Automoti=ons Maart 2014

6
Eerder dit jaar kondigde Team Brunel deelname aan de Volvo Ocean Race aan. Hiermee is de race een Nederlandse deelname rijker en wordt de Hollandse erfenis voortgezet. Winnen staat natuurlijk voorop, maar veiligheid is minstens zo belangrijk. Om ook op land veiligheid te garanderen, overhandig- den OLOV ® en Volvo Cars Nederland op maandag 10 maart een volledig bestickerde V60 en V70 aan Gideon Messing, directeur Sailing Holland. Vrijdag 31 januari 2014 heeft Mercedes-Benz de winnaars uitgeroepen van de Klant Nr 1 Awards 2013. Van Oeveren Goes heeft brons behaald in de categorie verkoop & service Personenwagens. Proficiat! Het komende jaar zullen onze collega’s er alles aan doen om hun plaats in de Top 3 te verdedigen en de strijd aan te gaan met de huidige Top 2! Klanttevredenheid Mercedes-Benz Brons voor Van Oeveren OLOV ® en Automotions Groep Official Car Partner van Volvo Ocean Race - Team Brunel AUTOMOTI=ONS NIEUWS HEADLINES VOORWOORD UITGELICHT ! Aflevering Omroep Zeeland Een aflevering met een ‘Zeeuws’ tintje Peugeot 308 Auto van het Jaar Eind januari zijn door ZuidWest Lease, AutoTeam, Van Oeveren | Sturm Auto en PTA Peugeot 2 Merce- des-Benz Citans, 4 Opel Corsa’s en 4 Peugeots 208 afgeleverd aan Omroep Zeeland. De 10 auto´s worden ingezet voor alle reporters. Dus al dit Automotions-moois zal 24-7 in de provincie te zien zijn. Mét (subtiele) Automotions bestickering! Volgens Jaco Bijlsma, jurylid van de Auto van het Jaar-verkiezing 2014, laat de nieuwe 308 vooral zien hoeveel vooruitgang Peugeot heeft geboekt. “De 308 is vele malen beter dan zijn voorgangers en kan zich meten met de absolute top in zijn segment”. “Het is een hele goede allround auto met uitstekende bouw- kwaliteit en erg goede rijeigenschappen. Met deze titel kan Peugeot haar comeback vieren want de 308 is in alle opzichten een goed uitgebalanceerde auto.” Kom hem bekijken in één van onze showrooms! NIEUWSBULLETIN VOOR ALLE BEDRIJVEN VAN AUTOMOTIONS GROEP B.V. NR 1. MAART 2014 Beste collega, Op je scherm zie je de eerste uitgave van een (ver)nieuw(d) initiatief: Automoti=ons. Vanuit het marketingkantoor verzamelen en delen wij nieuws en nice-to-knows vanuit de hele groep. Ons doel is om betrokkenheid en ver- bondenheid te verhogen en zo te bouwen aan het Automotions 'groepsgevoel'. De naam Automoti=ons is overigens een tijdelijke werknaam. Als je suggesties hebt voor een nieuwe (betere) naam, dan hoor ik dat graag. Veel leesplezier! Aart de Landmeter / marketing TWEEDE PAASDAG ZIJN ALLE DEALER SHOWROOMS GEOPEND VAN 10.00 - 17.00!

description

Automotions nieuwsbulletin Maart 2014

Transcript of Automoti=ons Maart 2014

Page 1: Automoti=ons Maart 2014

AUTOMOTI=ONS1 1

Eerder dit jaar kondigde Team Brunel deelname aan de Volvo Ocean Race aan. Hiermee is de race een Nederlandse deelname rijker en wordt de Hollandse erfenis voortgezet. Winnen staat natuurlijk voorop, maar veiligheid is minstens zo belangrijk.

Om ook op land veiligheid te garanderen, overhandig-den OLOV® en Volvo Cars Nederland op maandag 10 maart een

volledig bestickerde V60 en V70 aan Gideon Messing, directeur Sailing Holland.

Vrijdag 31 januari 2014 heeft Mercedes-Benz de winnaars uitgeroepen van de Klant Nr 1 Awards 2013. Van Oeveren Goes heeft brons behaald in de categorie verkoop & service Personenwagens. Proficiat!

Het komende jaar zullen onze collega’s er alles aan doen om hun plaats in de Top 3 te verdedigen en de strijd aan te gaan met de huidige Top 2!

Klanttevredenheid Mercedes-BenzBrons voor Van Oeveren

OLOV® en Automotions Groep Official Car Partner vanVolvo Ocean Race - Team Brunel

AUTOMOTI=ONSNIEUWS HEADLINES

VOORWOORD

UITGELICHT!

Aflevering Omroep ZeelandEen aflevering met een ‘Zeeuws’ tintje

Peugeot 308 Auto van het Jaar

Eind januari zijn door ZuidWest Lease, AutoTeam, Van Oeveren | Sturm Auto en PTA Peugeot 2 Merce-des-Benz Citans, 4 Opel Corsa’s en 4 Peugeots 208 afgeleverd aan Omroep Zeeland.

De 10 auto´s worden ingezet voor alle reporters. Dus al dit Automotions-moois zal 24-7 in de provincie te zien zijn. Mét (subtiele) Automotions bestickering!

Volgens Jaco Bijlsma, jurylid van de Auto van het Jaar-verkiezing 2014, laat de nieuwe 308 vooral zien hoeveel vooruitgang Peugeot heeft geboekt. “De 308 is vele malen beter dan zijn voorgangers en kan zich meten met de absolute top in zijn segment”. “Het is een hele goede allround auto met uitstekende bouw-kwaliteit en erg goede rijeigenschappen. Met deze titel kan Peugeot haar comeback vieren want de 308 is in alle opzichten een goed uitgebalanceerde auto.”

Kom hem bekijken in één van onze showrooms!

NIEUWSBULLETIN VOOR ALLE BEDRIJVEN VAN AUTOMOTIONS GROEP B.V.NR 1. MAART 2014

Beste collega,

Op je scherm zie je de eerste uitgave van een (ver)nieuw(d) initiatief: Automoti=ons. Vanuit het marketingkantoor verzamelen en delen wij nieuws en nice-to-knows vanuit de hele groep. Ons doel is om betrokkenheid en ver-bondenheid te verhogen en zo te bouwen aan het Automotions 'groepsgevoel'. De naam Automoti=ons is overigens een tijdelijke werknaam. Als je suggesties hebt voor een nieuwe (betere) naam, dan hoor ik dat graag. Veel leesplezier!

Aart de Landmeter / marketing

TWEEDE PAASDAG ZIJN ALLE DEALER SHOWROOMS GEOPEND VAN 10.00 - 17.00!

Page 2: Automoti=ons Maart 2014

AUTOMOTI=ONS 2HRM & Personeelsnieuws / Frank Sprengers

Nieuwe functie Van der Giesens

André van der Giesen gaat de uitdaging aan om onze Mercedes-Benz trucks verder op de kaart te zetten.

Dinsdag 11 maart verschijnt hij aan de start als directeur Trucks bij Sturm Auto Roosendaal. Hij gaat het truckteam aansturen in Roosendaal. André is er klaar voor!

Peter van der Giesen verruilt zijn plek bij het AutoTeam en Auto Mondo after sales team voor het salesteam van ons Peugeot cluster. Hij start maandag 3 maart om daar de functie van directeur Verkoop met verve te gaan vervullen. Het wordt vast even wennen na 25 jaar te hebben gewerkt voor het merk Opel, maar hij heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging en neemt al die ervaring mee naar Peugeot.

Wij wensen hen heel veel succes en plezier met hun nieuwe functie en hun nieuwe team!

Er werd een zoon geboren bij:- Remi van Oosten (Automotions Zeker)

11 januari 2014 is Remi vader geworden van Jim.- Micheal Hoogendoorn (Van Oeveren Goes)

8 februari 2014 is zoon Victor geboren.

Er werd een dochter geboren bij:- Angelique Koppelaar (AutoTeam Goes)

en Marco van Mourik (Service Center / ICT) 8 januari 2014 is dochter Noa geboren. - Patrick Smans (Service Center / ICT)

In januari is dochter Celine geboren.- Richard Licht (Van Oeveren Goes)

30 januari is dochter Milou geboren.- Steven Tuinstra (Automotions Professional)

3 februari 2014 is dochter Anna geboren.- Jeroen van Dongen (AutoTeam Roosendaal)

22 februari is Jeroen trotse vader geworden van Bo

Stefan Elzevier Manager Aftersales AutoTeam en Auto Mondo

Vanaf 1 maart 2014 is Stefan Elzevier verantwoordelijk voor de Aftersales van AutoTeam en Auto Mondo. Hij neemt in deze rol de meeste taken en verantwoordelijkheden over van Peter van der Giesen. Na zijn vliegende start als servicemanager bij AutoTeam Roosendaal is dit een mooie uitdaging waar hij met veel enthousiasme en plezier aan gaat beginnen.

ESS Mercash

De eerste salarisbetaling van 2014 met Mercash is een feit. De volgende uitdaging staat daarmee direct klaar, namelijk de toegang tot ESS en de informatie die daar voor jullie ter beschikking wordt gesteld. ESS wordt ondertussen goed gebruikt gezien het aantal verlofaanvragen dat binnen komt. Een prima ontwikkeling!

De loonstrook van januari 2014 kunnen jullie al terugvinden in het systeem. Je verlofsaldi van 2014 en 2014 wordt bin-nenkort toegekend. Ook het reeds goedgekeurde verlof voor 2014 dat in 2013 is aangevraagd wordt door ons ingevoerd.

Hebben jullie nog vragen? Neem gerust contact op met Frank Sprengers intern 4209 of per e-mail: » [email protected]

De Automotions Toerrit 2.0 komt eraan!

Na een succesvolle aftrap in 2013 komt er dit jaar een vervolg op de Automotions Toerrit! Heb je een bijzondere auto? Dat mag een oldtimer zijn, een sportwagen, een youngtimer, een zelfgebouwde auto, tuning, rat style, hot rod, noem het maar op... schrijf je dan in!

We gaan er weer een supergezellige dag van maken! We starten bij een Automotions vestiging met een kop koffie. Vervolgens krijgen jullie de mogelijkheid om elkaars bolide te bekijken en bij te praten. Daarna gaan we met z’n allen een mooie rit rijden. Onderweg wordt uiteraard een stop ingelast en we finishen bij een ander Automotions bedrijf waar we gaan barbecuën.

Noteer de volgende datum alvast in je agenda:

ZATERDAG 24 MEI 2014

Binnenkort volgt meer informatie over de route, tijden, start en finishplaats. Inschrijven mag je nu al bij Frank Sprengers of Jan Kees van der Hiele. Graag onder vermelding met welke auto (merk/type/bijzonderheden) je wilt deelnemen en met hoeveel personen.

Frank Sprengers Jan Kees van der Hiele» [email protected] » [email protected]

In- en uitdiensttredingen

Naam Bedrijf In dienst sindsYassin El Ajaji Sturm Auto BV 1/1/2014Julien van Strien Iriks Autobedrjven BV 1/18/2014Jordy Nuijten PTA BV 1/23/2014Eric Vermijs Automotions Groep BV 2/1/2014Edwin van Schaik PTA BV 2/5/2014Helma Kievit PTA BV 2/11/2014 Naam Bedrijf Uit dienst perWouter Dekkers Automondo BV 1/31/2014Richard de Mol Autoteam BV 1/31/2014Jeroen Babijn Autoteam BV 1/31/2014Willem vd Avert Autoteam BV 1/31/2014Ferry Jongenelen Autoteam BV 1/31/2014

Page 3: Automoti=ons Maart 2014

AUTOMOTI=ONS2 3Sales Nieuws / Bas van Oevelen

Centralisatie verkoop Van Oeveren

Van Oeveren is sinds drie generaties Mercedes-Benz dealer in Zeeland. (In Terneuzen eerder met toevoeging Vervaet.) Wij nemen de verantwoording als Mercedes-Benz dealer zeer serieus en wij bewegen daarom met volle overtuiging mee met de ontwikkelingen binnen het moederbedrijf Daimler.

Zoals jullie onder andere in de media niet ontgaan zal zijn wordt qua modellen een sterke verjongingskuur doorgevoerd. Daardoor is het modellengamma zeer gevarieerd om een zo breed mogelijke doelgroep aan te spreken. Mercedes-Benz toont visie door tot en met 2020 elk kwartaal een nieuw of vernieuwd model te introduceren.

Centralisatie verkoop Mercedes-Benz in Goes

Je zult begrijpen dat deze koers veel van ons als dealerbedrijf vergt op gebied van inzet demo- + showroomauto’s en optimale personele bezetting. We hebben alle factoren zorgvuldig afgewogen en dit heeft geleid tot de beslissing om de verkoop van personenwagens in Zeeland te centraliseren in de vestiging Goes.

Op deze manier waarborgen wij de optimale aandacht voor de mobiliteit voor onze klanten.

Per 18 maart 2014 zal de verkoopafdeling niet meer in Terneuzen gevestigd zijn en nodigen wij klanten van harte uit in onze vestiging in Goes.

Vanaf deze datum zullen de gezichten van Van Oeveren Terneuzen, Jos Klapthor en Esther Hoogewoud, dus altijd vanuit Goes werken. Als service bieden zij proefritten en/of een adviesgesprekken in Terneuzen aan op afspraak. Daarnaast bieden we aan om bij klanten thuis of op het bedrijf langs te komen, met de gewenste Mercedes-Benz.

De werkplaats blijft in Terneuzen de volledige Mercedes-Benz service bieden die klanten van ons mogenverwachten. Zo kunnen wij ons op lange termijn primair toeleggen op onze voornaamste missie: het overtreffen van klantverwachtingen.

Voor vragen kun je contact opnemen met Marnix van Gilst.» [email protected]

Verkopen tussenstand Q1 2014

Tweederde van het eerste kwartaal van 2014 is verstreken. Wanneer we de balans opmaken qua verkopen nieuw en gebruik dan tellen we 553 nieuw verkochte auto´s en 345 gebruikte. Een totaal van 898. ZuidWest Lease heeft in deze periode 136 nieuwe overeenkomsten opgemaakt. Onze verkopers leverden 289 leads aan Automotions Zeker en 26 aanvragen bij ZuidWest Lease.

Qua aantalen ten opzichte van de doelstellingen voert ons Opel cluster het lijstje aan, mede door succesvolle Direct Mails en een heel goed georganiseerd BIG EVENT. Ontwikkelingen op modelniveau

De overige merken werken er hard aan om bij te trekken richting de aantallen van de doelstellingen. Er zijn veel-belovende ontwikkelingen die daar zeker bij gaan helpen

VOLVO heeft hoge verwachtingen van een nieuwe lease-topper, De V40 D4 met 190 pk en slechts 14% bijtelling.

Peugeot kijkt ook uit naar het Franse leasekanon, de 308 SW met 14% bijtelling, die daarnaast ook het label Auto van het Jaar mag dragen.

Fiat is erin geslaagd om met de Punto 14% bijtelling te realiseren in 2014 met zowel een benzine- als dieselmotor. Geen enkel ander merk heeft qua bijtellingspercentage een vergelijkbaar aanbod in het B-segment.

Mercedes-Benz introduceert nog deze maand de nieuwe C-Klasse. Dit model is normaliter het ´volumemodel´ van ons Mercedes cluster. Terecht dat de verwachtingen omtrent dit model hooggespannen zijn, zeker omdat de C-Klasse ook in een 14% bijtellings variant komt!

Daarnaast intruduceert Mercedes-Benz de GLA, een sportieve SUV gebaseerd op de A-Klasse.

In- en uitdiensttredingen

Naam Bedrijf In dienst sindsYassin El Ajaji Sturm Auto BV 1/1/2014Julien van Strien Iriks Autobedrjven BV 1/18/2014Jordy Nuijten PTA BV 1/23/2014Eric Vermijs Automotions Groep BV 2/1/2014Edwin van Schaik PTA BV 2/5/2014Helma Kievit PTA BV 2/11/2014 Naam Bedrijf Uit dienst perWouter Dekkers Automondo BV 1/31/2014Richard de Mol Autoteam BV 1/31/2014Jeroen Babijn Autoteam BV 1/31/2014Willem vd Avert Autoteam BV 1/31/2014Ferry Jongenelen Autoteam BV 1/31/2014

Page 4: Automoti=ons Maart 2014

AUTOMOTI=ONS 4

Aftersalesavond

Een Automotions Aftersalesavond; jullie zullen hier ongetwijfeld allemaal een keer iets van hebben gehoord, gezien of over hebben gelezen op intranet.

Drie keer per jaar wordt er een avond georganiseerd met als doel het uitwisselen van ideeën en ervaringen tussen after-salesmedewerkers om zo samen tot betere resultaten te komen.

Dinsdag 11 februari heeft de eerste Automotions Aftersales-avond van 2014 plaatsgevonden bij Auto Mondo in Goes. De avond stond in het teken van ‘olie’. Er waren twee gast-sprekers, beide werkzaam bij Total Nederland.

Total Nederland is inmiddels dé olieleverancier van de Auto-motions Groep. De avond werd gestart met een presentatie over Total in het algemeen. Het verleden, het heden en hun toekomstperspectief. Daarna werd er dieper ingegaan op het product smeerolie. De werking ervan, wat de toegevoegde waarde is, etc. Na een korte pauze ging de avond verder met een presentatie over het verkopen van de 1 liter olie flacons. Wat hiervan het voordeel is voor de klant, maar nog belang-rijker, wat het voor ons als bedrijven van de Automotions Groep oplevert. Er was voor de aftersalesmedewerkers volop gelegenheid voor vragen, opmerkingen en ideeën. Kortom: een interessante, interactieve en geslaagde Automotions Aftersalesavond. Op naar de volgende avond, waar we waarschijnlijk op werkbezoek zullen gaan bij een leverancier...

Collega dealerholding gaat CarCollect gebruiken Als ICT afdeling zijn wij nauw betrokken geweest bij de ontwik-keling van CarCollect, ons eigen inkoop- en veilingsysteem.Daarom zijn wij er trots op dat Carcollect een akkoord heeft bereikt met Hekkert Autogroep uit Limburg voor de inzet van het CarCollect product binnen de Hekkert groep.

Migratie OLOV naar Automotions ICT omgevingAls laatste dealerbedrijf van de Automotions Groep is OLOV gemigreerd naar de centrale ICT omgeving van de Automo-tions Groep; Alle dealerbedrijven van de Automotions Groep maken nu gebruik van dezelfde ICT infrastructuur.

Finance / Edo Koole

Administratie Automotions Groep volledig centraalSinds deze maand zijn Hein en Piet, vertrouwde gezichten op de adminstratie van ons Peugeot cluster, verhuisd naar het centrale Finance kantoor van Automotions. Daarmee is nu de hele administratie van de holding ook fysiek gecentraliseerd.

Automotions Onderdelenroute

Vanaf begin februari zijn aan de vertrouwde routedienst een aan-tal wijzigingen doorgevoerd. Dit wordt gedaan om de route verder te professionaliseren en om de commerciële mogelijkhe-den beter te benutten.

Naast het feit dat de routes aangepast zijn is de ingrijpendste wijziging dat er niet langer 2 bussen vanuit Goes vertrekken, maar dat één bus vanuit Roosendaal vertrekt. De vertrekpunten worden nu: Van Oeveren Goes en Sturm Auto Roosendaal.

De coordinatie van de route ligt in handen van Lucas van de VeldeAutomotions Groep / Facilitaire Diensten

After sales groepsbreed

Vanuit de directie is de ambitie neergelegd om in 2014 groeps-breed een drietal thema's bij de hoorns te vatten.

FortronDe Fortron serviceproducten in de werkplaats. In de ene vestiging is dit al meer bekend en wordt er actiever mee omgegaan dan in de andere. Doel is om Automotions om deze producten beter in de markt te zetten en zo meer van onze klanten een onderschei-dend product te bieden die hen helpt om zorgeloos van de auto te genieten.

BandenWij willen als groep beter uitdragen dat we absoluut niet dúúr zijn op het gebied van banden en concurrentie met de 'fitter' moeite-loos aankunnen. Ambitie is enerzijds om 100% van de banden aan eigen klanten te mogen leveren. Anderzijds om in de markt beter onze prijsstelling te communiceren.

NarrowcastingIn sommige vestigingen hangen ze al jaren: de schermen waarop een eigen tv-kanaal c.q. occasions, acties en aanbiedingen getoond wordt. In de afgelopen periode heeft een succesvolle pilot gedraaid bij AutoTeam en Auto Mondo Goes met het systeem dat al enige tijd in gebruik is bij Van Oeveren en Sturm Auto. Via dit systeem kan de marketingafdeling voor de hele groep de acties, events, aanbiedingen etc. in alle showrooms/wachtruimten etc. op het scherm 'toveren'. In de komende periode zal dit systeem (gefaseerd) bij de meeste vestigingen uitgerold worden...

APK brieven via Norriq CRM

De verkopers bij onze Opel, Fiat en Mercedes-Benz bedrijven zijn inmiddels behoorlijk gewend aan Norriq CRM.

Sinds deze maand levert het CRM systeem ook zijn eerste bijdrage aan de klantcontactcyclus voor de After Sales in de vorm van APK brieven en Happy Mails.

After Sales Nieuws

ICT Nieuws / Jacco de Leeuw

Auto Mondo Roosendaal Auto Mondo Goes Auto Mondo Vlissingen Auto Mondo Terneuzen Auto Mondo Nieuwe Tonge

Belder 36a Pearyweg 19 Bedrijfsweg 2a Productiestraat 4 Langeweg 30

4704 RK Roosendaal 4462 GT Goes 4387 PD Vlissingen 4538 BX Terneuzen 3244 BH Nieuwe Tonge

t. 0165-566744 t. 0113-275757 t. 0118-417736 t. 0115-620400 t. 0187-652222

[email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected]

www.automondo.nl

<<company>>

<<aanhef>> <<voorletters>> <<voorvoegsels>> <<naam>>

<<adres>> <<postcode>> <<plaats>>

11 maart 2014

TIJD OM VOORDELIG EN VAKKUNDIG UW AUTO APK TE LATEN KEUREN

<<aanhefbrief>> <<voorvoegsels>> <<naam>>,

Volgens onze gegevens moet uw <<voertuig_merk>> met kenteken <<voertuig_kenteken>> over uiterlijk twee

maanden APK gekeurd zijn. U kunt uw auto nu al laten keuren zonder dat dit consequenties heeft voor de nieuwe

vervaldatum. Om zorgeloos te kunnen blijven genieten van uw auto is het verstandig om de APK door Auto Mondo te laten

uitvoeren. Als officieel <<voertuig_merk>> reparateur hebben wij immers dé kennis en expertise in huis om uw

<<voertuig_merk>> volgens de laatste richtlijnen te onderhouden. Dit voorkomt in veel gevallen hoge rekeningen in de

toekomst, is beter voor het milieu, prettig in verband met de veiligheid én uiteraard beter voor de restwaarde van uw

auto! Graag maken wij een afspraak met u. U kunt dit doen via onze website: www.automondo.nl/afspraak of bel met één

van onze vestigingen. Om het nog gemakkelijker voor u te maken hebben wij een haal- en brengservice, vervangend vervoer of een gratis

leenfiets beschikbaar. U mag het zeggen! Met vriendelijke groet, Team Aftersales Auto Mondo B.V.

P.S.: Wilt u deze informatie voortaan via e-mail ontvangen?

Laat dan uw e-mailadres achter via www.automondo.nl/e-mail

* APK volgens wettelijke eisen incl. BTW, viergastest,

afmeldkosten en administratieve lasten (exclusief

roetmeting ad. € 20,- incl. BTW i.g.v. dieselmotor).

nu al APK*

VOOR € 19,-

Page 5: Automoti=ons Maart 2014

AUTOMOTI=ONS4 5

Events en activiteiten komende periode

Introductie C-Klasse Van Oeveren | Sturm Auto vrijdag 14, zaterdag 15 maart

Opening Goese Mixed Hockey Club OLOV® zaterdag 15 maart

Ladies Night IJzendijke Auto Mondo vrijdag 4 april

Tweede Paasdag Open Alle bedrijven maandag 21 april

Successen januari en februari

AutoTeam

• Big Event wederom succesvol (76 orders)• Direct Mail plus nabellen is een marketingconcept wat

nog steeds goed werkt. O.a. konden we diverse Meriva´s verkopen aan vreemdmerkrijders.

Auto Mondo

• De Fiat Punto Street Edition is al een succes, we gaan dat versterken door nog een DM te versturen.

• Veel aandacht voor de 500L (Direct Mail aan vreemd merk rijders, online bannering, ook landelijk veel aandacht). Hopen dat deze veelzijdige gezinsauto zijn belofte in gaat lossen.

• Online bannering voor goedkopefiats.nl op o.a. AutoZeeland en 6 edities van De Bode levert aardig wat leads op.

OLOV®

• Mailing met 2014 modellen wordt zeer positief ontvangen. Veel orders voor de V40 D4 met 190pk en 14% bijtelling

• Veel taxatieaanvragen via eigen website• Bestickering Team Brunel auto´s

PTA | Iriks Peugeot

• Campagne (DM plus adverteren) 208 Envy groot succes.• Advertentie 308 SW en Allure in het blad ‘Stijl’• Binnenkort maken we ons op voor de komst van

de 308 SW en de 108 in de komende maanden

Van Oeveren | Sturm Auto

• Leadopvolging a.d.h.v. traject Best Managed Customer• Lancering www.vanoeverensturmtrucks.nl• FUSO Canter Days• Online search campagne op bestelwagens, waar naast

web analytics o.a. alle telefoontjes getrackt worden.• Alles staat in de startblokken voor de langverwachte • nieuwe C-Klasse en GLA.

Ontwikkelingen

Occasionportal Gaspedaal

In het afgelopen half jaar heeft een breedvoerige case gelopen waarin de toegevoegde waarde van autoportals is onderzocht. Daarbij is gebruik gemaakt van door portals aangeboden statistieken, analytics vanuit dealerwebsites en analyse van (aantallen) binnengekomen leads.

De uitkomst van deze case leidt ertoe dat wij de inzet van portals gaan herzien. Groepsbreed zullen we per eind maart alleen nog op www.gaspedaal.nl staan met de complete voorraad.

We hebben het bereik van dit portal afgezet tegen de kosten en zijn er van overtuigd onze voorraad nieuw en gebruikt tegen de beste voorwaarden online te adverteren.

- betalen per doorclick i.p.v. vaste abbonementsprijzen- deeplinking naar eigen Voertuig Detail Pagina

Automotions Live Webshop

Hand in hand met de overgang naar Gaspedaal loopt het traject AutomotionsLive Webshop om onze voorraad zo goed mogelijk tepresenteren.

Wie nu kijkt op www.automotions.nl/overzicht kijkt ziet een nieuw auto overzicht.

Dit overzicht draait real-time op de OBS Voorraad Module en wijzigingen in OBS worden dan ook zonder tijdsvertraging getoond. Dit is een grote vooruitgang ten opzichte van de oude situatie via Auto-Mark en Xsarus.

Daarnaast geeft deze Live Webshop ons enorm veel meer mogelijkheden om sub-shops te bouwen per merk, model, prijsklasse of bouwjaar.

Ook worden er concrete stappen gezet voor een compleet nieuw web portal voor Automotions. Wij houden jullie op de hoogte!

Marketing nieuws / Aart de Landmeter

Page 6: Automoti=ons Maart 2014

AUTOMOTI=ONS 6

Binnenkort bij PTA en Iriks: De Peugeot 108

Luijten-VVZ trekt in bij Servicevestiging Vlissingen

Nieuw in de groepDe FUSO Canter (voorheen Mitsubishi)

AVK Autoverhuurzoekt een chauffeur/autowasser in Goes

AutoTeam in gesprek met trouwe Opel rijder

Automotions maakt opnieuw meters in Vastenavend optocht

Meneer Guinee maakt er een sport van om een zo hoog mogelijke kilometerstand te bereiken met zijn Opel. Zijn vorige Corsa haalde 434.000 kilometer. Dus kocht hij een nieuwe Opel Corsa, inmiddels 7 jaar geleden. Die staat nu op 424.281 kilometer. “Als architect reis ik door het hele land, ik ben erg veel onderweg. Daarbij woont mijn partner in Twente en heb ik een klushuis in Frankrijk. Zo gaat het hard.” Als Leon hem voorzichtig vraagt of hij al nadenkt over een nieuwe Corsa is hij daar heel duidelijk over: “Nee, absoluut niet. Ik ga deze helemaal oprijden, ik hoop dat ik de miljoen kilometers ga halen! Lees het hele interview op www.autoteam.nl

Sommige tradities bestonden nog niet, maar máák je! Zo ook de deelname van Automotions aan de jaarlijkse Vastenavend optocht in Bergen op Zoom.

Fier aangevoerd door Touw Autoschadeteam volgden 2x ZuidWest Lease (Peugeot 107 en Volvo V40), 4x AutoTeam (Opel Adam) en 2x Van Oeveren Sturm Auto (Mer-cedes-Benz Actros en FUSO Canter). Altijd garantie voor maximale aandacht voor de hele groep!

Zusterbedrijf Luijten-VVZ gaat een deel van de showroom aan de bedrijfsweg in Vlissingen benutten.

Daarmee wordt het bedrijf directe buur van AutoTeam, Auto Mondo en PTA Vlissingen.

De verfgroothandel zal hier een winkel beginnen waar de Walcherse markt mee bediend wordt.

In Q3 van 2013 heeft Mercedes-Benz Nederland (onderdeel van Daimler AG) het FUSO-importeurschap over-genomen van Mitsubishi Motor Sales Nederland. FUSO is een veelzijdige, lichte truck en dé oplossing voor 3,5 tot 8 ton.

Daarmee zijn alle Mercedes-Benz bedrijfswagendealers ook FUSO dealer geworden. Een mooie en logische stap, mede omdat de FUSO Canter het uitgebreide productenpakket van Mercedes-Benz aanvult.

Voor ons bedrijf een nieuw merk waar we mee aan de weg gaan timmeren!

Weet jij in je vrienden- of familiekring iemand die toe is aan een nieuwe uitdaging?

AVK zoekt voor de vestiging Goes een enthousiaste chauffeur/autowasser die het leukt vindt om een hele dag met auto's bezig te zijn.

We zoeken iemand die in het bezit is van rijbewijs B (E gewenst, maar niet noodzakelijk) en enthousiast en pro/actief is en niet bang is voor evt. onre-gelmatige werktijden.

Weet je iemand Laat deze dan contact opnemen met » [email protected]

Diversen / Aart de Landmeter

Na de vernieuwing van het modellenaanbod met de Peugeot 208, de 2008 en de nieuwe 308, presenteert Peugeot nu de 108. De mooie en geraffineerde Peugeot 108 volgt de succesvolle 107 op. De 108 heeft compacte afmetingen en is uiteraard volledig afgestemd op intensief gebruik in het drukke stadsverkeer.

De nieuwe Peugeot 108 – chic en elegant – geeft u de mogelijkheid om uw per-soonlijke uitstraling te kiezen. Kies bijvoorbeeld uw kleur, het interieur, een open of gesloten dak. Het moeilijkste van alles wordt kiezen.