Bijtkalender: september 2014

2
BIJT IN KORTRIJK AUTOLOZE ZONDAG IN DE KIJKER ZONDAG 21 SEPTEMBER VAN 14:00 TOT 18:00 Op zondag 21 september zijn fietsers en voetgangers de baas in de stad. Overal kan je deelnemen aan activiteiten. Zo kan je mee rijden met een paardenkoets (op- en afstapplaats: Dolfijnkaai), op een gekke fiets rijden (Graanmarkt), naar een rommelmarkt gaan (Onze-Lieve-Vrouwstraat), op een pony rijden (Grote Markt),… - Plaats: verschillende plaatsen in Kortrijk - Voor iedereen - Gratis- vooraf inschrijven is niet nodig - Info: bel 056 23 98 55 START Je spreekt of begrijpt nog geen of niet zo veel Nederlands. Toch wil je graag aan een activiteit, workshop of cursus meedoen. Dat kan. Als je ziet, kan je zeker meedoen. MAKKELIJK Je begrijpt al een beetje Nederlands, maar je durft nog niet zo goed praten. Activiteiten, cursussen of workshops met een zijn goed voor jou. GEVORDERD Je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen. Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig. Je kan meedoen met activiteiten, cursussen of workshops met een MOEILIJK Je spreekt en begrijpt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen. Je kan aan alle activiteiten meedoen. Vooral activiteiten, cursussen of work- shops met een zijn geschikt voor jou. De Taaliconen zijn ontwikkeld door het Huis van het Nederlands Brussel en de Vlaamse Gemeenschaps- commissie. Wil je meer Nederlands oefenen? Ga naar de bibliotheek in Kortrijk en vraag naar de brochure ‘Nederlands Oefenen in Kortrijk’ of kijk op de website www.nederlandsoefenen.be . Voor heel wat vrijetijdsactiviteiten (sport, cultuur,…) is er een sociaal tarief (tot 80% korting!). Dit sociaal tarief is er voor mensen die OCMW steun genieten of die een verhoogde tegemoetkoming hebben (vroegere OMNIO statuut). Meer informatie hierover kan je krijgen in 1 van de Kortrijkse buurthuizen, bij A’kzie of bij Leiaarde. Een project van Leiaarde in opdracht van stad Kortrijk. LEGENDE TAALICONEN ACTIVITEITENKALENDER SEPTEMBER 2014 Bijt in Kortrijk is een activiteitenkalender. Elke maand vind je in de kalender een overzicht van leuke & toegankelijke activiteiten in Kortrijk. Iedereen is welkom! Elke maand staat 1 activiteit in de kijker! We proberen samen met zoveel mogelijk mensen naar deze activiteit te gaan. Iedereen is welkom! Wil je met ons mee gaan? Schrijf je in bij Leiaarde (Slachthuisstraat 3-5) of bel ons op het nummer 0474 72 57 91.

description

Bijt in Kortrijk is een maandelijkse activiteitenkalender met daarin een bundeling van leuke maar vooral toegankelijke activiteiten in Kortrijk.Met taaliconen wordt aangegeven hoe goed je al Nederlands moet spreken om te kunnen deelnemen.

Transcript of Bijtkalender: september 2014

BIJT IN KORTRIJK

AUTOLOZE ZONDAG

IN DE KIJKER

ZONDAG 21 SEPTEMBERVAN 14:00 TOT 18:00

Op zondag 21 september zijn fietsers en voetgangers de baas in de stad. Overal kan je deelnemen aan activiteiten. Zo kan je mee rijden met een paardenkoets (op- en afstapplaats: Dolfijnkaai), op een gekke fiets rijden (Graanmarkt), naar een rommelmarkt gaan (Onze-Lieve-Vrouwstraat), op een pony rijden (Grote Markt),…

- Plaats: verschillende plaatsen in Kortrijk- Voor iedereen- Gratis- vooraf inschrijven is niet nodig- Info: bel 056 23 98 55

STARTJe spreekt of begrijpt nog geen of niet zo veel Nederlands. Toch wil je graag aan een activiteit, workshop of cursus meedoen. Dat kan.

Als je ziet, kan je zeker meedoen.

MAKKELIJKJe begrijpt al een beetje Nederlands, maar je durft nog niet zo goed praten.Activiteiten, cursussen of workshops met een zijn goed voor jou.

GEVORDERDJe begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen.Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig.Je kan meedoen met activiteiten, cursussen of workshops met een

MOEILIJKJe spreekt en begrijpt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen. Je kan aan alle activiteiten meedoen. Vooral activiteiten, cursussen of work-shops met een zijn geschikt voor jou.

De Taaliconen zijn ontwikkeld door het Huis van het Nederlands Brussel en de Vlaamse Gemeenschaps-commissie.

Wil je meer Nederlands oefenen? Ga naar de bibliotheek in Kortrijk en vraag naar de brochure ‘Nederlands Oefenen in Kortrijk’ of kijk op de website www.nederlandsoefenen.be .

Voor heel wat vrijetijdsactiviteiten (sport, cultuur,…) is er een sociaal tarief (tot 80% korting!). Dit sociaal tarief is er voor mensen die OCMW steun genieten of die een verhoogde tegemoetkoming hebben (vroegere OMNIO statuut). Meer informatie hierover kan je krijgen in 1 van de Kortrijkse buurthuizen, bij A’kzie of bij Leiaarde.

Een project van Leiaarde in opdracht van stad Kortrijk.

LEGENDETAALICONEN

ACTIVITEITENKALENDERSEPTEMBER 2014

Bijt in Kortrijk is een activiteitenkalender. Elke maand vind je in de kalender een overzicht van leuke & toegankelijke activiteiten in Kortrijk. Iedereen is welkom!

Elke maand staat 1 activiteit in de kijker! We proberen samen met zoveel

mogelijk mensen naar deze activiteit te gaan. Iedereen is welkom! Wil je met ons mee gaan? Schrijf je in bij Leiaarde (Slachthuisstraat 3-5) of bel ons op het nummer 0474 72 57 91.

SPORTENSporten in septemberMaandag 1 september tot maandag 15 septemberVerschillende uren

In de maand september kan je in Kortrijk gratis kennismaken met de verschillende sporten. Een overzicht van de sporten, plaatsen en uren vind je in de brochure van de sportdienst.

Plaats: Sportdienst, Bad Godesberglaan 22Bereikbaarheid: Bus 2- halte: Lange MunteIedereenGratis- vooraf inschrijven is niet nodigInfo: haal de brochure op bij de sportdient

TENTOONSTELLING OVER OORLOGIn het spoor van een spionDe hele maand september

Wil je weten wat er in Kortrijk gebeurde tijdens WO I? Wil je de verhalen horen van Kortrijkzanen? In de tentoonstelling kom je alles te weten.

Plaats: Museum 1302, BegijnhofparkBereikbaarheid: Bus 9- halte PleinVoor iedereenGratis- vooraf inschrijven is niet nodigInfo: www.kortrijkbezet14-18.be HERSTELLEN VAN KAPOTTE SPULLENRepair CaféZondag 14 September Van 14:00 tot 18:00

Je neemt van thuis je kapotte spullen (bv. computer, fiets, mixer,…) mee. Tijdens het Repair Cafe zijn er mensen aanwezig die je spullen kunnen herstellen. Al het nodige gereedschap is aanwezig. Je kan er ook iets drinken en met mensen praten.

Plaats: Markebekestraat 7 in MarkeBereikbaarheid: Bus 81- halte: De VlasbloemVoor iedereenGratis- vooraf inschrijven is niet nodigInfo: mail Koen via [email protected]

GEBOUWEN BEZOEKENOpen MonumentendagZondag 14 septemberVan 10:00 tot 18:00

Vandaag kan je gratis een bezoek brengen aan de Broeltorens (Broelkaai), het Begijnhof (Begijnhofstraat) en het Ten Broele Instituut (Groeningestraat 1). Er zijn gidsen aanwezig om uitleg te geven.

Plaats: verschillende locatiesGratisInfo: www.openmonumenten.be

SPELENSpeelstraat Stasegemsestraat Vrijdag 19 September 2014De hele namiddag vanaf 15:30

De Stasegemsestraat is vanmiddag een speelstraat. Er zijn veel activiteiten voor kinderen: springkastelen, circus, breakdance, behendigheidsparcours voor de fiets (eigen fiets meebrengen!),… Terwijl de kinderen spelen kunnen de ouders elkaar ontmoeten.

Plaats: StasegemsestraatBereikbaarheid: Bus 9- halte StasegemsestraatIedereenGratis- vooraf inschrijven is niet nodigInfo: bel buurtwerkster Valerie op het nummer 0473/862479

TONEELStudio Orka met ‘Mijnheer Porselein’zaterdag 20 September om 16:00zaterdag 20 September om 19:00 zondag 21 September om 14:00

‘Mijnheer Porselein’ is een warm verhaal over afscheid nemen, dierenliefde en kloppende harten. Dit is een leuke activiteit om met je kinderen te doen.

Plaats: Tuin Broelmuseum, Broelkaai 6Bereikbaarheid: Bus 4- halte BroeltorensKinderen (+ 6 jaar) en oudersPrijs: € 8- je moet op voorhand reserverenInfo: bel 056 23 98 55

SAMENKOMEN MET VROUWENOpen namiddag in Leiaardedinsdag 16 septemberVan 13:30 tot 15:30

Dit keer praten we samen met Liesbet van A’kzie over de thema’s wonen, werk & vrije tijd. We gebruiken geen moeilijke woorden. Er is gratis koffie en thee.

Plaats: Leiaarde, Slachthuisstraat 3-5Bereikbaarheid: Bus 1- halte ZwevegemsepoortEnkel vrouwenGratis- vooraf inschrijven is niet nodigInfo: bij Samira van Leiaarde of bel 0474 725820

SAMENKOMEN EN SAMEN ETENResto RatatouilleVrijdag 26 September Van 18:00 tot 20:00

Eén keer per maand komen we samen in de Unie der Zorgelozen om samen te eten. De maaltijd is gemaakt van bio producten. Je kan ook kiezen voor vegetarisch of halal. Vermeld je dit wel bij de inschrijving?

Plaats: Unie der Zorgelozen, Sint-Jansplein 13Bereikbaarheid: Bus 9- halte Sint-JanskerkVoor iedereen€ 4 volwassenen/€ 2 kinderen – vooraf inschrijven is nodigInfo: ga naar www.uniederzorgelozen.be of bel 056 220 400