Autoplus Juli editie 2012

download Autoplus Juli editie 2012

of 12

 • date post

  07-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  222
 • download

  6

Embed Size (px)

description

Autoplus, dé Autokrant van het Noorden editie Groningen Juli 2012

Transcript of Autoplus Juli editie 2012

 • GRATIS, ONAFHANKELIJK EN ALTIJD ONDERWEGAUTOPLUS IS EEN UITGAVE VAN PLUS UITGEVERS EN VERSCHIJNT 11 X PER JAAR. JAARGANG 11 - JULI-EDITIE 2012/OPLAGE: 112.500 EX.

  Ook voor Lancia ga je naar Winter

  www.winterautocentrum.nl

  t Is niet de eerste keer dat we een MiTo getest hebben, want dat deden we al twee keer eerder, maar ditmaalis er genoeg reden om m nogmaals aan de tand te voelen, vanwege een wel heel speciale motorisering: eenMiTo die is uitgerust met een TwinAir. Lees het testverslag van de nieuwe MiTo Turbo TwinAir op pagina 3.

  Lees de test op pagina 6 en 7.

  Lees verder op pagina 9.

  50% kassakorting!Maten t/m 8 x XL

  Jeans Concurrent Akeleiweg 202, Groningen

  Open Maandag tot Zaterdag | 14.00 tot 18.00

  Belastingvrije tweepitter!

  Scan de codes met je mobiel!

  Supertrio-test!

  Rij-impressie Volkswagen Transporter BlueMotion

  Mijn drie weken in het Amerikaanseverkeer hebben zn sporen nagela-ten in mijn verkeersbeleving. Wijkennen hier alleen de shots van deAmerikaanse aktiefilms en seriesdie constant achtervolgingen latenzien. Ook worden door de media degrootste idioten vanuit helicoptersgevolgd. Amerikanen houden nueenmaal van sensatie. De ellenlangefiles van New York, met de ontel-

  bare gele cabs, zijn bij iedereenbekend. En vanzelfsprekend is eraltijd wel wat aan de hand in eenland met ruim 300 miljoen inwoners.Maar er is ook een ongrijpbare rust.

  Net zoals bij ons woont zon 80%van de inwoners in de stedelijkegebieden. Je zou dus zeggen datze dan ook een soortgelijk ver-keersgedrag vertonen. Nou nee.

  De ruimte die je van de meesteverkeersgebruikers in de Stateskrijgt is heel aangenaam. Ga hiereens ritsen op de rotonde bij deGasunie. Iedereen ziet je als eenirritante linksrijder die 3 secondeneerder thuis wil zijn. Gebruik juistalle stroken en wacht tot het bordhier ritsen. Dan kunnen er meermensen gebruik maken van deweg.

  Ik benoem even niet de Duitsers (nahet pijnlijke EK), maar zij zijn hierinalweer veel beter dan wij. Alleenpast deze Europese openbare race-baan niet in mijn column.

  Amerikanen gebruiken alle banenen verdelen zo het verkeer. Nu pro-

  beer ik, af en toe, mijn steentje bijte dragen aan onze verkeerspro-blematiek. Zo reed ik deze weekergens op de ring, komt er eenstreekbus van een invoegstrook.Een normaal verschijnsel.

  Ik denk laat ik de bestuurder vande blauwe 206 even wat ruimtegeven want de bus gaat echt deweg wel op. Ik laat gas los om eengaatje te maken.

  Maar de Peugeot denkt niet mee,gaat in de remmen, en moet terugnaar iets van 50. Zo simpel kan het zijn om metelkaar soepeler door het verkeer tegaan. Met zn allen verzinnen wezo vele voorbeelden.

  Anticiperend autorijden, een prach-tige kreet, maar het blijft een lastigein de praktijk.

  Uiteindelijk zit er weinig tijdswinstin ons verkeersgedrag. Andershadden die Amerikanen het allangvan ons overgenomen. Mijn wor-steling moet ik maar zien kwijt teraken.

  Hans SchievingManager Commercieel BedrijfUniv Noord-Nederlandh.schieving@unive.nll

  Column UnivAnticiperend autorijden

  Osloweg 137, GRONINGEN TEL: (050) 711 60 00

  www.speedy-groningen.nlOpeningstijden:

  Maandag t/m Vrijdag:van 08:00 tot 17:00 uur

  Zaterdag gesloten

  * Speciaal voor Autoplus lezers!DOE N DE GRATISVAKANTIECHECK*DOE N DE GRATISVAKANTIECHECK*

  FREE TICKET IN DEZE KRANT!De GAMMA Racing Day op het TTCircuit Assen met je LIVE mee-maken.

  Met het GRATIS toegangsbewijsbeschikbaar gesteld door GAMMABouwmarkten kies je zelf de besteplek op n van de acht grote tri-bunes en krijg je een uniek race- endemoprogramma voorgeschoteld.

  Kijk snel op pagina 8!

  WWW.HYUNDAI.NL/BOCKHOUDT

  AUTOBEDRIJF BOCKHOUDT B.V.MOERMANSKWEG 4, GRONINGEN, TELEFOON 050-5771023

  De kandidaat voor deze prijsvraagwerd ons toegestuurd door ARA Auto-temp. Eigenaar Johan Sjoerdsmabracht onlangs een bezoek aan eenmuseum in Duitsland en zette dezebijzondere wagen op de foto.

  Weet u wlk merk n type dit is?Stuur ons dan vr 15 septembera.s. de oplossing via info@autoplus-online.nl toe, o.v.v. uw NAW-gege-vens en telefoonnummer. Een brief-kaart sturen kan ook nog steeds:

  Autoplus, Akeleiweg 200, 9731 JDGroningen (uiteraard ook o.v.v. uwNAW-gegevens en telefoonnummer).

  HoofdprijsDe hoofdprijs bestaat ditmaal uit eengratis Trials-dag, een exemplaar vanhet boek Blij dat ik rij. 125 jaarAutoreclame, alsmede een DVDvan Top Gear.

  Wat is Trials?Trials is the ultimate driving testvoor automobilisten tot 28 jaar. Jijdenkt je auto onder controle te heb-ben? Op een van onze circuits zul-len we je laten zien dat dat tegenkan vallen. Bovendien geven we jetips hoe je kunt voorkomen dat je ingevaarlijke situaties terechtkomt.Die gevaarlijke situaties laten we jemeemaken: slippen, in de berm

  WAT HEBBEN WE HIER?

  raken en een noodstop maken. Enom je te laten ervaren hoe vracht-wagenchauffeurs het verkeer erva-ren, ga je zelf met een vrachtautorijden. Jullie ervaringen deel je ver-volgens met elkaar. Aan het eindvan de dag weten we zeker dat jewat spektakel hebt beleefd. Enhopen we dat je ondertussenbewuster bent geworden van degevaren van het verkeer. Sommigeverzekeraars geven je ook nog nskorting op je autoverzekering alsje een Trials-dag hebt gevolgd.Neem voor meer informatie contact

  op met je verzekeraar. Voor hetbeschikbaar stellen van deze prij-zen willen we resp. Trials, Stoker-kade cultuurhistorische uitgeverijen MVSP hartelijk dankzeggen.De prijsuitreiking zal in week 38plaatsvinden. De prijswinnaar krijgtvan te voren van ons per e-mailbericht over de locatie en hetexacte tijdstip!

  Sluitingsdatum: 15 september 2012!

  Winnaar van de juni-prijsvraag wasDhr. W.A. Warnaar uit Groningen.Hij heeft zijn prijzen inmiddels thuisbezorgd gekregen.

  WIN PADDOCK KAARTEN VOORGAMMA RACING DAY! KIJK OPWWW.AUTOPLUSONLINE.NL

 • Volle tank 20,-

  Rostockweg 4, 9723 HG Groningen. 050 5474220

  www.typischterpstra.nl

  Gemiddeld brandstofverbruik LPG: 6,5 l/100 km, 15,3 km/l. Gemiddeld brandstofverbruik Benzine: 5,1 l/100 km, 19,6 km/l. CO2-emissie 110 g/km

  Registratie voor 30 juni 2012. Alleen geldig op voorraadautos. Niet in combinatie met andere aanbiedingen. Afbeelding kan afwijken van aanbieding. Prijs is incl. BTW en excl. kosten rijklaar maken. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden.

  Tot 5.000,- all inclusive voordeel op deMazda2 BiFuel. Rijklaar al vanaf 13.990,-

  Stap vr 1 juli in en rij direct weg met 5.000,- voordeelDas weer Typisch Terpstra. Wij kochten de Mazda2 BiFuel groot in, precies voordat de overheid per 1 juli het

  BPM-voordeel laat vervallen. Dat inkoopvoordeel is uw voordeel. En de huidige brandstofprijzen zijn nog een

  extra reden om juist nu te kiezen voor de combinatie van benzine en LPG. Deze verschillen onderling bijna 1

  HXURSHUOLWHULQSULMV'XVEHVOLVVQHOHQSURWHHUYDQYRRUGHHOHQZHJHQEHODVWLQJYULMULMGHQWRWKom daarom nu langs.

  Mazda Navigator BiFuel nu extra voorzien van o.a.:

  *70LQWHULHXUHQGDNVSRLOHU3ULYDF\JODVVOLFKWPHWDOHQ*XQPHWDOYHOJHQ*HwQWHJUHHUGQDYLJDWLHV\VWHHP

  met Bluetooth

  (OHNWULVFKHUDPHQDFKWHU6WRHOYHUZDUPLQJ3.PRWRU&OLPDWHFRQWURO

  Nu rijklaar 15.990,-A 14% bijtelling 0,- BPM 0,- wegenbelasting

  Slechts15 exemplaren

  beschikbaar

  Prijs incl. BTW/BPM en excl. kosten rijklaar maken. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden. Afgebeeld model kan afwijken van standaarduitvoering.

  W I T H O U T H E A R T W E W O U L D B E M E R E M A C H I N E S

  A14% BIJTELLING Gecombineerd gemiddeld brandstofverbruik: 3,5 - 6,0 L/100 km (28,6 - 16,7 km/L). CO2-emissie: 90 - 139 g/km.

  Hij is er. De nieuwe Alfa Romeo met veelgeprezen Turbo TwinAir benzinemotor. Met maar 14% bijtelling en geen BPM of wegenbelasting. Dat klinkt u zowel zakelijk als priv natuurlijk als muziek in de oren. Reserveer dus snel een proefrit en kies ook voor rasechte sportiviteit met maar 14% bijtelling. Liever dieselen met een bijtelling van 14%? Reserveer dan een proefrit in de Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDM. U rijdt al MiTo vanaf 17.050,-.

  GA SNEL NAAR WWW.ALFAROMEOMITO.NL EN RESERVEER EEN PROEFRIT. GEHEEL 2012

  A L FA R O M E O M I T O T U R B O T W I N A I RR A S E C H T E S P O R T I V I T E I T M E T M A A R 1 4 % B I J T E L L I N G

  Rostockweg 4, Groningen.

  Telefoon: 050-5474220 | www.alfaterpstra.nl

 • 3Jaargang 11 - Juli-editie 2012t Is niet de eerste keer dat we eenMiTo getest hebben, want dat de-den we al twee keer eerder, maarditmaal is er genoeg reden om mnogmaals aan de tand te voelen,vanwege een wel heel specialemotorisering: een MiTo die is uit-gerust met een TwinAir, ja u leesthet goed: een tweepitter! Hoe datrijdt en vooral hoe dat klinkt leestu in dit testverslag!

  Ex- en interieurGestoken in een Nero Etna metalliclakkleur gecombineerd met eenschitterend lederen interieur- bekle-ding (Frau naturel) met een Compe-tizione zwart dashboard voel je jemeteen in de zevende hemel! Wer-kelijk fraai. Aan de buitenkant doende schitterende 17 Sport Plus Tita-nio (donker) lichtmetalen velgen ensportieve Alfa-stickers op de flan-ken, de rest. Helemaal super! Eenechte hete pasta di Mamma! Enkeleminpuntjes die we ook al eerderconstateerden, moeten we ook hiereven noemen: het grijppunt van de

  veiligheidsgordel zit ver naar ach-teren en het zicht rondom isbeperkt. Vorm gaat hier duidelijkboven functie!

  TwinAirNatuurlijk zijn we het meest be-nieuwd naar de TwinAir. Hoe voldoetie in deze MiTo, want met dezemotor mochten we bij de Fiat 500 aleens eerder kennismaken. Het isprecies dezelfde motor, maar voorde MiTo heeft Alfa Romeo er zneigen sportieve, karakteristieke ge-luid aan meegegeven. De TwinAir-motor is voor de Alfa MiTo op zaken

  aangepast waaronder een andervliegwiel, vo