2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

24
- Havenkwartier Deventer - AdVicus BV, Heukelenseweg 4, 7418 ED Deventer, t: 0570-601415, e: [email protected], Augustus 2014

description

Wonen en/ of werken in de Kofferfabriek. In het hart van het Deventer Havenkwartier al vanaf 107.000 v.o.n. voor een casco. Meer info: Neem contact op met Jeroen van den Adel 0570-601415

Transcript of 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

Page 1: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

- Havenkwartier Deventer -

AdVicus BV, Heukelenseweg 4, 7418 ED Deventer, t: 0570-601415, e: [email protected], Augustus 2014

Page 2: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

WONEN AAN EEN RUSTIGE BINNENTUIN &

De Kofferfabriek

Page 3: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

Hier wonen en combineren met mijn eigen praktijk?

Een betaalbaar huis en een atelier zichtbaar aan de

straat ?

Een eigen huis & bijverdienen met wat workshops

geven?

Een alternatieve B&B op een

hippe plek bij de binnestad &

de IJssel?

Lekker wonen aan een

levendige straat.

Mijn eigen web-design bureau?

ONDERNEMEN AAN DE HIPPE SCHEEPVAARTKADE

Havenkwartier , Deventer

Page 4: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

Gebouwd: 1947

opdrachtgever: Fa. Gompers en de Jong

Functie: kofferfabriek

Architect: E. Reitsma

Page 5: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

GESCHIEDENIS

-ONTSTAAN VAN DE KOFFERFABRIEK- Direct na de oorlog was er veel optimisme, veel nieuwe ondernemers die een nieuw bedrijf startten maar ook waren bestaande fabrieken gebombardeerd of zodanig vernield dat nieuwe bedrijfspanden werden gebouwd. Grootste probleem in die tijd, eind jaren 40 begin jaren 50, was het gebrek aan bouwmaterialen. Dit is ook te zien aan deze loods die in 1947 is gebouwd. De hoofd draagconstructie bestaat uit gebogen buizen die door de Amerikaanse regering beschikbaar werden gesteld voor noodhuisvesting.

-CULTUURHISTORISCHE WAARDE-Het gebouw heeft een behoorlijke cultuurhistorische waarde. Het is een mooi voorbeeld van het maken van een “fabriekspand” met bijzonder weinig materialen. Handhaven van dit pand moet vooral gezien worden vanuit het feit dat er nog weinig van dit soort panden zijn. Voor de beleving van het industrieel erfgoed, de oorspronkelijke functie van het Havenkwartier en het karakter van het gebied is het behoud van de hal wel belangrijk vanwege:

-De lengte van het gebouw en de stedenbouwkundige positie-Deventer architect-Het gebouw is volledig gaaf-Erg fraai voorbeeld van naoorlogse fabrieksbouw door de gebogen spanten en de eenvoud.-Constructie opzet met minimaal materiaal gebruik-Verdwenen industrie van de kofferfabriek

De provinciale monumentencommissie over het plan: Dit plan is op een zorgvuldige wijze is ontwikkeld waarbij het karakter van het pand en het volume niet (onevenredig) wijzigt. Van belang is dat de stalen buizenconstructie die zo typerend voor dit type loodsen is, in het zicht blijft en de isolatie e.d. aan de buitenzijde van de constructie wordt aangebracht, hetgeen gebeurt in het plan. De wijze waarop de nieuwe functies worden ingepast sluit aan bij het karakter van het pand en bij het karakter van het gebied, en past bij de bestaande oriëntatie van gebouwen. Het plan en de nieuwe functies dragen bij aan een langdurig en passend gebruik van

-HERBESTEMMING CULTUREEL ERFGOED- Het plan ‘Wonen in de Kofferfabriek Deventer’ geeft een nieuwe duurzame toekomst aan het oude gebouw. De provincie Overijssel steunt het plan in het kader van de regeling Herbestemming Cultureel Erfgoed, een mooie erkenning.Ook de stichting Industrieel Erfgoed Deventer is enthousiast. Het gebouw wordt voorzien van een naamplaat als referentie naar de oude kofferfabriek. -DUURZAAM BOUWEN- De aandacht voor milieu, en daarmee samenhangend gezondheid, staat hoog op de maatschappelijke agenda. Terecht, want willen we het milieu voor de toekomst veiligstellen, dan moeten we nú actie ondernemen. Ook in de bouw! Daar ligt de oplossing in duurzaam bouwen. Duurzaam bouwen wil eigenlijk niets anders zeggen dan, dat we achter de tekentafel en op de bouwplaats bewust bezig zijn met het milieu en de gezondheid van mensen. Beperking van afval en het gebruik van (meer) milieuvriendelijke, recyclebare en minder milieubelastende grondstoffen vormen hierbij het voornaamste doel. Door bewust voor bepaalde materialen te kiezen en moderne inzichten toe te passen in de bouw kunnen we milieu en gezondheid sparen. Dit kan vaak al met relatief eenvoudige middelen, zoals afvalscheiding op de bouwplaats of het toepassen van materialen die kunnen worden hergebruikt. Ook van belang is de inzet van kwalitatief hoogwaardige materialen die tijdens de productie of het gebruik het milieu niet of nauwelijks schaden.

Een ander belangrijk item is het toepassen van energiebesparende materialen zoals een goede isolatie van vloeren, wanden, daken en beglazing. Ook het toepassen van juiste detaillering draagt hieraan bij. Daarnaast vinden wij het van belang te letten op de gezondheid en het welzijn van zowel medewerkers op de bouwplaats als toekomstige bewoners; het op de bouwplaats dragen van

NIEUWE TOEKOMST...

helmen en/ of beschermende kleding, het daar waar nodig plaatsen van veiligheidsvoorzieningen en het gebruik van gebruiksvriendelijke materialen.

Bouwbedrijf Averesch beschikt over een CO2-bewust certificaat niveau 5, het hoogst bereikbare niveau op de CO2-prestatieladder.

-ENERGIE BESPARING- Om het energiegebruik terug te dringen heeft de overheid de zogenaamde Energie Prestatie Norm ingevoerd. Deze rekenkundige norm kent voor alle energiefacetten van een gebouw kentallen toe. Zoals bijvoorbeeld de isolatiewaarden van de toegepaste bouwonderdelen, de verhouding glasoppervlakte/geveloppervlakte, de toegepaste verwarming-en luchtbehandelinginstallaties etc. De combinatie van die kengetallen is de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Bij het van kracht worden van de EPC moest deze coëfficiënt 1,4 zijn. In de loop van de tijd is deze steeds verder verbeterd. Het streven van de overheid is om in de bouwregelgeving de komende jaren de te behalen EPC voor woningen nog verder te verbeteren

Voor deze nieuwbouwwoningen is de Bouwbesluit EPC-eis inmiddels verbeterd tot 0,6. Het is niet mogelijk de EPC-waarde te bepalen omdat de woningen casco worden opgeleverd. De isolatiewaarde van vloeren, wanden en dak is het dubbele van de eis conform bouwbesluit. Ook bij conventionele installaties zal de EPC ruimschoots onder de 0,6 uitkomen.

AdVicus BV, Heukelenseweg 4, 7418 ED Deventer, t: 0570-601415, e: [email protected], Augustus 2014

de loods en borgen daarmee het behoud van de loods. Het is een bijdrage aan de leefbaarheid van het gebied.

Page 6: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

Achterpad

woonruimte/ werkruimte / atelier / praktijk / etc..parkeerplaatsen

Collectieve binnentuin

Door de flexibele uitgifte van m2 vloeropppervlak ligt de woninggrootte en dus het aantal woningen nog niet vast.

Zone waar bewoners een terras mogen maken

Zone waar bewoners de stoep mogen ‘claimen’

SCHEEPVAARTSTRAAT

privé tuinen

Page 7: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

FLEXIBELE WOON/WERKLOFTS

-STOER EN EIGENZINNIG-Het Havenkwartier Deventer verandert stap voor stap in een levendige en eigenzinnige stadswijk voor wonen, werken, cultuur en vrije tijd. Karakter moet groeien. Dit continue gesleutel trekt een bont gezelschap van ondernemers, bewoners en bezoekers en maakt het Havenkwartier Deventer spannend en gevarieerd. Bent u niet op zoek naar een standaard-huis-met-tuin? Dan is deze robuuste, stoere en ondernemende wijk misschien iets voor u.

-FLEXIBELE UITGIFTE VAN M2 VLOEROPPERVLAK-Kopers kunnen zelf aangeven of ze 2, 3 of 4 beuken kopen in de oude loods. Hierdoor kan je al met een beperkt budget een kleine woon-werk woning kopen. Dit is interessant voor starters, zzp-ers, kunstenaars en ondernemers die wonen en werken willen combineren. Heb je meer budget voor een grotere woning? Dan kan dat ook.

-BEPAAL JE EIGEN PLATTEGROND-Je koopt een casco-woning. Dat wil zeggen dat kopers een woning kopen waarbij alleen de basis is gerenoveerd. Hierdoor kunnen kopers de woning naar eigen inzicht verder indelen en afwerken. Op deze manier zijn de bouwkosten laag en de woningen heel betaalbaar. Ben je een creatief en ondernemend? Dan kun je de rest prima zelf! Verder op in deze brochure bij de “technische informatie” vind je hoe de woning wordt opgeleverd.

-WONEN EN ONDERNEMEN?-De woningen zijn van twee zijden toegankelijk, waardoor werken en wonen goed kan worden gecombineerd. Aan de Scheepvaartstraat hebben de woningen grote glazen puien. Behalve een entree biedt de transparante gevel ook veel exposure mogelijkheden voor (kleine) ondernemers die zichtbaar willen zijn in het hippe havenkwartier.Via de collectieve tuin hebben bewoners een rustige toegang naar hun woning.

-ENTRESOL OF VERDIEPING-Een entresol of een verdieping kies je dus voor als je meer ruimte wil. Een entresol levert zowel mogelijkheden op de verdieping als contact met de begane grond. Een complete verdiepingsvloer geeft je meer privacy. Ook deze mogelijkheden zijn vrij en geven elke woning een eigen karakter. Iedere woningkoper bepaalt zelf. Daardoor is er van alles mogelijk.

-EIGEN TUIN OF BINNENTUIN-Achter de loods ligt een grote groene binnentuin waar de bewoners de mogelijkheid hebben een terras te maken. De tuin ligt op het westen. Je kan hier dus in alle rust genieten van de avondzon. Een deel van de woningen heeft ook nog de mogelijkheid aan de westzijde een privé-tuin te realiseren. Op de plattegrond verderop in deze brochure vind je welke beuken een eigen tuin hebben.

-OPENBARE RUIMTE EN KLOPPEND HART-Het water vormt het natuurlijke middelpunt van het Havenkwartier. De kofferfabriek ligt aan het Havenplein. Dagelijks meren hier schepen aan. En regelmatig vinden er activiteiten plaats. Er is eigenlijk altijd wat te doen, zien en beleven.

AdVicus BV, Heukelenseweg 4, 7418 ED Deventer, t: 0570-601415, e: [email protected], Augustus 2014

WAT IS EEN CASCO WONING

-WAT IS CASCO-Er zijn twee gangbare begrippen die in de bouw gebruikt worden voor de staat waarin een huis wordt opgeleverd: ‘casco’ en ‘sleutelklaar’. De interpretaties van de begrippen verschillen nogal. Voor de Kofferfabriek is gekozen voor een casco oplevering.

-CASCO-Casco wil zeggen dat Averesch de ruwbouw doet. De gehele binnenafwerking, entresol of verdiepingsvloeren komen dan voor uw eigen rekening. Averesch bouwt de woning zover dat deze wind- en waterdicht is. De dakbedekking is gelegd en kozijnen, ramen, deuren en glaswerk zijn aangebracht. Ook is het metselwerk gerenoveerd en is een meterkast en dakdoorvoer voor installaties aanwezig.

Alle werkzaamheden die normaal gesproken vallen onder de afbouwfase, zullen dan door u zelf geregeld moeten worden. U moet dus rekening houden met eventuele entresol of verdiepingsvloeren, binnenwanden, binnendeuren, stucwerk, installatiewerk, tegelwerk, sanitair, aftimmerwerk, schilderwerk, trap en andere bijkomende werkzaamheden.

-SLEUTELKLAAR-Het is ook mogelijk uw casco woning sleutelklaar te laten afwerken, zodat u echt alleen maar de sleutel hoeft om te draaien op de dag van de oplevering. Bij deze vorm sluit u een extra overeenkomst met de bouwondernemening(en) -TUSSENVORMEN-Natuurlijk is het ook mogelijk om ‘half casco’ te laten bouwen. U heeft dan precies aan welke werkzaamheden u in eigen beheer wilt uitvoeren, eventueel door derden, en wat Averesch uitvoert.

Page 8: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

Achterpad

12

2322

21

20

19

18

17

16

15

14

13

12

1110

98

76

54

3

24

Page 9: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

Achterpad

12

2322

21

20

19

18

17

16

15

14

13

12

1110

98

76

54

3

24

-EXTRA WERKZAAMHEDEN-Als u besluit tot aankoop wordt er een koop‐ en een aannemingsovereenkomst getekend uitgaande van een casco woning en eventueel een aanvullende aannemingsovereenkomst voor extra werkzaamheden aan het casco of een (gedeeltelijk) inbouwpakket.

Bij dit project bestaat de mogelijkheid om verschillende keuzes te maken en/ of zelf aan de slag te gaan. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijke wensen te verwerken in de woning, mits er geen (regel)technische of bouwkundige beperkingen zijn. U bent niet verplicht een inbouwpakket te nemen of deze werkzaamheden door Averesch bv te laten uitvoeren. Eventuele wijzigingen aan de basis casco woning, zoals bijvoorbeeld een lichtstraat aan de achterzijde, worden wel verplicht door Averesch uitgevoerd.

Wij bespreken graag alle mogelijkheden met u en beoordelen samen met u de haalbaarheid en de uitvoerbaarheid van uw wensen. Daarbij gaan we ook na of er geen (regel)technische of bouwkundige beperkingen zijn. U dient er rekening mee te houden dat vanwege deze beperkingen niet al uw wensen zonder meer kunnen worden ingewilligd. De woning moet bij oplevering voldoen aan de Bouwgarant normen en aan het Bouwbesluit. Om de uitvoeringswijze en garanties goed te registreren, dienen alle kopers keuzes schriftelijk met de ondernemer overeengekomen te worden. Deze keuzes en wijzigingen worden vastgelegd als aanvulling op de contractstukken.

-BOUWNUMMERS-De nummers van de woningen zijn zogenaamde “bouwnummers”. Deze worden tijdens de bouw door iedereen gehanteerd, ook in alle officiële stukken en correspondentie. Het zijn echter geen huisnummers die betrekking hebben op uw nieuwe adres. Indien beschikbaar gesteld door de gemeente worden de huisnummers tijdig voor de oplevering kenbaar gemaakt. De schaal van deze situatieschets is niet bindend.

-PERCEELGROOTTE-Aan de hand van de terreintekeningen zijn met de grootste zorg de kaveloppervlakten opgemeten en berekend. De juiste maten van de kavels worden pas na inmeting door het Kadaster vastgelegd. U koopt een kavel met een globaal aangegeven oppervlakte. Daarom wordt in de koopovereenkomst opgenomen dat het verschil tussen de werkelijke en de opgegeven maat of grootte van het perceel niet zal worden verrekend.

AdVicus BV, Heukelenseweg 4, 7418 ED Deventer, t: 0570-601415, e: [email protected], Augustus 2014

-KOSTEN-De kopwoning “Zone Blauw” heeft een tuin gelegen op het westen en het zuiden. Daarnaast heeft deze woning een glaspui op de kopse zijde. Deze woning bestaat uit minimaal 3 beuken met een cascoprijs van € 180.000 v.o.n. bij 3 beuken.

Alle andere casco woningen bestaan uit 2, 3 of 4 beuken. Geef aan welke beuken je wilt en wat je in je woning wilt en we kijken samen welke mogelijkheden- en wat de kosten zijn.

“Zone Oranje” (beuken 4 t/m 14)2 beuken casco € 117.000 v.o.n.3 beuken casco € 165.000 v.o.n.

“Zone Groen” (beuken 15 t/m 24)2 beuken casco € 107.000 v.o.n.3 beuken casco € 150.000 v.o.n.

In de prijzen v.o.n.(vrij op naam) is inbegrepen:-Grondkosten inclusief overdrachtsbelasting;-Akte kosten overdracht en splitsing;-Kadastraal recht;-Legeskosten;-Honorarium ontwerp en tekenwerk;-Ontwikkel‐ en begeleidingskosten;-Bouwkosten casco inclusief 21% B.T.W.;-Aansluitkosten nutsbedrijven exclusief tv aansluiting en telefonie;-Bouwgarant

Een all-in casco prijs dus.

De kosten voor het aangaan van een hypothecaire lening zijn voor rekening van de verkrijger. Dit zijn onder andere:

-Notariskosten voor de hypotheekakte; -Bemiddelingsvergoeding; -Premie voor risicolevensverzekering; -Eventuele taxatiekosten.

WAT KOST EEN CASCO WONING?

Page 10: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

SCHEEPVAARTSTRAAT (Oost)BINNENTUIN (West)

Loftwonen

formaat:blad:

ENTERSTRAAT 14; 7461 CH RIJSSEN• • postbus 70; 7460 AB RIJSSEN• • (0548) 51 93 99@ [email protected]• • www.averesch.nl

"De Kofferfabriek" Scheepvaartstraat 8 Deventer

1:100 24-06-2014schaal:

- A0getekend:datum: werknummer:

gewijzigd d.d: 1) 30-6-2014 2) . 3) . 4) . 5) . 6) . 7) .

-

werk:

Nieuwe situatie plattegronden en gevelsonderwerp:opdrachtgever: Advicus

J.A.

formaat:blad:

ENTERSTRAAT 14; 7461 CH RIJSSEN• • postbus 70; 7460 AB RIJSSEN• • (0548) 51 93 99@ [email protected]• • www.averesch.nl

"De Kofferfabriek" Deventer

1:50 16-06-2014schaal:

- A1getekend:datum: werknummer:

gewijzigd d.d: 1) 17-06-2014 2) . 3) . 4) . 5) . 6) . 7) .

-

werk:

Dwarsdoorsnede bestaand en nieuwonderwerp:opdrachtgever: Advicus

formaat:blad:

ENTERSTRAAT 14; 7461 CH RIJSSEN• • postbus 70; 7460 AB RIJSSEN• • (0548) 51 93 99@ [email protected]• • www.averesch.nl

"De Kofferfabriek" Deventer

1:50 16-06-2014schaal:

- A1getekend:datum: werknummer:

gewijzigd d.d: 1) 17-06-2014 2) . 3) . 4) . 5) . 6) . 7) .

-

werk:

Dwarsdoorsnede bestaand en nieuwonderwerp:opdrachtgever: Advicus

Page 11: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

07 DakenMateriaalomschrijving van het dak:-Zelfdragende dakplaten voorzien van 20 centimeter isolatie-Bitumineuze of kunststof dakbedekking, 10 jaar garantie-Zichtzijde binnen afgewerkt wit hardboard-Iedere beuk heeft in het midden van 2,44m een Velux (o.g.) dakraam van 55 x 78 cm. Tegen meerprijs is alleen aan de achterzijde ook een lichtstraat (aantal dakramen naast elkaar)mogelijk over de breedte van de woning.

08 Wanden en murenWoningscheidende wanden: Kalkzandsteen

09 VentilatievoorzieningDe woning wordt conform het Bouwbesluit geventileerd. Een dakdoorvoer voor de aan te leggen mechanische ventilatie is aanwezig zodat hierop kan worden aangesloten met een systeem naar keuze.

10 Buitenkozijnen, ramen en deuren:De buitenkozijnen zijn van aluminium, voorzien van degelijk hang‐ en sluitwerk dat voldoet aan het Politiekeurmerk, alsmede drie laags glas.

11 Hang‐ en sluitwerkDe deurkrukken van de woningen zijn voorzien van rozetten/schilden. Het hangen sluitwerk van de buitenkozijnen voldoen aan “inbraakwerendheidsklasse 2” conform Bouwbesluit.

12 MeterkastIn elke woning wordt een meterkast aangebracht voorzien van gas, water en een 2-fasen elektrische aansluiting.

13 Installaties13.1 GasDe aanleg‐ en aansluitkosten van de gasinstallatie tot en met de gasmeter zijn in de koopsom inbegrepen.

13.2 WaterDe aanleg‐ en aansluitkosten en de eventuele kosten van ingebruikstelling met betrekking tot water zijn in de koopsom inbegrepen tot en met de watermeter geplaatst in de meterkast.

13.3 ElektraDe aanleg‐ en aansluitkosten en de eventuele kosten van ingebruikstelling met betrekking tot elektra zijn in de koopsom inbegrepen tot en met de meter.De elektrische installatie wordt aangelegd volgens voorschrift met als leidraad NEN 1010.

13.4 VerwarmingDe casco woningen zijn niet voorzien van verwarming.

13.5 TelecommunicatieHet aansluiten en bedraden van de CAI (tv) en telefoon dient door de koper bij de desbetreffende nutsbedrijven te worden aangevraagd.

14 Vloer-, wand- en plafondafwerkingDe vloeren in de woningen zijn glad afgewerkt/ afgesmeerd (zogenaamd ‘vlinderen’). De plafonds (zichtzijde dakelementen) zijn wit hardboard. De kalkzandsteen wanden worden ongestuct opgeleverd.

De technische omschrijving en technische tekeningen zijn onderdeel van de aannemingsovereenkomst. Onderstaande globale technische omschrijving geeft slechts de hoofdlijnen aan.

01 Hoogteligging van het gebouwHet peil waaruit alle hoogten worden gemeten ligt ongeveer gelijk aan het hoogste punt van de weg. De exacte maat wordt bepaald in overleg met de dienst bouw‐ en woningtoezicht van de gemeente Deventer.

02 FunderingAan de hand van resultaten van de uitgevoerd terreinonderzoek wordt een fundering op zand toegepast. Een en ander conform het advies van de constructeur en/of in overleg met bouw‐ en woningtoezicht.

03 RioleringDe buitenriolering en binnenriolering worden uitgevoerd in recyclebare PVC‐ buis of gelijkwaardig. De aansluitkosten riolering zijn in de verkoopprijs begrepen. Riolering in de betonvloeren wordt uitgevoerd in PE buis. Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel toegepast. De riolering wordt belucht en heeft ontstoppingsmogelijkheden.

04 TerreininventarisVoor zover van toepassing wordt vanaf het openbaar terrein een bestrating naar de centrale entree aangebracht.

05 VloerenDe begane grondvloer is een gewapende betonvloer die waar nodig is versterkt gelegen op 20 centimeter isolatie.

06 GevelsMateriaalomschrijving van de gevels:-De bestaande gemetselde muren worden aan de buitenzijde opnieuw geverfd;-De bestaande gemetselde muren worden aan de binnenzijde voorzien van een voorzetwand met isolatie.

Technische omschrijving

AdVicus BV, Heukelenseweg 4, 7418 ED Deventer, t: 0570-601415, e: [email protected], Augustus 2014

Page 12: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

Begane grond - ca 97m2

(zijde binnentuin)Begane grond - ca 74m2

(zijde binnentuin)Begane grond - ca 45m2

(zijde binnentuin)

(zijde Scheepvaartstraat)(zijde Scheepvaartstraat)(zijde Scheepvaartstraat)

Entresol tot ca. 74 m

2Entresol

tot ca. 56 m 2Entresol

tot ca. 36 m2

2 Beuken of of3 Beuken 4 Beuken ?

Page 13: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

overgedragen. De termijnfacturen stuurt u na ontvangst zo snel mogelijk door naar uw geldgever zodat deze voor tijdige betaling zorg kan dragen.

-OPRUIMEN EN SCHOONMAKEN-De woning wordt “bezemschoon” opgeleverd. Stickers, verfspatten, cementresten en dergelijke worden verwijderd. Het uit de bouw afkomstig afvalmateriaal wordt afgevoerd. De beglazing wordt gewassen voor een juiste inspectie bij oplevering van de woning.

-OPLEVERINGSVOLGORDE-Het bouwplan van uw woning maakt deel uit van een groter geheel waardoor het bouwproces van een individuele woning wellicht niet altijd continue zal verlopen. De verkrijger kan derhalve geen rechten ontlenen aan een voorgenomen opleveringsvolgorde. Naast het feit dat, er woningen gebouwd worden, moet de openbare ruimte ook deels worden aangelegd en/ of aangepast.

-VEILIGHEID TIJDENS DE UITVOERING-Binnen de huidige wetgeving (“ARBO-wet”) is het uitvoerende bouwbedrijf tijdens de uitvoering (=daadwerkelijke bouw) verantwoordelijk voor de veiligheid van iedereen die zich op het bouwterrein bevindt. Dit betekent dat het bouwbedrijf ook civielrechtelijk aansprakelijk is voor letsel aan personen op het bouwterrein. Zij zal dan ook alleen ter zaakkundig personeel van het bedrijf zelf of van te zake kundige onderaannemers op het bouwterrein toe kunnen laten. Alleen deze personen vallen dan ook binnen de verzekering van het uitvoerende bouwbedrijf. Daarom is het, in het belang van de persoonlijke veiligheid van de kopers uitvoerende niet toegestaan het bouwterrein vrijelijk te betreden. Om de kopers toch de mogelijkheid te geven hun toekomstige woning te bezichtigen, eventueel metingen te verrichten en foto’s te nemen e.d. zullen er kijkdagen worden georganiseerd. Alleen op deze kijkdagen is het bouwterrein voor de kopers, op eigen risico, toegankelijk. Door middel van de (nieuws) brieven zullen de kopers van de data van deze kijkdagen op zelf, de hoogte gesteld worden.

-VEILIGHEID NA DE OPLEVERING-Voor de onderhavige laagbouwwoningen geldt dat de bewassing van de ramen en het gevelonderhoud door de bewoners zelf kan worden uitgevoerd. Mochten bewoners er voor kiezen dit door een professionele, erkende onderneming te laten uitvoeren, dan zullen zij mogelijk voorzieningen moeten treffen, zodanig dat aan de Arbo-wetgeving wordt voldaan.

-VERZEKEREN-Vanaf de dag van oplevering van eigendomsoverdracht van de grond en het bestaande opstal dient u zelf zorg te dragen voor een opstalverzekering.

-WIJZIGINGEN-Tijdens de bouwfase blijven eventuele wijzigingen naar aanleiding van overheidseisen, nutsbedrijven, overheidsinstellingen, constructeur en dergelijke voorbehouden. Tevens kunnen kleine maatafwijkingen tijdens de bouw optreden. Averesch bv is bevoegd wijzigingen aan te brengen en afwijkingen toe te staan die naar haar oordeel de kwaliteit van het woningen niet aantasten. -OPLEVERING-Bij oplevering zullen beide partijen aanwezig zijn waar dan eventuele gebreken of tekortkomingen worden vastgelegd, deze zullen nadien door de aannemer worden verholpen.De opleveringsdatum wordt de koper uiterlijk 21 dagen ervoor schriftelijk kenbaar gemaakt een en ander conform de Bouwgarant reglementen. Alle eerder door de koper ingewonnen informatie betreft dan ook prognoses waaraan de koper geen enkel recht kan ontlenen. Als u aan al uw financiële verplichtingen heeft voldaan, ontvangt u direct na de oplevering de sleutels van uw woning.

-INRICHTING OPENBARE RUIMTE-Ook de inrichting van de openbare ruimte (aanleg van wegen, eventuele groenvoorzieningen en/of parkeerplekken e.d.) is slechts een impressie. Ten behoeve van de terreininrichting dienen er bij het drukken van deze documentatie nog enkele plannen te worden afgerond. Plaats en aantal van de elementen zijn indicatief op tekening aangegeven. U dient er rekening mee te houden dat deze nog kunnen wijzigen. Daarnaast kunt u ter plaatse van de bouwlocatie de bestaande situatie waarnemen. Ten tijde van oplevering van de woning bestaat de mogelijkheid dat de woonomgeving nog niet gereed is. Enige hinder van bouwstraat en bouwverkeer kan zich voordoen. De ondernemer aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

-EIGENDOMSOVERDRACHT- Op de leveringsdatum worden in het algemeen twee akten getekend: de akte van eigendomsoverdracht en de hypotheekakte. De eigendomsoverdracht geschiedt door middel van een zogenaamde “akte van levering” (akte van overdracht) bij de notaris. In de koopovereenkomst en de aannemingsovereenkomst wordt aangegeven op welke termijn de eigendomsoverdracht uiterlijk kan plaatsvinden. Daarbij dient tevens rekening te worden gehouden met de geldigheidsduur van de hypotheekaanbieding. Vóór de leveringsdatum ontvangt u via de notaris een afrekening waarop het totale, per de leveringsdatum, verschuldigde bedrag is aangegeven. Dit bedrag dient u tijdig aan de notaris over te maken. Het hypotheekbedrag dat in depot moet blijven, dient minimaal gelijk te zijn aan de vanaf de leveringsdatum nog verschuldigde termijnen. Indien dit niet het geval is, zal het eventueel ontbrekende bedrag moeten worden aangevuld uit eigen middelen.

-BETALINGEN-De termijn grondkosten bent u verschuldigd per datum genoemd in de koopovereenkomst (de valutadatum). De termijnen van de aanneemsom “vervallen” al naar gelang de bouw vordert. Deze zijn overeenkomstig de bepalingen van Bouwgarant. De aannemer zendt u facturen. U hoeft dus geen betalingen te doen voordat de eigendom aan u is

AdVicus BV, Heukelenseweg 4, 7418 ED Deventer, t: 0570-601415, e: [email protected], Augustus 2014

Begane grond - ca 97m2

(zijde binnentuin)Begane grond - ca 74m2

(zijde binnentuin)Begane grond - ca 45m2

(zijde binnentuin)

(zijde Scheepvaartstraat)(zijde Scheepvaartstraat)(zijde Scheepvaartstraat)

Entresol tot ca. 74 m

2Entresol

tot ca. 56 m 2Entresol

tot ca. 36 m2

2 Beuken of of3 Beuken 4 Beuken ?

ALGEMENE BEPALINGEN AANKOOP

Page 14: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

Hoe ziet jouw woning eruit?

Page 15: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

-DISCLAIMER- Deze brochure -met de daarin opgenomen tekeningen, omschrijvingen en specificaties -is met de grootste zorg samengesteld aan de hand van gegevens en tekeningen van architect, adviseurs, nutsbedrijven en gemeente. Wij maken echter een voorbehoud ten aanzien van wijzigingen die voortvloeien uit nadere eisen van overheden en/of nutsbedrijven.

De brochure maakt geen onderdeel uit van de contractstukken, maar is bedoeld om geïnteresseerden in het voortraject een indruk van de aangeboden woningen te geven. Hier kunnen uitdrukkelijk geen rechten aan worden ontleend. De in de brochure opgenomen plattegronden en gevelaanzichten zijn impressies. De kleuren van de toegepaste materialen kunnen in werkelijkheid afwijken. De inrichtingen zijn een vrije impressie van de illustrator en wijken af van het standaard afwerking niveau. Voor de juiste informatie wordt verwezen naar de tot de contractstukken behorende verkooptekeningen en technische omschrijving.

Omdat bij het bouwen van een woning veel ambachtelijk werk komt kijken, behoudt de ondernemer zich het recht voor om tijdens de (af )bouw die wijzigingen aan te brengen, waarvan de noodzakelijkheid bij uitvoering blijkt en wijzigingen aan te brengen in toe te passen materialen en de afwerking, mits deze wijzigingen geen afbreuk doen aan waarde, kwaliteit, uiterlijk, aanzien en bruikbaarheid van de woning. Eventuele wijzigingen ten opzichte van de verkoopbescheiden zullen worden geregistreerd en zullen worden vermeld in documenten, “wijzigingen op verkoopstukken” die tijdens de realisatie worden verzonden en geven geen aanleiding tot enige verrekening met de koper. Geringe maatafwijkingen worden voorbehouden.

-Garantie-De woningen worden gebouwd onder de bepalingen van BOUWGARANT. Bouwbedrijf Averesch is daarbij aangesloten. Het garantie certificaat is in de verkoopprijs inbegrepen.BouwGarant is het grootste keurmerk in de bouw van Nederland met 1700 aangesloten bouwbedrijven. Al deze bedrijven worden periodiek getoetst en voldoen aan eisen op het gebied van vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid.Stichting BouwGarant is in 1995 opgericht met als doel opdrachtgevers meer zekerheid en vertrouwen te bieden bij het inschakelen van een bouwbedrijf. Hiervoor is destijds een garantieproduct ontwikkeld.

De Nieuwbouwgarantie van BouwGarant valt sinds 18 juli 2013 onder het keurmerk van Stichting Garantiewoning. Voor het verkrijgen van een hypotheek met Nationale Hypotheek garantie (NHG) voor een nieuwbouwwoning is een garantie met dit keurmerk een vereiste.

-ZEKERHEID-Met de garantie van BouwGarant heeft u de zekerheid dat:

- Afbouwwaarborg Indien uw bouwbedrijf tijdens de bouw failliet gaat, wordt de schade vergoed op de in de BouwGarant Nieuwbouwgarantieregeling beschreven wijze.

- Herstelwaarborg Indien uw bouwbedrijf wegens faillissement dan wel uit weigerachtigheid niet langer voldoet aan diens verplichtingen uit de aannemingsovereenkomst, terwijl het reeds door hem uitgevoerde werk ondeugdelijk is, wordt de schade vergoed op de in de BouwGarant Nieuwbouwgarantieregeling beschreven wijze.

De herstelwaarborg gaat drie maanden na oplevering van de woning in. In de BouwGarant Nieuwbouwgarantieregeling vindt u de termijnen van de garantie. Deze is over het algemeen zes jaar, maar kent op onderdelen kortere termijnen. Voor ernstige gebreken kent de BouwGarant Nieuwbouwgarantie een termijn van tien jaar.

AdVicus BV, Heukelenseweg 4, 7418 ED Deventer, t: 0570-601415, e: [email protected], Augustus 2014

KLEINE LETTERTJES GROOT GESCHREVEN & GARANTIE

Bouwgarant kent een uitgebreide klachtenafhandelingsregeling en heeft een geschillencommissie die samen met Eigen Huis en de Consumentenbond is opgericht.

Page 16: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

Hoe ziet jouw woning eruit?

Page 17: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6
Page 18: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

Hoe ziet jouw woning eruit?

leefruimte

VOORBEELD......

atelier

vaste trap

slaapkamer I

slaapkamer II

keuken

toilet

badkamer was & berghok

bergruimte b.g.

Page 19: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

Hoe ziet jouw woning eruit?

ATELIER ?

... OF LIEVER ...

EEN WOONKAMER ?slaapkamer II

bergruimte b.g.

Page 20: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

2 Beuken

Page 21: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

AdVicus BV, Heukelenseweg 4, 7418 ED Deventer, t: 0570-601415, e: [email protected], Augustus 2014

3 Beuken

Page 22: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

4 Beuken

Page 23: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6

AdVicus BV, Heukelenseweg 4, 7418 ED Deventer, t: 0570-601415, e: [email protected], Augustus 2014

ColofonOntwikkeling en architectuur:

AdVicus II BVE. [email protected]. 0570 - 601 415

Bouw:

Averesch BVE. [email protected]. 0548 - 519 399

Mede mogelijk gemaakt door:

Page 24: 2014 07 25 proefdruk verkoopbrochure v6