Autoplus Februari editie Oost 2012

Click here to load reader

 • date post

  26-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  217
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Autoplus, dé autokrant van het Noorden editie Oost Februari 2012

Transcript of Autoplus Februari editie Oost 2012

 • AUTOPLUS IS EEN UITGAVE VAN PLUS UITGEVERS EN VERSCHIJNT 11 X PER JAAR. JAARGANG 11 - FEBRUARI-EDITIE OOST 2012/OPLAGE: 40.000 EX.

  Lees het testverslag van de Opel Ampera op pagina 3.

  Op 14 februari jl. ging Autoplus op pad met de gloednieuwe CX-5, die voor Mazda een nieuw tijdperk inluidt.Lees het testverslag van de nieuwe Mazda CX-5 op pagina 5.

  Ook voor Lancia ga je naar Winter

  www.winterautocentrum.nl

  GRATIS, ONAFHANKELIJK EN ALTIJD ONDERWEG

  Mitsubishi Motors, eigenaar vanNedCar in Limburg, stopt eind ditjaar met de productie in Neder-land. Sinds 1995 werden daar demodellen Carisma, Spacestar,Colt en Outlander van Mitsubishigeproduceerd. Net als veel ande-re merken moet ook Mitsubishide productieaantallen terug-draaien door de wereldwijdecrisis die de autofabrikantenhard heeft geraakt.

  ReactieMaar.......de verkoop van het merkMitsubishi gaat wereldwijd gewoondoor, zo liet Harold van Veldhuizenweten. Behalve in Nederland pro-duceert Mitsubishi bijvoorbeeldook in Japan en Thailand. Daarkomen binnenkort nieuwe model-len vandaan met de nieuwstetechniek zoals plug-in hybridemodellen die tot 1 op 60 rijden.Maar de klant hoeft niet te wachten,

  want de showroom staat vol metsuccesvolle Mitsubishi-modellenzoals de Colt, Lancer, ASX enOutlander. Loop gerust eens binnen!

  Voor meer informatie:Van VeldhuizenRostockweg 2, GroningenT 050-5471111Verlengde Stationsweg 28, ZuidlarenT 050-4091307

  Mitsubishi trekt stekker uit NedCar in Born

  MEET THE FAMILY

  vanaf 8 maart bij:

  Grensverleggend innovatief:de nieuwe Mazda CX-5!de nieuwe Mazda CX-5!

  WAT HEBBEN WE HIER?

  Lees verder op pagina 15.

  Lees verder op pagina 7.Volg ons ook op Twitter:

  @autoplusonline

  De nieuwe Hyundai i30bij Autohuys Reitsma!

  VOORDELIG RIJDEN MET DE 5+5 DEAL.

  Wegens groot succes wordt de unieke 5+5 actie verlengd n tevens uitgebreid naar onze nieuwste modellen. Tijdelijk proteert u ook op de nieuwe Astra GTC en Zara Tourer van 5 jaar 0% rente n 5 jaar gratis onderhoud. De 5+5 deal is de slimste deal voor iedereen die de komende 5 jaar precies wil weten wat hij maandelijks aan zijn auto kwijt is. Weinig, namelijk. Kom snel naar onze showroom voor meer informatie of een vrijblijvende offerte!

  TOT 31 MAART BIJ OPEL

  Nu 5 jaar 0% rente + 5 jaar gratis onderhoud.

  ASTRA GTC 196,- per maand

  MERIVA 183,- per maand

  ZAFIRA TOURER 225,- per maand

  CORSA 125,- per maand

  Profiteer nu bij Autobedrijf Ambergen!

  Lees verder op pagina 16.

  Gespecialiseerd in BMW en MINI!

  Lees verder op pagina 11.

  Prijsuitreiking!

  Lees verder op pagina 15.

  2 MAANDEN ONBEPERKT SPORTEN VOOR 19,- I.P.V. 49,-

  2 MAANDEN ONBEPERKT SPORTEN VOOR 19,- I.P.V. 49,-

  Marlon Conner B.V. - Akeleiweg 200 050 - 5493358 - Groningen

  Ga voordelig 2 maanden langonbeperkt sporten bij MarlonConnor voor 19,- (normaal49,-). Maak in maart en aprilonbeperkt gebruik van de faciliteiten van sportschoolMarlon Connor in Groningen!Volg leuke en intensievegroepslessen, leef je uit op de fitnesstoestellen of maakeen doelgericht plan van aan-pak met de personal trainer!

  Marlon Conner B.V. - Akeleiweg 200 050 - 5493358 - Groningen

  Soms valt een artikel in de krantje op en dan blijft het in je hoofdrondspoken. Agent beboet 3-jarige wildplasser! De krant diedit op de voorpagina had staanwil nog wel eens de grenzen vande werkelijkheid opzoeken endus wilde ik het zeker weten.Gezien het feit dat ik eenBrabantse wederhelft heb, zat ik

  ten tijde van dit artikel al met eenhalf been in het carnaval. Ikdacht meteen aan een tot agentvermomde feestganger. Het kanniet waar zijn dat we zover zijngezonken in Nederland, dacht ik.Gelukkig, mijn onderbuik had hetbij het juiste eind. Het verhaal isdoor een moeder verzonnen. Depolitie heeft hogere prioriteiten.

  Het kwaad was al geschied. Opinternet waren de blauwbloezenal honderden keren voor allesuitgemaakt en daar zijn ze nietblij mee. De moeder heeft inmid-dels bekend dat het niet isgebeurd. De moeder kreeg eron-line stevig van langs.

  Gelukkig doen de vrouwen enmannen in blauw veel goeds. Ophet meest spannende verkeers-punt van Noord-Nederland bij-voorbeeld. Hier wordt met regel-maat gewaakt door postendemotoragenten. Ik zeg meestal,want ook regelmatig staat er nie-mand.

  Dagelijks kruis ik het Julianapleinen het verbaast mij dat juist hiergeen flitspalen staan. Overigensis het wel een knap staaltjestoplichtregie om het geheel zostrak te regelen. Soms rij je heelgemakkelijk de stad in of uit. Welkijk ik altijd extra goed om meheen of er niet iemand van eenandere kant nog net even mee-glipt, op het randje naar rood ofzelfs erger. Dit gebied gaat de komendejaren helemaal op de schop.Investeringen voor preventieworden uitgesteld. Als verzeke-raar zijn wij een groot voorstan-der van preventie.

  Dus Groningers, Drenten, Friezenen vele anderen, laten we vooraldoorgaan met de discipline, hieren op de vele andere spannendepunten.

  Hans SchievingManager Commercieel BedrijfUniv Noord-Nederlandh.schieving@unive.nl

  l

  Column UnivCarnaval en wildplassen

 • Brandstofverbruik en CO2-uitstoot volgens R (EU) Nr. 715/2007 (gewogen, gecombineerde informatie): liter/100 km: 1,2; kms/liter: 83,3; CO2 gr/km 27.Er is een Opel Ampera vanaf 44.500,- of lease vanaf 729,- per maand. Prijs incl. BTW, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Leaseprijs op basis van Full Operational Lease via Opel Leasing, 48 maanden/20.000 km per jaar excl. BTW. Het leasetarief is afgegeven met gebruikmaking van de MIA/Vamil subsidie 2012.

  EMISSIEVRIJ. BIJTELLINGVRIJ. BELASTINGVRIJ. (HOE VRIJ WIL JE ZIJN?)Vrij van zorgen, dat bent u vooral met de Opel Ampera. Schadelijke uitstoot heeft u niet, scale bijtelling ook niet, en een aanslag voor wegenbelasting hoeft u evenmin te verwachten. Bovendien kunt u zorgeloos de weg op. De Ampera rijdt 80 kilometer zonder op te laden. Zelfs grotere afstanden legt u met gemak af. Dankzij een speciale range extender die de actieradius vergroot naar ruim 500 kilometer. Blijft er eigenlijk maar n kleine zorg over: tijd vrijmaken voor een proefrit.

  De nieuwe AMPERA

  Volledig elektrisch aangedreven. 500 km bereik.

  *URQLQJHQ5RVWRFNZHJZZZYDQGHUPROHQQO

 • T E S T O p e l A m p e r a Tekst: Evert Flapper Fotografie: Mark PijlMet dank aan: Opel van der Molen 3Jaargang 11 - Februari-editie 2012Wij reden al in veel elektrischevoertuigen en iedere keer zatenwe met klamme handjes achterhet stuur, omdat je je constantzit af te vragen of je nog genoegstroom hebt om je bestemmingte halen. Opel brengt daar metde Ampera nu cht veranderingin. Hoe? Heel revolutionair endan ook nog eens met een zeerfraai koetswerk!

  Range ExtenderOpel gooit het roer met de Amperacompleet om. Naast een elektro-motor heeft deze elektrische autovan Opel een hulpmotor op benzineaan boord, de zogenaamde RangeExtender, waardoor je een actiera-dius hebt van zon 500 km! Niet deelektromotor is het hulpje, zoals bijde meeste andere hybride autos,maar de brandstofmotor! De Amperawordt gewoon opgeladen aan hetstopcontact en kan daarna 60 kmgeheel elektrisch afleggen. Waarde meeste andere elektrische voer-tuigen stilvallen, gaat de Ampera

  gewoon verder! De benzinemotor(mt Range Extender), neemt hetstokje over en zorgt ervoor dat je intotaal 500 km kunt afleggen, waar-mee het grootste euvel van eenelektrische auto definitief tot hetverleden behoort.

  Hoe werkt dat in de dagelijksepraktijk? We nemen u even mee ach-ter het stuur. De contactsleutel kuntu gewoon in uw jaszak houden, wantde auto wordt tot leven gewekt meteen start/stopknop en zal altijd volle-dig op stroom, in volledige stilte, vanaquit gaan. Uiteraard moet de pookvan de automaat dan wel in D staan,

  want anders gebeurt er nog niks!De display op de middenconsolekun je zo instellen dat je precies zietwat er allemaal gebeurt. De inter-actie tussen beide krachtbronnengaat overigens volledig automatisch,maar het is handmatig instelbaarvia een knopje in het dashboard.Wanneer de accus zijn uitgeput,start de benzinemotor automatisch.Zker hoor- en voelbaar, maar nooitstorend. Opel heeft het motorgeluidnamelijk uitstekend weten te camou-fleren/isoleren. Ook na het inscha-kelen van de Range Extender wordtde Ampera nog steeds elektrisch

  aangedreven, zodat ie soepel, stil enefficint blijft rijden. Het is eenbevreemdende ervaring, maar hetwent heel snel!

  MesscherpDe Ampera ziet er messcherp uit.Opvallend dicht tegen het asfalt ge-drukt en voorzien van een spoiler-skirt in de voorbumper wordt ienogal gevoelig voor verkeersdrem-pels, zo merkten we onderweg! Znstealthy looks worden nog eensbenadrukt door de brede zwartesierlijsten boven de portieren. En danzn brute front. Want daar springenaan beide zijden de in boomerang

  vormgegeven lichtunits je wellustigin het oog. Ze geven m iets gedre-vens, iets wereldbestormends, zon-der ordinair te worden. Met zn uit-straling zit t dus wel snor.

  En dan het interieur. Het dashboardis futuristisch vormgegeven met zntwee multifunctionele displays, nachter het stuur en de ander boven-in de middenconsole. Het werktallemaal perfect, hoewel je door detiptoetsen op de middenconsolevaak onbedoeld iets aanraakt watje niet aan wilt hebben. Een kwestievan gewenning. De gebruikte mate-rialen in het interieur kunnen er meedoor, maar het plastic van de mid-denconsole is een jammer-puntje,dat had wel iets mooier gemogen!Over de binnenruimte voorin hebbenwe niets te klagen, maar achterin ishet qua hoofdruimte, vanwege delaag aflopende daklijn, ietwat behel-pen. Hier gaat vorm duidelijk bovenfunctie! De kofferbak is redelijk diep,maar door de hoge laadvloer, van-wege het herbergen van het accu-pakket, minder groot (301 liter) danbij andere autos van dit formaat.

  WeggedragHoe rijdt ie?