Vederlicht september 2014

8
Jaargang 41 | nummer 8 | september 2014 Pagina 1 Vederlicht Thornstraat 14 te Prinsenbeek | www.bcdezwaluwen.nl | NL32 INGB 0003 7980 61 Agenda Volgende leden zijn in SEPTEMBER jarig! Het bestuur en de leden van BC de Zwaluwen feliciteren hen alvast van harte! Liselot Visser Ad Akkermans Annelies le Duc Marcel van Etten Nico van der Kleij Jeffrey Volkert Rowan Vleeskens Lea Izaac Jesse de Heij Anna Rau Sabine van Meer Rene Leeuwangh 1 sept 2 sept 4 sept 7 sept 10 sept 13 sept 20 sept 23 sept 24 sept 24 sept 25 sept 29 sept BC de Zwaluwen 50 jaar Door: de jubileumcommissie Op zaterdag 23 augustus, de laatste zaterdag van de schoolvakantie en de laatste vrije zaterdag voor de opening van het nieuwe seizoen, vierden we het 50 jarig bestaan van onze badmintonvereniging. ’s Middags begonnen we met een zeskamp voor de jeugd op het scoutingterrein aan de Strijpenseweg. Voor ons als organisatie was het meest spannende wat het weer op deze dag zou zijn. De dagen vooraf gaand en de voorspellingen voor deze dag waren namelijk niet bepaald zonder regen. Maar de weergoden vierden het Zwaluwenfeestje mee en afgezien van wat wind hebben we qua weer een prima dag gehad. De aanwezige jeugd deed spelletjes als doelschieten, Oud Hollandse spelen (spijkerpoepen en hoefijzerwerpen), skilopen, shuttlewerpen, touwtrekken en een waterspel. Ter afsluiting was er nog een finalespel op de obstakelbaan. Na de zeskamp kreeg de jeugd even de gelegenheid zich thuis op te frissen en om te kleden en vanaf 17:30 waren zij welkom bij Brasserie De Nieuwe Baan, waar ook de senioren en oud-leden uitgenodigd waren voor een barbecue. Nadat iedereen zich gemeld had en zijn of haar consumptiebonnen in ontvangst had genomen werd er lekker gegeten en vooral veel bij gekletst. Na het eten sprak Adrie Teurlings namens het bestuur de aanwezigen toe en werden diverse mensen in het zonnetje gezet. Hugo en Marijke ontvingen een kunstwerk ter herinnering aan dit 50 jarig jubileum. Daarna nam de jeugd afscheid en begon voor de volwassenen de feestavond waarin quizmasters Ronald de Jong en Rogier Braspennicx de algemene kennis van de aanwezigen testte. Verder werd de avond opgeluisterd door de muziek van een dj en kwamen er links en rechts wat hapjes voorbij. Tegen enen werd “de laatste ronde” van Andre Hazes ingezet en sloten we de feestavond af. Onze leden hebben bij hun vertrek nog een mooie tastbare herinnering aan dit jubileum in ontvangst mogen nemen in de vorm van een papieren jubileumuitgave van de Vederlicht. Als jubileumcommissie hopen wij dat iedereen, net als wij, kan terugkijken op een geslaagde dag/avond en wij bedanken iedereen voor zijn of haar aanwezigheid. 20/21 september Eerste competitieweekend Word onze vriend op Facebook!

description

Vederlicht van september 2014

Transcript of Vederlicht september 2014

Page 1: Vederlicht september 2014

Jaargang 41 | nummer 8 | september 2014 Pagina 1

VederlichtThornstraat 14 te Prinsenbeek | www.bcdezwaluwen.nl | NL32 INGB 0003 7980 61

••

Agenda

Volgende leden zijn in SEPTEMBER jarig! Het bestuur en de leden van BC de Zwaluwen feliciteren hen alvast van harte!

Liselot VisserAd AkkermansAnnelies le DucMarcel van EttenNico van der KleijJeffrey VolkertRowan VleeskensLea IzaacJesse de HeijAnna RauSabine van MeerRene Leeuwangh

1 sept2 sept4 sept7 sept10 sept13 sept20 sept23 sept24 sept24 sept25 sept29 sept

BC de Zwaluwen 50 jaarDoor: de jubileumcommissie

Op zaterdag 23 augustus, de laatste zaterdag van de schoolvakantie en de laatste vrije zaterdag voor de opening van het nieuwe seizoen, vierden we het 50 jarig bestaan van onze badmintonvereniging.’s Middags begonnen we met een zeskamp voor de jeugd op het scoutingterrein aan de Strijpenseweg. Voor ons als organisatie was het meest spannende wat het weer op deze dag zou zijn.De dagen vooraf gaand en de voorspellingen voor deze dag waren namelijk niet bepaald zonder regen. Maar de weergoden vierden het Zwaluwenfeestje mee en afgezien van wat wind hebben we qua weer een prima dag gehad. De aanwezige jeugd deed spelletjes als doelschieten, Oud Hollandse spelen (spijkerpoepen en hoefijzerwerpen), skilopen, shuttlewerpen, touwtrekken en een waterspel.Ter afsluiting was er nog een finalespel op de obstakelbaan. Na de zeskamp kreeg de jeugd even de gelegenheid zich thuis op te frissen en om te kleden en vanaf 17:30 waren zij welkom bij Brasserie De Nieuwe Baan, waar ook de senioren en oud-leden uitgenodigd waren voor een barbecue. Nadat iedereen zich gemeld had en zijn of haar consumptiebonnen in ontvangst had genomen werd er lekker gegeten en vooral veel bij gekletst.Na het eten sprak Adrie Teurlings namens het bestuur de aanwezigen toe en werden diverse mensen in het zonnetje gezet. Hugo en Marijke ontvingen een kunstwerk ter herinnering aan dit 50 jarig jubileum.Daarna nam de jeugd afscheid en begon voor de volwassenen de feestavond waarin quizmasters Ronald de Jong en Rogier Braspennicx de algemene kennis van de aanwezigen testte.Verder werd de avond opgeluisterd door de muziek van een dj en kwamen er links en rechts wat hapjes voorbij. Tegen enen werd “de laatste ronde” van Andre Hazes ingezet en sloten we de feestavond af.Onze leden hebben bij hun vertrek nog een mooie tastbare herinnering aan dit jubileum in ontvangst mogen nemen in de vorm van een papieren jubileumuitgave van de Vederlicht.Als jubileumcommissie hopen wij dat iedereen, net als wij, kan terugkijken op een geslaagde dag/avond en wij bedanken iedereen voor zijn of haar aanwezigheid.

• 20/21 september Eerste competitieweekend

Word onze vriendop Facebook!

Page 2: Vederlicht september 2014

Jaargang 41 | nummer 8 | september 2014 Pagina 2

Speelzaal en tijden ...Sporthal De Drie Linden in PrinsenbeekHeisprong 15 Prinsenbeek tel 076-5299270 of (kantine) 076-5424272Dinsdag(en) 19:00–20:30u training teams 4, 5 en herenteam 20:30–22:00u training teams 1, 2 en 3Donderdag(en) 18:30–20:00u training teams 6 en 7Vrijdag(en) 18:30-20:00u training junioren 20:00–22:30u vrijspelen senioren

Tarieven … • Introducee € 5,00/avond• Inschrijfgeld (éénmalig): € 7,00 • Senioren kwartaalcontributie: € 49,50 • Junioren kwartaalcontributie: € 30.00 (tot 18 jaar) • Bondsbijdrage (betaling Q1): € 10,00/jaar• NBB voor tussentijdse leden € 10,00 • Bij tussentijds lid worden, is een evenredig deel aan contributie verschuldigd. Voor deelname aan competitie (inclusief trainingen) gelden de volgende toeslagen.Competitie senioren € 120,00 per competitieseizoenCompetitie junioren € 50,00 per competitieseizoenBlessuretarief € 10,- per kwartaal

Inschrijfgeld, contributie en competitiebijdrage per automatische incasso.Incassant id. van BC de Zwaluwen: NL60ZZZ402806290000

De incasso van de bijdragen vindt plaats aan het eind van de eerste maand van betreffend kwartaal.

Voorzitter Servi de Jong [email protected]

Secretaris Vacature !!! [email protected]

Penningmeester Adrie Teurlings tel 076-5414499 [email protected]

Bestuurslid Chris Deijkers

Hugo Gijselman

[email protected]

Recreanten [email protected]

Jeugd Jitske Goeijers,

Raymond Vergouwe

Cindy van der Zwaan

Jeroen Walet

Lillien Tjoe

Hans Pas

[email protected]

Competitie Chris Deijkers [email protected]

Website Nico van der Kleij, [email protected]

Clubblad Joyce van de Klundert

[email protected]

Techn. Comm. Maartje Poppelaars, Jasper Zuijderwijk

Jimmy RoemerWil Saenen

[email protected]

Advertenties Ilse van Haperen

PR commissie Vacature !!!

Kascommissie Wil Saenen Marcel Wajon

Clubkampioen-

schappen

Marcel van Etten,

Ernst Walet,

Jeroen Walet, Pim Walet

Start-Up jeugd

commissie

Jasper Zuijderwijk, Hans Pas

Pim Walet en Jeroen Walet.

Start-Up

commissie

Marcel van Etten,

Eveline van Deursen

Wil Saenen

Ereleden Hans Bastiaanse, Hugo Gijselman,

Marijke Gijselman, Marcel van Etten

Trainer Paul Poppenk 06-18463770 [email protected]

Regelingen ...

ShuttlesVoor leden spelend op districts-niveauof lager (m.u.v. jeugdleden) geldtde volgende regeling: Bij inschrijvingontvangt een nieuw lid, in principe,een koker nylon shuttles. De kostprijswordt eenmalig betaald aan Adrie Teurlings. Hierdoor wordt het recht verkregen, gedurende het lidmaatschap, een koker met versleten shuttles gratis om te ruilen voor een nieuwe koker. Hierbij geldt een maximum van twee nieuwe kokers per jaar. Veren shuttles zijn bij het bestuur (Adrie Teurlings) te verkrijgen voor 10 euro per koker. Het betreft RSL Tourney nr. 4.

Aanmelden lidmaatschapIndien men lid wil worden, kan men na afroep twee keer gratis komen spelen om kennis te maken. Daadwerkelijk lid wordt men door een inschrijfformulier en machtigingsformulier in te vullen en dit aan de secretaris te sturen. Automatische incasso is hierbij verplicht. Het lidmaatschap gaat in op de eerste of vijftiende van de maand. De contributie wordt vooraf geïnd.

Tijdelijk stoppenBij langdurige ziekte of blessure is het mogelijk in bepaalde gevallen een korting te krijgen op het contributiebedrag (niet op de bondsbijdrage). Dit verzoek dient schriftelijk ingediend te worden bij het bestuur.

Opzeggen lidmaatschapOpzegging dient schriftelijk plaats te vinden bij de Secretaris (via [email protected]) en kan op ieder moment. Men blijft te allen tijde de contributie over het lopende kwartaal verschuldigd. Er zal geen teruggaaf van bondsbijdrage plaatsvinden. Opzeggingen met ingang van 1 januari dienen vóór 15 december gedaan te worden in verband met de peildatum waarop Badminton Nederland de bondsbijdrage voor het nieuwe jaar berekent.

Gevonden of VergetenOver gevonden en vergeten spullen, kunnen jullie contact opnemen met de beheerder van de sporthal.

BC de Zwaluwen... wie, wat, waar en hoe!

Page 3: Vederlicht september 2014

Jaargang 41 | nummer 8 | september 2014 Pagina 3

ZeskamP

Page 4: Vederlicht september 2014

Jaargang 41 | nummer 8 | september 2014 Pagina 4

Feestavond

Page 5: Vederlicht september 2014

Jaargang 41 | nummer 8 | september 2014 Pagina 5

Weet jij wie er achter de shuttles verstopt zit? Marcel Wajon

Antwoord vorige vederlicht

Kopij naar [email protected] ... mag elke dag!

Page 6: Vederlicht september 2014

Jaargang 41 | nummer 8 | september 2014 Pagina 6

Jaargang 39, nummer 7, AUGUSTUS 2012 pagina 7

Markt 10

Prinsenbeek Tel: 076-5412207

TROUWFEESTEN - VERJAARDAGEN - PERSONEELSFEESTEN - JUBILEA VERGADERINGEN - ZAKENLUNCHES - CONFERENTIES - CATERIG BRUNCH/KOFFIETAFELS -

DINERS - KOUD BUFFET - HORS D‘OEUVRES

Bakkerij Cor van Meer Lekker tot de laatste kruimel!! Beeksestraat 29, Prinsenbeek, Telnr. 076-5413149

ComputerAdvies - Ad Akkermans

Pc’s, notebooks, nieuw/ gebruikt, onderhoud etc tel: 01 68 45 33 55/ tel: 06 51 22 47 19

Kopij naar [email protected] ... mag elke dag!

ThuiswedstrijdenDatum Team Tegenstander

zo 21-9-2014 BC de ZWALUWEN 2 - VAN ZUNDERT/VELO 4

zo 21-9-2014 BC de ZWALUWEN 6 - BC ROBAD 4

zo 21-9-2014 BC de ZWALUWEN 5 - SV KAATSHEUVEL 1

zo 21-9-2014 BC de ZWALUWEN 7 - BC SCHIJNDEL 4

zo 28-9-2014 BC de ZWALUWEN 1 - IDUNA BC 1

zo 28-9-2014 BC de ZWALUWEN 4 - SCBC REESHOF 2

zo 28-9-2014 BC de ZWALUWEN 3 - BC BAVEL 4

zo 5-10-2014 BC de ZWALUWEN 6 - BBV 2

zo 5-10-2014 BC de ZWALUWEN 5 - BV GROENE STER 1

zo 5-10-2014 BC de ZWALUWEN 7 - ESBV PANACHE 2

zo 26-10-2014 BC de ZWALUWEN 4 - BC SCHIJNDEL 3

zo 26-10-2014 BC de ZWALUWEN 3 - BC ROBAD 2

zo 2-11-2014 BC de ZWALUWEN 6 - BV BLAUW WIT 5

zo 2-11-2014 BC de ZWALUWEN 5 - BV BLAUW WIT 2

zo 2-11-2014 BC de ZWALUWEN 7 - BCEhv 3

zo 9-11-2014 BC de ZWALUWEN 6 - BV GROENE STER 3

zo 9-11-2014 BC de ZWALUWEN 5 - BC GILZE 3

zo 9-11-2014 BC de ZWALUWEN 7 - BC SCARABEE 4

zo 23-11-2014 BC de ZWALUWEN 4 - FST 1

zo 23-11-2014 BC de ZWALUWEN 3 - SCBC REESHOF 1

zo 30-11-2014 BC de ZWALUWEN 4 - BC SMASH 1

zo 30-11-2014 BC de ZWALUWEN 3 - BC GELDROP 5

zo 7-12-2014 BC de ZWALUWEN 6 - BC TILBURG 2

zo 7-12-2014 BC de ZWALUWEN 5 - BC BAVEL 5

zo 7-12-2014 BC de ZWALUWEN 7 - BC OIRSCHOT 2

zo 14-12-2014 BC de ZWALUWEN 4 - BC GILZE 4

zo 14-12-2014 BC de ZWALUWEN 3 - BC BEVER 3

zo 21-12-2014 BC de ZWALUWEN 6 - BC de DRIESCHAAR 1

zo 21-12-2014 BC de ZWALUWEN 5 - BC HOEVEN 1

zo 21-12-2014 BC de ZWALUWEN 7 - BC OSS 6

zo 11-1-2015 BC de ZWALUWEN 4 - BV GROENE STER 2

zo 11-1-2015 BC de ZWALUWEN 3 - BC 't VEERTJE 1

zo 18-1-2015 BC de ZWALUWEN 6 - TFS '57 7

zo 18-1-2015 BC de ZWALUWEN 5 - TFS '57 5

zo 18-1-2015 BC de ZWALUWEN 7 - BC HIGH SPEED 2

zo 25-1-2015 BC de ZWALUWEN 4 - BC OOSTERHOUT 2

Page 7: Vederlicht september 2014

Jaargang 41 | nummer 8 | september 2014 Pagina 7

Fleet start uP toernooi

Foto’s zijn gemaakt door Edwin Sundemeijer (facebook.nl/badmintonfotos).

Page 8: Vederlicht september 2014

Jaargang 41 | nummer 8 | september 2014 Pagina 8

Foto’s zijn gemaakt door Edwin Sundemeijer (facebook.nl/badmintonfotos).

Fleet start uP toernooi