20070426 019-003

1
Zelden leidde een ligatuurtje tot zoveel tamtam als dat van Starstyle, Items en winkelcentrum Stadshart Amstelveen. Maar Tamtam-fan Tom Pearce vindt de ophef overdreven. ‘Het is gewoon een font van Emigre, nota bene een van de grootste fontbedrijven.’ Hij krijgt bijval van Paul Roos van Roos! Com- municatieprojecten in Delft. ‘Die ligatuur is geen kwestie van intelligent ontwerp- of jatwerk, maar van het kiezen van het juiste font. Ik heb ook zo’n ligatuurtje in mijn bedrijfsnaam en dat heb ik “ontworpen” met het font Mrs. Eaves van Emi- gre.’ Hij stuurt zijn visitekaartje met ct-ligatuur mee. Tamtam-medewerker Martijn Oostra vroeg de ontwerper van het Items-logo, de eerste met het opmerkelijke ligatuur, naar de herkomst ervan. Dat is Dennis Koot, destijds – in 2004 – werk- zaam bij Studio Dumbar, nu zelfstandig (www.koot.nu). ‘De Items-titel is gezet uit de Caslon regular, de ligatuur heb ik zelf gemaakt.’ Oei. Intussen haalde de kwes- tie ook het Amstelveens Weekblad. Tamtam-tipgever Peter ‘t Lam zette ze op het spoor. O ja, en zelfverklaard Tamtam-verslaafde Wendy Loddema meldt dat de st-ligatuur in het Stadshart Amstlvn- logo volgens de ontwerpers ervan, CRECS Creatie en Concept uit Oirschot, op een tas lijkt. Functioneel boogje. pagina 19, 26-04-2007 © Adformatie

Transcript of 20070426 019-003

Page 1: 20070426 019-003

Zelden leidde een ligatuurtje tot zoveel tamtam als dat vanStarstyle, Items en winkelcentrum Stadshart Amstelveen.Maar Tamtam-fan Tom Pearce vindt de ophef overdreven. ‘Het isgewoon een font van Emigre, nota bene een van de grootstefontbedrijven.’ Hij krijgt bijval van Paul Roos van Roos! Com-municatieprojecten in Delft. ‘Die ligatuur is geen kwestie vanintelligent ontwerp- of jatwerk, maar van het kiezen van hetjuiste font. Ik heb ook zo’n ligatuurtje in mijn bedrijfsnaamen dat heb ik “ontworpen” met het font Mrs. Eaves van Emi-gre.’ Hij stuurt zijn visitekaartje met ct-ligatuur mee.

Tamtam-medewerker Martijn Oostra vroeg de ontwerper vanhet Items-logo, de eerste met het opmerkelijke ligatuur, naarde herkomst ervan. Dat is Dennis Koot, destijds – in 2004 – werk-zaam bij Studio Dumbar, nuzelfstandig (www.koot.nu).‘De Items-titel is gezet uit deCaslon regular, de ligatuurheb ik zelf gemaakt.’ Oei.

Intussen haalde de kwes-tie ook het AmstelveensWeekblad. Tamtam-tipgeverPeter ‘t Lam zette ze op hetspoor. O ja, en zelfverklaardTamtam-verslaafde WendyLoddema meldt dat de st-ligatuur in het Stadshart Amstlvn-logo volgens de ontwerpers ervan, CRECS Creatie en Conceptuit Oirschot, op een tas lijkt. Functioneel boogje.

pagina 19, 26-04-2007 © Adformatie