Businesscontact nummer 4 - 2014

44
1 INTERVIEW missionair magazine voor ondernemers en zakenmensen december 2014 • nummer 4 www.cbmc.nl Elsbeth en Wouter Droppers: In mijn ogen was ik het mannetje Uitzicht: Hoe zichtbaar ben ik en hoe ben ik zichtbaar? BusinessAlpha: Iets doorgeven van wat je proeſt in jouw relatie met God

description

BusinessContact is het magazine van CBMC Nederland en verschijnt vier keer per jaar. CBMC is een missionaire beweging van en voor ondernemers en zakenmensen in Nederland. De missie van CBMC is: ondernemers en zakenmensen helpen Jezus Christus te vinden, te volgen en te verkondigen.

Transcript of Businesscontact nummer 4 - 2014

Page 1: Businesscontact nummer 4 - 2014

1

INT

ER

VIE

W

missionair magazine voor

ondernemers en zakenmensen

december 2014 • nummer 4

www.cbmc.nl

Elsbeth en Wouter Droppers: In mijn ogen was ik het mannetje

Uitzicht: Hoe zichtbaar ben ik en hoe ben ik zichtbaar?

BusinessAlpha: Iets doorgeven van wat je proeft in jouw relatie met God

Page 2: Businesscontact nummer 4 - 2014

2

INT

ER

VIE

WIN

HO

UD

BusinessContact is het magazine van CBMC Nederland en verschijnt vier keer per jaar. CBMC is een missionaire beweging van en voor ondernemers en zakenmensen in Nederland. De missie van CBMC is: ondernemers en zakenmensen helpen Jezus Christus te vinden, te volgen en te ver-kondigen. Door het hele land zijn er rond de negen-tig plaatselijke CBMC-teams actief (zie pagina 43).

RedactieadresPostbus 315, 3880 AH Putten [email protected]

HoofdredactieKirsten Roordink-Hagg

EindredactieLeonard van der Plas

RedactieGerard Bijkerk - journalistJeannette Coppoolse - journalistWouter Droppers - redacteurLoes Grooters - correctorAnnelies Luken - corrector

Aan dit nummer werkten meeWouter en Elsbeth Droppers, Henk van den Berg, Jeannette Scholten, Klaas-Jan Barneveld, Wim Harrijvan, Kees Lugten, Jan van der Linden, Wilma Veen, team Woerden, Janny Budding en Ron van der Spoel.

Ontwerp & vormgevingKirsten Roordink-Hagg

FotografieDaniël van de Sluis, ptnphoto en Kirsten Roordink-Hagg

Realisatie, druk en distributieGrafisch centrum Stichting De Hoop

Administratie-ondersteuningAnke Jurg-Regelink, [email protected]

Informatie over het lidmaatschap [email protected], 0341-356147

AdvertentieverkoopGerard van Barneveld, [email protected]

Oplage1500 exemplaren

AbonnementEen abonnement op BusinessContact kost €24,50 per jaar. Hiermee steunt u tevens de missie van de vereniging. Leden kunnen een abonnement cadeau doen voor €15,-

Adres wijzigen?U kunt dit zelf aanpassen door met uw e-mailadres in te loggen op cbmcinside.nl

16 • BEDRIJVIG

03 • laatste woorden - wouter droppers

04 • interview - wouter & elsbeth droppers

10 • wandelen met God

13 • bestuurswoord

15 • column - wilma veen

16 • bedrijvig - groeikrachtige organisaties

22 • team uitgelicht - cbmc woerden

24 • cbmc & mensen - businessalpha soest

30 • uitzicht - jan van der linden

36 • verdieping - invloed of macht

42 • column - ron van der spoel

43 • contactpunten locale teams

www.facebook.com/cbmcnederland@CBMCnl

30 • UITZICHT

36 • INVLOED

Page 3: Businesscontact nummer 4 - 2014

3

INT

ER

VIE

WB

ES

TU

UR

Jezus kwam niet om te leven, maar om te sterven. Toch was sterven niet zijn einddoel, maar een middel om een nieuwe positie te ontvangen en om ons mensen in Gods luister te brengen.

Het doel van ons bestaan ligt niet in dit gebroken aardse leven, maar in het ontvangen van Gods luister en grootheid. Om dit te kunnen ontvan-gen moeten we sterven. Sterven aan onszelf.

Sterven is makkelijker als we beseffen dat we ergens hulpeloos zijn. Het besef dat we machteloos zijn om diepe existentiële veranderingen in onszelf en deze schepping te bereiken. We kunnen veel op gedragsniveau en op het gebied van denken, maar onszelf totaal vrijmaken van onze schaduwkanten, karakterfouten of onze driften is teveel gevraagd. We kunnen bij tijd en wijle lief zijn en/of een liefdevol karakter hebben, maar zélf liefde zijn is van een andere orde. Als de rijke jongeling Jezus een goed mens noemt zegt Jezus terecht; niemand is goed. Alleen God is goed. Wij kunnen goede dingen doen en goede daden verrichten, maar goed zijn is een andere kwaliteit. Sterven als oplossing is in het christelijk geloof geen tragisch einde voor de wanhopige mens. Door Jezus Christus plaatsvervangend sterven, mogen wij sterven in hem. Zijn sterven is ons sterven, zijn opstanding onze opstanding, zijn luister onze luister. Een geweldig cadeau!

Door het sterven aan onszelf, ontvangen we in dit bestaan een nieuwe natuur, de Heilige Geest, God in ons. We ontvangen troost, bijstand, uit-zicht, liefde, hoop en worden innerlijk vernieuwd, als we dit cadeau van de Geest tenminste uitpakken. Te veel christenen dragen dit cadeau als een presentje in zichzelf rond en missen de kracht van Gods Geest die vrijkomt als we het uitpakken. Ze verschillen niet van deze wereld. Ze hebben dezelfde focus. Ze zijn op zichzelf gericht, net als alle andere mensen. Uitpakken is Jezus Christus centraal zetten, niet jezelf en jouw persoonlijke verlangens. Het is loslaten om te ontvangen. Het is Jezus als het hoogste goed waarderen en in Jezus onze vervulling vinden.

Dit is een proces. Een proces dat pas tot voltooiing komt in de nieuwe tijd. Maar elke groeistap in dit proces is waardevol en brengt ons dichter bij onze Heer en laat ons verlangen naar Hem groeien.

Het gaat in dit leven niet om ons leven, maar om ons sterven waarin we Christus ontvangen!

Mijn koningschap hoort niet bij deze wereld. Als mijn koningschap bij deze wereld hoorde zouden mijn dienaren wel gevochten hebben (Johannes 18: 36).Eén van Jezus laatste woorden voordat hij zijn plaats als Koning inneemt aan Gods rechterhand.

Laatste woorden...

WOUTER DROPPERSDIRECTEUR CBMC NEDERLAND

Page 4: Businesscontact nummer 4 - 2014

4

INT

ER

VIE

WIN

TE

RV

IEW

Page 5: Businesscontact nummer 4 - 2014

5

INT

ER

VIE

WIN

TE

RV

IEW

Wanneer hij ergens binnenkwam, vulde hij de ruimte met zijn dominante ver-schijning en zijn sterke persoonlijkheid. Er was weinig plaats voor anderen. De

wereld draaide immers om Wouter Droppers. Mensen gebruikte hij voor zijn net-werk. Thuis was hij de geweldige echtgenoot en leuke vader die zijn kinderen regelmatig meenam naar het plaatselijke pannenkoekenhuis. Het ontbrak het gezin Droppers aan niets. En elke zondag ging hij netjes naar de kerk. Kortom,

een ideaal plaatje. Tot op een dag zijn vader tegen hem zei: ‘Je bent christen: je geeft veel geld weg, je gaat naar de kerk, maar ik weet het niet.

Ben jij wel écht christen?’

CBMC-directeur Wouter Droppers:

“Heel langzaam veranderde mijn hele wereld en was ik God

geworden.”

TEKST: JEANNETTE COPPOOLSEBEELD: DANIËL VAN DE SLUIS

Page 6: Businesscontact nummer 4 - 2014

6

INT

ER

VIE

W

Wie CBMC zegt, zegt Wouter Droppers. Jarenlang was hij het gezicht van de organisatie. Acht jaar geleden kreeg hij de functie van directeur. Niet zozeer omdat hij zich in eerste instantie ‘geroepen’ voelde, maar omdat zijn vrouw Elsbeth de advertentie las en vond dat hij moest solliciteren. Ze dacht: ‘Wouter is een zakenman en heeft een passie voor God. Dat is de perfecte combi-natie voor deze functie.’ Elsbeth kijkt haar man glimla-chend aan: “Maar daar was jij het niet helemaal mee eens, hè, Wouter?” Wouter begint te lachen: “Elsbeth is altijd verantwoordelijk geweest voor belangrijke stap-pen in mijn leven!”

UitvindingIn de sfeervol strak ingerichte woonkamer van huize Droppers vindt ons gesprek plaats. Op tafel staat een schaaltje met wat koekjes en chocola. Daarnaast een aardewerken kannetje met melk en een potje suiker voor in de koffie. Wouter neemt eerst een slok van zijn koffie en begint dan te vertellen: “Toen ik bij CBMC kwam, vroegen ze bij mijn sollicitatiegesprek of ik een bijbeltekst of een teken had gehad. Je kent het wel. Dat had ik natuurlijk allemaal niet gehad. Ik had tegen God gezegd: ‘Ik wil het wel, maar als er een andere directeur beter is, neem dan alsjeblieft die, want ik hoef niet echt.” Glimlachend: “Ik ben toch aangenomen en door de verhalen van mensen ontdekte ik met terugwer-kende kracht: ‘Het zou wel eens kunnen zijn dat ik hier-voor geroepen ben.’ Toen ik kwam, dacht ik: ‘Ik kom voor CBMC’, maar nu denk ik: ‘Nee, God heeft CBMC uitgevonden voor mij!’ Ik heb heel veel mogen leren en ben erg veranderd. Ik heb gezien hoe God werkt. En daar had ik mijn eigen geschiedenis, mijn eigen ver-werking voor nodig.” De klank in zijn stem verandert en het is duidelijk zichtbaar dat wat hij vertelt hem per-soonlijk raakt: “...om mensen verder te kunnen hel-pen.”

Predikant De geschiedenis en verwerking waarover hij het heeft, is bijna niet zonder emotie te vertellen. Dat blijkt wel wanneer de nuchter ogende Wouter begint te vertellen en hij van tijd tot tijd moet stoppen, omdat hij vol schiet. Hij groeide op als jongste zoon van een aanne-mer in de Achterhoek. Op z’n achttiende wilde hij eigenlijk predikant worden, maar dat vond zijn vader niet zo slim. Hij moest eerst maar eens gaan werken en levenservaring opdoen. En dat deed hij. Na de IVA Business School kwam hij terecht in de autowereld. Eerst bij Brezan Automaterialen en later bij Volkswagen & Audi in Oss. In deze jaren maakt hij enorm carrière en is hij de gevierde man met de grote auto en de vlotte babbel. Wouter: “Ik was het mannetje in mijn ogen: veel winst maken, inkomen was geen probleem. Het was een gouden tijd!” Klinkt daar een ‘maar’? “Ik had deze werkgever beloofd te verhuizen en ik gooide het op een akkoord dat ik dat na drie jaar zou doen, áls ik zou blijven. Dus ik kom thuis en Elsbeth is natuurlijk blij dat ik een nieuwe baan had, maar ik vertelde dat we ook moesten verhuizen. Dat zag Elsbeth niet zo zitten, dus ik gaf er een draai aan en zei: ‘Ja, maar dat is pas over drie jaar en als ik het echt naar m’n zin heb.’ Ik was dus bezig met uitstellen en de zaak thuis een beetje te masseren.”

HuwelijkscrisisHet gezin Droppers verhuist uiteindelijk toch naar Oss, waar de vrouw des huizes vervolgens haar draai niet kan vinden. Wouter: “Ik had het zo verkocht aan Elsbeth dat, als we dan in Oss zouden wonen, ik vaker thuis zou zijn: met het eten en ‘s zaterdags. Maar in plaats van dat ik thuis was, ging ik op zaterdag nog even langs de zaak. En ’s avonds kon ik nu ook m’n belangen behartigen en nog even squashen met de een en naar een ondernemersborrel met de ander. En Elsbeth was alleen thuis. Geen vrienden, geen sociaal netwerk, geen sport.” Op den duur krijgt Elsbeth daar genoeg van en meldt ze dat ze teruggaat naar Duiven. Het maakt haar niet uit of Wouter wel of niet meegaat. Liever niet eigenlijk. Ook zijn vader zet grote vraagte-kens bij Wouters christen-zijn. Maar Wouter denkt nog steeds dat het wel meevalt en denkt: ‘Iedereen heeft wel eens slechte tijden.’ Wouter: “Ik interpreteerde alles in eerste instantie als gedrag. Dus ik ging kijken of ik meer thuis kon zijn. Als man ga je praktisch met je lijstje op gedragsniveau kijken wat je moet doen en dat ga je dan doen. Maar toen zei Elsbeth op een gegeven moment tijdens een therapiesessie: ‘Weet je, Wouter, het is zo: als jij thuis komt, dan vult de hele ruimte zich met jouw aanwezigheid. Maar is er ook ruimte voor

INT

ER

VIE

W

“God zei: ‘Nu denk je dat je in mijn konink-

rijk werkt, maar volgens mij ben je nog

steeds je eigen koninkrijk aan het

bouwen.’”

Page 7: Businesscontact nummer 4 - 2014

7

INT

ER

VIE

WIN

TE

RV

IEW

“Ik was het

mannetje in

mijn ogen: veel

winst maken,

inkomen

was geen

probleem.”

Page 8: Businesscontact nummer 4 - 2014

8

INT

ER

VIE

W

natuurlijk als eerste doorheen. Zij dacht ook: ‘Wat hij op z’n werk doet, doet hij nu ook thuis.’ Heel langzaam ver-anderde mijn wereld en was ik God geworden in mijn midden, met mijn eigen ik. En iedereen was een speel-bal in mijn veld.”

Eerste leerschoolNa deze heftige tijd besluit Wouter om theologie te gaan studeren en komt vervolgens CBMC op zijn pad. Ook daar leert hij een aantal levenslessen. “Om maar een voorbeeld te noemen: ik kwam bij CBMC en de opdracht was om het dé christelijke vereniging van Nederland te maken met grote bekendheid, grote uit-straling en veel leden. Het moest gewoon een flamboy-ante, eigentijdse vereniging worden met alle superla-tieven die daarbij horen. Dus ik was een jaar onderweg en ik had al die doelstellingen niet bereikt. En toen zat ik in het klooster en ik maakte me zorgen over hoe ik dit moest uitleggen aan het bestuur. Ik had nog nooit mee-gemaakt dat ik m’n targets niet had gehaald. Dus dat vroeg ik aan God. Ik had een boekje van Dietrich Bonhoeffer meegenomen, dat ging over Psalm 127. Die psalm kende ik wel, maar ik had nooit zo op het tweede vers gelet: ‘Vergeefs is het dat je vroeg opstaat, je laat te ruste legt, je aftobt voor wat brood, maar weet, ik geef het mijn beminden in de slaap.’ Hoe moest ik dit nu ver-staan? Alsof God zei: ‘Ik doe mijn werk wel, waar maak jij je zorgen over?’” Een dag later wordt dit gevoel bevestigd. “God zei: ‘Nu denk je dat je in mijn koninkrijk werkt, maar volgens mij ben je nog steeds je eigen koninkrijk aan het bouwen. Het zijn jouw plannen, jouw aantallen. Het is jouw ambitie, het moet op jouw manier, maar mag ik in mijn eigen koninkrijk, op mijn snelheid en op mijn manier, met mijn plannen, mijn werk doen? En zou jij niet gewoon even wat dimmen, wel je verantwoordelijkheid nemen, maar de rest aan mij overlaten?’ Toen dacht ik: ‘Wauw! Nou, als dat zo is,

mij? Speel ik nog een rol in je leven of draait echt alles om jou en om jouw verlangens?’ Dat was echt een bom die viel. Ik dacht: ‘Wow, wat is er misgegaan?’ En ik rea-liseerde me: ’Dit is niet gedrag, dit ben ik als mens! En zij lijdt daaronder.’ En daar haakte die opmerking van mijn vader ook op in.” Duidelijk zichtbaar geraakt stopt hij even. “Heftigste punt van m’n leven.” En: “Ook het beste punt in m’n leven.” Elsbeth vervolgt: “Het was een vre-selijke tijd, maar het was een gouden zet. Wouter is nu veel gevoeliger geworden.” Wat hij daar zelf van vindt? “Lastig, omdat ik me soms onmachtig voel als er tranen komen en even niet weg kan met dat gevoel.”

PatroonDan vervolgt hij: “Het zakelijk succes en het dieptepunt in mijn huwelijk heb ik nodig gehad om te worden wie ik ben. Het is zo’n standaardpatroon in de zakenwereld. Ik kom zo veel mensen tegen die op gelijke manier dit soort processen meemaken. Misschien met andere voorbeelden, maar het jezelf verliezen in je werk, je eigen ambitie, je eigen succes, dat huwelijken mislopen en dat mensen ideaalbeelden nastreven. En die mensen zijn niet allemaal verkeerd. Het overkomt je gewoon.” “Als je zelf dan zo’n verhaal hebt, dan helpt dat om dich-ter bij die mensen te kunnen komen. Net zoals ik geen notie had van wat er gebeurde in m’n huwelijk, zijn mannen sowieso qua gevoel vaak minder onderlegd. En als je dat dan helder kunt maken in verhalen, schema’s, dan help je daar mensen mee om een stap verder te nemen.” Nadat de bom is gevallen, is het nog een hele zoektocht voor Wouter. Maar radicaal als hij is, gooit hij zijn leven om, want op dezelfde voet voortgaan, is geen optie. “Binnen het bedrijf waar ik werkte, was ook een cultuur van manipulatie ontstaan waar ik natuurlijk zelf aan meewerkte. Ik gebruikte mensen zonder dat ik het door had. Het was niet aanwijsbaar slecht wat ik deed, maar ergens voelde het niet goed en je vrouw prikt daar

Page 9: Businesscontact nummer 4 - 2014

9

INT

ER

VIE

W

“Als we kunnen terugkomen bij gewoon ‘mens ontmoet mens’, dan wordt het koninkrijk van

God gebouwd.”

Wouter Droppers (50) is de afgelopen acht jaar directeur geweest van CBMC. Vanaf 1 januari 2015 gaat hij werken voor de missio-naire organisatie Europartners. Zijn passie van de afgelopen jaren zet hij daar voort: zakenmen-sen bereiken met het evangelie middels training en coaching. Hij is getrouwd met Elsbeth en samen hebben zij een zoon en een dochter.

dan moet ik anders in m’n missie gaan staan.’” Na zijn retraite deelt hij zijn ervaringen met het bestuur. ”Ik zei tegen hen: ‘We hebben dit en dit allemaal als targets, dat en dat allemaal als aantallen, maar misschien meet God wel heel anders.’” Tot Wouters verbazing is het bestuur het met hem eens en grote evenementen wor-den geschrapt, budgetten en personeelsaantallen gehalveerd. En in de verhalen die men daarna hoort, komen meer mensen tot geloof dan ooit tevoren! Wouter vervolgt lachend: “En toen brak de crisis uit en ik moest terugdenken aan het klooster waar God tegen me zei: ‘Ik doe het op mijn manier! Jullie doen veel min-der, maar Ik geef het mijn beminden in de slaap.’ Toen dacht ik: ’Dit is Gods manier van werken: héél anders! Minder doen met minder mensen en toch meer mensen die tot geloof komen. En geen gezeik over materiële goederen of geld op het moment dat de crisis uitbreekt en de hele wereld in paniek is. Zo werkt God dus: onvoorspelbaar anders. Nou, dat zijn levenslessen die je meeneemt.”

VoorbeeldWouter heeft een heel duidelijke passie voor God en een rotsvast vertrouwen in hem. Heeft hij ook een mens als

voorbeeld of inspiratiebron? Hij denkt even na en zegt dan: “Bisschop Tutu. Ik vind het heel bijzonder hoe er in het Afrika van de omwenteling geen afrekening heeft plaatsgevonden tussen blank en zwart. Hoe hij vanuit zijn overtuiging heeft gezegd: ‘Dit mag niet gebeuren. We hebben een andere God, een God die vergeeft, een God die genadig is.’” Weer is hij zichtbaar geroerd. Waarom? Elsbeth tegen Wouter: “Als God ter sprake komt, dan raakt dat jou altijd, hè?” Wouter haakt in: “Ja, die genade en die vergeving en verzoening van God. Dat heeft Tutu ergens gevonden.” “En jij kennelijk ook?”, vraagt ze. “Ja, tuurlijk! En dat verbindt ons.”

Kloppend hart“Je vroeg me na te denken over een voorwerp dat iets over mij zegt. Dat is een kloppend hart, want ik geloof dat het altijd om mensen gaat. Ik ben helemaal niet meer geïnteresseerd in instituten, missies of verenigin-gen. Heb mensen lief, leef daarin je leven uit en deel dat leven met elkaar. Dat is hoe het leven is bedoeld. Als we kunnen terugkomen bij gewoon ‘mens ontmoet mens’, dan wordt het koninkrijk van God gebouwd. Het gaat bij CBMC niet om wat je gaat doen en wat je gaat presteren, maar om wie je bent. En ik denk dat God daar ergens in dat geheim wil wonen. Dus dadelijk ga ik naar Europartners (zie kader, red.) en wat ga ik daar doen? Mensen coachen en begeleiden, met hen meelopen en mensen aan elkaar verbinden.”

Wouter heeft nog wel een wens voor CBMC. “Dat men-sen zullen uitstappen en over Jezus willen vertellen. En zichzelf durven bevragen wie ze zijn en beseffen dat we daarbij niet voor God aan het werk zijn, maar waar God door ons aan het werk is.”

Page 10: Businesscontact nummer 4 - 2014

10

AC

TU

EE

L

Op maandag 20 oktober 2014, een mooie zonnige dag, begonnen wij aan onze stiltedagen. We werden hartelijk ontvangen met een lekker kopje koffie, nadat we ons gesetteld hadden in onze kamers begon onze echte retraite met een eucharistieviering in de kapel van het klooster. Dat was een mooie, rust-gevende en vooral eerbiedige dienst, na de dienst kregen we een heerlijk driegangen diner.

DoelDaarna kon ieder voor zich aan de slag met het doel waarvoor we gekomen waren. De een kwam om rust te vinden, de ander om haar positie in haar huwelijk te bepalen, weer een ander wilde God en de Bijbel beter leren kennen. En zo had ieder haar eigen doel. Wij gin-gen eerst wandelen, de omgeving is prachtig! Het huis ligt in een mooi park en aan de vecht. Na heerlijk uitge-waaid zijn gingen ook wij in de stilte.

Half zes was er een leesdienst ook dat was mooi om mee te maken, het zingen van de nonnen is mooi om naar te luisteren. Het stiltemoment in de dienst is echt heel bijzonder. Je kunt alles bij God neerleggen; zo voelt het ook echt. Daarna een rijke broodmaaltijd. Na het eten nog even wandelen en daarna weer de stilte in.

Om half negen ’s avonds kwamen we bij elkaar, om als je wilde ervaringen te delen. Anneke Suk vertelde over het Bijbelgedeelte waarin Henoch wandelde met God.Mooi is dat, dat God zo met je wil wandelen.

WandelenNa een goede nachtrust begon de morgen al vroeg: half zeven opstaan, douchen en om half acht een dienst in de kapel. Ook toen weer ervoer ik de rust en vooral eer-bied en ontzag voor God. Na de dienst een heerlijk ont-bijt en daarna... ja hoor: eerst even wandelen. Zo heb-ben wij deze dagen veel gewandeld, veel samen gedeeld en hebben we vooral tijd met God doorgebracht. Hij is in deze dagen dichtbij gekomen en heeft ieder van ons laten zien wat zijn doel voor ons is.

Ik heb ervaren dat de stiltedagen goed waren, God in rust zoeken en antwoord vinden is heel bijzonder. Het volgen van de diensten in het klooster is zeker de moeite waard, het geeft structuur en ritme aan je dag en het zet je aan het denken. Ook voor jou zit er iets in de diensten. Er op terugkijkend waren het bijzondere dagen van rust en van het vinden van antwoorden.

En... veel wandelen. Alleen? Nee samen, samen met God, net als Henoch!

Wandelen met God

TEKST: JEANNETTE SCHOLTENDEELNEMER VROUWENRETRAITE

Ik heb ervaren dat de stiltedagen goed waren, God in rust zoeken en antwoord vinden

is heel bijzonder.

Page 11: Businesscontact nummer 4 - 2014

AC

TU

EE

L

Je bent van harte uitgenodigd voor de landelijke nieuw-jaarsbijeenkomst! Gert-Jan Huisman komt spreken over het thema: waarden in onze economie. Gert-Jan is voor-malig bestuursvoorzitter van CENTROTEC, sustainable AG. Momenteel mede-eigenaar van een investeringsmaat-schappij voor het MKB.

Woensdag 14 januari 2015

Landelijke nieuwjaarsbijeenkomst

Them

a: w

aard

en in

onz

e ec

onom

ie

Elis

e M

anna

h

Gert

-Jan

Hui

sman

Muzikale omlijsting door Elise Mannah

Programma:16.00 uur – inloop en ontmoeting16.45 uur – plenair gedeelte18.15 uur – receptie/borrel19.00 uur – diner (optioneel)

Locatie: Bilderberg Hoevelaken

Aanmelden: cbmcinside.nl/activiteiten

Page 12: Businesscontact nummer 4 - 2014

12

AD

VE

RT

OR

IAL

VERZEKERINGEN * HYPOTHEKEN * FINANCIERINGEN * SPAREN Vrijblijvend advies

Jager Assurantiën B.V.

Vestiging Westerhaar Vriezenveen Hoofdweg 152a Oosteinde 15 Telefoon (0546) 65 96 51 (0546) 56 92 94 E-mail [email protected] [email protected] Website www.jagerassurantien.nl

ADVERTENTIES

www.2ebedrijf.nl

Rotterdam, Feb 11th – Feb 14th, 2015

IDENTITY & CALLING Personal, professional and within our current era

CONFERENCE EUROPARTNERS 2015

GET CONNECTEDGET INSPIREDGET TRAINED

friendship resources

personal development encouragement

relationshipconnecting

De Europartners Conferentie is een ontmoe-tingsplaats waar internationale vriend-schappen gevierd worden en waar bemoe-digd wordt. Een uitstekende plek om ideeën uit te wisselen, getraind te worden en kennis te maken met nieuwe tools. Uiteraard ben je de hele conferentie welkom!

Op donderdagavond 12 februari is er speci-ale meet & greet-avond voor Nederlandse zakenmensen. Een avond waarop je op een ontspannen manier kennis kunt maken met Europese collega’s en met een bijzonder getuigenis van een Nederlandse zakenman.

Door de avond laagdrempelig in te richten, is deze bij uitstek geschikt om ook niet-christe-lijke collega’s en contacten mee naartoe te nemen. Van harte aanbevolen!

Meer weten? www.europartners.org

Page 13: Businesscontact nummer 4 - 2014

13

BE

ST

UU

R

CBMC wil levens-veranderend zijn

We verwelkomen de volgende nieuwe leden:

Wouter Timmer • Hardinxveld GiessendamHenk Verbree • HarenJan Marck • Nieuwerkerk a/d IJsselMartin Heinhuis • NijverdalJohn Maasland • BergschenhoekJohan Lindhout • MoerkapelleJohn Vandermeer • WoerdenWim van der Plas • KatwijkCarly Schep • MontfoortMenna de Jager-Wesselius • HoutenWillem Peter Ouwehand • Katwijk

Kortgeleden waren we als bestuur op bezoek bij RTT (Ronde Tafel Team) Friesland. We vergaderden bij ons medebestuurslid uit Friesland, Klaas Zijlstra, en werden tevens uitgenodigd om een bijeen-komst van RTT Friesland bij te wonen. Verschillende gezichten waren nieuw voor mij. Mooi om te zien hoe RTT Friesland een eigen invulling geeft aan de bijeenkomsten. Nog mooier is om te horen hoe God ook onder deze mannen bezig is. Hoe deze mannen vertellen hoe ze door God gegrepen zijn, hoe hun leven was en nu is. Een ieder met zijn unieke verhaal, maar allen met één kern: hun leven is veranderd.

In september werd de World Convention in Orlando gehouden. Ik had het voorrecht om hierbij te kunnen zijn. Mannen en vrouwen van over heel de wereld waren onder de CBMC-vlag bij elkaar. Mensen uit Zuid-Korea vertelden wat CBMC daar betekent, en ook vanuit verschillende Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen deelden mannen en vrouwen wat CBMC-teams voor hen betekenden. Er was een heel bijzonder getuigenis, dat ik slechts beknopt kan beschrijven. Een man, die geweldig succesvol was bij een groot inter-nationaal bedrijf, raakte betrokken bij een kartelschandaal. Op aan-dringen van zijn vrouw heeft hij zichzelf aangegeven en moest hij voor dit kartel tien jaar de gevangenis in. Zijn leven werd compleet op z’n kop gezet, maar hij werd in de kraag gegrepen door God. Hij vertelde dat de jaren in de gevangenis tot de beste van zijn leven behoorden. Hij kon daar aan zijn medegevangenen vertellen over Jezus en de blijde boodschap. Zijn vrouw, die christen was, bleef hem trouw ondanks de jaren in de gevangenis. Zij kreeg een andere man terug. Zijn leven was veranderd.

We staan als bestuur voor flinke uitdagingen. Ook dit jaar is de begro-ting nog niet sluitend. Tegelijkertijd heeft God nog steeds voorzien en werd elk jaar positief afgesloten. Het CBMC-kantoor in Putten werd de afgelopen jaren kleiner en efficiënter. Maar ook zien we de inkomsten-stroom van CBMC elk jaar een stukje afnemen. Wat betekent dit voor

HENK VAN DEN BERGPENNINGMEESTER CBMC NEDERLAND

de vereniging CBMC? Wat betekent dit voor ons als leden, de activiteiten en koers van CBMC?

Vragen waar we uw gebed voor nodig hebben, om de antwoorden met wijs-heid en vertrouwen in te vullen. Dit alles om met onze teams, BusinessAlpha’s en andere mooie activiteiten door het hele land Jezus te vinden, te volgen en te ver-kondigen, omdat God onze levens wil veranderen!

De laatste tijd denken we veel na over CBMC en over haar toekomst. Onze missie ‘Jezus vinden, volgen en verkondigen’ wordt steeds weer bevestigd in de verhalen die ik hoor en verneem in het hele land en daarbuiten.

Meer weten? www.europartners.org

Page 14: Businesscontact nummer 4 - 2014

14

www.promissie.nl

Raad en daad bij complexe vraagstukken. Vertrouwenspersoon voor ondernemers, DGA’s, overdragers, opvolgers en onder-nemende families. Advies, klankbord, procesbegeleiding en leerplatform voor MKB en familiebedrijf. Hart voor de zaak en mensen met elkaar verbinden.

• familiebedrijf• ondernemersadvies• waardebepaling• aankoop/verkoop• bedrijfsoverdracht

ProMissie gelooft in duurzame relaties

V2adv_alg_165x61.indd 2 03-04-14 11:05

rondw eg 13 8091 x a w ezep [038] 444 62 44

em ail:info@k rcaccou n tan t s.n l

t

w w w.k rcaccou n tan t s.n l

Page 15: Businesscontact nummer 4 - 2014

15

CO

LU

MN

Op mijn scherm zag ik zo’n vijftien kinderen liggen. Ik schat in dat ze een jaar of acht waren. Ze lagen op de grond. Sommigen met open ogen en anderen met nog maar één oog. Verminkt, bebloed, duide-lijk vermoord. Op een gruwelijke wijze. In een reflex wilde ik gelijk wegklikken. Soms is het goed om even stil te staan bij nood in de wereld, maar niet op een onverwacht moment zoals dit. Ik sprak mij-zelf toe: ‘Kijk nou eens goed. Dit is gewoon echt. Dit is de wereld waarin we op dit moment leven. Even een paar uurtjes vliegen en ik ben op die plek. Het is bijzonder dat ik daar niet ben geboren. Het hadden ook mijn kinderen kunnen zijn.’

Gisterenavond keek ik tv en er kwamen binnen twintig minuten drie enorme rampen in beeld. Alle drie met een oproep om toch echt in actie te komen. Moeders die sterven bij de geboorte van hun kind, oorlogsslachtoffers en ebola. Nog meer nieuws. Libanon is een tijd-bom, ontwricht door armoede, geweld en een enorme stroom met vluchtelingen. Getraumatiseerde kinderen in Syrië. Een moeder van zes kinderen werd vermoord, omdat zij weigerde zich te bekeren tot de islam. Ze moest een boete van tweehonderd dollar betalen, maar dat kon ze niet. Ze weigerde haar geloof op te geven en werd met drie kogels in haar gezicht gedood, terwijl haar jongste kind nog bij haar op schoot zat. Nog dit jaar sterven 50.000 kinderen van de honger.

En ik? Ik moet opschieten, want ik moet zo naar de kapper. Heerlijk. Zal ik er wel of niet een ander model in laten knippen? Daarna zit ik lekker warm op de bank, volledig tevreden. Met een gestylde coup en warme thee kijk ik naar een knapperend vuurtje in de houtkachel… Een ander brandje…

En nu verwacht u zeker een oplossing van mij? Omdat een column toch meestal een rond verhaal is, waarbij het begin iets met het einde te maken moet hebben? Dat zijn immers de regels. Maar vandaag even niet. Vandaag laat ik regels los. Ik laat alles vallen. Ga geen oproep doen om toch maar meer te geven, vraag niet om in actie te komen. Misschien moeten we ons druk blijven maken om onze haar-kleur of over de autokeuze die dit jaar gemaakt moet worden. Of beter, laten we nachten wakker gaan liggen van gemiste kansen, ver-minderde winst en te veel werk in onze agenda. Misschien moeten we dat vooral maar gewoon blijven doen, dan weten we in ieder geval zeker dat die zielige mensen ver weg, heel ver weg blijven.

Ik klik op mijn Facebookpagina wat vriendschapsverzoeken aan en, zonder er ver-der veel bij na te denken, klik ik op een naam. Een afschuwelijke foto verschijnt op mijn scherm. Zo’n foto die je niet zo maar wilt zien. Een beeld waarvan je direct weet: ‘Dit ga ik nooit meer vergeten.’ Ik zat enigszins gedachteloos achter mijn computer, maar ik kan je zeggen: per direct was ik wakker. Heel wakker.

De wereld brandt -bij ons brandt het haardvuur

WILMA VEEN WWW.WILMAVEEN.NL

Page 16: Businesscontact nummer 4 - 2014

BE

DR

IJVIG

16

Page 17: Businesscontact nummer 4 - 2014

17

Bedrijfsvoering wordt steeds uitdagender en com-plexer. De 21e eeuw stelt hoge eisen aan leiderschap. Leiders moeten hun organisatie transformeren naar een duurzame groeikrachtige organisatie die langdurig fit, efficiënt en gezond blijft. Maar hoe doe je dat?

Groeikrachtige organisatiesEr is behoefte aan groei. Eerlijke, inspirerende en duurzame groei. Dit is moge-lijk door het volledig benutten van de aanwezige groeikracht binnen een orga-nisatie. Maar wat is groeikracht? Veel organisaties zoeken primair naar continuïteit. Daarvoor moet het statische deel van de organisatie op orde zijn: het bedrijfs-model klopt, producten of diensten sluiten aan bij de klantwensen en syste-men zijn op orde. Dat is echter maar 30% van de potentiële groeikracht van de organisatie. De

BE

DR

IJV

IGTEKST: KLAAS-JAN BARNEVELD

BEELD: GANIQ

Groeikrachtige organisaties

&duurzame groei

Page 18: Businesscontact nummer 4 - 2014

18

overige 70% zit in het dynamische deel van een organi-satie. Dit noemen wij de werkelijke groeikracht. Mensen vormen en bepalen dit dynamische deel.

Voor het duurzaam groeikrachtig maken van mensen en organisaties is een holistische benadering noodzake-lijk, waarbij zowel de mens als de organisatie aan bod komt.

Dit zou kunnen door te kijken naar acht kwaliteitsken-merken. De basis van de kenmerken ligt in wetenschap-pelijk onderzoek dat Dr. Christian A. Schwarz (oprichter van Natural Church Development NCD) wereldwijd uit-voerde bij circa 60.000 christelijke instellingen. Het moest inzicht bieden in de reden van groei of geen groei. We kunnen deze kwaliteitskenmerken (meetpun-ten) naar het bedrijfsleven vertalen.

Regenton principeCruciaal in deze visie is het onderling verbinden van de acht kwaliteitsmerken. Afzonderlijk benaderen heeft geen of weinig effect. Die onderlinge verbinding wordt duidelijk in de metafoor van de regenton. Deze regenton die is opgebouwd uit acht duigen. De laagste duig bepaalt de hoogte van het water in de ton. Daarmee is meteen zichtbaar dat de laagste duig (de laagste score) ook meteen het maximale waterniveau is van de overige kwaliteitskenmerken. De acht kwaliteitskenmerken zijn:

1. Inspirerende visieEen organisatie kan niet zonder visie. Een helder beeld van de toekomst zorgt ervoor dat iedereen in de organi-satie doelgericht werkt. Werknemers raken geïnspi-reerd als ze verbonden zijn met het grotere doel van hun

werk. Beleving staat hier centraal: vuur en enthousi-asme zijn in dit geval nog belangrijker dan de inhoud van de visie zelf. Een visie verbindt mensen met elkaar en met de organi-satie. Wanneer mensen zich verbonden voelen en daar-door gemotiveerd zijn, is de introductie van methodes makkelijker.

Visie is de onzichtbare kracht achter het functioneren van een organisatie. Eenmalig definiëren van een visie levert geen resultaat op. De visie moet leven binnen de organisatie en wordt overgedragen via inspirerende bij-eenkomsten en individuele momenten. Werknemers verbinden zich met de organisatorische visie, doelen en praktijk. Inspiratie ontstaat op vele manieren. Denk aan spee-ches, trainingen, klantenbezoeken en vieren van suc-cessen. Een leider inspireert ook werknemers met gerichte, persoonlijke aandacht. Inspireren kan op veel manieren. Wees creatief! Zorg wel dat de inspiratie werk gerelateerd is en dat mensen de initiatieven daad-werkelijk als inspirerend ervaren. Houd in de gaten wat werkt en wat niet. En bedenk: wat voor de een werkt, werkt niet noodzakelijk voor iedereen.

2. Gedeelde waardenNaast een gemeenschappelijk doel zijn gedeelde waar-den en overtuigingen cruciaal voor een organisatie. Ze vormen het fundament van gedrag en hebben veel invloed op het doen en laten va mensen. Waarde gedre-ven organisaties nemen beslissingen op basis van fun-damentele organisatorische waarden, zelfs in moeilijke tijden. Het delen en ervaren van gemeenschappelijke waarden verbindt mensen en daarmee boeken bedrij-ven exceptionele resultaten. Betrek werknemers in beslissingen en wees transpa-rant. Moedig persoonlijke ontwikkeling aan via oplei-dingen en talentgerichte werkzaamheden.

3. Groeikrachtig leiderschapGroeikrachtig leiderschap of ‘empowering leadership’ stimuleert de groei bij anderen. Groeikrachtige leiders begrijpen de kunst van begeleiden, ondersteunen en

BE

DR

IJVIG

Vuur en enthousiasme zijn belangrijker dan de inhoud van de visie zelf

Page 19: Businesscontact nummer 4 - 2014

19

De ‘regenton’-kwaliteitsken-merken zijn:

1. Inspirerende visie2. Gedeelde waarden3. Groeikrachtig leiderschap4. Talentgericht werk5. Holistische teams6. Effectieve structuren 7. Klant- en maatschappij-

gerichte service 8. Verbindende relaties

inspireren. Ze creëren relationele ruimte waarin men-sen zichzelf ontdekken en ontwikkelen. Een leider ziet het grote geheel en de waarde van de werknemers. Hij moedigt werknemers aan voor zichzelf te denken, zelfs als ze hierdoor een andere richting kiezen dan de leider. Belangrijk doel is het ontwikkelen van nieuwe leiders. 4. Talentgericht werken Een goede toepassing van talentgericht werken levert organisaties veel op. Als mensen werken op basis van hun talenten, functioneren ze vanuit hun krachten en sporen ze zichzelf aan. Pas een functieomschrijving aan op mensen en zoek geen werknemers bij een functieom-schrijving. Als mensen werk doen dat bij ze past, krijgen ze energie. Werknemers zijn over het algemeen het gelukkigst als ze zichzelf kunnen zijn. Dat kan als ze leven en werken in overeenstemming met hun talenten. Gelukkige mensen werken harder en dragen bij een natuurlijk groeiende organisatie. Ze verzetten meer arbeid en zijn minder vaak ziek.

5. Holistische teamsWederzijdse verbondenheid, relaties en diversiteit staan centraal in holistische teams. Hoe is een team verbon-den met zichzelf en het grote geheel? Hoe functioneert het in relatie tot de totale organisatie en haar omge-ving? Als mensen met verschillende talenten en teams van verschillende afdelingen samenwerken, leren ze veel van elkaar. De grootte van het team is hierin ook belangrijk: mensen voelen zich sneller thuis in een klein team omdat ze dan makkelijker relaties ontwikkelen. Een gezond team werkt intensief samen en lost proble-men zelf op. Investeren in goede onderlinge relaties is daarom belangrijk.

6. Effectieve structurenStructuren zijn geen doel op zich, maar een middel tot een doel. Goede structuren helpen mensen bij het berei-ken van doelen. Ze dragen bij aan het behalen van de bedrijfsvisie. Slecht toepassen van structuren en syste-men geeft medewerkers echter het gevoel dat ze vrij-heid kwijtraken. Ze voelen zich dan gelimiteerd en gebonden. Passie en intrinsieke motivatie ebben weg en mensen verliezen hun gevoel van eigenaarschap. Aan de andere kant leveren structuren en systemen een

BE

DR

IJV

IG

Kijk voor uitleg en een animatie op: vimeo.com/97091365

Page 20: Businesscontact nummer 4 - 2014

De Hoop

De Hoop Gra� sch CentrumPerfecte kwaliteit, van ontwerp tot en met verzending

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Leerwerkbedrijf voor GGZ cliënten van De Hoop

Milieubewust drukwerk

Provincialeweg 86 3329 KP Dordrecht

Telefoon 078 - 6111 333 Fax 078 - 6111 334

gra� [email protected] www.dehoopgra� schcentrum.nl

Beter drukwerk van ontwerp tot verzending

SCHUITEMANA C C O U N TA N T S & A D V I S E U R S

www.schuiteman.com

AccountancyFiscale dienstverleningHRMCorporate Consultancy

WWW.KLAAS-ZIJLSTRA.NL

Releva is onderdeel van TimHamoen bv en VABU MKB

Adviseurs in Pensioen en Verzuim

kundig en bij u in de buurt

Vestiging UrkWijk 8-318321 GC Urk

PostadresPostbus 500209200 LA Drachten

T: 0512-570250IBAN: NL86ABNA0544397932BTW: NL8535.24.579.B01

E: [email protected] 12015713KvK 59493127

Page 21: Businesscontact nummer 4 - 2014

21

grote bijdrage aan continue kwaliteit en beperken ze risico’s. Het creëren van structuren is een voordurende, dynamische zoektocht. Het draait om het vinden van de juiste balans tussen vrijheid en noodzakelijke kaders. Een effectieve structuur zorgt voor een minimale omge-vingsweerstand. Hierbij spelen de specifieke situaties, de specifieke mensen, en de specifieke doelen een grote rol.

7. Klant- en maatschappijgerichte serviceHet bestaansrecht van een organisatie hangt af van de waarde die ze genereert voor klanten en omgeving. Medewerkers moeten als uitgangspunt hebben dat alles wat in een organisatie gebeurt, waarde voor een klant heeft. Ook maatschappelijke betrokkenheid en milieubewust handelen is belangrijk. Een bedrijf gebruikt de bronnen in haar omgeving en moet daar-mee verantwoordelijk omgaan: duurzame waarde teruggeven aan de maatschappij.

8. Verbindende relatiesEen organisatie bestaat uit meerdere mensen. Waar mensen samenwerken is sprake van een relatie. Hoe beter die relatie, hoe beter de resultaten die de groep bereikt. Verbindende relaties vormen de basis van sterke groei. Goede relaties en samenwerking leveren een organisatie meer op dan de best denkbare marke-ting. Relaties moeten echt zijn, zowel binnen als buiten de organisatie. Niet alleen met klanten, maar ook met leveranciers en andere partijen.

Circulaire bedrijfsmodellenNaast organisatorische uitdagingen zijn er volop uitda-gingen voor de manier waarop we met elkaar de aarde (over)belasten. We schieten als rentmeesters helaas op veel fronten tekort. Een uitdaging die vraagt om actie en transformatie. Groeikrachtige organisaties kunnen het verschil maken. We moeten uit de fase komen waarbij we meer gebrui-ken dan we krijgen. Werken vanuit circulaire bedrijfs-modellen is daarvoor een belangrijke oplossing. Dat kan op twee manieren: door werkelijke 100% recycling (product hergebruiken tot zelfde product) of door dat-gene wat we op bio-basis uit de natuur winnen, terug te brengen in de biologische cirkel.

Wie zich verbonden voelt met anderen,

met de rest van de wereld,

denkt en handelt duurzamer

BE

DR

IJV

IG

Klaas-Jan Barneveld is werkzaam bij GaniQ, organisatieadviseurs voor duurzame groei. Ganiq gelooft in de kracht van verbindingen en de duurzame groei die daaruit voorkomt.

Voor meer informatie: www.ganiq.com

21

Page 22: Businesscontact nummer 4 - 2014

22

In deze rubriek komen lokale CBMC–teams aan het woord die vertellen hoe zij de missie en kern-waarden van CBMC gestalte geven.

We hopen hiermee andere teams te inspireren en samen te werken aan een goede invulling van de CBMC missie:Zakenmensen helpen om Jezus Christus te Vinden, te Volgen en te Verkondigen.

De kernwaarden van CBMC zijn evangelisatie en discipelschap door:• Gebed • Toepassen van

Bijbelse principes• Leven uit een intieme

omgang met Jezus Christus

• Het aannemen van een dienende hou-ding

• Het ontwikkelen van leiderschap en team-building

Team Woerden draait nog maar ruim een jaar. Maart 2013 ging de groep in prille vorm van start. Gunnar Matse en John Vandermeer namen het initiatief vanwege de behoefte aan een klank-bord. Gunnar was lid van CBMC, John niet. Maar John was wel op zoek naar een groep om zijn christen-zijn te kunnen aanscherpen.

“Een groep in de kerk is mooi, maar een ondernemersgroep zoals een CBMC-team heeft voor mij beslist een meerwaarde. Door gesprekken met meerdere ondernemers werd duidelijk dat die behoefte bij veel meer ondernemers in Woerden leefde. In overleg met Wouter Droppers, directeur CBMC Nederland, zijn we met uitnodigen begon-nen en ging deze groep van start.”

Gods betrokkenheid in zakenTeam Woerden bestaat nu uit een vrij constante groep van zeven leden. “Inmiddels een hechte groep”, vindt Sjaak de Koning. “Als je ziet hoe vertrouwd we met elkaar zijn geworden, waar we samen voor bidden en welke verhoring we daarop hebben ervaren, hebben we echt gezien dat God leeft en regeert in het ondernemen.” John: “Doordat we als ondernemers op deze manier elkaar beter leerden kennen en onze zorgen gingen delen, ontdekten we de betrokken-heid van God in onze bedrijven. Dat heeft ons veel gedaan. Het heeft ons geestelijke groei gegeven in het kunnen ondersteunen van elkaar.”

Carrière met God In het bedrijfspand van Revikon van Sjaak de Koning komt het team iedere donderdagmorgen van 7.15 tot 8.15 uur bij elkaar. “We behan-delen het boekje Carrière met God en hebben geregeld een intervisie ertussendoor”, vertelt John Hoogendoorn. “We hebben nog weinig contact met de andere teams in de regio of met het landelijke

Team uitgelicht

Behoefte aan klankbord zorgde voor nieuw team

TEKST EN BEELD: GERARD M. BIJKERK

CB

MC

-T

EA

M

Page 23: Businesscontact nummer 4 - 2014

23

netwerk van CBMC.” Gunnar: “Dat zal allemaal nog wel verder ontwikkelen. Zelf heb ik afgelopen jaar het CBMC Najaarsweekend bezocht met mijn vrouw en jongste zoon. Verder onderhouden we contact met Droppers over de voortgang van het team.”

Gods grootheid zien “Wat ons het meest motiveert is hoe de onderlinge opbouw door de openheid in de groep werkt. Daardoor kijken we anders naar bepaalde zaken. De diversiteit in achtergronden en benadering werkt daarbij echt ver-diepend, zodat we ontdekken hoe groot Gods groot-heid is, ook door andere mensen heen. Daarbij zijn we gericht op het samen zoeken naar Gods doel in ons leven en onze verantwoordelijkheden in de dagelijkse business.”

Jezus volgen John: “Eigenlijk kun je zeggen dat van de doelstelling van CBMC - Jezus vinden, volgen en verkondigen - momenteel vooral het volgen het meest aan de orde is in ons team. We zijn allemaal christen en zijn nog zo bezig met onderlinge groei dat we nu nog niets aan promotie doen. We draaien daarom ook nog geen BusinessAlpha. Zodra je daarmee begint, gaan er andere processen werken waar je je als team goed op moet kunnen voorbereiden.”

AngstSjaak: “Het is belangrijk een vertrouwensband met de teamleden op te bouwen. Daardoor kun je ook de min-der succesvolle kanten uit het leven bespreken in een veilige omgeving.” John: “Zoals vanmorgen, toen we de actie van Abraham bespraken die tijdens de hongers-nood naar Egypte uitweek. Als ondernemer vind je dat een goede actie. Toch geeft hij daarbij zijn vrouw Sara de opdracht zich als zijn zus uit te geven, uit eigen lijfbe-houd. Dat leidt uiteindelijk tot een zeer beschamende vertoning, als de waarheid bekend wordt. Hoewel van Abraham geschreven wordt dat hij een altaar bouwt om in contact met God te leven, lezen we juist in dit gedeelte niet over gebed. Een veeg teken. Ieder uit ons team kwam met voorbeelden hoe spannend het kan zijn in het ondernemen en hoe het gebed er dan gemakkelijk bij kan inschieten. Het omgaan met angst speelt in een crisis een grote rol. Zowel wonderlijke uitkomsten als teleurstellingen werden gedeeld.” Gunnar: “Daar heb je wat aan als ondernemer: zoek je identiteit in Christus.”

“De diversiteit in achtergronden werkt

echt verdiepend”

ACHTER: GUNNAR MATSE, LUDWIG MATSE, KOOS VAN BEMMEL.VOOR: SJAAK DE KONING, JOHN VANDERMEER, JOHN HOOGENDOORN, DICK VERBURG.

WOERDEN

CB

MC

-T

EA

M

Page 24: Businesscontact nummer 4 - 2014

24

ME

NS

EN

Twee relatiezoekers die terug willen naar

de ‘bron’

Kees Lugten en Wim Harrijvan:

Page 25: Businesscontact nummer 4 - 2014

25

INT

ER

VIE

W

Beide heren groeiden op in de kerkbanken. De een zat er vrijwillig. De ander ‘moest’. Het duo Kees Lugten en Wim Harrijvan. Voor Kees was de kerkgang een zoektocht naar het hogere. Voor Wim was het meer gedrag, want het hoorde er immers bij. Twee totaal verschillende mannen uit Soest, met een andere achter-grond en een ander verhaal, samengebracht in de BusinessAlpha van Soest. Wat hen vandaag de dag samenbindt, is hun passie voor God en hun passie voor zaken-mensen.

TEKST: JEANNETTE COPPOOLSEBEELD: DANIËL VAN DE SLUIS

ME

NS

EN

ME

NS

EN

Page 26: Businesscontact nummer 4 - 2014

26

ME

NS

EN

KwetsbaarIn tegenstelling tot Kees had Wim geen keuze wat betreft kerkgang. Het gezin Harrijvan ging elke zondag naar de kerk, dus Wim ging mee. Hij studeerde werktuigbouw-kunde in Delft en was in die tijd vooral druk bezig met bier drinken en de gevierde jongen zijn. Wim confor-meerde zich van buiten jarenlang aan de groep of de kerk, maar van binnen kwijnde hij langzaam weg, want bij deze levensstijl hoorde bepaald gedrag: hij moest rus-tig en beheerst zijn en gericht op prestaties. Wim: “Maar eigenlijk ben ik een enorm gevoelsmens. Ik heb heel sterke emoties. Ik kan heel heftig geraakt zijn, of heel hef-tig nerveus of heel heftig boos. En als je dat allemaal van-uit die beheersing moet benaderen… Aan de buitenkant kon ik me wel conformeren, maar aan de binnenkant wist ik het op den duur niet meer.” Dan, als zijn vrouw zwanger wordt van hun eerste zoon, komt er een radicale ommekeer. Een lange kwetsbare weg volgt, die hem uit-eindelijk dichter bij zichzelf brengt en dichter bij God. Wim zoekt hulp bij een therapeut om zichzelf opnieuw te ontdekken. Glimlachend vertelt hij: “Er is geen bom gebarsten, maar met een zacht rokende handrem ben ik op den duur uit mijn laatste technische baan gestapt”, zegt hij met een gebaar alsof hij aan een handrem trekt. “Ik was businessconsultant en ik weet het nog goed”, lacht hij luid: “Pakkie aan en een grote leasebak; schitte-rend was dat! In datzelfde pak en met diezelfde auto reed ik om de week naar een therapeut - zonder dat mijn col-lega’s van toen dat wisten - om drie kwartier te voelen en te janken, mezelf te zijn. Na elk gesprek moest wel de knop weer om en scheurde ik in mijn leasebak weer weg door de weilanden. Zo ging dat toen.” Hij verstilt wat. “Van huis uit heb ik nooit geleerd hoe je een relatie hebt vanuit je hart. Ik had wel een grote vriendenclub. Dan gingen we kamperen en dronken we een biertje, maar echt dingen aan elkaar toevertrouwen… Die therapeut haalde alle taboes omver en bracht me in m’n gevoel.”

In de de jaren ‘30-woning van Kees Lugten worden we hartelijk ontvangen. Onze gastheer, gehuld in een don-kerblauw ribfluwelen colbert, maakt in eerste instantie een wat formele indruk. Terwijl we de woonkamer betre-den, ontmoeten we de meer extraverte Wim Harrijvan. Beide heren zijn allereerst wat afwachtend. Echter na een kop koffie en onze fotosessie in de prachtig groene tuin, is het ijs gebroken.

OnbevattelijkWanneer je Kees ontmoet, hoor je een consciëntieuze man praten en proef je diepgang in zijn woorden. Wim over Kees: “Kees duidt dingen met woorden en als je een laag dieper gaat, zit daar een man van overgave die heel gepassioneerd kan zijn. Daar voel ik een stukje verbin-ding met zijn hart.” Kees’ interesse in het hogere begon al vroeg. Hij groeide op in Dordrecht in een gezin waar hij de keuze had om wel of niet naar de kerk te gaan. Zijn moe-der ging niet, maar zijn vader wel en Kees koos ervoor om met hem mee te gaan. Tijdens zijn studietijd in Delft ver-diepte deze interesse nog meer. Hij studeerde energie-techniek en kwam erachter dat de wereld beperkt was. Zijn conclusie was: er moet een hogere macht zijn. Kees: “We zijn heel beperkt bevattelijk. We kunnen niet alles begrijpen en dat heeft me altijd al geboeid. In de wis-kunde kun je tot het oneindige rekenen, maar ik heb een rabbijn weleens horen zeggen: ‘Alles hier op aarde heeft een begin en een eind.’ Maar wat daarvoor is, weet men niet en daarom heeft men een big bang nodig. Enerzijds is God ook onbevattelijk, maar anderzijds wil hij naar de mens toe een helper zijn.” Kees probeert God te zoeken in de dingen van de dag. Hij wil echt ‘wandelen met God’, zoals hij het zelf omschrijft. Kees verwoordt het als volgt: “Dat je de dingen die je wilt gaan doen of ondernemen, bespreekt met je Vader.”

“We zijn heel beperkt bevattelijk. We kunnen niet alles begrijpen en dat heeft me

altijd al geboeid.”

Page 27: Businesscontact nummer 4 - 2014

27

ME

NS

EN

ME

NS

EN

Op de vraag om dat proces eens te beschrijven, stokt het gesprek enigszins, want Wim schiet vol en komt lastig uit z’n woorden: “Ik wist dat ik dit niet wilde overdragen op mijn zoon!” Hij slikt even en vervolgt dan: “Hij is nu zeventien en ik worstel nog steeds met dat oude gedeelte van me, dat ik ongemerkt toch heb overgedragen.” Toch is Wim enorm dankbaar voor deze overgang in zijn leven. “Ik besefte dat ik zo niet kon doorgaan. Er was een te groot verschil tussen mijn gedrag en wat er in me omging. Dat gaf erg veel spanning. Voortdurend. Ik wilde dat gedrag en die spanning niet overdragen op mijn zoon. In dat besef zie ik Gods hand en daarom raakt het me zo.”

Diepgaande gesprekkenBeide heren brengen hun totaal andere persoonlijkheid en hun ervaringen met God naar de BusinessAlpha-avonden en vormen daarom een uniek team. Hoe is het allemaal begonnen? Initiatiefnemer Kees vertelt: “Ik ga naar de PKN en merkte dat ik bepaalde mensen niet meer zag, om wat voor reden dan ook. Op een gegeven moment kwam een naam van een (voorheen kerk-gaande) ondernemer bij mij boven en met die persoon heb ik contact gezocht, want ik had hem echt jaren niet gezien.” Hij schraapt zijn keel. “Ik weet het nog heel goed. Ik had hem uitgenodigd voor een lunch en hij dacht natuurlijk ‘business’, hè. En toen zei ik heel eerlijk tegen hem: ‘Dat is niet echt mijn primaire doel. Ik zou het graag eens met jou over een boekje ‘De Zakenlunch’ willen hebben.’ Daarin worden steeds allerlei thema’s benoemd met Bijbelteksten. Nadat hij erover had nagedacht, wilde hij dat wel. Toen hebben we lange tijd contact gehad. Daarna kreeg ik echt het gevoel van ‘we moeten meer doen’, want ik zie meer mensen die zweven. Ze willen best praten over het geloof, maar de kerk is blijkbaar niet meer de plek waar ze het kunnen vinden.” Vanuit deze gedachte volgt Kees vervolgens een aantal keren de BusinessAlpha in Scherpenzeel. Dat spreekt hem erg aan.

Met name de goede, open discussies. Dat wil hij ook wel voor Soest en samen met Wim Harrijvan en een aantal anderen start hij de lokale BusinessAlpha. Kees: “Het is mooi om te zien dat mensen die je in de kerk niet meer ziet, toch op deze manier willen doorgaan. Je merkt dat mensen gewoon willen praten en in de kerk is het vaak eenrichtingsverkeer. Het is natuurlijk best wel spannend wie er dan uiteindelijk komt, maar we hebben nu al twee keer een club van acht, negen mensen gehad die mee-doen en dat leidt tot heel diepgaande gesprekken. Je wilt het eigenlijk hebben over geloofsvernieuwing, want zo ervaar ik dat wel, en dan komen de zaken vanzelf op tafel.”Wim vult aan: “Voor sommige mensen is BusinessAlpha ook echt een uitlaatklep, waarbij ze dingen kunnen delen met elkaar. We hebben ook wel een stijl waarbij we din-gen aanbieden en het gesprek vervolgens behoorlijk open laten. Het is soms wel even aftasten hoe we dat gaan doen, maar het is wel het meest uitnodigend als je ook je mening mag geven.”

Unieke mixKees is echt de motor achter het geheel. “Hij ziet iets voor ogen en gaat het regelen”, vertelt Wim. “En daarin is hij heel vasthoudend. Ik weet dat hij het ook druk heeft, maar hij maakt er tijd voor en hij regelt de dingen, want het moet wel goed staan. Kees heeft echt een drive.” Wim daarentegen is meer de man op de voorgrond bij de BusinessAlpha-avonden. Kees over Wim: “Het staan voor zo’n groep vind ik heel knap. Toen we de eerste keer een avond organiseerden, was het een heel gemêleerd publiek en daar kon je dus allerlei overtuigingen tegen-komen. Ik vind dat lastig, want ik heb een bepaalde mening, maar als je die in de groep gooit kan dat het gesprek belemmeren. Wim pakt dat veel beter aan. Ik denk dat de combinatie van ons heel erg goed is en dan kun je als team best veel betekenen.”

Page 28: Businesscontact nummer 4 - 2014

“Elke keer wan-

neer we weer een

BusinessAlpha

hebben, kom ik

zelf ook weer in

de scherpte van

hoe God invloed

heeft op mijn

leven.”

Initiatiefnemer Kees Lugten is getrouwd en heeft twee kin-deren. In het dagelijks leven runt hij zijn eigen bedrijf Energiemed dat voorziet in energiebesparende verlichting voor bedrijven. Zijn passie is relatie met mensen en daarin te delen van hetgeen hem heeft geraakt in zijn relatie met God. www.crowncompanies.nl

Wim Harrijvan is getrouwd en heeft drie kinderen. Na een technische studie maakte hij een carrièreswitch. Hij werd trainer en coach. Het luisteren naar mensen en hen verder helpen heeft zijn hart. Tevens is hij door zijn levenservaring een ervaringsdeskundige geworden op het gebied van emo-tionele intelligentie training. www.christencoach.com

Page 29: Businesscontact nummer 4 - 2014

WaardevolBeide heren hebben hun eigen bedrijf en zijn daarom drukbezet. Toch kiezen ze ervoor zich te wijden aan de BusinessAlpha. Waarom? Wat brengt het ze? Kees: “Het contact met mensen, dat vind ik erg boeiend. Want die eerste persoon waarover ik het had, die heeft ook de BusinessAlpha gedaan en daar heb ik nog steeds contact mee. Ik vind het belangrijk om iets door te geven van wat je proeft in je relatie met God.” Hoe verhoudt zich dat tot zijn drukke leven? Kees neemt een slokje water: “Als je alleen maar bezig bent met je drukte, dan denk je op den duur: ‘Is dit het nu?’ Dat zie ik bij veel mensen die eindeloos druk zijn met hun business; dan gebeurt er wat en verandert hun hele leven. Was dat het dan allemaal waard? Over dat soort dingen ben ik behoorlijk gaan nadenken. Waarvoor ben je hier? Dat zijn dus heel existentiële vragen en het is pas echt waardevol om daar met mensen over te praten. Je ziet vooral in het zakenleven zoveel mensen met een gigantisch masker op en daar had ik een beetje genoeg van.” Wim vult aan: “Elke keer wanneer we weer een BusinessAlpha hebben, kom ik zelf ook weer in de scherpte van hoe God invloed heeft op mijn leven. En dan ben ik weer enthousiast. Ik heb het wandelen met God weer helemaal omarmd en ik doorvoel de betekenis ervan.”

Zakendoen en GodOp de BusinessAlpha-avonden wordt er altijd uitvoerig gesproken over het werk, over God en over de combina-tie daarvan. Hoe ervaren beide heren dat eigenlijk zelf? Wim: “Bijvoorbeeld door de manier waarop ik aan werk kom. Ik wil wel gewoon zichtbaar zijn, maar niet manipu-leren. Dat is ook niet handig voor mijn werk en ik ben ook niet zo. Ik wil heel graag uit Gods hand ontvangen wat er gebeurt en dat doe ik ook. Ik ervaar heel vaak als mensen tot groei komen, dat dat echt niet van mij is, maar van God.” Glimlachend: “En dan denk ik weleens stiekem: ‘Wie ben ik om hier een factuur voor te schrijven?’ Dus ik zeg tegenwoordig vaak: ‘Je betaalt mijn tijd en dat ik mijn kamer heb gezogen omdat je langskomt, maar niet voor

het coachen zelf, want weet ik veel wat God gaat doen?’” Ook Kees ervaart dat de relatie met God invloed heeft op zijn werk. “Je kijkt anders naar mensen. Je kunt een zakelijk contact aangaan met alleen de gedachte ‘Wat kan ik eruit halen?’ óf je kunt het contact aangaan om ook over andere dingen te praten. Waar gaat het uitein-delijk om? Het optimaliseren van je zaken of kan het ook gaan om het optimaliseren van je relatie met mensen?” Hoe ziet Kees dat dan, want zakendoen gaat toch uitein-delijk over het optimaliseren van zekerheden? “Daar ben ik heel anders naar gaan kijken. In je opleiding krijg je inderdaad heel veel onderwijs over het zekerstellen van heel veel dingen. Met name wat betreft de economie. Ik ben dat behoorlijk gaan relativeren. Ik denk dat het mooie van deze tijd is dat door de economische crisis alle zekerheden wegvallen, want waar stel je nu eigenlijk je vertrouwen in? Ik heb geleerd om niet meer op deze ‘zekerheden’ te vertrouwen.” Is even stil en voegt eerlijk toe: “Nou ja, minder. Loslaten wil zeggen dat je een stuk overgeeft en zo zie ik het wandelen met God. Maar hoe doe je dat? Dat is best een strijd.”

ToekomstKees: “Mijn droom voor de BusinessAlpha is dat er een saamhorigheid mag ontstaan waarmee de mensen wil-len verdergaan en dat ze dat ook zullen uitstralen. Eigenlijk is het teruggaan naar de bron, want daar zijn mensen van losgekomen. Ze weten het niet meer en dat is toch de sleutel. Dat is uiteindelijk het allerbelangrijk-ste.” Wim besluit: “Ik heb er zelf ook gewoon heel veel aan en daarom zijn BusinessAlpha-avonden echt feestjes voor me!”

ME

NS

EN

“Ik vind het belangrijk om iets door te geven van wat je proeft in je

relatie met God.”

2929

Page 30: Businesscontact nummer 4 - 2014

Als trainer/coach stel ik vaak de vraag aan mijn klanten: ‘Waar lig jij ’s nachts wakker van?’ De antwoorden op deze algemene vraag zijn heel divers. Maar belangrijker voor dat moment: de antwoorden vormen voor mij onmiddellijk een uitgangspunt voor een goed gesprek.

Waar lig ik ’s nachts wakker van? Laat ik die vraag eens aan mezelf stellen. Bij mij spelen dan allerlei punten mee als ik over het antwoord nadenk.

Hoe zichtbaar ben ik eigenlijk? Want, Romeinen 8 zegt: “De schepping ziet er reikhal-zend naar uit dat openbaar wordt wie Gods kinderen zijn.” Dit is een tekst die voor mij nog steeds geldt. Daarbij gaat het niet zozeer om mijn imago, maar juist om mijn authenticiteit. Het gaat niet zozeer om hoe zíchtbaar ik ben, maar juist om hóe ik zichtbaar ben. Laten we daar eens wat dieper op ingaan.

Context: Klanten eisen steeds meer en zijn minder loyaal aan hun leveranciers. Jonge mensen kiezen vaak veel bewuster voor hun werkgever en zij hebben andere verwachtingen van hun werkomgeving dan de jongeren van tien jaar geleden. Daarentegen zien we iets anders: aan die andere kant mag de oudere werknemer langer werken en wordt deze geconfronteerd met snel veranderende werkom-standigheden en dito zekerheden.

Veranderingen zijn vaak complex en gaan snel. Daar komt bij dat als je niet meedoet, je eruit ligt. Loyaliteit van beide kanten is vandaag de dag dus niet meer van-zelfsprekend. Loyaliteit staat onder druk en lijkt steeds sneller af te nemen. Met andere woorden: de vanzelf-sprekende keuze heeft plaatsgemaakt voor de bewuste keuze. En dat komt weer neer op het volgende: de keuze

Woorden. Ze hebben vaak veel effect. Nog meer als we de volgorde van woorden in een zin veranderen. Zoals in de kop boven dit arti-

kel. Daarin treffen we dezelfde woorden aan, maar dan in een andere volgorde. Ze roepen in beide gevallen toch echt een andere

reactie op. Hoe ga jij in jouw leven om met woorden? En met de volgorde van de woorden uit deze titel?

UIT

ZIC

HT

TEKST: JAN VAN DER LINDENBEELD:

3030

Page 31: Businesscontact nummer 4 - 2014

UIT

ZIC

HT

Hoe zichtbaar ben ik en hoe ben ik zichtbaar?

31

Wat heeft Jan van der Linden op het

hart? Wat wil hij ons - christelijke

zakenmensen - meegeven?

31

Page 32: Businesscontact nummer 4 - 2014

INT

ER

VIE

W

32

UIT

ZIC

HT

Pas wanneer een ander iets met die vrucht doet, dan

komt de vrucht echt tot zijn recht.

op basis van loyaliteit is vervangen door de keuze op basis van welke waarde wij aan elkaar toevoegen.

Kans:Voor christenen biedt deze verschuiving van ‘loyaliteit’ naar ‘waarde toevoegen’ volgens mij enorme kansen. Zowel voor leidinggevenden als voor ondernemers. Want klanten en ook medewerkers maken immers zelf bewust keuzes. Echtheid en transparantie vormen een basis voor samenwerking. Willen we tot ons recht komen, dan vraagt dat van ons aan de ene kant dat we gericht zijn op de ander. Tot ons recht komen vraagt aan de andere kant om gedegen zelfreflectie.

Uitdaging:Waarde toevoegen aan de ander, dat betekent onszelf constant de vraag stellen: wat zit er in mij voor jou? In de ideale wereld, een wereld waarin iedereen zichzelf deze vraag stelt, is dat niet zo moeilijk. In de realiteit is echter het tegenovergestelde waar; de meeste mensen stellen zichzelf de vraag met woorden in een andere volgorde: wat zit er in jou voor mij?

Wat is dan onze missie?Aan de gevolgen van iemands daden kun je zien wat in iemand leeft en wat zijn belangrijkste uitgangspunten

zijn. Aan de vruchten kent men de boom (Lucas 6:32). Het gaat om vruchtdragen. Succes hebben is iets anders dan vruchtdragen.

Succes is een gevolg van menselijke inspanning. Met andere woorden: je werkt er hard voor en je mag er ook van genieten. Succes is kortdurend en meestal gericht op jezelf. We hebben allemaal wel biografieën van succes-volle zakenmensen of leiders gelezen. Dit soort boeken gaat vaak als zoete broodjes over de toonbank. We probe-ren de succesvolle aspecten uit de biografieën vaak te kopiëren. Maar helaas, de slagingskans hiervan is vaak niet groot. En de houdbaarheid? Die is vaak niet al te lang.

Succes of vruchtVruchtdragen is totaal iets anders. Succesvolle bomen bestaan niet, wel bomen die veel vrucht dragen. Dat is veel meer langetermijnwerk. Een boom of een plant hoeft zichzelf totaal niet in te spannen om vrucht te dragen. De kwaliteit van de vruchten van een boom heeft veel meer te maken met de voedingswaarde van de grond waarin de boom geplant staat. Daarnaast heeft die te maken met de aanwezigheid van zon en water. Wat ook zeker meespeelt en niet vergeten mag worden: het snoeimes van de fruitteler. Een boom zelf kan ook niet zo veel met de eigen vruchten. Pas

Page 33: Businesscontact nummer 4 - 2014

33

INT

ER

VIE

WU

ITZ

ICH

T

wanneer een ander iets met die vrucht doet, dan komt de vrucht echt tot zijn recht.

Daar ligt nu net de kans voor christenen. Het gaat niet meer om wat we weten of zeggen. Nee, het gaat er juist om waarom en hoe we de dingen doen. Het gaat erom dat we vruchtdragen en waarde toevoegen aan ande-ren.

Net als een boomIk houd van de metafoor van de boom. Samen met Ronald van de Molen schreef ik in 2010 het boekje Metamorfose. Daarin gaan wij dieper op de hiervoor genoemde materie in. Psalm 1 is ons uitgangspunt: “Je mag zijn als een boom.” Tijdens het schrijven van het boek kreeg deze Psalm erg veel waarde voor ons. Juist door het gebruik van de metafoor openden we een grote mogelijkheid tot zelfreflectie. Datzelfde hoop ik bij jou als lezer te bereiken. Ik wil je daarom uitdagen om na te denken over de drie volgende vragen:

a) Een boom staat voor stabiliteitDe kernvraag hier is natuurlijk: Hoe stabiel ben ik eigen-lijk? Of laat ik mij meeslepen door allerlei emoties? In welke grond sta ik eigenlijk geworteld en hoe diep zijn die wortels dan?

b) Vrucht dragen staat voor delenBomen dragen geen vrucht voor zichzelf. Nee, zij doen dat voor anderen in hun omgeving. De kernvraag hier is natuurlijk: welke vrucht draag ik en hoeveel? Welke waarde voegt mijn vrucht toe aan anderen?

c) Niet verdorren staat voor vitaliteitVitaliteit is meer dan gezondheid. Het staat voor levens-kracht en heeft te maken met energie om te onderne-men. Een vitale boom verdort niet, maar produceert. De vraag luidt dus: hoe vitaal ben ik?

Van onzichtbaar naar zichtbaarDe samenleving roept om bewust keuzes te maken. Want de samenleving zoekt naar echtheid, stabiliteit en vitaliteit. Als christenen hebben we zeker op dit vlak veel te bieden. We leven in een instabiele tijd, waarin financiële, economische en morele crises elkaar afwis-selen. Dat vraagt om reactie van ons. Wij kunnen en mogen veel meer zichtbaar zijn. Niet om onszelf op de borst te slaan of door anderen te veroordelen, maar juist door er voor anderen te zijn! Niet door veel over het geloof te spreken, maar door het te leven. Nu dus eens geen woorden, maar daden.

Page 34: Businesscontact nummer 4 - 2014

Save your body,increase yourefficiency.

For more informationvisit www.movexx.nl

Postbus 2150 - 2400 CD - Alphen aan den Rijnwww.withaccountants.nl | [email protected]

Uw non profit organisatie heeft grote idealen…

... maar de weg ernaartoe is vaak moeilijk en soms zijn de middelen beperkt. Om uw organisatie vooruit te helpen, hebt u een specialist nodig. Iemand die weet wat er

speelt in uw wereld. WITh is die specialist. Het eerste accountantskantoor in Nederland

dat zich volledig richt op de non-profitsector. Maak vrijblijvend een afspraak met

Pieter Alblas, tel. 0172-750175.

Internationale hulpGezondheid Natuur en milieu

change black into withe

Page 35: Businesscontact nummer 4 - 2014

Jan van der Linden is partner bij Krauthammer, een bedrijf dat leiders helpt hun vitaliteit (en daardoor die van hun organi-satie) te versterken. Dat doet het bedrijf door hen te leren de stap te zetten van knowhow naar showhow en de zachte doelstellingen (health) en harde doelstellingen (wealth) te combineren.

35

UIT

ZIC

HT

Als ondernemer en leidinggevende zijn wij altijd zicht-baar, of we dat nu willen of niet. Maar hoe kijkt de ander tegen ons aan? En hoe willen we eigenlijk gezien wor-den? Hoe bewust zijn wij ons daar eigenlijk van? Hoe zetten wij onszelf neer? Wat staat er in onze profielen op sociale media als LinkedIn of Twitter? Zichtbaar zijn vraagt om een persoonlijke keuze. Durf jij die keuze aan?

Jouw personal branding?Ik wil je uitdagen om te werken aan jouw ‘personal branding’. Ik wil je daarbij vooral ook uitdagen om het in eerste instantie nu niet te zoeken in de diensten of pro-ducten die je levert, maar door stil te staan bij de vra-gen:

Wat zit er in mij voor anderen? Of: welke waarde voeg ik toe aan de ander? En hoe dan?

OefeningIk wil je graag helpen om nu aan zelfreflectie te doen. Pak hiervoor pen en papier en neem een uurtje de tijd om de vragen uit het kader hierboven te beantwoorden.

Deel je antwoorden eens met iemand die dicht bij je staat.

Stel jezelf vervolgens de vraag: wat ga ik morgen anders doen om meer zichtbaar te zijn als christen in deze samenleving?

Mijn personal brand

1. Mijn levensverhaal: wat zijn de belang-rijkste gebeurtenissen in mijn leven en welke invloed hebben die gebeurtenis-sen gehad op mijn persoonlijke ontwik-keling?

2. Mijn passie: welke waarde voeg ik toe aan anderen? Wat motiveert mij ten diepste?

3. Mijn uitdaging: wat is mijn grootste uit-daging de komende jaren?

4. Mijn overtuiging: wat is mijn diepste overtuiging, waar doe ik geen conces-sies aan?

5. Mijn waarden: welke waarden brengen die overtuiging tot leven?

6. Mijn talenten: welke kwaliteiten, talen-ten en competenties ga ik inzetten?

7. Mijn omgeving: wat is voor mij de beste plek om waarde aan anderen toe te voe-gen?

8. Mijn levenslessen: wat heb ik geleerd en ga ik ook veranderen in mijn leven?

Page 36: Businesscontact nummer 4 - 2014

36

VE

RD

IEP

ING

Invloed of machtHoe ga jij hiermee om?

Page 37: Businesscontact nummer 4 - 2014

37

VE

RD

IEP

ING

INVLOED

‘Niet brute kracht, maar overreding en geloof zijn de koningen van deze wereld’Thomas Carlyle, Schots historicus (1795 – 1881)

Lange tijd werden leiders vooral gezien als machtige mannen met unieke gaven. Mannen die het lot van de samenleving in handen hadden. Pas vanaf de jaren ‘80 verandert die mangerichte focus langzaam en de crisis-sen van de afgelopen jaren hebben daar zeker flink aan bijgedragen. Ons bewustzijn over leiderschap en wat de wereld nodig heeft, is in een stroomversnelling geraakt. Macht is aan het verschuiven. Invloed heeft door alle eeuwen heen een rol gespeeld, maar door de overgang van hiërarchische naar meer democratische organisa-ties is het belang van invloed eerder toe- dan afgeno-men. Twee ontwikkelingen die hieraan bijgedragen hebben, zijn:1. De verandering van hiërarchisch naar democra-

tisch leiderschap;2. De ontwikkeling van zelfsturende teams.

De hiërarchische leider verwachtte een bijdrage van de ondergeschikte, zoals het op een juiste manier uitvoe-ren van een taak, waarvoor de ondergeschikte

vervolgens een beloning, zoals salaris, kreeg. Leiderschap werd duidelijk door één persoon uitgeoe-fend.De democratische leider zorgt ervoor dat hij de werkne-mers uitdaagt om vanuit intrinsieke motivatie een bij-drage te leveren aan de doelen van de organisatie. In een democratische organisatie ontlenen medewerkers hun motivatie dus niet alleen aan de beloning, maar ook aan het proces dat naar de beloning leidt.

De ontwikkeling waarin iedereen invloed kan uitoefe-nen op anderen, krijgt ook steeds meer ruimte binnen organisaties. Denk aan zelfsturende teams waarin lei-derschap iets is van de totale groep en verder los komt te staan van één leider. Leiderschap gaat hier meer over de wederzijdse beïnvloeding binnen een groep mensen doordat er sprake is van gespreid of gedeeld leider-schap.

Macht en invloed zijn twee begrippen die nog wel eens door elkaar worden gehaald. Ondanks dat beide gebruikt kunnen worden om doelen te behalen en zaken voor elkaar te krijgen, associëren wij invloed juist niet met macht. Bij invloed uitoefenen denken we aan

TEKST: JANNY BUDDINGBEELD: PTNPHOTO

Leiderschap heeft alles te maken met macht en invloed. Die dynamiek wordt vaak vergeleken met een

schaakspel. Kun je macht en invloed op een integere manier opbouwen en behouden? Is er een weg? En is

die weg hetzelfde voor mannen als voor vrouwen? Hoe zorg je dat je mensen meekrijgt om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel? Leiderschap tonen gaat verder dan alleen het hebben van aanzien en de hoogste positie. Hoe oefen je succesvol en/of vrucht-

baar invloed uit?

Page 38: Businesscontact nummer 4 - 2014

38

VE

RD

IEP

ING

het in staat zijn om mensen mee te krijgen, het vermo-gen om relaties op te bouwen, samen te werken en anderen erbij te betrekken. Macht daarentegen is in ons denken eerder gebaseerd op een positieverschil en het vermogen om anderen iets te laten doen.

Het vermogen om een persoon, groep of organisatie uit eigen wil of overtuiging mee te krijgen door indirecte sturing (de definitie van invloed) is steeds belangrijker geworden in leiderschap, maar ook in andere gebieden van ons leven. Het vermogen om invloed uit te oefenen is een krachtig middel om de mensen in de wereld rondom je mee te krijgen, zodat zij een waardevolle bij-drage kunnen leveren.

Hoe oefen je invloed uit op mensen zonder je te beroe-pen op je macht? Je positie in de organisatie of maat-schappelijke status zorgt er niet automatisch voor dat je mensen enthousiast kunt maken voor je standpunt. Steeds meer wordt duidelijk dat het vermogen om macht te verwerven uiteindelijk bepaald wordt door je persoonlijke kracht en dus je vermogen om invloed uit te oefenen. Om macht te behouden is het belangrijk draagvlak te scheppen, invloed te krijgen en te behou-den. Het doordrukken van beslissingen kan weerstand oproepen en lijkt alleen te werken wanneer je vol-doende steun krijgt. Door de geschiedenis heen zien we keizers, koningen en machthebbers die hieraan ten onder zijn gegaan. Maar ook vandaag de dag zien we dit gebeuren bij leiders om ons heen.

Wil je je macht vergroten, dan zul je zeker eerst aan je persoonlijke invloed moeten werken. Maar ook als je niet uit bent op macht, is het belangrijk om je invloeds-basis te vergroten. Je zult daardoor meer invloed kun-nen uitoefenen wanneer het gaat om de zaken die voor jou wezenlijk zijn in je eigen omgeving. Het maakt je ook sterk in situaties op je werk waar je bijvoorbeeld voor jezelf moet opkomen. Je kunt hierdoor invloed verwer-ven, zonder over formele macht te beschikken. Kijkend naar Ophra Winfrey zien we een vrouw zonder formele macht of dominante uitstraling. Maar door haar charme en uitstraling weet ze mensen te beïnvloeden met haar boodschap.

Bronnen van invloedOmdat invloed steeds belangrijker lijkt te worden, is het goed om meer te begrijpen van de bronnen die ten

grondslag liggen aan invloed. De sociologen French en Raven hebben onderzoek gedaan naar macht en invloed en ontdekten de volgende invloedsbronnen:• Persoonlijkheid als bron van invloed.

Invloed die ontstaat omdat anderen zich met de persoon in kwestie identificeren, tegen hem/haar opkijken of respect voor hem/haar hebben. Bij het verwerven van informele macht speelt je persoonlijkheid een cruciale rol.

• De kracht van de boodschap en de belofte. Om steun te krijgen voor een voorstel of standpunt moet de boodschap aantrekkelijk zijn. Twee factoren die hierbij een rol spelen: (1) De aantrekkelijkheid van de belofte en de weg ernaartoe (wie wil er geen deel uitmaken van een project waarbij de ogen van de wereld op je gericht zijn, en waarbij je bezig bent met een uit-dagende onderneming die zelfs impact kan heb-ben op de historie). (2) Het proces van overtuigen om daarmee steun te krijgen voor je voorstel.

• De kracht van reputatie. Iemand die hoog in aan-zien staat en een goede reputatie heeft, zal veel invloed en overtuigingskracht binnen een organi-satie hebben. Men is sneller geneigd naar iemand te luisteren als een grote groep deze persoon roemt om zijn kwaliteiten.

• Deskundigheid en visionaire kracht. Informatie en kennis zijn van essentieel belang voor het functio-neren van personen en organisaties en daarom zijn ze een bron van invloed.

• Relatiekracht: toegang tot exclusieve netwerken. Netwerken zijn belangrijk om effectief en snel zaken gedaan te krijgen. Mensen doen sneller iets voor iemand die ze kennen en mogen dan voor een onbekende. Toegang tot belangrijke en invloedrijke personen bepaalt je invloed en macht binnen een organisatie.

• Prestaties en toegevoegde waarde. Je levert toe-gevoegde waarde door resultaten te behalen die concreet geld opleveren of die voorzien in een behoefte. Hierdoor ben en blijf je geloofwaardig en vergroot je je invloed.

• De kracht van groepsidentiteit. Een gedeelde groepsidentiteit (groepscultuur) kan een grote bron van invloed en macht zijn.

Het inspireren van anderen is misschien wel de meest aansprekende manier van invloed uitoefenen. Martin Luther King, Gandhi, Obama, Steve Jobs. Voorbeelden van mensen die anderen weten te raken en meekrijgen

Page 39: Businesscontact nummer 4 - 2014

39

VE

RD

IEP

ING

met hun doelen of idealen. Opvallend overigens dat het een stuk moeilijker wordt om Nederlandse namen te noemen.

Bureau Zuidema deed onlangs onderzoek naar de wijze waarop hoogopgeleide Nederlanders invloed uitoefenen in de praktijk. Nederlanders kiezen veelal voor het zoeken naar consensus. Hierbij proberen ze anderen te overtuigen op basis van rationele argumenten en maken ze in hun commu-nicatie gebruik van feitenkennis en logica om voorstellen te doen. Nederlanders gebruiken veelvuldig de invloedstijl ‘overbruggen’, die is gebaseerd op oprechte interesse. Overbruggen gaat uit van aandacht en gelijkwaardigheid, met als doel de ander bij je standpunt of idee te betrekken en zo draagvlak te creëren. Waar we minder goed in zijn, is het inzetten van wilskracht om duidelijk te maken wat we van anderen verwachten. We blijven te vaak en te lang om de hete brij heen draaien.

Wij zijn een volk van polderen, ratio boven emotie en feite-lijke onderbouwingen. Toch kan iedereen leren inspireren. Met inspireren ga je op zoek naar punten van overeenstem-ming, gemeenschappelijke waarden en interesses. Je schetst als het ware een betere ‘toekomst’, waarbij jouw enthousi-asme en betrokkenheid doorklinkt.

Gelijkwaardigheid zit vanwege onze geschiedenis diep in onze genen. Daardoor kan het best lastig zijn om als project-leider of coördinator in Nederland ‘de baas’ te spelen over je team als je geen formele macht hebt. Maar zelfs dan kan het als leidinggevende knap lastig zijn om zaken voor elkaar te krijgen bij je team. De machtsafstand is in Nederland relatief klein, zoals blijkt uit de cultuurdimensies van Geert Hofstede. De score op machtsafstand is in Nederland, als een van de weinige landen van de wereld, vrijwel nul. Oftewel: wij Nederlanders hebben meer moeite met machthebbers.

De weg naar invloedWanneer we kijken naar het verschil tussen mannen en vrou-wen in leiderschap en het uitoefenen van macht en invloed, dan zien we dit vooral in de manier van communicatie: vrou-welijke leiders hebben een duidelijke visie over zaken en dra-gen die uit. Die visie is voor de langere termijn, inspireert anderen en is doelgericht. Opvallend bij topvrouwen is het feit dat zij bijzonder veel aandacht hebben voor het beter maken van anderen en hun netwerk zo optimaal mogelijk willen benutten. Zij vinden menselijke waarden, aandacht en kleine dingen belangrijk. De vrouwelijke leiders gebruiken empathie en zoeken naar verbinding. Zij proberen hun per-soonlijke waarden voor het voetlicht te brengen en denken aan het grotere geheel. Vrouwen hebben maatschappelijke

Overbruggen gaat uit van aandacht en gelijkwaardigheid

Page 40: Businesscontact nummer 4 - 2014

Wanneer hebben uw klanten voor het laatst iets van u gehoord?Roordink

Roordink

BarneveldCoevordenVeenendaalZwolle www.roordink.nl

EEN SLIMME KEUZE.EEN SLIMME KEUZE.

201304012-165x61 cbmc2.indd 1 9-4-2013 22:53:21

Page 41: Businesscontact nummer 4 - 2014

VE

RD

IEP

ING

ambities en zoeken naar zingeving. Mannen blijken dat ook te hebben, maar stellen het minder centraal en communiceren er minder over dan vrouwen. Macht is voor vrouwen niet het doel, maar het middel. Macht betekent voor vrouwen veel meer invloed kunnen uit-oefenen en in verbinding staan met anderen.

Invloed verwervenEen goede basis voor het verwerven van invloed die daarmee respect en autoriteit voor de lange termijn geeft, zijn de deugden zoals geformuleerd door Plato en Thomas van Aquino:1. Prudentia; verstand, wijsheid2. Iustitia; rechtvaardigheid3. Temperantia; gematigdheid4. Fortitudo; vasthoudendheid, moed en kracht5. Fides; geloof6. Spes; hoop, vertrouwen7. Caritas; empathie en barmhartigheidDeze deugden zijn uitgewerkt in deel één van dit twee-luik (eerder verschenen in dit magazine).

Grote leiders in de geschiedenis gaven blijk van het inzetten van deze deugden. Maar naast deze zeven zien we dat zij voor het verwerven van invloed en daarmee respect en autoriteit nog twee andere deugden inzet-ten:8. Indulgentia; vergevingsgezindheid (je ‘vijanden’ vergeven, zoals Nelson Mandela deed)9. Studiosus; vlijtigheid (energie geven aan anderen door zelf hard te werken)

Leiderschap in het algemeen heeft volgens mij alles te maken met het uitoefenen van invloed op de ander. Goed leiderschap is daar waar men invloed uitoefent voor een goede zaak ten goede van de ander. Daar waar deugden door anderen herkend worden en respect en autoriteit geven.

Jezus heeft een behoorlijke invloed uitgeoefend op mensen; immers, het begin van de jaartelling is geba-seerd op zijn ‘geboortedag’. Volgens mij is het leren ken-nen van Jezus, met al zijn charisma en leiderschap, een

mooie inspiratiebron voor iedereen die invloed (wil) uitoefenen. Zijn ideeën en manier van leven en leiding-geven inspireert tot op vandaag velen om hem te vol-gen. Dat kan volgens mij alleen als er sprake is van goed leiderschap. Een goede boom herkent men aan zijn vruchten.

Deze uitdaging ligt ook bij ons, mannen en vrouwen die willen groeien in het verwerven van invloed en autori-teit op onze eigen plek in de samenleving. Voor de een in een formele leiderschapspositie. Voor de ander op een plek waar zij of hij verantwoorlijkheid wil nemen om een wezenlijke bijdrage te leveren in de cultuur van het bedrijf of de organisatie.

Tot slot:Alles wat we doen heeft invloed op anderen om ons heen. Jij hebt een plek die niemand anders heeft. Jij spreekt mensen die ik niet spreek. Jij hebt invloed op hen, ik niet. We hebben allemaal een unieke plaats van God gekregen. De vraag is echter: hoe wenden wij onze invloed aan?

Reflectievragen:• Op welke plek wil en mag jij invloed uitoefenen?• Hoe bewust ben jij je van de invloed die jij kunt

uitoefenen?

Janny Budding (1966) is Partner bij xpand Nederland en is actief op het gebied van trai-ning, coaching en advies. Ze ondersteunt men-sen en organisaties bij persoonlijke ontwikke-ling, leiderschapsontwikkeling en organisatieontwikkeling. In haar werk begeleidt ze veel vrouwelijke lei-dinggevenden. Voor deze groep biedt xpand het xpand Vrouw & Leiderschap programma.

Xpand Vrouw & Leiderschap biedt op 16 januari 2015 een eendaagse trainingsmodule aan over het onderwerp ‘Macht en Invloed’.Voor aanmelding en kosten: www.xpand.eu

41

Page 42: Businesscontact nummer 4 - 2014

42

CO

LU

MN

Werken is voor de meesten van ons een dagelijkse bezigheid. Telkens terugkerend werk - ook als je leidinggevende of ondernemer bent - heeft iets van routine, van meer van het hetzelfde. Je doet het dan ook lang niet altijd bewust. Je denkt bij veel van wat je doet, nauwe-lijks echt na. Gevolg is dat er ook bij regelmatige afwisseling toch iets van sleur kan ontstaan. Je kent het kunstje, weet wat er van je wordt verwacht en erg motiverend vind je het dan niet. Misschien dat je je zelfs begint af te vragen wat het nut is van wat je doet.

Totdat je de woorden van Paulus in 1Tessalonicenzen 4:17 serieus neemt: bidt zonder ophouden. Daarmee bedoelt hij niet dat je de hele dag met je handen gevouwen en je ogen dicht achter je bureau zit. Hij bedoelt dat bidden een manier van leven is. Dat biddende leven is niet alleen bestemd voor thuis, maar zeker ook voor op je werk. Het is een voortdurend bewustzijn - soms op de voorgrond, soms op de achtergrond - van Gods aanwezigheid bij jou. Hij is bij je als je onder-weg bent, als je op kantoor bent, als je thuis bent. Dat bewustzijn zorgt ervoor dat je ook in je werk met God bezig bent. Je bidt voor je werkdag begint en deelt je agenda met God. Je beseft dat hij bij je is als je een vergadering binnenstapt. Je zoekt zijn nabijheid voor je met een personeelslid of klant in gesprek gaat. Je vraagt om wijs-heid, inzicht en fijngevoeligheid als je een beslissing moet nemen. Dat is ‘bidden zonder ophouden’.

Deze manier van leven heeft grote gevolgen. Wie biddend werkt, doet zijn werk niet alleen mét God, maar ook vóór God: Doe uw werk met plezier alsof het voor de Heer is en niet voor de mensen (Efeziërs 6:7). Wie biddend werkt, is niet meer alleen op zichzelf gericht, maar krijgt meer oog voor de ander. Je gaat collega’s en klanten echt zien, echte aandacht geven. Wie biddend werkt, werkt vanuit die innerlijke rust en kracht die je automatisch meekrijgt als je met God verbonden bent. Oh ja, nog zo’n gevolg van biddend werken: je moppert en pro-testeert minder (Filippenzen 2:14). Kortom, wie biddend werkt, werkt anders. Daarom, bid zonder ophouden, ook op je werk.

Wie behoefte heeft aan nieuwe inspiratie voor zijn werk, wie verlangt naar een andere manier van werken, moet het ‘biddend werken’ eens proberen.

Biddend werken

DS. RON VAN DER SPOELPASTOR/TRAINER/COACH

Page 43: Businesscontact nummer 4 - 2014

43

CO

NT

AC

T

Groningen Haren Gert Felten • [email protected]

Friesland Drachten Lammert Wolters • [email protected]/Sneek Henk Jonker • [email protected] 1 Ewout van Halteren • [email protected] Onno Wendelaar Bonga • [email protected] 2 Ruth de Jong • [email protected] Peter-Willem de Jong • [email protected] Jetze Lont • [email protected] 1 Friesland Andries Miedema • [email protected] 2 Friesland Andries Miedema • [email protected] Henk Brander • [email protected]

Overijssel Noord Regiovoorzitter Hil Herweijer • [email protected] Michiel Mondria • [email protected] 1 Gert Jan Brouwer • [email protected] 2 Hil Herwijer • [email protected] Rene Dircks • [email protected] Fred Smeding • [email protected]

Twente Almelo Haro van Pijkeren • [email protected] Willy Pieter • [email protected] Gerrie ter Hoek • [email protected] Roel Koster • [email protected] Martin Heinhuis • [email protected]

Gelderland Veluwe Noord en West Regiovoorzitter Jan Turkenburg • [email protected] René Petri • [email protected] Elburg Eugene Romijnders • [email protected] Anton van Buuren • [email protected] Arthur Noordermeer • [email protected] RTT Michel Olij • [email protected] 1 Jan Turkenburg • [email protected] 2 Pieter Verdouw • [email protected]/Epe Lucas Tessemaker • [email protected]

Gelderland Veluwe Zuid Regiovoorzitter Maas de Bruin • [email protected] Roel Slaa • [email protected] Wout Davelaar • [email protected] Maas de Bruin • [email protected] ‘The camels’ Evert Hein Schuiteman • [email protected] Henk van den Berg • [email protected]

Gelderland Zuid en Oost Arnhem Jan Sterk • [email protected] Johan Verwoert • [email protected] Erik Grevers • [email protected] Ben Luesink • [email protected] Aafke van Deelen • [email protected] Ronald Kuyper • [email protected]

Utrecht Baarn Cees Lugten • [email protected]/Maarssen Philip Knops • [email protected] Bilt Piet Hopman • [email protected]/Nieuwegein Jeroen Geelhoed • [email protected] Joost ter Waal • [email protected] Loenen a/d Vecht Max Veenstra • [email protected]/Doorn Dirk Jan van Os • [email protected] Henk van Driel • [email protected] 1 Carel Doornenbal • [email protected] 2 Sietze Ketelaar • [email protected] 3 Gert de Fluiter • [email protected] 4 Gerard van Barneveld • [email protected] Gunnar Matse • [email protected] Sjaak de Koning • [email protected] Gijsbert van Sijpveld • [email protected]

Noord-Holland Schiphol/Amsterdam Robert Brinks • [email protected] Arjan Hulsbergen • [email protected] Henk Rebel • [email protected] Cor Heutink • [email protected] ‘Geloof in je Bedrijf’ Wim Bos • [email protected]

Zuid-Holland west Rijnsburg Henk Wiggers • [email protected] Frank de Mol • [email protected]

Zuid-Holland middenRegiovoorzitter René Gorissen • [email protected] René Gorissen • [email protected] Niek de Jong • [email protected] 1 Theo Kruisman • [email protected] 2 Wilco Uitbeierse • [email protected] 3 Arthur de Pater • [email protected]

Regiovoorzitter Erik Willemsen • [email protected] 1 Piet van Ommeren • [email protected] 2 Jan Oudijk • [email protected] 3 Aarnout Lindhout • [email protected] 4 Jan Oosterom • [email protected] 5 Bram Reijneveld • [email protected] 6 Bastiaan Hertog • [email protected] 7 Jan van de Knijff • [email protected] 8 Roald van Genderen • [email protected] 9 Erik Willemsen • [email protected] Arno Koole • [email protected] a/d IJssel Fred van der Kooij • [email protected]

Zuid-Holland zuidRegiovoorzitter Wilfred Veldstra • [email protected] Ab Knook • [email protected] Rieanne Knook-de Keizer • [email protected] Harry van Haaften • [email protected] Jos van den Berg • [email protected] 1 Wilfred Veldstra • [email protected] 2 Dineke van Kooten • [email protected] ‘Geloof in de Zaak’ Harry Vervelde • [email protected] Karel van Holten • [email protected] i.o. Wilfred Veldstra • [email protected]

Noord-Brabant en Limburg Heusden en Altena Evert van de Kamp • [email protected] Henk van der Linden • [email protected]

Zeeland Goes Leendert Geelhoed • [email protected]

België Noorderkempen Jan van der Velden • [email protected]

Brancheteams RTT Food Aart Hak • [email protected] Transport Dick van der Staaij • [email protected] DGA Wouter Droppers • [email protected] Pieter van der Kwaak • [email protected]

Vrouwennetwerk Contact persoon Henriëtte van Dort • [email protected] Amsterdam Marie-Louise Horst-Donatz • [email protected] directeuren Gerrie Boeve • [email protected]

SeniorMidden-Nederland Dirk Romeyn • [email protected] Wim Kombrink • [email protected] Auke Timmermans • [email protected] Gijs Roordink • [email protected] Gert van Putten • [email protected] Wim Eikelboom • [email protected]

AfterAlphaSoest Kees Lugten • [email protected] Gijsbert van Sijpveld • [email protected] Arjan Letink • [email protected]

Young professionalsIMPACT Netwerk Frans van Santen • [email protected]

CBMC algemeenLandelijk kantoor 0341-356147 • [email protected] cbmc.nl twitter.com/CBMCnl facebook.com/cbmcnederland

Contactpunten

Page 44: Businesscontact nummer 4 - 2014

Businessis er meer dan business, carriere, succes en winst

www.businessalpha.nlCursus start begin 2015 in de Alblasserwaard, Arnhem, Breukelen, Haarlem, Hierden/Harderwijk, Katwijk aan Zee, Moerkapelle, Twente.