2015-2016 Boekje 1 (September - November)

16
September - November 1 2015 2015 2015 2015 – 2016 2016 2016 2016

description

 

Transcript of 2015-2016 Boekje 1 (September - November)

Page 1: 2015-2016 Boekje 1 (September - November)

September - November

1111 2015 2015 2015 2015 –––– 2016201620162016

Page 2: 2015-2016 Boekje 1 (September - November)

De VB’s van Chiro Feniks

Beste ouders en leden, Je hoeft je niet langer te vervelen… vanaf nu kan je je weer elke zondag op de Chiro amuseren! De vakantie zit er alweer op. Van de zomer van 2015 zullen we vooral de avonturen in Hechtel-Eksel (op ons bangelijk Chirokamp) onthouden. Dit eerste boekje staat al vol geweldige activiteiten. Zo vragen we al onze le-den hun vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen op 27 september om eens kennis te maken met Chiro. Ook gaan we op daguitstap op 11 oktober. µ Op 17 oktober kan je de foto’s komen bekijken van het afgelopen Chirojaar. En je kan weer overheerlijke beuling komen eten op 21 november. Op 22 november vieren we het feest van de Chiro: Christus Koning. Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe leidingsploeg. We zijn blij dat we Anthony, Christophe, Matthias en Samy mogen verwelkomen. Naast de nieuwe leidingsploeg gaan we vanaf dit jaar ook proberen enkele nieuwe tradities te starten. Zo zal elke Chirozondag afgesloten worden met het zingen van de Avond-vlaggegroet. Op Christus Koning zal de viering speciaal aangepast worden aan Chiro Fe-niks en zullen de aanwezige leden en leiding hun afdelingskenteken mogen ontvangen. Als laatste willen wij u al de kampdata voor dit jaar meegeven: van 1 tot en met 10 juli trekken we naar de Limburgse bossen.

2

Page 3: 2015-2016 Boekje 1 (September - November)

3

OPGELET!!

Om het heen– en weergeloop tussen de lokalen te beperken, nemen we onderstaande afspraken als leidraad. Start Chirodag: lokalen Chiro O.L.V.-Bijstand Merksemsesteenweg 30 Sluiting Chirodag: lokalen Chiro HeFa Van Dornestraat 154

En we zijn weer weg…

We beginnen dit Chirojaar met een leuke groepsuitstap op zondag 11 oktober. Groot en klein, van Speelclub tot Aspi, als één grote groep trekken we er op uit. We verklappen alvast dat we een hele dag weg zijn. We verwachten iedereen om 9u00 aan de lokalen met lunchpakket en 4-uurtje en 2 euro. En we zijn terug om 18u00.

Komt dat zien! Komt dat zien! … Fotoavond op 17 oktober

Wil je ook wel eens weten wat je kind allemaal uitspookt op de Chiro? We willen jullie dan van harte uitnodigen op onze fotoavond om de foto’s en film van het afgelopen Chirojaar en –kamp te bekijken. Meer info op p. 11

Mmmmm, beuling... Op 21 november

Op 15 november nodigen we jullie allemaal van harte uit op onze beu-lingtafel. Breng gerust je hele familie mee! Meer info op p. 10

Christus Koning... op 22 november

Christus Koning is het feest van de Chiro. Zoals elk jaar vieren we “ons” feest met heel de groep samen, gedurende een hele dag. Wij zorgen voor een middagmaal, je hoeft dus geen luchpakket mee te brengen. Om 17.00 uur sluiten we deze feestelijke dag af. Meer info op p. 11

Page 4: 2015-2016 Boekje 1 (September - November)

Met leiders Anthony en Matthias

4

Hallo Speelclub! Er staat weer een nieuw Chirojaar voor de deur en dat zit vol spanning, avontuur en natuurlijk veel plezier!

13 sep: Geheim agent Kwabbernoot is op zijn laatste missie spoorloos verdwenen daarom hebben ze aan ons gevraagd een top team samen te stellen om hem terug te vinden. Niet te verge-ten: een goed humeur!

20 sep: Hou je klaar voor dit spannend avontuur! Vol verrassingen en gevaren...

27 sep: Huah wat is dit ? Een beest? Wow en daar nog 1 dit lijkt wel een beesteboel! Breng vandaag al je vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nicht-jes, … om ze te laten zien wat voor leuks jij op zondagmiddag doet.

04 okt: Goedendag Prinsen en Prinsessen. Dit wordt een toffe dag vol draken met vuur, maar vooral een spannend avontuur.

11 okt: 09u00 - 18u00

We trekken er met heel de groep op uit. Naar waar, horen we jullie al vragen. Dat is voorlopig nog een verrassing. Vergeet je lunchpakket, 4– uurtje en 2 euro niet!

Page 5: 2015-2016 Boekje 1 (September - November)

Fijn dat jullie er elke zondag zijn.Fijn dat jullie er elke zondag zijn.Fijn dat jullie er elke zondag zijn.Fijn dat jullie er elke zondag zijn. Dat doet ons veel plezier !!! Dat doet ons veel plezier !!! Dat doet ons veel plezier !!! Dat doet ons veel plezier !!!

leider Anthony en leider Matthiasleider Anthony en leider Matthiasleider Anthony en leider Matthiasleider Anthony en leider Matthias

Kom elke week piekfijn in uniform (rode Chiro T-shirt, blauwe Chiro trui en beige broek of rok) en vergeet jullie vieruurtje zeker niet!

5

18 okt: 09u00 - 16u00

3….2…..1 Start!! Vandaag komen we te weten wie een top racer is jullie! Wij zijn alvast benieuwd! Vergeet je lunchpakket niet.

25 okt: Hocus pocus frikalocus! Geef mij asjeblieft bokes! Vandaag leren we toveren!

01 nov: Geen Chiro, want de Aspi’s, Oud-leiding en Leiding zijn er dit weekend niet.

08 nov: Vandaag willen we jullie horen zingen. Dus warm jullie stem-banden maar goed op, want jullie zullen het nodig hebben.

15 nov: De Feniks-spelen! Wie van jullie wint de eerste Feniks-prijs? Wij weten zeker dat het de moeite waard is.

22 nov: 10u00 - 17u00

Wat weten jullie over het verkeer? Breng jullie fiets of step mee en dan weten we of jullie de verkeersregels wel kennen. Maar we zijn er zeker van dat het zo is!

Page 6: 2015-2016 Boekje 1 (September - November)

6

Met leider Niels

Hip hip hoera, een nieuw Chirojaar. Wat valt er dit jaar allemaal te beleven? Dat weet zelfs leider Niels nog niet. Maar het belooft tof te worden! Bereid je alvast voor op onze nieuwe afdelingskreet: flink en trots!

13 sep: En we zijn terug van (niet echt) weggeweest! Een nieuw jaar, nog steeds dezelfde fijne Chiro-zondagen! We beginnen het jaar rustig, met wat spelletjes, sport en nog meer van dat! Lei-der Niels verwacht jullie.

20 sep: Het jaar is nog maar net begonnen of leider Niels is al weer weg. Jammer, maar de toffe Speelclubleiding is er om jullie op te vangen! Als je wilt weten wat zij gaan doen, check dan hun deel van het boekje!

27 sep: Stop met ijsberen en wees er als de kippen bij! Haasje snel naar de Chiro voor een dag die een olifant nooit vergeet! Breng alle stoeipoezen, haantjes-de-voorste en bromberen die je kent mee naar de vriendjesdag voor het allemaal-beestjes-spel!

04 okt: Bapoi? Oh bello! Trek vandaag je favoriete blauwe salopet aan, laad je lasergeweer op en pas op je bananen! De Mini-ons hebben Chiro Feniks overgenomen en we gaan leren om net zoals zij te worden! Tot dan! Poopaye! Tulaliloo ti amo!

11 okt: 09u00 - 18u00

Hip hoi, we gaan op uitstap! Waar gaan we heen? Dat weet ik wel, maar zeg ik niet. Dat is nog topgeheim! Maar Chiro Fe-niks kennende zal het weer een keitoffe dag worden! Vergeet je lunchpakket, 4– uurtje en 2 euro niet!

Page 7: 2015-2016 Boekje 1 (September - November)

Laten we samen ons best doen om er samen een ongelooflijk giLaten we samen ons best doen om er samen een ongelooflijk giLaten we samen ons best doen om er samen een ongelooflijk giLaten we samen ons best doen om er samen een ongelooflijk gi----gagagaga----gantisch tof Chirogantisch tof Chirogantisch tof Chirogantisch tof Chiro----jaar van te maken. Tot zondag! jaar van te maken. Tot zondag! jaar van te maken. Tot zondag! jaar van te maken. Tot zondag!

leider Nielsleider Nielsleider Nielsleider Niels

Kom elke week piekfijn in uniform (rode Chiro T-shirt, blauwe Chiro trui en beige broek of rok) en vergeet jullie vieruurtje zeker niet!

7

18 okt: 09u00 - 16u00

In het stadje Phoenix Creek gaat het gerucht dat er goud ge-vonden is. Tijd voor de Rakwi-cowboy crew om uit te zoeken of dat waar is is en wie weet komen we 's avonds stinkend rijk thuis! Vergeet je lunchpakket niet.

25 okt: Nu is leider Niels weer niet aanwezig, hij is aan het leren hoe

hij een (nog) betere leider kan zijn! Vandaag spelen jullie

mee met de Speelclub, meer info in hun deel van het boekje!

01 nov: Vandaag is het helaas pindakaas geen Chiro! De leiding is niet aanwezig + het is Allerheiligen! Reden te meer om van-daag eens uit te rusten.

08 nov: De monsters van op kamp zijn terug! HELP! En ze hebben een heleboel monsterlijke activiteiten verzonnen! Vandaag knutselen en spelen we met de monsters!

15 nov: Drijft een appelsien? Kan je een vulkaan maken met azijn? Hoe maak je onzichtbare inkt of bruisende limonade? Van-daag gaan we op onderzoek in de wereld van de weten-schap! Uiteraard met de nodige pauzes voor sport en spelle-tjes.

22 nov: 10u00 - 17u00

Christus Koning! Hét feest van de Chiro! Dat wordt gevierd met spelletjes, sporten en andere plezierige activiteiten! Vandaag vroege Chiro, maar je moet GEEN lunchpakket meenemen.

Page 8: 2015-2016 Boekje 1 (September - November)

8

Page 9: 2015-2016 Boekje 1 (September - November)

9

Het weekend en het kamp.. Het kamp gaat door van 1 tot 10 juli in het prachtige Limburg. Ook zal er in de paasvakantie een groepsweekend plaatsvin-den. Meer informatie volgt nog.

Chiro Feniks digitaal! Onze nieuwe website staat online. Hier vind je alle informa-tie die je nodig hebt, alsook het laatste nieuws. Bezoek hem dus regelmatig.

http://www.chirofeniks.be

Natuurlijk kan je ons nog steeds terugvinden op Facebook. Nieuws dat op de website geplaatst wordt, zal ook via hier nog eens gepubliceerd worden.

http://www.facebook.com/chiro.feniks

Onze leden zullen 's avonds bij het sluiten de Avondvlagge-groet zingen. Om jullie alvast wat klaar te stomen kan je de tekst alvast herlezen en oefenen. Via de website (Praktisch—Extra) kan je ook de muziek vin-den. Avondvlaggegroet

Daal nu bij het zinken, van deze dag,

Daal in ons gemoed, gij trouwe vlag,

Gij zijt zegen, troost en lach,

Daal in d'avondzon, oh vlag,

Heer wij bergen in ons hart Uw vlag,

Zegen haar en ons, uw jonge wacht.

Goedenavond vlag en dag,

Christus Koning goede nacht.

Goedenavond vlag en dag, Christus Koning goede nacht.

Page 10: 2015-2016 Boekje 1 (September - November)

10

Page 11: 2015-2016 Boekje 1 (September - November)

Christus Koning

Zoals elk jaar vieren we “ons” feest met heel de groep samen.

Om 11u15 is er een viering in de kerk naast de lokalen van site

HeFa, waar we met heel de groep naartoe gaan. Alle ouders, groot-

ouders, broers/zussen, enz. zijn dan ook van harte uitgenodigd

deze viering bij te wonen.

Het wordt ook tijd voor een nieuwe traditie.

Tijdens de viering zullen leden en leiding een beloftewoord uit-

spreken en zullen ze vervolgens hun afdelingskente-

ken ontvangen.

Deze kunnen dan op het uniform genaaid worden.

Alle leden worden al om 10.00 uur op ons Chiroplein verwacht. Wij zorgen voor een middagmaal, je hoeft dus geen lunchpakket mee te brengen (wel een 4-uurtje). Om 17.00 uur sluiten we deze feestelijke dag af.

11

Fotoavond

Komt jouw kind na het kamp honderduit vertellen over

• welke monsters/piraten/aliens/... het bevochten en verslagen

heeft?

• welke nieuwe en oude spelletjes er allemaal gespeeld zijn?

• hoe ver ze moesten stappen op dagtocht?

• wie de nieuwe vriendjes zijn?

• welke leid(st)er de beste is?

• hoeveel lekkerder het eten op kamp was?

• …

Wij zorgen op zaterdag 17 oktober om 19.30u (site HeFa) voor beelden bij deze verhalen. Kom dus zeker (samen met je kind) kijken naar de foto's en video’s die we afgelopen jaar hebben gemaakt op de verschillende activiteiten. Dit is ook een mooie kans om bij een drankje eens bij te praten met de leiding en ons zo de nodige feedback te geven om onze werking nog te verbeteren.

Page 12: 2015-2016 Boekje 1 (September - November)

12

Met leiders Christophe en Samy

Hey Tito’s, Hebben jullie weer zin in een spetterend Chirojaar? Dan hebben we goed nieuws voor jullie, want we zullen ons te pletter amuse-ren! De dagen worden donker en kort, maar niets houdt ons tegen om er weer in te vliegen!

13 sep: De eerste Chiro-dag! Je komt te weten in welke groep je te-rechtkomt en welke zotte leiding je dit jaar krijgt en nog be-langrijker met welke toffe leden je dit jaar zal doorbrengen.

20 sep: ’t Stad is van iedereen? Niet waar! Vandaag is ‘t stad niet voor de auto’s, vandaag zullen we Antwerpen verkennen op een groene en propere manier. Breng, als je er een hebt, je Buzzy-Pass mee.

27 sep: Vriendjes, vriendinnetjes, neven, nichten, broers, zussen of eender wie ook. Breng ze allemaal mee voor het allemaal-beestjesspel!

04 okt: Laat eens zien wat je kan bereiken in je leven. Of anders ge-zegd op deze Chiro-namiddag. Wie weet wordt je wel een ko-ning, koningin of president!

11 okt: 09u00 - 18u00

Vandaag zijn we er extra vroeg tussenuit. Waar we naartoe gaan kunnen we helaas nog niet zeggen, maar we willen jullie wel één ding verklappen: Het wordt een super-de-luxe-kei-toffe dag! Vergeet je lunchpakket, 4-uurtje en 2 euro niet!

Page 13: 2015-2016 Boekje 1 (September - November)

13

Blijf fier! Blijf trouw! Van je plezante leiding,Blijf fier! Blijf trouw! Van je plezante leiding,Blijf fier! Blijf trouw! Van je plezante leiding,Blijf fier! Blijf trouw! Van je plezante leiding, leider Christophe en leider Samy leider Christophe en leider Samy leider Christophe en leider Samy leider Christophe en leider Samy

Kom elke week piekfijn in uniform (rode Chiro T-shirt, blauwe Chiro trui en beige broek of rok) en vergeet jullie vieruurtje zeker niet!

18 okt: 09u00 - 16u00

Eureka jullie intelligente leiding heeft een tijdmachine ge-bouwd en we nodigen jullie uit om mee met ons door tijd te reizen. Geen zorgen, we zullen op tijd terug zijn voor het avondeten, want vandaag is het vroege Chiro. Vergeet je lunchpakket niet.

25 okt: Heb je het al gemerkt? De dagen zijn zo donker geworden.

Dit kan maar één ding betekenen: Halloween komt eraan,

dus doe maar je griezeligste outfit aan.

01 nov: Ooh jammer! De Aspi’s en (Oud-)Leiding gaan er even tus-senuit. Niet getreurd, volgende week staat je lieftallige lei-ding er weer!

08 nov: Octo: Hoe maken jullie dat geluid? Patrick: Alles wat je nodig hebt is een doos. Spongebob: En FANTASIE! Vandaag gaan we eens zien wie van jullie het meeste recht heeft op de doos van fantasie. TIP Octo’s niet toegestaan.

15 nov: Commando…ik, Generaal Townes, moet met spijt medede-len dat…(krak)…en dat…(piep)…ik deze taak niet langer kan volbrengen…Krrr (Lost connection). (Incoming transmission:) Generaal, je hebt nu de macht om onze legers te leiden naar de totale overwinning in het groot-ste rijk die zal ontstaan door je geboren leiderschap. Faal niet en versla al je vijanden!

22 nov: 10u00 - 17u00

♪ Goedenavond vlag en dag, ♪ ♪ Christus Koning goede nacht. ♪ We vieren Christus Koning en dit zullen we uitgebreid vieren met lekker eten en leuke spelletjes. Je hoeft GEEN lunchpakket te voorzien.

Page 14: 2015-2016 Boekje 1 (September - November)

14

Met leider Andy

Hoi hoi hoi, Keti's en Aspi's! Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en dat betekent dat er een nieuw Chirojaar start. En dit vol met nieuwe en oude Chiro spelmomenten. Mocht je niet kunnen komen, kan je dan tijdig iets laten weten? Dan kan ik mijn activiteit aanpassen aan de aanwezigen.

13 sep: Vandaag is het een basic Chirodag. Een dag waar we met ons team gaan zien waar we naar toe willen gaan in dit Chiro-jaar. Maar let op dit wordt gecombineerd met actieve spelen.

20 sep: Wie houd er nu niet van experimenteren? Wij wel! Knallende Chirozondag vandaag!

27 sep: Beestjes, beestjes. Vandaag het dolle pret verhaal van Carlos de Drugskikker en zijn doldwaze hipp(i)e vrienden van het beestenbos.

04 okt: Opzoek naar werk… Het klinkt heel gemakkelijk, maar dat is het niet. Vandaag merk je het in het grote spel over “hoe word ik geen dopper”!

11 okt: 09u00 - 18u00

Vandaag gaan we er met de hele groep op uit. Wat ik je al wel mag en kan vertellen is dat het AMAZING wordt! Vergeet je lunchpakket, 4-uurtje en 2 euro niet!

Page 15: 2015-2016 Boekje 1 (September - November)

15

Salut mannen Salut mannen Salut mannen Salut mannen !!!! leider Andyleider Andyleider Andyleider Andy

Kom elke week piekfijn in uniform (rode Chiro T-shirt, blauwe Chiro trui en beige broek of rok) en vergeet jullie vieruurtje zeker niet!

Vergeet ook jullie fiets niet!!!

18 okt: 09u00 - 16u00

ACTIEFFF! Smeer de beentjes al maar in, mannen! Vergeet je lunchpakket niet.

25 okt: Oude basic Chirospelen. Dat betekent pijn verbijten.

01 nov: De Aspi’s trekken er samen met de Oud-leiding en de Lei-ding op uit. Jammer voor de Keti’s, maar voor hen is het geen Chiro.

08 nov: We houden de sfeer erin van het weekend en gaan doldwa-ze fratsen uitsteken, met de foute vrienden.

15 nov: Advocaat Francis Sossis heeft een rechtzaak die hij niet al-leen kan oplossen? Help je het mee oplossen?

22 nov: 10u00 - 17u00

Het is misschien geen koning Philip die we vandaag gaan groeten, maar het is wel onze enige echte Christus Koning die we gaan groeten. Je hoeft GEEN lunchpakket te voorzien.

Page 16: 2015-2016 Boekje 1 (September - November)

Als je ‘t mij vraagt: Chiro !!!

Tot zondag !

De leiding en VB’s

van Chiro Feniks

LeidingLeidingLeidingLeiding de lijders

Andy Van Hove Van Dornestraat 190 0476 03 15 65

Matthias Vanmechelen De Sossastraat 29 0478 61 47 55

Niels Raats L. Leemstraat 145 b 6 2018 Antwerpen

0488 58 71 51

Samy Agris De Francqueslei 62 0483 44 60 26

VolwassenbegeleidingVolwassenbegeleidingVolwassenbegeleidingVolwassenbegeleiding de veebees

Donald Van den Driessche Molenstraat 59 2500 Lier

0494 92 44 09

Ludwig Bollens Du Montstraat 65 0477 48 79 57

ProostProostProostProost de Rik

Rik Van Bergen Van Dornestraat 156 03 324 12 01

Anthony Van Hove Van Dornestraat 190 0468 25 59 21

Christophe Peulinckx Van Deynsestraat 57 0474 13 32 76