Autoplus Augustus editie Groningen 2010

Click here to load reader

 • date post

  29-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  218
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Autoplus, dé autokrant van het noorden editie groningen augustus 2010

Transcript of Autoplus Augustus editie Groningen 2010

 • PAKMEE PAK MEE

  PAKMEEPAKMEE

  PAKMEEPAKME

  EPA

  KMEEPAKMEE

  AUTOPLUS IS EEN UITGAVE VAN PLUS UITGEVERS EN VERSCHIJNT 11 X PER JAAR. JAARGANG 9 - AUGUSTUS-EDITIE 2010/OPLAGE: 112.500 EX.

  Weet u welk merk en welk typeauto dit is? Stuur ons dan een e-mail op: info@autoplusonline.nl,o.v.v. uw naam, adres, woonplaatsen telefoonnummer. Of stuur eenbriefkaartje naar: Autoplus, Akelei-weg 200, 9731 JD Groningen(tevens o.v.v. uw naam, adres,woonplaats en telefoonnummer).

  Zoals u aan de reclamebesticke-ring op deze auto kunt zien, kwa-men we m tegen bij DijkemasAutoglas in Hoogezand. Dit keerkunt u meedingen naar enkele

  fantastische prijzen. De hoofdprijsbestaat uit een revolutionaire Blue-tooth headset, de Jabra STONE,door GN Netcom een Wireless Ear-volution genoemd, t.w.v. 99,95.Voor meer informatie kunt u terechtop: www.jabra.nl. De tweede enderde prijs is een exemplaar vanhet boek Tom Coronel - 20 jaarop de limiet t.w.v. 14,95, alsme-de een Valma Carwash-pakkett.w.v. 30. De prijzen werden onster beschikking gesteld doorJabra, Tom Coronel en Valma,waarvoor dank.

  De prijsuitreiking zal in week 37plaatsvinden bij Dijkemas Autoglasin Hoogezand, alwaar de prijswin-naars worden geacht de prijzen tekomen ophalen!Uw oplossing graag vr 10 sep-tember a.s. e-mailen of opsturen aanAutoplus, dan maken we in onzeseptember-editie de oplossing enook de winnaars bekend. Tot dan!

  De sluitingsdatum is op 10 september 2010!

  Te huur voor een tientje per uur!

  Kijk op onze sitewww.auto-oldeman.nl

  voor onze occasionsen aanbiedingen of kom gezellig langs!

  Akeleiweg 115 Groningen050 5420505

  B rijbewijselektr.klepautomaat14m3

  A u t oOLDEMAN

  ISUZUDe nieuwe Giulietta van Alfa laat niemand onberoerd. Dit statement verdient enige toelichting, aangezien het betrekking heeft op meer dan alleenschoonheid. Bij de Giulietta draait het namelijk om meer dan de buitenkant. Lees ons testverslag op pagina 3.

  Prijsvraag:

  Osloweg 137, GRONINGEN TEL: (050) 711 60 00

  www.speedy-groningen.nlOpeningstijden: Maandag t/m Vrijdag:

  van 08:00 tot 17:00 uur

  Het is een sterk bevochten seg-ment waarin nu ook Mitsubishimet een Cross-over is gekomen.Hoe weet Mitsubishi zich metdeze Active Smart X-over van derest te onderscheiden? Lees ons testverslag op pagina 5.

  WAT HEBBEN WE HIER?

  Airco controle en vullen

  89,95incl. gratis zomercheck!

  Airco controle en vullen

  89,95incl. gratis zomercheck!

  Hartveroverende Italiaanse volbloed!Hartveroverende Italiaanse volbloed!

  Cross-overland!Scherpe aanbieding inScherpe aanbieding in

  Cross-overland!

  VOOR FILMPJES EN HET LAATSTE AUTONIEUWS: WWW.AUTOPLUSONLINE.NL ALTIJD UP-TO-DATE

  Droomrit voor het leven 2010 wordt weer spectaculair

  Orderboeken S60 lopen vol

  Na de geslaagde Droomrit voor het Leven van vorig jaar staat Cars forCharity Foundation voor de taak om het programma dit jaar te overtreffenen weer een spectaculaire dag te organiseren voor vijftig zieke kinderen.Wat ooit begon als een eenmalig initiatief, is uitgegroeid tot een grootsucces dat inmiddels al veel navolging krijgt.Lees verder op pagina 9.

  Liefhebber gezocht!

  Lees verder op pagina 7.

  De belangstelling voor de nieuwe Volvo S60, sinds enkele weken bij dedealer, overtreft nu al de verwachtingen. Dagelijks stromen nieuwebestellingen binnen. Meer dan tweeduizend genteresseerden beproef-den onlangs de sportieve sedan op het RDW-circuit in Leystad. Lees verder op pagina 3.

  Facelift Mazda2

  Lees verder op pagina 11.

 • Winnaar AutoWeek Multitest.

  Alfa Romeo Giulietta wint van haar directe concurrenten: Audi A3,BMW1 en Volkswagen Golf(AutoWeek nr. 29)

  Rostockweg 4, Groningen. Telefoon: 050-5474220. www.alfaterpstra.nl

  Prijs is van toepassing op de 1.4 Turbo 88 kW (120 pk) motor met B-label en 25% bijtelling. Er is ook een 1.4 Turbo 125 kW (170 pk) MultiAir motor beschikbaar met A-label en 20% bijtelling. Prijs incl. BTW/BPM en excl. kosten rijklaar maken. Leaseprijs per maand o.b.v. 48 mnd/20.000 km per jaar via Alfa Romeo Financial Solutions. Prijswijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Afgebeelde auto is voorzien van extras tegen meerprijs.

  Alfa Romeo Giulietta vanaf 5 23.950,-. Leaseprijs vanaf 5 469,- per maand.

  Nieuw. De Alfa Romeo Giulietta. Nu bij ons in de showroom.

  Brandstofverbruik gemiddeld 4,4 - 7,6 L/100 km (13,1 - 22,7 km/L). CO2-emissie 114 - 177 g/km.

  A20% BIJTELLINGMILIEULABEL

  Panda v.a. 3 6.995,-

  Fiat 500 v.a. 3 11.995,-Grande Punto v.a. 3 12.795,-

  Punto Evo v.a. 3 15.395,-

  Gemiddeld brandstofverbruik: 3,6 6,6 l/100 km (1 op 15,2 27,8) CO2: 95 155 gr/km. Fiat. De laagste gemiddelde CO2-uitstoot van Europa.*

  CO2 belastingvoordeel

  Kredietsom Slottermijn Eff. rente per jaar Looptijd in maandenTotaalprijs krediet

  3 2.500,00

  3 7.500,00

  3 750,00

  3 2.250,00

  3 48,61

  3 145,83

  3 2.500,00

  3 7.500,00

  0,0%

  0,0%

  36

  36

  Maandtermijn 3 jaar0% rentePrijzen incl. Tax Free Bonus en incl. BTW, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Deze actie geldt t/m 30 september 2010. Tax Free Bonus niet op alle modellen, vraag naar de voorwaarden. Het a opend krediet wordt verstrekt door Fiat Financial Solutions, handelsnaam van FGA Capital Netherlands B.V. te Lijnden. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. FGA Capital Netherlands B.V. is kredietgever en werkt onder vergunningsnummer 12013694 als aanbieder van consumenten nancieringen. De effectieve rente op jaarbasis is de prijsaanduiding voor het krediet. Hierin komen alle kosten tot uitdrukking. De 3 jaar 0%-rentenanciering geldt alleen op de BPM-vrije modellen. Max. kredietbedrag 7.500,-. Afgebeelde autos kunnen afwijken van de daadwerkelijke uitvoering. *Bron: JATO Dynamics. Gebaseerd op de volumegerelateerde gemiddelde CO2-uitstoot (g/km) van de 25 best verkochte Europese automerken in 2009.

  Nu 4 Fiat-modellen zonder BPM, zonder wegenbelasting en maar 14% bijtelling. Vanaf 5 6.995,- Bovendien nu met 3 jaar 0% rente.

  AUTOBEDRIJF BOCKHOUDT B.V.GRONINGEN, MOERMANSKWEG 4, TEL. 050 - 577 10 23

 • T E S T A l f a G i u l i e t t a Tekst: Evert Flapper Fotografie: Mark PijlMet dank aan: Autobedrijf Terpstra 3Jaargang 9 - Augustus-editie Groningen 2010De nieuwe Giulietta van Alfa laatniemand onberoerd. Dit state-ment verdient enige toelichting,aangezien het betrekking heeftop meer dan alleen schoonheid.Bij de Giulietta draait het namelijkom meer dan de buitenkant.Vooral onderhuids zorgen state-of-the-art innovaties ervoor datdeze nieuwe Alfa een onuitwis-bare indruk bij ons achterliet!

  Compleet nieuwDat het een oogstrelende schoon-heid is, staat buiten kijf. Na de MiTokomt Alfa nu tijdens haar 100-jarigbestaan met een tweede nieuwemodel, de Giulietta, die trouwenseerst Milano zou gaan heten, maardat werd op het laatste moment dehuidige naam en is een eerbetoonaan de befaamde Giulietta die in dejaren vijftig tot de verbeelding sprak.Het merk kan gevoel voor traditiedan ook niet ontzegd worden. Metde nieuwe Giulietta wil Alfa naareigen zeggen the best in classgaan worden en de concurrentiehet vuur na aan de schenen gaanleggen. Om dat te bewerkstelligenmoet je van goeden huize komen.De Giulietta is dan ook, vooralonderhuids, een compleet nieuweauto met heel veel innovaties.

  Hoog niveauDe kwaliteit en de afwerking vanhet interieur bevindt zich op een,voor Alfa-begrippen, hoog niveau.Dat is het eerste wat in zeer posi-tieve zin opvalt als je bent inge-stapt. De cockpit straalt rust uit enalles steekt ergonomisch prima inelkaar. Wij rijden met de Distinctive-

  versie en beschikken tevens overhet Pack Sport 3-pakket. Dan krijgje aluminium sportpedalen, dash-boardinleg met glanzend gebor-steld aluminium, speciale lijstenrond de Bi-Xenon koplampen (hetverticaal in de koplampen opge-stelde kwartet aan LED-lampjes issowieso al een prachtig design-detail en oogt premium!) maar ooknog stoere lichtmetalen 18 inchvelgen van het type Sport 8CCompetitzione 5-gaats met 225/40banden. Werkelijk een lust voor hetoog. Een klein puntje van kritiek isde hoofdruimte voor de achterpas-sagiers. Die is wat aan de krappekant en dat is te danken aan het

  feit dat vorm hier boven functie gaat.Nadat we de heerlijk zittende spor-tieve zetels lekker laag ingesteldhebben, is het tijd om de startknopin te drukken en de 170 pk sterketurbomotor met MultiAir-technolo-gie de sporen te geven richtingonze testbaan in Emmen.

  Daar zal de Giulietta zich zeker thuis-voelen. Dat was al zo bij de MiTomet MultiAir, die we in februari vandit jaar hebben getest, maar deGiulietta is van een andere planeet.Hij heeft een compleet nieuw plat-form, een compleet nieuwe multilinkachterwielophanging en een nieu-we, ultradirecte, elektrische stuur-bekrachtiging. Ingredinten, zo be-grijpen de liefhebbers, die hem toteen heerlijke stuurmansauto moe-ten maken. We zijn benieuwd!

  OnderwegVanuit Groningen rijden we, ombekeuringen te vermijden, altijd viaDuitsland richting Emmen waar zich

  onze testbaan bevindt. Zo kunnenwe, door de DNA-knop in D te zettenervaren hoe snel ie van nul naarhonderd weet te geraken, wat detopsnelheid is, maar ook hoe hij zichonder normale omstandigheden inhet verkeer gedraagt. Het gemakwaarmee deze 1.4-liter turbomotorde sprint onder de 8 seconden weette klaren is weliswaar niet specta-culair, maar wel ruim voldoende endat is ook zn topsnelheid van netgeen 220. Het zijn zaken die evengedaan moeten worden voor destatistieken, want er zijn belangrijkerdingen in het leven van een testpi-

  loot: hoe stuurt ie, hoe is de hand-ling, is ie comfortabel en bovenal,hoeveel slurpt ie? Om met het stuur-gedrag te beginnen. Meteen bij deallereerste scherpe bocht krijg je