Autoplus April editie 2011

Click here to load reader

 • date post

  27-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  225
 • download

  5

Embed Size (px)

description

Autoplus, dé Autokrant van het Noorden editie Groningen April 2011

Transcript of Autoplus April editie 2011

 • Osloweg 137, GRONINGEN TEL: (050) 711 60 00

  www.speedy-groningen.nlOpeningstijden:

  Maandag t/m Vrijdag:van 08:00 tot 17:00 uur

  Zaterdag gesloten

  Kweldergras 4 en 4a (industrieterrein Het Witte Lam)9738 AJ Groningen Tel: 050-8795061

  WWW.AUTOENANDERS.NL

  DE GRATIS ONAFHANKELIJKE AUTOKRANT VAN HET NOORDENAUTOPLUS IS EEN UITGAVE VAN PLUS UITGEVERS EN VERSCHIJNT 11 X PER JAAR. JAARGANG 10 - APRIL-EDITIE 2011/OPLAGE: 112.500 EX.

  Op vertoon van deze advertentie

  10% korting

  Sontplein 3, GroningenDagelijks open van 11:00 uur tot 24:00

  op het hele assortiment!

  VANAF 18 meiBIJ

  Voor onze test kregen we van Ford Boerhof maar liefst twee versies mee van de nieuwe Focus, de 150 pk sterkeEcoBoost benzine-versie en de 115 pk sterke TDCi-dieselversie. Aan de buitenkant niet van elkaar te onder-scheiden, allebei uitgevoerd in de prachtige metallic-kleur Candy Red. Lees verder op pagina 5.

  RUITREPARATIE EN RUITVERVANGINGMEGAVOORDEEL VOOR WA VERZEKERDE KLANTEN

  TELEFOON: 050-5715564 MOBIEL: 06-22501917

  Lees het testverslag van de Opel Agila op pagina 3.

  op pagina 8.BROEZERS

  www.doesburgautoverhuur.nl Sinds 1955

  Te huurvoor een tientje per uur!

  B rijbewijselektr.klepautomaat14m3

  L320 H207 B189

  Akeleiweg 115 Groningen

  050 5420505

  A u t o OLDEMAN Kijk op onze site

  www.auto-oldeman.nlvoor onze occasionsen aanbiedingen of kom gezellig langs!

  Lees verder op pagina 15.

  WAT HEBBEN WE HIER?

  LEZERSAANBIEDING!LEZERSAANBIEDING!AIRCOCHECK + VULLEN:69,95AIRCOCHECK + VULLEN:69,95Alleen bij inlevering van deze advertentieZie andere actie op pagina 11

  D nieuwe maatstaf in het C-segment!

  Geldig t/m 31 mei 2011

  Uw Grossier in Banden en Automaterialen!

  Deze maand kortingen tot:

  Op vertoon van deze advertentie:

  Gratis Zomercheck!55%

  Trio-test op stroom met Zerobikes!

  Lees het testverslag op pagina 7.

  ook in Winschoten!ook in Winschoten!vanaf 2 mei

  Lees verder op pagina 15.

  Op de eerste verdieping van hetcircuitcomplex met fantastischzicht op de baan, eten en drin-ken inclusief en toegang tot depaddock van de SuperleagueFormula Grand Prix op het TTCircuit Assen. Dat is het VIP-arrangement PitRoof Inn voortwee personen.

  Wat moet u daar voor doen?

  Gaat uw garage graag net wat ver-der in zijn/ haar dienstverlening? Isde ouderwetse service en gastvrij-heid nog wel aanwezig bij de grotedealers uit de stad? Of moeten we

  daarvoor bij die ene dorpsgaragezijn op het Grunneger land! Autoplusis op zoek naar unieke klanterva-ringen! Bent u in het bijzonder tespreken over de deskundigheid enservice van uw garage? Deel uwervaring met AUTOPLUS en moti-veer waarom u vindt dat Autopluseen bedrijfsbezoek aan uw garagemoet brengen. De winnaar van hetPitRoof Inn arrangement voor tweepersonen voor de SuperleagueFormula Grand Prix Assen op 5 juniaanstaande is diegene wiens erva-ring met zijn of haar garage hetmeest tot de verbeelding spreektvan de redactie.

  Het bedrijf dat aan de hand van uwingezonden ervaringen door deredactie wordt verkozen krijgt vande Autoplus redactie bezoek en eendaaruit volgende kosteloze reporta-ge in de mei-editie van AUTOPLUS.

  En alsof dat nog niet genoeg is krij-gen directie en personeel tribune-kaarten voor de SuperleagueFormula Grand Prix op 5 juni.

  3-5 juni TT Circuit AssenSuperleague Formula Grand Prix

  ZET UW GARAGE IN HET ZONNETJEN WIN KAARTEN VOOR D AUTO-

  RACE VAN HET JAAR! Stuur uw inzending naar:info@autoplusonline.nl

  750 PK V12 Hoezo down sizetrend? Van 3 tot 5 juni is hetopnieuw het 750 Pk sterke V12-power house dat de dienst uitmaakt op het Circuit vanDrenthe. Met de machtige boli-de en zijn krijsende 750 Pksterke V12 motor doet Super-league Formula het bloed vanmenig racefan sneller stromen.

  Een grid van 20 indrukwek-kende formulewagens, inter-nationaal talent, een prijzenpotvan 5 miljoen euro, pitstops enpush to pass in twee races eneen Super Finale... Mis het niet!

 • Met zijn trendy ontwerp steelt de Opel Agila overal de show. De nieuwste uitvoering is bijzonder zuinigin brandstofverbruik, maar biedt tegelijkertijd comfortabel plaats aan vijf personen n hun bagage.Bovendien proteer je van een gemakkelijke instap en een hoge zitpositie. De afwerking is standaard vaneen zeer hoog niveau en is te vergelijken met autos uit een hogere prijsklasse. Met de Opel Agila rijd jemet veel plezier heel voordelig. Kom snel langs onze showroom voor een nadere kennismaking. We biedenu graag een inruilvoorstel of nanciering op maat.

  Voordelig rijden in Voordelig rijden in een chte auto.een chte auto.

  Opel Agila vanaf 8.995,-.

  Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 11,0 3,5; kms/liter: 9,1 28,6; CO2 gr/km 259 94.Er is al een Opel Agila vanaf 8.995,- (incl. BTW en BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage). Fiscaal voordeel alleen van toepassing op nieuw te bestellen Agilas en gebaseerd op de huidige wetgeving.

  $XWREHGULMI6PLWV%9%XUJ6HLQHQVWUDDW$GXDUG

  $XWRFHQWUXP+RRJH]DQG$PEDFKWVZHJ+RRJH]DQG

  *URQLQJHQ5RVWRFNZHJ+DUHQ(PPDODDQZZZYDQGHUPROHQQO

 • T E S T O p e l A g i l a Tekst: Evert Flapper Fotografie: Mark PijlMet dank aan: Van der Molen Groningen 3Jaargang 10 - April-editie 2011Opel introduceert in navolgingvan de Corsa nu ook eenwegenbelasting- en BPM-vrijeAgila. De vernieuwde Agila 1.0is voorzien van het groene A-Label, dankzij een CO2-uit-stoot van slechts 109 g/km. Bijzakelijk gebruik valt deze nieu-weling in de categorie met hetlaagste bijtellingstarief van14%. Deze Agila, die nu bijOpel van der Molen in deshowroom staat, vormt eenuniek aanbod in het segmentvan compacte, belastingvrijeautos dankzij het ruime interi-eur met vijf volwaardige zit-plaatsen. Autoplus voelde hetkek ogende ukkie stevig aande tand en was na afloop aan-genaam verrast!

  BPM- en MRB-vrijstellingOpel heeft enkele aanpassingenaan de 1.0-liter benzinemotorgedaan, waardoor de CO2-uit-stoot verder gereduceerd konworden, zonder concessies tedoen aan de prestaties. Hij levertnog steeds een vermogen van65 pk en 90 Nm trekkracht. Ookde acceleratie van 0 naar 100km/u (14,7 sec.) en de topsnel-heid van 160 km/u zijn ongewij-zigd. Daarentegen is de prijs van

  de Opel Agila 1.0 flink gedaald.Door de vrijstelling van BPM enMRB daalt de prijs van deze ver-sie naar 8.995,-. Zakelijke rij-ders hebben bovendien het voor-deel dat de Agila nu in de cate-gorie met het laagste bijtellings-tarief van 14 procent valt.

  De Agila wordt geleverd in de uit-voeringen Selection en Edition.De Selection is standaard al voor-zien van een aanzienlijke veilig-heidsuitrusting met ABS, airbagsvoor zowel de bestuurder als depassagier en zelfs zijairbags.Handig zijn de stuurbekrachti-ging, de in hoogte verstelbarevoorstoelen en de neerklapbareachterbank. De Edition, die wij van

  Opel van der Molen voor deze test-dag meekregen, voegt hier nogcomfortverhogende zaken als cen-trale deurvergrendeling, aircon-ditioning, een radio-/CD-spelermet MP3-functie, een boord-computer en elektrisch bedien-bare voorste zijruiten aan toe.

  OnderwegVoor de Edition-uitvoering betaalje 2.000,- extra, nog steedserg betaalbaar en wat ons vooralopviel bij het vertrek is de onge-kende stilheid van deze drie-pitter,stationair hoor je m nauwelijkslopen. Bij het optrekken is er hettypische bromgeluid, eigenlijk heelstoer, en vergis je niet, hij gaat heelbehoorlijk van aquit: wij klokteneen acceleratie van 0 naar 100km/u in nog geen 13 seconden.

  De topsnelheid is zoals defabrieksopgave doet vermoeden:160 km/u en daarbij blijft ie mooistabiel, koersvast en heel mooistil. Onze complimenten! Met deAgila sla je in het normale ver-keer absoluut geen slecht figuuren zul je menig groter voertuighet nakijken kunnen geven. Hetis een rap en dapper ding endaarbij ook nog heel zuinig: wijhadden na onze testdag eengemiddeld brandstofverbruik van1 op 18! Heel netjes!

  TestbaanOp de testbaan in Emmen gaande remmen even helemaal los en

  dan blijkt hoe agiel de Agila eigen-lijk is, ook handig in het stadsver-keer natuurlijk. De afstand tus-sen de pylonen kan met enkelemeters worden ingekort en danslalomt ie zich er uiterst agiel enzonder problemen omheen.

  Het kost de nodige zweetdrup-pels maar dapper is het zeker!Op het slipvlak ben je m echtervrij snel kwijt en moet je van goe-den huize komen om de boel nietuit de klauwen te laten lopen.Maar wat wil je ook? Van eenauto uit dit segment met dezeprijsstelling mag je ook niet meerverwachten.

  De meeste kopers van een Agilazullen trouwens de grenzen, diewij tijdens onze test bewust pro-beren op te zoeken, onder norma-le omstandigheden nooit benade-ren, maar we wilden het toch evennoemen, een gewaarschuwd menstelt....etc.

  Op de overige proeven laat iegelukkig geen verdere steekjesvallen en scoort ie naar behoren.Bekijk de movie op: www.autoplusonline.nl

  ConclusieMet de nieuwe 1.0-liter benzine-motor spreekt Opel met dezeAgila in het A-segment absoluuteen woordje mee.

  Vergelijk je hem met een 107, eenC1, een Aygo of een Panda, danvalt op hoe uitermate stil ie is, erdringt nauwelijks motorgeluiddoor in het interieur en dat is welhet grootste compliment dat wem kunnen maken.

  Tel daarbij alle andere voordelenop die deze auto te bieden heeften het moge duidelijk zijn dat dezeaangepaste Agila met name voorhet stadsgebruik en de korteafstanden wel eens een absoluteknaller voor Opel zou kunnenworden. Zoals gezegd, je hebtm al voor 8.995,- en dan ooknog eens BPM- en MRB-vrij!

  Voor een proefrit gaat u naar: Van der Molen GroningenRostockweg 12, Ind. terr. Driebond9723 HG GroningenT 050-5885600Van der Molen HarenEmmalaan 31,9752 KS HarenT 050-5348041Autocentrum HoogezandAmbachtsweg 4,9601 LW HoogezandT 0598-317210Auto