Bailine Magazine nr. 1 - april 2016

16
Bailine® Figuurvorming Bailine® Voedings- adviezen Bailine® Mentale motivatie Bailine® Natuurlijke facelift Bailine® Pijnbestrijding

description

Maak kennis met het Bailine concept Voor u ligt de eerste editie van Bailine magazine, waarin u kennismaakt met het Bailine concept. Bailine biedt mogelijkheden voor een gezonde levensstijl en bewegen met behulp van elektro spiersimulatie. U weet het nog niet, maar spiersimulatie heeft de toekomst! Ontdek wat deze manier van bewegen voor u kan betekenen.

Transcript of Bailine Magazine nr. 1 - april 2016

Page 1: Bailine Magazine nr. 1 - april 2016

Bailine® Figuurvorming

Bailine® Voedings-adviezen

Bailine® Mentale

motivatie

Bailine® Natuurlijke

facelift

Bailine® Pijnbestrijding

Page 2: Bailine Magazine nr. 1 - april 2016

2

Page 3: Bailine Magazine nr. 1 - april 2016

Voorwoord Bewegen voor een gezonde levensstijl Heeft u weleens geprobeerd een slechte of minder goede gewoonte aante passen? Dat viel tegen, of niet? Bent u snel weer afgehaakt omdathet moeilijker was dan gedacht? Gezond eten en bewegenSommige dingen zijn makkelijker gezegd dan gedaan. Dat geldt ookvoor de keuzes die we moeten maken voor een gezonde levensstijl. Weweten allemaal dat groenten, fruit, noten en vette vis meer voor ons li­chaam kan betekenen dan ongezond eten dat zoet, zout, gebakken ofbewerkt is. We zijn er echter zo aan verknocht dat veranderen een heleopgave is. En dus gaan we maar bewegen, want misschien komt hetdan toch nog allemaal goed. Maar ook dan zijn er weer allerlei redenen om niet te bewegen: geentijd, moe, geen zin, stress, overwerken, chronische pijnen of overbelas­ting van het lichaam. Ouder worden en fit blijven heeft weinig te makenmet geluk, goede genen, geld of roem. Wat wel belangrijk is, is bewe­gen, gezond eten, vrienden maken en zorgen dat u van betekenis bentvoor een ander. Ziekte overkomt u, maar over uw gezondheid bent uzelf de baas. Neem zelf de regie over uw lichaam in handen. Maak kennis met het Bailine conceptVoor u ligt de eerste editie van Bailine magazine, waarin u kennismaaktmet het Bailine concept. Bailine biedt mogelijkheden voor een gezondelevensstijl en bewegen met behulp van elektro spiersimulatie. U weethet nog niet, maar spiersimulatie heeft de toekomst! Ontdek wat dezemanier van bewegen voor u kan betekenen. Ook stellen in deze editie onze franchiseneemsters zich aan u voor,geven we u diverse tips en recepten en vertellen we u welke kledingstijlbij uw figuur past en hoe u gezond en slim boodschappen kunt doen. Veel leesplezier!Bailine Nederland

INHOUD

4 Bailine het verhaal

5  Elektro training, de toekomst vanbewegen

6 Welke kledingstijl past bij jouw figuur

7 Gezond en slim boodschappen doen

9 Recepten 

10/11 Bailine therapeuten stellen zich voor

12 Boekentips 

13  Ervaringen van klanten

15 3 x 5 minuten bewegen

COLOFON

JAARGANG 1, NUMMER 1, APRIL 2016 REDACTIE Ilona WingelaarIngrid van der WijstEllen Vink DISTRIBUTIE Bailine studio's DRUKKER Editoo B.V. te Arnhem REDACTIEADRES Bailine NederlandBoegspriet 203356 MP [email protected]

3

Page 4: Bailine Magazine nr. 1 - april 2016

De meest gehoorde reacties op Bailine:“Wat zegt u, Bailine? Ja, dat ken ik, ik ben er al jaren klant!”“Nee, nog nooit van Bailine gehoord. Spreek je de naam uit alsBee lijn of Byliene?” We zullen het u vertellen. Het ontstaan van BailineBailine, spreek uit als “Bijlijn”, is van herkomst een Scandinavi­sche organisatie en is ruim 45 jaar geleden opgericht door we­tenschapper Kurt Bai. Waarschijnlijk snapt u het al; de naam vande oprichter en “line”, de vrouwelijke lijn, vormen samen denaam van zijn concept.

Samen met NASA heeft Bai onderzoek gedaan naar het behoudvan de spiermassa van as­tronauten tijdens de ge­wichtsloosheid in de ruimte.Bij gewichtsloosheid ont­staat verlies van spiermas­sa. Gedurende de tijd in deruimte werden de spierengestimuleerd met behulpvan spiersimulatie om despierconditie op pijl te hou­

den. Het onderzoek heeft vele positieve resultaten opgeleverd. Over de hele wereldBai ontwikkelde zijn eerste succesvolle cosmetic trainingssimula­tor in 1968. Tijdens deze ontwikkeling zag zijn echtgenote kan­sen om naast het moederschap met deze trainingssimulator tegaan ondernemen. In 1979 werd in Noorwegen de eerste Bailinestudio opgezet en is de spiertraining onderdeel geworden vaneen concept dat draaide om figuurvorming, voedingsadviezen enmentale coaching voor vrouwen. Na het succes in Noorwegen ishet concept doorontwikkeld als franchise organisatie met almeer dan 150 studio’s over de wereld, waaronder in Turkije,Spanje, Australië en Canada. Leuk om te weten: alle studio’sworden gerund door vrouwen. 

Kurt Bai zwaait nog steeds de scepter over het familiebedrijf inde Noorse hoofdstad Oslo. Hij wordt daarbij geholpen door zijndochter en zoon. Twee andere dochters hebben een eigen Bailinestudio en zijn vrouw verzorgt af en toe nog trainingen.   Spiersimulatie een eeuwenoude behandelingBailine bestaat in Nederland inmiddels alweer tien jaar, maarspiersimulatie gaat verder terug. Al in vroegere tijden gaven dok­ters schokken aan het hoofd met behulp van de Elektrische fiche.Hiermee behandelden ze hoofdpijn en diverse andere kwalen.Ook in de sportwereld werd spiersimulatie toegepast: Russischegewichtheffers gebruikten het bij de Olympische spelen in 1972en fysiotherapeuten pasten het al in de vorige eeuw toe in hunbehandelingen. Bailine door de jaren heenOok nu wordt spiersimulatie op verschillende manier gebruikt,maar ontdekt men bovendien steeds meer de voordelen van dezetraining. In de loop der jaren zijn diverse ontwikkelingen toegevoegd:• Het 5 weken voedingsplan• De 20 Bailine cd’s ter ondersteuning,• Het eigen ontwikkelde en geschreven Bailine boek voor eengezonde levensstijl• De natuurlijke facelift Ook pijnbestrijding is tegenwoordig een belangrijk onderdeel vanhet Bailine concept. In een Noors ziekenhuis wordt met behulpvan twee simulators onderzoek gedaan naar het verlies vanspiermassa. Ook onze pijn verminderende behandelingen zulleneen belangrijkere plaats gaan innemen. We worden ouder, maarkrijgen helaas te maken met meer klachten door onze verande­rende eetgewoontes en levensstijl. Ook hieruit zullen nieuweontwikkelingen volgen, die mogelijk zijn binnen dit unieke, pro­fessionele concept met een grote toekomst. 

Bailine®Figuurvorming

Bailine het verhaal

4

Page 5: Bailine Magazine nr. 1 - april 2016

• De training vermindert lastige, bijkomende kwalen als lagerugpijn, menstruatiepijn, bekkeninstabiliteit, cellulitis enoedeemklachten

• Met EMS kunt u gerichter trainen op gewenste lichaamsdelen

• De behandeling heeft een positief effect op chronische pijnen,omdat er geen inspanning geleverd hoeft te worden

EMS is ook krachttrainingMet behulp van krachttraining kunt u uw verbranding in rust ver­hogen. Krachttraining gaat het verlies van spieren en het afne­men van uw verbranding als gevolg van spierverlies tegen. Hoemeer spieren u heeft , hoe meer calorieën er in rust worden ver­brand. Zelfs als u rustig tv zit te kijken! Het basale metabolismeis het aantal calorieën dat u in rust verbrandt. Als u uw gewichtwilt verminderen, is EMS een nuttige hulp. Dagelijks bewegenverhoogt de verbranding en zorgt voor afname van lichaamsvet.Bovendien wordt uw lichaam bij beweging voorzien van energie.  

• Een spiersimulatie training duurt slechts een half uur, maarstaat gelijk aan twee uur fitness in een sportschool. Handigvoor vrouwen met een drukke agenda!

Bewegen is cruciaal voor onze gezondheid. Spiersimulatie kandaar een grote rol in spelen. Niet iedereen kan of wil bewegen:het kost tijd, moeite en een bepaalde mate van fitheid. Elektrotraining (EMS) is een doeltreffende en tijdbesparende manier omte bewegen. Met behulp van een computergestuurde simulatorwordt er op gecontroleerde wijze spiersimulatie verricht. Kort ge­zegd komt het er op neer dat uw spieren worden bewogen zon­der dat u daar zelf iets voor hoeft te doen. Het gebruik van EMSzorgt voor het opbouwen, het handhaven en/of toenemen vanuw spiermassa. De elektro training kan een positieve invloedhebben op uw spieren, gezondheid, figuur, lichamelijke klachtenen eventuele chronische pijnen. Het stimuleren van uw spierenDe activiteit in de zenuwen en spieren in het lichaam is van elek­tronische aard: het zenuwstelsel zendt signalen van de eneplaats naar de andere. Dit gebeurt deels zintuiglijk en deels acti­verend. De EMS-signalen zijn zintuiglijk en activeren de signalenin de hersenen. De hersenen stimuleren vervolgens de spiersa­mentrekkingen via de zenuwen. Op welke manier de spierenworden gestimuleerd maakt niet uit. Iedere spierzenuw zal inkracht en dikte toenemen als de spierstimulatie constant wordtherhaald. EMS imiteert het natuurlijk proces van de zenuwen enspieren. Als de impulsen worden afgegeven, ontstaat precies de­zelfde spiersamentrekking als in normale omstandigheden. Samenspanning en ontspanningTijdens een Elektro training worden pads op bepaalde spiergroe­pen en plaatsen op de huid bevestigd. Om EMS op uw lichaamaan te kunnen passen, zendt het instrument zwakke impulsen uitdie in sterkte en duur geregeld kunnen worden. De impulsencreëren een ritmische wisselwerking tussen de samenspanningen ontspanning. Er is op dat moment geen verschil tussen despiertraining en de normale, elektrische activiteit in de spieren. Voordelen van EMSMet behulp van EMS worden uw spieren bewogen zonder dat udaar zelf iets voor hoeft te doen. Maar dat is niet het enige voor­deel van een Elektro training. Wat levert EMS u nog meer op?

Elektro training, de toekomst van bewegen

Bailine®Figuurvorming

5

Page 6: Bailine Magazine nr. 1 - april 2016

Bailine®Voedingsadviezen

Welke kledingstijl past bij uw figuurBent u niet helemaal tevreden over een bepaald gedeelte van uwfiguur? Door kleding te dragen die u figuur flatteert, kunt u ditvaak oplossen. Om te bepalen welke kleding voor u geschikt is,bepalen we eerst welk figuur u heeft.   

1 AppelfiguurU heeft een appelfiguur als…… het meeste van uw lichaamsgewicht zich centreert rondomuw middel… uw schouders klein zijn… uw armen en benen aanzienlijk slanker zijn dan uw taille Tegen vrouwen met een appelfiguur zeggen we: laat die mooiearmen en benen zien! Met een kort jurkje of een jurk met splittrekt u de aandacht naar u benen. Gebruik een leuke sjaal of eenrobuuste ketting om wat meer volume aan de bovenkant van uwlichaam te creëren. Dat decolleté is er tenslotte om mee te pron­ken. Kies tot slot in plaats van strakke kleding rond uw middelvoor soepele stoffen die ruim genoeg zitten. Hiermee voorkomt udat de aandacht wordt gevestigd op uw middel. 

2 PeerfiguurEen peerfiguur lijkt aan de bovenkant veel op een appelfiguur,maar heeft in plaats van slanke benen een taille om van te dro­men. Het peerfiguur is duidelijk te herkennen aan…… volle billen en dijen… een prachtige taille met kleine schouders en borsten Voor het peerfiguur raden we aan het accent te leggen op uwtaille. Combineer kleurrijke topjes met een strak jasje dat uwschouders breder doet lijken. Zorg ervoor dat het topje op uwheupen valt. Als het topje te kort is, trekken uw dijen de aan­dacht. Pumps doen het goed om uw benen slanker en langer telaten lijken.  

3 Klassieke zandloperEen klassieke zandloper heeft…… brede schouders en een goed gevulde buste… een slanke taille… heupen die even breed zijn als de schouders Kleding die aansluit op het figuur doet het goed bij de zandlo­per. Een jeans met een bootcut laten uw benen mooi uitkomen.Deze broek loopt namelijk aan de onderkant wat wijder uit, zodat

u mooie heupen goed te zien zijn. Bent u een wat vollere zandlo­per? Dan adviseren we u bovenkleding te dragen met een laaguitgesneden hals. Hierdoor lijkt u een paar kilo lichter! Houd tijdens het shoppen goed in gedachten hoe belangrijk hetis om uw taille te accentueren. Een jurkje met een speelse on­derkant doet het bijvoorbeeld geweldig als u hem afmaakt meteen brede riem. 

4 Rechte zandloperAls u een rechte zandloper bent, dan heeft u…… geen duidelijke rondingen… en uw schouders, taille en heupen zitten op één lijn Een rechte zandloper kan aan de slag met het creëren van ron­dingen. Uw figuur is uitstekend geschikt om te experimenterenmet verschillende kledingstukken. Jasjes met een waistcut zijn ideaal voor u. Ze accentueren uwtaille en creëren rondingen. En net als bij de klassieke zandloper,is een bootcut aan te raden. Een rokje die wijd uitloopt zou u ookgoed staan. Let wel op met verticale lijnen. Deze kunt u betermijden. Net als het boyfriend jasje. Experimenteer en ontdekWanneer u zich durft te kleden naar uw figuur zal u merken datu er nog beter uitziet dan u al doet. Experimenteer eens met eensjaal, een ketting of een riem. Ze kunnen een wereld van verschilmaken. Ga buiten uw comfort zone en ontdek welke kleding bijuw figuur past. Heeft u ontdekt welk figuur u heeft en wilt u die nóg mooier ma­ken? Dan kunt u bij Bailine terecht. Bailine is een zeer effectievemanier om plaatselijk en doelgericht centimeters te verliezen. Zogat u pas echt stralen!

6

Page 7: Bailine Magazine nr. 1 - april 2016

Bailine®Voedingsadviezen

Wilt u gezond eten, maar niet te veel geld uitgeven? En waaromzijn gezonde voedingsmiddelen vaak duurder dan de ongezonde­re variant? Goedkoop vs. verantwoord Het antwoord op deze vraag is gemakkelijk te beantwoorden,maar lastig om te ontwijken in de supermarkt. Het antwoord isnamelijk: (geraffineerde) suikers en koolhydraten (tarwe). Dezeingrediënten zijn spotgoedkoop, waardoor het product goedkoopblijft. Daarbij komt kijken dat suiker zeer verslavend is. Wanneerwe het hebben over goedkope producten, dan zijn dit in vrijwelalle gevallen bewerkte voedingsmiddelen. Denk hierbij aangroenten in blik, sausjes (waaronder sladressing), augurken,vleeswaren, voor-gemarineerd vlees en ga zo maar door. Waarom is het lastig te ontwijken? Omdat ruim 80% van allevoedingsmiddelen in de supermarkt geraffineerde suikers bevat.U kunt het uzelf gemakkelijker maken door de volgende tips toete passen tijdens uw bezoek aan de supermarkt. TIP 1 De grootste budget killer tijdens het boodschappendoen Wanneer u trek heeft, of geen verzadigd gevoel, is de kans groterdat u met dingen thuiskomt die u helemaal niet van plan was tekopen. Dit zijn vaak ongezonde producten of koolhydraatrijkeproducten. Uw hersenen gebruiken suiker namelijk als brandstof.Koolhydraten worden in uw lichaam omgezet naar suiker, daar­om is de drang naar koolhydraatrijke voeding zo groot wanneer utrek heeft. Voordat u boodschappen gaat doen, kun u beter een

eiwitrijke snack eten. Van eiwitten raakt u snel verzadigd. Denkhierbij aan een blok kaas, noten, een stukje kipfilet, of bijvoor­beeld een speltcracker met kaas en tonijn. TIP 2 Waarom u meer geld uitgeeft in een vertrouwdeomgeving Wanneer u verhuisd bent en een bezoek brengt aan een nieuwesupermarkt is de kans groot dat u thuiskomt met gezondere pro­ducten. Wat blijkt? Wanneer u gewend raakt aan een bepaalde ­route let u minder goed op wat u koopt en weet u bovendien deongezonde snacks makkelijk te vinden. Hierdoor komt u vakerthuis met producten die niet op uw boodschappenlijst staan. Gadus deze week de uitdaging aan en ga eens naar een anderesupermarkt! TIP 3 Supermarkt strategie Over de inrichting van een supermarkt wordt heel goed nage­dacht. Naast de koffie en thee staan de koekjes. Dat is niet perongeluk. Wanneer u goed naar de plattegrond van uw super­markt kijkt, zult u zien dat alle bewerkte en ongezonde produc­ten in het midden gangpad te vinden zijn. Alle verse, onbewerkteproducten zijn te vinden aan de buitenranden van de supermarkt.Bepaal uw route met deze tip in gedachten. Wat zegt u ervan? Gaat u deze week met een andere blik de su­permarkt in? Komt u niet meer thuis met spullen die u eigenlijkniet nodig had? 

Gezond en slim boodschappen doen

7

Page 8: Bailine Magazine nr. 1 - april 2016

Bailine behandelingTijdens het eerste gesprek wordt u gewogen en gemeten. DeBailine therapeute bepaalt samen met u het ideale gewicht enhet gewenste doel. Vervolgens stelt zij een persoonlijk behande­lingsplan op, gebaseerd op de gewenste resultaten en de tijds­planning. We adviseren u de eerste 5 weken 2 keer per week tenaar de studio te komen. Zo behaalt u maximale resultaten. Tijdens de sessies zult u zich in een privécabine kunnen ont­spannen, terwijl elektronische impulsen uw spieren trainen. Ditalles zonder pijn aan de gewrichten. Om uw vooruitgang te ach­terhalen, wordt u regelmatig opnieuw gewogen en gemeten. Nade eerste 5 weken van behandelingen gaan de meeste vrouwendoor met een figuuronderhoudend programma. De Bailine behandelingen kunnen ook heel specifiek bepaaldeproblemen bij vrouwen aanpakken:•  Cellulitus verminderen•  Slappe bovenarmspieren•  Menstruatiepijn•  Lage rugpijn•  Reumaklachten•  Fibromyalgie Kijk op de achterpagina voor de adressen van de studio in uwomgeving.

Bailine’s primaire doel is het helpen van onze cliënten bij hetcreëren van een goed model van henzelf en niet van een schoon­heidsbeeld, dat door anderen is bedacht. Voordelen van de Bailine methode •  Gemakkelijk afvallen met gecomputeriseerde spierstimulatie•  Gericht op specifieke delen van het lichaam•  Gaat cellulite tegen•  Maakt de huid strakker•  Wij garanderen resultaat ProefbehandelingKomt u voor een proefbehandeling? Dan bespreekt u met de Bai­line therapeute uw wensen en doelen. U krijgt een privé cabinetoegewezen. Hier neemt de Bailine therapeute uw omvang opvoor de figuuranalyse. Daarna gaat u op een bed liggen enplaatst de Bailine therapeute de pads op uw lichaam en start hetprogramma. Zij blijft bij u totdat alle pads zijn geactiveerd. U krijgt een cd te horen waarop wordt uitgelegd wat Bailine ukan bieden en wat u van het programma kunt verwachten. Deelektrotraining duurt ongeveer 30 minuten. Terwijl u lekker ont­spant, maakt de Bailine therapeute uw figuuranalyse. Na de be­handeling hoort u de resultaten van uw figuuranalyse: wat kuntu bereiken en hoe lang gaat het duren?

Gratis proefbehandeling

8

Page 9: Bailine Magazine nr. 1 - april 2016

QUINOA SALADE  75 gr rode quinoa2 handen rucola12 cherry tomaten2 geraspte wortels2 tl rode pesto (zonder suiker)100 gr gerookte zalmZaden & pitten naar keuze Kook de quinoa 8 minuten in een laagje water met eensnufje zout. Giet het daarna goed af. Meng de rucola metde rode pesto en verspreid de quinoa, tomaten, gerasptewortel, gerookte zalm, zaden en pitten eroverheen. Be­sprenkel met wat extra vierge olijfolie.Tip - Olijfolie is verkrijgbaar met verschillende smakenzoals rozemarijn en tijm. Een erg lekkere combinatie.

PUNTPAPRIKA SOEP  1 rode ui2 teentjes knoflook6 puntpaprika600 ml water Neem een middelgrote soeppan. Maak hierin een kleinscheutje olijfolie warm en fruit de rode ui en knoflook.Blus het af met 600 ml water. Snij de puntpaprika ingrove stukken en laat dit in het kokende water gaar wor­den. Haal de pan van het vuur af en pureer de punt-pa­prika met een staafmixer totdat het een romige soepwordt. 

Bailine®Voedingsadviezen

VERFRISSENDE GROENE SMOOTHIE  180 gr ananas50 gr spinazie15 cm bleekselderij2 granny smith appelsSap van 1 limoen¼ komkommer Snij alles in grove stukken. Vergeet niet de kern van deananas eruit te halen.Tip - verse spinazie is het lekkerst.

9

Page 10: Bailine Magazine nr. 1 - april 2016

Petra - Rotterdam-KralingenEen eigen zaak, m'n tweede thuis heb ik gevonden doormet Bailine te beginnen. Jaren lang op kantoor gezeten

en nu de handen aan het bed. In Rot­terdam-Kralingen was het Bailine con­cept een schot in de roos. Geweldighoe je mensen kunt begeleiden en mo­tiveren om de knop om te zetten en

voor hun gezondheid te kiezen. Daarbij bieden de spiertrainingen, voedingsadviezen, en pijnbehandelingen uit­komst. 

Julia - UdenHallo, mijn naam is Julia Timmers en in een notendop benik 59 jaar oud, getrouwd met Jan, heb 4 kinderen en in­

middels ook 3 kleinkinderen. 9 jaar ge­leden ben ik gestart met mijn Bailinestudio te Uden. Na mijn eerste kennis­making met Bailine was ik meteen ra­zend enthousiast. Ik had toen al al

bijna 20 jaar ervaring met spiersimulators, maar de pro­gramma’s die je met Bailine kunt draaien waren veel uit­gebreider als ik gewend was. Ook de complete formulemet voedingsadviezen en motivatietrainingen vond ik he­lemaal geweldig. Op een holistische manier in balanskomen door zowel lichaam als geest aan te pakken pasthelemaal in mijn straatje als natuur geneeskundig thera­peute. Met de trainingen creeer je niet alleen een mooierlichaam, maar werk je ook aan je gezondheid. Mijn doch­ter Bianca werkt ook mee in de studio, zij is gewichtscon­sulente en schoonheidsspecialiste.

Siny - BrielleMijn naam is Siny Maaskant en ik help al ruim 9 jaarvrouwen in mijn omgeving om strakker in hun vel te

komen zitten. Misschien wist u hetniet, maar studio Brielle bestond altweeëneenhalf jaar voordat ik het over­nam. In die twee jaar ben ik zelf klantgeweest en heb mijn ware passie ge­

vonden op het gebied van voeding en de Bailine spiersi­mulator. Ik hoop dit nog vele jaren te mogen doen!

Marinka, Magda, Desiree en Ellen -PapendrechtAl jaren werken wij met veel plezier samen in de Papen­drecht studio. Door de vele positieve resultaten, ook op

het gebied van pijnverlichting,worden we steeds enthousiaster t.a.v. de mogelijkheden van het

concept. Naast het resultaatgerichte is het gewoon ookgezellig in de studio waar zowel wij als ons cliënten blijvan worden. En blije cliënten werkt zeer motiverend.

Ria - BarendrechtNa 33 jaar werkzaam te zijn geweest in het onderwijs hebik besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik liep al

een tijdje rond met het idee om eeneigen bedrijf te starten. Mijn grootstedrijfveer om een Bailine studio te star­ten was dat ik graag met mensen werk.Mede dankzij mijn eigen ervaring in het

verleden sta ik volledig achter dit product. Het conceptwerkt uitstekend en er worden veel positieve resultatenbereikt. Niet alleen op het gebied van afvallen in centime­ters, maar ook op diverse gezondheidsgebieden.

Yvon en Ilona - EdeWij zijn Yvon en Ilona, niet alleen moeder en dochter,maar ook partners en collega’s van Bailine. Samen heb­

ben wij de passie om mensen te helpenop hun zoektocht naar een gezond enslank(er) lichaam. Yvon met haar passievoor voeding en ik (Ilona) met mijn mo­tivatie om mensen te inspireren en mo­

tiveren als het gaat om recepten, bewegen, positiviteit enalgehele service.

Tineke - OegstgeestHallo, mijn naam is Tineke. Waarom ben ik met Bailinebegonnen? Omdat ik voeding altijd al reuze interessant

heb gevonden en hier een grote passievoor heb! En er is geen mooier beroepdan één waar je met je passie kan wer­ken. Daarbij vind ik ook dat Bailine zeerinnovatief is, vooruitstrevend en altijd

in beweging is. Bailine blijft zich onderscheiden op demarkt en daar kan ik me heel goed in vinden.

Bailine®Therapeuten

10

Page 11: Bailine Magazine nr. 1 - april 2016

Elsbeth - Alphen aan den RijnMijn naam is Elsbeth Siegers, ik ben trotse moeder van 4volwassen kinderen en oma van 3 prachtige kleindoch­

ters. Na 4 jaar te hebben gewerkt bijBailine Alphen aan den Rijn, kwam devraag of ik de studio over wilde nemen.De Bailine methode levert fantastischeresultaten, iets dat ik onze klanten

graag wil blijven aanbieden! Daarom heb ik alles op allesgezet om dit voor elkaar te krijgen en met groot genoe­gen ben ik al weer een jaar verder en werk met veel ple­zier in mijn eigen studio.

Collette - HaarlemMijn naam is Collette Janssens geboren in 1967 te Haar­lem. Ik ben de trotse moeder van 4 kinderen en ben afge­

studeerd in 2005 aan de School voorHomeopathie in Amersfoort als Klas­siek Homeopaat. Daarna heb ik eenjaar Orthomoleculaire geneeskunde ge­studeerd en ben ik in januari 2006 een

praktijk begonnen. Sinds januari 2014 heb ik de Bailinestudio in Haarlem overgenomen van de vorige eigenares­se omdat ik overtuigd ben dat de Bailine methode goedaansluit bij mij en mijn passie. Kom gezellig een keertjelangs bij Bailine Haarlem om kennis te maken.

Susan - ScheemdaMijn naam Susan Tamminga en ben al sinds 2007 Bailinetherapeute in Scheemda. Al vele jaren vinden de klanten

hun weg naar Bailine met diverse ver­wachtingen en problemen. Ik ervaar hetals inzettend fijn deze mensen te kun­nen ondersteunen motiveren en te be­geleiden bij de behandelingen met be­

trekking tot figuurvorming alsmede de behandeling tenbehoeve van pijnbestrijding . Op onze site ziet u wat Bai­line voor deze mensen heeft betekent.

Nelie - RoosendaalMijn naam is Nelie Mol, sinds 1 januari de trotse eigena­resse van Bailine Roosendaal. Ik ben getrouwd met Her­

man Mol en moeder van Anton enCarla. Mijn achtergrond is directiese­cretaresse. Al ruim 10 jaar ben ik geïn­teresseerd in voeding en me bewustwat goede voeding kan betekenen voor

je lichaam. Ik ben Bailine gaan doen omdat ik zelf ervarenheb wat Bailine voor je kan doen, en daarnaast geeft hetmij  een vorm van vrijheid, maar krijg ik ook de nodigeondersteuning. Bovendien deel ik de visie van een gezon­de levensstijl van Bailine.

Elvira - NijmegenIk ben eigenaresse van de Bailine studio in Nijmegen. Ge­zond worden en blijven heeft te maken met het vinden en

behouden van de juiste lichamelijke engeestelijke balans. Als de balans wordtverstoord kunnen er allerlei klachtenover gezondheid ontstaan. Ik help mijncliënten graag door met behulp van de

Bailine methode een passend individueel advies te geven.

Margriet - Rijswijk en Den HaagMijn naam is Margriet den Hartog en ik ben een vrouwzoals jij. Ik ben graag gezond en wil in vorm zijn en blij­

ven. Voor mij geen diëten; daar geloofik niet in. Voeding is de basis voor eengezond lichaam en het is goed om jebewust te zijn van wat je eet. DankzijBailine blijf ik ook bewust van wat ik

eet en zit ik weer vol energie. Sinds ik de Bailine behan­delingen heb ontdekt, ben ik 10 kilo lichter en 2 kleding­maten kleiner. Dit is zeer geleidelijk gegaan waardoor ikniet alleen ben afgevallen, maar ook nu nog in balansben! Dat was voor mij de aanleiding geweest om in 2007mijn eigen studio te starten: Bailine Rijswijk. En sinds hetvoorjaar van 2011 heb ik daarbij ook nog de Bailine studioin Den Haag overgenomen.

Bailine®Therapeuten

11

Page 12: Bailine Magazine nr. 1 - april 2016

Eet jezelf mooi, slank& gelukkig Auteur Amber Albarda255 pagina’sPrijs: € 19,99 “Eet jezelf mooi, slank & gelukkig”, is een herziende versie vanAmber’s basisboek. Amber heeft sinds 2010 al 7 succesvolle boe­ken geschreven boordevol informatie, recepten en prachtige fo­tografie.  Waar gaat het over?Haar laatste boek is een must-have voor iedereen die gezonderwil leven en bewuster met voeding om wil gaan. Het bevat velerecepten, praktische informatie, het is gemakkelijk te lezen,bevat veel humor, en vertelt de feiten en fabels over voedsel enhet effect ervan op ons lichaam.” 

Kokosnoot geneestAuteur Bruce Fife416 pagina’sPrijs: € 22,50 Het boek 'Kokosnoot geneest' is een van de beste boeken die dr.Bruce Fife, de beste kokosnootspecialist en -kenner, ooit schreef. Waar gaat het over?In zijn eigen woorden: “De kokosnoot wordt de koning van devoedingsmiddelen genoemd. Het wordt zowel als voedsel en alsmedicijn gebruikt. Traditie wil dat het nuttigen van de vrucht vande kokospalm één van de geheimen van een goede gezondheiden een lang leven is. Voor zover ik weet, heeft met betrekking totde gezondheid geen enkel ander voedingsmiddel zo veel te bie­den als de kokosnoot. En inderdaad hebben vele mensen langereperioden op weinig meer dan alleen kokosnoten geleefd. Sommi­ge eilandbevolkingen gedijen op een voedingspatroon dat voor­namelijk uit kokosnoot bestaat.

Bailine®Voedingsadviezen

12

Page 13: Bailine Magazine nr. 1 - april 2016

Ervaringen van klantenNaam: Lylian (61 jaar)Klant bij: Bailine Ede sinds augustus 2015 Hoe bent u bij Bailine terechtgekomen “Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Bailine gehoord, totdat ik mijn zus zo fantastisch goed zag afvallen. Ik woon in Apeldoorn, maardaar zit helaas geen Bailine studio. Gelukkig kon ik na mijn Bailine behandelingen lekker een kopje thee komen drinken bij mijn zus.Dat maakte het Bailine avontuur nog gezelliger!”Wat is/was uw doel “Ik ging niet alleen naar Bailine toe omdat mijn zus goede resultaten had, ik wilde zelf gewoon wat meer zelfvertrouwen krijgen enme prettig voelen in mijn rokjes.”Heeft u tips of advies voor de lezers thuis “Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is om te luisteren naar je lichaam. In het begin zag ik het nut niet in om geen brood meer teeten, maar nu ik 3 maanden geen brood meer heb gegeten, merk ik dat mijn lichaam het niet nodig heeft. Probeer zo veel mogelijk jeeetpatroon te veranderen en luister naar de adviezen van de Bailine therapeuten. Ze weten echt waar ze het over hebben en ze heb­ben ze zo veel geleerd over voeding, hormonen en supplementen… Dat neem ik de rest van mijn leven mee. Ik meen het echt: ik woudat ik dit eerder had gedaan.”

Naam: Jacqueline (48 jaar)Klant bij: Bailine Haarlem sinds mei 2015 Hoe bent bij Bailine terechtgekomen "Ik vond mijn buik wat te dik worden en ging toen op zoek op internet. Eerst kwam ik op een andere site maar toen ik zag dat Bailineop het Marnixplein in Haarlem zat vond ik dat wel lekker dichtbij".Wat is/was uw doel "Ik begon eind mei 2015, na meten/wegen bleek ik 3 kilo te zwaar en dat wilde ik eraf hebben voor de zomer. Op de website zeggenze dat het heel snel kan gaan en daar is geen woord van gelogen want de eerste week was ik al 3 kilo kwijt terwijl ik niet aan de lijndeed maar me wel hield aan de adviezen van de Bailine therapeute. Ik merkte eigenlijk al na de eerste keer resultaat, mijn kledingging gedurende de weken duidelijk losser zitten".Heeft u tips of advies voor lezers thuis "Zorg dat je je lichaam onderhoudt. Als je gewicht verloren bent, hou het bij met 1 x per week of soms 2 x per week sporten. Als ik nuweer wat ben aangekomen, bijvoorbeeld door een drukke week met veel etentjes of feestjes dan ga ik 2 x per week naar Bailine en ishet er ook zo weer af. Ik doe gewoon alle leuke dingen, ga lekker uit eten, bezoek feestjes en hou mijn figuur bij met Bailine. Ik benhartstikke tevreden en dit is voor mij de juiste manier om mijn figuur slank en 'in shape' te houden. Ik draag nu met trots maatje 38". 

Bailine®Mentale motivatie

13

Page 14: Bailine Magazine nr. 1 - april 2016

Bailine®Voedingsadviezen

14

Page 15: Bailine Magazine nr. 1 - april 2016

Bailine®Pijnbestrijding

3 x 5 minuten bewegen per dagBewegen is heel belangrijk. Op wat voor leeftijd dan ook. Het houd uw lichaam soepel, energiek en het verhoogd de productie vanEndorfine oftewel, het geluk hormoon. Het voelt goed als we iets aan beweging gedaan hebben. Iets gepresteerd te hebben. Daarbijkomt ook nog eens kijken dat als u in de ochtend wat bewegingsoefeningen doet, uw stofwisseling gedurende de rest van de dag eenstuk hoger is. ‘Je geeft je stofwisseling een behoorlijke boost door de dag te beginnen met sporten’, legt personal trainer Monica Nel­son uit. ‘Je metabolisme draait daardoor vanaf de ochtenduren al op volle toeren.’ Resultaat: U verbrandt gedurende de hele dagmeer dan wanneer u langer op één oor zou blijven liggen.

Squat De squat is een praktische oefening die u waar dan ook kunt doen. Zelfs tijdens het tandenpoetsen als u zich heeft verslapen! Er zijnwel een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerst houd u de rug kaarsrecht. Schouders netjes naar achteren enborst vooruit. Dan zet u uw voeten op heupbreedte. Ga nu zakken door uw knieën zover als u kunt, maar u moet uw tenen kunnenblijven zien. Blaas uit via uw mond als u zich inspant en adem in als u zich ontspant. Voer de oefening langzaam uit. U zult merkendat het zwaarder wordt naarmate u de oefening herhaalt. Begin eerst maar eens met 12x. Kom dan even op adem en doe er nog eens12.

Brug De brug is een goede oefening voor de buikspieren. U gaat plat op uw rug liggen (op een matje) met een dun kussentje onder uwhoofd. Leg uw armen horizontaal naast u neer op de grond met uw knieën opgetrokken. Span uw buikspieren aan. Tip: Bedenkt umaar alsof er een touwtje om uw navel zit, die dwars door uw buik naar de grond wordt getrokken. Nu zijn uw buikspieren aange­spannen. Duw nu uw heupen richting het plafond en kom weer terug naar beneden. Blaas uit via uw mond als u zich inspant enadem in als u zich ontspant. Herhaal deze oefening 12x. Kom even op adem en herhaal de oefening nogmaals 12x.

Jumping Jack’s Uitstekende oefening om mee te beginnen. Het verhoogd de hartslag en de zuurstof inname. Begin op uw eigen tempo, maar probeeruzelf wel uit te dagen. Voer de beweging gedurende 40 seconden uit. Neem 20 seconde de tijd om op adem te komen en herhaal deoefening nogmaals.

BBB kwartiertje Bent u ervan overtuigd om de wekker 15 minuten eerder te zetten? Mooi, laten we dan maar eens aan de slag gaan met een paarbasis oefeningen!

15

Page 16: Bailine Magazine nr. 1 - april 2016

Bailine studio’s Nederland

www.bailine.nl