Sport- en Belevings-

centrum De Scheg. De rode draad

van de avond is duurzaamheid.

Ondernemers zijn bezig om hun

bedrijf elke dag beter te maken.

Om goed in te kunnen spelen op

de ontwikkelingen op de arbeids-

markt is het zaak om tijdig te in-

vesteren in mensen, zowel jonge-

ren als ouderen, maar ook in de

onderneming zelf. Henk Scharp,

voorzitter van MKB Deventer, zal

de ondernemersavond openen.

Aschwin Lankwarden, directeur

van de Scheg, zal vervolgens een

boekje open doen over innovatief

ondernemen. Een ander inspire-

rend verhaal komt van Kirsten van

der Kolk, roeister in de dubbeltwee

lichtgewicht. In 2008 veroverde

zij een gouden medaille tijdens de

Olympische Spelen. Van der Kolk

zal haar weg naar succes belicht-

ten en een link leggen met onder-

nemerschap. Ook zal zij ingaan op

de campagne ElkeDagBeter.nu,

waarmee aandacht wordt gevraagd

voor duurzame inzetbaarheid van

werknemers.

AAN DESLAG IN

DEVENTER!bites & business stedendriehoek

36zaterdag 2 maart 2013 commerciële pagina commerciële pagina 37

zaterdag 2 maart 2013

AAnkomende week

Agenda

ZAterdAg 2 mAArt Bathmen te Paard, Rabobank Menavond • Manage ’t Ruiterkamp, Bathmen• Aanvang: 19.00 uurmAAndAg 4 mAArt MKB Deventer Ondernemersavond • Sport- en Belevingscentrum de Scheg • Aanvang: 19.00 uurdinsdAg 5 mAArt Opening Postillion,‘Hotel op stelten’ • Postillion Hotel Deventer Club 100, diner en voorstelling LA The Voices • Deventer Schouwburg• Aanvang 17.30 uurwoensdAg 6 mAArt VNO-NCW Stedendriehoek, Social Media Experience• Coda in Apeldoorn• Aanvang 14.00 uurdonderdAg 7 mAArt AFAS Tennisclassics Netwerksessie• Theater Orpheus in Apeldoorn• 16.00 - 19.00 uurVrijdAg 8 mAArt Ontbijtsessie BNI, Chapter Aquila• Sociëteit De Hereeniging• 7.00 tot 8.30 uur After-Office borrel de Fabriek• De Fabriek, stamtafel• 16.30 tot 18.00 uur

Heb jij een LeUke tip Voor de ondernemer? mAiL de ondernemer:Nadine [email protected]

fotografie: Moric van der Meer

AfgeLopen week

Politiek CaféWat is de stand van zaken in Deventer?

Wilt u met ons in gesprek?Iedereen is welkom!11 maart 2013, 20.00 uurGratis entreeThema: ‘Deventer moet opnieuw 4 miljoenbezuinigen. Dat gaat niet zonder pijn.’

Adverterenop deze pagina’s?

Adverteer op deze pagina’s en bereik naast ondernemers ook de reguliere lezers van de Stentor!Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Gerstmeijer via [email protected]

[email protected]

vlnr. Patrick Geurtsen - Machinefabriek Geurtsen, Christian Lorist - VNO-NCW Stedendriehoek

vlnr. Sjaak van Ophem - Aannemersbedrijf De Combi, Alex Kühne - DeventerSchouwburg, Talitha van den Elst - Sallcon

vlnr. Jeroen Kroese - Sallcon, Jan Jozef Schoemaker - Senzora

vlnr. Jeroen van der Loos - Inserva, Jeroen Prinsen - Smalbraak notarissen

Kirsten van der Kolk - Roeister in dedubbeltwee lichtgewicht Henk Scharp - Voorzitter MKB Deventer Aschwin Lankwarden - Directeurvan de Scheg

vlnr. Corry Klunder – Blauwe Stijl, Hilde van Ulden - Wijnkooperij Klosters,Pauline Bloemsma - Actuarieel Rekenaar in opleiding

vlnr. Yolanda Degen-Kerkhoff - Verhuisbedrijf Witteveen B.V., Karen GroteGanseij - Brouwers Accountants, Annemarie Vlieg-Hendriks - Leren&Co,Jacqueline Santbergen - @Sjaak

vlnr. Ruth Bruin - Multi Hygiëne Gorssel, Marleen Bouwhuis - Goede Tijden,Esther Janssen - Het KleurKantoor, Simone Veld - Het Hoge Woord

vlnr. Floor Weijman - FloraIT, Monique van Meel - MeelvanMonique, Marloes Bouw-meester - de Succesvolle Introvert, Simone van Kooten - Brouwers Accountants

werksessie dkw

sportieve ondernemersavond in de scheg

genieten in Vip-loungebathmen te paardIn de VIP-lounge van Bathmen te Paard kwamen weer veel sponso-ren bijeen om, samen met hun re-laties, te genieten van het sporteve-nement. Vorige week vrijdag was de aftrap van Bathmen te Paard, dat is uitgegroeid tot een van de groot-ste hippische evenementen van de

regio. Afgelopen woensdag vond de GMB Derby Nationaal plaats. Ook toen was het genieten vanuit de VIP-lounge. Vandaag is er de laatste mogelijkheid om de hippische ta-lenten aan het werk te zien. Tijdens de Rabobank menavond komt de top van Nederland in actie.

vlnr. Liesbeth Franz – Allsurs, Evelien Rikkengaa - Image Hairline, Ingrid Boksebeld - Rietdekkersbedrijf Boksenbeld

vlnr. Joris Staijen - Fievez Advocaten, Lilian Willemink - Bathmen te paard,Paul van Gurp - Paul van Gurp fastfood&Catering bv

After-office borrel de fabriek

vlnr. Fred van Welsem - Welstone, Paul Selbach - Selbach HRM advies, Peter van Dam - Foqis

vlnr. Jan Jaap Meendering - Mevo Reizen, Fritzche Carlot - webwinkel Spelendwijzer

vlnr. Arold Lammertink - Linkfly Webdesign, Yvonne Koning – startende ondernemer

vlnr. Cathy Ververda - De gezonde Balans, Monique van Meel - Meel van Monique, Floor Weijman - Flora

In de VIP-lounge van Bathmen te Paard was het genieten. Vanuit een prachtige locatie in Manege ‘t Rui-terkamp konden de relaties van de diverse sponsoren kijken naar hip-pische toptalenten. Talenten waar ondernemers zich ongetwijfeld aan willen spiegelen. Ondertussen werden ook nog eens de relaties

aangehaald. Dit laatste is ook het doel bij Bites & Business Steden-driehoek. De netwerkclub voor vrouwen kwam bijeen bij brasserie Anthony’s. Bites&Business Steden-driehoek is onderdeel van een lan-delijk netwerk en organiseert zake-lijke netwerkdiners voor vrouwen waar gebruikt wordt gemaakt van

de enveloppenmethode. Deze me-thode levert tips en ideeën op voor een actueel vraagstuk. Corry Klun-der, die samen met Hilde van Ulden en Pauline Bloemsma de coördina-tie op zich heeft genomen, legt ver-der uit: ,,Omdat de ondernemende vrouwen zelf genoeg gespreksstof hebben, hanteert Bites & Business

geen thema’s en sprekers. Dit levert interessante gesprekken op en veel plezier.’’ Heel anders ging het eraan toe bij de werksessie van de Deven-ter Kring van Werkgevers. Hier wer-den de handen uit de mouwen ge-stoken om een essentiële bijdrage te leveren aan Economische visie Deventer 2020. Gelukkig werd er

niet alleen gekeuveld over econo-mische kansen voor de stad, maar was er na afloop ook wat plezier bij de borrel. Ook bij de After-Office borrel van de Fabriek is dit van groot belang. Na een drukke werkweek kan er elke vrijdagmiddag bijge-praat worden.

paardengetrappel en het gelach van dames

MKB Deventer houdt op maandag 4 maart een ondernemersavond. Gastlocatie is Sport- en Belevings-centrum De Scheg. De rode draad van de avond is duurzaamheid. Ondernemers zijn bezig om hun bedrijf elke dag beter te maken. Om goed in te kunnen spelen op de ontwikkelingen op de arbeids-markt is het zaak om tijdig te in-vesteren in mensen, zowel jonge-ren als ouderen, maar ook in de onderneming zelf. Henk Scharp, voorzitter van MKB Deventer, zal de ondernemersavond openen. Aschwin Lankwarden, directeur

van de Scheg, zal vervolgens een boekje open doen over innovatief ondernemen. Een ander inspire-rend verhaal komt van Kirsten van der Kolk, roeister in de dubbeltwee lichtgewicht. In 2008 veroverde zij een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen. Van der Kolk zal haar weg naar succes belicht-ten en een link leggen met onder-nemerschap. Ook zal zij ingaan op de campagne ElkeDagBeter.nu, waarmee aandacht wordt gevraagd voor duurzame inzetbaarheid van werknemers.

AAN DESLAG IN DEVENTER! bites & business stedendriehoek

36 37

AAnkomende week

AgendaAfgeLopen week

Politiek Café Adverterenop deze pagina’s?

werksessie dkw

sportieve ondernemersavond in de scheg

genieten in Vip-loungebathmen te paard After-office borrel de fabriek

paardengetrappel en het gelach van dames

AAN DESLAG IN DEVENTER! bites & business stedendriehoek

[email protected] en sportieve

avond MkB Deventer

in de SchegDe ondernemersavond van MKB

Deventer werd afgelopen maandag

gehouden in Sport- en Belevings-

centrum De Scheg. Het thema van

de avond was duurzaamheid. Een

onderwerp waar Aschwin Lank-

warden, directeur van De Scheg, van

alles over kon vertellen. De Scheg

heeft de ambitie om een duurzame

onderneming te zijn, door energie

in technische installaties terug te

dringen, gebruik te maken van zon-

nepanelen en door te investeren. In

de sportieve koepel van Deventer

mocht een sportief verhaal ech-

ter ook niet ontbreken. Dit verhaal

kwam van Kirsten van der Kolk, roei-

ster in de dubbeltwee lichtgewicht.

Zij vertegenwoordigde Nederland

met Marit van Eupen driemaal op

de Olympische Spelen. In 2008 ver-

overden zij Olympisch Goud. De le-

den van MKB Deventer kregen een

inspirerend verhaal voorgeschoteld

over haar weg naar succes en de link

met ondernemerschap.

vlnr . Máté Csik - TCR Tours, Aschwin Lankwarden - De Scheg

Op veel plaatsen in en rond Deven-

ter kwamen ondernemers deze

week weer bijeen om te netwerken,

maar ook vooral om te leren. Zo kre-

gen de leden van MKB Deventer een

kijkje in de duurzame keuken van De

Scheg. Hoe krijg je deze sporttempel

nu op een verantwoorde wijze warm

(en koud?). Kirsten van der Kolk,

Olympisch roeikampioen in de ca-

tegorie dubbeltwee lichtgewicht,

gaf ook nog een sportief tintje aan de

avond. Tijdens de creatieve netwer-

kavond Catch ging het er allemaal

wat wilder aan toe. Op de muziek

van een DJ van het Burgerweeshuis

gingen de voetjes van de vloer. Cat-

chy dus! Daarvoor kon er tijdens de

13e Catch geluisterd worden naar

Wouter Klein Velderman (beeldend

kunstenaar van de Deventer Beel-

denstorm), Bert ter Horst (zanger

van Wilhelm Freddie) en Annette

Harberink (boerin van de nieuwe

Natuurderij). De avond, die georga-

niseerd werd door het Kunstenlab en

Burgerweeshuis in samenwerking

met Dok H2o, werd op Twitter goed

ontvangen. “Deventer barst van het

creatief talent en het Havenkwartier

brengt dat bij elkaar’’, was een van de

reacties. Een goed voorbeeld van hoe

je netwerken en ondernemerschap

samen kunt brengen dankzij social

media. Iets waar de deelnemers aan

de Social Media Experience wellicht

van konden leren. Dankzij de initi-

atiefnemende partners VNO-NCW

Stedendriehoek, MKB Deventer,

Bedrijvenkring Apeldoorn en de

Vereniging WerkgeversKontakt

Zutphen konden ondernemende

mensen in het Apeldoornse Coda

ontdekken hoe je social media in kan

zetten om bijvoorbeeld meer klan-

ten te krijgen en geld te verdienen

met social media. De oortjes waren

vooral bij dit laatste punt gespitst,

want het blijkt in de praktijk nog

altijd moeilijk om geld te verdienen

met Twitter, Facebook of LinkedIn.

Duurzaam, sportief, sociaal en cathyvlnr. Hans Bakker - MKB Nederland, Kirsten van der Kolk - Olympisch kampioen roeien

vlnr. Priscilla Furrer - Rabobank, Herman Mossink - Rabobank,

Andrey Rouweler - verzuim servicedesk

vlnr. Hans Bakker - MKB Nederland, Kirsten van der Kolk -

Olympisch kampioen roeien

Catch-avond

vlnr. Janneke Donders - bezoeker, Harry Webers -

Witteveen&Bos, Mieke Conijn - Kunstenlab

vlnr. Marije van der Sande - Objektentheater, Brigitte de

Goeij - Noord Ned dans, Gerard Schiphorst - Objekten theater

vlnr. Jorit de Jong - bezoeker, Ingrid van Bergenhenegouwen - VB Communicatie

Adverteren op

deze pagina?

Adverteer op deze

pagina en bereik

naast ondernemers

ook de reguliere lezers

van de Stentor!

Voor meer informatie

kunt u contact

opnemen met

Judy van Tuijl,

tel. 06-51593048.

commerciëlepagina

37zaterdag11januari2014

www.deondernemerapeldoorn.nl

Adverterenin de Ondernemer ?Adverteer in de Ondernemer en bereik naast ondernemers ook de reguliere lezers vande Stentor! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judy van Tuijl, tel. 06-51593048.

X Doe-het-zelf-borrel

Apeldoornse Pinguïn

• ACEC-gebouw

• Aanvang 20:00 uur

DINSDAG 14 JANUARI

X Nieuwjaarsbijeenkomst BCA

• Sociëteit Apeldoorn

• Aanvang 19:30 uur

X Openingsavond netJEwerk

• Regentesselaan 9

• Aanvang 19:45 uur

DONDERDAG 16 JANUARI

kort interview. Samenwerking tus het dit nieuwe jaar weer een succes

zal zijn. Met saamhorigheid en saBedrijvenkring: ”We moeten bruggen slaan”

van Restaurant de Brugwachter

een column wil schrijven.

Tuurlijk…! Had mezelf maar één

ding voorgenomen voor 2014,

namelijk zo min mogelijk stress

ervaren! En wat doe ik? Ik laat

mezelf om de week een dead-

line opleggen. En waarom? Om

mijn ego te strelen natuurlijk! Ik

weet niet eens of ik het wel kan,

een column schrijven… Maar

een eer dat ik ’t vind! Dus zal ik

u de komende tijd ongevraagd

mijn ervaringen voorschotelen.

Daar heb ik dan weer heel veel

ervaring in, in voorschotelen.

Want ik ben Astrid Vosselman,

samen met mijn man Henk ei-

Zorgt altijd voor een goede

warming-upwww.schutinstallaties.nl

ELECTRA LOODGIETERSWERK SANITAIR VERWARMING

Schut Installaties - tweelingenlaan 111 - 7324 AR - Apeldoorn tel (055) 366 60 [email protected] - www.schutinstallaties.nl 055 578 55 40 menninkmakelaars.nl

GROOT, GROTER OF GROOTS?

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

Gewoon een 100% transparant en objectief advies!

HypothekenStarters HypothekenAankoopbegeleidingPensioen adviesVerzekeringenSparen en vermogensbeheerBedrijfsfinancieringen

www.huisenleven.nl0316 - 266220 *Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72

E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

Wij biedenaantrekkelijke

voordelen voor leden van csv Apeldoorn!

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

Raadhuisplein 8

7311 LK Apeldoorn

T (055) 522 20 91

E info@eetcafefi jn.nl

eetcafefi jn.nleetcafefi jn.nl17

Page 19: De Schakel november 2014

F1 naar Nederlands Kampioenschapcsv Apeldoorn F1 heeft zich gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap F op 14 mei 2015 te Castricum.

De kwalificatie hebben ze te danken aan het winnen van het schaduwkampi-oenschap en de sportivi-teitsprijs van het Voetbal Talenten Toernooi op 18 oktober in Winterswijk.

Een samenvatting van Johan Leliveld:

1e wedstrijd: F1 - ATCWe starten lekker aan de wedstrijd en over en weer zijn er kansen. Door een klein foutje in de ver-dediging komen we 0-1 achter. Snel hierna deelt ATC de genadeklap uit en wordt het 0-2. De kop-pies gaan omlaag en in de tweede helft wordt het dan ook nog 0-3.

2e wedstrijd:F1 - TriasHet spel golft op en neer en de F1 is iets beter, maar kan het in de eerste helft niet uitdrukken in doelpunten. In de twee-de helft gaan ze door met kansen creëren en helaas ook missen. Wat dan vaak in het voetbal gebeurt is dat de tegen-stander scoort: 0-1. Nog meer kansen maar bij een keer uitverdedigen gaat het mis en we ge-ven helaas de wedstrijd hierdoor cadeau aan Trias met 0-2.

18

3e wedstrijd: F1 - Sparta NijkerkDe druk is eraf en wat de eerste twee wedstrijden niet lukte, gaat nu wel heel goed. Het ene doel-punt na het andere mooie doelpunt wordt gemaakt door mooi samenspel en de 5-0 overwinning is eigenlijk nog aan de lage kant. Omdat we 3e zijn geworden gaan we in de middag de schaduwpoule spelen voor de plaatsen 9 t/m 16.

1/8 finale: F1 - Fc Ei-bergenDe opstelling door elkaar gegooid om spelers ook te laten leren hoe het is om op een ander positie te voetballen. De tegen-stander was niet heel sterk en door fanatiek te storen komen we bin-nen 2 minuten al op 2-0. Er is maar één team die aanspraak maak op de overwinning en dat is csv Apeldoorn. Er wordt naar hartelust samengespeeld en we winnen dan ook gemakkelijk met 8-3.

1/4 finale: F1 - Juventacsv Apeldoorn is nu hele-maal los. Het lijkt wel of ze niet meer moe kunnen worden terwijl de tegen-standers allemaal met lood in de schoenen lo-pen. We geven maar een enkele kans weg, terwijl wij wel steeds makkelij-ker het doel vinden. We kunnen kan ook mooi winnen met 6-0.

Schaduw finale: F1 - Fc WinterswijkNa een paar minuten is het al raak, 1-0 voor. In de eerste helft blijft het spannend en missen we kansen. Fc Winterswijk dringt even flink aan maar Mikai maakt de 2-0, door van 20 meter de bal in de kruising te rammen. De derde en laatste goal was fantastisch. Aron staat linksbuiten en wordt op ongeveer op 7 meter van de goal aangespeeld. Hij staat met de rug naar de goal en met een te-genstander in zijn rug gaat die de bal drie keer

hooghouden, maakt daarna een omhaal die over de keeper in de goal gaat. Een mooi applaus van de supporters is dan ook meer dan verdiend.

Page 20: De Schakel november 2014

Golfdag businessclub

Zaterdag 8 november vond het jaarlijkse uitje van de busi-nessclub plaats bij Golf- en Businessclub De Scherpen-bergh in Lieren. Een zeer ge-slaagd evenement!

Foto’s: Dirk Mackaay

19

Page 21: De Schakel november 2014

20

Page 22: De Schakel november 2014

Olivier OrderbosVrijwilliger(m.;-s) 1. Iemand die onverplicht en onbetaald in enig georganiseerd verband werkzaam-heden verricht ten behoeve van (groepen uit) de samenleving.

Dat is wat je in ‘de Dikke van Dale’ vindt als je kijkt bij vrijwilliger. Een juiste omschrijving lijkt me zo. Binnen onze vereniging is het een uitstekende gewoonte om een avond te organiseren waarbij ‘de vrijwilliger’ in het zonnetje wordt gezet. Er wordt zelfs iemand verkozen tot ‘de vrijwilliger van het jaar’. Deze keer viel die eer te beurt aan Sonja Gerritsen.

Ik heb me weleens laten vertellen dat bin-nen onze club een norm aantal vrijwilligers aan het werk is, zo’n kleine driehonderd (300!). Wanneer je die allemaal uitnodigt, samen met een partner en ze komen, dan is ons fraaie clubhuis te klein.

21

Ik heb geen exacte telling gedaan maar meer dan zeventig (70!) waren het er zeker niet de laatste vrijdag van oktober. Dat lijkt me niet de bedoeling. Waarom komt die vader van de F6 niet, die elke zaterdag een handvol aanstromende talenten op allerlei Apeldoornse voetbal-velden aflevert? Waar was die aardige mevrouw die elke zaterdagochtend koffie en broodjes verkoopt in de kantine

Page 23: De Schakel november 2014

22

en waar was de leider van de B2? Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Willen ze niet? Weten ze niet of ze tot de bedoelde categorie behoren? Of denken ze soms met de penningmeester mee? Zo’n avond kost namelijk wel geld.

Sommigen willen ook gewoonweg niet komen. “Daar doe ik het toch niet voor!” Of wisten ze niet dat er een vrijwilligers-avond aan zat te komen? Als we eens beginnen met een persoonlijke uitnodiging te sturen, inclusief een antwoordstrook-je. Dan weet iedereen die het betreft dat hij of zij welkom is, want op deze manier wordt het een beetje een karikatuur van zichzelf.

Wees eerlijk, met zo weinig vrijwilligers krijgt het ‘feestje’ wel een erg symbolisch karakter en dat verdienen al die vrijwilligers niet. Zoeken we alleen nog een vrijwilliger die een en ander wil organiseren, maar dat gaat zeker lukken…… geen twijfel.

Page 24: De Schakel november 2014

C1 verliest nipt van FC TwenteApeldoorn, 4 november 2014, Sportpark Orderbos.

Nadat C1 eerder Go Ahead Eagles C1 met 3-0 versloeg, waren we benieuwd of we de talen-ten uit Tukkerland net zo goed partij konden bie-den.

FC Twente o.14 speelt in een gesloten com-petitie met alleen maar C2-elftallen van andere profclubs. Alle spelers zijn eerstejaars C-juni-or. De selectie van csv Apeldoorn C1 bestaat uit 9 tweedejaars en 4 eer-stejaars C-spelers. FC Twente o.14 had eerder met 7-0 gewonnen van GA Eagles C1, dus we konden onze borst nat-maken.

Ondanks dat FC Twente voetballend sterker was en het meeste balbe-zit had, waren de beste kansen in de eerste helft voor csv Apeldoorn C1. Cedric Bultman kopte een cornerbal op de lat en Thomas Potopeanu trof met een geweldig afstandschot eveneens de dwarsligger. Nadat FC Twente na een snel-le tegenaanval op 0-1 kwam, kregen we weer twee goede kansen. Eerst redde de keeper van FC Twente bekwaam in een één-tegen-één-situa-tie met Thomas, maar

23

daarna was hij kansloos nadat Laurence van den Enk de bal panklaar leg-de voor de instormende Thomas. Helaas meende de assistent-scheidsrech-ter dat dit vanuit buiten-spelpositie gebeurde en de scheidsrechter nam dit dubieuze advies over. FC Twente kwam nog voor rust op 0-2, nadat wij wat al te moeizaam uitverdedigden rond ons strafschopgebied.

In de tweede helft kre-gen we meer grip op het doorschuiven van ver-dedigers van FC Twen-te. We slaagden erin de Tukkers ver van ons doel te houden en kregen ook in het tweede bedrijf de beste kansen. Tien minu-ten voor tijd scoorde Ali Omar uit een vrije trap. Even later lukte dat bijna nog een keer, maar nu dook de goalie de bal uit de hoek.

Quiermo Dumay, die sterk inviel, dribbelde nog een keer in hoog tempo het strafschop-gebied in, maar in zijn duikeling zag de scheids-rechter terecht geen strafschop. De laatste kans was voor Laurence, die de keeper bij een te-rugspeelbal in het nauw bracht. De bal verdween uit de kluts net te veel naar de zijkant, waarna de voorzet van Laurence weggekopt kon worden. Zo tikte de tijd weg en verloren we onze eerste wedstrijd van het sei-zoen. Gelukkig was het maar een oefenwedstrijd.

Page 25: De Schakel november 2014

Verzekeren?Pensioen regelen?

Hypotheek regelen?

Prima, maar kies eerst een goede adviseur!

(v/h Van Hal Adviseurs B.V.)

Prins Willem Alexanderlaan 727, 7311 ST Apeldoorn Tel. 055-3558555 fax 055-3558879E-mail: [email protected] Website: www.meeus.com

Maumu is een dorp in Kameroen. Een plek waar armoede, werkloosheid en verveling soms leiden tot criminaliteit. Door het oprichten van voetbalclub Maumu Youth FC krijgen devoetballers structuur in hun leven. Het geeft ook een gevoel van saamhorigheid in het dorp.

Ondertussen zijn de sportieve ambities toegenomen. Bij sportieve ambities horen ook goede faciliteiten en de kennis om spelers te ontwikkelen. csv Apeldoorn is benaderd om een bijdrage te leveren aan dit project. En dat doen we natuurlijk graag. Hoe we dat doen, dat leest u via www.goal-maumu-apeldoorn.org. Hier leest u ook hoe ú kunt bijdragen.

Maumu Youth FC & csv Apeldoorn slaan de handen ineen

24

Page 26: De Schakel november 2014

Het eerste elftal heeft in de afgelopen vier duels drie punten gepakt. Hoe dat tot stand kwam? Dat ziet u op deze foto’s van Wout van Zoeren

Excelsior ‘31 - csv Apeldoorn: 4-066. Hakim Ezafzafi 1-068. Hakim Ezafzafi 2-086. Tim Letteboer 3-090. Hakim Ezafzafi 4-0Bijzonderheden: Steven van Es en Jasper van Oorspronk worden beiden met rood van het veld gestuurd.

csv A’doorn - Harkemase Boys: 0-117. Heine Uuldriks 0-1

ACV Assen - csv Apeldoorn: 2-124. Jasper van Oorspronk 0-143. Jasper Verstraten (e.d.) 1-179. Gill Göbel 2-1Bijzonderheden: Jesse Hartgers ontvangt rood in de blessuretijd.

csv Apeldoorn - SV Urk: 3-114. Maarten Boeve 1-065. Maarten Boeve 2-082. Simon Lindeboom 2-189. Rob Diderik 3-1

25

Page 27: De Schakel november 2014

26

Page 28: De Schakel november 2014

27

Page 29: De Schakel november 2014

Gelders Brandweringsbedrijf B.V.Kostverloren 41 7316 MN Apeldoorn

www.gbb-bv.nlTel. 055 - 522 25 66

Specialist in hetbrand- en rookwerend

afdichten vandoorvoeringen

GBB is gecertificeerd als officieel applicatiebedrijfvan brandwerende systemen van Flamepro B.V.

• Deskundige aanpak• Gecertificeerde medewerkers• Ruime ervaring• Gedegen kennis van leidingen,

kanalen en kabelgoten

28

Page 30: De Schakel november 2014

29

Sonja Gerritsen vrijwilliger van het jaar!

Op vrijdag 31 oktober jl. werden de vrijwilligers van onze prachtige club in het zonnetje gezet. Die avond wordt ook de vrijwilliger van het jaar gekozen. Sonja Gerritsen wint na een close finish de felbegeerde titel. Genoeg reden voor een nadere kennismaking.

Sonja werkt als senior bij de belastingdienst, is 33 jaar en sinds kort tot over haar oren verliefd op Amko. Binnen de club heeft ze zich gedurende lange jaren met veel zaken bezig gehouden.

Hoe is ze bij csv Apeldoorn terecht gekomen?“Ik kwam jaren geleden met enige regelmaat in ‘de Kierewiet’ en daar ontmoette ik vaak jongens die bij csv voetbalden. Via hen ben ik na een tijdje op het Orderbos beland. Toen is het eigenlijk vanzelf gegaan. Al snel werd ik gevraagd om met de dames mee te voetballen. Ik kan het eigenlijk helemaal niet, maar ik heb het altijd met veel plezier gedaan en wel meer dan tien jaar vol- gehouden. Ik was middenvelder en heb ook

nog een paar seizoenen gekeept.”

Sonja is nu nog leider van de D1 en ze vindt het fantastisch.

“Ik ben 6 jaar leidster geweest bij de KNVB, van de meisjes elftallen. Toen ze daar bij csv achter kwamen werd ik al snel gevraagd om leidster van de D1 te worden en dat is ontzettend leuk om te doen. Ik regel die zaken waar de trainer niet aan toe komt. Kleine maar belangrijke dingetjes. Zo stroop ik voor elke wedstrijd de mouwen op van een spelertje. Deel eens een schouderklopje uit of zo. Een spelertje vroeg me of ik zijn schoenen wilde strikken. Ik beloofde hem dat als hij zou scoren dat ik het dan altijd zou doen. Je raadt het al: hij scoorde.”

“Een speler vroeg me of ik zijn schoenen wilde strikken. Ik beloofde hem, dat als hij zou scoren, ik het altijd zou doen.”

Door Lex Oosterman

Ik vertel Sonja dat ik haar eigenlijk het meest ken van haar horeca activiteiten.

“Ja, ik heb in de kantine gestaan en ben barcoach geweest. Ook ben ik nog een poosje gastvrouw geweest in de bestuurskamer en heb ik Frits van der Ley met de Balkonside veel en vaak gesteund. Samen dingen bedenken en de zaken daarna regelen. Ik wil graag dienstbaar zijn, houd van gezelligheid

Page 31: De Schakel november 2014

30

en omdat ik relatief lang alleen ben geweest had ik er natuurlijk ook de tijd voor.”

“csv Apeldoorn is een belangrijk stuk van mijn leven geworden. Wanneer we het respect voor elkaar houden, zal dat ook altijd zo blijven. Je hoeft heus niet met iedereen dikke vrienden te zijn, als er maar waardering is. Ik heb er leuke maar ook minder leuke dingen meegemaakt. De geslaagde reanimatie van Henk ter Beeke staat mij nog helder voor de geest, want ik was er bij en kon de helpende hand bieden. Ik heb ook een paar keer pannenkoeken gebakken voor het eerste als er iets bijzonders aan de hand was, een periodetitel of zo.

Weet je wat ik misschien nog wel het leukste van alles vindt? Dat mijn vader ook vrijwilliger bij csv Apeldoorn is gewor-den!”

Wanneer ik aan Sonja vraag of ze nog andere interesses heeft naast het voetballen komt ze met het volgende:

“Weet je wat ik misschien nog wel het leukste van alles vindt? Dat mijn vader ook vrijwilliger bij csv Apeldoorn is geworden!”

In haar laatste seizoen als speelster van Dames 1, mocht Sonja het kampioenschap vieren!

“Zeven jaar lang ben ik in de winter vier weken naar Oostenrijk geweest. In pension Busker in Nie-derrau. Daar was ik via Laura Jonker mee in con-tact gekomen. Werken in de kinder-opvang en de animatie verzorgen en vanzelf-sprekend een beetje vakantie vieren. Wat ik tenslotte toch nog even kwijt wil is dat ik hartstik-ke trots ben dat ik vrij-williger van het jaar ben geworden!”

Page 32: De Schakel november 2014

31

Periodetitel!

We schrijven zaterdagmiddag 25 oktober, zo rond de klok van kwart over twee. Nick Agten mag in de 85e minuut aanleggen voor een vrije trap in de wedstrijd tegen HHC Hardenberg 2. De nummer ‘tien’ schiet van een meter of twin-tig raak en laat Sportpark Orderbos ‘ontploffen’: 1-0. De spelers lopen juichend weg, met het besef dat er nog enkele minuten gespeeld moe-ten worden. Even later is het dan zover, het tweede is periodekampi-oen!

Met trainer Mark Steur, aanvoerder Robert Schildkamp en gedeeld top-scorer Nick Agten blikken we terug op de eerste periode. Maar dat niet alleen, het tweede elftal ‘moet’ namelijk door.

Door Henk-Jan van Beek

Tekst geschreven 7-11-2014

Page 33: De Schakel november 2014

“Je moet willen winnen, anders hoeft het van mij niet.” Dit is zomaar een uitspraak van de gedreven Mark Steur. Door een vervelende blessure

moest de 32-jarige inwoner van Almere al op zijn 27e stoppen met voetbal. Vanaf vorig seizoen is Mark als trainer verbonden aan csv

Apeldoorn. Na een jaar het derde elftal te hebben gedaan, is Mark sinds dit seizoen de trainer van het tweede elftal.

Trainer Mark Steur ziet nog volop

uitdagingen in het tweede

elftal

32

Door Henk-Jan van Beek

Page 34: De Schakel november 2014

Het tweede, dat vorig seizoen in de midden-moot eindigde, staat op dit moment op de eerste plaats. Mark kon zonder grote veranderin-gen toe te passen, beginnen aan het huidige seizoen. “De basis was er al vanaf vo-rig seizoen. Daar borduur ik nu op verder. We hebben doorgeselec-teerd om een opleidings-elftal te creëren voor het eerste. Dat het al zo snel heel goed gaat, had ik van tevoren niet verwacht. De formatie staat en we geven weinig weg. Voor iedereen is het duidelijk wat er gedaan moet worden.”

Vanuit de jeugd maakten enkele spelers dit seizoen de overstap vanuit de jeugd naar de B-selectie. “Dat is best wel een grote overstap. In het begin hadden ze het moeilijk, maar na een aantal maanden zie je dat ze al redelijk gewend zijn aan het niveau. Dat is echt mooi om te zien. In dit team zit zoveel potentie.” Ook afvallers bij het eerste bleven behouden bij de club. “Dat zegt wel iets over ons niveau dat spelers bij het tweede aansluiten. Als we bijvoorbeeld een oefenwedstrijd spelen tegen een tweede- of derdeklasser, winnen we vaak.”

Spelers in het elftal van Mark moeten altijd voor

de volle honderd procent inzet tonen. “Als ik zie dat iemand echt talent heeft en er te weinig mee doet, dan word ik oprecht boos.” Het blijft niet bij één voorbeeld: “Je moet niet trainen om te trainen. Dan gaat er namelijk iets gruwelijk mis en word ik ook echt fel. Je moet alles eruit halen wat er in zit.”

Wat resultaten betreft, verloopt het seizoen tot dusver uitstekend. Toch zijn er nog punten waar-aan gewerkt moet worden. “We moeten hard werken aan onze discipline. Elke week moeten we het weer laten zien. De wed-strijden tegen de laag geklasseerde ploegen zijn belangrijk. Ook onze op-bouw vanuit de verdediging moet beter.” Mark laat zijn spelers ook meedenken. “Aan het begin van het jaar hebben we twee sjablonen geoefend. Na verloop van tijd heb ik de pionnen weggehaald en moesten ze zelf oplossingen zien te vinden. Dan gaan ze over het spelletje nadenken en kom je er samen uit. Als het niet loopt, ben ik er

om ze te corrigeren.”

De B-selectie traint gezamenlijk op de dinsdag- en donderdag-avond. Regelmatig wordt de afsluitende partij gewonnen door het derde. “Het niveau tussen de twee elftallen is niet zo groot. Spelers vinden het ook niet echt heel jammer als ze horen dat ze met het derde mee moeten. Het is namelijk een prima elftal.”

Tussen twee belangrijke competitiewedstrijden in, werd de bekerwed-strijd tegen DTS Ede 2 verloren. “We hebben het erover gehad. Er was sprake van onder-schatting. We speelden vijf weken lang tegen de nummer twee van de ranglijst. DTS kwam dus even ‘tussendoor’. Ook die wedstrijden moeten we winnen en mee leren omgaan. We moeten hier als team beter van worden.”

Mark is op dit moment bezig met zijn TC2-diploma. Daarmee kan hij in de toekomst een twee-deklasser trainen. Desalniettemin kijkt de Almeerder een stap ver-

33

“Als ik zie dat iemand echt talent heeft en er te weinig mee doet, dan word ik oprecht boos.”

Page 35: De Schakel november 2014

der. “Ik wil graag in de keuken kijken bij een topklasser. Ik ben benieuwd hoe ze daar trainen en hoe je om moet gaan met oud-profs.”

Toch hoeft csv Apeldoorn zich geen zorgen te maken dat Mark zomaar weg gaat. Hij heeft nog een contract tot en met volgend seizoen. “Als ik straks mijn TC2-diploma heb, wil ik ook voor de TC1 gaan. Alleen als je dan al hoofdtrai-ner bent bij een tweede-klasser, kan je dat haast niet combineren. Ik heb ook nog een gezinnetje. Daarbij heb ik het hier prima naar mijn zin. Ik zie veel uitdagingen in

34

dit elftal. Daarnaast zie ik nog groeimogelijkhe-den binnen de club, zoals assistent-trainer bij het eerste. Tuurlijk, als er een club komt waarbij alles klopt, dan ga je daar over nadenken.”

Dit jaar probeert het tweede zo lang moge-lijk mee te doen om het kampioenschap. Echter is dat niet het hoofddoel.

“Het hoofddoel is om spelers beter te maken zodat ze door kunnen stromen naar het eerste elftal. Of dat lukt is moeilijk te zeggen. Het gaat niet alleen om talentvol zijn. Komende jaren moeten de spelers rijpen. Als je meespeelt om de prijzen, worden je spelers ook beter. Ze moeten met druk leren omgaan. Ik ben heel benieuwd hoe dat verloopt.”

Steur, die in het dagelijks leven gymdocent is op een middelbare school in Amsterdam, is een gedreven trainer. “Ja, dat ben ik zeker. Het komt uit mezelf. Voor een wedstrijd zit ik vol spanning. Waar de spelers in de warming-up hun wedstrijdspanning kunnen verdrijven, heb ik een half uur niks te doen. In de wedstrijd leef ik met de jongens mee. Toch moet ik me soms beter in bedwang houden. Na de wedstrijd ben ik regelmatig kapot. Die stelling ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, hou toch op man. Ik wil altijd winnen!”

“Het hoofddoel is om spelers beter te maken, zodat ze door kunnen stromen naar het eerste elftal.”

Page 36: De Schakel november 2014

35

Robert Schildkamp viel voor dit seizoen af bij het eerste elftal. De ver-dediger kon kiezen uit een aantal clubs, maar de 23-jarige Apeldoorner bleef de club trouw. “Ik kon bijvoorbeeld naar een club als FC Zutphen, toch ben ik bij csv Apeldoorn gebleven. Omdat ik geen auto heb, is het voor mij geen optie om drie keer in de week te trainen bui-ten Apeldoorn. Daarnaast is mijn studie belangrijker dan voetbal. Nu kan ik het goed combineren en heb ik het naar m’n zin.”

De 21-jarige Nick Agten speelt dit seizoen, net als Robert, wekelijks in het tweede. Dat is wel even anders geweest voor de offensieve middenvelder. “Toen ik drie seizoenen geleden vanuit de A1 in de B-selectie kwam, zat ik wekelijks bij de selec-tie van het tweede. Vorig seizoen was dat anders. Toen zat ik tussen het tweede en het derde in, dat was vervelend. Ik ben blij dat ik dit seizoen het vertrouwen krijg van de trainer. Het is wel zo dat ik me wekelijks moet laten zien. Er staan veel spelers te popelen om mijn plek over te nemen.”

Waar Nick dit seizoen een

voor het eerste. Als we geen blessures hebben, zit de trainer in een luxe-positie.”

Nick kijkt elke week uit naar de zaterdagmiddag. “Het is super om in het tweede te spelen. We gaan uit van onze eigen kracht en dat spreekt me aan. Ook al speel je we-kelijks met een andere basis, de as staat goed en we spelen vanuit de positie. Dan maakt het in principe niet zoveel uit wie er bijvoorbeeld op de flanken staan. Dat maakt het spel interessanter en wordt je beter van.”

Dat de B-selectie een hechte groep is blijkt wel op de MMMM-avonden.

stapje vooruit ging, deed Robert een stapje terug van het eerste elftal naar het tweede elftal. Deson-danks heeft hij het vlag-genschip nog niet uit zijn hoofd gezet. “Nee, zeker niet. Als ik een echte kans krijg om me te be-wijzen en een vaste posi-tie toegewezen krijg, dan ga ik daar zeker over na-denken.” De stap van het eerste naar het tweede is Robert goed bevallen. “Van tevoren had ik wel m’n bedenkingen over het niveau, maar dat is me echt meegevallen.” Nick vertelt daar meer over: “Afgelopen seizoen is er doorgeselecteerd, we zijn nu kwalitatief sterker. De B-selectie is nu echt een opbouwteam

Robert Schildkamp en Nick Agtengenieten bij het tweedeDoor Henk-Jan van Beek

“De periode is er, dat is even leuk, maar we gaan verder!” - Robert Schildkamp

Page 37: De Schakel november 2014

36

De laatste donderdag-avond van de maand nemen enkele spelers/stafleden hapjes mee die na de training genuttigd worden in de kantine. Toch denkt Robert dat niet alleen deze avonden de groep elkaar hecht maakt. “De B-selectie is altijd al een hechte groep geweest. We kijken bij elkaars wedstrijden als dat mogelijk is, en blij-ven na wedstrijden vaak hangen in de kantine. Het is fijn dat we nu ook nog goede resultaten boeken. Dat maakt het altijd wat makkelijker.”

Met 21 punten uit acht wedstrijden werd het periodekampioenschap binnengesleept. De laat-ste wedstrijd van de periode, toen de periode-titel al binnen was, tegen Sparta Nijkerk werd verloren. Robert had al snel door dat het wel ‘iets moois’ kon wor-den. “Ja, we hebben een goede voorbereiding ge-draaid en de eerste drie competitiewedstrijden speelden we niet echt goed, maar we wonnen wel. Dan groeit er iets.”

Niet alleen de wedstrijd tegen het ongeslagen Sparta Nijkerk werd ver-loren, ook de beker-wedstrijd tegen DTS Ede 2 liep uit op een verlies-

partij. Nick: “De uitscha-keling was een beste dreun. Het was de bedoeling om ver te komen in de beker. Je komt door een onge-lukkige goal op een 0-1 achterstand en verliest uiteindelijk de penalty-reeks. Die week erna konden we tegen HHC periodekampioen worden, maar daar waren we nog niet mee bezig. We hebben geleerd dat het ons niet zomaar komt aanwaaien.”

Een week later was het dan zover. De belangrij-ke wedstrijd tegen HHC werd gewonnen door een doelpunt van topscorer Nick: “Het was een mooi moment, die vrije trap. Maarja, het is leuk dat ik de bal binnenschiet, maar we hebben er met z’n allen hard voor geknokt. De blijdschap na het doelpunt was mooi om te zien.” Robert genoot ook, maar kijkt gelijk weer verder: “Natuurlijk ben je blij. De periodetitel is er nu, dat is even leuk, maar we gaan verder. Het moet namelijk allemaal nog een stuk beter.”

Op de vraag of er ook spelers op een gegeven moment de overstap kunnen maken naar het eerste, moet Robert even nadenken. “Het is afhan-

kelijk op wat voor niveau het eerste speelt. Als het eerste op hoofdklas-se-niveau blijft spelen, is het denk ik lastig voor spelers om de overstap te maken. Daar heb je wel even tijd voor nodig. Een jongen als Miquel (Suarez Escalante – red.) was goed bezig. Nu is het jammer dat hij er negen maanden uitligt.” Nick ziet het wel zitten om in de toekomst de overstap te maken naar het eer-ste. “Iedereen wil dat, alleen ik ben nu al blij met mijn plek in het tweede. Ik kan van deze trainers nog veel leren.”

Robert, die vorig seizoen bijna alle wedstrijden in het tweede speelde, is nu aanvoerder. “Dat is soms wel lastig. Vorig seizoen speelde ik mee, maar had ik geen hoofdrol, nu wel. Daar moet ik nog stappen in maken.” Nick geeft ook nog een punt aan: “Mark zei aan het begin van het seizoen dat we ook pun-ten moeten pakken tegen de ‘kleintjes’. Daar zijn we nu goed mee bezig. Of dit elftal dan kan mee-dingen om het kampioen-schap? Zeker weten.”

“Ik ben blij dat ik dit seizoen het vertrouwen krijg van de trainer.” - Nick Agten

Page 38: De Schakel november 2014

BeCo Europe b.v.

METAALRECYCLING FEDERATIE

Irene Vorrinkstraat 345 6535 NA Nijmegen

t +31 (0)24 357 29 04e [email protected]

www.becoeurope.nl

Voor al uw ferro en

non ferro gerelateerde

reststoffen!

37

csv Apeldoorn op TwitterDe leukste en meest opmerkelijke tweets verzamelen we op deze pagina. Volg ons via @csv_apeldoorn en stuur ons ook jouw laatste csv Apeldoorn-nieuws.

Page 39: De Schakel november 2014

38

Wij realiseren koel- envriescellen voor:• koel- en vriestransporteurs• distributiecentra• kalver- en runderslachterijen• pluimveeslachterijen• varkensslachterijen• vleesverwerkende industrie• visverwerkende industrie• (consumptie-) ijsindustrie• snackindustrie• brood- en banketindustrie• kaas- en zuivelindustrie• fruitopslag• bloemensector• A.G.F.-sector• Ulo-bewaring• cleanrooms

Grenzen tussen graden

TWEELINGENLAAN 144 • 7324 BP APELDOORNTEL. 055 • 368 91 91 • FAX 055 • 368 91 99

WWW.KIM-NEDERLAND.NL • [email protected]

NEDERLAND

De Koelcelbouwers

Teams online

In de vorige Schakel maakten wij al mel-ding van het feit dat steeds meer teams een eigen website hebben. Deze week maken we melding van de website van csv Apeldoorn C2. Via de website http://csvapeldoornc2.weebly.com vind je het allerlaatste nieuws van deze toppers!

Je leest bijvoorbeeld zeer uitgebreide wedstrijdverslagen. Of je kan een kijkje nemen op de foto- en filmpagina. Op de teampagina zie je welke speler op welke positie speelt. Dus als je een keer bij deze talenten gaat kijken op zaterdag, kan je zien wie waar speelt.

Page 40: De Schakel november 2014

De Arend Drost Pupilleninstuif vond plaats op woensdag 22 oktober, in de herfstvakantie. Een geslaagde dag, met prima weersomstandigheden en een goede opkomst van pupillen.

De foto’s zijn gemaakt door Wout van Zoeren.

39

Page 41: De Schakel november 2014

40

Page 42: De Schakel november 2014

41

Page 43: De Schakel november 2014

42

Page 44: De Schakel november 2014

Op onze scholen ben jij altijd

de nummer 1!

43

Page 45: De Schakel november 2014

44

DORPSSTRAAT 82 VAASSEN Tegen inlevering van deze bon, krijgt u 15% korting op de totale collectie. Geldig t/m 31 mei 2015 Niet in combinatie met andere acties.

www.heiwegenmode.com

‘t Okshoofd wenstcsv Apeldoorn heelveel succes in dehoofdklasse van het zaterdagvoetbal!

Sprengenweg 26 - 7314 ET Apeldoorn - Tel: 055-521 79 47

Proost!INT_Advertenties_OKS_BLO_90x90.indd 1 06-06-14 16:26

SterSponSorBij csv Apeldoorn

www.stedendriehoek.net

UITGEVERIJ

Informeer naar de mogelijkheden bij John Ruisch 06-25075585

Informeer naar de mogelijkheden bij John Ruisch 06-25075585

Alles

vormgeving

op

en

hetgebied

gedrukte

van

media

Page 46: De Schakel november 2014

Nieuws van de kantine

Leuke aanbieding in de kantineSinds kort wordt in de kantine de ‘twaalfe man’ geserveerd. Een kan bier en 20 hapjes voor maar €>>>. Deze aanbieding is alleen op zaterdag geldig.

Extra hulp gevraagd op zaterdagochtendVooral op zaterdagochtend kunnen we nog een aantal extra handjes gebruiken achter de bar. Je helpt dan bijvoorbeeld met het voor-bereiden van de ranje van de F-League en het ver-kopen van koffie, thee en broodjes. Ook een enkele keer in het seizoen helpen

zou al erg fijn zijn voor de kantineplanners. Meld je aan bij Wilma Woudenberg via het [email protected].

DonderdagavondDe donderdagavond is doordeweeks de meest ge-zellige avond bij de club. Op deze trainingsavond blijven de teams die dan

trainen vaak samen een drankje doen en ook de vaste supporters van het eerste elftal zijn steevast aanwezig. Sinds kort wor-den er op donderdagavond ook gehaktballen geser-veerd. Kom ook een keer gezellig langs voor een drankje op de donderdag-avond!

45

Prins Willem-Alexanderlaan 14377312 GB ApeldoornT 055 355 50 05E [email protected]

Betrouwbare occasions

Onderhoud en reparatie

APK en roetmeting

Camperonderhoud

Schadeherstel

Nieuwe auto’s

www.garageveeneman.nl

GarageF. Veeneman & zn.

Al 40 jaar een begrip in Apeldoorn en omstreken!

TeamworkNet als bij een bouwonderneming draaitbij een vereniging alles om teamwork,van de F-jes tot de veteranen, van vrij-williger tot supporter, van bestuurslidtot sponsor. Samen werken ze aan heteindresultaat, een vereniging waargezelligheid en prestaties samen gaan.En daar dragen wij graag ons steentjeaan bij.

BouwondernemingVeeneman b.v.wenst csv Apeldoornhet nieuwe seizoenveel succes!

Kayersdijk 817332 AL ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Bouwonderneming Veeneman b.v. is aangesloten bij BouwGarant.Dit betekent dat u kunt bouwen op zekerheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wij brengen desgewenst veiligheids hang- en sluitwerk aan volgens Politiekeurmerk "Veilig Wonen".

Zutphensestraat 2997325 WT ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Omslag presgids 2010-2011 7 tot.qxd:omslag pres 2007-2008.qxd 11-08-2010 21:39 Pagina 4

Zutphensestraat 2997325 WT ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Page 47: De Schakel november 2014

Het Hospitality team is op zoek naar enthou-siaste vrijwilligers dieeen steentje willen bij-dragen binnen onze club. Hiermee help je niet alleen de club, maar je leert er zelf ook van en het staat goed op je cv. Je werkt samen met een gezellige groep vrijwilli-gers en je komt incontact met clubleden met dezelfde passies: voetbal en gezelligheid. We zoeken niet alleen naar leden, maar ook ou-ders van leden ofpersonen die nog niet lid zijn verwelkomen wij graag in ons team.

Ben jij ouder dan 18 jaar en wil jij onderdeel uit-maken van ons team? Meld je dan nu aan via [email protected].

Ruimte reserveren?

Vrijwilligers en medewer-kers die gebruik willen maken van een ruimte in het clubhuis voorbijvoorbeeld vergaderin-gen, moeten dit vooraf reserveren. Dit omverwarring te voorkomen.

Stuur een mail naar [email protected] voor het reserveren van een ruimte.

Inzameling frituurvet

Onder de trap naar het balkon staat een inzamel-bak voor oud frituurvet. Voor het ingezamelde vet ontvangt de vereni-ging een vergoeding. Dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de clubkas.

Lever het oude frituurvet in een afgesloten kan of emmer in.

46

Page 48: De Schakel november 2014

Jeugdpuzzel Club van Honderd

Ook dit seizoen is er weer een supporterspakket te winnen met de puzzel van de Club van Honderd. Weet jij het antwoord? Stuur deze dan in naar [email protected]. Zet in de mail je naam en het elftal waarin je speelt.

De redactie kiest de winnaar en stelt deze op de hoogte. De winnaar krijgt een csv Apeldoorn handdoek.

‘Ouderen’ mogen natuurlijk ook het antwoord inzenden, maar maken geen kans op de prijs.

1. Via dit social media kanaal is csv Apeldoorn te volgen via @csv_apeldoorn.2. Hoofdtrainer van de B1 (achternaam).3. Topscorer aller tijden van het Nederlands elftal (achternaam).4. Aanvoerder van het tweede elftal (voornaam).5. Keeperstrainer van het eerste elftal.6. Hoofdtrainer van de C1 (voor- en achternaam).7. Achternaam van de hoofdsponsors van csv Apeldoorn.

47

Page 49: De Schakel november 2014

12

345

67

-->

48

Welk woord lees je vanuit de dik omlijnde vakjes?

Page 50: De Schakel november 2014

Ledenadministratie

Bedankt als lidS. Akinci (07-10-01) Serkan Tekbasan (21-05-02) Rasit Bozkurt (17-07-99)Wim Mak (24-12-79) Rick Lichtenberg (24-02-98)

Frank van Kooten (11-08-89)Juri Kablau (03-06-06) Ruud Mijwaart (02-07075) Ferry Nieuwenhuis (13-12-98)Suzanne Kuster (01-04-74)

VerhuisdBarry van der Loo van Oranjedwarsstraat 13 naar Dovenetel 128, 7322 DW ApeldoornRamses Franka van Pr.W.Alexanderlaan 812 naar Eekschillersdreef 420, 7328 LG ApeldoornEdwin Lamberts van Eksterweg 92 naar Baron Sloetkade 29, 7321 ZR Apeldoorn

MutatiesBart Poolman (07-01-80) gaat weer veldvoetballenJaap Bos (19-06-80) gaat zaal en veldvoetballen

MededelingenLeden die willen bedanken moeten dit altijd doorgeven aan de ledenadministratie. Ook adreswijzigingen en andere mutaties zenden naar:Ger Dijkman, Laan van Zonnehoeve 75, 7325 AV Apeldoorn ([email protected])

Nieuwe ledenNaam Adres Postcode woonpl. Geboortedatum TelefoonThijs Rutte Wagenstraat 50 7331 AM Apeldoorn 28-12-07 (pup) 055-5415187Maik Smids Gijsbrechtgaarde 219 7329 CC Apeldoorn 07-07-07 (pup) 055-5401054Cas van der Wolf Heuvellaan 13 7314 BN Apeldoorn 25-07-08 (mini) 055-3016209Zeger van Mecklenburglaan 1 7315 DS Apeldoorn 09-02-08 (mini) 055-5430295 SpronsenLars Maneschijn Hester Hoofterf 1 7321 AJ Apeldoorn 19-03-09 (mini) 055-5216156Charlie Sledsens Cath. van Reestraat 1 7311 AR Apeldoorn 23-09-07 (pup) 06-20005846Sander Treep Mauvestraat 2 7312 MA Apeldoorn 10-01-97 (jun) 055-3556896Ashley van Fahrenheitstraat 11 7316 KV Apeldoorn 29-07-06 (pup) 06-15666982 Spengen Gijs Versteeg Roggestraat 23 7311 CA Apeldoorn 02-04-08 (mini) 06-55375868Ferri Vastenhout Bronsweg 4 7335 ED Apeldoorn 19-12-02 (pup) 055-2010245Diederick v.d. Berg Koninginnelaan 34A 7315 BS Apeldoorn 14-12-85 (zaal) 06-52417336Brandon Burger Reigersweg 37 7331 DM Apeldoorn 08-09-08 (mini) 06-43926006Henry Regelink Zanderijweg 191 7312 LJ Apeldoorn 24-02-71 (sen) 055-8444601Luuk ded Ouden Voltairestraat 13 7323 GJ Apeldoorn 29-11-03 (pup) 055-3668886

49

Page 51: De Schakel november 2014

50

Page 52: De Schakel november 2014

51

Page 53: De Schakel november 2014

52

Uit het archief...Ruud Dijkman was jarenlang de nummer één in het doel van csv Apeldoorn. Velen kennen het liedje ‘Wij zijn niet bang, want Ruudje is erbij!’ Dit seizoen keerde Ruud terug als keeperstrai-ner bij csv. Zijn laatste wedstrijden in 2008 zijn in beeld gebracht door fotograaf Wout van Zoeren.

Page 54: De Schakel november 2014

Even Apeldoorn bellen...Bestuur

Voorzitter, accommodatie Joost Poppe055 - 355 14 20

Secretaris, Ger Dijkman06 - 23 11 21 45

Jeugdvoorzitter, Frits van der Leij06 - 50 51 03 23

Technische Zaken, Gerard van de Haar06 - 15 87 19 93

Publiciteit, Denise Veeneman06 - 21 90 48 27

Hospitality a.i., Wilma Woudenberg06 - 48 85 27 11

Penningmeester a.i., Benno Schep055 - 533 00 08

Stichting Sponsoring &SportpromotionVoorzitter, Hans van Enck06 - 20 36 52 69

WedstrijdsecretariaatGer Dijkman06 - 23 11 21 45

Coördinator VrijwilligersGerrit Boerman055 - 542 22 32

Coördinator AccommodatieJan Karman055 - 356 0371

Stichting Sportfaciliteiten ApeldoornHero Meerveld055 - 542 1421

Technisch coördinator jeugdWillem Kempe055 - 533 8765

Wedstrijdsecretaris jeugdHans Hospers055 - 366 1442

Pupillencoördinator / D-pup.Jaap van Kooten055 - 355 2539

Wedstrijdcoördinator pupillenDennis Logtenberg06 - 53 20 14 90

Wedstrijdcoördinator juniorenHenk van de Put

Tel.nr. volgt

MaterialenLeo Logtenberg055 - 533 55 19

Contributie-inningGer Dijkman06 - 23 11 21 45

Club van 100Voorzitter, Jan Karman055 - 356 0371

JOCVoozitter, Hans Baan055 - 521 8121

BalkonsideVoorzitter, Jeffrey Pul06 - 28 55 56 29

45+ voetbalEric Klein Goldewijk06 - 21 14 20 95 Joop van den Berg055 - 533 44 95

InternetteamVoorzitter, Marcel Groothuis06 - 45 19 25 58

Eerste elftalHoofdtrainer, Richard Karrenbelt06 28 88 36 42

Tweede elftalMark Steur06 - 121 48 716

Derde elftalMartin LanghenkelTel.nr. volgtVierdeStefan Straatman 06-50830828

VijfdePieter Sytsma 06-52427327

ZesdeJeroen Steunenberg 06-30197760

ZevendeBert ter Beeke 06-44269461

AchtsteNico Wagenaar, tel. volgt

NegendeJan-Willem van Hal 06-51640402

TiendeCarel van Dam 06-10153607

Elfde

53

Kevin v. Yperenburg 06-51817542

TwaalfdeHan v/d Heuvel 06-43787874

DertiendeJeffrey Pul 06-28555629

Dames 1Wibi Vermeulen 06-47582263

Dames VeteranenMaartje Vondeling, 06-23020334Josefien Gerritse, 06-19350336

Zaalafdeling

Zaal 1Stephan Nuesink 06-53882014

Zaal 2Roald Hertog 055-3552097

Zaal 3Luc Bernard 06-44357080

Zaal 4Ralph Regterschot 06-43040386

Zaal 5Siebren Mojet 055-5419559

Zaal 6Rogier van Geerenstein 06-39223277

Zaal 7Patrick Keijzer 06-4534024

Zaal 8Mark Baas 06-28733819

Zaal 9Christiaan Denekamp 06-44025230

Zaal 10André Pluimers 06-22553137

Zaal 11Jochem van Veldhuizen 06-29369541

Zaal 12Jos Wiersma 055-3602683

Zaal 13Alex de Jong 06-24928998

Jeugd

A1Hans van den Brink 06-29244631

A2Marcel Coulier 06-34969720

Page 55: De Schakel november 2014

54

D10Mark van Uffelen, tel. volgtBurak Tekay 06-24116688

E1Marcel Rump 06-51050342

E2William Knoeff 055-3550331

E3Henk ter Haar 06-53169019

E4David Wagenvoorde 06-42105661

E5Jeroen Jansen, 06-21206184

E6 Ronald Bresser , 06-20863366

E7Angelo den Doop, 06-51894472

E8 Gerard Kalkema, tel. volgt

E9Niek Bessels, tel. volgt

E10 Gert Denekamp, 06-14948095

F1 en F2Johan Leliveld, 06-22236932

F3Hans Carras , tel. volgt

F4Hans Carras, tel. volgtBert Anvelink, 06-14121536

F5

A3José van der Zande 06-18884619

A4Jan Derk Koetsier 055-5341050

B1Jeroen Berghuis 06-23325274

B2Gert van Zuuk 06-41908537

B3Linze Rutting 06-40211306

B4Jan Kroon 06-53424455Gert Lichtenberg 055-3555870

B5Mike van der Wal 06 - 1104 7612

C1Menno Hof 06-13021770

C2Leen van Zwieten 055-5343567

C3Gerrit Rouwenhorst 055-3559777

C4Jos Wiersma 055-3602683

C5Mehmet Kaya 06 – 5436 6654

C6Julia Boere 06 – 2477 7933

C7Adrie Schreuderr, tel. volgt

D1John Burghout 06-46372344

D2Wibi Vermeulen 06-47582263

D3Leon Broekhuis 06-13323530

D4Thomas Timmer 06-37193801

D5Raymon Kolk 06-12059999

D6 is teruggetrokken uit de compe-titie t/m de winterstop wegens te weinig spelers.

D7Louis Hensen, tel. volgt

D8 Kees Kok, 06-11314579

D9Rob van Straaten, 055-5217540

Arjen Braad, 06-34922975Niels Barto, 06-17415580

F6Rick Maneschijn 055-5216156

F7Alwin Lotterman 055-3014047Sven Rouwenhorst 055-8449074

F8Michel Boeve 055-5220188Winrik Dommerholt 06-17660351

F9Danny Janssen, tel. volgtJan Dijkerman, 06-27009332

F10Joost van Duijn 055-5223289

F11Arno Groen, 06-25297282Ritsert Film, 06-41816798

F-LeagueWerner van As, 06-41366331Pieter Bas Kofman, 055-5422361Ramon Krans, 055 - 5762932Johan Leliveld, 06-22236932

KeeperstrainersD1/D2 + E1/E2Marco Sepp, 06-10780648

D3-D9 en E3-E11Frits Wassink, 06-46198563Dennis Logtenberg, 06-53201490

F-keepersSiebe Wiersma, tel. volgtBouke Jeeninga, tel. volgt

VertrouwenscontactpersoonMevr. H. Warmink, 055-533 1607

Page 56: De Schakel november 2014

Grote ClubactieOp de ledenvergadering van 18 juni 2002 hebben de leden van csv Apeldoorn besloten om jaarlijks twee loten van de Grote Clubactie af te nemen en het geld van deze loten wordt medio november geïnd. Ieder lid ontvangt twee loten en betaalt hiervoor in totaal € 6,- per persoon.De opbrengst wordt onder meer gebruikt voor de instandhouding van onze accommodatie.

Leden kunnen de loten zelf behouden, maar kunnen deze loten natuurlijk ook doorverkopen. De loten voor de Gro-te Clubactie worden dit jaar niet ver-spreid, maar blijven bij de club. Ieder lid heeft zijn lotnummers inmiddels toegewezen gekregen. De lijst met de toewijzing van nummers is in te zien bij Ger Dijkman (op zaterdag aanwezig bij het wedstrijdsecretariaat). Ook degenen die hun loten willen door-verkopen, kunnen deze ophalen bij Ger Dijkman.

De prijswinnaars worden na de trekking via de website en via een poster in het clubhuis geïnformeerd.

55

Page 57: De Schakel november 2014

56

Page 58: De Schakel november 2014

57

één-tweetje

&boon

Christiaan Geurtsweg 1Postbus 175, 7300 AD ApeldoornT. (055) 54 98 500 - www.boon.nl

Onze accountants staan in hun sterkste opstelling.Onze belastingadviseurs weten uw zaken op

fiscaal gebied te tackelen en kansrijke posities te benutten. Laat u het ons weten als u

samen met Boon wilt scoren?

Page 59: De Schakel november 2014

58

Page 60: De Schakel november 2014

59

Vacatures vrijwilligersScheidsrechterscsv Apeldoorn heeft een groot aantal voetbal-teams in de verschillende competities. Om deze wedstrijden in goede banen te leiden hebben we scheidsrechters nodig. Door de groei van csv Apeldoorn, is het jeugd-bestuur op zoek naar mensen die deze wedstrijden willenbegeleiden. Vanuit csv Apeldoorn zijde zal er begeleiding zijn voor de mensen die interesse hebben, maar nog geenervaring hebben met het fluiten.Aanmelden kan via Johan te Loo of Sibo van der Laan. Voor meer informatie:Na 17.30 uur 06-14526843 of 06-27426606

Verkoper fanartikelen kraamDe fanartikelen kraam van csv Apeldoorn wordt tijdens iedere thuis-wedstrijd van het eerste elftal ingezet. Er worden onder andere sjaals, pet-ten, handdoeken, pen-nen en glazen met csv Apeldoorn opdruk ver-kocht.

In de weken voor Sinter-klaas en Kerst worden er extra verkoopmomenten ingepland. Daarom zoeken wij iemand die ons wil helpen door de kraam op zaterdag te bemannen. Bij slecht weer staat de kraam bin-nen. Meer informatie of aanmelden als vrijwilliger kan bij Denise Veeneman via 06-21904827.

Vrijwilliger zijn levert meer op dan alleen zinvolle tijdsbesteding. Het levert je nieuwe contacten op, evenals een mooie toevoeging op je cv.

Op ieder vakgebied kan csv Apeldoorn nog wel wat extra handjes gebruiken. Op deze pagina worden een aantal specifieke oproepen gepresen-teerd.

Page 61: De Schakel november 2014

60

Page 62: De Schakel november 2014

Een hart van rood en geelis alles wat ik wil

Het geel van de zonen het rood van ons bloed

Mijn leven langzet ik mij in voor deze club

Zelfs zonder wedstrijddoe ik mee

We leerden teamverbandop vroege leeftijd goedEn dat is de reden dat

de club het zo goed doet

c-s-vmeer dan een club

meer dan voetbal alleenOh oh c-s-v

Wat je ook wildoe je hier niet alleen

We gaan nog jaren doorelk weekend een begin

Voetbal op éénnet iets na het gezin

Bij een verliesis iedereen het zichtbaar eens

Blik weer naar vorenrecht de rug

We geven alles omte winnen keer op keer

Tegenslag maakt sterkercsv wint weer

c-s-vmeer dan een club

meer dan voetbal alleenOh oh c-s-v

Wat je ook wildoe je hier niet alleen

Clublied

csv Apeldoorn