2015 2016 boekje 2 (November - Januari)

16
November - Januari 2015 2015 2015 2015 – 2016 2016 2016 2016 2

description

 

Transcript of 2015 2016 boekje 2 (November - Januari)

Page 1: 2015 2016 boekje 2 (November - Januari)

November - Januari

2015 2015 2015 2015 –––– 2016201620162016

2222

Page 2: 2015 2016 boekje 2 (November - Januari)

De VB’s van Chiro Feniks

Beste ouders en leden, Fijn dat jullie tussen al het feesten door nog even de tijd nemen om het oude vertrouwde programmaboekje ter hand te nemen. Als u straks even verder leest, merkt u wel dat er heel wat gefeest zal wor-den. Na onze overheerlijke beulingtafel zijn de plannen voor een andere culinaire activiteit reeds gestart. Op 31 januari nodigen we alle le-den, ouders en sympathisanten uit om een lekkere pannenkoek te komen eten. Verder is leidster Sam onze leidingsploeg komen versterken. Zij zal leider Niels helpen bij het entertainen van de Rakwi’s. Mochten jullie nog mensen kennen die geïnteresseerd zijn om leiding te geven, ze zijn altijd welkom. En we zitten niet stil! De laatste regelingen worden getroffen in ver-band met het groepsweekend komend voorjaar. Volgend boekje leest u er beslist heel wat meer over… we houden er nog even de spanning in. Als laatste willen wij u al de kampdata voor dit jaar meegeven: van 1 tot en met 10 juli trekken we naar de Limburgse bossen.

2

Page 3: 2015 2016 boekje 2 (November - Januari)

3

OPGELET!! Om het heen– en weergeloop tussen de lokalen te beperken, ne-men we onderstaande afspraken als leidraad. Start Chirodag: lokalen Chiro O.L.V.-Bijstand Merksemsesteenweg 30 Sluiting Chirodag: lokalen Chiro HeFa Van Dornestraat 154 De leiding bakt ze bruin... Op zondag 31 januari bakken de leiders en leidsters ook dit jaar de pannenkoekjes mooi goudbruin. Kom allemaal gezellig op-warmen in Parochiezaal Scinda die wij voor deze gelegenheid omgetoverd hebben tot een écht pannenkoekenhuisje! Het pan-nenkoekenteam verwacht jullie tussen 16 en 20 uur. Meer info op p8. Dé lidkaart We zijn begonnen met het uitdelen van de lidkaarten. Dit is het bewijs dat je bent ingeschreven. Staat je naam of adres fout op je lidkaart of heb je er helemaal geen gekregen, verwittig dan snel je leider of leidster, zodat we dat zo vlug mogelijk in orde kunnen brengen! Met je lidkaart krijg je korting op knutselmateriaal in De Banier. Het uniform Chiro Feniks heeft een eigen t-shirt (€ 12)! We moedigen jullie allen aan om dit elke week te dragen. Verder bestaat het uniform uit een blauwe Chiro sweater of Chi-rohemd op een korte beige broek of rok. Een sweater kost tus-sen € 40 tot € 44 en een hemd tussen € 30 en € 33. Vergeleken met de meeste sportuitrustingen is dit vrij goedkoop…

Page 4: 2015 2016 boekje 2 (November - Januari)

Met leiders Anthony en Matthias

4

Hallo Speelclub! De eerste Chiro-maanden zijn voorbij gevolgen! En natuurlijk staan wij ook dit boekje weer klaar met een programma vol ple-zier!

29 nov: Argh Piraatjes wie is een echte zeekapitein?

Dat komen we vandaag te weten In het spannende piratenspel!

06 dec: Vandaag is het de grote dag! Want Sinterklaas is in het land en ja, het wordt heel plezant!

13 dec: Howdie cowboys! In het vredige stadje Silverton is een ge-vaarlijke boef binnengedrongen. Nu is het aan het politie korps hem te vangen! Alleen is er wel 1 probleempje: de agenten zijn ziek! Dus is het de beurt aan de Speelclub om Silverton te redden !

20 dec: 09u00 - 16u00

Jingle bells, jingle bells, in de arrenslee. Je hoort de belletjes van ver en wij zingen mee ! Vandaag is het het Kerstfeestje. Breng een cadeautje van max. 5 euro mee. Vergeet ook je lunchpakket niet.

Page 5: 2015 2016 boekje 2 (November - Januari)

Fijn dat jullie er piekfijn in orde zijn met uniform en al dat is Fijn dat jullie er piekfijn in orde zijn met uniform en al dat is Fijn dat jullie er piekfijn in orde zijn met uniform en al dat is Fijn dat jullie er piekfijn in orde zijn met uniform en al dat is nogal een boterham!! Tot het volgende boekje! nogal een boterham!! Tot het volgende boekje! nogal een boterham!! Tot het volgende boekje! nogal een boterham!! Tot het volgende boekje!

Leider Anthony en leider MatthiasLeider Anthony en leider MatthiasLeider Anthony en leider MatthiasLeider Anthony en leider Matthias

Kom elke week piekfijn in uniform (rode Chiro T-shirt, blauwe Chiro trui en beige broek of rok) en vergeet jullie vieruurtje zeker niet!

5

27 dec: Dit is niet goed! De lokalen zijn leeg, het plein is leeg en de speelplaats is leeg. Waar zijn al die leden naartoe? Ja na-tuurlijk! Die zijn gaan feesten! Geen Chiro

03 jan: Pika piaka! Leider Matthias: Wat is geluid?

Leider Anthony: welk geluid?

“pika pika” Leider Matthias: awel dat geluid ! Leider Anthony: oh dat das maar een Pokémon hoor Kan jij ze allemaal vangen?

10 jan: Dag hardwerkende slaven van koning Jan. Hier spreekt uw redder in nood! Wij gaan vandaag een stap opzij zetten en zeggen koning Jan vaarwel! Wie doet ermee?

17 jan: 09u00 - 16u00

Vandaag presenteert Chiro Feniks de allereerste Chiro-

Feniks-Quiz. Wie is een echte krak in het oplossen van raad-sels? Wie in het ontdekken van de natuur? Je komt het alle-maal te weten! Vergeet je lunchpakket niet.

24 jan: Vandaag is het wat rustig want er zijn gezelschapsspelletjes. Hou je klaar voor een middag vol plezier!

31 jan: 13u00 - 16u00

Leider Matthias doet vreemd vandaag. Wat zou er gebeurd zijn? Ik geloof dat de tijd gekomen is dat de Speelclubbers de vreselijke waarheid onder ogen moeten zien. Bevrijd jullie geliefde leider nu het nog kan! En kom daarna uitblazen in ons pannenkoekenhuisje (meer info op p8.)

Page 6: 2015 2016 boekje 2 (November - Januari)

6

Met leid(st)ers Niels en Sam

Dag Rakwi's, Je merkte het misschien al, dit boekje staat in het thema van de letter K! Waarom? Kweenie! Maar op ons herfst- en wintermenu staat het volgende gepland:

29 nov: Kabouters en konijnen gespot! De herfst is in het land. Van-daag gaan we een namiddagje het Rivierenhof verkennen en genieten van de natuur. Draag vandaag zeker kledij aange-past aan het weer! (Bij héél slecht weer gaan we iets anders doen)

06 dec: De naam is Klaas! Sinterklaas... de goedheilig man is in het land en daarom spelen we vandaag het grote sinterklaas-

kadootjesspel! Wie kan de meeste opdrachten uitvoeren en wordt de beste Piet?

13 dec: Knus en gezellig is dit keer het thema. Wij gaan knutselen en knoeien zodat we volgende week een superfijn kerstfeestje hebben.

20 dec: 09u00 - 16u00

Vandaag vieren we het einde van het jaar met ons keitof Kerstfeestje! Wij voorzien de warmte, sfeer en warme choco-melk, jullie brengen een lunchpakket en een kadootje (van max. 5 euro) mee!

Page 7: 2015 2016 boekje 2 (November - Januari)

Ziezo, ik hoop dat jullie klaar zijn om keitoffe activiteiten te Ziezo, ik hoop dat jullie klaar zijn om keitoffe activiteiten te Ziezo, ik hoop dat jullie klaar zijn om keitoffe activiteiten te Ziezo, ik hoop dat jullie klaar zijn om keitoffe activiteiten te doen en dat jullie elke zondag de verveling willen wegdoen en dat jullie elke zondag de verveling willen wegdoen en dat jullie elke zondag de verveling willen wegdoen en dat jullie elke zondag de verveling willen weg----kicken! kicken! kicken! kicken!

leider Niels en leidster Samleider Niels en leidster Samleider Niels en leidster Samleider Niels en leidster Sam

Kom elke week piekfijn in uniform (rode Chiro T-shirt, blauwe Chiro trui en beige broek of rok) en vergeet jullie vieruurtje zeker niet!

7

27 dec: Tussen al het feestgedruis door, blijft het stil op de Chiro.

Deze week geen Chiro. Geniet van de feestdagen en tot in

2016! (P.S. niet te zat eh)

03 jan: Het Krijt en de Jura! Van Kosmoceratops en Kentrosaurus

naar Klamellisaurus! Wij gaan een dinosaurus-tastische dag

tegemoet! Hopelijk vallen er geen kometen alles verpesten.

10 jan: Vandaag, lieve Rakwis, gaan we klooien met klei! Vergeet niet om een knutselschort mee te nemen, zodat je kleren niet vol kliedervlekken zitten. Als je er geen zou hebben, geen probleem, dan zorgen wij er wel voor.

17 jan: 09u00 - 16u00

Dagelijkse kost? S.O.S. Piet? Dat hebben wij niet nodig om samen lekker te koken! Wat staat er op het menu? Dat is nog een verrassing! Als je er één hebt, neem je best een schort mee, de leiding voorziet de rest! Vergeet je lunchpakket niet!

24 jan: KUBUSSEN! Vandaag gaat het allemaal om blokjes, doosjes en andere vierhoeken! Draag je steentje bij aan een keitoffe dag.

31 jan: 13u00 - 16u00

Bij Kulderzipken, in het kasteel van koning Jozef, valt er altijd wat te beleven. Koene Rakwi-ridders en jonkvrouwen! Wel-kom in de wereld van ridders, draken, sprookjes en dromen! Kom daarna samen met Kulderzipken een pannenkoek smullen (meer info op p8).

Page 8: 2015 2016 boekje 2 (November - Januari)

8

Page 9: 2015 2016 boekje 2 (November - Januari)

9

Het weekend en het kamp.. Het kamp gaat door van 1 tot 10 juli in het prachtige Limburg. Ook zal er in de paasvakantie een groepsweekend plaatsvin-den. Meer informatie volgt nog.

Chiro Feniks digitaal! Onze nieuwe website staat online. Hier vind je alle informa-tie die je nodig hebt, alsook het laatste nieuws. Bezoek hem dus regelmatig.

http://www.chirofeniks.be

Natuurlijk kan je ons nog steeds terugvinden op Facebook. Nieuws dat op de website geplaatst wordt, zal ook via hier nog eens gepubliceerd worden.

http://www.facebook.com/chiro.feniks

Onze leden zullen 's avonds bij het sluiten de Avondvlagge-groet zingen. Om jullie alvast wat klaar te stomen kan je de tekst alvast herlezen en oefenen. Via de website (Praktisch—Extra) kan je ook de muziek vin-den. Avondvlaggegroet Daal nu bij het zinken, van deze dag,

Daal in ons gemoed, gij trouwe vlag,

Gij zijt zegen, troost en lach,

Daal in d'avondzon, oh vlag,

Heer wij bergen in ons hart Uw vlag,

Zegen haar en ons, uw jonge wacht.

Goedenavond vlag en dag,

Christus Koning goede nacht.

Goedenavond vlag en dag, Christus Koning goede nacht.

Page 10: 2015 2016 boekje 2 (November - Januari)

10

Page 11: 2015 2016 boekje 2 (November - Januari)

11

Kerstmarkt Zondag

13 december 2015

Glühwein, warme chocola, jenever,

soep, hamburgers, hotdogs,…

Gezellige sfeer

Plein voor de kerk

Merksemsesteen-

weg 10.00u tot 16.30 u

Beeld en woord vzw, theater ’t Bolleke, Chiro Feniks, Sprint, OLV Bijstand

Page 12: 2015 2016 boekje 2 (November - Januari)

12

Met leiders Christophe en Samy

Hey Tito’s, Niet naar voren, niet naar achteren, niet naar links en niet naar rechts. Naar waar dan wel? Op weg naar de super-de-luxe, keitof-fe Chirodagen.

29 nov: Dit is de 333ste dag van het jaar. Als je dit getal veel ziet in je dagelijks leven betekent het dat je omgeven wordt door de liefde van de opgestegen meesters. Dit wordt ook wel het en-gelen nummer genoemd.

06 dec: Jullie leiding is van plan om vandaag tijd te steken in de we-tenschap. Dingen laten ontploffen en veel vuur maken! We zijn er dus niet, maar niet getreurd! Een andere niet-wetenschappelijke leider komt ons vandaag vervangen.

13 dec: Kerstmis is in aantocht en dus ook het kerstfeestje. Alleen zal het feestje er droevig uitzien zonder versieringen. Daar moe-ten we iets aan doen.

20 dec: 09u00 - 16u00

Kerstmis is afgelast. Blijkbaar heeft IEMAND tegen de Kerst-man gezegd dat ie braaf was dit jaar. Hij ging dood van het lachen! Ha, we hebben die ouwe niet eens nodig, want niets is beter dan een gezellig kerstfeestje met heel de Chirogroep. Gelieve een kerstcadeautje ter waarde van maximum 5 euro

mee te brengen. Vergeet je lunchpakket niet!

Page 13: 2015 2016 boekje 2 (November - Januari)

13

Alvast een fijne Kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar,Alvast een fijne Kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar,Alvast een fijne Kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar,Alvast een fijne Kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar,

leider Christophe en leider Samy leider Christophe en leider Samy leider Christophe en leider Samy leider Christophe en leider Samy

Kom elke week piekfijn in uniform (rode Chiro T-shirt, blauwe Chiro trui en beige broek of rok) en vergeet jullie vieruurtje zeker niet!

27 dec: De leiding is zich aan het voorbereiden voor Nieuwjaar en jullie waarschijnlijk ook. Het spijt ons, maar het kan niet alle dagen een leuke Chironamiddag zijn! Geen Chiro!

03 jan: 2016 is van start gegaan. Als we deze getallen optellen, be-

komen we 9. Het getal 9 betekent visioenen en goddelijke

wijsheid. Wie van jullie bezit over de beste psychic abilities.

10 jan: Welke dag is het vandaag? De dag van 1001. Wat betekent 1001? Heel veel! Vandaag gaan we dus de ultieme quiz van 1001 vragen en antwoorden, 1001 moppen, 1001 smoesjes en nog veel meer doen. Tip: Blijf uit de buurt van zombiesD

17 jan: 09u00 - 16u00

De zee laten opensplijten om daarna 40 jaar in de woestijn te reizen! Natuurlijk gaan we dit niet echt doen, maar het komt er wel in de buurt. Vergeet je lunchpakket niet!

24 jan: Wat is het beste? De Rasenshuriken van Naruto, de Ki Blast van Goku, of eerder de Jajanken van Gon Freecss? Wie van jullie is de uitverkorene?

31 jan: 13u00 - 16u00

Exact 55 jaar geleden stuurde de Verenigde Staten hun eer-ste testpiloot de ruimte in. Ik veronderstel dat de Tito’s van Chiro Feniks veel betere ruimtevaarders kunnen zijn dan die prutsers van een Amerikanen. Kom daarna uitblazen van je ruimtereis in ons pannenkoe-kenhuisje (meer info p8).

Page 14: 2015 2016 boekje 2 (November - Januari)

14

Met leider Andy

Gegroet beste Keti's en Aspi's !

29 nov: Vandaag krijgen jullie een vervangleider te zien. Wat jullie daar mee gaan doen, dat weet ik, maar jullie niet. Het word een verrassende zondag.

06 dec: Foute vrienden. Durf jij alles te doen wat de andere zegt?

Dat testen we vandaag eens uit.

13 dec: De stad wordt veroverd door aanslagen. De mensen gaan lopen van armoede. Maar hoe ver geraak jij als vluchteling?

20 dec: 09u00 - 16u00

KERSTFEESTJE dit betekent een knallende zondag met vele dansmove 's van jullie. Haal je party kleren maar uit de kast en doe ze vandaag aan. Vergeet je lunchpakket niet!

Page 15: 2015 2016 boekje 2 (November - Januari)

15

Fijne wensen voor 2016 en een gezond jaar toegewenstFijne wensen voor 2016 en een gezond jaar toegewenstFijne wensen voor 2016 en een gezond jaar toegewenstFijne wensen voor 2016 en een gezond jaar toegewenst.

leider Andyleider Andyleider Andyleider Andy

Kom elke week piekfijn in uniform (rode Chiro T-shirt, blauwe Chiro trui en beige broek of rok) en vergeet jullie vieruurtje zeker niet!

Vergeet ook jullie fiets niet!!!

27 dec: Het nieuwe jaar komt er aan. Hier is een hoop werk voor nodig. Jammer genoeg is het vandaag geen Chiro.

03 jan: Het nieuwe jaar is weer van start gegaan. Dit jaar gaan we

het jaar inzetten met een knal. Komen jullie mee knallen?

10 jan: De ridders halen maar al te graag hun zwaard boven. Kan jij ook zo goed vechten met een zwaard als de ridders zelf?

17 jan: 09u00 - 16u00

KNUTSELDAG. Wat de vorige groep niet konden maken, gaan wij proberen maken Met onze groep. Onze eigen zeepkist. Haal je klus-sende handjes maar boven. Vergeet je lunchpakket niet!

24 jan: Beste vrienden. Zo heet het spelprogramma voor vandaag. Breng je beste vriend of vriendin mee om het grote Beste-Vriendenspel te spelen. Als je dit niet doet dan wordt het heel gênant voor je .

31 jan: 13u00 - 16u00

POKEMON: iedereen kent dit wel. Maar we zitten met een klein probleempje.. Pikachu is verdwenen. Of hij gestolen is of vermoord is dat zoeken wij vandaag uit. Kom daarna gerust een pannenkoekje smulen (meer info p8).

Page 16: 2015 2016 boekje 2 (November - Januari)

Als je ‘t mij vraagt: Chiro !!! Tot zondag !

De leiding en VB’s

van Chiro Feniks

LeidingLeidingLeidingLeiding de lijders

Andy Van Hove Van Dornestraat 190 0476 03 15 65

Anthony Van Hove Van Dornestraat 190 0468 25 59 21

Christophe Peulinckx Van Deynsestraat 57 0474 13 32 76

Matthias Vanmechelen De Sossastraat 29 0478 61 47 55

Niels Raats L. Leemstraat 145 b 6 2018 Antwerpen

0488 58 71 51

Sam Boschmans F. Van Rielstraat 44 b 6 0498 26 91 58

Samy Agris De Francqueslei 62 0483 44 60 26

VolwassenbegeleidingVolwassenbegeleidingVolwassenbegeleidingVolwassenbegeleiding de veebees

Donald Van den Driessche Molenstraat 59 2500 Lier

0494 92 44 09

Ludwig Bollens Du Montstraat 65 0477 48 79 57

ProostProostProostProost de Rik

Rik Van Bergen Van Dornestraat 156 03 324 12 01