Autoplus Maart editie Oost 2013

Click here to load reader

 • date post

  22-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  217
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Autoplus, dé autokrant van het Noorden editie Oost Maart 2013

Transcript of Autoplus Maart editie Oost 2013

 • AUTOPLUS IS EEN UITGAVE VAN PLUS UITGEVERS EN VERSCHIJNT 11 X PER JAAR. JAARGANG 12 - MAART-EDITIE OOST 2013/OPLAGE: 40.000 EX.

  WWW.CHIPSAWAY-GRONINGEN.NL

  Jeverweg 1a (naast de Makro) 9723 JE Groningen

  06-51379449

  06-15146196

  Scan de codes met je mobiel!

  Koningstraat 45, Appingedam.Tel: 0596-627280 www.mulderappingedam.nl

  RIJ-IMPRESSIENIEUWE KUGA!

  LEES M NU OOK OP DE SMARTPHONE OF TABLET!

  Lees verder op pagina 11.

  PRIJSVRAAG WAT HEBBEN WE HIER?

  Lees de testop pagina 5.

  Lees de testop pagina 7.

  Lees de testop pagina 3.

  Lees het testverslag op pagina 9.

  26 maart:Bier, Burgers & Blockbuster!Op dinsdag 26 maart staat deze keer de film G.I. Joe: Retalliation 3D op het programma! In dit tweede deel nemen

  de Joes het niet alleen op tegen hun dodelijke vijand Cobra maar ook tegen de regering. Aanvang om 19:30 uur.De film start om 20:00. Het bier en de broodjes hamburger kosten maar 1 euro per stuk!

  Bel voor meer informatie naar: 050-750 4200

  De nieuwe Volkswagen Golf is uitge-roepen tot Auto van het Jaar 2013.Hij behaalde een afgetekende zegedankzij zijn enorme arsenaal aanduurzame technieken, het hoge vei-ligheidsniveau en value for money.De Golf is de derde Volkswagen dietot Auto van het Jaar is uitgeroepen.Voor de Auto van het Jaar-verkiezing2013 waren 35 autos genomineerd.Na een eerste selectieronde blevenacht finalisten over. Aan de voor-avond van de autotentoonstelling vanGenve maakte de internationalejury de uitslag bekend. Daarbij kwamde Golf als afgetekende winnaar uitde bus. Hij was goed voor in totaal414 punten, de nummer 2 volgdemet 202 punten.

  Unieke prijs/kwaliteitverhoudingDe nieuwe Golf is groter en ruimerdan zijn voorganger, maar ook tot23% zuiniger. Dit door een tot 100 kglager gewicht, de uitgekiende stroom-lijn en efficiencyverhogende Blue-Motion Technologies zoals het start-/stop-systeem. Nog dit jaar komener 14% BlueMotion-modellen op demarkt, ook van de nieuwe Variant.De Golf biedt inzittenden en overigeweggebruikers een zeer hoog veilig-heidsniveau. Hij kreeg daarvoor vijfsterren van EuroNCAP n AdvancedAwards voor Multi Collision Brakeen opties als Pre Crash Front Assisten Lane Assist. Ondanks vooruit-gang op alle fronten is de Golf er alvanaf 18.790,- (incl. BTW/BPM).

  Dit is de Auto van het Jaar 2013

  De afdeling Oldambt organiseert opzaterdag 23 maart de jaarlijkse

  Voordat u onbezorgd op reis gaat is een controlebeurt van uw caravan eennoodzakelijk vereiste. Wij bieden u de mogelijkheid om de caravan te laten

  controleren op vitale onderdelen. Te denken valt hierbij aan o.a.: elektriciteit- en gasmeting, verlichting, remmen, banden en gewichten.

  De bovengenoemde controlepunten worden door deskundigen uitgevoerd.

  De kosten voor deelname bedragen slechts 15,-Opgave voor de controle kan bij dhr. Rotgers (tel. 0597-414983)

  LAAT UW VAKANTIE NIETBEDERVEN EN GA DAAROM

  GOED VOORBEREID OP REIS

  Inmiddels is Bert de Keijser, een ras-echte Groninger woonachtig in Win-schoten, al weer enige jaren werk-zaam als verkoopleider bij ToyotaLunenborg in Emmen. Daar staat dejaarlijkse mega autoshow op 14, 15,en 16 maart (zie de advertentie op pa-gina 6 in deze krant) weer voor dedeur. Het is een show die inmiddelsver over de provinciegrenzen bekendis door zijn spectaculaire akties, metals klapper dit jaar bij iedere aankoopvan een auto een kadokaart t.w.v. 250- !! te besteden bij Intratuin inEmmen. Ook hebben zij de primeurvan de nieuwe RAV-4 en de op 150punten gewijzigde nieuwe Versostaan. Daarnaast zijn er altijd 150occasions van topkwaliteit in iedereprijsklasse en van alle merken aan-wezig. Dus voor iedereen is er wel

  wat. Tijdens de 3-daagse trakteertLunenborg iedere klant op heerlijkeverse vis en krijgt iedere bezoekereen heerlijke Groningse lekkernijmee naar huis.

  U bent dan ook van harte welkom in Emmen!!

  WINSCHOTER GASTVRIJHEID BIJ TOYOTA LUNENBORG IN EMMEN

  Op 26 februari jl. was Autoplusuitgenodigd door Ford Nederlandom aanwezig te zijn bij de pers-introductie van de nieuwe FordKuga op een prachtige locatie inde omgeving van Amersfoort.Lees verder op pagina 10.

  Onlangs nam Veldma Groningen deCitron-vestiging Brons in Scheemdaover. Dit betekent dat alle activiteiten,die op de voor u bekende vestigingaan de Grotelant 2 in Scheemda, nuvolledig onder de verantwoordingkomen van Autobedrijf Veldma enonder de naam Veldma Scheemdaverder gaat.

  Verandert er ook iets voor u?Neen. Dezelfde mensen blijven umet al hun enthousiasme te woordstaan en zullen er alles aan doen om

  uw auto in topconditie te houden.Ook voor de aankoop van een nieu-we Citron of een occasion bent u bijons nog steeds aan het juiste adres.

  Daarnaast pleiten wij ervoor om dekwaliteit en klanttevredenheid nogverder te verbeteren.

  Wat betekent dit concreet voor u?Een fijne combinatie van persoon-lijke service in de vorm van een eer-lijk advies tegen een goede prijs.

  Veldma heeft Citron BronsScheemda overgenomen!

 • KetelVoordeelPakketnieuwe CV-ketelzonder groteinvestering*

  Maak een vrijblijvende afspraak, bel 0800 03 88 of ga naar ewacht.nl

  Voorkom deze winter een haperende oude CV-ketel. Met het KetelVoordeelPakket is nu vervangen verstandig. U least een energiezuinige CV-ketel en begint direct met besparen. Bovendien ontvangt u tijdelijk ook nog eens de nieuwe Touch thermostaat van Honeywell t.w.v. v 169,- helemaal gratis!

  *Ac

  tiege

  ldig

  van

  1fe

  brua

  ri20

  13t/

  m31

  maa

  rt20

  13.V

  raag

  naar

  devo

  orw

  aard

  enen

  uitle

  gva

  nhe

  tvoo

  rdee

  l.

  TOTE400,-VOORDEEL*

  +GRATIS

  KLOK-THERMOSTAAT

  0%BIJTELLING

  De nieuwe Outlander Plugin Hybride

  TREKVERMOGEN

  1.500KG

  BPM- & WEGENBELASTING VRIJ!

  Snelle beslissersProfiteer van de fiscale voordelen nu het nog kan!

  0% BIJTELLINGA

  GEMIDDELD VERBRUIK

  1 op 67STANDAARD

  4WDrive

  Technisch en Fiscaal een wonder

  100% SUV

  GROOT FISCAALVOORDEEL

  VOOR ALLEONDERNEMERS

  Zakelijk rijden al vanaf 9.950,-

  GRONINGEN

  Rostockweg 2Tel. 050 - 547 11 11

  ZUIDLAREN

  Verlengde Stationsweg 28Tel. 050 - 409 13 07

  Direct

  contact?

  BEL:

  050 547 111

  1 of

  050 409 1307

  De officle Mitsubishi dealer in uw regio

  volgens Japanse JC08 testcyclus

 • Italiaanse finesse is bereikbaarderdan ooit, want een nieuwe Lanciarijden is tegenwoordig al mogelijkvanaf 12.750,-. Besteed 240,-extra en je profiteert van liefst 2.000,- voordeel. De standaardrijk uitgeruste Lancia Ypsilon SilverPlus is per direct te bestellen vanaf 12.990,-. Autoplus nam de meteen 0,9-liter TwinAir-turbo motoruitgeruste Ypsilon Silver Plus meenaar Emmen voor een testverslag.

  ActiemodelDe Lancia Ypsilon is met ingang vandit jaar nog iets vriendelijker geprijsd.Daarbij breidt Lancia de keuze uit enmaakt die wel heel verleidelijk metde Ypsilon Silver Plus.

  Deze speciale serie is gebaseerd opde Silver en is standaard voorzienvan handbediende airconditioning,radio/cd/-mp3-speler, lederen stuur-wiel met audiobediening en licht-metalen 15-inch velgen. Deze optiesvertegenwoordigen een waarde van 2.240,-. Hierdoor bedraagt hetvoordeel op de Lancia Ypsilon Silverliefst 2.000,-.

  ExterieurZelfs bij een auto van dit formaatweten de Italianen er iets moois vante maken. De nieuwe Ypsilon is ab-soluut een zeer fraai vormgegevenwagen, waarbij wij zelf de neus hetmeest geslaagd vinden.

  Qua design scoor je met deze autohoge ogen. De fraai geprononceerdekont is niet te missen, waarin de fraaiuitgevoerde achterlichtunits heelnadrukkelijk de wulpse welvingenweten te volgen. Maar ook van vorenoogt deze Italiaanse schone abso-luut stunning.

  De messcherp gesneden, spits toe-lopende neus, met de typischeLancia-grille, maken hem tot eenregelrechte klassieker. Een prachtigstaaltje Italiaanse beeldhouwkunst.

  Zeker in het Nederlandse straatbeeldis deze Ypsilon een opvallende ver-schijning en geef je te kennen oversmaak te beschikken!

  InterieurOok in het interieur hebben de ont-werpers hun best gedaan om deinzittenden een gevoel van luxe endesign te geven. Het zit vol metfraaie details. Net als bij alle voor-gaande generaties, zijn ook bij dezenieuwste Ypsilon de klokken cen-traal onder de voorruit geplaatst.

  In combinatie met de laaghangen-de binnenspiegel wordt een goedzicht op de weg je enigszins ont-nomen. Hier is vorm duidelijkboven functie gegaan. We hebbende bestuurdersstoel noodgedwon-gen in de laagste stand moetenzetten om het zicht door de voor-ruit iets te verbeteren. Zo is hetook met het zicht naar achteren,

  ook daar gaat vorm boven functie,want dat is toch ietwat beperkt tenoemen.

  OnderwegHet is de hoogste tijd om te gaanrijden. En dan komen we bij deTwinAir motor. Die telt twee cilin-ders en wanneer de sleutel wordtomgedraaid klinkt het typischebrommergeluid, wat een beetjeafbreuk doet aan het hoogwaardigegevoel dat Lancia in deze Ypsilonheeft opgebouwd.

  Kan wellicht met de nodige geluids-isolatie een stuk beter. Zeer posi-tief zijn we over de wegligging vandeze nieuwe Ypsilon: die is ten op-zichte van de vorige enorm verbe-terd. Hij laat zich desgewenstrazendsnel door het stadsverkeerheenloodsen. Hij stuurt met anderewoorden messcherp en boezemtde bestuurder vertrouwen in. Op desnelweg trappen we vervolgenshet gaspedaal eens flink in en dan

  reageert de 0.9 gretig en voelt iezelfs sneller aan dan dat ie in wer-kelijkheid is. Het geeft m gelukkigdat nodige rijplezier, waar we bijeen Italiaan natuurlijk op zaten tewachten. En dat krijgen we in flinkedoses.

  TestbaanOp de testbaan in Emmen komenwe heerlijk uitgeru