Conceptboek Mineolity

download Conceptboek Mineolity

of 12

 • date post

  22-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  213
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Schoolopdracht: zet jezelf om in een concept

Transcript of Conceptboek Mineolity

 • Rozemarijn Vossen, aangenaam. Tja, wie ben ik? Dat vragen veel mensen zichzelf af volgens mij. Ik ben Rozemarijn, ook wel Roos genoemd. Mensen om mij heen kennen mij als vrolijk, spontaan, (soms iets t) enthousiast, wat drukjes en een harde werker. Niks ergers dan een dag verveling, dus ik zorg ervoor dat ik genoeg te doen heb. Wat natuurlijk ook wel eens teveel wordt. Ik probeer me te onderscheiden door nt even iets anders te maken, doen of handelen dan voor de hand ligt. Waarom moet alles precies volgens de regels, en waarom zou je dingen niet kunnen mixen? Het afwijkende is vaak het verrassende. Doe je dat op een goede manier, kan je dat zomaar eens een heel bijzonder individu maken.

 • DROOMHUISMijn huis is oud en simpel. Veel mensen zullen denken dat het er niet uit ziet, of dat het nog niet af is. Maar dat is het wel. Het huis was ooit een school, winkel, postkantoor, muziekschool, theater of misschien wel een museum. De vloeren zijn van beton, met af en toe een kleed erbovenop. Sommige muren zijn gestuct, anderen zijn puur van baksteen. Het plafond is hoog, de ramen groot en lang zodat er veel ruimte en licht is. Er hangt veel kunst aan de muur, en de meubels zijn zelfgemaakt of opgeknapt. Materialen als tegels en steigerhout zijn veel terug te vinden. Alles in het huis is naar mijn hand gezet. Er staat een grote boekenkast, met de lengte van een muur. Vol nieuwe en oude boeken, literatuur, wetenschap, vakboeken. Alles wat mij interesseert is terug te vinden in de kast. Ik reken mijn huis niet in verdiepingen, maar in vierkante meters. Een grote ruimte waar verschillende kamers worden gecreeerd door schotjes. En waar ik rust vind, maar ook mezelf creatief kan uiten.

 • Conceptnaam

  MINEOLITYMineolity is gebaseerd op een mineola, fruit dus. Waarom fruit? Fruit is gezond en zorgt voor energie. Waarom dan een mineola? Een mineola is een mix van twee soorten fruit. Het lijkt aan de buitenkant een standaard stuk fruit, een sinaasappel. Maar het is zoeter, en net even anders dan verwacht. Verrassend. En zo ben ik ook.

  visieWat je van buiten ziet kan je van binnen verrassen. Wijk af van de standaard; en inspireer en verras door net een beetje anders te zijn of te handelen dan wordt verwacht.

  KERNWAARDEN

  - VERRASSEN- INSPIREREN- AUTHENTIEK- NIEUWSGIERIG- NET EVEN ANDERS