Burgerkrant November 2014

8
We ontmoeten Dirk op een prachtige novem- berdag in zijn advocatenkantoor. “Verwonderd, een tikkeltje overweldigd zelfs, zo voelde ik mij die eerste dagen als parlementslid. Deel worden van een huis met zo’n lange traditie, ik denk dat geen enkel mens daar onberoerd bij blijft.” Dat zijn eerste week als Kamerlid ook meteen die beruchte week was met de regeringsverklaring en de theatrale Laurette Onkelinx, werd ook ten huize Janssens opgemerkt. “Mijn eerste werkdag stuurde mijn vrouw me om 5u30 ‘s ochtends een sms: waar blijf je?”, gniffelt Dirk. “Uiteindelijk kwam ik om 6u ‘s ochtends thuis, om 14u30 werd ik terug in het parlement ver- wacht. Intussen ben ik een uurtje gaan lopen. Al- tijd verfrissend.” Lopen is één van zijn andere passies. Voor hij in de politiek ging, was hij immers erg actief in de atletiekwereld. Eerst als voorzitter van de Dilbeek Atletiek Club, vervolgens op zijn 36ste als voor- zitter van de Vlaamse Atletiekliga. “Ik ben een bakkerszoon en de eerste in de familie die aan de universiteit ging studeren (rechten, nvdr.).” (vervolg op p.2) Dilbeek terug in de Kamer! Dilbeek leeft Gemeenteraadslid Dirk Janssens legde half oktober de eed af als federaal parlementslid. Voor het eerst sinds 2003 zit er terug een Dilbekenaar in de Kamer, en dan nog een libe- raal. Tijd voor een kennismaking. 30/11/14 Spaghettifeest Jong VLD met de Sint! 11u30-19u30, Parochiezaal Sint-Anna-Pede 25/01/15 Nieuwjaarsreceptie met Sven Gatz 14u, RCI Itterbeek 7-8/02/15 Eetfestijn Bodegem, Solleveld Dirk Janssens volgt in de Kamer Maggie De Block op, de nieuwe minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken. BURGERKRANT Nr 2 - 2014 - Uitgave van LvBurger/VLD Dilbeek Groot-Dilbeek “Drie op een rij, dat was ons doel. Na de Brusselse en de Vlaamse regeringen kleurt nu ook de nieuwe federale rege- ring blauw. Met een liberale eerste minister als kers op de taart.” Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten kan na een intensieve onderhandelingszomer terugblikken op een ge- slaagde strategie. Lees verder pagina 4 en 5 ALLE REGEERAKKOORDEN KLEUREN BLAUW

description

Huis-aan-huis blad van LvBurger/VLD Dilbeek

Transcript of Burgerkrant November 2014

Page 1: Burgerkrant November 2014

We ontmoeten Dirk op een prachtige novem-berdag in zijn advocatenkantoor. “Verwonderd, een tikkeltje overweldigd zelfs, zo voelde ik mij die eerste dagen als parlementslid. Deel worden van een huis met zo’n lange traditie, ik denk dat geen enkel mens daar onberoerd bij blijft.” Dat

zijn eerste week als Kamerlid ook meteen die beruchte week was met de regeringsverklaring en de theatrale Laurette Onkelinx, werd ook ten huize Janssens opgemerkt. “Mijn eerste werkdag stuurde mijn vrouw me om 5u30 ‘s ochtends een sms: waar blijf je?”, gniffelt Dirk.

“Uiteindelijk kwam ik om 6u ‘s ochtends thuis, om 14u30 werd ik terug in het parlement ver-wacht. Intussen ben ik een uurtje gaan lopen. Al-tijd verfrissend.”Lopen is één van zijn andere passies. Voor hij in de politiek ging, was hij immers erg actief in de atletiekwereld. Eerst als voorzitter van de Dilbeek Atletiek Club, vervolgens op zijn 36ste als voor-zitter van de Vlaamse Atletiekliga. “Ik ben een bakkerszoon en de eerste in de familie die aan de universiteit ging studeren (rechten, nvdr.).”

(vervolg op p.2)

Dilbeek terug in de Kamer!

Dilbeek leeft

Gemeenteraadslid Dirk Janssens legde half oktober de eed af als federaal parlementslid. Voor het eerst sinds 2003 zit er terug een Dilbekenaar in de Kamer, en dan nog een libe-raal. Tijd voor een kennismaking.

30/11/14 Spaghettifeest Jong VLD met de Sint!11u30-19u30, Parochiezaal Sint-Anna-Pede

25/01/15 Nieuwjaarsreceptie met Sven Gatz 14u, RCI Itterbeek

7-8/02/15 Eetfestijn Bodegem, Solleveld

Dirk Janssens volgt in de Kamer Maggie De Block op, de nieuwe minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken.

BurgerkrantNr 2 - 2014 - Uitgave van LvBurger/VLD Dilbeek Groot-Dilbeek

“Drie op een rij, dat was ons doel. Na de Brusselse en de Vlaamse regeringen kleurt nu ook de nieuwe federale rege-ring blauw. Met een liberale eerste minister als kers op de taart.” Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten kan na een intensieve onderhandelingszomer terugblikken op een ge-slaagde strategie.

Lees verder pagina 4 en 5

ALLE REGEERAKKOORDEN KLEUREN BLAUW

Page 2: Burgerkrant November 2014

2 BuRgeRkRAnt gRoot-DIlBeek2

Geen prioriteit?Veiligheid en gezondheid van burgers.

We dachten dat het iedereen zou aanbe-

langen, over de partijgrenzen heen. niets

is minder waar. terwijl Dilbeek elke dag

de kranten haalt met inbraken en vanda-

lisme, wijt de politie dit bijna uitsluitend

aan de nabijheid van Brussel en blijven

de Dilbeekse meerderheidspartijen doof,

stom en blind voor onze herhaalde vraag

naar camera’s aan de invalswegen. Bart

Somers heeft in Mechelen nochtans

bewezen dat camera’s de criminaliteit ge-

voelig doen dalen. Volgens de Dilbeekse

coalitie is er echter “geen budget” voor en

is het “geen prioriteit”.

nog zo één: de plaatsing van levensred-

dende defibrillatoren in onze culturele en

sportcentra. ook daar is “geen budget”

voor. Het moeten wel erg belangrijke din-

gen zijn waar in geïnvesteerd wordt, als

een mensenleven achteraan op het prio-

riteitenlijstje staat. Het gaat nochtans niet

om enorme sommen, deze dingen vind

je intussen haast overal terug. Maar het

gemeentebestuur

stelt opnieuw:

“geen prioriteit!”.

Dit terwijl er op

andere terreinen

geld over de balk

wordt gegooid.

een voorbeeld: het

wanbeleid van de

Dienstenonder-

neming Dilbeek

(schepen Diane

Van Hove, n-VA) zorgt voor het tweede

jaar op rij voor een tekort van tienduizen-

den euro’s die u en ik bijleggen. We zullen

de vraag naar camera’s en andere nuttige

maatregelen alvast blijven herhalen. Ho-

pelijk komt het gezond verstand toch nog

bovendrijven. Waarschijnlijk samen met

de volgende golf inbraken...

Zoals jullie zien is de Burgerkrant in een

nieuw jasje gestoken, geniet ervan!

Marc Willen, voorzitter LvBurger/

VLD Dilbeek

“Hoewel ik toen al een passie voor politiek had, heb ik, naast de studies, vooral voor de sport ge-kozen”, aldus Dirk.

POLITIEKDe actieve politiek? “Die kwam er pas rond de eeuwwisseling”, zegt ons Kamerlid. “Het waren Stefaan Platteau & Jef Valkeniers die me in 2000 vroegen de lijst in Dilbeek te vervoegen. Een boot die ik toen afgehouden heb: de atletiek was te be-langrijk, ik had pas een praktijk opgericht en ik was papa van 3 jonge kinderen. Maar ik merkte, als voorzitter van de Atletiekliga, dat de politiek een grote invloed heeft op het functioneren van je sportvereniging. Toen ik meer ruimte kreeg op privégebied, was ik zeer gemotiveerd om alsnog

in te gaan op de vraag van mijn leermeesters.”In 2012 werd Dirk zowel verkozen in de gemeen-te- als de provincieraad. Dat laatste geeft hij op om in het parlement te zetelen. Wat hij concreet wil doen? “Ik zit in de commissie Volksgezond-heid, een prachtig forum om mee te denken over preventie rond sport en gezonde voeding.” Daar-naast blijft hij actief als advocaat. We wensen hem alvast alle succes!

Dr. Jef Valkeniers: “Hoewel de vraag naar huizen enorm groot is, staan veel panden leeg. Er zijn im-mers maar twee woonlagen toe-gelaten bij appartementen, waar-door bij grote appartementen de begane grond door een winkel of vrij beroep bezet moet worden. Die regel wil de verstedelijking tegengaan. Maar wegens de eco-nomisch moeilijke tijden, werkt hij enkel de leegstand in de hand. Het lijkt me beter drie lagen toe te la-ten.” Het voorstel kende heel wat aanhang bij naburige gemeenten, de Dilbeekse meerderheid beloof-de erover na te denken.

LEEgsTanD aanPaKKEn

Interview door Jong Vld’ersChristophe Vanhoutte &Filip Moons.

Dilbeek terug in de Kamer!

Jef Valkeniers: “Laat drie woonlagen toe.”

geboren in 1963 in Anderlecht als oudste zoon van een zelfstandig bakker. kandidaat in de rechten (uFSAl), licentiaat in de Rechten (VuB), MBA Sportmanagement (BoIC). Volgde ook een cursus Fiscaliteit (FuSl), en bijzondere licentie Sociaal Recht.

1988 – nu: advocaat.

atletiek: voorzitter Dilbeek Atletiek Club (1988-1999), voorzitter Vlaamse Atletiek liga en delegatielei-der wereldkampioenschappen atletiek in Sevilla (1999), mede-bedenker start-to-run.

Politiek: politiek actief sinds 2004, voorzitter regio Halle & lid partijdraad open VlD (sinds 2008), actief binnen lila Vlaams-Brabant, Prometheus, Blauwe koepel en het Willemsfonds. Momenteel gemeenteraadslid en federaal volksvertegenwoordiger.

Contactgegevens: [email protected] - 0476/31.52.36

(vervolg van p.1)

BIO Dirk Janssens

Page 3: Burgerkrant November 2014

We schrijven vijf jaar geleden, LvBurger/VLD had Openbare Werken in handen en het idee rijpte om werk te maken van een masterplan. Dat plan moest op globale wijze de hele centrumfunc-tie herzien en het centrum een moderne, aange-paste look geven. Met de hulp van de Vlaamse bouwmeester, een Italiaans architectenbureau en veel bezieling, werd de omvangrijke opdracht aangepakt. Niet alleen de infrastructuur was be-langrijk, ook de herwaardering van het erfgoed, het groen, de handel, toerisme & administratie. Kortom: een integrale aanpak moest het cen-trum van Dilbeek aantrekkelijker maken voor bewoners en bezoekers.Nu, vijf jaar later, zijn de plannen definitief klaar en door de voltallige gemeenteraad goedgekeurd. Klaar voor de start. Waar wij, vijf jaar geleden, aan de basis lagen van wat vandaag voorligt aan plannen en mogelijkheden, hebben we de voort-zetting van dit initiatief door de nieuwe meerder-heid met enthousiasme mee goedgekeurd. En nu de uitvoering! Dit wordt dé uitdaging voor het nieuwe bestuur voor de komende vier jaar: het geld vrijmaken voor de realisatie van de droom. Wij hadden graag eerst het Gemeenteplein, de omgeving van de kasteelvijver en de Baron de Vi-ronlaan aangepakt omdat deze omgeving zowat het visitekaartje van Dilbeek is. De realisatie van dit eerste onderdeel is de perfecte weg om alle in-woners te overtuigen van wat mogelijk is.Maar het huidige bestuur geniet ook onze steun

als de voorkeur gegeven wordt aan de heraanleg van de Spanjebergstraat en de Verheydenstraat met een overtuigend verkeers- en parkeerplan. Als de moeilijkste delen eerst aan bod komen en lukken, wordt de realisatie van de rest van het masterplan een heel pak eenvoudiger.

Laat ons wel realistisch blijven. Budgettair zal men de realisatie moeten spreiden over tien jaar. Maar als je vandaag de tekeningen en simulaties ziet van wat het zal worden, dan nemen we dat er graag bij.

Masterplan Dilbeek

Het centrum van Dilbeek is oubollig, niet meer aangepast aan de huidige behoeften en weinig aantrekkelijk voor han-del en toerisme. Bovendien kunnen de straten en voetpa-den beter. Biedt het masterplan een antwoord?

PROVInCIEnIEUWsDe provincie maakt werk van ruimte voor jonge-ren. De werken aan het skatepark aan het CC Westrand in Dilbeek zijn immers gestart. De provin-cie Vlaams-Brabant gaf een subsidie van 10.000 euro voor de aanleg. Daarmee stimuleert de pro-vincie de jeugdvriendelijke inrichting van de open-bare ruimte.

In Huizingen wordt werk gemaakt van een nieuw, modern, duurzaam en uitnodigend onthaal-, pu-blieksgebouw. In het kader van recreatie zijn we in dit domein ook bezig met het ontwikkelen van een recreatief en toeristisch programma rond Bra-bantse trekpaarden. ook de rotstuin wordt stevig

gerestaureerd.

Heb je plannen om je woning te verdelen in ver-schillende entiteiten? of wil je kangoeroewonen met je ouders? Wil je een vierkantshoeve of oud fabriekspand omtoveren tot een woongeheel? Dan kan je bij de provincie Vlaams-Brabant terecht voor een fi nancieel steuntje in de rug.Particulieren, huisvestingsinitiatieven of lokale be-sturen die bezig zijn met dergelijke projecten kun-nen voor 28 februari 2015 hun project indienen en maken kans op maximum 20.000 euro steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Luc Deleu: “Als je de tekeningen en simulaties ziet, dan moet deze droom werkelijkheid worden.”

Van onze fractieleider Luc Deleu.

3BuRgeRkRAnt gRoot-DIlBeek

Walter Zelderloo is onze gedeputeerde in de provincie.

Nieuw aanzicht van de Verheydenstraat volgens het Masterplan Dilbeek.

Page 4: Burgerkrant November 2014

800 leden die enthousiast en unaniem hun goed-keuring geven. Een beter bewijs voor de liberale inhoud van het federale regeerakkoord kan je niet bedenken. Kiezen voor een begroting in even-wicht, voor lagere belastingen voor bedrijven – door de werkgeversbijdrage van 33% naar 25% te laten dalen – en een eenvoudige maar welverdien-de fiscale korting op de personenbelasting voor wie werkt: stuk voor stuk programmavoorstellen van Open Vld die de volgende vijf jaar in beleid worden omgezet.Het federale regeerakkoord zet dus in op jobs, op koopkracht voor mensen en op concurrentie-kracht voor bedrijven. Zo creëer je nieuwe econo-mische groei. En met groei betaal je de gezond-heidszorg en de pensioenen. Want in een warme samenleving laten we niemand achter.Bovendien hebben we opnieuw sterke mensen in de regering om de blauwe lijn te bewaken: Alexander De Croo blijft onze vicepremier, en is de geknipte man om een toekomstgericht be-leid te ontwikkelen voor Ontwikkelingssamen-

werking, Digitale Agenda en Telecom. Dokter Maggie De Block krijgt haar ‘droomjob’: Volks-gezondheid en Sociale Zaken. Nieuwkomer is Bart Tommelein, die de allereerste staatssecreta-ris voor Privacy wordt. Daarnaast wordt de voor-malige fractieleider voor Open Vld in het Vlaams Parlement bevoegd voor de Noordzee en de strijd tegen sociale fraude. VLAANDEREN: MINDER BETUTTELING, MÉÉR LIBERALE PRINCIPESOok in Vlaanderen geeft Open Vld de burger een liberaal perspectief op de toekomst. De Vlaamse overheid zet meteen het budget op orde – want de schulden van morgen leiden alleen maar tot meer belastingen overmorgen. Bovendien gaat Vlaan-deren het geld dat het nodig heeft voor zo’n begro-ting in evenwicht niet halen bij de mensen onder de vorm van nieuwe belastingen. Integendeel: de overheid kijkt in eigen boezem en bespaart op de eigen werkingskosten.Een belangrijke vraag is natuurlijk: waarom

maakt Vlaanderen die oefening? Waarom maakt ze die duidelijke keuzes? Het antwoord is liberaal. Deze regering heeft ambitie om opnieuw vooruit te gaan, en daarbij niemand achter te laten. Door de tering naar de nering te zetten kunnen we in-vesteren in groei (500 miljoen euro), in welzijn (nogmaals 500 miljoen euro), in nieuwe scholen, in mobiliteit, in het terugdringen van wachtlijsten in de zorg, enz. Zo zet Open Vld haar groeiplan en zorgplan om in groeibeleid en zorgbeleid. Nog liberale blikvangers: het afschaffen van de mise-rietaks; en komaf maken met de gratispolitiek – want liberalen weten dat gratis niet bestaat. En ook in Vlaanderen zetten we de juiste mensen op de juiste plaats om de blauwe kaart in het be-leid te trekken. Annemie Turtelboom zal als vi-ceministerpresident de belangrijke portefeuilles van Financiën, Begroting en Energie op zich ne-men. Brusselaar Sven Gatz is minister van Brus-sel, Cultuur, Jeugd en Media.Brussel is de blauwe klap op de vuurpijl. Onder impuls van Ket Guy Vanhengel werden we de grootste Nederlandstalige partij van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Als minister van Finan-ciën en Begroting heeft Vanhengel nu ook flink gewogen op het Brussels regeerakkoord: een be-groting in evenwicht, niet door hogere maar lage-re belastingen voor de Brusselaar. En met duizen-den nieuwe plaatsen voor het Nederlandstalige onderwijs in de hoofdstad.

“VRIJHEID VOOR MENSEN, ZUURSTOF VOOR BEDRIJVEN.”

ALLE REGEERAKKOORDEN KLEUREN BLAUW

“Drie op een rij, dat was ons doel. Na de Brusselse en de Vlaamse regeringen kleurt nu ook de nieuwe federale regering blauw. Met een liberale eerste minister als kers op de taart.” Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten kan na een intensieve onderhandelingszomer terugblikken op een geslaagde strategie. Eén die loont voor de burgers én bedrijven van dit land: “Ons programma was één en ondeelbaar. En nu vullen ook de akkoorden elkaar goed aan. De nadruk ligt op vrijheid voor mensen en zuurstof voor ondernemingen.”

Meer weten over de blauwe regeerakkoorden? Surf dan naar www.openvld.be

4 NATIONAAL NIEUWS

Page 5: Burgerkrant November 2014

Federaal Vicepremier en Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale agenda, Telecom en Post

Alexander De Croo Brakel

Brussels minister vanFinanciën en Begroting Collegevoorzitter VGC, bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs in Brussel

Guy VanhengelEvere

Federaal Staatssecretaris voor Bestrijding van Sociale Fraude, Privacy en Noordzee

Bart TommeleinOostende

Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid

Maggie De BlockMerchtem

Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel

Sven GatzJette

“Als vicepremier voor Open Vld zal ik de volgende jaren over de libe-rale lijn van de regering waken. Met een liberale premier en een liberaal regeerakkoord lukt dat ze-ker! Tegelijk moet de digitale eco-nomie ook in ons land voor meer jobs zorgen en zullen we met ontwikkelingssamenwerking een nieuwe weg inslaan.”

Vlaams Viceminister-president Minister van Financiën, Begroting en Energie

Annemie TurtelboomAntwerpen

“Investeren in Vlaanderen is het beste recept om onze toekomst én die van onze kinderen te ga-randeren. Net als een begroting in evenwicht. We kiezen ook voor gezonde, duurzame energie.”

“Mijn zorgplan zet ik als minister om in beleid. Een goede, toegan-kelijke en betaalbare gezond-heidszorg die de patiënt centraal stelt en aandacht heeft voor de noden van de zorgverleners. Dat is mijn engagement.”

“Ik wil cultuur zien schitteren op podia waar ze groots mag zijn en laten bloeien in zalen waar ze men-sen bijeen brengt en warmte geeft. Brussel is een mix van minderheden geworden. Als we daar open voor staan, zullen we ons in onze hoofd-stad wonderwel thuis voelen.”

“Sociale fraude wordt kordaat en efficiënt aangepakt. Elke euro die we ophalen via fraudebestrijding, leidt op termijn tot een lager over-heidsbeslag en lagere belastingen. En lagere lasten zorgen voor meer jobs, de absolute focus van deze regering.”

“Als Brussels minister van Financiën schaf ik de gewestbelasting en de agglomeratietaks af. De Brusselaar zal erbij winnen. Een taxshift zal eenvoudiger zijn, rechtvaardiger en goedkoper voor de Brusselaar die werkt.”

Onze mensen in de regering

5NATIONAAL NIEUWS

Page 6: Burgerkrant November 2014

6 BuRgeRkRAnt gRoot-DIlBeek

DILBEEK In BEELD

1. Zilverblauw, de liberale seniorenwerk-ing in Dilbeek, organiseerde onlangs hun eerste quiz in het RCI Itterbeek. De quiz moet een jaarlijkse traditie worden.

2. Eddy Verhasselt won de tombola van ons eetfeest in Schepdaal. Hij wordt de trotse bezitter van een mountainbike.

3. Onze kaas- en wijnavond in het Saviocentrum was een groot succes.

4. In Schepdaal wordt de site Electrabel stilaan een autokerkhof. Michel Valk-eniers vroeg en kreeg een haag om het zicht wat te verbeteren door het au-tokerkhof af te schermen. Alleen: ze wil maar niet groeien... :-).

5. Jong VLD Dilbeek verkoos een nieuw bestuur tot september 2016. Filip, Lin-say, Barbara, Sam, Gemma, Christophe, Kris, Arnaud & Jurgen verzekeren de liberale toekomst in Dilbeek.

1. 2.

3. 4.

5.

Page 7: Burgerkrant November 2014

opinie: Dienstbetoon is mensen helpen

Ere-burgemeester Stefaan Platteau: “Dienstbetoon zit me in de genen”

Voor veel politici is dienstbetoon een vies woord. Zij associëren dienstbetoon met cliëntelisme en zijn van oordeel dat ze andere, meer belangrijke dingen te doen hebben. Ik heb respect voor ieders mening, maar ik ben toch van oordeel dat zij zich vergissen. Politiek is inderdaad het leiden, het besturen van de gemeente of de bovenlokale overheid.Maar politiek is voor mij en voor diegenen die onze ideologie aanhangen, veel meer dan dat. Het impliceert het zich dagelijks inzetten voor de bur-ger, luisteren en begeleiden, de armsten tegemoet komen, de jongeren opvangen, de besten steunen en op weg zetten naar het succes, van de mensen houden, hen opzoeken en helpen. Politiek betekent

voor ons net dat we de barrières tussen burger en bestuur niet optrekken maar wegwerken en zelf permanent ter beschikking te staan. Voor ons is po-litiek een wisselwerking tussen bestuur en admini-stratie, dit in het belang van de burger.Dienstbetoon beschouwen als overbodig en zelfs vies is dan ook absoluut onterecht. De burger voelt dit zeer goed aan. Mij zit het dienstbetoon in de ge-nen. Al zit ik niet meer in het gemeentehuis, ik kan het niet laten om mensen thuis te ontvangen en te helpen. Wij zijn alvast bereid uw vragen en problemen aan te pakken. De contactgegevens van al onze mensen kan u terugvinden in deze krant.

In deze nieuwe rubriek portretteren we telkens één van onze mensen. De immer sympathieke linda Janssens uit Schepdaal bijt de spits af. linda is een geëngageerde duizendpoot: naast gemeenteraadslid, is ze één van de drijvende krachten achter Schepdaal Feest. Daarnaast kent u haar allicht van de liberale Mutualiteit. linda is gehuwd met Bruno en trotse moeder van 2 zonen, glenn en Mikey die samen het DJ-duo ‘Stereo killah’ vormen. Het waren zij die on-langs op tomorrowworld draaiden. Ze behoort tot de ‘Janssens’-familie, die al 4 generaties lang Café ‘Bij kuiper’ openhoudt. op 6, 7 en 8 december houden zij hun jaarlijks eetfeest.

PORTRET: LInDa JanssEns

Linda Janssens: een geëngageerde duizendpoot.

Hermine LembrechtsVoorzitter Zilverblauw Dilbeekusers.telenet.be/sen-iorenraad/zilverblauw02/466.28.25

Filip MoonsVoorzitter Jong VLD Dilbeekwww.jongvld-dilbeek.be0494/03.43.83

Stephane EvenepoelSecretaris LvBurger/VLD Dilbeek0496/[email protected]

Natascha [email protected]/26.97.16

Walter ZelderlooGedeputeerde/[email protected]/30.33.09

Jef [email protected]/48.02.33

Nathalie [email protected]/24.01.79

Stefaan [email protected]/62.36.00

onZe Mensen

open Vld kiest bewust voor milieuvriendelijk drukwerk

uitgave van open Vld, Melsensstraat 34, 1000 Brussel - V.u.: gwendolyn RuttenContACt: tel. 02 549 00 20 - ReDACtIe: Alexander Vandersmissen (coördinatie en eind-redactie) [email protected], Steven Schelfhout (eindredactie) [email protected] lAY-out: Ilde Cogen [email protected], Ilona Berghmans [email protected] SeCRetARIAAt: Carine Meyers [email protected], Peter Verhofstadt [email protected] - FotogRAFIe: © Imageglobe.be en © Shutterstock.com

7BuRgeRkRAnt gRoot-DIlBeek

V.u. lokAAl : Marc Willen, Doylijkstraat 65, 1701 ItterbeekReDACtIe lokAAl: Christophe Vanhoutte, Dirk Janssens, Filip Moons, Jef Valkeniers & Marc Willen.

Page 8: Burgerkrant November 2014

nIEUWJaaRsRECEPTIE 2015Traditiegetrouw nodigt LvBurger/VLD Dilbeek al zijn leden en sympathisanten uit voor een gezellige en gra-tis nieuwjaarsreceptie. Dat is ook in 2015 niet anders!

VOOR WIE? Alle leden & sympathisantenWAAR? Recreatiecentrum Itterbeek (Keperenberg-straat 37b 1701 Itterbeek)WANNEER? 25 januari 2015 vanaf 14u

Dit jaar ontvangen we als gastspreker Sven Gatz, kers-vers Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Media en Brussel. Sven was in september al eens in Dilbeek, toen hij samen met de burgemeester de hakbijl hanteerde om de lokalen van Scouts Paloke plechtig te openen.

Wil je meehelpen aan de uitbouw van Open Vld en een open samenleving? Denk je toekomstgericht en houd je niet vast aan oude starre structuren uit het verleden? sluit je dan nu aan bij Open Vld!

WELKE VOORDELEn gEnIET JE aLs LID?

Je hebt spreek- en stemrecht op onze congressen.

Je kan je stem uitbrengen over onze ontwerp-kandidatenlijsten bij verkiezingen.

Je kan je kandidaat stellen voor een functie in één van onze besturen.

Je ontvangt wekelijks in je mailbox een nieuwsbrief over het reilen en zeilen van onze partij.

Driemaandelijks sturen wij je per post het ledenmagazine Blauw.

LID WORDEn

Je kan met ons contact opnemen via stephane Evenepoel (secretaris LvBurger/VLD Dilbeek)[email protected]

Luc DeleuFractieleider [email protected]/19.30.54

Marc De [email protected]

Marc WillenVoorzitter/[email protected]/29.04.01

Luc De BackerGemeente- & [email protected]/38.18.34

Linda [email protected]/27.39.44

Dirk JanssensVolksvertegenwoordi-ger/[email protected]/31.52.36

Jef [email protected]/45.00.61

Linsay SchoukensGemeenteraadslid/Ondervoorzitter Jong VLD [email protected], 0495/94.62.61

Carine [email protected]/75.29.32

onZe Mensen

Michel [email protected]/48.28.71

Paul Vanden [email protected]/67.34.77

SpaghettifeestZondag 30 november

Van 11.30u tot 19.30u Parochiezaal Sint-Anna-Pede

Herdebeekstraat 176, 1701 Itterbeek

Dilbeeknodigt u uit op:

Zondag 30 november

Parochiezaal Sint-Anna-PedeHerdebeekstraat 176, 1701 Itterbeek

Zondag 30 november

Parochiezaal Sint-Anna-PedeHerdebeekstraat 176, 1701 Itterbeek

De sint komt ook!

Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz hanteert samen met de burgemeester de hakbijl om de nieuwe lokalen van Scouts Paloke offi cieel te openen.