Autoplus Juli editie 2011

download Autoplus Juli editie 2011

of 16

 • date post

  11-Feb-2016
 • Category

  Documents

 • view

  234
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Autoplus, dé Autokrant van het Noorden editie Groningen Juli 2011

Transcript of Autoplus Juli editie 2011

 • Kweldergras 4 en 4a (industrieterrein Het Witte Lam)9738 AJ Groningen Tel: 050-8795061

  WWW.AUTOENANDERS.NL

  DE GRATIS ONAFHANKELIJKE AUTOKRANT VAN HET NOORDENAUTOPLUS IS EEN UITGAVE VAN PLUS UITGEVERS EN VERSCHIJNT 11 X PER JAAR. JAARGANG 10 - JULI-EDITIE 2011/OPLAGE: 112.500 EX.

  Op vertoon van deze advertentie

  10% korting

  Sontplein 3, GroningenDagelijks open van 11:00 uur tot 24:00

  op het hele assortiment!

  NU BIJ:

  In april van dit jaar maakte de nieuwe C-Klasse van Mercedes zijn Nederlandse debuut op de AutoRAI. Hetvernieuwde familiegezicht, ingezet bij de E-Klasse en de CLS, is nu ook de C-Klasse ten deel gevallen. Leeshet testverslag van de nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse Coup op pagina 3.

  RUITREPARATIE EN RUITVERVANGINGMEGAVOORDEEL VOOR WA VERZEKERDE KLANTEN

  TELEFOON: 050-5715564 MOBIEL: 06-22501917

  Lees het testverslag van de Citron DS4 op pagina 5.

  op pagina 8!BROEZERS

  www.doesburgautoverhuur.nl Sinds 1955

  A u t o OLDEMANOFFICIEEL SUBARU DEALER VOOR GRONINGEN

  www.auto-oldeman.nl Akeleiweg 115 Groningen 050 5420505

  Subaru Forester 2.0 XT AWD Automaat

  Subaru Outback 2.5i AWD Comfort

  airco,lm velgen,177pk,trekhaak,cruisecontrol. bj.2004 69000km

  airco ECC,lm velgen,trekhaak,cruisecontrol. bj.2006 110000km

  15.950,- 17.950,-

  Lees verder op pagina 15.

  WAT HEBBEN WE HIER?

  Uw Grossier in Banden en Automaterialen!

  Deze maand kortingen tot:

  Op vertoon van deze advertentie:

  Gratis Zomercheck!55%

  GedistingeerdeGedistingeerdesportiviteit!sportiviteit!

  Osloweg 137, GRONINGEN TEL: (050) 711 60 00

  www.speedy-groningen.nlOpeningstijden:

  Maandag t/m Vrijdag:van 08:00 tot 17:00 uur

  Zaterdag gesloten

  LEZERSAANBIEDING!LEZERSAANBIEDING!AIRCOCHECK:29,-29,-Alleen bij inlevering van deze advertentieAIRCOCHECK:

  Kijk snel oppagina 15!

  Auto OLDEMAN nu ook Subaru-dealer!

  Vanaf heden kunt u bij Auto Oldeman, de Daihatsu-dealer van Groningen,ook terecht voor Subaru! Auto Oldeman verwierf onlangs het dealerschapvan het Japanse automerk. Binnenkort meer hierover in de Autoplus.

  ZOMER-EDITIE!

  KIDS PRIJSVRAAG!

  De eerste

  autoverzekering

  die bij een crash

  automatisch de

  alarmcentrale waarschuwt!

  Kijk snel op pagina 12!

  Het is het schrikbeeld vaniedere vakantieganger: pechonderweg terwijl u met de autoop weg bent naar uw vakan-tiebestemming. Daar staat u,op de vluchtstrook langs eendrukke weg in de brandendezon. Huilende kinderen. Enhoe legt u uit in een vreemdetaal dat er een rood lampjebrandt op het dashboard?

  Ieder jaar weer gaan miljoenenNederlanders met de auto opvakantie. Vaak een lange rit: nogaltijd zijn landen als Frankrijk,Spanje en Itali favoriet vooreen paar weekjes zomervakan-tie. En dan ben je al gauw 1500kilometer onderweg.

  Maar wat is er leuker dan lekkerkamperen, met je eigen tent,vouwwagen of caravan, in eenlekker warm land? En met devrijheid van je eigen auto?Eigenlijk begint de vakantie alop het moment dat je thuisinstapt. Maar zorg wel voor eengoed onderhouden auto die isvoorbereid op de reis. Daarom:voor vertrek, vakantiecheck!

  ZwaarVoor uw auto is de vakantieriteen extra zware belasting. Gamaar na: het hele gezin gaatmee, inclusief alle bagage, cara-van aan de trekhaak en als het

  tegenzit ook nog een paar fiet-sen op het dak. Niet alleen demotor moet maximaal presterenom door bergachtig gebied devaart erin te houden: ook de ban-den, de remmen en vooral demotorkoeling hebben het zwaar.Alleen een goed onderhoudenauto, in optimale conditie, kandat aan. Laat daarom voor uwvakantie uw auto op juist diezaken door uw BOVAG-garagecontroleren. Het kost niet veeltijd en maakt dat u met een vei-lig gevoel kunt vertrekken.

  APKMaar... is een geldige apk nietvoldoende garantie voor een

  zorgeloze reis? Het antwoord opdeze vraag is simpel: nee, eenapk is een momentopname envoornamelijk gericht op essenti-le, verkeersveilige punten. Devakantiecheck richt zich juist opdie onderdelen van de auto dietegen de extra zware belastingmoeten kunnen.

  Na de controle weet de monteurprecies of uw auto klaar is voorde lange reis en of er eventueelnog reparaties nodig zijn. En datgeeft natuurlijk een goed gevoel!

  Lees verder op pagina 13

  Doe voor vertrek de vakantiecheck!

  Bewaar-exemplaar!

  Voor meer informatie: Auto Oldeman

  Akeleiweg 115, 9731 JC GroningenT 050-5420505

  www.auto-oldeman.nl

 • Gem. verbruik: 4,4 - 12,0 l/100 km, 22,7 - 8,3 km/l. CO2-uitstoot: 116 - 280 g/km.U rijdt al de nieuwe C-Klasse Coup vanaf 38.950,- excl. verwijderingsbijdrage en kosten rijklaar maken. Leasetarief vanaf 699,- permaand excl. btw o.b.v. Operationele Service Lease, 48 maanden, 20.000 km per jaar. Acceptatie onder voorbehoud door Mercedes-BenzFinancial te Utrecht.

  Veendam De Zwaaikom 5, 9641 KV, 0598 - 696515. www.wensink.nl, info@wensink.nl

  More style per hour.De nieuwe C-Klasse Coup.

  De gespierde achterkant en de pijlvormige lange motorkap geven de C-Klasse Coup een atletisch

  uiterlijk. Vanbinnen voeren elegantie en stijlvol design de boventoon. En onder de motorkap is het

  n blok dynamiek en sportiviteit. Alles aan deze nieuwe coup vraagt om asfalt voelen en

  kilometers maken. De C-Klasse Coup staat nu bij ons in de showroom. U bent van harte welkom

  om een proefrit te komen maken.

  Veendam De Zwaaikom 5, 9641 KV, 0598 - 696515. www.wensink.nl, info@wensink.nl

  NERGENS VOORDELIGER!

  24 uur zelfservice Autodiesel Euro loodvrij E 85 AdBlue CNG (Groengas)

  Stettinweg 229723 HD Groningen(ind. terrein Driebond)

 • T E S T M e r c e d e s - B e n z C - K l a s s e C o u p Tekst: Evert Flapper Fotografie: Mark PijlMet dank aan: Autobedrijf Wensink 3Jaargang 10 - Juli-editie 2011In april van dit jaar maakte denieuwe C-Klasse van Mercedeszijn Nederlandse debuut op deAutoRAI. Het vernieuwde familie-gezicht, ingezet bij de E-Klasse ende CLS, is nu ook de C-Klasseten deel gevallen: een rechteropstaande meer uitgesprokengrille, nieuwe koplampen, scher-pere lijnen aan de zijkant, maarook een volledig nieuw interieur,maken van de C-Klasse een com-pleet nieuw model. In juni ver-scheen de Coup-versie. Tijd voorAutoplus om deze splinternieuwe,expressief gelijnde atleet aan eenuitgebreide test te onderwerpen.

  ExterieurZn gestrekte silhouet met compacteafmetingen, zn gedrongen en ge-spierde achterzijde met diffusor enLED-achterlichten, zn pijlvormig toe-lopend front met de grille waarin degrote ster centraal is aangebracht,alsmede korte overhangen, hetstraalt allemaal sportiviteit en atle-tisch vermogen uit. En dat is nog nietalles. Onze testauto is bovendienuitgerust met het 2.898,- kos-tende AMG Sport pakket. Datmaakt m qua styling helemaal fen is absoluut een aanrader! Hetstylingpakket omvat een voor- enachterskirt, dorpelverbreders, als-mede prachtige 7-spaaks lichtme-

  talen velgen (vr 225/40R18,achter 255/35R18). Voorts een inEdelstaal gepolijste uitlaatpijp,geventileerde remschijven vrmet het opschrift Mercedes Benz,alsmede een sportonderstel metcarrosserieverlaging. Begint het bij u al een beetje tekriebelen?

  InterieurOok van binnen is de nieuwe C-Klasse compleet vernieuwd. Het inte-rieur ademt de sfeer van een luxelounge met een sportieve touch.Mooie duidelijk afleesbare klokkenen het lcd-display voor het navigatie-systeem is nu mooi weggewerkt inhet dashboard, waardoor het goedafleesbaar blijft. Alles ademt heel veelrust uit, de van Mercedes bekende

  luxe degelijkheid in kwaliteit en afwer-king, straalt je tegemoet. Ergono-misch gezien helemaal perfect. Hieris goed over nagedacht. Even wen-nen is het ontbreken van een hendelaan de rechterkant van het sport-stuur, waar je normaal de bedieningvoor de ruitenwissers verwacht. Dieis bij Mercedes gentegreerd in de

  wat laagzittende linkerhendel voorde richtingaanwijzer. Daarboven ziteen pielig stokje voor de TempoMat,Mercedes-idioom voor de cruisecontrol. Zeer eenvoudig te bedie-nen overigens. In de fantastischzittende, sportieve zetels vindtiedereen een perfecte houdingachter het stuur met alle bedie-ningsorganen binnen handbereik.Je wordt echt in de watten gelegd.Het AMG Sport Pakket voegt daarbovendien nog het nodige lekkersaan toe.

  Wat te denken van een met lederbekleed, driespaaks multifunctioneelsportstuur met afgeplatte onderkant,een parameter-stuurbekrachtiging,een 4,5-inch kleurendisplay incl.Attention Assist, geborsteld alumi-nium op de sierdelen, pedalen ingeborsteld Edelstaal, een interieur-hemel in zwart en AMG-vloermat-ten? We zijn heel benieuwd gewor-den naar zn rijkwaliteiten, allereerstonder gewone, normale omstan-digheden en later op onze test-baan, waar we zn uiterste grenzenproberen op te zoeken. Lets hit the road!

  OnderwegDe type-aanduiding op het koffer-deksel is weggehaald, waardoor deomgeving de indruk zou kunnenkrijgen dat je in een chte AMG oppad bent. Maar haal dan ook hetplaatje met BlueEfficiency aan de zij-kant weg! Niets is dus minder waar:nadat we zn top hebben afgeklokt

  op 220 km/u weten wij het zeker,we zijn onderweg met een C180,die wl de looks maar net de pres-taties van een C63 AMG Coup inhuis heeft. Een klein minpuntje watwe wel even willen noemen is dat ieboven de 200 km/u ietwat zoekerigwordt. Teleurgesteld? Integendeel!Het serene en soevereine gemakwaarmee onze testauto zich van Anaar B verplaatst is gewoon heerlijken bovendien erg verslavend, wantje rijdt heel gemakkelijk te hard.Gelukkig zit er een dame in het

  audio-systeem, die regelmatig waar-schuwt voor ons criminele gedrag(je kunt haar goddank ook uitzet-ten). De 1.8-liter BlueEfficiencyCharged Gasoline Injection-motormet 156 pk en 250 Nm kenmerktzich door souplesse, een en alcomfort en beschaving, oftewelgedistingeerde sportivite