Bakery Next 15 2012

32
Heerlijke Bossche Koek in uniek Blik Jheronimus Bosch Bakker Finkers (‘In de Roosenkrans’) introduceert Bosch’ koekblik Volkoren- campagne krijgt landelijke aandacht op radio en TV MVO geen luxe maar bittere noodzaak Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) werd lang beschouwd als een luxe. Het was de slagroom óp de business-taart. De laatste jaren kantelt het beeld, MVO wordt de bodem ónder de business-taart. Als MKB’er moet je je aanpassen aan deze nieuwe realiteit. Herman Verhagen vertelt over de ontwikkelingen en legt uit hoe je een stevig MVO-beleid op de rails kunt zetten. • Lees verder op pagina 19 ‘Ondernemers lopen onnodig, enorme financiële risico’s’ Stel je eens voor. Je bent groot-aandeelhouder van een mooi bedrijf. Het gaat goed met de zaak, weinig zorgen, iedereen blij. Tot het moment dat je mede-aandeelhouder een ongeluk krijgt. Hij of zij overlijdt plotseling. Van het ene op het andere moment sta je er alleen voor. Het bedrijf moet door: Vele vragen dringen zich op! Ondernemingsrechtexpert Mr. Sjirk Bijma vindt dat ondernemers hierover veel te laconiek zijn: • Lees verder op pagina 3 Het vakonderwijs en de concurrentiepositie van de bakker De consument wordt steeds kritischer, is op zoek naar gemak en beschikt mede door de social media over steeds meer informatie. Supermarkten spelen goed in op deze kritische (gemaks-)consument. De ambachtelijke bakker zal dus steeds beter moeten presteren (niet alleen qua producten, maar ook op andere vlakken) om de consument te verleiden om naar zijn/haar winkel te (blijven) komen. Voor de consument een extra ‘stop’, dus moet het de klant wel wat waard zijn. Het komt dus steeds meer aan op een goede marketingaanpak’. • Lees verder op pagina 12 6 11 Jaargang 2 | Week 42 | 2012 | Nummer 15 15 DE VAKKRANT VOOR BAKKEND NEDERLAND

description

De vakkrant voor de bakkerijbranche. Een unieke bladformule voor en door professionals uit de bakkerijbranche. Vol actualiteiten, opinie, introducties, vraag- en aanbod, wetenswaardigheden. Kortom het blad waar de sector van achter het bureau, voor de oven tot in de winkel op zit te wachten.

Transcript of Bakery Next 15 2012

Page 1: Bakery Next 15 2012

salon de oosekranssalon de oosekranspresenteert

Heerlijke

Bossche Koek

salon  de  Roosekrans    Hinthamerstraat  40    5211  MP  's-Hertogenbosch    tel  073-6124647

in  uniek

BlikJheronimus Bosch

Bakker Finkers (‘In de Roosenkrans’)introduceert Bosch’ koekblik

Volkoren-campagne krijgt landelijkeaandacht op radio en TV

MVO geen luxe maar bittere noodzaak Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) werd lang beschouwd als een luxe. Het was de slagroom óp de business-taart. De laatste jaren kantelt het beeld, MVO wordt de bodem ónder de business-taart. Als MKB’er moet je je aanpassen aan deze nieuwe realiteit. Herman Verhagen vertelt over de ontwikkelingen en legt uit hoe je een stevig MVO-beleid op de rails kunt zetten.

• Lees verder op pagina 19

‘Ondernemers lopen onnodig, enorme financiële risico’s’Stel je eens voor. Je bent groot-aandeelhouder van een mooi bedrijf. Het gaat goed met de zaak, weinig zorgen, iedereen blij. Tot het moment dat je mede-aandeelhouder een ongeluk krijgt. Hij of zij overlijdt plotseling. Van het ene op het andere moment sta je er alleen voor. Het bedrijf moet door: Vele vragen dringen zich op! Ondernemingsrechtexpert Mr. Sjirk Bijma vindt dat ondernemers hierover veel te laconiek zijn:

• Lees verder op pagina 3

Het vakonderwijs en de concurrentiepositie van de bakkerDe consument wordt steeds kritischer, is op zoek naar gemak en beschikt mede door de social media over steeds meer informatie. Supermarkten spelen goed in op deze kritische (gemaks-)consument. De ambachtelijke bakker zal dus steeds beter moeten presteren (niet alleen qua producten, maar ook op andere vlakken) om de consument te verleiden om naar zijn/haar winkel te (blijven) komen. Voor de consument een extra ‘stop’, dus moet het de klant wel wat waard zijn. Het komt dus steeds meer aan op een goede marketingaanpak’.• Lees verder op pagina 12

6

11

Jaargang 2 | Week 42 | 2012 | Nummer 15 15D E V A K K R A N T V O O R B A K K E N D N E D E R L A N D

Page 2: Bakery Next 15 2012

|2

De weerstand tegen de almachti-ge supermarktorganisaties groeit. In ieder geval aan de kant van de (kleinere) fabrikanten, en de agrarische sector. De recente 2% ‘actie’ van Albert Heijn heeft de sympathie voor de kruideniers in dit land zeker niet doen toene-men. Nou is AH bij nader inzien tot inkeer gekomen, maar de toon is gezet. Maar zouden ze nu werkelijk van plan geweest zijn om deze 2% aan de consument te ‘geven’? Hoe dan ook, ergens moet het betaald worden, in dit geval hoger in de bedrijfskolom. Door de producenten dus.

En dat in een tijd dat de grondstof-fen schaarser en duurder worden en ook de energie duurder wordt. Het is zelfs nog maar de vraag of er überhaupt voldoende voed-sel geproduceerd kan worden in de toekomst om alle mensen en dieren te kunnen voeden. En omdat ook de fossiele brandstof-fen op raken en zo langzamerhand onbetaalbaar dreigen te worden, lopen we ook nog eens tegen het dilemma aan of we nou wel of geen biobrandstof moeten gaan verbouwen, wat weer ten koste zou gaan van de toch al moeiza-me voedselvoorziening. Hoe het ook zal komen, de grondstoffen worden schaarser, duurder en het transport ervan ook. En wie deze kosten niet wil of durft door te berekenen zal vroeg of laat het loodje leggen. Trouwens in tijden van schaarste krijgt de verko-pende partij het weer wat meer voor het zeggen. Dus wie dan wel de eerlijke prijs wil betalen, zodat iedereen kan overleven, zal gele-verd krijgen.

Een heel ander fenomeen, als voorzichtig antwoord op de grote supermarkten is de overdekte voedselmarkt waarvan klanten, boeren en bakkers én de winke-lier zelf de eigenaren zijn. Dat is het ideaal van Inno Kock en Luuk Rövekamp en hun Lazuur food community. En ze zijn al een flink stuk op weg om dat te realiseren.

Minder voedselkilometers, meer transparantie in de keten, meer vraag naar lokaal en vers eten. Dat zijn hun drijfveren. En zij zijn niet de enigen. Op meer plaatsen in ons land werken bakkers met lokaal geproduceerde grondstof-fen. Neem bijvoorbeeld het Kol-lenberger Spelt, de Zeeuwse tarwe die Krijger Molenaars verwerkt voor diverse bakkers, het Olde-broeker Akkerbrood van bakkerij Schuld, het Achterhoeker brood en zo zijn er nog veel meer. Is dit een hype, zijn het leuke probeer-sels, of is het een voorbode van een structurele verandering in onze voedselvoorziening? Teelt dicht bij huis op onze eigen vrucht-bare landbouwgronden, die we dus maar niet onder water moe-ten zetten onder internationale politieke druk. Het lijkt erop dat we weer naar oude tijden terug-gaan. Niet omdat we dat willen, maar omdat dat zal moeten. De wal keert het schip. Gestuurd door schaarste en prijsdruk, maar ook door de sociale trend naar authen-tieke en lekkere streekproducten. Lokale kracht dus. En laat dat nou net hét onderscheid zijn tussen de ambachtelijke bakker en de supermarkt.

Zou er dan ondanks de al jaren structureel dalende marktpositie van de ambachtelijke bakkerijen toch een gouden toekomst in het verschiet liggen? Het is nog kof-fiedik kijken, maar ondenkbaar lijkt het zeker niet!

Hans Sangers

COLOFON

2e jaargang, week 42, 2012, nr. 15

Bakery Next, de vakkrant voor bak-kend Nederland. Een unieke bladfor-mule voor en door professionals uit de bakkerijbranche.

Verschijnt 18 x per jaar

Uitgave van:Addictive MediaSchoolstraat 6, 8603 XL SneekTel: 0515-432140Fax: 0515-432153www.addictivemedia.nl

BE OUR NEXT FRIEND:Nederland € 70,00 per jaar excl. 6% btw. Extra nummer € 6,50 (excl. btw en verzendkosten) ‘Be our next friend’ kan elk gewenst moment ingaan en wordt automatisch verlengd, tenzij twee maanden voor de vervaldatum schriftelijk is opgezegd. Als vakkrant zijnde, hanteren wij de opzegregels uit het verbintenissenrecht. Wij gaan er van uit dat u de krant ontvangt uit hoofde van uw beroep. Hierdoor wordt ‘Be our next friend’ steeds stil-zwijgend met een jaar verlengd.

Redactie:Hans Sangers, 0515 - 432140 Fax: 0515 - 432 [email protected]: @BakeryNext

Redactieadvies:Robert van de Leur, Coen de Kok, Frans Stommel, Gert-Jan Venema.

Aan dit nummer werkten mee: Frederik Jan van der Meulen, Erik Molenschot, Paul van der Linden, Herman Verhagen en Mr. Sjirk Bijma

Fotografie:Coverfoto: Bak SpeciaalFoto hartpagina: Bakkerijmuseum “De Oude Bakkerij”, Medemblik

Verkoop:André SchoppenTel: 0515-432140 / [email protected] WubsTel: 0515-432140 / [email protected]

Vormgeving: Peter Tiel Paula Kuiper

Druk: Dijkman offset

ISSN: 2212-8247

Disclaimer: De Redactie van Bakery Next stelt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud van ingezonden berichten of gedane uitspraken en behoudt zich het recht voor om ingezonden artikelen te weigeren of in te korten. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of overgenomen in welke vorm dan ook, zonder voorafgaande, schriftelijke toestemming van de uitgever.

salon de oosekranssalon de oosekranspresenteert

Heerlijke

Bossche Koek

salon  de  Roosekrans    Hinthamerstraat  40    5211  MP  's-Hertogenbosch    tel  073-6124647

in  uniek

BlikJheronimus Bosch

Bakker Finkers (‘In de Roosenkrans’)introduceert Bosch’ koekblik

Volkoren-campagne krijgt landelijkeaandacht op radio en TV

MVO geen luxe maar bittere noodzaak Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) werd lang beschouwd als een luxe. Het was de slagroom óp de business-taart. De laatste jaren kantelt het beeld, MVO wordt de bodem ónder de business-taart. Als MKB’er moet je je aanpassen aan deze nieuwe realiteit. Herman Verhagen vertelt over de ontwikkelingen en legt uit hoe je een stevig MVO-beleid op de rails kunt zetten.

• Lees verder op pagina 19

‘Ondernemers lopen onnodig, enorme financiële risico’s’Stel je eens voor. Je bent groot-aandeelhouder van een mooi bedrijf. Het gaat goed met de zaak, weinig zorgen, iedereen blij. Tot het moment dat je mede-aandeelhouder een ongeluk krijgt. Hij of zij overlijdt plotseling. Van het ene op het andere moment sta je er alleen voor. Het bedrijf moet door: Vele vragen dringen zich op! Ondernemingsrechtexpert Mr. Sjirk Bijma vindt dat ondernemers hierover veel te laconiek zijn:

• Lees verder op pagina 3

Het vakonderwijs en de concurrentiepositie van de bakkerDe consument wordt steeds kritischer, is op zoek naar gemak en beschikt mede door de social media over steeds meer informatie. Supermarkten spelen goed in op deze kritische (gemaks-)consument. De ambachtelijke bakker zal dus steeds beter moeten presteren (niet alleen qua producten, maar ook op andere vlakken) om de consument te verleiden om naar zijn/haar winkel te (blijven) komen. Voor de consument een extra ‘stop’, dus moet het de klant wel wat waard zijn. Het komt dus steeds meer aan op een goede marketingaanpak’.• Lees verder op pagina 12

6

11

Jaargang 2 | Week 42 | 2012 | Nummer 15 15D E V A K K R A N T V O O R B A K K E N D N E D E R L A N D

Van de redactie

BakeryNext •nlRegelmatig willen wij u als lezer een stelling voorleggen en u vragen om hierop te reageren door het er mee eens te zijn, of juist niet. Het liefst gebruiken wij dan stellingen, die u bijzonder aanspreken.

Mail uw stelling naar [email protected] of vul de deze bon in en stuur deze naar Redactie Bakery Next, Schoolstraat 6 8603 XL Sneek. Faxen mag ook: 0515-421260.

Mijn stelling die ik eens aan de collega’s in de branche wil voorleggen is:..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

U blijft anoniem! Niemand weet dat de stelling van u afkomstig is.

Een gouden toekomst?

Tijdens het drukbezochte jaarlijkse college van Bakery Nexus presenteerde Martijn Meijer zich als nieuwe voorzitter van deze onafhankelijke vereni-ging, die bestaat uit 35 jonge en enthousiaste leden die werkzaam zijn in de (inter)nationale bak-kerijbranche.

Scheidend Bakery Nexus voorzit-ter Co Schilder opende het col-lege, waarin deze keer het nieuwe ondernemen centraal stond. In het Bakery Institute te Zaandam droeg Schilder de voorzittershamer over: ‘Begin met het eind voor ogen’ zegt hij regelmatig tegen zichzelf. Bakery Nexus heeft de afgelopen jaren een ledengroei gekend, een sterke financiële basis opgebouwd waar-mee succesvolle en vernieuwende bijeenkomsten voor de leden en voor de branche zijn georganiseerd. Dit resultaat is het gevolg van inzet van alle leden. Daarom bedankte hij (oud-)bestuursleden en de leden van de verschillende projectgroe-pen.

Het Bakery Nexus bestuur is dit jaar versterkt met secretaris Babs Bruil. In november vorig is Mieke Rovers algemeen bestuurslid geworden, zij zal in 2013 de rol van penningmees-ter op zich nemen. In november van dit jaar zullen nog twee bestuurders wisselen. Daarna zal het nieuw bestuur met de leden bespreken hoe

zij denken de gerealiseerde groei met relevante activiteiten te kunnen continueren in de komende jaren. Martijn Meijer besluit tenslotte door te zeggen: ‘in mijn tweede bestuurstermijn bij BN bekleed ik de voorzittersfunctie. Ik heb er ontzettend veel zin in om te starten als voorzitter in het jubileum jaar van Bakery Nexus, het jaar waarin wij ons verder gaan ontwikkelen als een inspirerende en succesvolle club waar de lat iedere keer omhoog gaat door de inbreng van de leden’.

Martijn Meijer nieuwe voorzitter Bakery Nexus

RichaRd

Guldemundt

commeRcieel

manaGeR Beko

BakkeRij techniek

Begin september is Richard Guldemundt aangesteld als Commercieel Manager Beko Bakkerij Techniek. Na een periode van 2,5 jaar bij Cap-way Pan als General Manager, is hij weer terug op het ‘oude nest’. In de periode 2003 tot 2009 was hij namelijk al ruim 6,5 jaar werkzaam voor Beko Bakkerij Techniek in de functie van Commercieel Manager. Hij is verantwoordelijk voor initi-ering, formulering, uitvoering, coördinatie, controle en bij-stelling van een verantwoord commercieel beleid voor de doelgroepen ambachtelijke bakkerij, semi-industriële bak-kerij en retail. Ook verzorgt hij de aansturing van het commer-ciële team. Richard is telefonisch bereikbaar op 06-53292394 en via’ e-mail op [email protected]

Page 3: Bakery Next 15 2012

| 3

Nadat Dawn Foods in juni 2011 Unifine had overgenomen, gaat de combinatie nu opereren onder de naam Dawn Foods. De exper-tise van Dawn op het gebied van Amerikaanse bakkerijproducten en –mixen gecombineerd met de kennis van Unifine op het gebied van Europese patisserie maakt Dawn Foods een wereldwijde leverancier van ingrediënten en producten voor de banketbak-kerij. De gevestigde merken SUCREA®, FRUIBEL® en DETHMERS® blijven bestaan. Onder deze merken biedt Dawn Foods alles voor het maken van Europese patisserie.

Unifine is sinds de oprichting in 1999 gegroeid door het overnemen van gespecialiseerde Europese fabri-kanten van bakkerij-ingrediënten. Het bedrijf is daarmee uitgegroeid tot een belangrijke leverancier voor ambachtelijke en industriële ban-ketprofessionals met een uitgebreid assortiment ingrediënten. Zoals Europese ingrediënten voor banket

en patisserie, bevroren Amerikaanse foodservice specialiteiten zoals muffins, cookies, minicakes, cup-cakes en donuts. Verder bestaat het productengamma uit authentieke Amerikaanse zoete bakkerijpro-ducten een uitgebreid assortiment

zoete producten ten behoeve van originele Amerikaanse specialiteiten

KUNSTSTOFWAND- ENPLAFONDBEKLEDING

Wij maken uw wanden en plafonds weer als nieuw!

Wij zijn specialist in bekleden van wanden en plafondsmet kunststofprofielen voor alle bedrijven in de

voedingsmiddelenindustrie

Wij plaatsen tevens scheidingswanden al danniet voorzien van ramen, deuren of isolatie.

Geen werkuitval tijdens montage (wij werken ook ‘s nachts en in weekenden)!Vraag nu een gratis informatiemap aan, of een vrijblijvende gratis offerte!

Roth, klasse met kunststof!

MONTAGE

Roth Kunststof Wand & PlafondbekledingVrusschenhusken 2A

6422 PL Heerlentel. 045 - 541 75 71fax 045 - 543 29 95e-mail: [email protected]: www.firmaroth.nl

- 5 jaar garantie - Koude- en hittebestendig- Isolerend/geen onderhoud - Spuitwaterdicht- Makelijk te reinigen - Condensvrij- Stoot/slagvast - Naadloos

BEL-OLIEBOL

De nieuwste en goedkoopste doseermachine met lift van Nederland

Bel voor de introductieprijs 06 53831798

www.doseermachine.nl

TEL. (020) 624 60 02FAX (020) 620 89 39EMAIL:[email protected]

BedrijfskledingBetereSEDERT 1891

J . ZOETELIEF B.V.

VAN SLINGELANDTPLEIN 51051 DD AMSTERDAMHOMEPAGE: www.zoetelief.nl

Telefoon: 020-6246002 Fax: 020-6208939 E-mail: [email protected] www.zoetelief.nl

VV-mei12-Zoetelief.indd 1 03-05-12 13:19

Maatwerk bedrijfskleding is

onze standaard

de tRaditie van dawn Foods

Bijna een eeuw geleden openden twee bakkers een bak-kerij in Jackson, Michigan. De donuts van deze bakkerij werden zo beroemd dat bakkers uit het hele land om het recept vroegen. Deze ondernemers gaven het recept niet weg, maar maakten de mix en verkochten deze aan andere bakkers. In 1920 verkochten ze meer mixen dan donuts en dus ze deden de bakkerij van de hand en begonnen het eerste industriële bedrijf voor bakkerijmixen van Amerika. Ze noemden dit de Dawn Donut Company, naar het moment van de dag waarop bakkers beginnen te werken (dawn = dageraad). Dawn is van dit familiebedrijf uitgegroeid tot

een wereldwijde producent en distributeur van ingre-diënten voor zoete bakkerijproducten. Het wereldwijde hoofdkantoor van Dawn is nog steeds gevestigd in Jackson, Michigan. Dawn Foods heeft fabrieken en distributiecentra in Canada, Mexico en Europa. Het Europese hoofdkantoor van Dawn bevindt zich in Amsterdam. Dawn Europe heeft productiefaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk, Neder-land, België, Duitsland, Hongarije, Portugal en Frankrijk. Dawn Europe wordt ondersteund door een netwerk van verkooplocaties, om op de hoogte te blijven van de laat-ste internationale trends en om nieuwe productideeën te ontwikkelen

Unifine heet voortaan Dawn Foods

Ondernemingsrechtexpert Mr. Sjirk Bijma van Van Putten Van Apeldoorn notarissen uit Ede vindt dat onder-nemers hierover veel te laconiek zijn: ‘Je zou misschien verwachten dat iedereen dit wel voor elkaar heeft, maar dat is zeker niet het geval. Negen van de tien onder-nemers loopt onnodig zeer grote financiële risico’s. Omdat ze niet goed voorbereid zijn op onverwach-te dingen die bij het leven horen.’’Elke samenwerking eindigtOp het moment dat je ergens aan begint, wordt vaak niet genoeg nagedacht over het einde daar-van. ‘Dat is heel menselijk’, zegt Bijma. ‘We staan er gewoonweg niet voldoende bij stil dat elke samenwerking - in welke vorm dan ook - een keer eindigt. Maakt niet uit hoe. Door overlijden, aandeel-houdersruzie, pensioen, alles kan.

Op het moment dat het einde zich aandient en je dan nog iets probeert te regelen, ja, dan ben je te laat. Op het moment dat het nog niet zover is, denken we er niet over na. Het is niet belangrijk genoeg, met als gevolg vaak slepende rechtsza-ken met hoge proceskosten, veel ellende’.

Risico’s zijn onvooRspelbaaR‘Je zou denken wanneer je bijvoor-beeld enig aandeelhouder bent, je minder risico loopt. In ieder geval niet met je medeaandeelhouders. ‘Je krijgt immers niet snel ruzie met jezelf!’ lacht Sjirk Bijma. ‘Echter, dan moet je weer heel goed nadenken wie de leiding moet nemen over je bedrijf als je komt te overlijden. De zaak moet immers doordraaien! Wat gebeurt er als je in het ziekenhuis

terecht komt en je kunt tijdelijk niet communiceren? Heb je een volmacht geregeld? Het is dus heel verstandig om dit soort dingen te regelen. Niet morgen maar nu! Wanneer je een deal sluit met een klant, denk je toch ook na over de prijs, de risico’s, de aansprakelijk-heid, de service, de garantie en dergelijke? Bij dit soort dingen is het eigenlijk niet anders’.

Geen tijd! Als ondernemer heb je weinig tijd, spelen er veel zaken tegelijkertijd. Je hebt structureel tijd te kort en je hebt dus vaak al helemaal geen tijd voor zaken die niet acuut zijn. ‘Wij begrijpen dat. Vandaar dat wij niet verwachten dat ondernemers naar ons toe komen om zich te laten adviseren. Ook wij zijn ondernemer. Wij gaan directeuren-grootaandeel-houders (DGA’s) proactief benade-ren om hierover in gesprek gaan. Onze missie is dat dit soort dingen goed geregeld wordt. Want het kan natuurlijk wel!’

Door Mr. S.A. (Sjirk) Bijma, Van Putten Van Apeldoorn Notarissenwww.vpvanotarissen.nl/dgadeskTel. 0318 - 685642

‘Ondernemers lopen onnodig, enorme financiële risico’s’Stel je eens voor. Je bent groot-aandeelhouder van een mooi bedrijf. Het gaat goed met de zaak, weinig zorgen, iedereen blij. Tot het moment dat je mede-aandeelhouder een ongeluk krijgt. Hij of zij overlijdt plotseling. Van het ene op het andere moment sta je er alleen voor. Naast het verlies van een goede en gewaardeerde collega stapelen de vragen zich snel op, want het bedrijf moet door: welke afspraken hebben we ook alweer gemaakt? Wat is de waardering van de aande-len? Ben ik verzekerd? Zit zijn familie nu op schoot? Wat als zij willen verkopen? Waar haal ik het geld vandaan?

Page 4: Bakery Next 15 2012

|4

Beedigd Makelaar OG en gecertificeerd TaxateurLijsterbeslaan 8, 3831 XK LeusdenT 31(0)33 432 35 52, F 31(0)84 836 63 [email protected]

WAT IS DE WERKELIJKE

WAARDE VAN

UW ONDERNEMING?

WIJ TAXEREN AL UW

ONROERENDGOED,

BEDRIJVEN

EN INVENTARISSEN BIJ:

• Taxaties bij aankoop• Taxaties voor de successie• Taxaties bij verkoop• Taxaties bij

huurprijsvaststelling• Taxaties bij

vermogensaangifte• Taxaties op basis van

bedrijfswaarde• Taxaties op basis van

executiewaarde• Taxaties op basis van

liquidatiewaarde• T axaties voor het verkrijgen

van financiering• Taxaties voor fiscale

doeleinden: richtlijnen wet op de jaarrekeningen (actuele waarden)

Bezoek ook onze site: 3Wmakelaars.nl

Een vertrouwde naam en snelle service

Overweegt u om over te gaan tot verkoop van uw onderneming? Bel ons voor een vrijblijvend gra-tis gesprek.Ook voor al uw taxa-ties bent u bij ons aan het juiste adres.

Wegens recente verkopen in opdracht te koop en/of te huur gevraagd: BAKKERIJEN in het gehele land. Bel gerust voor een informatief gesprek, wij hebben serieuze gegadigden in het ge-hele land.

Voor meer info omtrent boven-staande overnames scan de code

TAXATIE

22 oktober bestaat Bakkerij Gorthuis aan de Kruisweg 953 in Hoofddorp 90 jaar

Voor de klanten wordt dit onder andere gevierd met weekaanbiedin-gen waar het getal 90 in voorkomt. Zo zal er een actie zijn met gevulde koeken voor € 0.90 en de kampi-oens roombotercake (beste van Noord Holland) voor maar 3 x € 0.90 en een amandelstaaf voor 4 x € 0.90. Deze acties zullen op een poster aan de klanten duidelijk worden gemaakt. Uiteraard zal er veel gratis te proeven zijn en ze gaan mooie bigshoppers uitdelen. Omdat er vanwege de plaatsing van twee nieuwe ovens eerst een kleine verbouwing nodig is, wordt de open dag uitgesteld tot waarschijnlijk

begin 2013. De Hoofddorpse Cou-rant zal er redactionele aandacht aan besteden en daar komt ook een grote advertentie in.

Met het personeel is het jubileum al gevierd door een middagje met zeearenden te gaan vliegen.

Bakkerij Gorthuis bestaat 90 jaar

Bakker Wilfried van Bakkerij Van de Kletersteeg in Hoog-landerveen, heeft een mega slagroomtaart aangeboden aan Ziekenhuis Meander in Amers-foort. Toen de bakkers hoorden dat de dag en nacht bewakers van de gezondheid van de stad daar eerste waren geworden in de AD ziekenhuis top 100, hebben ze de ovens weer opgestookt. ‘We gaan een grote taart maken om de mensen daar te verwennen’ was de inzet. Zaterdagsmorgens kon Bakker Wilfried dan ook een taart van ca. 1/2 m2 uitladen om aan het Meander ziekenhuis aan te bieden.

Bakker Wilfried hoorde het nieuws tijdens de ochtendshift en dacht: ‘hier wil ik wat voor doen’. In overleg met de andere bakkers werd al snel besloten om nog een paar uurtjes aan de nachtshift vast te plakken. ‘Door het nieuwsbericht besef je ineens weer dat daar een

Bakker Wilfried biedt mega slagroomtaart aan Meander Ziekenhuis aan

schijnen ze daar goed te doen, dus vonden we een positieve reactie op zijn plaats. In het AD stond, dat de 1e plaats dik verdiend was, dus dat vroeg om een dikke actie!’

De bakkers waren er dus snel uit: ze gingen een megataart aanbieden, die overuurtjes kregen ze van hen! ‘Het is rustgevend om te weten dat we hier goed zitten in Amersfoort als het een keer mis met je gaat!’

groep mensen aan het werk is die op elk moment van de dag voor je klaar staat...De mensen daar moeten snel en ad

hoc reageren op plotseling verande-rende omstandigheden, een ambu-lance die binnen rijdt, of iemand die op zaal niet lekker wordt. En dat

Sjors Stommel geeft Articor nieuwe energie Sinds 1 juli 2012 heeft Sjors stom-mel de leiding van Articor op zich genomen en dat werpt, naar zijn eigen zeggen, reeds zijn vruchten af. Zo is naast het bestaande, bekende assortiment het ‘Satin Ice’ in het assortiment opgenomen. Wilco den Otter van Dunya’s taartenatelier reageert: ‘Eindelijk… als eerste profi taartenbakker van Nederland heb-ben wij de rolfondant van Satin Ice binnen. Best in the World.’ Dit pro-duct is bekend van ‘The Cake Boss’. Sjors roept bakkers op gebruik te maken van de marketing instru-menten die samenhangen met dit merk. ‘Het kan alleen maar voordeel opleveren als een product al bekend is bij de consument’, aldus de nieuwe roerganger van Articor.Satin Ice is zowel telefonisch als per email te bestellen bij Articor via 046-4745160 of [email protected]

Page 5: Bakery Next 15 2012

| 5

074 265 77 88NL

053 80 97 54BE

allesondercontrole.com

ebro. Kwaliteit frituurvet onder controle.

1533AdvBakeryNext_FOM.indd 1 08-10-12 14:19

Turn

Key Concept

www.kaakgroup.com

Van silo tot krat

083170_Kaak adv NBT 340x240f NL Df.indd 1 10-03-2009 11:40:07

Het bedrijf in verse deegproducten maakte onlangs bekend een nieuwe weg in te slaan. De opgerolde en ingeblikte croissants worden opnieuw in de markt gezet. Dat begint in Nederland en België en volgend jaar zullen Denemarken en Finland aan de beurt zijn. Veder wil het duo het merk op nieuwe markten introduceren.

Geen aandachtIn veel landen, zoals Frankrijk en Duitsland, heeft Danone het merk van de markt gehaald. ‘Het paste niet meer in de strategie van Danone’, volgens Decuypere, die sinds juni Danerolles leidt. ‘Dat richt zich voortaan op zuivel, medische en babyvoeding en water. Dat geeft ons weer mogelijkheden om Danerolles opnieuw te introduce-ren’. Want iedereen kent het merk, ook in Nederland. Alleen is er de afgelopen twee jaar weinig tot niets in geïnvesteerd. ‘Het was stilletjes aan het afglijden’, zegt Decuypere. Onherstelbare schade is er niet veroorzaakt, maar er moet nu wel wat gebeuren om Danerolles op te stuwen.

nieuwe impulsDe verkopen moeten een nieuwe impuls krijgen met een TV-cam-pagne, Het merk onder Danone gepromoot met ‘Maak de bakker in je wakker’ krijgt de nieuwe slogan ‘Serving love’. De spot gaat over

het gemak en plezier van samen Danerolles maken en over de liefde: van de vader voor zijn zoon of van een man voor de verovering van die nacht. Dat thema trekken de ondernemers later door in de ‘veel goedkopere’ social media.De campagne gaat hand in hand met een nieuwe receptuur, nieuwe verpakkingen en nieuwe producten. Behalve de croissantjes en de cho-coladebroodjes stroomt inmiddels ook het deeg voor kleine witte en bruine broodjes de winkels in. Het begin van een nieuwe reeks inno-vaties de komende jaren. Voor 2013 staan er twee gepland.

de plopWat niet verandert is de plop. ‘Dat is het icoon, zegt Decuypere. Hele generaties zijn opgegroeid met het geluid van het openslaan van het bekende blik, waarna het deeg eruit knalt. Kinderen zijn er tuk op’, zo stelt de directeur. Die plop komt ook terug in de televisiefilmpjes.

‘Deze herintroductie kost geen mil-joenen, maar voor kleine onderne-mers is het toch een enorm bedrag’, zegt Decuypere. Achter het bedrijf mag dan de steenrijke ondernemer Boekhoorn staan, die ooit fortuin maakte met de verkoop van tele-foniebedrijf Telfort, maar het geld dat hij verstrekt, zijn leningen die moeten worden terugbetaald.Als voormalig Danone-directeur,

kent Decuypere Danerolles goed maar hij kent ook Boekhoorn. Toen hij Danone Nederland nog leidde, zat hij ook aan het roer bij Toeca International. Dat is een gezamenlijk bedrijf van Danone en Boekhoorn voor verkoopautomaten gevuld met yoghurtshakes.

zelfstandiG succesHet is niet de bedoeling dat Boekhoorn het bedrijf Danerolles doorverkoopt, zegt Decuypere. ‘Na vijftien jaar bij Unilever en Danone heb ik besloten de stap naar het ondernemerschap te wagen’. En zijn zakenpartner, de 27-jarige Nicole Boekhoorn, is volgens hem al even vastbesloten om er een zelfstandig succes van te maken.Het duo wil in vijf jaar groeien van de huidige omzet van € 11 mln naar € 40 mln. Daarvoor moeten klanten vaker croissants gaan bak-ken. Volgens de ondernemers is dat haalbaar: volgens onderzoek van Danerolles willen de meeste Nederlanders het gezamenlijke familieontbijt, dat er zo vaak bij inschiet, weer terug. Verder moet croissants bakken, wat nu meestal beperkt blijft tot feestdagen als Valentijn en Kerstmis, elk weekend een gewoonte worden.

staRt in nieuwe landenNaast dat het gebruik in de vier bestaande markten omhoog moet, gaat Danerolles van start in nieuwe landen. Volgend jaar komt er op zijn minst één land bij, zegt Decuy-pere. Zweden staat hoog op zijn lijstje, maar ook in Oost-Europa en Rusland ziet hij goede kansen. In landen als Frankrijk of Spanje,

waar er veel concurrenten bij zijn gekomen, is dat lastiger. ‘Dat vergt enorme investeringen’.Decuypere ziet enorme mogelijk-heden in het merk. ‘We willen de categorieleider worden in vers deeg. En alles wat vers is, groeit. Retailers zijn blij verrast dat we terugko-men’. Danerolles wil uitbreiden met andersoortige producten, maar zeker niet met kant-en-klare pro-ducten. Decuypere: ‘Dan raak je het

DNA van het merk kwijt: het plezier in de keuken’.Marcel Boekhoorn kocht medio 2011 het croissantjesbedrijf van voe-dingsmiddelengigant Danone. Zijn dochter Nicole ging ermee aan de slag en Danone-man Piet Decuy-pere volgde deze zomer. Danerolles bestaat nu uit twee personen voor de marketing en verkoop. De pro-ductie gebeurt in een Franse fabriek en Danone neemt de distributie voor zijn rekening.

Bron: Het Financieele Dagblad

Danerolles krijgt nieuwe impulsMet steun van de vermogende investeerder Marcel Boekhoorn willen dochter Nicole en voormalig Danone-directeur Piet Decuypere (42) de bekende afbakcroissantjes in blik weer te laten groeien. Ze investeer-den allebei een onbekend bedrag in het bedrijf dat Boekhoorn in 2011 overnam van het Franse voedingsmiddelenconcern Danone.

Christiaan Bik is per 1 oktober toegetreden tot de directie van Inbak BV. In deze functie zal hij verantwoordelijk worden voor de operationele kant van de onderneming en zal hij zich daarnaast met diverse inkoop-pakketten en accounts bezig-houden. De afgelopen 4 jaar was Bik werkzaam bij Concorp (producent van Oldtimers/Autodrop) als Supply Chain manager en Hoofd Inkoop. Daarvoor was hij al werkzaam bij Imperial Tobacco, BASF en Vos Logistics.

‘Met de komst van Bik bouwt Inbak aan het versterken van het fundament van de inkooporga-nisatie. Als marktleider zullen we met onze mooie klantenporte-

feuille en medewerkers constant moeten kijken hoe we de diverse inkoopgroepen beter kunnen inkopen en onnodige kosten uit de keten kunnen halen’, aldus Wietse Nieuwenhuis, eigenaar en founding partner van Inbak.

Christiaan Bik treedt toe tot de directie van Inbak

Page 6: Bakery Next 15 2012

|6

De afgelopen weken zijn er bijna 500 radiospots ‘wat je ook doet, volkoren is altijd goed’ te horen geweest op landelijke radiozen-ders (Radio 538, 3FM, 100% NL, Q-music en Radio 10 Gold). Daar-naast zijn er regelmatig radiopro-gramma’s die aandacht besteden aan het onderwerp volkorenbrood. Ook op televisie is er volop aan-dacht voor de volkorenboodschap.

In de uitzending van maandag 1 oktober was er een uitgebreid item over volkorenbrood in Editie NL op RTL4. En volkorenbrood zal de aankomende tijd een vast onderdeel zijn in het ochtendprogramma Kof-fietijd op dezelfde zender. Vrijdag 5 oktober zal Roy van de Ploeg van het Voedingscentrum de spits afbijten door aan te schuiven aan de koffietafel. Daarna volgen diverse

items waarbij consumenten worden opgeroepen om recepten met vol-korenbrood in te sturen en waarbij ook de volkorenbus een rol heeft. Op 11 oktober zal het Voedings-centrum opnieuw aanwezig zijn in de studio om volkorenbrood onder de aandacht te brengen. 25 oktober eindigt de volkorenreeks en sluit Voorlichtingsbureau Brood de serie af met een eigen studiobezoek.De aandacht op televisie en radio sluit aan op de integrale aanpak van de campagne. ‘Om volkoren tot een succes voor de branche te maken, draait het om drie dingen: product, presentatie en personeel’, aldus Frank Janssen, manager marke-ting en voorlichting bij het NBC.

‘Dat bereiken we door het pro-duct centraal te stellen en door de consument actief te benaderen via magazines, online en evenementen. De aandacht die landelijke media en vakmedia voor diëtisten en voedingsdeskundigen besteden aan volkorenbrood is daar een uitste-kende aanvulling op!’

Volkorencampagne krijgt landelijke aandacht op radio en TVDe belangstelling voor volkorenbrood groeit volgens het NBC met de dag. De landelijke volkorencampagne werpt zijn vruchten af, waar-door binnen de branche steeds meer bakkers hun kans zien. Maar ook diëtisten, voedingsprofessionals en consumenten zien brood in volkoren. Uitgebreide landelijke televisie- en radioaandacht zet de gezonde en eerlijke eigenschappen van volkoren extra kracht bij. Een boodschap die de consument niet is ontgaan.

MAKOMBI.NLwaterkoelers & doseerapparaten

T 0413 29 29 03F 0413 22 84 45

[email protected]

mincedveal… smaakmakers van...gehakt

www.mincedveal.nl T.020 - 632 41 85

[email protected]

i

HOLLAND3369E.G.

HACCPGecertificeerd

1000-21-0000-6818 NBOV 2011 kleur: fc

Willemsen Isolatiebouw B.V.Sophialaan 6

3542 AR UtrechtT (030) 241 01 26F (030) 241 41 29

www.willemseniso.nl

Willemsen Isolatiebouw B.V. Sophialaan 63542 AR UtrechtT (030) 241 01 26F (030) 241 41 29E [email protected] www.willemseniso.nl

Op al onze aanbiedingen van goederen en dien-sten en op alle met ons te sluiten overeenkomsten zijn uitsluitend van toepassing onze algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden, gedeponeerd ter griffi e van de Arrondissements-rechtbank te Utrecht op 8 juli 1988, onder akte-nummer 411/88. Op schriftelijke aanvraag wordt een exemplaar toegezonden.

• KOEL- EN VRIESHUIZEN• INVRIESTUNNELS• BEDRIJFSRUIMTES• KOEL- EN VRIESDEUREN• BRANDWANDEN EN -DEUREN

WILLEMSEN • KOEL- EN VRIESBOUW

Briefpapier.indd 1 01-12-2008 11:58:50

• KOEL- EN VRIESHUIZEN• INVRIESTUNNELS• BEDRIJFSRUIMTES• KOEL- EN VRIESDEUREN• BRANDWANDEN EN -DEUREN

1_2_liSp_fc_A.indd 1 05-01-11 13:44

Hogervorst BakkerijserviceBoezemweg 23-a PijnackerTel.: 015-3697583 Fax: 015-3699598www.bakkerijovens.com• OVENS • RIJSKASTEN • SERVICE

Beschikbaar: 400 stuks, als nieuwgereinigde ovenwagens met nieuwe ofgebruikte Colson kogellagerwielen.Voor o.a. Becker, W.P., Bongard,FN Aerotherm, etc.

Prikkelende mening?

We zijn er benieuWd naar!

[email protected]

TE KOOP AANGEBODEN

W.P. Rototherm rotatieoven,

type REA 1020, in nieuwstaat met 4 platenwagens

15 etages 600 x 800 mm

Page 7: Bakery Next 15 2012

| 7

Waarom risico’s nemen?Als het een oliebollenbakapparaat van Beko Bakkerij Techniek kan zijn.

www.beko-techniek.nl • 024-6486288 • [email protected]

24-uursservicedienst!

De overgang op IBAN (Internatio-nal Bank Account Number), het lijkt nog ver weg. Maar vanaf februari 2014 moet alles aangepast zijn om het betalingsverkeer doorgang te laten vinden. Ondernemers worden opgeroepen door belangenorgani-saties VNO-NCW, MKB-Nederland en de Nederlandsche Bank (DNB) om nu al alles aan te passen. Als ondernemers pas in 2013 verande-ringen doorvoeren, dreigt er ‘een dure file’ te ontstaan volgens de belangenorganisaties. Met als uiter-ste consequentie dat er per 1 febru-ari 2014 niet kan worden betaald en/of geld kan worden ontvangen.

campaGne bewustwoRdinGOm ondernemers bewust te maken van alle wijzigingen die moeten worden doorgevoerd is er op don-derdag 4 oktober een campagne gestart met een informatiebijeen-komst voor branches waarbij de problematiek en de campagne om dat aan te pakken, wordt toege-licht. De campagne zal onder meer radiospots bevatten. In november organiseren DNB, MKB-Nederland en VNO-NCW ook vijf voorlich-tingsbijeenkomsten voor onderne-mers.

wat moet je doen?Zorg dat je je op tijd voorbereidt op de veranderingen die eraan komen. Het behelst voor jou als onderne-mer namelijk meer dan voor de consument. Alle rekeningnummers die in je administratie zijn opge-nomen, moeten namelijk omgezet worden naar IBAN. Denk aan de rekeningnummers van medewer-kers, klanten, leveranciers, relaties, leden en/of donateurs. Gelukkig hebben de banken hiervoor een tij-delijke service opgezet, via welke je grote bestanden rekeningnummers in één keer om kunt laten zetten naar IBAN: www.ibanbicservice.nl.

Breng je klanten ook op de hoogte van je IBAN. Zorg dat je je facturen, briefpapier en andere correspon-dentie waarop je rekeningnummer staat, aanpast. Je hoeft niet bang te zijn dat je gegevens te vroeg aan-past: tot 1 februari 2014 kun je het huidige en nieuwe betalingssysteem en verschillende rekeningnummers naast elkaar gebruiken.

softwaRe aanpassenDenk ook aan aanpassingen van je software (boekhouding, salarisad-

nedeRland loopt achteR en een duRe File dReiGt te ontstaan

Neem nu al maatregelen voor overstap naar IBAN!

ministratie, betalingspakket, noem maar op). Hierbinnen moeten ook alle rekeningnummers worden doorgevoerd. Zeker met verouderde software kan dat nog een lastige taak zijn. Lang niet alle software-leveranciers hebben automatische

updates om dit eenvoudig aan te passen. checklist: veRGeet nietsZorg dat je je tijdig verdiept in alle mogelijke veranderingen en niets vergeet. DNB heeft hiervoor een handige checklist ontwikkeld voor ondernemers.

Bron: MKB Servicedesk

In vergelijking met ondernemers in omringende landen, lopen Neder-landse ondernemers achter met de voorbereiding op betalen met IBAN en met SEPA-betaalproducten. Die achterstand moet ingelopen worden

Wordt vriend van

Bakery Next

In december zullen weer miljoenen Nederlanders in de ban zijn van de 3FM Serious Request actie voor het Rode Kruis. Dit jaar staat het Glazen Huis in Enschede. Ambachtelijke bakkers kunnen nu meedoen met deze mega actie. Met de verkoop van het “Serious Request” broodje. Bijzonder cranberry-muesli brood in de vorm van een knoop. Met een speciale doos als verkoopverpakking. Leuk om te geven en lekker om te krijgen. Zeelandia levert een totaalpakket, inclusief cranberries, muesli melange, bakvormen en verpakking. Daarnaast opvallend winkel promotiemateriaal. Kortom: een bijzondere actie die veel media-aandacht krijgt en bovendien ‘serieus’ geld oplevert. Voor het goede doel en voor u!

Zeelandia zet ambachtelijk bakkend Nederland op de kaart

Bak mee voor 3FM Serious Request

Bakken voor 3FM Serious Request? Vraag ernaar bij uw Zeelandia adviseur

of bel met onze klantenservice 0800 0367

Op www.3fm.nl/seriousrequest leest u alles over de 3FM Serious Request actie van 2012

Postbus 9 | 4300 AA ZierikzeeT 0111-419000 | www.zeelandia.nl

SERI USREQUEST

BROODJE

SERI USREQUEST

BROODJE

SERI USREQUEST

BROODJE

Page 8: Bakery Next 15 2012

|8

Bakkerij Bos en Bakkerij Van Snippenberg hebben onlangs overeenstemming bereikt tot het samenvoegen van beide bedrijven. M.i.v. 1 januari 2013 zal de nieuwe organisatie onder de naam ‘ Bos Brood en Banket’ verdergaan. Bos neemt zowel de bakkerij als de winkels van Van Snippenberg over

aanleidinG van de oveRnameBeide ondernemingen zijn geen onbekenden van elkaar. Door bestaande familiebanden waren er al nauwe contacten. De beide direc-teuren Henk Bos en Jan van Snip-penberg kennen elkaar al langere tijd. Het feit dat beide bedrijven familiebedrijven zijn en hun cultuur en kwaliteitsnormen erg goed bij elkaar aansluiten zal, volgens Henk Bos en Jan van Snippenberg , deze samenvoeging alleen maar voordeel opleveren. Jan van Snippenberg (67), zag voor de toekomst niet de benodigde opvolging en is blij met deze overname. Bakkerij Bos wilde al langer de organisatie uitbreiden met winkels. ‘Door deze overname kunnen wij een sterkere organisatie bouwen en daarmee de toekomst veilig stellen voor ons bedrijf en onze medewerkers’, aldus Henk Bos.

bakkeRij bos maaRsbeRGenBakkerij Bos is een familiebedrijf (sinds 1910) uit Maarsbergen. Met inmiddels de 4e generatie actief in het bedrijf, staat Bakkerij Bos voor hoogwaardige verse broodproduc-ten die met ruim 30 medewerkers in eigen bakkerij worden geprodu-ceerd en dagvers worden geleverd aan supermarkten, speciaalzaken, horeca en instellingen. Naast de reguliere broodsoorten en het speciaalbrood onder eigen naam en receptuur, wordt een uitgebreid assortiment aan banketproducten gemaakt, variërend van slagroom, vruchten, chipolata, mocca en combinatietaarten, bavaroise- en vruchtentaarten tot gelegen-heidstaarten zoals bruidstaarten, geboortetaarten en felicitatietaarten. Daarnaast levert Bakkerij Bos ‘bake-off’ producten voor de hotel- en zorgsector. Bakkerij Bos is HACCP gecertificeerd en staat garant voor de hoogste kwaliteit en hygiëne.

bakkeRij van snippenbeRGBakkerij van Snippenberg is eveneens een familiebe-drijf en is al meer dan 100 jaar volop actief in en rond de Gelderse Vallei. Vanuit de centrale brood- en ban-ketbakkerij in Ede worden

dagelijks vers brood, taarten en gebak geproduceerd voor verkoop in de eigen vestigingen. Daar-naast levert van Snippenberg ook aan bedrijven, (zorg)instellingen, scholen en horeca. Van Snippenberg heeft 7 winkels in Ede, Veenen-daal Oosterbeek en Heelsum. Het assortiment varieert van een eigen lijn broodproducten, onder de naam SNIP!, vlaaien, taarten en schnittes, gebak en snacks tot zelf ontwik-kelde specialiteiten zoals de echte Veluwsche Heidekoeken, Veluwsche Honingkoek en het Veensche Turfje.

steRke maRktpaRtij met ooG vooR kwaliteitDe samenvoeging van beide bedrijven op gebied van smaak-volle brood en banketproducten, biedt volgens betrokkenen meer dan de optelsom van de afzonder-lijke kwaliteiten en specialismen: ‘meer keuze voor de klant, klanten kunnen beter bediend worden, zowel vanuit de winkels als vanuit 2 moderne bakkerijcentra. Ver-

der moet het combineren van de ambachtelijke kennis en ervaring tot nog betere productie en producten leiden. Tenslotte zal de verbreding van de markt en het marktgebied een steviger fundament bieden voor een klantgerichte benadering’.‘Voldoende ingrediënten voor een slagvaardige en klantgerichte organisatie’ volgens Henk Bos. De directie van de nieuwe organisatie zal bestaan uit Henk, Jan en Henk Bos (jr). Vanuit het hoofdkantoor in Ede worden de commerciële en administratieve activiteiten georga-niseerd. De productie wordt zowel in Maarsbergen (brood) als in Ede (banket) voortgezet om aan de marktvraag te voldoen. De winkels van Van Snippenberg worden na 1 januari 2013, volgens het nieuwe concept, aangepast. Alle mede-werkers zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd. De komende periode wordt gebruikt om de plannen concreet te maken en de organisatie zo optimaal mogelijk in te richten. Henk Bos: ‘Wij hechten grote waar-de aan persoonlijke en zorgvuldige communicatie. Dat verdienen onze mensen en onze klanten’.

Bakkerij Bos Maarsbergen neemt Van Snippenberg over

ThermoMitter is de nieuwste gene-ratie van de digitale handthermo-meter De handmatige temperatuur-metingen die men dagelijks verricht, worden meteen draadloos verstuurd en opgeslagen op een persoonlijke website. De gerbuiker heeft hier zelf geen omkijken meer naar. Boven-dien zijn de metingen 24/7 online in te zien. Het instrument is verkrijg-baar met een insteekvoeler of met

een combinatie van een infrarood- en insteekvoeler. De ThermoMitter is compatibel met het draadloze TempWeb-systeem voor continue registratie en bewaking (via sms en e-mail) van koel- en vriescellen, koelmeubilair, transport etc.De ThermoMitter werd door de vak-jury van de Horeca Expo in België beloond met de Innovation Award Equipment.

Beloond met innovation awaRd

Gullimex introduceert de ThermoMitter

Dat zijn de ‘Maranatha torentjes’ en de ‘Steigerpijp’ Voor de bestellingen via de kerk werkt Hoekstra met intekenlijsten, die na iedere dienst achterin de kerk liggen. De bestel-lingen kunnen de klanten dan een week later na de zondagsdienst mee naar huis nemen.De Maranatha torentjes zijn gemaakt naar een idee van de St.

Klaes Hoekstra steunt herstel torenspits Maranathakerk

Honoré taart. St. Honoré was een patroonheilige van de Franse ban-ketbakkers. Hij leefde ca. 600 jaar na Christus en was bisschop van Amiens. De torentjes zijn gevulde slagroomsoesjes met caramel en chocolade. De verkoopprijs is € 5,00. De steigerpijp is een gevulde broodsoort welke gebakken is in een conservenblikje. Hij is rijk

gevuld met rozijnen en cranberry’s. De steigerpijp kost in de winkel € 4,00 per stuk. Van beide produc-ten ontvangt de kerk per verkocht exemplaar € 1,00. Ten behoeve van het herstel van de toren.

De torenspits van de Maranathakerk in Bedum is aan groot onderhoud toe en vanuit de kerkelijke gemeenschap probeert men op diverse manieren het geld hiervoor bij elkaar te sprokkelen. Aangezien een goed buur beter is dan een verre vriend heeft Bakkerij Hoekstra beslo-ten om de financiering hiervan te ondersteunen door twee nieuwe producten te introduceren die gedurende de actieperiode van 6 oktober t/m 10 november zowel verkrijgbaar zijn in de winkel als in de kerk.

Nieuw design van SHUFFLE MIX

Shuffle Mix heeft de PLC bediening geïntroduceerd.Het is nu mogelijk om met de touchscreen bediening99 recepten op te slaan van onder andere:kapsel, cakes, macrones, botercrèmes, meringues, slagroom, plantaardige room, crème fresh, moussesen alle dessert producten.

Shuffle Mix is verkrijgbaar in de volgende capaciteiten.Type Cap kg/hr Power KW L x BR x H. Weight KG100 10-100 0,75 70x70x110 80250 50-250 2,2 80x70x130 240500 100-500 3 80x70x130 2851000 200-1000 5 120x90x280 350

Shuffle-mix BVWattstraat 15, 3771 AG BarneveldTel: 0342-450322, Fax: [email protected]

www.shufflemix.com

Page 9: Bakery Next 15 2012

| 9

Waarom risico’s nemen?Als het een oliebollenbakapparaat van Beko Bakkerij Techniek kan zijn.

www.beko-techniek.nl • 024-6486288 • [email protected]

24-uursservicedienst!

Slechts 1 op de 10 kleine onder-nemingen overweegt social media. Kleine ondernemingen tot 50 medewerkers en ZZP’ers besteden geen tijd aan scholing op het gebied van ICT, internet of social media. En volgens 68 procent van de ondernemers is het onnodig om aan (bij)scholing te doen

Dat blijkt uit onderzoek van EIM onder 500 ondernemers in opdracht van Digivaardig & Digiveilig. Volgens een groot deel van de Nederlandse ondernemers kosten cursussen, trainingen en opleidin-gen alleen maar tijd en geld. Het platform Digivaardig & Digivei-lig noemt de uitkomsten ‘zonde en riskant’. Marjolijn Bonthuis, programmaverantwoordelijke voor Digivaardig & Digiveilig: ‘ICT, inter-net en sociale media bieden kleine ondernemers innovatieve kansen voor extra omzet en winst. Direct toepasbare kennis en vaardigheden zijn daarvoor essentieel.’

Bonthuis: ‘ICT trainingen leveren MKB ondernemers waardevolle kennis en vaardigheden op, maar kosten ook tijd en geld. In termen van omzet is investeren in ICT ken-nis en vaardigheden termen toch heel efficiënt. 37% van de onder-nemers die sociale media inzetten, genereren daarmee extra omzet, 13% zelfs meer dan 10%. In de hui-dige economische tijd, lijkt me dit omzet die je niet wilt laten liggen. Heel zonde en onbegrijpelijk dat veel ondernemers dat niet inzien.’ Volgens Bonthuis moeten cursus-sen en trainingen vooral bestaan uit kennis die direct kan worden toegepast: ‘Kleine ondernemers en ZZP’ers denken per definitie praktisch. Uit ons onderzoek blijkt dat 54% ICT cursussen of oplei-dingen wil volgen als de kennis die ze opdoen direct toepasbaar kan worden gemaakt. Een absolute voorwaarde dus voor iedere ICT, internet of sociale media cursus.’

social mediaGemiddeld geven kleine onder-nemers hun social media inzet het rapportcijfer 6.5. Ruim driekwart (77%) van de kleine MKB’ers en ZZP’ers gebruikt Facebook, Linkedin of Twitter niet voor zakelijke doeleinden. 38% van de ondernemers doet dat niet omdat ze al zeggen voldoende klanten te hebben. En een kwart omdat ze hun doelgroep niet geschikt vinden om via social media te bereiken.

Marjolijn Bonthuis denkt dat ondernemers zich nauwelijks een voorstelling kunnen maken van de kansen die social media voor hun onderneming kunnen bieden: ‘Slechts 1 op de 10 kleine onder-nemers overweegt om social media in te zetten. Bijna 90% doet dat niet eens, terwijl er talloze voor-beelden zijn van ZZP’ers en kleine ondernemers die razend succesvol zijn geworden met behulp van social media. Het kan bijvoorbeeld ook tijdwinst opleveren waardoor bestaande klanten meer aandacht kunnen krijgen. Het is de kunst om deze media, maar ook internet, cre-atief praktisch in te zetten omdat ze mogelijkheden bieden om direct en interactief met klanten om te gaan, producten te verkopen of diensten aan te bieden.’

leeR het in 1 minuutMaar hoe zet je deze middelen efficiënt en succesvol in? Tijdens het Digitaal Festival Den Haag lanceerde internetondernemer Ben Woldring (bekend van Bellen.com en Gaslicht.com) een website en bood hij de cursussen en de bijbehorende webboeken aan, aan

alle Nederlandse bedrijven - verte-genwoordigd door Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland. Tij-dens het Digitaal Festival Den Haag konden aanwezige ondernemers een live speeddate winnen met Ben Woldring en deze direct verzilveren.

Bron: MKB Service desk

Kleine ondernemers vinden ICT training overbodig

Onze bakker wordt nu zelfs herkend door de Japanse Toeristen. Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt

Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt nu zelfs herkend door de Japanse Toeristen. Bakker uit Maas-

Upload je eigen video en wordt wereldberoemd in heel Nederland!

Page 10: Bakery Next 15 2012

|10

internet

De droom van elke bakker?

Ik geef advies en trainingen op het gebied van Online Marketing, Mobiele Marketing, E-business en Social Media.

U kunt mij bereiken via email ([email protected]) en telefonisch op 06-41817663 of bezoek mijn website: www.frederikjan.nl

Weg met al die papieren menu-kaarten, weg met de serveersters en weg met de kassa in de bak-kerij! Het is tijd voor pure winst op de bakkersproducten.Denkt u ook wel eens dat uw personeel efficiënter ingezet kan worden, dat ze niet door de zaak hoeven te lopen en ze zich kunnen concentreren op het helpen van de ‘gewone’ klanten en dat tearoom-klanten niet hoeven te wachten na de bekende opmerking ‘ik kom zo bij u........’.Dit is uw kans!

Hoe? Voordat ik dat vertel eerst nog even dit: terwijl u dit leest, stemt u stilzwijgend eenzijdig toe dat dit idee 100% copyright heeft van mij, Frederik Jan van der Meu-len. Als u dit concept gaat gebrui-ken, moet u 5% van uw bruto omzet op maandbasis overmaken naar mij.Nu het idee, wellicht uw droom-scenario:Stel U heeft in uw luxe bakkerij ruimte met tafels en stoeltjes voor klanten die iets meer willen uitge-ven door een broodje alvast door u te laten beleggen, of door een kop-je dure koffie te willen drinken met een lekker gebakje of luxe koek. Puur omdat u uw etablissement goed heeft ingericht, de zon heeft laten schijnen en uw geurmachine op volle toeren draait.De klant gaat zitten in uw luxe zaak aan een tafel. Op de tafel zit een unieke QR-code die de klant kan inscannen met de smartpho-ne. Iedere smartphone heeft een ‘app’ die dit kan, anders gratis te downloaden. Als de klant deze QR-code inscant, verwijst deze naar een website met daarop een digitale menukaart van uw luxe bakkerij. Hier komt uw bespa-ringsdroom al aan: de klant kan via deze digitale menukaart een keuze maken en direct de bestel-ling plaatsen. De bestelling gaat via de digitale snelweg naar uw bestelsysteem in de winkel en de orderbon rolt eruit. Geen tussen-komst van iemand die de bestel-ling opneemt. Geen ergernissen van klanten die menen dat ze te lang moeten wachten. U maakt vervolgens de bestelling klaar en stuurt een digitaal berichtje naar de klant op de smartphone dat de bestelling gereed is. De klant kan nu zelf de bestelling ophalen en gaat deze lekker opeten aan zijn of haar tafel. Dit scheelt ook weer het brengen van de bestelling naar de klant. Het is tegenwoordig normaal om je eigen eten op te halen, dat is geen drempel meer. Kijk maar eens naar de hectiek in

een McDonalds op een zaterdag rond etenstijd.‘En het betalen dan?’ hoor ik u denken? Uw droom komt bijna uit: de klant kan meteen bij het bestelling bij de digitale menu-kaart betalen met de smartphone. Dit kan zijn via Paypal, creditcard of iDeal. U verliest weliswaar de fooi, maar deze ging toch óf naar de medewerker zelf van de bediening, óf in de fooienpot. En verder bespaart u zoveel geld uit aan bediening dat dit ruimschoots goedgemaakt wordt.Droom of werkelijkheid? De tech-niek is er al, ik kan dit binnen een week voor u maken en operatio-neel trekken. Uw droom is echt, tenminste deze dan. Al uw andere dromen ken ik verder niet. Mocht u uw dromen willen delen, laat het mij weten.

one moRe thinG:Facebook heeft een proef momen-teel lopen waarbij ze testen dat een Facebook-bedrijfspagina een klein bedrag betaalt om een ‘offer’ oftewel aanbieding te mogen plaatsen. Als je een pagina hebt met meer dan 400 volgers dan mag je een aanbieding gaan plaatsen, de volgers kunnen gratis van deze aanbieding gebruik maken, het bedrijf dat de aanbieding plaatst betaalt 5 dollar (zal wellicht 5 euro worden). Dit kan elke aanbieding zijn die je maar wilt. Vanuit de Facebook-pagina kan je de vol-ger naar je eigen website loodsen waar de aankoop (aanbieding) gedaan kan worden. Facebook biedt de kleine ondernemers op deze manier de mogelijkheid om de individuele klant op te zoeken in plaats van groepsaanbiedingen zoals bijvoorbeeld Groupon die heeft. Probeer het maar eens uit!

Frederik Jan van der MeulenOnline Marketing & Strategie Specialist

Bakeplus, Dobla, FrieslandCampina Profes-sional, Veldt en Damco zijn dit jaar wederom de samenwerking aangegaan om (banket)bakkers te begeleiden bij het Sin-terklaasmoment. Door de inkoop van pure ingredi-enten zoals 100% roombo-ter, 100% Amandelspijs, Amandel marsepein en de beste chocolade krijgen de banketbakkers campagnema-teriaal bijgeleverd waarmee zij zich kunnen presente-ren als ‘Hofleverancier van de Sint’.

Naast de al bestaande gebaks-dozen en vlaggen is er dit jaar een levensgrote display van Sint en Piet, waardoor de klant letterlijk niet meer om de Sint heen kan. Het Sinterklaasmo-ment is momenteel alweer volop in voorbereiding. De traditie is nog steeds spring-levend. Consumenten letten daarbij wel een beetje op hun gezond-heid, dus àls er gesnoept wordt, moet het wel van goede kwaliteit zijn. Hét perfecte moment dus voor de banketbakker om zich te presenteren als Hofleverancier van de Sint en te etaleren dat hij zijn vak verstaat.

Bakeplus, Dobla, Veldt en Damco gaan dit jaar voor de achtste maal de samenwerking aan om bak-kers te begeleiden bij het Sinter-klaasmoment. FrieslandCampina Professional sluit zich voor het eerst bij deze campagne aan. De partijen hebben ‘de enige echte’ Sinterklaas, Paul van Gorcum, bereid gevonden om mee te werken. De 79-jarige acteur (onder andere

bekend van zijn rol als De Baron in Bassie en Adri-aan) is met zijn 52 jaar ervaring in het spelen van

Sinterklaas terecht ‘de enige echte’ te noemen. Hij is voor het derde jaar betrokken bij deze samenwerking van het Sinterklaasmoment. ‘De samenwerking is fantastisch gewoon. Vanaf het begin af aan. Het begon met de voorstelling

van Ron Boszhard waarvan Bakeplus (toen Grobak) één van de initiatiefnemers was.

Het verliep correct en heel prettig. Dat zat hem in het wederzijds respect

ten opzichte van elkaar. Zonder te vragen hadden ze een speciale

kleedruimte ingericht met alles er op en er aan, waar ik ook even kon rusten. Na afloop was er nog een samenkomst en kreeg iedereen, ook de pieten en ik, een cadeautje. Toen ze me belden, hoefde ik dus ook niet na te denken ‘, vertelt hij over de samen-werking met de leveranciers.

Paul van Pelt van Bakeplus legt uit: ‘De recessie brengt angst en onzekerheden met zich mee. Mensen zoeken iets authentieks, het gevoel van vroeger. Ze zoeken de warmte thuis. Die thuismo-menten willen ze maximali-seren door het aller-lekkerste product te kopen. De bakker heeft alles in huis om het beste van het beste te maken met 100% pure ingrediën-

ten zoals echte roomboter, amandelmarsepein, 100% aman-

delspijs en de beste chocolade’. De echte, ambachtelijk bereide borstplaat, marsepein, boterletters en pepernoten worden gemaakt volgens oude tradi-tionele recepten. Ze vallen of staan met het recept en smaken alleen zoals ze smaken als er zorg en aandacht aan wordt besteed. Op 7 september vond de instructie plaats van de buitendienst van de vijf deelnemende leveranciers. Ter inspiratie was Paul van Gorcum daarbij aanwezig. Hij onderstreepte het belang van gepas-sioneerde verkopers die ambachtelijke bakkers willen ondersteunen bij het uitdragen van hun specialisme en onderscheidend vermogen. ‘De materialen van deze Sinterklaascampagne sluiten daar perfect bij aan en zijn exclusief vervaardigd voor ambachtelijke bakkers die zich als Hofleverancier van de Sint willen presenteren’, aldus van Gorcum. Hij reikte alle aanwezige vertegen-woordigers symbolisch een Oorkonde uit met daarop de verklaring dat zij gecertificeerd verkoper zijn van de Sinterklaascampagne 2012.

klant kan dit jaaR letteRlijk niet om de sint heen

Leveranciers ondersteunen bakker en banketbakker bij Sinterklaasmoment

Frituurbakken speciaal voor de

0515 - 33 19 58 • [email protected] • www.v-technology.nl

• extra diep

• afdruiprekken

• digitale temperatuur regeling

• timers inclusief zoomer

• dompelrekjes

• aft apkraan

• manden

• deksels

• dubbel (2 x 60) en triple uitvoering (3 x 60)

• optie met werkblad

speciaal voor de

• digitale temperatuur regeling

• dubbel (2 x 60) en triple uitvoering (3 x 60)• dubbel (2 x 60) en triple uitvoering (3 x 60)

Page 11: Bakery Next 15 2012

| 11

Uitgelicht

Diosna SP 40 € 4850,-

www.bakkerijbedrijfsverzorging.nl

Gebr. Ter Haar Nijverdaal

Tel.0548-616088

Unidos en oliebollenbak € 6000,-

www.bakkerijbedrijfsverzorging.nl

Winterhalter vaatwasser € 3950,

www.bakkerijbedrijfsverzorging.nl

Een bakker ziek?

www.bakkerijbedrijfsverzorging.nl

www.bakkerijbedrijfsverzorging.nl

Adverteren bij? Vraag naar

Mogelijkheden Michel Ben Salah Tel. 06-43030102

[email protected]

Te koop bij

Te koop bij

Gert Bathoorn Boekelo

Tel.06-41824843

Te koop bij

Spe-culaas

walsen

Invalbakker Vraag naar

Mogelijkheden Marco van Esterik Tel. 06-11167077

[email protected]

Invalbakker bij:

Extra werk Bij ziekte, Vacature Inbedrijfsname Vakantie

Invalbakker is nog beschikbaar voor :

Zuid en Midden Nederland

www.bakkerijbedrijfsverzorging.nl

Verkocht in 7 dagen

Invalbakker bij:

Extra werk Bij ziekte, Vacature In bedrijf name Vakantie

Invalbakker is nog beschikbaar voor :

Noord Holland

Vacature

salon de oosekranssalon de oosekranspresenteert

Heerlijke

Bossche Koek

salon  de  Roosekrans    Hinthamerstraat  40    5211  MP  's-Hertogenbosch    tel  073-6124647

in  uniek

BlikJheronimus Bosch

Onlangs werd in het Jeroen Bosch centrum met toespraken en een feestelijke introductie met een bakkerswagen, het nieuwe Bossche koekblik van ‘Salon de Roosekrans’ uit de Hintha-merstraat gepresenteerd. Burge-meester Ton Rombouts mocht, nadat Frank Finkers een gedicht had voorgedragen en hij Femke Finkers uit een antieke bakkers-wagen had bevrijd, het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Daaraan voorafgaand hadden Nort Lammers, bestuurslid van het Jheronymus Bosch Art Center in een interview naar de reden en de aan-loop naar dit nieuwe product van Huub Finkers van In de Roosekrans gevraagd.

Finkers gaf kort de geschiedenis van de Bossche koek weer. Daarmee was in de Franse tijd rond 1792 door de familie J.A. Suys in de bakkerij De Eenhoorn in het Rozemarijn-straatje begonnen. De bakkerswin-kel op Hinthamerstraat 4 ging in 1882 over naar Gerritse, die -van vader op zoon- tot 1950 de koek-winkel en de bakkerij beheerde. In 1950 kocht A. van Zuylen het pand en zette het bakken voort in de erachter gelegen bakkerij [nabij Herman Moerkerkplein]. Daar trof Van Zuylen nog materiaal en bak-kerstoestanden aan uit vorige eeu-wen. In 1985 verkocht Van Zuylen de handel, inclusief het koekenbak-kersrecept aan bakker Borsboom. Eind 1988- begin1989 werd de oude

bakkerij in het Rozemarijnstraatje gesloopt. Intussen had Finkers het recept verkregen en werd zonder

Bakker Finkers (‘In de Roosenkrans’) introduceert Bosch’ koekblik

enige verandering, zoals Huub Finkers vertelde, de productie van de Bossche koek door de nieuwe

René BRueRen

sales manaGeR

`t kRaayennest

René Brueren is als Sales Mana-ger in dienst getreden bij Bakkerij t Kraayennest B.V in Nijmegen. René is verantwoordelijk voor de commerciële ontwikkeling van Steengoedbrood. Deze rustieke (E-nummer vrije) desem-brood-producten hebben een krokante, knapperige korst en een veerkrach-tige, open structuur. Brood met een volle smaak. Steengoedbrood wordt gebakken in een authentieke ambachtelijke bakkerij met een artisanale broodlijn en een volauto-matische stenen vloeroven.Bakkerij`t Kraayennest produceert ook dagverse brood- en banket-producten voor hun eigen winkels, hotellerie, horeca, catering, retail, scholen en voor collega bakkers.René is telefonisch en per mail bereikbaar op 06-30995527 of [email protected]

Lixero uw professionele partner voor verlichting

Lixero heeft zich gespecialiseerd als partner en leverancier op het gebied van alle soorten verlichting voor in de retail, horeca, gezondheidszorg, industrie en kantorenmarkt. Wij worden graag uitgedaagdmee te denken over de meest uiteenlopende verlichtingsvraagstukken en zijn ervan overtuigd dat we met onze kennis en uitgebreide productenpallet oplossingen aanbieden die voldoen aan de huidige en toekomstige wensen en eisen van onze en uw klanten.

/ Innovatie / Visie / Maatwerk / Kennis

T +31 (0)493 - 311 314F +31 (0)493 - 311 321E [email protected] www.lixero.eu

bakkerij ‘In de Roosekrans’ in de Orthenstraat voortgezet. Deze koek onderscheidt zich van andere zoals bijvoorbeeld. Groninger of Deventer koek- door de platte ovale bakvorm, waardoor de koek veel meer een ‘kantkoek’ is.

‘De verbintenis met Jeroen Bosch,’ zo vervolgde Finkers op vragen van Nort Lammers, ‘ligt ten eerste in mijn wens om een koekblik te maken. Dat stond al langer op mijn verlanglijstje. Geïnspireerd door het sterfjaar van Jeroen Bosch heb ik door de familie Thien van Zuylen een ontwerp laten maken. Dat heeft uiteindelijk geleid tot vier variaties op Tuin der Lusten: twee op het Laatste Oordeel en een op de Temp-tation en een op de Aanbidding. Dus bij ons kun je continu een blik werpen op Jeroen Bosch,’ aldus de Bossche bakker Finkers.

Diens broer Frank kwam tijdens de presentatie in de voormalige Jacobkerk met een gedicht ‘Jhero-nimus Bosch’ , waarvan een variant is gemaakt. Het volledige lied werd gezongen tijdens het bezoek van de koninklijke familie in 2007 aan de stad. Dat gebeurde op het moment dat de gasten via de Grote Hekel de stad binnenkwamen.

Daarop volgde de introductie van het nieuwe Bossche koekblik.

Bronnen: Bastion Oranje / Huub Finkers

Page 12: Bakery Next 15 2012

� Complete oplossing voor een scherpe prijs.

� Breed assortiment, zowel nieuw als gebruikte

bakkerijmachines.

� Flexibel en prestatiegericht.

� Leverancier van Euroblades, de broodsnijmes

die 4x zo lang meegaan.

Voor meer informatie over onze productenzie onze website: www.boelenbakkerijmachines.nl

U kunt ons natuurlijk altijd mailen en bellenMail: [email protected].: 0599 - 470746

Adres: Ambachtsweg 6d, 9563 TV Ter Apelkanaal

Onze partner voor service en onderhoud� Gespecialiseerd in de installatie, service en het onderhoud van ovens,

machines en installaties voor de brood-, banket- en koekbakkerij.� In geval van storing kunt u ze dag en nacht, 7 dagen per week bereiken

op telefoonnummer: 074 - 2595162.Adres: Binnenhavenstraat 6, 7553 GJ Hengelo

Nieuw in ons assortiment !Exclusief in Nederland bij Boelen Bakkerijmachines en Quality Fix

|12

Deze stelling hebben we eens voorgelegd aan de onderwijsinstel-lingen, die het vakonderwijs brood & banket verzorgen. Vervolgens hebben we hen gevraagd naar hun eigen rol met betrekking tot deze problematiek.

Ad Waijers, Docent en BPV coör-dinator afd. Brood & Banket van het Cingelcollege in Breda over de stelling: ‘De supermarkten hebben de kracht van de ambachtelijke bedrijven gekopieerd, waardoor ze steeds meer marktaandeel hebben gewonnen (Ambachtelijke uitstra-ling). Over het algemeen zijn de ambachtelijke bedrijven nog te veel product gericht en zouden zij het verschil kunnen maken door zich juist meer te richten op service en beleving ( bakactiviteiten in de win-kel, zien wat er gebeurt). De bakker moet zich meer tonen in de winkel’. Ook Martin van der Elst van het ROC ASA SBBO in Leusden is het eens met de stelling: ‘De ambach-telijke bakker moet echt wel scherp blijven om de grootwinkelbedrijven ‘voor’ te blijven’. André Duijghuijsen van ROC Gilde voegt hier nog aan toe dat hij het als consument steeds meer waardeert wat er in super-markten ligt. ‘De prijs en gemak spelen een grote rol’.

concuRRentiedRuk vooRblijvenWat moeten ambachtelijke bakkers doen om de concurrentiedruk vanuit de supermarkten de baas te blijven? Met andere woorden: hoe kunnen bakkers zich onderscheiden en zo con-currentievoordeel creëren? Met prijs?, producten, promotie, webshopping, service, …………………iets anders?André Duijghuijsen: ‘Meer klant-vriendelijk zijn, vanachter die toon-bank komen, in een open winkel. Leerlingen beter opleiden, hierin investeren. Het opleiden niet alleen een taak van school laten zijn. Dan kunnen wij ook meer aandacht geven aan innovatie’. Martin van Elst vult aan: ‘Ambachtelijke bak-kers moeten zich richten op een ander assortiment dan de super-markt. Consumenten voorlichten over smaak en kwaliteit. Promotie (laat via Twitter en Facebook maar weten dat het brood net uit de oven komt). Niet in de slag gaan met de prijs, want dat win je toch niet’. Ad Waijers is dezelfde mening toege-daan: ‘De ambachtelijke bedrijven moeten zeker niet met prijzen gaan stunten. Hierop kunnen ze het niet winnen. Het zal meer in de indivi-duele benadering gezocht moeten worden’.

ondeRwijspRoGRamma’sOp welke manier wordt er in de onderwijsprogramma’s aandacht besteed aan deze problematiek?. In hoeverre worden bakkers-in-opleiding geschoold in marketingkennis en -vaardigheden. Kortom: hoe zien de onderwijsprogramma’s er op dit gebied uit?Martin van Elst (ASA): In het programma laten we leerlingen in de praktijklessen kennis maken met kwaliteit(s verschillen). We praten erover, maar er is niet echt lesmateriaal voor aanwezig. Bij het Cingel College is er volgens Ad Waijers met het CGO onderwijs een kerntaak bijgekomen, waarbij productontwikkeling centraal staat, en er ook aandacht besteed wordt aan marketing en aan de wensen van de klant. Bij het ROC Gilde wordt aan deze problematiek alleen aandacht besteed in de opleiding voor Ondernemer Bakkerij niveau 4. Duijghuijsen: ‘Het schrijven van een marketingplan is een onderdeel’.Het bedrijfsleven geeft het onder-wijs deze ruimte niet. Onze bak-kersleerlingen gaan op examen in Wageningen. Hier moeten ze pro-ducten maken die verouderd zijn, niet meer gemaakt worden en uit de tijd zijn. Het bedrijfsleven vindt denk ik daarom dat de school moet

opleiden en de leerling moet klaar stomen voor Wageningen. In het bedrijf moet de leerling meedraaien en is er geen tijd voor opleiden’

belanGRijke Rol vooR de ambachtelijke bakkeRijMartin van Elst: ‘De trend in het onderwijs is op het moment zo, dat er steeds minder praktijkles-sen gegeven worden. Dat is de doodsteek voor de ambachtelijke bakkerij. Juist daar, in de praktijk, hebben we de kans om de leerling daarin te scholen. Ruiken, proeven, voelen, vergelijken. Uit een boekje kun je dit niet leren’. Ook André Duijghuijsen ziet een grotere rol voor de bedrijven. Zij zouden naar zijn mening het onderwijs meer ruimte moeten geven. Ad Waijers is een pleitbezorger voor kennisde-ling en het regelmatig bezoeken van bedrijven. Dat zou volgens hem werkgevers en werknemers minder bedrijfsblind kunnen maken.

kenweRkBehalve aan de ROC’s hebben we ook Kenwerk gevraagd naar hún visie op deze problematiek.

Janet Visser: ‘Uit Trends & cijfers 2011-2012 van Kenwerk blijkt dat de bakkerijbranche te maken heeft met een veranderende klantwens: er is een stijgende vraag naar een meer uitgebreid assortiment aan brood- en banketproducten. Hierbij wordt van medewerkers een meedenkende en creatieve houding verwacht. Dit leidt tot een toenemende vraag naar medewer-kers met meer specifieke kennis en ervaring met bepaalde grondstoffen en producten.

De inhoud van één of meerdere verwante beroepen wordt beschre-ven in een kwalificatiedossier. In de kwalificatiedossiers binnen de bakkerij is op enkele plekken aandacht voor de positie van de

ambachtelijke bakkerij ten opzichte van de supermarkt. In het kwalifi-catiedossier Brood en Banket gaat het dan met name om het beden-ken van ideeën voor het uitbreiden van het assortiment (werkproces 3.1). De leidinggevende kan in zijn afdelingsplan aandacht besteden aan het ‘onderscheidend vermogen’ van het productenaanbod.‘De plek waar de positie van de ambachtelijke bakkerij ten opzichte van de supermarkt het meest aan bod kan komen is bij de onderne-mer bakkerij (kwalificatiedossier Ondernemer horeca/bakkerij). Deze maakt een ondernemingsplan (werkproces 1.1), een marketing-plan (werkproces 1.4) en innoveert de onderneming (werkproces 1.5). De invulling die de roc’s aan de werkprocessen geven is uiteindelijk bepalend voor wat de leerlingen hierover leren’.

de Rol van kenweRkKenwerk heeft de formele taak kwalificatiedossiers te ontwikkelen, te onderhouden en te ondersteunen bij het aanpassen van een kwalifica-tiedossier. Daarbij vraagt Kenwerk betrokkenen uit het beroepsonder-wijs en het bedrijfsleven om mee te denken.

Visser: ‘Kenwerk wil eraan bijdragen dat de samenleving en onze bran-ches de medewerkers krijgen die zij nodig hebben. En dat jonge mensen een kans hebben op de arbeids-markt, nu en in de toekomst. Dat doet Kenwerk door het onderhou-den van contacten met alle partijen die betrokken zijn bij (de vorm-geving van) het beroepsonderwijs in de bakkerijbranche. In ROBO’s werken onderwijs en bedrijfsleven nauw samen. Kenwerk ondersteunt deze samenwerking om te komen tot een goed opleidingsklimaat voor leerlingen, de toekomstige werkne-mers! De praktijk biedt de beste basis voor toekomstige vakmensen. Daarom hebben wij oog voor de kwaliteit van leerbedrijven.’

pRaktijk Beste Basis vooR toekomstiGe vakmensen

Het vakonderwijs en de concurrentiepositie van de bakker‘De consument wordt steeds kritischer, is op zoek naar gemak en beschikt mede door de social media over steeds meer informatie. Supermarkten spelen goed in op deze kritische (gemaks-)consument, door een vol-ledig assortiment aan te bieden, inclusief brood en banket, dat bovendien van een steeds betere kwaliteit is. Zo goed zelfs dat ze dikwijls beter zijn dan menige ambachtelijke bakker, of op zijn minst de ambachtelijke bakker steeds dichter naderen. De ambachtelijke bakker zal dus steeds beter moeten presteren (niet alleen qua producten, maar ook op andere vlakken) om de consument te verleiden om naar zijn/haar winkel te (blijven) komen. Voor de consument een extra ‘stop’, dus moet het de klant wel wat waard zijn. Het komt dus steeds meer aan op een goede marketingaanpak’.

oktobeR 2012

21 t/m 25 oktoberSial - Parijs22 t/m 28 oktober Week van de ambachtelijke vlaai

novembeR 2012

13 en 14 november BakkersVakWedstrijden - Drachten28 november Vergadering HBA/HBD-commissie-Brood-en-Banket

januaRi 2013

7 t/m 10 januari Horecava - Amsterdam26 – 30 januariSalon National de la Boulangerie/Intersuc - Lyon

maaRt 2013

10 en 11 maartBakkersvak 2013 - Rosmalen

apRil 2013

6 en 7 april Nationale selectie dagen World Chocolate Masters Zundert

Branche agenda

What’s • NExT?

Onze bakker wordt nu zelfs herkend door de Japanse Toeristen. Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt

Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt nu zelfs herkend door de Japanse Toeristen. Bakker uit Maas-

Upload je eigen video en wordt wereldberoemd in heel Nederland!

Page 13: Bakery Next 15 2012

| 13

Silikal®-Böden – der ideale Belagfür die Backbranche!Hygienisch, belastbar, fugenlos und „über Nacht“ verlegt – Silikal-Böden sind die optimaleBasis für Bäckereien, Konditoreien und die Backwarenindustrie – bei Neubau und Sanierung.

MIDDELHOFVLOER- & WANDTECHNIEK

• Een nieuwe vloer in één dag• Al één uur na applicatie beloopbaar, glad of antislip afgewerkt• Acrylaatvloeren• Epoxyvloeren• Grindvloeren• Coatingvloeren • Kunststof wandafwerking• Volgens HACCP-norm: Bakkerij, slagerij, visserij, winkels, industriëel etc.

Vloer,- en wandsystemen voor de voedsel-verwerkende industrie

l Nieuwe bakkerijvloer in één dag? één uur na applicatie beloopbaar!

l ’s Middags vloeren, ’s avonds weer belastbaar!

l Ook hitte bestendige vloeren.l Antislip en toch makkelijk

te reinigen.l Voldoen aan alle eisen

m.b.t. HACCP.

www.bakkerijvloer.com

Middelhof vloer & WandtechniekZuiderlaan 28 E, 6905 AE ZevenaarM 06 - 158 596 23, F 0847-135185, E [email protected]

www.bakkerijvloer.com

Middelhof vloer & WandtechniekZuiderlaan 28 E, 6905 AE ZevenaarM 06 - 158 596 23, F 0847-135185, E [email protected]

Bel gratis: 0800-262 84 64

De Beko Najaarsdagen 2012 in Hilvarenbeek en Lelystad zijn door bijna 1000 afgevaardigden van ca. 450 bedrijven bezocht. Er viel veel te beleven en te ontdek-ken, zoals de nieuwste trends, producten en productiemiddelen. Meer dan 60 leveranciers gaven de Beko leden de gelegenheid om extra inkoopvoordeel te behalen. Verder was natuurlijk de jaar-lijkse speculaaskeuring op beide dagen een belangrijk thema..

najaaRsdaG

Beko Zuid

Op 25 september kwamen maar liefst 400 personen (ca. 200 bedrij-ven) naar de Najaarsdag van Beko Zuid in De Beekse Bergen te Hilva-renbeek. De leden van Beko Zuid konden ‘warm lopen’ voor het najaar en de feestdagen en ze maakten volop van de gelegenheid gebruik om extra inkoopvoordeel te behalen op het najaarsassortiment. De Beko

organisatie werd vertegenwoordigd door Beko Advies, Beko Bakkerij Techniek, Beko Verpakkingen en een stand met daarin de nieuwste Beko huysmerk® artikelen. Voor de spe-culaaskeuring werden 80 speculaas-producten ingeleverd. De consu-mentenjury was positief verrast over al het lekkers dat zij beoordeelde op smaak en op uiterlijk. De leden van de vakjury waren lovend over de kwaliteit van de speculaasproduc-ten, die volgens hen elk jaar beter wordt. Tips en suggesties uit voor-gaande jaren zijn door de inzenders zeker ter harte genomen.

Fotografie: K. Willems.

de uitslaG van de wedstRijd was als volGt:

speculaas klein zondeR amandelen (43 stuks): 1e prijs: Bakkerij Harrie-Jan Loeffen - Cuyk 2e prijs: Patisserie Martin - Valkenswaard 3e prijs: Broekmans Patisserie - Venlo

speculaas klein met amandelen (18 stuks): 1e prijs: Bakkerij Piekfijn - Kaatsheuvel 2e prijs: Bakkerij van Leeuwen - Kerkdriel 3e prijs: Bakkerij van de Mortel - Someren

Gevulde speculaas (19 stuks): 1e prijs: Bakkerij Harrie-Jan Loeffen - Cuyk 2e prijs: Echte Bakker Jenny van der PuttenMierlo 3e prijs: Bakkerij Piekfijn - Kaatsheuvel

Beko Najaarsdagen goedbezocht

Beko najaaRsdaG

in lelystad

Het Aviodrome in Lelystad, waar op 1 oktober de Beko Najaarsdag voor de leden van Het Backershuys en Back Beko IJsselstreek werd gehou-den, werd door bijna 600 personen (ca. 250 bedrijven) bezocht Het werd een gezellige dag vol inspiratie en ook hier boden meer dan 60 leveranciers de leden van

Het Backershuys en Back Beko IJs-selstreek de gelegenheid om extra inkoopvoordeel te behalen. Er was veel belangstelling voor de demon-straties van Callebaut (chocolade), Hela (Lubeca marsepein), Vande-moortele (Franse broodsoorten) en Natura (oliebollenolie).Voor de speculaaskeuring werden 181 speculaasproducten ingele-verd en dat was beduidend meer dan vorig jaar. De kwaliteit van de ingeleverde producten liep echter sterk uiteen. Van ‘onvoldoende’. tot ‘uitstekend’ Opmerkelijk was het verschil in waardering door de consumenten- en de vakjury. De vakjury is van mening dat de bakker een goede mix moet zien te vinden in wat de consument wenst en wat vaktechnisch nodig is om een kwa-litatief goed product te maken. De consument koos in eerste instantie ‘op het oog’ en dan is vooral belang-rijk hoe het product en de verpak-king eruit zien.

de uitslaG van de wedstRijd was als volGt:

speculaas klein zondeR amandelen (56 stuks):1e prijs: Bakkerij Bocxe - Badhoevedorp2e prijs: Echte Bakker Van der VeerBarneveld3e prijs: Bakkerij Olink - Maarssen

speculaas klein met amandelen (67 stuks): 1e prijs: Patisserie Huize Rodenburg - Haren 2e prijs: Echte Bakker Van der Veer - Barneveld 3e prijs: Brood- en Banketbakkerij Jan Westerbos - Mijdrecht

Gevulde speculaas (58 stuks): 1e prijs: Bakker Out - Ouderkerk a/d Amstel 2e prijs: Brood- en Banketbakkerij an Pieter Duin - Tiel 3e prijs: Bakkerij Schrijer - IJsselmuiden

Wordt vriend van Bakery Next

Page 14: Bakery Next 15 2012

Doseer dé besteoliebollen met de

0515 - 33 19 58 • [email protected] • www.v-technology.nl

• enkele en dubbele uitvoering

• multi-functioneel

• neemt al uw handmatige doseringen over

• eenvoudig te reinigen

• in hoogte verstelbaar

• leverbaar in combinatie met onze frituurbakken

Ook produceren wij appelbeignetlijnen, volautomatische frituurlijnen tot 20.000 oliebollen per uur, hefk iepinstallaties en telbanen met automatische aan- en afvoersystemen.

|14

Wonderpan

column

Brood heeft de vervelende eigen-schap snel uit te drogen. Op de langere oversteken is het na twee, drie dagen dus wel voorbij met het brood van de wal. Knäckebröd is lekker maar dat hou je ook geen dagen vol. Dan is er dus maar één oplossing: zelf brood bakken! Veel spullen heb je niet nodig. En meel is overal verkrijgbaar en mee te nemen. Met wat toevoegingen

zoals muesli en rozijntjes kun je bovendien eindeloos variëren.Nu hoef ik een bakker natuurlijk niet uit te leggen hoe je brood bakt. Maar wij doen het als volgt. Droge gist aanmaken met water en een schepje suiker. Meel in de kom doen. Eerst een flinke scheut olijfolie erbij en dan het water met de gist. Roeren tot het een droge deegbal wordt. Op het aanrecht wat bloem strooien en de deeg-bal erop leggen. Zout toevoegen en eventueel muesli of rozijnen. En dan komt het belangrijkste... Het kneden! Niet stoppen na een paar minuten. ‘Niet kneden als een mietje’, zoals een bevriende

zeilster eens opmerkte. Nee, min-stens 15 minuten stevig doorkne-den tot het deeg elastisch wordt. Dan laten rijzen onder een natte theedoek tot het deeg verdubbeld is in volume. Dat gaat hier in de tropen vrij snel. Na de eerste rij-zing het deeg voorzichtig uitdruk-ken en uittrekken tot een lap. Drie keer dubbelvouwen, uittrekken en rustig in de wonderpan duwen. Vervolgens nog een klein uurtje laten rijzen onder de natte thee-doek. Afbakken op laag gas in ca. 35 minuten.

wondeRpan? Wat is dat nu weer? Nu hebben veel moderne zeiljachten tegen-woordig een oven aan boord. Wij dus ook. Maar om een brood te bakken staat de oven dan al gauw drie kwartier vol gas te branden. En gas in flessen is relatief duur en niet altijd makkelijk verkrijg-baar. Veel ‘yachties’ gebruiken daarom de ‘wonderpan’. Oudere lezers onder ons weten wellicht nog wat dat is. Mijn moeder van 86 in elk geval wel. De pan werd veel gebruikt toen een oven in huis nog geen gemeengoed was. Het is eigenlijk een soort aluminium tulbandvorm met een deksel. De warmte van de gasvlam, laagste stand dus dat scheelt, verwarmt via een verdeelplaatje de pan en stijgt door de opening in het mid-den omhoog tot onder het deksel. Warmte boven en onder. In iets meer dan een half uur is je brood klaar. Nou, dat mág een ‘wonder-pan’ heten.

Paul en Monique varen met hun Full Circle rond de wereld. Aan boord wordt door hen zelf brood gebakken. Aan de wal wordt geke-ken naar de cultuur van brood bakken en eten. Onderweg schrij-ven zij hier over. Ze zijn te volgen via www.fullcirclesailing.nl Uw reacties zijn welkom via [email protected]

Vandemoortele introduceert per 1 november 2012 onder het merk Banquet d’Or de zachte ruitbrood-jes (60 g): een zacht zonnebroodje, een zacht meergranenbroodje en een zacht cranberrybroodje. Deze vormen een uitbreiding van het concept ‘Soft & Easy’. Hierbij draait alles rond kwaliteit en gebruiksge-mak. Deze op de ovenvloer gebak-ken nieuwe zachte ruitbroodjes zijn dan ook ‘Ready to Eat’ oftewel ontdooien en klaar. Het zonne-broodje en het meergranenbroodje doen het versneden uitstekend als tafelbroodje, maar ze zijn ook hartig of zoet te beleggen. Het veenbes-senbroodje of cranberrybroodje kan zoet belegd worden en ook met kaas, licht gerookt vlees of pasteien. Zachte ruitbroodjes zijn 24 uur houdbaar in de koelkast.

Vandemoortele introduceert Zachte ruitbroodjes

Productontwikkeling vanuit consumenteninzicht biedt bakker meerwaarde, aldus Puratos.Het versterkte account team vertelt het verhaal van authentieke boe-rencake in een modern jasje. Uit recentelijk cakeonderzoek blijkt dat de Nederlandse consument de voorkeur geeft aan een cake die mals en smeuïg is. Cijfers en feiten over welvaartsziek-tes zijn niet meer uit het dagelijkse nieuws weg te denken. De bakkerij-sector loopt voorop in het terug-brengen van zout in haar producten.

Per 2013 zal het zoutgehalte in brood verder omlaag gaan. Zoals bekend is zout naast een smaakver-sterker ook een belangrijk ingredi-ent voor het bakken van kwalitatief goed brood. Zout reduceren is mogelijk, echter de ervaring leert dat een bepaald minimum nodig is om smaakvol en kwalitatief goed brood te maken. Daarom brengt Puratos het ambacht Soft’r Subliem Taste, gebaseerd op desem en gist. Dit biedt bakkers de kans het zout in brood te reduceren tot 1,35% op het bloem/meel gewicht met

behoud van smaak. De consument geniet van de kwaliteitsbroden die zij van het ambacht gewend is. Bovendien wordt met de lancering van dit product het Puratos clean label assortiment verder uitgebreid.Het beleggen van een kinderboter-ham is geen eenvoudige opdracht, het plakt, of het beleg valt er juist af en is vaak lastig te snijden. Kinde-ren zijn steeds enthousiast over de smaak van pindakaas. Puratos intro-duceert daarom Easy Pindabrood. De bakker kan hiermee lekkere pindabroodjes en 400 grams pinda-broden bakken en wordt bovendien ondersteund met winkelmateriaal. Zo wordt de consument verleid tot het proberen van en opnieuw vragen naar deze pindabroodjes en boterhammen. ‘Wij zijn ervan over-tuigd dat Pindabrood toegevoegde waarde biedt voor de bakkers. Het pindabrood geeft meerwaarde aan het bestaande assortiment en het winkelmateriaal verleidt de consument de winkel te betreden en overheerlijke pindabroodjes en andere bakkerijproducten te kopen’, zegt proefbakker Marco van Schijndel.

Puratos innoveert vanuit consumentenbehoefte‘Consumenten gaan thuis uit eten en willen bovendien zichzelf graag verwennen’, stelt Jan-Willem Grievink van het EFMI tijdens het Bakery Nexus college. Puratos doet al jaren smaakonderzoek bij consumenten en verkrijgt zo inzicht in hun behoeften. De organisatie heeft drie productvernieuwingen voor het ambacht ontwikkeld, die op deze consumenteninzichten gebaseerd zijn, welke tijdens de grossiers najaarsdagen aan het ambacht zijn gepresenteerd.

Page 15: Bakery Next 15 2012

| 15

Koel-en vriescellen

•Perfectgebouwdmetpolyurethaan ofpolystyreenisolatiepanelenvan topkwaliteit

•Compleetprogrammadraai-en schuifdeuren

•Strokengordijnen-enpendeldeuren

•Tevensbrandwerendepanelen

Goeseelsstraat 254817 MV Bredainternet: www.javeko.nl

tel. 076-5720586fax 076-5729936e-mail: [email protected]

Koelcellen Vriescellen Müssana Nederland 0548-654126

www.mussana.nl

1. beGin met een duidelijke factuuRZorg dat de factuur volledig en duidelijk is. Dat klinkt logisch, maar toch gaat het nog wel eens mis. Op het moment dat er onenigheid of onduidelijkheid over de factuur bestaat, laat de klant de rekening al gauw liggen en betaalt niet totdat het helemaal opgelost is. Contro-leer daarom vooraf of de factuur correct is. Denk hierbij aan: - De juiste producten en diensten

(ook qua daadwerkelijk aantal geleverd en de eventueel bijbehorende data)

- Het juiste bedrag (in- en exclusief btw)

- De datum waarop het bedrag moet zijn overgemaakt

- De correcte adresgegevens van beide partijen

2. kies vooR een stRak debiteuRenbeleidBen je laks met het versturen van rekeningen en aanmaningen? Dan creëer je geen urgentie bij de klant om de rekening te betalen. Pas twee maanden na levering een fac-tuur sturen, zorgt dat je bij menig klant onderaan de prioriteitenlijst belandt. Lever je vooral aan bedrij-ven? Dan heb je ook nog de pech

dat veel ondernemingen pas 30 dagen na factuurdatum de rekening voldoen. Dat betekent dat je veel langer dan nodig - en gewenst - op je geld moet wachten. Kortom, hoe strakker jouw debiteurenbeleid, hoe sneller jij je geld krijgt. Overigens kun je bij een faillissement ook persoonlijk aansprakelijk worden gesteld als blijkt dat je niet tot nauwelijks achter wanbetalers bent aangegaan.

3. ondeRneem actie bij eeRste tekenen Heb je het vermoeden dat de klant wellicht financiële problemen heeft of om een andere reden de factuur niet gaat betalen? Onderneem dan gelijk actie. Dat hoeft niet ten koste te gaan van de relatie met de klant, maar je beperkt er wel jouw financiële risico’s mee. Afhankelijk van de situatie kun je bijvoorbeeld kiezen om beperkt te leveren of een eigendomsvoorbehoud op te stellen of voorrang te bedingen bij een eventueel faillissement

4. contRoleeR de kRedietwaaRdiGheidHoe vaak controleer jij de krediet-waardigheid van je klanten? En hoe vaak doe je dat bij - inmid-

dels - trouwe klanten? Het is slim om - zeker bij klanten die vaak grote orders afnemen - niet alleen voor de eerste afname de krediet-waardigheid te controleren, maar ook gedurende de jaren geregeld te controleren of ze nog wel financieel gezond zijn. De situatie kan immers tussendoor altijd veranderen en dan kun je er maar beter zo vroeg mogelijk van op de hoogte zijn om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen.

5. motiveeR vooRuitbetalinGDe ultieme tip om wanbetalers te voorkomen is natuurlijk door de klant vooruit te laten betalen. Daarbij leg je wel het risico bij de klant, die er immers maar op moet vertrouwen dat jij je wel aan de leveringsafspraken houdt en niet tussentijds failliet gaat. Is het in jouw vakgebied niet gangbaar om vooruit te betalen? Motiveer het dan door bijvoorbeeld korting te geven aan klanten die (deels) vooruitbetalen of direct afrekenen bij levering.

6. bonustip: vRaaG de btw teRuGIs het kwaad al geschied en betaalt de klant de rekening niet meer? Bijvoorbeeld omdat het bedrijf failliet is verklaard? Dan mag je de omzetbelasting terugvorderen die je over deze factuur al aan de Belastingdienst betaald hebt. Let wel, je moet kunnen aantonen dat de factuur echt oninbaar is en de aanvraag tijdig én schriftelijk bij de Belastingdienst indienen

Bron: Sprout

Wanbetalers te slim af zijn?Niets zo frustrerend als wanbetalers. Het domste wat je kunt doen is in de slachtofferrol kruipen en wachten tot de klant over de brug komt. Neem het heft in eigen hand en zorg dat de rekening op tijd wordt betaald. Een wanbetaler kan je bedrijf flink in de proble-men brengen. Teveel wanbetalers zorgen er immers voor dat jij de rekeningen ook niet meer kunt betalen. Natuurlijk is de macht die je hebt om je geld binnen te krijgen, beperkt. Maar achteroverleu-nen helpt je in ieder geval helemaal niet verder. Een paar tips in de categorie ‘voorkomen is beter dan genezen’

Bij bakkerij Cupers aan de Sint-Truidersteenweg in Sint-Lam-brechts-Herk zijn ze helemaal in de ban van de Elephant Parade. ‘Nadat we al die mooie olifanten zagen in de stad, kwamen we op het idee om

een olifant in speculaas te maken’, zegt Christophe Cupers. ‘Want zeg nu zelf, wat is er meer Hasselts dan echte Hasseltse speculaas?’

Bron: Het Nieuwsblad

Hasseltse Specufant

Vanwege de toegenomen logistie-ke kosten ziet Patisserie Unique zich gedwongen om het credo ‘elke dag geleverd’ in sommige regio’s te wijzigen. Dit wordt ver-vangen door twee keer per week te leveren in de minder drukbe-volkte regio’s in Nederland.

Door te gaan werken met specifieke routedagen in deze regio’s kunnen de kostenstijgingen opgevangen worden, aldus de leverancier. Routes

in de postcodegebieden 10 t/m 16 en 18 t/m 39 worden elke werkdag gereden, routes in de postcode-gebieden 17 en 65 t/m 99 worden maandags en donderdags gereden. In de postcodegebieden 40 t/m 64 wordt er dinsdags en vrijdags afgeleverd. Voor leveringen in België, blijft levertijd van 2 dagen gehandhaafd: ‘vandaag voor overmorgen’ (behalve ‘s weekends).

Patisserie Unique wijzigt route-indeling

Page 16: Bakery Next 15 2012

|16

Page 17: Bakery Next 15 2012

| 17

Coöperatie Volharding (Den Haag, 1925)

Banketbakkerij met klutsmachines

Met dank aan Bakkerijmuseum ‘De Oude Bakkerij’

Uw foto ook een keer op deze plaats of op de voorpagina?Dat kan! Wij zien uw inzending graag tegemoet per mail op [email protected], of per post of op ons Redactie adres Schoolstraat 6 8603 XL SneekLiefst voorzien van het ‘verhaal’ of de betekenis erachter.

Page 18: Bakery Next 15 2012

|18

Kosten van pinnen zijn te hoogTel alle kosten van het pin ver-keer, transactiekosten van wis-selgeld (het halen van de munt-rollen kost bij de Rabo €0,50 per rol), beveiligde internetaanslui-ting, afstortkosten van briefgeld (de sealbagkosten per stuk), de licentiekosten voor de pintrans-actiemodule (dit komt voor bij Marti-Orbak) Waarom? Bij ons wordt circa 28% van de winkel-omzet gepind. Dit kost meer dan de 78% contant afstorten bij ING (€4,- stortkosten en 0,2% van het gestorte bedrag).Conclusie: door het pinbedrijf wordt een vermogen verdiend door allerlei worsten voor je neus te houden dat het sneller en veiliger is! Hier ligt nog een uitdaging voor de NBOV: ledenvoordeel!!

Ingezonden door Marius Van den Steenhoven (Bakkerij Van den Steenhoven)

opinie

Zeelandia heeft onder het motto ‘Variëren met Spelt’ een drietal Spelt variatierecepten uitge-werkt; De Honing Spelt Bol, Spelt Koeken en Spelt zacht Kleinbrood. De Honing Spelt Bol is volgens de producent een bijzonder lekker broodje, rijk gevuld met rozijnen en noten dat uitermate geschikt is als broodje van de maand voor de maanden oktober en novem-

ber. Zeelandia heeft Hiervoor een speciale A4 toonbankkaart gratis beschikbaar.

honing Bol met spelt

Recept10000 g (100%) Panovite Spelt (*) } 100%700 g (7%) gist6000 g (60%) water1500 g (15%) Maestro Boterstol200 g (2%) Protea* Panovite Spelt bevat tarweglu-ten, niet geschikt voor mensen met tarwe-allergie

vullinG4000 g (40%) noten5000 g (50%) rozijnen1000 g (10%) honingstukjes

decoRatie710 g Deco Speltvlokken (10 g. per stuk)

weRkwijzeNoten ca. 30 minuten weken in 15% water, berekend over het gewicht van de noten.Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doorwerken.Deegtemperatuur 25°C.Afwegen 400 gram.Bolrijs 25 minuten.Vormen en decoreren.Narijs 60 minuten.Oventemperatuur 210°C.Baktijd 30 minuten.

Uitkomst 71 stuks

Zeelandia spelt ReceptuRen

De Honing Spelt Bol

open daGen

BakkeRijsectoR

uitGesteld tot

vooRjaaR 2013

Het publieksevenement ‘Kom erbij in de bakkerij’ dat op 2 en 3 november was gepland, wordt vanwege het geringe aantal inschrijvingen van bak-kers verplaatst naar komend voorjaar Uit een pas gehouden enquête blijkt dat deze dagen lastig zijn voor veel geïnteres-seerde bakkers. Een aantal geeft in een reactie aan dat vrijdag en zaterdag vooral gericht zijn op verkoop en zich dus lastig lenen voor een demonstratie of rondleiding in het bedrijf. Anderen die het idee toejuichen, zeggen het die dagen te druk te hebben met Het Nationaal Schoolon-tbijt. Wel bleek uit de enquête dat 76% van de bakkers het initiatief van de open dagen toejuicht. De open dagen zijn bedoeld om het publiek nader te laten kennismaken met de dagelijkse zorg en aandacht van de bakkers voor de berei-ding van vers brood en banket. Open dagen zijn een beproefd PR-middel voor bedrijfstak-ken. De nieuwe data zullen in overleg met de bakkers en de brancheorganisaties worden vastgesteld.

Page 19: Bakery Next 15 2012

| 19

Transport per boot anno 1925 van beschuitgelei.Het product waar het allemaal mee is begonnen bij Zeelandia.

Ingezonden door Leo Nouwen (Zeelandia)

uit den ouden dooSch

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) werd lang beschouwd als een luxe. Het was de slagroom óp de business-taart. De laatste jaren kantelt het beeld, MVO wordt de bodem ónder de business-taart. Als MKB’er moet je je aanpassen aan deze nieuwe realiteit. Herman Verhagen is een expert op het gebied van MVO-beleid en -strategie. Hij vertelt over de ontwikkelingen en legt uit hoe je een stevig MVO-beleid op de rails kunt zetten.

Meer dan de helft van het MKB heeft te maken met toenemende MVO-eisen. Zo willen steeds meer grote bedrijven alleen zaken doen met leveranciers die duurzaam opereren. AkzoNobel sloot duur-zaamheidsovereenkomsten met tweehonderd bedrijven die stra-tegisch belangrijke grondstoffen leveren. Liefst honderd van hen kregen de wacht aangezegd. Ze moeten hun MVO-beleid verbe-teren. Anders houdt het op. Ook het duurzaam inkoopbeleid van de overheid - jaarlijks veertig miljard euro waard - fungeert als aanjager van MVO-beleid. Last but not least: ondanks de economische crisis groeit de consumentenvraag naar duurzame producten zoals zonne-panelen, led-lampen, zuinige auto´s en verantwoord voedsel.Er zijn ook interne (financiële) motieven om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Veel bedrijven zijn nog steeds een dief van hun eigen portemonnee: de manier waarop ze energie, water of grond-stoffen gebruiken, is vaak even inefficiënt als boter snijden met een kettingzaag. Bedenk dat grond-stoffen en fossiele energie steeds schaarser en (dus) steeds duurder worden. Tachtig procent van de Nederlandse hightech bedrijven heeft nú al problemen om aan bepaalde grondstoffen te komen. ‘Niets minder dan een resource-revolutie is nodig’, zegt bureau McKinsey.MVO groeit geleidelijk uit tot ´het nieuwe normaal´. Hierdoor ontstaat synergie tussen het creëren van financiële waarde voor bedrijf en maatschappelijke waarde voor de samenleving. Op dat snijpunt ontstaan ook nieuwe marktkansen. Bedrijven die er het eerst in slagen om producten, diensten en verdien-modellen te ontwikkelen die op deze ontwikkeling inspelen, beha-len een first-mover voordeel. Het gaat hier om een biljoenenmarkt die in het verleden nauwelijks is geëxploiteerd. Denk bijvoorbeeld aan energieneutrale gebouwen, bio-

logisch afbreekbare sportschoenen, wasmiddelen die de was schoon krijgen met koud water en een arsenaal aan clean tech oplossingen om water-, energie-, grondstof- en voedselverspilling tegen te gaan. Deutsche Bank verwacht dat tussen 2008 en 2030 wereldwijd zeven biljoen dollar wordt geïnvesteerd in energie-efficiëntie.

De vraag ´waarom zouden we maatschappelijk verantwoord ondernemen´ is langzamerhand een gepasseerd station en heeft plaats-gemaakt voor de vraag ´hoe gaan we het doen?´ Opvallend is dat veel MKB-bedrijven een kapstok mis-sen. In het verleden ontwikkelden ze vaak wel ´losse flarden´ MVO-beleid, maar geen systematische aanpak. Nu MVO geen randver-schijnsel meer is, maar binnendringt in de core business, is daarom bij veel bedrijven een inhaalslag nodig.

bouwstenen vooR een steviG mvo-beleidMVO is een wijds begrip en bete-kent voor elk bedrijf iets anders. Dit hangt af van de aard van de bedrijfsactiviteiten. Een lokaal bouwbedrijf moet zich voorbereiden op de toekomst van klimaatneutraal bouwen, maar hoeft zich niet af te vragen hoe het staat met mensen-rechten, kinderarbeid of corruptie in Afrika. Een importeur van cacao of tropisch hardhout uit Ivoor-kust wel. Toch is er wel een soort ´spoorboekje´ te geven dat bedrijven houvast geeft in de bepaling van hun MVO-beleid. Kernvragen zijn: waar zijn we (vertrekpunt); waar willen we heen (bestemming c.q. ambities); hoe komen we daar (stra-tegie) en wat kunnen we morgen doen om uiteindelijk op de plaats van bestemming te komen (uitvoe-ringsprogramma).

veRzamel Relevante infoRmatieVerwerf allereerst inzicht in waar je staat (ten opzichte van je concur-renten). Wat heb je tot nu toe aan MVO-beleid ontwikkeld? Waarom en hoe is MVO relevant voor je bedrijf? Welke MVO-aspecten ver-eisen aandacht?Welke vragen stellen je klanten over je MVO-beleid en kun je hen iets extra´s bieden? Ben je bekend met de duurzaam-heidsaspecten van de producten die je zelf bij toeleveranciers inkoopt? Heb je een duurzaam inkoopbeleid geformuleerd? Heb je goed inzicht in het energie-, water- en grond-stoffengebruik binnen je bedrijf? Kijk je systematisch naar bespa-ringsmogelijkheden?

foRmuleeR visie en stRateGieEen visie geeft houvast bij het nemen van tientallen gedetailleerde beslissingen. De visie is immers sturend. Strategie is ‘de weg er naar toe’ en geeft de manier aan waarop de visie verwezenlijkt gaat worden. Zorg dat de visie en strategie zijn gerelateerd aan de kernprocessen van het bedrijf. Breng in dat kader relevante MVO-trends, wet- en regelgeving, markt- en innovatiekansen in kaart.Betrek externe stakeholders. Bedrijven zijn een schakel in een keten. Verduurzaming van de keten vraagt om samenwerking tussen

ketenpartners. Dergelijk overleg kan leiden tot gezamenlijke initiatieven.Steek je licht op bij brancheorgani-saties. Vaak hebben die al relevante MVO-instrumenten of andere bran-chespecifieke initiatieven ontwik-keld. Voorkom dat je hetzelfde wiel uitvindt.Betrek interne stakeholders. Vraag werknemers om ideeën en sug-gesties. Honoreer (de beste) ideeën. Verbind persoonlijke drijfveren van medewerkers met wat het bedrijf drijft.

foRmuleeR een uitvoeRinGspRoGRammaBepaal speerpunten die aanslui-ten bij de kernactiviteiten van het bedrijf.Formuleer (haalbare) doelstellingen voor elk speerpunt.Vertaal elke doelstelling in concrete acties en activiteiten.Bepaal voor elke actie of activiteit wie verantwoordelijk is en welke tijdsplanning daarbij geldt.Beleg acties en activiteiten bij voorkeur zo laag mogelijk in de organisatie. Bevorder dat MVO niet wordt gezien als de taak van som-migen maar als de verantwoorde-lijkheid van iedereen. Betrek interne en externe stakeholders.Win het vertrouwen van je mede-werkers door als leiding het belang van MVO steeds opnieuw uit te dra-gen. Hou toespraken, schrijf blogs, vertel verhalen. Geef het goede voorbeeld.

Monitor, evalueer en communiceerMonitor en evalueer periodiek de voortgang. Vier de successen!Stel doelstellingen, waar nodig, jaarlijks bij. Rapporteer over de resultaten. Geef aan hoe acties van werknemers het verschil maken (intern) en maak MVO-inspanningen zichtbaar aan klanten en andere externe stakehol-ders en ga erover in gesprek.Communiceer transparant over dingen die nog niet goed gaan, dilemma´s die je tegenkomt en stra-tegische keuzes die je maakt.

tot slotMVO is anno 2012 geen luxe maar bittere noodzaak. MKB-bedrijven zullen met deze ontwikkeling mee moeten bewegen. Dat is geen kwes-tie van een druk op een knop. Het is een stapsgewijs en continu proces. Bedenk echter dat aan de horizon nieuwe marktkansen gloren, dat MVO je kwetsbaarheid voor grond-stofschaarste vermindert en risico´s voor stijgende energieprijzen laat dalen. MVO maakt bedrijven toe-komstbestendig.

Bron: Baaz/ Herman Verhagen

Herman Verhagen houdt zich ruim vijfen-dertig jaar bezig met duurzame ontwikke-ling en mvo. Hij geeft lezingen en adviseert bedrijven, overheidsinstellingen en maat-schappelijke organisaties. Onlangs ver-scheen bij Uitgeverij Jan van Arkel zijn boek ´De Duurzaamheidsrevolutie - hoe mensen organisaties en organisaties de wereld ver-anderen.´ Herman Verhagen is per email bereikbaar via [email protected]

MVO geen luxe maar bittere noodzaak

Page 20: Bakery Next 15 2012

|20

Met Silowacht®

kiest u voor continuïteitin uw productieproces.

‘Op=Op?’

Berichten Van de inkoopmarkt

Inbak B.V. is een onafhankelijke inkooporganisatie voor producenten uit de (vers)foodindustrie. Inbak volgt de marktontwikkelingen, signaleert trends en inventariseert wensen en behoeften van klanten. Onze inkopers maken het verschil voor hun klanten door kennis van het inkoopproces te combineren met kennis van de markt, het product, de trends en het productieproces. Voor meer informatie zie www.inbak.nl of bel 085-2100172.

Nee, het is te makkelijk om hier te beginnen over bedelbrieven. Ik ga het niet hebben over winstgeven-de dominante marktpartijen die onder allerlei valse voorwendse-len contractbreuk plegen. Ook het inkoppertje dat ik als consument niets terugzie van de zogenaamde groeifinanciering laat ik deze keer aan me voorbij gaan. Hoewel ver-velend voor de industrie wordt de soep hopelijk wat minder heet gegeten dan opgediend, maar er is een veel grotere dreiging die aandacht behoeft. We zuchten en steunen onder de enorme stijgin-gen van grondstoffen, maar zijn we voldoende voorbereid op het feit dat we in de toekomst ons wel-licht meer zorgen moeten maken over het überhaupt verkrijgen van grondstoffen.

Het is niet mijn bedoeling hier doemscenario’s te gaan schetsen, maar bewustzijn over hoe het er in de toekomst uit kan zien is even realistisch als noodzakelijk. De macro oorzaken zijn inmiddels wel bekend. Het langzaam aan opraken van fossiele brandstof-fen, of de moeilijkere verkrijgbaar-heid daarvan stuwen de prijzen omhoog. Hieraan zijn weer heel veel afgeleide grondstoffen gere-lateerd. Andere ‘boosdoeners’ zijn de grotere vraag naar graan- en vleesproducten in de opkomende economieën, (mede daardoor) de aantrekkelijkheid van dit soort commodities voor speculanten, opkomst en vraag naar biobrand-stoffen etc., etc.

Naar de toekomst toe zal de stra-tegie zich meer en meer gaan richten op leveringszekerheid van kritische grondstoffen. Hiervoor zullen we wat meer ‘out-of-the-box’ moeten gaan denken, en laten we daar als volk nu altijd goed in zijn geweest. De grotere bedrij-ven zoeken de oplossing in het kopen van (delen van) de keten. Als je groot genoeg bent om je eigen plantages en raffinaderijen te kopen kun je als levensmidde-

lengigant de beschikbaarheid van je eigen palmolie zeker stellen en nog een mooi duurzaamheidsar-gument inbrengen ook. Maar ook voor bedrijven die op kleinere schaal opereren hebben moge-lijkheden. Eén daarvan is om de inkoop te bundelen. Hierdoor ver-groot je je slagkracht, krijg je een betere positie en word je serieuzer genomen door de grotere toeleve-ranciers. Een andere oplossing die uitgewerkt dient te worden is het optuigen voor second-sourcing. Zorg voor goedgekeurde alter-natieve leveranciers. Dit verkleint de afhankelijkheid en biedt kan-sen om gespreider in te dekken. Ook het zorgen voor een goede ‘forecast’ waarmee langere ter-mijncontracten kunnen worden afgesloten. Het hedgen van con-tracten is een dure oplossing om zekerheid te krijgen, maar wellicht in sommige gevallen de moeite van het onderzoeken waard.

Er is niet één ideale oplossing, maar een combinatie van moge-lijkheden die, mits goed ingezet, moet leiden tot goede balans tus-sen kosten en verkrijgbaarheid. Daarnaast is het essentieel te blijven innoveren en na te den-ken over efficiëntieverbeteringen. Ook dit is een goede mogelijkheid om de dreiging van tekorten af te wenden door simpelweg minder of andere grondstoffen te gebrui-ken (denk bijvoorbeeld aan het energie verbruik).

Kortom: voldoende uitdagin-gen om niet zomaar een oude tegeltjes-wijsheid te accepteren (‘Beter te duur gekocht dan niet verkregen’)!

Erik Molenschot, Inbak – All into Food

De afgelopen periode is er weer een aantal winkels door Emondt heringericht en tevens werd er door deze specialist uit Enschede gewerkt aan enkele nieuwbouw-projecten

Voor Bakkerij Dennis de Jong heeft Emondt Interieurprojecten naast het interieurconcept ook een eigen toonbank ontworpen met een gedeeltelijk open onderzijde. De gehele winkel heeft een moderne en warme uitstraling. De 1-laags vitrine lijn toont een presentatie van gebak, gekoeld stukwerk en hartige producten. De zwarte broodrek-ken maken het stijlvolle interieur compleet. Emondt Koeltechniek heeft bij De Jong tevens een nieuwe vriescel gemonteerd.

Brood- en banketbakkerij Nollen bouwt in Hengevelde een complete nieuwe bakkerij. De eerste werk-zaamheden voor Emondt Koel-techniek zijn inmiddels afgerond. In een aparte machinekamer zijn

de koelcompressoren voor de grote koel- en vriescellen gemonteerd. Op het dak werden de geluidsarme condensors geplaatst. Emondt Koeltechniek levert bij Bakkerij Nol-len naast de koelinstallatie voor de

vriescel, de recoverycel en de koelcel ook de bevochtiging voor de deeg-bereiding. Emondt Multiclima levert en monteert de klimaatbeheersing voor de deegbereidingsruimte en de kantoren.

Voor Bakkerij Venekamp aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam heeft Emondt Interieurprojec-ten een ‘belevingswinkelconcept’ ontworpen, waarbij het product centraal staat. In dit E5B concept zijn de authentieke elementen van

de bestaande winkel, zoals bijvoor-beeld het glas-in-lood, weer terug gebracht in het interieur. ‘In verband met de nieuwe Noord-Zuidlijn was dit een bijzonder project’, aldus Yvonne Roerink van Emondt

Verder kreeg Emondt Interieurpro-jecten de opdracht voor het nieuwe filiaal van Bakkerij Tetteroo te Eem-nes. Dit nieuwe filiaal moest zich duidelijk gaan onderscheiden t.o.v. de supermarkten en een collega bakker. Van de buitenzijde is het een zeer bijzondere vormgeving en open uitstraling geworden, waarbij het winkelconcept naadloos aan-sluit. Open, helder, eerlijk, warm, gezellig, lekker brood en fijne patis-serie. Dat zijn de kernwoorden die bij dit ontwerp passen. Een project waarbij Emondt Interieurprojecten en Emondt Koeltechniek (koel en vriescel, spoelkeuken, airconditio-ning) de gehele bouwbegeleiding hebben gedaan. Ook heeft Bakkerij Tetteroo gebruik gemaakt van het winkelontzorgsysteem van Emondt Interieurprojecten met o.a. ontwerp schappenplan, begeleiding van de winkeldames, een presentatie voor het personeel waarin de achterlig-gende gedachte van het verkoop-concept werd weergegeven.

Emondt levert meerdere projecten op

Bakkerij Venekamp

Bakkerij Dennis de Jong.

Bakkerij Tetteroo.

Tamminga Nieuwegein.

Brood- en banketbakkerij Nollen.

Page 21: Bakery Next 15 2012

| 21

Plantijnweg 11 | 4104 BC Culemborg | Telefoon (0345) 53 47 48

Fax (0345) 53 35 53 | [email protected] | www.procema.nl

Bakkerij-halffabrikaten

KwaliteitsAppelbeignets

volg ons ook via Twitter.

KONSTANT-KWALITEIT

MINIgele room

Probeer nu ook onze

Roomboter appelbeignets,

en onze Ananasbeignets

met gele room!

Procema 20-09-11 17:04 Pagina 1

Bel voor meer informatie, of bestel direct bij uw grossier!

‘Word je ouder, dan verandert je voedingsbehoefte’, licht Jos den Otter, voorzitter van de NBOV toe, ‘brood is voor iedereen een basis voedingsmiddel en ook voor de

ambachtelijke bakker zijn ouderen een steeds groter wordende doel-groep waarmee zij in hun assor-timent rekening moeten houden.’ Zo wordt binnen de bakkerijbran-

che al sinds 2008 minder zout aan het brood toegevoegd. Naast min-der zout, besteedt de NBOV veel aandacht aan volkoren producten. ‘Als mensen ouder worden, gaan ze vaak minder bewegen. Dat kan een nadelig effect op de darmflora hebben. Volkorenbrood kan helpen de darmflora gezond te houden. Daarom leggen we ook het accent op volkorenbrood’.Jan Romme, directeur van het

Nationaal Ouderenfonds, is verheugd over de samenwerking: ‘voeding is extreem belangrijk om gezond en fit te blijven. Niet alleen omdat goede voedingsproducten het lijf fysiek fit houden, maar ook omdat ‘eten’ een belangrijke rol inneemt bij de preventie van eenzaamheid. Ouderen die samen lekker eten, kletsen met elkaar en vereenzamen zo minder snel. Het is natuurlijk extra belangrijk dat

het eten lekker is! Als je lekker tafelt, blijf je langer zitten en dus langer babbelen met je tafelgeno-ten. Samen met de NBOV kijken we naar wat ouderen nodig heb-ben om vief te blijven.’

Het uitje op 1 oktober was één van de vele ‘Langste Eettafels’ die op 1 oktober in Nederland werden georganiseerd. De ‘Langste Eetta-fel van Nederland’ is een initiatief van de Coalitie Erbij waar het Nationaal Ouderenfonds kernlid van is.

Bron: ANP/Nationaal Ouderenfonds

oudeRenFonds en nBov slaan handen ineen

Gezond ouder worden met brood Het Nationaal Ouderenfonds en de Nederlandse Brood- en banket-bakkers Ondernemersvereniging (NBOV) slaan de handen ineen om ouderen te helpen gezond ouder te worden. Om deze boodschap kracht bij te zetten, organiseerden beide organisaties op 1 oktober, de Internationale Dag van de Ouderen, een lunch en uitje voor hon-derd ouderen naar het Nederlands BakkerijMuseum te Hattem.

tocht BakkeRij

van deR most met

Ruim 200 FietseRs

Ruim tweehonderd fietsers hebben meegedaan aan de tocht van de dit jaar een kwart eeuw bestaande Bakkerij Van der Most. Die werd zaterdag 29 september gehouden en mede mogelijk gemaakt door Toerclub Dalfsen.

Vanuit Dalfsen, Dedemsvaart, Lemelerveld en Raalte konden deel-nemers starten. Er waren meerdere routes beschikbaar variërend van 22 tot 63 kilometer. De fietstocht bracht de deelnemers langs unieke vergezichten, landgoederen, oude rivierarmen en prachtige bossen door het mooiste gedeelte van Sal-land en het Vechtdal. In de bakkerij in Lemelerveld konden de deelnemers genieten van een uitgebreide lunch en een rond-leiding door de bakkerij. Veel fietsers maakten gebruik van de mogelijk-heid om eens achter de schermen van de bakkerij te kijken

Bron: de Stentor

Fnv Botst met

weRkGeveRs om

looneis

De werkgevers vinden een looneis van 2,5 procent onver-antwoord. FNV noemt loonmati-ging contraproductief. Het moge duidelijk zijn dat er nog heel wat moet worden onderhandeld voor de partijen op een gulden mid-denweg uitkomen.

Werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW vinden de looneis veel te hoog en schrijven in een gezamenlijke verklaring dat de FNV met deze looneis, die hoger is dan de verwachte inflatie, voorbij gaat aan de aanhoudende economi-sche crisis. FNV noemt de economi-sche malaise juist als reden om met de looneis te komen. Loonruimte moet volgens de vakcentrale zoveel mogelijk worden aangewend voor bestedingen en daarmee herstel van de werkgelegenheid. De nullijn die de overheid voorstaat, verwerpt de FNV in haar Arbeidsvoorwaarden agenda 2013. Voor 2012 was de maximale looneis van FNV ook 2,5 procent. In de praktijk is de afgesproken loonsver-hoging in de CAO’s waar FNV aan de onderhandelingstafel zat uitge-komen op gemiddeld 1,83 procent.

Bron: Intermediair

Page 22: Bakery Next 15 2012

|22

Noord- en Oost-NederlandStef AlferinkM 06 - 53 32 56 49

Noord-HollandRoger van AsseltM 06 - 41 00 95 33

Zuid-NederlandFrans van HuëtM 06 - 53 86 69 33

Midden-NederlandRob van DommelenM 06 - 81 46 24 13

Beesdseweg 3-5 • 4104 AW Culemborg • Telefoon +31(0)345 - 820 204 • [email protected] • www.vanasseltenalferink.nl

van Asselt & Alferinkverkoop en service

van complete bakkerijtechniekvoor heel Nederland

BOLLENKASTENOVENS

VERDEELOPBOLLERSAFWEGERS

UITROLMACHINESREMRIJSKASTEN

BROODSNIJMACHINESRVS WERKBANKEN

Leveranciervan

Een zieke werknemer, wat kost dat?Als bakker heeft u ook te maken met kan-ten van de bedrijfsvoering waarin u minder goed thuis bent. Als voorbeeld noemen wij een eventuele financiering van uw bedrijf. En uiteraard de verzekeringen voor uw bedrijf, uw personeel en voor uw gezin. Juist op dit gebied kan Bakkersbelang veel voor u betekenen, want met meer dan 50 jaar ervaring in de bakkerswereld kennen wij uw problematiek en bieden daar adequate oplossingen voor. Indien u de groei niet meer kunt bijbenen, wordt het tijd voor personeel. Die volgende stap in uw ondernemerschap brengt nieuwe uitdagingen en verplichtingen met zich mee. U bent niet langer verantwoordelijk voor alleen uw eigen inkomen, maar ook voor dat van uw werknemer(s).Tot zover geen verrassingen, maar wat als een medewerker zich ziek meldt? Dan komt de doorbetaling van het loon in de eerste twee jaar van ziekte voor rekening van uw onderneming. Voor zowel parttime als fulltime personeel. Dat is overkomelijk bij een griepje en misschien zelfs nog bij een ongecompliceerde sportblessure. Maar wat als er iets ernstigers aan de hand is? U krijgt dan niet alleen te maken met verlies aan productie maar ook met loondoorbetaling en allerlei wettelijke eisen op het gebied van verzuimbege-leiding en re-integratie. Om nog maar te zwijgen over de bijbehorende administra-tieve rompslomp.

wat kost dat, een zieke werknemer?Het gemiddeld ziekteverzuim bij een klei-ne onderneming is ongeveer drie procent. Stel een bedrijf heeft twee medewerkers dan is dat omgerekend 15 werkdagen en liggen de kosten van loondoorbetaling rond de 1.500 euro per jaar. Dat is nog te overzien. Maar iemand kan ook langere tijd uit de running zijn, bijvoorbeeld van-wege een Burn Out of een ongeluk. En dan kan het ineens om tienduizenden euro’s gaan. En er speelt meer. Het gaat niet alleen om de loonkosten, maar bijvoor-beeld ook om de kosten van vervanging en productieverlies. Als er sprake is van langdurig verzuim kunnen ook die kosten natuurlijk aanzienlijk oplopen. Al met al is het risico al snel te groot om het zelf te kunnen lopen.

eén ziektegevalTen onrechte wordt gedacht dat die loon-betalingsverplichting vooral ondernemers raakt met veel personeel in dienst. Het tegendeel is waar. Juist als u niet al te veel medewerkers hebt, kan één langdu-rig ziektegeval tot grote problemen leiden. Als u twee medewerkers heeft en er één ziek wordt is uw bezetting in één klap gehalveerd. Denkt u hierbij aan produc-tieverlies of het niet op tijd kunnen leveren of hoge vervangingskosten. Grote organi-saties kunnen verzuim nog wel opvangen, maar een kleinere onderneming wordt direct geconfronteerd met het verzuim van een medewerker en moet wellicht kostbare vervanging van buiten regelen.

oplossingenMet een verzuimverzekering kunt u het risico van loondoorbetaling af- dekken. Er zijn verschillende varianten. Voor kleinere ondernemingen zijn er, naast de klassieke verzuimverzekering die uitsluitend de kosten van loondoor-betaling vergoedt, complete producten op de markt, inclusief arbodienstverle-ning. Deze complete verzuimverzekerin-gen vergoeden niet alleen de kosten van loondoorbetaling, maar voorzien ook in de arbo- en verzuimbegeleiding van een zieke werknemer en helpen de onderne-mer met alle wettelijke verplichtingen, de verzuimadministratie en ziekmeldingen. Sommige van deze complete verzuimver-zekeringen helpen de ondernemer zelfs om verzuim te voorkomen of terug te dringen – bijvoorbeeld door in kaart te brengen wat een werkgever aan preven-tie kan doen. Daarnaast vergoeden deze complete verzekeringen de kosten om zieke werknemers weer zo snel mogelijk aan de slag te krijgen.Grotere bedrijven (met een loonsom boven de 1 miljoen), kiezen vaak voor een losse verzuimverzekering, die alleen dek-king biedt als de verzuimkosten van het bedrijf boven een bepaald bedrag komen.

wat kost dat?De premie van een verzuimverzekering hangt af van een aantal factoren als: bedrijfstak, loonsom en verzuimpercen-tage. Uw adviseur van Bakkersbelang kan uit het grote aanbod voor u de beste oplos-sing selecteren. Kijkt u dan niet alleen naar de hoogte van de premie, maar denkt u daarbij vooral aan wat u kunt besparen met een goede verzuimverzekering. Niet alleen een hoop rompslomp, maar met een goede dienstverlening gekoppeld aan de verzuimverzekering kunt u ervoor zorgen dat uw kostbare medewerkers optimaal aan de slag blijven. En als u kiest voor een complete verzekering kunt u in één klap voldoen aan al uw wette-lijke verplichtingen. Zodat u weer verder kunt gaan met ondernemen. Vraag uw assurantieadviseur van Bakkersbelang om advies.

maatwerk Bakkersbelang is dé versverzekeraar voor het brood- en banketbakkersbedrijf van Nederland. Als specialist in risicobeheer van versdetaillisten bieden wij maat-werkoplossingen. Voor uw bedrijf, voor uw medewerkers en voor u persoonlijk als ondernemer.

alles onder controle?Als ondernemer moet u niet alleen lef tonen, maar ook uw bedrijfsvoering onder controle hebben. Zeker als het om ver-zekeringen gaat. Vul daarom bijgaande antwoordcoupon in om een afspraak te maken voor een GRATIS risicoanalyse van uw bedrijf. Onze adviseur in uw regio neemt graag de tijd om uw situatie in detail met u door te nemen.

antwooRdcoupon

Naam Bedrijf : .......................................................................................Contactpersoon : .......................................................................................Adres : .......................................................................................Postcode/woonplaats : .......................................................................................Tel : .......................................................................................Email : .......................................................................................

Bel mij voor een afspraak voor een offerte voor een verzuimverzekering Ik wil graag informatie over een gratis analyse van mijn verzekeringspakket. .......................................................................................................................

Dit formulier kan worden verzonden naar:email: [email protected], Fax: 033-245 98 94Antwoordnummer 7 (postzegel niet nodig), 3860 VB, Nijkerkakkersbelang NijkerkPostbus 94, 3860 AB Nijkerk, Tel: 033-247 55 66

De meerderheid van de Neder-landse ondernemers is tegen de kabinetsplannen die op Prinsjes-dag gepresenteerd zijn. Vooral de maatregelen die een lasten-verzwaring voor ondernemers betekenen vallen slecht.

Dat blijkt uit een recent onderzoek onder het ondernemerspanel van de Kamer van Koophandel (KvK). Dat panel bestaat uit ongeveer 6.500 leden. Bijna twee derde van de ondervraagde ondernemers is tegen de BTW-verhoging. Een even groot percentage is niet te spreken over de verhoging van de tarieven voor energie en water. De verhoging van beide tarieven zal een negatieve invloed hebben op de bedrijfsvoering, denken de onder-nemers. Verder zijn de ondervraagde bedrijfseigenaren het oneens met het voorstel om reiskosten voortaan te belasten (61 procent).

ontslaGRechtWaar de ondernemers wel over te spreken zijn, is de hervorming van het ontslagrecht. 12 Procent verwacht dat deze maatregel een positieve impact heeft op de eigen bedrijfsvoering. Het overgrote deel van de ondernemers verwacht ‘weinig’ of ‘enige’ invloed van deze maatregel. De ondernemers vinden

dat er verder bezuinigd moet worden als de economische situatie komend jaar verslechtert. Ook vindt een groot aantal ondernemers dat de economie verder gestimuleerd zou moeten worden. Bijna de helft van de respondenten denkt dat het terugdraaien van de BTW-verho-ging een goede manier is om dat voor elkaar te krijgen.

Het vertrouwen van de onderne-mers in de politiek is toegenomen door de verkiezingsuitslag. Voor de verkiezingen had 40 procent van de bedrijfseigenaren vertrouwen in de politiek, nu is dat gestegen naar 60 procent.

Bron:: NU zakelijk

veRtRouwen in de politiek heRstelt Zich

Ondernemer baalt van lastenverzwaringen

Page 23: Bakery Next 15 2012

| 23

Waarom risico’s nemen?Als het een oliebollenbakapparaat van Beko Bakkerij Techniek kan zijn.

www.beko-techniek.nl • 024-6486288 • [email protected]

24-uursservicedienst!

Bel voor meer info 038-3333152 • www.covekaschoonmaak.nl

Bijna alle schoonmaak werkzaamheden kunnen wij in het weekend, tijdens verbouwingen en in de vakantie periodes voor u verzorgen.

Wij reinigen: • broodwagens • ovenwagens • platenwagens • kruisrekwagens • bakplaten • broodkoppels etc.

WAPEN OVAAL SPECIAAL KOFFERTJE FLORENCE

EENHOORN PADDESTOEL VERREKIJKER ALBÈRT NOOT

GRAND MARNIER SWEET NUT BEN HUR RUMKOGEL

AARDBEI CUBAANSE KUS KONINGSKROON ALBÈRT GLAD

GLOBE PETJE VLIEG CERICETTE STOOMWALS

ZEBRA ACCORDEON FRIESCHE STAARTKLOK LILI

MARASQUIN KAATJE CAFÉ BRASIL SUNNY DAY

MANNON CROQUANT BOUCHÉE POIRE WILLIAM

OVAAL ROYAAL TROPICAL UIL SICILIË SUIKERVRIJ

T 013 - 511 45 45 www.chocolateriealbert.nl

great taste ...

De tweede prijs ging naar bakkerij Verloop uit Gorredijk, een derde plaats was voor banketbakkerij Nijstad uit Leeuwarden. Banketbak-kerij De Korenbloem viel al eerder in de prijzen in 2007, 2010 en 2011. De wedstrijd bestond dit jaar uit een

Oranjekoek van De Korenbloem weer de beste

blinde keuring van koeken die in de week voorafgaand aan de wed-strijddag anoniem werden gekocht én een keuring op de wedstrijddag zelf. Maar ook met deze veranderde wedstrijdopzet wist De Korenbloem als beste uit de bus te komen.

De jury bestaande uit Nico de Groot, Piet Haaksma en Koos van Scheepen was unaniem in haar oordeel over de allerbeste Oranje-koek. De Korenbloem haalde een puntentotaal van 311. De nummer twee, Verloop, behaalde 299 punten en de nummer drie (Nijstad) kreeg 297 punten. Winnaar Gerrit Dijkstra is verguld met de titel. ‘Het is altijd leuk als je producten goed beoor-deeld worden. En dit jaar is het extra bijzonder vanwege de blinde keuring vooraf. Het bewijst dat we aan onze klanten dezelfde kwaliteit leveren als tijdens een wedstrijd. Daar staan we als ambachtelijke bakkers voor; wij maken de beste en lekkerste producten.’

kwaliteitDe jury was zeer tevreden over het niveau van de inzendingen. Nico de Groot: ‘We hebben hele mooie, strak opgemaakte en lekkere Oranjekoe-ken voorbij zien komen met luch-tige crème en een goede vulling. De kwaliteit van de inzendingen was nog hoger dan voorgaande jaren, dus we gaan hier in Friesland de goede kant op!’ De jury lette onder andere op het uiterlijk van de koek, de geur, de vulling en natuurlijk de smaak.

Bakkerij De Korenbloem uit Sneek mag zichzelf Frysk Kampioen Oranjekoeke van 2012 noemen. Hun Oranjekoek kwam opnieuw als allerbeste uit de bus tijdens een spannende productkeuring in Café Overwijk in Tijnje. Hier werd op 3 oktober een productkeuring georganiseerd door het bestuur van de NBOV-regio Friesland, bedoeld voor alle ambachtelijke brood- en banketbakkers uit de regio.

Page 24: Bakery Next 15 2012

|24

TEL. (020) 624 60 02FAX (020) 620 89 39EMAIL:[email protected]

BedrijfskledingBetereSEDERT 1891

J . ZOETELIEF B.V.

VAN SLINGELANDTPLEIN 51051 DD AMSTERDAMHOMEPAGE: www.zoetelief.nl

Telefoon: 020-6246002 Fax: 020-6208939 E-mail: [email protected] www.zoetelief.nl

VV-mei12-Zoetelief.indd 1 03-05-12 13:19

Dé specialist in bedrijfskleding voor

de detailhandel in de foodsector

Hogervorst BakkerijserviceBoezemweg 23-a PijnackerTel.: 015-3697583 Fax: 015-3699598www.bakkerijovens.com• OVENS • RIJSKASTEN • SERVICE

Beschikbaar: 400 stuks, als nieuwgereinigde ovenwagens met nieuwe ofgebruikte Colson kogellagerwielen.Voor o.a. Becker, W.P., Bongard,FN Aerotherm, etc.

TE KOOP AANGEBODEN

Niet van nieuw te onderscheiden Dijko

kleppenoven inRVS uitvoering,

cap. 8 platen 600 x 800 mmmet droogkast voor

6 platen 600 x 800 mm

Turn KeyProjects

Cake/Pie production lines

Waffle production lines

Pizza production lines

Pastry production lines

Bread production lines

TROMP GROUPWe offer Turn Key solutions based on standard concepts with strong focus

on five products groups. With our expert knowledge we are your partner,

working together on practical solutions.

CONCEPTS AROUND PRODUCTSWith our three company’s we bring years of knowledge and experience

together in order to give a wide range of total bakery solutions to you as our

customer.

STAND ALONE EQUIPMENTWithin theTromp Group every company has his own speciality and stand alone

equipment, while together we offer turn key solutions.

UNIQUE POSITIONWith our Group we have a unique position in the bakery industry.This gives

you as our customer and to the total market, reliability, profit and fast antici-

pating on customers demands.

MORE INFO:WWW.TROMPGROUP.NL

TrompGroup-AdvA4-0110:Opmaak 1 27-01-2010 16:17 Pagina 1

De aangifte VpB en IB voor ondernemers moet per 1 januari 2013 via Standard Business Reporting (SBR) worden aangeleverd aan de Belas-tingdienst. Dat vergt de nodige aanpassingen in de fiscale software van de ondernemer of van het boekhoudkantoor. Tevens moeten onderne-mers beschikken over een PKI overheid services certificaat omdat men aanlevert aan Digipoort. Hiermee kan de overheid elk bedrijf identifi-ceren zodat zeker is wie de afzender is.

snelleR kRedietHet kost ondernemers deze maan-den misschien wat moeite, maar men plukt er straks wel de vruch-ten van. De aanlevering via SBR vloeit voort uit de administratieve lastenverlichting die de overheid ondernemers heeft beloofd. Het is

een nieuwe manier van financieel rapporteren die ondernemers veel voordelen oplevert. Zo heeft een enkele grootbank al toegezegd dat bij een kredietrapportage in SBR sneller over een kredietaanvraag wordt beslist. Maar het hergebrui-ken van gegevens uit de administra-tie levert ook minder overtikwerk en minder fouten in rapportages op.

ondeRnemen op basis van juiste cijfeRsOndernemers hebben belang bij betrouwbare informatie over hun bedrijfsvoering. Het is tenslotte uw belang dat men onderneemt en aanstuurt op basis van de juiste cijfers. Maar de boekhouding is voor meer zaken van belang. Aan de hand hiervan dient men zijn aangiftes in bij de Belastingdienst, kunnen subsidieaanvragen inge-diend worden en wordt de jaarreke-ning samengesteld. Om de financi-ele informatie van ondernemingen zoveel mogelijk te standaardiseren, waardoor hergebruik van de cijfers voor meerdere doeleinden mogelijk wordt, is besloten Standard Busi-ness Reporting te introduceren.

GemakkelijkeR uitwisselen van GeGevensSBR heeft tot doel de online informatie-uitwisseling tussen het bedrijfsleven en de overheid, en overheden onderling verregaand te standaardiseren, te harmoniseren en te digitaliseren. Met SBR kun-nen gegevens overal op dezelfde manier worden vastgelegd en heb-ben ze steeds dezelfde betekenis. De Belastingdienst, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), de Kamer van Koophandel (KvK), banken, accountants, administratie-kantoren en softwareleveranciers, kunnen allemaal dezelfde standaard gebruiken voor het online uitwis-selen van gegevens. SBR wordt dan ook het enige elektronische kanaal voor de aanlevering van (financiële) gegevens aan de overheid.

Bron: De Ondernemer

Certificaat verplicht bij verzenden belastingaangifte

Gemaakt door professionals,

voor professionals

Heeft u nieuws, foto’s, een compliment,

of een kat voor het volgende nummer?

Laat het ons weten op [email protected]

Page 25: Bakery Next 15 2012

| 25

Waarom risico’s nemen?Als het een oliebollenbakapparaat van Beko Bakkerij Techniek kan zijn.

www.beko-techniek.nl • 024-6486288 • [email protected]

24-uursservicedienst!

Voor velen misschien onvoor-stelbaar, maar anno 2012 zijn nog steeds 250.000 Nederlandse volwassenen analfabeet. Doordat zij niet kunnen lezen of schrijven, kunnen deze mensen maatschap-pelijk niet goed meekomen.

Voor Bibliotheek Veenendaal is leesbevordering één van de hoogste prioriteiten en dat is dus broodnodig.

daGelijks bRoodDe term ‘broodnodig’ geeft al

aan hoe belangrijk brood is. Voor de meeste Nederlanders is een leven zonder brood onvoorstel-baar. Brood voedt en de vezels uit brood, groente en fruit zorgen voor een goede darmwerking en spijsvertering. Met de gezamen-lijke actie ‘Broodje Bieb’ willen Bibliotheek Veenendaal en Bak-kerij Klok de aandacht vestigen op het belang van lezen én ons dagelijks brood. Wie tijdens de actieperiode met de voucher lid wordt van Bibliotheek Veenendaal, krijgt naast 3 euro inschrijfkor-ting ook een kortingskaartje voor twintig procent korting op een brood bij Bakkerij Klok.

Bron: Veenendaalse Courant

Actie ‘Broodje Bieb’ voor leesbevordering‘Broodje Bieb’. Dat is de naam van de gezamenlijke kortingsactie van Bibliotheek Veenendaal en Bakkerij Klok uit Veenendaal. Van 3 oktober tot en met 30 november ontvangen klanten van de filialen van Bakkerij Klok in Veenendaal bij besteding van 5 euro of meer een voucher ter waarde van 3 euro inschrijfkorting bij Bibliotheek Veenendaal.

FNV botst met werkgevers om looneisDe werkgevers vinden een looneis van 2,5 procent onver-antwoord. FNV noemt loonmati-ging contraproductief. Het moge duidelijk zijn dat er nog heel wat moet worden onderhandeld voor de partijen op een gulden mid-denweg uitkomen.

Werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW vinden de looneis veel te hoog en schrijven in een gezamenlijke verklaring dat de FNV met deze looneis, die hoger is dan de verwachte inflatie, voorbij gaat aan de aanhoudende economi-sche crisis. FNV noemt de economi-sche malaise juist als reden om met de looneis te komen. Loonruimte moet volgens de vakcentrale zoveel mogelijk worden aangewend voor bestedingen en daarmee herstel van de werkgelegenheid. De nullijn die de overheid voorstaat, verwerpt de FNV in haar Arbeidsvoorwaar-den agenda 2013. Voor 2012 was de maximale looneis van FNV ook 2,5 procent. In de praktijk is de afgesproken loonsverhoging in de CAO’s waar FNV aan de onder-handelingstafel zat uitgekomen op gemiddeld 1,83 procent.

Bron: Intermediair

de weespeR

moppentRommel

Een dokter en een advocaat waren aan het praten op een feestje. Hun gesprek werd telkens onderbro-ken door mensen die hun kwalen beschreven en de dokter om gratis advies vroegen. Na een uur van onderbrekingen, vroeg de inmid-dels geïrriteerde dokter aan de advocaat: “Wat doe jij om te voor-komen dat mensen jou om gratis advies vragen wanneer je niet op kantoor bent?” “Ik geef ze het advies,” antwoordde de advocaat, “en dan stuur ik ze de rekening.” De dokter was geshockeerd, maar stemde erin toe het te proberen. De volgende dag, terwijl hij zich nog een beetje schuldig voelde, maakte de dokter de rekeningen klaar. Hij liep naar z’n postvakje om ze erin te plaatsen voor verzen-ding en vond daar de rekening van……………….. de advocaat!

www.inter ieursvoordebakker.nl

STIJL volgens Linthorst®

De professionele interieurs van Linthorst onderscheiden zich door drie kenmerken:• Praktisch • Stijlvol • Duurzaam

Linthorst maakt het verschil... voor u!Linthorst helpt u om uw concurrentiepositie te versterken. En wel door uw interieur onderscheidend en klantgericht vorm te geven.

Wilt u uw eigen signatuur uitdragen? Maak dan snel een afspraak met één van onze adviseurs.Bel 0318 - 48 60 62

OntwErP En uitvOEring LinthOrSt

Page 26: Bakery Next 15 2012

|26

Voor de tweede keer op rij heeft een dochteronderneming van de Kaak Groep de ‘IBA Innovation Award’ gewonnen.

Deze internationale competitie op het gebied van innovaties, werd georganiseerd door het tijdschrift Backtechnik Europe. De winnaar van deze Award werd gekozen uit meer dan 50 genomineerden door een onafhankelijk jury, bestaande

uit Dirk Waclawek (hoofdredacteur van Backtechnik Europe), Professor Michael Kleinert (Zürich Univer-sity of Applied Sciences), Professor Dr. Thomas Becker (Technische Universiteit München), Willy Weiler (Wback Leipheim) en Gregor Vogel-pohl, (plaatsvervangend hoofdre-dacteur Backtechnik Europe). Nadat de d’Artagnan lijn van DrieM deze Award in 2009 won, werd deze keer Daub Backtechnik beloond met

Daub wint IBA Innovation Award

de prijs voor haar laatste ontwik-keling, de StoneMotion oven. Deze thermo-olie Multi-Deck oven combineert bakken op steenplaten met korte cyclustijden en biedt een compact design en gebruiksgemak. Ook dit jaar heeft de Kaak Groep op de IBA een groot aantal nieuwe ontwikkelingen gepresenteerd die bakkers kunnen helpen bij het opti-maliseren van hun productieproces.Optimalisatie op het gebied van

efficiëntie met als doel kosten te besparen, en op het gebied van vei-ligheid en hygiëne om aan het toe-nemende aantal regels te voldoen.

hooGtepuntenDrieM was aanwezig op de IBA met de d’Artagnan ambachtelijke brood-lijn, welke moderne technologie combineert met gebruiksvrien-delijkheid, efficiëntie en optimaal hygiënisch design.

Günther Fliszar van de Kaak Group en Managing Director van Daub Backtechnik. (derde van links). Andreas Ranft van de Kaak Group (Verkaufsleiter, vierde van links). Verder zijn op deze foto te zien onder andere Dirk Waclawek, hoofdredacteur van Backtechnik Europe en Professor Dr. Thomas Becker, Technische Universiteit München.

Benier introduceerde mengtech-nologie met een scala aan hoge-snelheidsmixers die geschikt zijn voor een breed productassortiment, als ook met de nieuwe industriële opmaakmachine die is afgestemd op de behoeften van vandaag. MCS presenteerde een pizza deegmachine waarmee industriële pizzaproducenten het ambachtelijke proces van het rekken en uitrollen van deeg uitstekend kunnen bena-deren. Aangezien MCS in de eerste plaats een ovenproducent is, is het niet verwonderlijk dat er ook een nieuw model oven werd getoond, namelijk de Bakemaster BMR 4,4 x 45m tunneloven. En tot slot introduceerde Kaak haar nieuwe Multi-Place manipu-lator. Dit modulaire, gemakkelijk te onderhouden ‘pick-en-place’ systeem kan worden uitgevoerd voor meerdere functies, te weten lossen, bedekselen, ontdekselen en dekselopslag.

Page 27: Bakery Next 15 2012

| 27

Postbus 943860 AB Nijkerk

Tel. 033 247 55 66Fax. 033 245 98 94

[email protected]

VerzekeringenPensioenen

Employee BenefitsFinancieringen

Hypotheken

Postbus 943860 AB Nijkerk

Tel. 033 247 55 66Fax. 033 245 98 94

[email protected]

VerzekeringenPensioenen

Employee BenefitsFinancieringen

Hypotheken

Besparen op uw verzekeringen?

U heeft recht op een GRATIS (verzuim)analyse! Bel ons... ook voor het NBOV verzuimpakket.

DE VAKKRANT VOOR BAKKEND NEDERLAND

Be Our Next Friend Dat kan, want nu is er Bakery Next, de nieuwe vakkrant voor de bak-kerijbranche. Een unieke bladformule voor en door professionals uit de bakkerijbranche. Vol actualiteiten, opinies, introducties, vraag- en aanbod, wetenswaardigheden. Kortom de krant waar velen in de sector van achter het bureau, voor de oven tot in de winkel op zaten te wachten.

Laagdrempelig, verrassend, uitdagend, prikkelend, actueel en han-dig. Dat zijn onze kernwaarden. Bakery Next wordt namelijk niet alleen gemaakt vóór professionals in de sector, maar ook dóór professionals in de branche. Ook als lezer krijgt u namelijk alle ruimte om redactionele

inhoud aan te leveren. Of het nu gaat om een productintroductie, een nieuwe dienst, of het geven van ongevraagde adviezen, kritiek, commen-taar, visie et cetera.

Dankzij onze formule houden we de kosten laag, zodat wij u deze krant kunnen blijven toesturen. Dat willen we zo lang mogelijk zo volhouden, dus bouwen we graag een blijvende relatie met u als lezer op. We nodigen u daarom van harte uit om “Our Next Friend” te worden. Dat kan voor een bedrag van slechts 70 euro per jaar. Niet alleen ontvangt u voor dat bedrag 18 keer per jaar Bakery Next, maar u doet automatisch mee aan exclusieve verlotingen onder alle “friends” van Bakery Next. Verder zullen wij u in de toekomst met voorrang betrekken bij onze nieuwe ontwikkelingen.

Stuur deze bon naar: Bakery Next Schoolstraat 68603 XL Sneek

U kunt deze ook faxen naar 0515-432153 of mailen;[email protected]

U kunt ook op www.vriendvan.nl de bon invullen.

Ja, ik word ‘Next Friend’ van Bakery Next.

Ik betaal € 70,- (excl. 6% BTW) per jaar tot wederopzegging.

S.V.P. INVULLEN IN BLOKLETTERS

Naam bedrijf : ...........................................................................

Contactpersoon : ................................................................ M / V

Adres : ...........................................................................

Postcode : ...........................................................................

Plaats : ...........................................................................

Telefoon : ...........................................................................

E-mail : ...........................................................................

Twitter : ...........................................................................

Handtekening : ...........................................................................

WWW. BAKERYNEXT. N L

BakeryNext •nl

Maak kans op een Josto!Als u ‘Next Friend’ wordt van Bakery Next ontvangt u niet alleen 18 keer per jaar deze krant, maar u doet automatisch mee aan exclusieve verlotingen onder alle ‘friends’ van Bakery Next. Per 100 ‘friends’ verloten we een Josto RVS afvalzakhouder t.w.v. ± € 540,-. Ook zullen wij u in de toekomst met voorrang betrekken bij onze nieuwe ontwikkelingen.

Zoektocht

naar ‘Dutch

Chocolate

Master 2013’

is gestart

Column

Joep

Gommans:

De boer en

de bakker

De vakkrant voor bakkend Nederland!

Campagne Voorlichtingsbureau

brood ‘Overal volkoren’

Volkorenbrood is bijzonder brood. Het wordt

namelijk gemaakt van de héle graankorrel.

Daarin zitten nu net de meeste vezels, vitamines

en mineralen. En het is ook nog eens lekker.

• Lees verder op pagina 14

Bakkers goed op koers

met zoutreductie

Bakkers voegen sinds het voorjaar van 2012 weer

10% minder zout aan hun brood toe dan een jaar

eerder. Dat blijkt uit actuele metingen van het

Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in opdracht

van de brancheverenigingen voor industriële en

ambachtelijke bakkerijen; NVB en NBOV.

Deze reductie volgt op een eerdere mindering

op toevoeging van zout van 10% in 2008.

• Lees verder op pagina 10

Prijswinnaar Daniel

Jongsma: ‘patissiers

zoek elkaar op!’

Op 9 en 10 juli werd in het Red Rock Hotel &

Casino in Las Vegas (Nevada) het World Pastry

Team Championship gehouden. Het thema van dit

kampioenschap was ‘Astrologie en Horoscopen’.

• Lees verder op pagina 24

4

9

11BakeryNext •nl

D E V A K K R A N T V O O R B A K K E N D N E D E R L A N D

Jaargang 2 | Week 34 | 2012 | Nummer 11

salonde

oosekrans

salonde

oosekrans

presentee

rt

Heerlijke

Bossche Koek

salon  de

 Roosekr

ans    Hinth

amerstraat  4

0    5211  M

P  's-Herto

genbosch

   tel  073-

6124647

in  uniek BlikJheronimus Bosch

Bakker

Finkers (‘In de

Roosenkrans’)

introduceert

Bosch’

koekblik

Volkoren-

campagne

krijgt

landelijke

aandacht op

radio en TV

MVO geen luxe maar

bittere noodzaak

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

werd lang beschouwd als een luxe. Het was de

slagroom óp de business-taart. De laatste jaren

kantelt het beeld, MVO wordt de bodem ónder de

business-taart. Als MKB’er moet je je aanpassen

aan deze nieuwe realiteit. Herman Verhagen vertelt

over de ontwikkelingen en legt uit hoe je een

stevig MVO-beleid op de rails kunt zetten.

• Lees verder op pagina 19

‘Ondernemers lopen onnodig,

enorme financiële risico’s’

Stel je eens voor. Je bent groot-aandeelhouder

van een mooi bedrijf. Het gaat goed met de zaak,

weinig zorgen, iedereen blij. Tot het moment

dat je mede-aandeelhouder een ongeluk krijgt.

Hij of zij overlijdt plotseling. Van het ene op

het andere moment sta je er alleen voor. Het

bedrijf moet door: Vele vragen dringen zich op!

Ondernemingsrechtexpert Mr. Sjirk Bijma vindt

dat ondernemers hierover veel te laconiek zijn:

• Lees verder op pagina 3

Het vakonderwijs en de

concurrentiepositie van de bakker

De consument wordt steeds kritischer, is op zoek

naar gemak en beschikt mede door de social media

over steeds meer informatie. Supermarkten spelen

goed in op deze kritische (gemaks-)consument. De

ambachtelijke bakker zal dus steeds beter moeten

presteren (niet alleen qua producten, maar ook op

andere vlakken) om de consument te verleiden om

naar zijn/haar winkel te (blijven) komen. Voor de

consument een extra ‘stop’, dus moet het de klant

wel wat waard zijn. Het komt dus steeds meer aan

op een goede marketingaanpak’.

• Lees verder op pagina 12

6

11

Jaargang 2 | Week 42 | 2012 | Nummer 15

15D E V A K K R A N T V O O R B A K K E N D N E D E R L A N D

Page 28: Bakery Next 15 2012

|28

De BakkersplaatsGeef hier uw gratis korte advertentie op voor

BakeryNext •nl uitgave 16 - 2012

Rubriek(en) (a.u.b. aankruisen). n Aangeboden n Gezocht

n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n nn n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n nn n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n nBedrijfsnaam : .......................................................... Contactpersoon : ..........................................................Adres : ....................................................................................................................................................Postcode : .......................................................... Plaats : ..........................................................Telefoon : .......................................................... E-mail : ..........................................................

Fax, of stuur dit formulier naar Bakery Next t.a.v. de redactie: Faxnummer: 0515 - 43 21 53Schoolstraat 6, 8603 XL Sneek Óf mail uw tekst naar [email protected]

REDACTIEFORMULIERDit heb ik voor in het volgende nummer

van BakeryNext •nlRubriek(en) (a.u.b. aankruisen).n Nieuws over ons bedrijf (product, actie, nieuwe medewerk(st)er, winkelopening)n Collegiale tip (bijvoorbeeld voor meer omzet)n Mijn succesverhaaln ‘De Garde’ (Compliment voor een collega of leverancier)n ‘De Deegrol’ (Standje voor iemand)n Familieberichten (trouwen, geboorte, overlijden)n De Weesper Moppentrommel (moppen)n Dit vind ik ervan (ingezonden stukken en reactie op andere artikelen)n Anders nog iets? (iets anders wat u nog wilt melden aan de branchegenoten)

Bedrijfsnaam : .......................................................... Contactpersoon : ..........................................................Adres : ....................................................................................................................................................Postcode : .......................................................... Plaats : ..........................................................Telefoon : .......................................................... E-mail : ..........................................................

Fax, of stuur dit formulier naar Bakery Next t.a.v. de redactie: Faxnummer: 0515 - 43 21 53Schoolstraat 6, 8603 XL Sneek Óf mail uw tekst naar [email protected]

De BakkersplaatsPLAFONDREINIGING

Plafond reinigen snel en efficiënt.Noodzakelijk bij HACCP. Green Clean.Tel 0497-530666

[email protected]

U zoekt en wij vinden Schrijf u gratis in bij 3W Makelaars

en wij houden u op de hoogte van alle inkomende bakkerijen die in de verkoop

komen. Mail naar [email protected] met uw naam en de rest gaat vanzelf.

Te KoopSnijkop voor een Hobart inclusief 3 messen.

Kalmeijer pepernotenwals RVS vlaaienstansBrother Fax 2820

Tel.nr. 06-12935458

AANGEBODENChocoladevormen Macrolon voor het

maken van bonbons en flikkenJan Ykema

Provinciale weg 719865 AC OpendeTel. 0594-659180

Email: [email protected]

Te koopBakker Bart Vestiging Meppel

Voor inlichtingen: 06-48527456

AANGEBODENBrood-/banketbakkers - Heel Nederland

www.uitzendbureauhetambacht.nlTel 0591-555442AANGEBODEN

4 koekplaten ca. 1,5 meter lang8 tulbandvormen, div. taartpannen,

20 vlaaipannenF. Smit

Tel. 0525-661228

AANGEBODENAllround brood / banketbakker

werkgebied max 1,5 uur reistijd met auto vanuit Breda - www.ubad.nl

Tel. 06-48049287

AANGEBODENTer Haar bollenkast 408 bruto. 12 delig met 34 schommels. Invoer links, uitvoer rechts.

(b x h) 257 x 264 cm. Diepte voet 65 cm, diepte luifel 245 cm.

Inlichtingen 06-53 325 649

AANGEBODENTe huur: diepvries stockageruimte voor

200 pallets. Omgeving OostendeSt. Aubertus NV

Tel: +32 (0)59 702311Email: [email protected]

AANGEBODENV-Technology Oliebollen bakautomaat

Capaciteit 3500 stuks per uurSteevens

Tel.: 046- 4269090Email: [email protected]

GEZOCHTErvaren broodbakkers in de regio’s

Zuid-Holland Acht-uitzendburo

Vacature: 802001. Tel: 079 361 72 66www.acht-uitzendburo.nl

GEZOCHTBroodbakker-Deegmaker

voor een ambachtelijk bakkersbedrijfdat dagelijks streeft naar topkwaliteit.

Brood-en banketbakkerij C.J. Aardoom BV.’s-Gravendeel

Tel.: 078-6731551E-mail: [email protected]

GEZOCHTBanketbakker

voor een ambachtelijk bakkersbedrijfdat dagelijks streeft naar topkwaliteit.

Ben je creatief, ondernemend en vernieuwend ingesteld neem dan

gerust contact met ons op.Brood-en banketbakkerij C.J. Aardoom BV.

’s-GravendeelTel.: 078-6731551

E-mail: [email protected]

Te koop: gereviseerde blikkensmeermachine

(merk Teson),handspijspersapparaat,

40 aluminium diepvries platen 60x80 en een appelschilmachine t.e.a.b.

Bakkerij KwakmanP. Kwakman

Huizerweg 136, 1402 AK BussumTel: 035-6915567

Email:[email protected]

Te koop Koekbakken:76x26x8 (3)48,5x26 (7x)56x25 (5x)

90x26 (12x waarvan. 5 nieuwe).(Alle maten zijn inwendig)

V-Technology BVStephan Venema

Pottenbakkerstraat 10a, 8601 WS SneekTel: 0515 - 33 19 58Mob: 06-20 000 481

Te koopZ.G.A.N. RVS Werkbank op wielen

met 4 laden met daarin losse RVS bakken naast elkaar over de hele lengte van de tafel.Opberg frameruimte onder de tafel, los van

de vloer.Afm. 2400x900x900

V-Technology BVStephan Venema

Pottenbakkerstraat 10a8601 WS Sneek

Tel: 0515 - 33 19 58Mob: 06-20 000 481

Te koopZeer Nette en goed onderhouden Hobart

menger D-300 op frame met beveiliging (sta hoogte)2x Bekken, Garde , Vlinder, Spiraal.

V-Technology BVStephan Venema

Pottenbakkerstraat 10a8601 WS Sneek

Tel: 0515 - 33 19 58Mob: 06-20 000 481

Te koopBruidsstanders aluminium

2x5 verdiepingen en 2x3 verdiepingen.V-Technology BVStephan Venema

Pottenbakkerstraat 10a8601 WS Sneek

Tel: 0515 - 33 19 58Mob: 06-20 000 481

AANGEBODENZ.g.a.n. waterhaspel (Bosgraaf)

Incl. slang en spuitmondT.e.a.b.

Bakkerij TeeselinkJan Teeselink

Ambachtstraat 466971 BS BrummenTel. 0575 – 561319

Email: [email protected]

TE KOOP2x Siloba Silo (2 ton)Met alle toebehoren

Geheel RVSA.Vermeulen

Grote straat 305841 AB Oploo

Tel. 0485-381463

TE KOOP64 nieuwe broodkoppels

A.VermeulenGrote straat 305841 AB Oploo

Tel. 0485-381463

Te koop gevraagd: in goede staat verkerende vlaaistansmachine.

[email protected]. 088-0881913

Ter overname aangeboden:Wegens familieomstandigheden

Patisserie, chocolaterie, giftshop Jolie ShirleyIn het centrum van Alkmaar

Shirley Verhaarttel. 06- 28158146

[email protected]

GezochtReproducties Bakkerij- en winkeltaferelen

Van Anton Pieck kalenderOriginele uitgave Calvé (plm. 1950-1960)

Eventueel ruilenBakkerij Van KeulenTel: 06-12553279

Aangeboden :Rvs werktafel met afvalzak houder

14x plaatrekken van 80x60 cmLxbxh : 90x195x105 cm

In zeer goede staatDubet B.V.

Tel: 073-534-0840E-mail: [email protected]

Aangeboden :Strikkenapparaat. Voor het maken van strikken

T.e.a.b.Anton Remmerswaal

Tel. 070-3200587Email:[email protected]

AANGEBODENWinkelinventaris: Koning

broodjes/gebak/koek/bonbons€ 3000,-

Tel. 071-4014109www.bakkerijhaasnoot.nl

GEZOCHT:Ervaren banketbakkers in de regio’s

Zuid-Holland Voor meer info: Acht-uitzendburo

Vacature: 802002Tel: 079 361 72 66

www.acht-uitzendburo.nl

TE KOOP:Bongard Electro rotatieoven voor plaatmaat

40 x 60 cm of 40 x 80 cm.Staat op een grote pallet.

Prijs incl. 2 ovenwagens: € 5.000,--Tel: 06-51259700

TE KOOP:

FN Aerotherm Electro rotatieoven voor plaatmaat 60 x 80 cm.

Prijs: € 4.000,--Tel: 06-51259700

TE KOOP:

Hommel broodverkleiner.Prijs: € 1.000,-. Tel: 06-51259700

Te koop / Te huur: Een keurig nette banketwinkel (nagenoeg nieuw) gelegen aan de Dorpsstraat 65 te Landsmeer. De winkel

kent een oppervlakte van ongeveer 70 m2 en heeft een huur van € 2.680,00 per maand excl.

BTW. De inventaris/huurdersbelang is zowel tegen leaseovereenkomst als tegen koopsom

over te nemen. J. Appelman Tel.: 033 2475555

AANGEBODEN Bewaarkast/0-gradenkast z.g.a.n. € 600,--

Versbakker Van Veenen. Jan Bult. Tel. 06-22693940

AANGEBODEN Brood/Banket bakker is per direct opzoek naar

nieuwe fulltime uitdaging. Regio/Omgeving 50km rond Breda, België is ook mogelijk!

Tel: 06-52336330. E-mail: [email protected]

GEZOCHT Amandelwrijfmachine voor het breken

van de cacaobonen voor onze chocolade productie. Wie o wie kan ons helpen?

Of met een betere methode om de bonen te kraken en ontvliezen.

Kees Raat - Tel.:+31(0)20 3301955. E-mail: [email protected]

AANGEBODEN 400 aluminium bakplaten 60 x 80 met

3 hoge randen 5 jaar oud met teflonlaag. Prijs € 5,00 per stuk. Echte Bakker Koenen.

Het Vergun 22, 6931 KD Westervoort. Tel.: 026-3118254

E-mail: [email protected]

AANGEBODEN Werkbank met RVS werkblad. en twee

voorraadladen Mogelijkheid voor het opbergen van gebakplaten. Lengte 4 meter, werkhoogte

1 meter De bank is in zeer goede staat. Bakkerij van Voorthuizen Hoofdweg 230, 6744 WR Ederveen. Tel. 06-53860961

AANGEBODEN Twee broodrekken voor een actief Probat oven 4 etages. In goede staat tegen elk aannemelijk

bod. Brood kratten slechts € 2,- per stuk. Bakkerij van Voorthuizen. Hoofdweg 230, 6744 WR Ederveen. Tel. 06-53860961.

AANGEBODEN Gebakskoeling (hoog model), Platenrek, Oventafel, RVS Gasfornuis (4 pits), RVS Afzuigkap + motor, RVS Winkelplaatjes.

Banket Van Gorsel, Markt 20, 4501 CK Oostburg. Tel.: 0117-452221

E-mail: [email protected]

AANGEBODEN Diosna kuiplifter, Type HK240, Dubet BV

Rino van der Burght. Uilecoteweg 20, 5324 JT Ammerzoden.

Tel: 073-534-0840. E-mail: [email protected]

AANGEBODEN:VLB broodsnijmachines, automaat en

halfautomaat, beschikbaar 12,5 mm 230V ook gereviseerd op voorraad.

TwentradeTel: 06-24325811

Te koop: LIMBURGIA vestiging van 70m2 in de regio

Rotterdam. Verkoop van Limburgse vlaaien en

koffiecorner.Midden in stadshart met alle bekende

winkelformules. Tel. 06-50524198

AANGEBODENAllround brood / banketbakker

werkgebied max. 45 min reistijd met auto vanuit Zutphenwww.ubad.nl

Tel. 06-48049287

AANGEBODENZelatechniek Koppel/platen invetmachine

Type ZN1250 bouwjaar 1993Compeet RVS incl. handspuit

Dubet BVRino van der Burght

Uilecoteweg 205324 CC: Ammerzoden

Tel: 073-534-0840E-mail: [email protected]

TE KOOPOvenmond Le Passe

Voor decoratie in winkelKerkstraat 22

6336 BB HulsbergTel: 045-4052018

GEZOCHT:1e Banketbakker / patissier

Die innovatief en creatief met vak bezig wil zijn.

Sollicitaties naar:Schoemaker De Echte Bakker

Statenweg 477824 CT Emmen

TE KOOPRhima Afwasmachine DR53

Heeft onderhoudsbeurt gekregen van Rhima.Prijs € 950

Jolie ShirleyGedempte Nieuwesloot 103, 1811 KR Alkmaar.

Tel. 06-83256785E-mail: [email protected]

Page 29: Bakery Next 15 2012

| 29

rtisanaalOnderscheidend vermOgen

in zijn meest pure vOrm

nieuw

in ons pain

culture

Assortiment

Artisanaal is een pure onbehandelde bloemsoort die u de ambachtelijke vrijheid biedt zich te onderscheiden van de massa. En daarmee afstand te nemen van alle reguliere broodsoorten. Met uw vakmanschap én Artisanaal bakt u brood en stokbrood met een prachtige krokante dunne korst en een wollige, romige, bijzonder smaakvolle kruim. De stevige korte afbeet, de ruwe bakaard én geschiktheid voor lange processen zijn de andere unieke eigenschappen. Koopmans Artisanaal: voor de liefhebber van puur ambachtelijk onderscheid.

intrOductieActie

Bij aankoop van 20 balen vóór 31 december 2012 maakt u kans op een workshop vól pure passie en vakmanschap bij het Bakery Institute!

KOOpmAns

De Merodestraat 3, 8937 AA Leeuwarden, t. +31 (0) 58 294 84 94, [email protected], www.koopmansmeel.nl

Page 30: Bakery Next 15 2012

|30

NBOVTel: 0182-693030www.nbov.nlNederlands Bakkerij CentrumTel: 0317-471247www.nbc.nlNederlands Bakkerijmuseum ‘Het Warme Land’Tel: 038-4446190www.bakkerijmuseum.nlPrécon Food ManagementTel: 030-6566010www.precon-food.nlProductschap AkkerbouwTel: 070-3708708www.productschapakkerbouw.nlProject TechniekTel: 073-5991402www.projecttechniek.nlTenBa Taxatie en BakkerijadviesTel: 0317-471211www.tenba-bv.nl

doseringBakon food equipment bvTel: 0113-244330www.bakon.eu.com/nlMakombi BVTel: 0413-292903www.makombi.nlRademaker BV Tel: 0345-543543www.rademaker.nlTerlouw / UnidosTel: 055-5768628Sartorius BVTel: 030-6025030www.sartorius-mechatronics.nlwww.e-teken.nl Theo van Vliet Weesp BVTel: 0294-416040www.theovanvliet.nlV-TechnologyTel: 0515-331958www.v-technology.nlWillemse & van Engelen Bakkerijmachines BVTel: 0165-557035www.w-en-ve.nl

eetbare bedrukkingBouwhuis BakkerijgereedschappenTel: 0548-623016www.bouwhuis.comPrimus Ouwelfabriek BVTel: 075-6164061www.primusouwel.nl

etiketteringAvery Dennison Tel: 030-2632233www.averydennison.comBakkerssoftware nvTel: 073-5944010www.bakkerssoftware.com CikamTel. 036-5397234www.cikam.nlCompadTel: 053-4329995www.compad.nlHandelsonderneming Tonnie Vugts B.V.Tel: 073-5941029www.etikettenkoning.nl Marti Orbak SoftwareTel: 0174-638694www.marti-orbak.nl.nlTegra Systems BVTel: 0228-582780www.tegrasystems.nl

formulesAmbachtsbakkerTel: 033-2999053www.ambachtsbakker.nlBart’s RetailTel: 024-6782782www.bakkerbart.nlEchte BakkersgildeTel: 0317-424342www.echtebakker.nlHeerlijk & HeerlijkTel: 0345-470070www.banket.nlMultiVlaai Retail B.V.Tel: 073-2020993www.multivlaai.nlTop Bakkers B.V.Tel: 055-5998222www.topbakkers.nl

Geconditioneerde ruimteIsosystems BVTel: 0314-322630www.isosystems.nlCofely GDF SUEZTel: 026-3692911www.cofely-gdfsuez.nlJasca Food Technology BVTel: 0541-293688www.jasca.nl

De Groot B.V. Nougat-KrokantenTel: 020-4821487www.butterscotch.nlDekomTel: 040-2842050www.dekomart.nlDobla BVTel: 072-5760770www.dobla.comJ. Gort Decoraties V.O.F.Tel: 036-5370144www.gortdecoraties.nlHoogenboom Benelux b.v. / Barry CallebautTel: 076-5978460www.hoogenboom-benelux.nl Mourik BVTel: 088-1114111www.mourikfoodservice.nlPrimus Ouwelfabriek BVTel: 075-6164061www.primusouwel.nlVipam International B.V.Tel: 0345-565670www.vipam.nl

deegverwerkingGlobe BV FoodequipmentTel: 053- 428 1416www.globefoodequipment.nlKaak Nederland BVTel: 0315-339111www.kaak.nlKalmeijer B.V.Tel: 070-3888950www.kalmeijer.comQuality Fix Tel: 074-2595366www.quality-fix.nlRademaker BV Food processing equipmentTel: 0345-543543www.rademaker.nl Venema Techniek & ServiceTel: 0591-313377www.venematechniek.nlWerner & Pfleiderer - Haton B.V.Tel: 077-3071860www.wp-haton.com

dienstverlening3W MakelaarsTel: 033-4323552www.3wmakelaars.nlArbo ContentTel: 050-5293400www.arbocontent.nlBakeplus BVTel: 0418-597444Vestiging HaaftenTel: 077-3829090Vestiging VenloTel: 0316-527441Vestiging Zevenaarwww.bakeplus.nlBakkerij Bedrijfsverzorging NederlandTel: 0320- 214106www.invalbakker.nlBakkersbelang Verzekeringen Tel: 033-2475566www.bakkersbelang.nlBeko Advies BVTel. 0346-584184www.beko-advies.nlBouwer & Officier AccountantsTel: 071-3419000 www.bouwer-officier.nlBeko BeneluxTel: 0344-714714www.beko-benelux.nlCadansinterimTelefoon: 06-46353756www.cadansinterim.nlDe Bakkerij Architect BVTel: 0317-47 12 39www.debakkerijarchitect.nlFrederik-Jan van der MeulenInternet Marketingspecialist/AdviseurTel: 06-41817663www.frederikjan.nlUitzendbureau Het AmbachtTel. 0591-555442www.uitzendbureauhetambacht.nlInbak All into FoodTelefoon 085-2100172www.inbak.nlInterpolis PensioenbeheerTel: 050-5235500www.interpolis.nlKwaliteit is krachtTel: 06-51799412www.kwaliteitiskracht.nlMF Horeca personeelsdienstenTel: 050 -3112244www.mfhoreca.nl MKB NederlandTel: 015-2191212www.mkb.nl

Theo van Vliet WeespTel: 0294-416040www.theovanvliet.nlTromp Group BVTel: 033-2994373www.trompgroup.nlTwentradeTel: 06-24325811 UnikonTel: 0342-415752www.unikon.netUnispraywww.unispray.nl0347-322097Vemag.nl B.V.Tel: 0412 - 640 858www.vemag.nl Venema Techniek & ServiceTel: 0591-313377www.venematechniek.nlV-TechnologyTel: 0515-331958www.v-technology.nlWerner & Pfleiderer - Haton BVTel: 077-3071860www.wp-haton.comWinterhalter NederlandTel: 0161-220520www.winterhalter.nlWillemse & van Engelen Bakkerijmachines BVTel: 0165-557035www.w-en-ve.nlWoertman Nederland BVTel: 030-6084141www.woertman.nl

bakkerskledingChaud Devant Kokskleding en bakkerskledingTel: 020-4941930www.chauddevant.nl Devagro BedrijfskledingTel: 040- 2518304www.devagro.nl J. Zoetelief B.V.Tel: 020-6246002www.zoetelief.nl

chocoladeAdviesburo 4PTel: 0181 - 631599www.4p.nlArticorTel: 046-4745160 www.articor.nl Belcolade NVTel: 0168-326260www.puratos.nlBonbon Atelier N. Limmen BVTel: 075-6140571www.bonbonatelierlimmen.nlLa Confrérie BVBonbons en chocoladeTel: 0165-518888 www.laconfreriebv.nlChocolaterie Albert bvTel: 013-5114545www.chololateriealbert.nlDobla BVTel: 072-5760770www.dobla.comHandelsonderneming Zilco BVTel: 036-5304519www.zilco-industrial.nlHenk Koenen V.O.F. Chocoladevormen en machinesTel: 0161-452516www.henkkoenen.nlHoogenboom Benelux b.v. / Barry CallebautTel: 076-5978460www.hoogenboom-benelux.nl Lagosse Chocolaterie BVTel: 072-5745 584www.lagosse.nlManfred Spaargaren confiserieTel: 0297-540890www.manfredspaargaren.nlMourik BVTel: 088-1114111www.mourikfoodservice.nlSteensma BVTel: 058-2330660www.steensmafood.nlVan Ham Groothandel B.V.Tel: 013-5051591www.vanhamgroothandel.nlVipam International B.V.Tel: 0345-565670www.vipam.nl

decoratiesFrans Beekwilder BVTel: 020-623 32 22www.beekwilder.comBouwhuis BakkerijgereedschappenTel: 0548 623016www.bouwhuis.com

Meijers Pan-Glaze vofTel: 0543-512301www.bakvormen.nlMussana Nederland bvTel: 0548-654126www.mussana.nlRvs Bewerking KampenTel: 06-21107411www.rvsbewerkingkampen.nl

bakkerijmachinesAVTTel: 076-5415260www.avt.nuVan Asselt en Alferink BVTel: 0345-820204www.asselt-alferink.nlBaas Food EquipmentTel: 070-3209152www.baasfood.nlBeko Bakkerij TechniekTel: 024-6486288www.beko-techniek.nlBeldosTel. 0032-36464048www.beldos.comB & O Bakkerijtechniek BVTel: 0165-316341www.benobakkerijtechniek.nlBoelen BakkerijmachinesTel: 0599-470746www.boelenbakkerijmachines.nlBSH DalenTel: 0524-552655www.bakkerijservice.nlEurobladesTel: 0599-470746www.euroblades.comFRITSCH GmbHTel: 0049-9326830www.fritsch.infoGlobe BV FoodequipmentTel: 053- 428 1416www.globefoodequipment.nlTer Haar Bakkerijmachines BVTel: 0548-616088www.terhaarnijverdal.nlHandelsonderneming HengeloTel. 074-2590900 Kaak Nederland BVTel: 0315-339111www.kaak.nlKalmeijer B.V.Tel: 070-3888950www.kalmeijer.comKeyBAKE BVTel: 0321-841214www.keybake.comInterbake BVTel: 0548-622751www.interbake.nlKönig NederlandTel: 0183-682868www.koenig-rex.comKortlever Technisch Buro BVTel: 0183-352955 www.kortlever.nlMüssana Nederland BVTel: 0548-654126www.mussana.nlQuality Fix Tel: 074-2595366www.quality-fix.nlRademaker BV Tel: 0345-543543www.rademaker.comRobertpack Industrial & PackagingTel: 038-4652089www.robertpack.nlJan de Ruyter bakkerij-installatiesTel: 0181-627652www.jdr.nlRoelofs Bakkerijmachines ServiceTel: 0575-524268 www.roelofs.nlS&T Veendamtel: +31625096880www.serviceentechniek.nl Shuffle-Mix BVTel: 0342-450322 www.shufflemix.comSmulders Horeca-apparatuur en BakkerijmachinesTel: 040-2012086 www.smulders.netG. Spronk & Zn. BVTel: 0488-452051www.spronkbakkerijmachines.nlSurplus SelectTel: 0321- 335500www.surplusselect.nlTAL BVTel: 0524- 517545www.talbv.nl

bake/make offBakery to Bakery / FoodstudioTel: 013-5951000www.bakerytobakery.nlBanketbakkerij van Strien B.V.Tel: 0186-626326www.koekjes.nlBrinkers VriesVers Food Service/ Beuk Patisserie BVTel: 0172-509640www.brinkerspatisserie.comBrown & Serve B.V.Tel: 0299-684959www.brown-serve.comComeba foodservice BVTel: 0524-524928www.comeba.nlCSM Benelux BVTel: 0800-8647762www.csmglobal.com/BeneluxDauphine Nederland BVTel: 0487-502117www.dauphine.nlDélifrance Nederland bvTel: 0180-485111www.delifrance.nlDero FoodsTel: 0183-500373www.derofoods.nlD. van der Pol & Zonen bv / Wolff ButterbackTel: 0416-692785www.vdpol.nlDUET bake off productsTel: 024-6782782www.duetbakeoffproducts.nl Duuk Bake-Off Specialities BVTel: 030-6910686www.duuk.nlEuropastry BeneluxTel: 0181-698208www.europastry.nlHeavens Bakery GMBHTel: 0513-62 52 75www.heavensbakery.deHessing Bake-OffTel: 0174-385642www.hessing-bakeoff.nlLantmannen Unibake Nederland (Pastridor)Tel: 0343-514514www.pastridor.nlProcema BVTel: 0345-534748www.procema.nlVandemoortele NVTel: 0800-9991999www.vandemoortele.nl

bakkerijgereedschapAVTTel: 076-5415260www.avt.nuBeko Bakkerij TechniekTel: 024-6486288www.beko-techniek.nl Boelen BakkerijmachinesTel: 0599-470746www.boelenbakkerijmachines.nlBouwhuis BakkerijgereedschappenTel: 0548 623016www.bouwhuis.comCapway pan BVTel: 0321-311977www.capwaypan.nlDe Combinatie Bakkerijtechniek BVTel. 030-6962167www.de-combinatie.nlCOVEKA B.V. Bakkerij- en GrootkeukentechniekTel: 038-3313685www.coveka.nlCoveka Schoonmaak B.V.Tel: 038-3333152www.covekaschoonmaak.nlEverBake GroupTel: 088-7300000www.everbake.nlFrancois ProductsTel: 079-3619031www.francoisproducts.nlJosto Stainless Steel Engineering BVTel: 0529-482244www.josto.nlKeyBAKE BVTel: 0321-841214www.keybake.com

accountancyAMS AccountantsTel. 0523 - 61 05 57www.ams-accountants.nlBouwer & Officier AccountantsTel: 071-3419000 www.bouwer-officier.nlFlynth Tel. 0546-831010 vestiging AlmeloTel. 026 – 3542600 vestiging ArnhemTel. 045-5272777 vestiging BrunssumTel. 0475-375500 vestiging RoermondTel: 040-2043 090vestiging ValkenswaardTel: 0348-422 180 vestiging WoerdenTel: 038-4535 499 vestiging Zwollewww.flynth.nlHummel & HummelTel: 0348-412263www.hummelenhummel.nl

automatiseringAVTTel: 076-5415260www.avt.nuCapway Systems BVTel: 030-7007700www.capway.nlCompad SoftwareTel: 053-4329995www.compad.nlCSB-System Benelux BVTel: 076-5307676www.csb-system.comDENATEC-LERCO N.V.Tel: 0032-34892295www.denatec-lerco.beEvers KassasystemenTel: 073 645 8110www.evers-kassasystemen.nlFoodsafety FacilitiesTel: 0118-410006www.foodsafetyfacilities.nlHolland Bakkerijsystemen B.V.Tel: 0548-542573www.holland-systemen.nlIngenieursbureau PromptTel: 0517-418878www.fritec.nlJMS Automatisering B.V.Tel: 0174-291000www.jmsautomatisering.nlKaak Nederland BVTel: 0315-339111www.kaak.nlKeyBAKE BVTel: 0321-841214www.keybake.comMarti Orbak SoftwareTel: 0174-638690www.marti-orbak.nlProject TechniekTel: 073-5991402www.projecttechniek.nlRademaker BV Tel: 0345-543543www.rademaker.comS&T Veendamtel: +31625096880www.serviceentechniek.nl Siloba nvTel: 0032-52423818www.siloba.beSilowacht B.V.Tel: 038-4670666www.silowacht.nlSpiromatic NVTel: 06-20403870www.spiromatic.comSysCoData Tel: 073-5944010 www.syscodata.nl Technisch Buro RittershausTel: 030-2312392www.rittershaus.euwww.terhaarnijverdal.nlTer Haar Bakkerijmachines BVTel: 0548-616088www.terhaarnijverdal.nlTromp Group BVTel: 033-2994373www.trompgroup.nlVenema Techniek & ServiceTel: 0591-313377www.venematechniek.nlV-TechnologyTel: 0515-331958www.v-technology.nlWerner & Pfleiderer - Haton B.V.Tel: 077-3071860www.wp-haton.comZeelandia Technical SolutionsTel: 0111-481044www.zeelandia.com/technicalsolutions

Nuttige adressen Wilt u uw bedrijfsgegevens ook in deze lijst? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Deze lijst is met de grootste zorg samengesteld. Heeft u toch wijzigingen of aanvullingen, laat het ons weten op [email protected]

Page 31: Bakery Next 15 2012

| 31

Javeko BVTel: 076-5720586www.javeko.nlKoevering Koeling & Airconditioning BVTel: 0499-375918www.koeveringkoeling.nlLampe Technical Textiles bvTel: 0515-445544www.lampe.nl Rijndorp Klimaat BVTel: 0172-423060www.rijndorp.nlRoma IsolatiesystemenTel: 0162-512012www.romaned.nlWillemsen IsolatiebouwTel: 030-2410126www.willemseniso.com

GistAB Mauri Tel: 0168-388533www.abmauri.com Algist-Bruggeman Benelux B.V.Tel: 0032-92570808www.algistbrug.be

GrondstoffenAB Mauri Tel: 0168-388533www.abmauri.com Algist-Bruggeman Benelux B.V.Tel: 0032-92570808www.algistbrug.be Backaldrin Benelux BVTel: 076-5201047www.backaldrin.comBak SpeciaalTel: 033-4654810www.bakspeciaal.nl Bakels Senior-N.V.Tel: 0294-414559www.bakels-senior.nlBelcolade NVTel: 0168-326260www.puratos.nlBroer Bakkerijgrondstoffen BVTel: 0182-612055www.broerspijs.com Contined BVTel: 0317-465410www.contined.nlCSM Benelux BVTel: 0800-8647762www.csmglobal.com/BeneluxD. van der Pol & Zonen bvTel: 0416-692785www.vdpol.nl Damco Bakkerijgrondstoffen B.V.Tel: 010-4350522www.damco.euDawn Foods BeneluxTel: 076 572 41 40www.dawnfoods.nl Eicom Barneveld0342-490700www.eicom.nl Esbaco VOFTel: 0229-210112www.esbaco.nl Finma BVTel: 010-4154310www.finma.euGB PlangeTel: 078-6525600www.gb-plange.comHavero Hoogwegt BVTel: 026-3228520www.havero.nlHela Thissen bvTel: 077-3204204www.hela.nlHoogenboom Benelux BV / Barry CallebautTel: 076-5978460www.hoogenboom-benelux.nlIreks GmbHTel: 040-2263800www.ireks.nlJKT Foods Europe BVTel: 070-7110288www.jktfoods.com Karlshamns BV Speciaalvetten Tel: 075-6278477Koopmans Meel BVTel: 058-2948494www.koopmansmeel.nlKrijger MolenaarsTel: 0111-461234www.krijgermolenaars.nl Meneba B.V.Tel: 010-4238911www.meneba.comMourik BVTel: 088-1114111www.mourikfoodservice.nlPuratos NV0168-326260www.puratos.nlRanks Meel BVTel: 0183-606200www.ranksmeel.nl Remia C.V.Tel: 030-2297911www.remia.nl

Ruitenberg IngrediëntsTel: 0571-270000www.ruitenberg.nlSmilde BakeryTel: 0299-372856www.smildebakery.nlSuiker UnieTel: 0165-525252www.suikerunie.comSonneveld Group B.V.Tel: 078-6442525www.sonneveld.comSteensma BVTel: 058-2330660www.steensma.nlVamo produkten v.d. bakkerij BVTel: 026-3646205www.vamo.nlWestfälische Lebensmittelwerke Lindemann GmbH & Co. KGTel: 0049-522382030www.lindemann-food.deKoninklijke Zeelandia Nederland b.v.Tel: 0111-419000www.zeelandia.nl

ijsCarpigiani NederlandTel: 040-2353535www.carpigiani.comLaan HeilooTel: 072-5331425www.laan.nlValmar BeneluxTel: 030-6084144www.valmar-benelux.nl

koel & vriesVan Asselt en Alferink BVTel: 0345-820204www.asselt-alferink.nlDawsonrentals(Nederland) BVTel: 010-4952955www.dawsonrentals.nlEmondt’s Koeltechniek en Winkelinrichting BVTel: 053-4314466www.emondt.nlEurofoursTel: 078-6760635www.eurofours.nlGram Nederland BV Tel: 0546-454252www.gram.nlHeinen Freezing gmbhtel: 0049-44511220www.heinen.bizHHS RVS ProductenTel: 0575-565349www.h-hs.nl/koelcelstelling Gerben Hekman BakkerijtechniekTel: 0548-610523www.gerbenhekman.nlJaveko BVTel: 076-5720586www.javeko.nlKoma Koeltechnische Industrie BVTel: 0475-474700www.koma.comLTITel: 0348-554405 www.lti-bv.nlMIWE NederlandTel: 0342-465606www.miwe.nlRijndorp Klimaat BVTel: 071-5415500www.rijndorp.nlG. Spronk & Zn. BVTel: 0488-452051www.spronkbakkerijmachines.nlWillemsen Koel- & vriesbouwTel: 030-2410126www.willemseniso.nl WP-Koeling Beneluxtel: 077-3071860www.wp-haton.com

kruiden & specerijenHela Thissen BVTel: 077-3204204www.hela.nlJ.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij B.V.Tel: 0521-514040www.polak.nlRaps BVTel: 0499-373525www.rapskruiden.nlVipam International B.V.Tel: 0345-565670www.vipam.nl

oliënDübör Nederland b.v.Tel: 0162-421111www.dubor.nlLevo Produktenmij BVTel: 0517-394141www.levo.nlSmilde FoodsTel: 0513-639639www.smildefoods.nlSonneveld Group B.V.Tel: 078-6442525www.sonneveld.com

Vandemoortele NVTel: 0800-9991999www.vandemoortele.nlKoninklijke Zeelandia Nederland b.v.Tel: 0111-419000www.zeelandia.nl

ouwelsPrimus Ouwelfabriek BVTel: 075-6164061www.primusouwel.nl

ovensVan Asselt en Alferink BVTel: 0345-820204www.asselt-alferink.nlBaas Food EquipmentTel: 070-3209152www.baasfood.nl Boelen BakkerijmachinesTel: 0599-470746www.boelenbakkerijmachines.nlDen Boer Baking Systems BVTel: 0529-438383www.denboerbs.nlBouwhuis Dekeghel NVTel: 0032-24606022www.dekeghel.beEverBake GroupTel: 088-7300000www.everbake.nlEurofoursTel: 078-6760635www.eurofours.nlFri-Jado BVTel: 076-5481000www.frijado.nlHebaco Bakovenbouw BVTel: 0548611010www.hebaco.nlHogervorst BakkerijserviceTel: 015-3697583www.bakkerijovens.comLevens Cooking & Baking Systems BVTel: 0161-459100www.leventi.comLute Brouwer OventechniekTel: 0548-614798www.lutebrouwer.nlMIWE agency NederlandTel: 0342-465606www.miwe.comQuality Fix Tel: 074-2595366www.quality-fix.nlRittershaus Technisch BuroTel: 030-2312392www.technischburo.comG. Spronk & Zn. BVTel: 0488-452051www.spronkbakkerijmachines.nlTheo van Vliet Weesp BVTel: 0294-416040www.theovanvliet.nlWerner & Pfleiderer-Haton BVTel: 077-3071860www.wp-haton.comWoertmann Nederland BVTel: 030-6084141www.woertman.nl

petit foursVan de LeurBanketspecialiteitenTel: 0515-575717www.vandeleur.nlPatisserie UniqueTel: 035-5882395www.patisserieunique.nl

productielijnenCapway Systems BVTel: 030-7007700www.capway.nlKaak Nederland BVTel: 0315-339111www.kaak.nlRademaker BV Tel: 0345-543543www.rademaker.comRittershaus Technisch BuroTel: 030-2312392www.technischburo.comSiloba nvTel: 0032-52423818www.siloba.beVan der Pol Bakery EquipmentTel: 033-2994373 www.vanderpol.nlVenema Techniek & ServiceTel: 0591-313377www.venematechniek.nlV-TechnologyTel: 0515-331958www.v-technology.nlWerner & Pfleiderer - Haton BVTel: 077-3071860www.wp-haton.com

Reiniging & hygiëneAllergenen ConsultancyTel: 033-2770571www.allergenenconsultancy.nlAsito FoodTel: 0546-484950www.asito.com

BioClimAirTel: 0252-626962www.bioclimair.nlCoveka Schoonmaak B.V.Tel: 038-3333152www.covekaschoonmaak.nlGullimex BVTel: 074-2657788www.gullimex.comGreen CleanTel: 0653-200937www.green-clean.nlHHS RVS ProductenTel: 0575-565349www.h-hs.nl/schuimtank KeyBAKE BVTel: 0321-841214www.keybake.comLamers Reinigingstechniek BVTel: 0314-623341www.lamersequipment.nlLampe Technical Textiles bvTel: 0515-445544www.lampe.nl Mafo Holtkamp BVTel: 0546-575360www.mafo.nlRHIMA Nederland B.V. Tel: 035 - 609 8181 www.rhima.com Spiromatic NVTel. : 0620403870www.spiromatic.comUnikonTel: 0342-415752www.unikon.net

RevisieBSH DalenTel: 0524-552655www.bakkerijservice.nl

RijskastenVan Asselt & Alferink BVTel: 0345-820204www.asselt-alferink.nl Boelen BakkerijmachinesTel: 0599-470746www.boelenbakkerijmachines.nlEurofoursTel: 078-6760635www.eurofours.nlGerben Hekman BakkerijtechniekTel: 0548-610523www.gerbenhekman.nl Koma Koeltechnische Industrie BVTel: 0475-474700www.koma.comLTITel: 0348-554405 www.lti-bv.nlMIWE NederlandTel: 0342-465606www.miwe.nlRijndorp Klimaat BVTel: 071-5415500www.rijndorp.nlG. Spronk & Zn. BVTel: 0488-452051www.spronkbakkerijmachines.nlWP-Koeling Beneluxtel: 077-3071860www.wp-haton.com

silo’sSiloba nvTel: 0032-52423818www.siloba.beSilowacht B.V.Tel: 038-4670666www.silowacht.nlSpiromatic NVTel : 06-20403870www.spiromatic.com

snij- en inpakmachinesAVTTel: 076-5415260www.avt.nuHaddeman Machines B.V.Tel. (076)- 504 09 78www.haddemanmachines.nl Mettler Toledo BVTel: 0344-638363www.mettlertoledo.nlSkillpackTel: 078-6933900www.skillpack.nlVenema Techniek & ServiceTel: 0591-313377www.venematechniek.nl

spijs & marsepein Broer Bakkerijgrondstoffen BVTel: 0182-612055www.broerspijs.com Damco Bakkerijgrondstoffen B.V.Tel: 010-4350522www.damco.nlEsbaco VOFTel: 0229-210112www.esbaco.nl Steensma BVTel: 058-2330660www.steensma.nl

Koninklijke Zeelandia Nederland b.v.Tel: 0111-419000www.zeelandia.nlVipam International B.V.Tel: 0345-565670www.vipam.nl

vakbladenBakery NextTel: 0515-432140www.bakerynext.nlBakkers in bedrijfTel: 088-2944834www.bakkersinbedrijf.nlBakkerswereldTel: 0314-349925www.bakkerswereld.nlNBT MagazineTel: 024-3246146www.nbtmagazine.biz

verpakkingenAVTTel: 076-5415260www.avt.nuChocapack31(0)88 6500165www.chocapack.comDe Beer Verpakkingen BVTel: 071-5809207www.debeerverpakkingen.nlBeko VerpakkingenTel: 024-3786644www.beko-verpakkingen.nlBunzlTel: 026 -3843838www.bunzl.nl Conpax Servo Wrap BVTel: 0487-588111www.conpax.nlDekker Packaging - AntalisTel: 036-5397511www.dekkerpackaging.comGullimex BVTel: 074-2657788www.gullimex.comHaddeman Machines BVTel : 076-5040978www.haddemanmachines.nl Havelaar verpakkingen BVTel: 075-6400100www.havelaar-verpakkingen.nlNiverplastTel: 0548-538380www.niverplast.comO/K Packaging Systems BVTel: 0252-216250www.okpackaging.comPaardekooperTel: 0186-648222www.paardekooper.nlRobertpack Industrial & Packaging Equipment BVTel: 038-4652089www.robertpack.nlSkillpackTel: 078-6933900www.skillpack.nlVeer KartonTel: 075-6284659www.veerkarton.nlTonnie Vugts Handelsonderneming BVTel: 073-5941029www.etikettenkoning.nlUlma PackagingTel: 0345-623800www.ulmapackaging.nl

verzekeringenBakkersbelang Verzekeringen Tel: 033-2475566www.bakkersbelang.nl Interpolis PensioenbeheerTel: 050-5235500www.interpolis.nlMeeùs AssurantiënTel: 0800-2356338www.meeus.com

vlaaienDigivlaai.nlTel: 088-1269000www.digivlaai.nlVan de LeurBanketspecialiteitenTel: 0515-575717www.vandeleur.nl

vleesproductsMinced Veal BVTel: 020-6324185www.mincedveal.nl

vloeren en wandenBolidtTel: 078-6845444www.bolidt.nlDevafloor06-12723838www.devafloor.nlDuracrylTel: 010-4505231www.duracryl.nlJaveko BVTel: 076-5720586www.javeko.nl

Middelhof vloer- en wandtechniekTel: 0316-240664www.bakkerijvloer.comMultipoxTel: 0578-696755www.multipox.nlFirma Roth Tel: 045-5417571www.firmaroth.nlSmit VloersystemenTel: 0314-345627www.smitvloeren.nlVloersch BVTel: 0181-776286www.vloersch.nlWillemsen IsolatiebouwTel: 030-2410126www.willemseniso.com

vruchten & notenContined BVTel: 0317-465410www.contined.nlCSM Benelux BVTel: 0800-8647762www.csmglobal.com/BeneluxDawn Foods BeneluxTel: 076 572 41 40www.dawnfoods.nl Steensma BVTel: 058-2330660www.steensma.nl VS Apple Industries BVTel: 0527-203917www.vsapple.comKoninklijke Zeelandia Nederland b.v.Tel: 0111-419000www.zeelandia.nl

wegen en metenDelta Ohm Benelux BVTel: 085-2731917www.deltaohm.nlGullimex BVTel: 074-2657788www.gullimex.comSartorius BVTel: 030-6025030www.sartorius-mechatronics.nlwww.e-teken.nl Testo BV Tel: 036-5487000 www.testo.nlWeegtechniek HollandTel: 036-5222030www.weegtechniek.nl

winkelinrichtingEmondt Koeltechniek en winkelinrichtingTel: 053-4314466www.emondt.nlEsmé InterieurbouwgroepTel: 050-5470044www.esme.nlInterieurbouw Hans van de GoorTel: 0492-383055www.hansvandegoor.nl Interieurbouw Koning BVTel: 0252-623020www.interieurbouwkoning.nlLinthorst Professionele Interieurs bvTel: 0318-486062www.interieursvoordebakker.nlRedie InterieursTel: 0499-573232www.redie.nl

zuivelproductenFrieslandCampina ProfessionalTel. 040-2951200www.debic.nlCSM Benelux BVTel: 0800-8647762www.csmglobal.com/BeneluxZuivelvers BVTel: 0172-650794www.zuivelvers.nl

overige productenMarkus & Markus Siroopwafels bvTel: (0182) 61 88 24www.markus-waddinxveen.nl

Page 32: Bakery Next 15 2012

ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES

MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-

INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS

ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES

MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-

INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS

ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES

MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-

INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS

ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES

MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-

INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS

ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES

MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-

INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS

ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES

MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-

INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS

ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES

MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-

INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS

ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES

MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-

INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS

ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-INTERIEURS ADVIES MAATWERK RVS-

JOSTO: UW ADVISEUR

VOOR EN UW

PRODUCENT VAN

MAATWERK

RVS- INTERIEURS

JOSTO bv Evenboersweg 10, Nieuwleusen 0529 48 22 44 www.josto.nl [email protected]