0812 schoolkrantje

9
ANKER – Contact tussen ouders kinderen en Onze Ark – december 2008 ANKE R Contact tussen ouders, kinderen en school 1

Transcript of 0812 schoolkrantje

Page 1: 0812 schoolkrantje

ANKER – Contact tussen ouders kinderen en Onze Ark – december 2008

ANKER

Contact tussen ouders, kinderen en

school

1

Page 2: 0812 schoolkrantje

ANKER – Contact tussen ouders kinderen en Onze Ark – december 2008

Wat brengt 2009? Brengt 2009 u een nieuwe frietpot, een nieuwe stofzuiger of toch een nieuwe ladyshave… Of wil je voor 2009 liever een nieuwe auto, een nieuw lief, een nieuwe baas of een nieuwe job… Of wordt 2009 het jaar van de nieuwe crisis, de nieuwe rampen, de nieuwe ziektes of de nieuwe medicijnen… Warmt de wereld verder op in 2009 en krijgen we dan ook een goede zomer? Och, soms draait de wereld door en wij zitten er op en wie zijn wij om de wereld te veranderen?

Hé en als we nu eens het jaar 2009 uitroepen tot het jaar van de nieuwe thuis (neen niet het feuilleton op tv)! Onze eigen nieuwe thuis! We maken van 2009 het gezelligste thuisjaar ooit en we gaan met alle gezinsleden tijd maken om samen te zijn. Als dat eens kon! En jawel… het kan.

In 2009 zullen we proberen elke dag minstens een keer samen aan tafel te zitten of als dat niet lukt kunnen we misschien eens per week of eens per maand of ... De televisie doen we uit, ook de computer staat op stand by, de krant en een boekje lezen we straks wel, laat de telefoon maar rinkelen en een sms’je kan zeker een kwartier wachten. De radio die mag als het zorgt voor de gezelligheid. We leggen een servetje bij elk bord op een doordeweekse donderdag. We steken een kaarsje aan of zetten een bloempje op tafel. En tussen de soep en de patatten vertellen we aan elkaar over de school, het werk, …

Als dat eens kon! En jawel… het kan. Als je het wilt!

2009 brengt ons, samen aan tafel!

Namens iedereen in Onze Ark wens ik u een schitterend 2009

2

Page 3: 0812 schoolkrantje

ANKER – Contact tussen ouders kinderen en Onze Ark – december 2008

AAN TAFEL!

3

Page 4: 0812 schoolkrantje

ANKER – Contact tussen ouders kinderen en Onze Ark – december 2008

‘Schoolfeest’31 januari 2008 – 17u30 De Sceure * Oostvleteren

Naar jaarlijkse traditie vullen we de Sceure met muziek en dans, met een grandioos feest… En toch zal deze traditie er iets anders uit zien op 31

januari 2008.

Samen met de ouderraad willen we weer de optredens en de kinderen centraal zetten in ons schoolfeest! Daarom zijn ouderraad en leerkrachten een paar keer gaan samen zitten in de loop van 2008 om het schoolfeest “nieuwe stijl” uit te denken.

Het optreden begint om 17u30. Voor het optreden is de bar open. Stoelen staan om en rond het podium op rijtjes, er staan geen tafels. Iedereen neemt plaats in onze arena.

Klokslag 17u30 sluit de bar, de lichten doven en de spots gaan aan. Op het podium begint een spektakel van ongeveer 90 minuten. Tijdens het optreden is de bar gesloten. Tussenin is er geen pauze.

Nadat de laatste groep opgetreden heeft en het laatste applaus uitsterft gaan de lichten aan, de bar wordt geopend, de kinderen kunnen aanschuiven bij de visput. De discobar speelt zijn muziekjes. Buiten staat het frietkot klaar. Geert Spillebeen staat u op te wachten met lekkere knapperige frietjes… (www.bestefrietjes.be)

4

Page 5: 0812 schoolkrantje

ANKER – Contact tussen ouders kinderen en Onze Ark – december 2008

We zijn ervan overtuigd dat de optredens op deze manier veel beter tot hun recht zullen komen dan vroeger. Vorig jaar kwam u naar een fancy-fair, dit jaar komt u naar een voorstelling. Een paar vaste onderdelen van het schoolfeest van vroeger verdwijnen op deze manier ook. De enveloppe-trekking en de tombola is verleden tijd. Wij gaan dus niet langer van de ene handelaar naar de andere op zoek naar prijzen, naar wat te winnen is in de tombola. Toch kunnen wij nog altijd uw sponsoring gebruiken. Daarom zijn wij zo goed (“stout”) geweest om met deze nieuwsbrief ook een enveloppe mee te geven, met daarin een brief met de vraag tot sponsoring. Misschien heeft u geen bedrijf, maar waarschijnlijk werkt u wel in een bedrijf of hebt u iemand in de familie die een bedrijf heeft, of is uw buurman zelfstandige of bedrijfleider. Kortom er zijn veel mensen die sponsor zouden kunnen worden van Onze Ark en wij, wij geven de brief mee met alle kinderen in de hoop dat er zoveel mogelijk brieven ter plaatse raken en dat we zoveel mogelijk sponsoring kunnen verzamelen. Over het hoe en het wat van de sponsoring kan je alles lezen in de bijgevoegde brief.

Wij danken u alvast voor alle steun die we als school mogen ontvangen.

Op het schoolfeest wordt het weer grandioos, maar over het thema, het verhaal, het opzet van dit jaar komt u meer te weten na nieuwjaar als u de uitnodiging in de bus krijgt.

Alvast dank vanwege de ouderraad en de leerkrachten

PS… wist je trouwens dat de ouderraad er een nieuw lid bij heeft, na de oproep in het laatste schoolkrantje kwam Saskia Mouton (mama van Jolien, Jens en Niels Lamaire) erbij… welkom ! En er is in de ouderraad nog altijd plaats vrij! Voel jij je geroepen? Neem dan even contact op met de school.

5

Page 6: 0812 schoolkrantje

ANKER – Contact tussen ouders kinderen en Onze Ark – december 2008

Sinds begin september houden wij ons met de school aan de maximumfactuur. Dat betekent dat een kleuter in de loop van het schooljaar niet meer dan 20 euro verplichte onkosten mag hebben, een kind uit het lager mag niet meer dan 60 euro verplichte onkosten hebben. Om het overzicht makkelijker te geven, bekijken wij de onkosten per klas. We kijken wat het maximale bedrag is dat de kinderen van een bepaalde klas betaald hebben. Dit zijn de bedragen aan verplichte onkosten van dit schooljaar.

Peuters en eerste kleuter = maximum 5 euro verplichte onkosten. Tweede kleuter = maximum 10 euro verplichte onkosten. Derde kleuter = maximum 8.60 euro verplichte onkosten. Eerste leerjaar = maximum 18.40 euro verplichte onkosten. Tweede leerjaar = maximum14.40 euro verplichte onkosten. Derde leerjaar = maximum 13.40 euro verplichte onkosten. Vierde leerjaar = maximum 12.40 euro verplichte onkosten. Vijfde leerjaar = maximum 11 euro verplichte onkosten. Zesde leerjaar = maximum 9.10 euro verplichte onkosten.

Zullen er dan minder uitstappen zijn dit jaar? Neen hoor, wij blijven genieten van elke uitstap. Eenmaal het maximumbedrag voor dit jaar overschreden is, zal de school de onkosten voor de uitstappen dragen.

Ludovik

6

Page 7: 0812 schoolkrantje

ANKER – Contact tussen ouders kinderen en Onze Ark – december 2008

Het vijfde leerjaar op de American Games in Roeselare.

Onze Krak van Onze Ark… Sinds november is er een nieuwe bladzijde op www.onzeark.be, daarop kan je iedereen voordragen om krak te worden van Onze

Ark… Dit zijn de genomineerden van de afgelopen maand…

Yente uit het derde leerjaar behaalde zijn derde gele streep in de judo. Stien uit het eerste kleuter gaf haar tuutjes aan de Sint. Ferre uit de derde kleuterklas is invallers-doelman bij de debutantjes. Mieke Simoen (oudleerling van Onze Ark) is een van de geselecteerde kandidaten voor de journalistenwedstrijd van Radio 2. De duiveltjes van KFC Woesten hebben een eigen website (www.kfcwoesten.tk) Roselinde Kino (oudleerling van Onze Ark) heeft een website waarop je haar kunstwerken kan bewonderen… http://www.roselindekino.blogspot.com 

Jan Denuwelaere (oudleerlinge en zoon van juf Mia) werd tweede in het provinciaal kampioenschap veldrijden in Koksijde bij de beloften. De leden van KSA Woesten gaven het beste van zichzelf tijdens hun fantastische ouderavond.

En wie is jouw krak? Mail hem / haar naar [email protected]

De laatste nieuwtjes van Onze Ark… Juf Mia is ziek en wordt op dit ogenblik door verschillende juffen vervangen, na de vakantie wordt juf Mia vervangen door Evelien Mostaert tot ze weer helemaal genezen is. Aan juf Mia van harte beterschap en aan juf Evelien, welkom aan boord.

7

Page 8: 0812 schoolkrantje

ANKER – Contact tussen ouders kinderen en Onze Ark – december 2008

Onze duivenklas roert zich deze week. Elke speeltijd van dinsdag tot donderdag staan zij op de speelplaats met hun koekjeskraam. De koekjes worden verkocht ten voordele van “welzijnszorg”. Ook de opbrengst van de film van maandagavond gaat naar dit doel. Op dit ogenblik weten we nog niet hoeveel deze actie heeft opgebracht, maar zodra we een cijfer kennen, zullen we het via de website bekend maken. Zesde leerjaar, een ferme dikke duim voor jullie inzet…

8