Schoolkrantje: zomereditie 2012

58
Een band tussen school en thuis Schooljaar 2011 2012 Redactie : Veerle Buytaert - Frederik Vanhuffel VU: Hilde Rimbaut Schoolkrantje Schoolkrantje Schoolkrantje Schoolkrantje …. waar iedereen thuis is! Zomer editie Het schoolkrantje is nu ook digitaal leesbaar op www.gavertjevier.be

description

Dit is de zomereditie 2012 van het Schoolkrantje van de Stedelijke Basisschool Belsele 'Gavertje Vier'

Transcript of Schoolkrantje: zomereditie 2012

  • Een band tussen school en thuis

    Schooljaar 2011 2012

    Reda

    ctie:

    V

    eerle

    Bu

    ytae

    rt - Fr

    eder

    ik V

    anhu

    ffel

    VU

    : H

    ilde

    Rim

    bau

    t

    SchoolkrantjeSchoolkrantjeSchoolkrantjeSchoolkrantje

    . waar iedereen thuis is!

    Zom

    er editie

    Het schoolkrantje is nu ook digitaal leesbaar op www.gavertjevier.be

  • INHOUD : Woordje van de directeur

    Woordje van de cordinerend directeur

    We moven tegen pesten

    Dikke truiendag

    Wij vieren carnaval

    Wervelend grootouderfeest

    Wat een schoolfeest

    Wereldwaterdag

    Groepen 4 en Eefje Donkerblauw

    Wedstrijd Eefje Donkerblauw L 2

    Wij zijn kleine kunstenaars

    Bloemenverkoop

    Wij zijn vriendjes van Jezus: Eerste Communie

    Vormsel 22 april 2012

    Feest van de Vrijzinnige Jeugd:13 mei 2012

    Lentefeest :7 juni 2012

    Waarden en deugden: hoffelijkheid en volharding

    Weetjes

    Studietoelagen schooljaar 2012-2013

    Wat een schooltijd: afscheid van L 6

    Wij delen lief en leed

    Woorden van kinderen: L 4a Valentijnsgedicht

  • Het schooljaar 2011 2012 is alweer ten einde! Voor mij, als kersverse directeur, is het voorbij gevlogen. Ik kijk dan ook met enorme voldoening terug op dit prachtige jaar. Gesteund door het voltallige leerkrachtenteam zijn we geslaagd in ons doel: SAMEN SCHOOL MAKEN! We beseffen echter ook dat er nog veel kan gerealiseerd worden binnen ons onderwijs, maar we kozen er voor dit stap voor stap te plannen. Dag in dag uit zien we onze schoolkinderen groeien en evolueren. Elke dag opnieuw willen wij hen laten bijleren, willen wij hen een stukje van de wereld laten zien, willen wij hen laten proeven van het mens-zijn in deze maatschappij en willen wij hen voorbereiden op de grote wereld die aan hun voeten ligt. Uiteraard ligt hier een grote taak voor de ouders, maar wij zijn fier hier als school ons steentje te kunnen bijdragen met lessen, uitstappen, gesprekken, projecten, Als ik terugblik op het voorbije schooljaar, onthoud ik onder andere het plezier dat de kinderen beleefden aan het project rond muzische vorming. Aan de hand van een reeks lessen in carrouselvorm lieten we de kinderen, per graad en telkens bij een andere juf of meester, proeven van de verschillende domeinen van muzische vorming: knutselen, muziek + beweging, drama + beweging en media. Door het enthousiasme van de kinderen, besloten we de MuVo-carrousels zeker navolging te geven.

    oordje van de directeur

  • Verder denk ik ook met veel voldoening terug aan een geslaagd schoolfeest, aan de prachtige show van onze leerlingen uit L4-5-6, aan de fijne projecten rond de deugden, aan onze milieubewuste MOS-activiteiten, maar ook aan al die kleine, mooie momenten die ons schooljaar weer GROOTS hebben gemaakt. En nu dit schooljaar ten einde is, is het ook tijd om afscheid te nemen van de leerlingen uit het zesde leerjaar. Hopelijk kunnen zij terugkijken op een fijne tijd in Gavertje Vier. We gaan jullie enthousiasme, inzet, leergierigheid en humor zeker missen. Geniet nu maar van een welverdiende vakantie en start vol goede moed en met een rugzak vol mooie herinneringen aan een nieuwe periode in jullie leven. Het ga jullie allen goed! En vergeet niet jullie zijn altijd welkom! Via deze weg wil ik ook alle ouders, die zich dit jaar weerom belangeloos hebben ingezet voor onze kinderen, bedanken. Zij zijn een grote steun voor de school. Zonder hen is het onmogelijk om bepaalde projecten te realiseren. Ik denk daarbij aan onze ouderraad, de leesouders, de rijouders om een bezoek buiten de school mogelijk te maken, de natuurouders, de fruitouders, hulp bij de feesten voor de kinderen, en iedereen die hier of daar zijn steentje heeft bijgedragen. Het is fijn om op jullie medewerking te kunnen rekenen. Het schoolteam waardeert dit enorm. Daarom een oprechte DANK JE WEL! Op 1 juli start dan de grote vakantie. Namens het team wens ik iedereen een deugddoende, rustgevende, zonnige en gelukkige periode toe, samen met het gezin, met familie of vrienden, thuis of op reis. Maak er een aangename tijd van!

    Wij starten alvast de voorbereidingen voor het volgende schooljaar en zien elkaar weer op 3 september!

    Vriendelijke groeten, Hilde Rimbaut Directeur Gavertje Vier

  • Een scholengemeenschap met een toekomstvisie!

    Vrijwel alle scholen maken sinds enkele jaren deel uit van een scholengemeenschap: een aantal scholen geven elkaar de hand en trachten daarbij de beschikbare middelen, mogelijkheden en expertise te delen en uit te wis-selen. Een scholengemeenschap bestaat doorgaans uit vier tot acht scholen en op dat vlak zijn we een buitenbeentje: De Droomballon en Gavertje Vier doen dat met zijn tweetjes. Niet echt iets om over te treuren want met zijn beiden tellen we maar liefst 1015 leerlingen.

    Een aantal jaren geleden lag de nadruk van zon samenwerkingsovereenkomst vooral op de praktische en logistieke samenwerking. Langzaam meer zeker zien we in het huidige landschap van scholengemeenschappen een evolutie in de richting van visieontwikkeling en strategische planning. Ook wij vroegen ons het afgelopen schooljaar, en na een sterkte/zwakte analyse af :

    Waar staan wij voor als stedelijke scholen? (onze missie) Hoe willen wij dat onze onderwijsorganisatie er in de toekomst uit ziet? (onze visie) Hoe willen wij ons in positieve zin onderscheiden ten opzichte van andere scholen in

    groot Sint-Niklaas?

    De beleidsnota die we aan de hand van antwoorden op deze drie vragen opstelden, is een meerjarenplan gewor-den waarmee we met onze organisatie een lange termijnkoers willen varen. Een uitgestippelde timing en helde-re doelen zijn immers erg belangrijk voor een organisatie die in verandering of voortdurend in beweging is. Hiermee wordt een houvast geboden aan alle betrokkenen. Het behoedt ons ook om geen slachtoffer, maar wel eigenaar te worden van onvermijdelijke veranderingen en evoluties in het onderwijs.

    Deze beleidsnota is een lijvig, 33-pagina tellend document geworden. We hopen alvast dat dit strategisch plan n zijn richtinggevende doelstellingen en/of adviezen niet uitmonden in dossier- of kastvulling, maar onder-werp zullen worden van discussie en structureel overleg in alle geledingen en bij alle betrokken participanten van onze scholengemeenschap.

    Om het iets concreter te maken zetten we de gekozen beleidsterreinen en bijhorende doelstellingen van onze scholengemeenschap voor de komende 5 jaar hl beknopt even op een rijtje:

    Identiteit : wij hebben een optimaal ontwikkelde zorgstructuur; wij staan open voor de ontwikkelingen van nieuwe onderwijsconcepten.

    ICT : wij handelen vanuit een realistisch ICT-beleidsplan; ICT /zorg/onderwijskwaliteit staan in een optimale relatie met elkaar.

    Financin : Wij hebben een transparant systeem van financile planning en controle op schoolniveau en op bo-

    venschools niveau.

    oordje van de

    Cordinerend directeur

  • Huisvesting : Onze schoolgebouwen zien er aantrekkelijk uit/blijven er aantrekkelijk uitzien en voldoen aan de

    eisen van de tijd. Personeel :

    we hebben een integraal personeelsbeleidsplan ontwikkeld voor de scholengemeenschap; we hebben een competentiemanagement voor de scholengemeenschap.

    Stedelijk Basisonderwijs : Wij beschikken over een heldere organisatiestructuur!

    Het strategisch beleidsplan schetst de hoofdlijnen van het bestuursbeleid en de strategische keuzes daarbinnen voor de komende vijf jaar. Dit is het plan waar we met de hele organisatie aan gaan samenwerken, samen met het schoolbestuur, de teams, de ouderraden en de schoolraden. Door het opstellen van een strategisch plan kun-nen we er voor zorgen dat:

    de koers waarin onze scholen zich ontwikkelen duidelijk is aangegeven; iedereen die betrokken is bij de organisatie beschikt over duidelijke verwachtingen en doelen,

    waarover gecommuniceerd kan worden; het kader waarin we werken overzichtelijk is; er voldoende duidelijkheid is tussen de samenhang van de onderdelen; de aanwezige middelen gecordineerd kunnen worden ingezet om de doelen te realiseren.

    Karien Van Raemdonck Cordinerend directeur Stedelijk basisonderwijs Sint-Niklaas

  • E moven tegen pesten

    We schrijven begin februari 2012. Ook al was het buiten Siberisch koud, in Gavertje Vier ston-den er hartverwarmende activiteiten op het programma. Onze school deed mee aan de Move tegen Pesten.

    Move tegen Pesten was een initiatief van Ketnet, Yeti en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten in het kader van de Vlaamse Week tegen Pesten 2012.

    In het allergrootste geheim kregen de leerlingen van het 6deleerjaar op maandag 6 februari de Move aangeleerd tijdens de turnles. Op vrijdag 10 februari hebben de oudste kids de week tegen pesten ingezet door de Move als flashmob te brengen voor de andere leerlingen. Een flashmob is een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt. Een verrassingsact dus

    Zo konden alle leerlingen de Move aanleren, want op donderdag 16 februari om 13u30 kregen we het sublieme hoogtepunt. BAM! Meer dan 270.000 deelnemers in 2150 groepen die de MOVE tegen Pesten deden. Zingen en dansen. In heel Vlaanderen, in steden en dorpen (ook hier in het Belseelse Gavertje Vier), op pleinen en in zalen. Ongelofelijk. Hartverwarmend. En heel duidelijk met n stem. Pesten moet stoppen! Om dit extra in de verf te zetten werden er in het vierde, vijfde en zesde leerjaar ook nog lessen rond (cyber)pesten gegeven.

    Een dikke proficiat aan alle dansende movers! Wij zijn er van overtuigd dat de leuze Geen woorden, maar daden ook in de toekomst van toepassing zal zijn in onze school!

    De boodschap van de actie was en is : pesten is stom, pesten is klein. Je hoeft niet te pesten om cool te zijn, zoals Charlotte en Brahim het zingen in het campagnelied. Brahim, die zelf in zijn jeugd ook met pesters te maken heeft gehad, noemt "Move tegen pesten" zoveel meer dan gewoon maar een lied. "Het is verschrikkelijk wat pesten met kinderen doet!

    Pesters beseffen soms zelf niet echt dat ze met hun gedrag iemand kwetsen. Daarom is het heel belangrijk dat we opkomen voor elkaar. Want samen zijn we sterker dan alleen. We ge-ven niet alleen het signaal dat pesten fout is. We laten de slachtoffers zien (en horen) dat ze niet alleen staan in hun strijd tegen pestgedrag."

  • Move tegen Pesten Brahim&Charlotte

    Pesten is stom

    Pesten is klein

    Je hoeft niet te pesten om cool te zijn

    Pesten is laag

    Pesten is flauw

    Ik vraag me af wat er scheelt met jou

    Pesten is stom

    mega debiel

    Kun je me zeggen wat er jou bezielt?

    Pesten is fout

    Wat is het doel?

    Heb je niet door wat ik bedoel:

    Samen is veel leuker dan alleen

    Hier is er een plaats voor iedereen

    Samen zijn we chill, een klein verschil dat maakt niets uit!

    Want wij sluiten niemand uit!

    Kom doe de move tegen pesten

    Kom doe de move tegen pesten

    Lila, oker, blauw of roze

    Pesten is hier uit den boze

    Weet je wat er stoer en groot is?

    Neem het op voor wie in nood is!

    Kijk niet toe, laat niet begaan

    Blijf niet aan de kant staan

    kzeg je nu waar het op staat:

    Samen is veel leuker dan alleen

    Hier is er een plaats voor iedereen

    Samen zijn we chill, een klein verschil dat maakt niets uit!

    Want wij sluiten niemand uit!

    Doe de move tegen pesten

  • ikke truiendag

    Dikketruiendag Wasda?

    Wat startte als een symbolische actie om het Kyotoverdrag in de verf te zetten, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de scholen. De campagne mikt vooral op eenvoudige maatregelen, die ook daarna op een structurele wijze aangehouden kunnen worden: lichten doven bij het verlaten van een lokaal, toestellen uitschakelen na gebruik, de verwarming correct afstellen, ... Als je de verwarming n graadje minder zet, betekent dit wel 7% minder stookkosten. Veel scholen zetten ook allerlei ludieke en educatieve acties op touw.

    Overtuig de anderen!

    Het thema van de Dikketruiendag 2012 was: Overtuig de anderen. De strijd tegen de opwarming van de aarde is het leukst en efficintst als we die samen voeren. Samen gaan we de strijd aan tegen de opwarming van het klimaat. Juf. Veerle Tillie mailde vanuit haar Dolfijnenbureautje een mooi en inspirerend, maar vooral zelfgeschreven tekstje om leerkrachten en leerlingen te overtuigen:

    Dikke truiendag is belangrijk , waartoe

    Energie is prachtig

    Overal is er energie

    Energie is erg belangrijk

    We leven ermee

    En we leven erdoor

    Het is prachtig energie te zien en te voelen

    Het is overal, heel krachtig

    En ohzo kostbaar!

    Energie mag niet verloren gaan.

    Dus overtuig de anderen, maar ook jezelf!

    Misschien clich, maar toch heel waar

    Verbeter de wereld, begin bij jezelf!

    Zo draagt ieder van ons toch een steentje bij

    in dat grote geheel.

    Veerle Tillie

    Administratie

    Stedelijke Basisschool Gavertje Vier

  • Op donderdag 16 februari stond de verwarming in Gavertje Vier een graadje lager. Om op te warmen werd de Move tegen pesten nog eens gedanst.

    Als blikvanger van de Dikke truiendag, kregen de palen van de speelplaats een warme sjaal.

    In de inkomhal zag je grappige pingungposters hangen. Deze waren de kunstwerken van onze creatieve leerlingen, met als doel de anderen te overtuigen.

    Voor de lagere school werd er in de namiddag een film aangeboden: voor de jongste kids Happy Feet en voor de oudste leerlingen March of the pinguns.

    De kleuters knutselden een carrousel met belletjes om boven de deuren te hangen. De belletjes maken de kleuters er voortaan op attent dat ze de deuren moeten sluiten. pingunpingunpingunpingun Toen kwam er een varkentje met een lange snuit, en het Dikke truiendagverhaaltje 2012 was uit!

  • ervelend carnaval

    Opzij, opzij, opzij De carnavalsstoet gaat hier voorbij. Ze komen recht uit t Belseelse land. Daar zijn ze dansend hand in hand. En Sint-Lutgart marcheert voorop, Gavertje Vier komt achterop

    Een zeepiraat, en Ketnet Kaat,...

    Monsieur Docteur, met zn belastingscontroleur,

    een smurf in t blauw, en een supervrouw,...

    een edelvrouw, en een nobele heer,...

    en Mickey Mouse met Teddybeer.

    Kent u het lied De poppenstoet nog, waarmee Louis Neefs in de jaren 60 een hit scoorde? De school-krantjournaliste paste het voor u een beetje aan voor de verslaggeving van het carnavalsfeest 2012.

  • Ohee, ohee, ohee Wie rijdt er met die stoet ook mee? De Kleine Zwaantjes met hun kar, gevolgd door een hele oude knar. De peuters, in weer en wind maar op de kar dus blijgezind!

    Hoera, hoera, hoera, t is vakantie voor ons weldra! De ouderraad vergeet ons niet, we krijgen elk een bakje friet! We maken ronduit veel plezier, bij t carnaval in Gavertje Vier!

  • ervelend grootouderfeest!

    Naar jaarlijkse gewoonte, zetten wij de grootouders van de kinderen in de bloemetjes. Op donderdag 29 en vrijdag 30 maart 2012 konden de grootouders van de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar genieten van een fantastische show met als thema Eureka. We staan er niet altijd bij stil, maar in het dagelijks leven zouden we belangrijke uitvindingen niet meer kunnen missen. Denk maar aan de bril, de bliksemafleider, de bretel-len, de auto, rntgenstralen en het vliegtuig...

    De uitvinding van de brilDe uitvinding van de brilDe uitvinding van de brilDe uitvinding van de bril

    Samen met de leerlingen van het vijfde leerjaar, ging professor E. Grasmus op zoek naar de geschiedenis van de bril. Het werd een reis die startte in het rijk van keizer Nero.

    Op hun tocht bezochten ze monniken in een abdij en soldaten in een middeleeuws kasteel!

    De zoektocht eindigde in Arabi bij betoverende Oosterse buikdanseressen.

  • De uitvinding van de bliksemafleiderDe uitvinding van de bliksemafleiderDe uitvinding van de bliksemafleiderDe uitvinding van de bliksemafleider

    Toen de Amerikaanse wetenschapper Benjamin Franklin in het midden van de 18de eeuw met zijn vliegertje aan het spelen was, ontdekte hij toevallig de bliksemafleider. In het begin echter leidde zijn uitvinding wel eens tot een heuse brand.

    De uitvinding van de bretellenDe uitvinding van de bretellenDe uitvinding van de bretellenDe uitvinding van de bretellen

    Franklin introduceerde bij de Amerikaanse brandweer ook de bretellen, zodat de brandweermannen tijdens het blussen niet voor onaangename verrassingen kwamen te staan. En van de beroemste bretellendragers die we nu nog kennen is Urbanus. En o grote wereldbol, hij snapt er niet veel van!

    De uitvinding van de autoDe uitvinding van de autoDe uitvinding van de autoDe uitvinding van de auto

    Duitsland,1885 Carl Benz ontwikkelt de eerste benzinemotor en bouwt een driewielerauto, de eerste auto ter wereld! Zijn vrouw, Bertha Benz, maakt met de auto, buiten medeweten van haar man, een rit van meer dan 100 kilometer. En zeg nu zelf, als een vrouw ermee kan rijden, dan moet het wel simpel en degelijk zijn! Lang leve Carl en Bertha Benz!

    Amerika, eind jaren 50. De beroemde film Grease vertelt het verhaal van tien jongelui op de Rydell High School van eind jaren '50. Ze worden stilletjesaan volwassen en hun wereld draait rond knappe meisjes, uitgaan en snelle wagens. Greased Lightnin!

  • De uitvinding van het vliegtuigDe uitvinding van het vliegtuigDe uitvinding van het vliegtuigDe uitvinding van het vliegtuig

    De gebroeders Wright realiseerden na veel vallen en opstaan hun eerste vlucht van 37 meter in 12 seconden met een spectaculair (vlieg?)tuig. Onze piloten en stewardessen (van de 4de klas) scheepten in voor een luxueuzere vlucht van Gavertje Vier Airlines.

    De uitvinding van de rntgenDe uitvinding van de rntgenDe uitvinding van de rntgenDe uitvinding van de rntgen

    t Zit van binnen!!! Zo dacht Marie Curie erover toen ze de rntgenstralen verder op punt stelde. De kinderen van het vierde leerjaar kropen in de huid van de medici die versteld stonden van de mogelijk- heden. Ze experimenteerden met het rntgen- apparaat en maakten zelfs een rntgenfoto van het publiek!

  • Na het optreden konden de groot-

    ouders gezellig nakaarten in de refter.

    Dankzij een fantastisch optreden en een geurend kopje koffie of thee met een gebakje van het heerlijke dessertenbuffet, was het grootouderfeest 2012 een zeer

    groot succes!

    Met dank

    aan de

    kelners en

    afwassers van

    dienst (=

    onze

    enthousiaste

    ouderraad) en

    ook aan

    alle ijverige

    bakkende

    (groot)ouders voor

    het

    lekkere en

    gevarieerde

    dessertenbuffet.

  • at een schoolfeest !!! 2 juni 2012

  • Stralend lenteweer, schitterende show, sfeer en ambiance! Cavabar en andere verfrissende drankjes. Heerlijke Marokaanse muntthee en BBQ met halalvlees. Ooooh: lekkere pop-corn en suikerspin om van te smullen. Onvergetelijk sfeertje op een zonovergoten speelplaats. Leuke volksspelen en nog leukere geschminkte snoetjes. Fun, fans, dance, music and more: PLAY-BACKSHOW!

    Een ijsje of een pakje friet: de hongerigen vergeten ze hier niet!

    En keer per jaar: iedereen even uit de bol! Samen wekenlang playback-nummertjes oefenen. t Was weer superformiweldigenfantakolossachtig !

  • Wereldwaterdag: 22 maart 2012

    Monor Rani Tanchangya, 25, Bangladesh

    Voor de pompen gebouwd werden, moesten we vies

    water drinken of minstens een uur lopen om schoon

    drinkwater te halen. Het was erg moeilijk voor ons om het

    water te verzamelen. We willen echt nooit meer terug

    naar vroeger.

    Naar jaarlijkse gewoonte, werd ook dit schooljaar in maart door Gavertje Vier stilgestaan bij

    het feit dat miljoenen mensen op onze aarde een gebrek aan zuiver water hebben.

    Onze school kreeg daarom een fictief bezoekje van kabouter Wesley. Hij riep op tot

    solidariteit met het probleem van vele mensen in het Zuiden om aan proper water te

    geraken. Vele kinderen gingen water halen aan de dorpspomp, bij de Belselebeek of elders.

    Het MOS-team werd gevraagd om dat water drinkbaar te maken. Dat bleek allesbehalve

    gemakkelijk te zijn. Maar toch kon van al dat vuile water ongeveer 1 liter water drinkbaar

    gemaakt worden. De leerkrachten dienden als proefkonijnen en hadden het genoegen om

    die ene liter met zijn allen uit te drinken. Dat dit niet zonder risicos verlopen is spreekt voor

    zich. De opluchting toen de volgende dag alle leerkrachten weer gezond en wel op school

    verschenen, was duidelijk merkbaar.

    Iedereen, klein of groot, die hieraan meewerkte is van harte bedankt om deze ludieke actie

    tot een goed einde te helpen brengen. Zo liet onze school immers aan de wereld weten dat

    ook wij verandering willen.

  • Het MOS-team

  • Groep 4 en Eefje Donkerblauw, Wij, vissen- en giraffenvrienden, hebben meegedaan met de wedstrijd van Eefje Donkerblauw. Toen we het wedstrijdformulier bekeken, waren we meteen verkocht!

    We kenden Eefje nog niet. Maar onze nieuwsgierigheid en interesse voor boeken en mooie verhalen, heeft ons aangespoord om samen een werk over haar te maken. Wij hebben hiervoor ook tal van nieuwe technieken gebruikt! Hier kan je nu lezen wat we zoal voor nieuwe dingen hebben uitgeprobeerd.

    Onze juf had witte stof bij, waar we wasknijpers op mochten vastknijpen, een leuk en makkelijk werkje. Ze had ook een blauw en geel verfbad aangemaakt en we dompelden de stof in het verfbad. We lieten de hele boel een uurtje pruttelen en de juf haalde de stof uit het hete verfbad om uit te spoelen. We lieten het drogen en de wasknijpers mochten er weer af. Daar waar de wasknijpers zaten, zagen we witte stippen! Van de gele stof maakten we een broek voor Koning Goudgeel. De blauwe stof verwerkten we tot een mantel voor Eefje.

    De juf leerde ons ook knopen maken. Sommigen van ons oefenden dit met dikke touwen en maakten het rokje voor Eefje, terwijl onze vriendjes die al goed konden knopen de jas van Koning Goudgeel maakten met dunne draadjes.

    Een groepje kinderen hebben op een hl groot blad, slakjes getekend met lijm. Wanneer dit blad droog was, hebben we het papier ingestreken met gele verf om zo de jas van Koning Goudgeel te ontwerpen. De wijde mouwen van de koning zijn jas hebben we gemaakt op goudgeel papier. We tekenden met lijm nog meer slakjes en daar werden gouden glinsters over gestrooid, die uiteraard bleven kleven in de lijm!

  • Andere vriendjes schilderden sierlijke krullen op het truitje van Eefje Donkerblauw en een lijnpatroon op haar benen. Een paar gele en blauwe regenlaarsjes eronder zorgden voor een leuk accent! Om dit te laten slagen moesten we goed samenwerken.

    Enkele klasgenoten knipten ogen, neus, mond of oren en kleefden deze op een blauwe of gele ballon. Zo maakten we de hoofden voor Koning Goudgeel en Eefje Donkerblauw. Twee meisjes vlochten de haren van Eefje Donkerblauw. En nog anderen gaven Koning Goudgeel haar van froezelpapier.

    Enkele giraffen-kleuters vonden het dan weer leuk om de regenboog te schilderen. Tijdens deze week hadden trouwens heel wat sloebers geschilderd over het verhaal! Toen we alles klaar geknutseld hadden, monteerden we samen met de juf onze nieuwe idolen op de paspoppen, en stelden alles tentoon aan onze klassen. Dank je, Eefje. Het was een aangename kennismaking. We duimen van harte dat je onze klasjes als winnaar zal kiezen, want wij zijn dol op boeken! En in het bijzonder die over jou! Donkerblauwe en goudgele groetjes van alle kinderen uit de giraffen- en vissenklas!

  • Hier zie je het uiteindelijke resultaat waar wij heeel fier op zijn!

  • edstrijd Eefje Donkerblauw L 2

    Samen met L2B en L2C deden we mee aan de wedstrijd van

    Eefje Donkerblauw. De wedstrijd was een groot succes! We

    maakten het verhaal opnieuw door er een fotostripverhaal van te

    maken.

    We hebben er heel veel werk in gestoken. We moesten blauwe

    spullen meebrengen en hebben ook nog veel voorwerpen

    getekend en daarna in het blauw

    geschilderd. Veel kinderen hun handen hingen vol met verf.

    De kinderen van 2B en 2C schilderden ook nog een zonsondergang en

    blauwe dingen met gele stippen. Want in het verhaal wordt Eefje

    Donkerblauw verliefd op Koning Goudgeel.

    Niet alle kinderen staan op de foto. Maar we moesten wel allemaal

    helpen om het decor vast te houden of de zee te maken, Op het

    einde hebben we een groepsfoto getrokken van alle kinderen van het

    tweede leerjaar. We hadden

    allemaal een kleurrijke t-shirt

    aan zodat we samen de regenboog vormden. Ook zijn er nog

    klasfotos getrokken zodat er fotos zijn van de gehele crew.

    Onze juf heeft er veel voor gedaan. Zij heeft van al die fotos

    een stripverhaal gemaakt. En het is een mooi resultaat!

    We vonden het superleuk en cool om er aan mee te werken! Nu is het afwachten tot 17 juni, dan

    weten we of we gewonnen hebben. Hopelijk wel!

    tekst en lay-out: Emily, Esme en Nienke uit L2A

  • Ik ben koningin Eefje

    En drink uit mijn donkerblauwe tas

    Koning goudgeel

    Ik houd het meest van donkerblauw

    Ooooh, aaaah!

    Ooooh, aaaah!

    Ik hou.. van jou!

    Ja, wij willen!

    Klinken op onze nieuwe woonst!

    Na een poosje krijgen ze groene kinderen

    Die op hun beurt paarse kinderen krijgen En nog later oran-je kinderen krij-

    In het kasteel wonen nu rode, oranje, gele, groene, blauwe en paarse kinderen allemaal samen!

    Eefje Donkerblauw : L 2Eefje Donkerblauw : L 2Eefje Donkerblauw : L 2Eefje Donkerblauw : L 2

  • Met dank aan

    De kinderen van 2A en juf Katrien

    De kinderen van 2B en juf Evelien

    De kinderen van 2C en juf Tania

  • ij zijn kleine kunstenaars ....

    Binnen het thema van moeder en

    vaderdag tekenden de kleine kun-stenaars van groep 2A met zn allen

    de ideale mama en papa. Volgens de Poehberen zien ze er zo

    uit...

  • Zoals vorig jaar hielden we ook dit jaar een bloemenverkoop ten voordele van het project van Jeanine De Beleyr in Hati.

    Net voor de krokusvakantie kwam Firmin het startschot geven met een voorstelling over het project van zijn zus.

    De opbrengst dit jaar was 700 Euro wat een heel mooi resultaat is in deze crisistijden.

    Een flinke proficiat aan alle kinderen die hun beste beentje hebben voorgezet om zoveel mogelijk azaleas te verkopen en natuurlijk aan alle mensen die ze hebben gekocht.

    Dank zij ieders inzet kunnen kinderen in Hati een heel jaar naar school gaan.

    Vanwege de leerkrachten levensbeschouwelijke vakken.

    loemenverkoop

  • WIJ ZIJN VRIENDJES VAN JEZUS

  • WIJ ZIJN VRIENDJES VAN JEZUS!

    Strooi om je heen

    Kleurenbloempjes van vreugde , takjes van liefde, blaadjes geduld.

    Door aan eenieder zon ruikertje te geven wordt ook jouw leven

    met blijdschap gevuld.

    Dankbare herinnering aan de Eerste Communie.

    28 april 2012

    Op 28 april 2012 deden 33 leerlingen hun Eerste Communie.

    Hartelijk gefeliciteerd met jullie Eerste Communie!

  • VORMSEL 22 APRIL 2012 Een hartelijke proficiat aan al onze vormelingen die hun heilig vormsel hebben gedaan! Nog een wens voor de vormelingen

    En nu je eigen weg... De poort staat open, maar we zullen ze niet sluiten achter je. We zien je node weggaan, maar we zeggen: tot ziens! We weten niet wat je weg zal zijn, maar je ouwe school blijft een vluchtheuvel voor jou. Je leven hier was maar een doortocht, maar we houden van jou. We hebben getracht je te begeleiden, maar de uiteindelijke keuze ligt bij jou. Alleen onze wensen van harte! kunnen je vergezellen: de toekomst hoort je toe, de toekomst ben jezelf, God zij met je!

    We hebben je punten moeten geven, of scores, of hoe die dingen ook heten, zwart op wit op jou rapport. Maar het eigenlijke rapport, het echte, staat niet op schrift. Het wordt bewaard binnenin de mens, die naast je mocht staan. Je hebt ons blij gemaakt en soms boos maar tenslotte bleef alleen de verwondering over: de verwondering om het wonder dat jij was en altijd zult zijn en blijven.

    Zul je nog eens denken aan je ouwe school? O nee, dit is geen must, geen opgelegd iets. Maar alleen een flits van herkenning misschien, een teder raakpunt wellicht, een handjevol mild heimwee naar vroeger, naar wat we samen afsloten, met dien verstande dat bij ons de deur altijd op een kier blijft staan. Want we zullen nog vaak aan je denken, om te vernemen hoe het met jou nu verder gaat. Want het leven van jonge mensen is als een boeiend boek, dat zelfs het bloed van ouwe schoolfrikken wat vlugger doet kloppen. Ja, zul je nog eens denken aan de ouwe school? Af en toe is al mr dan genoeg, weet je!

    En nu, je eigen weg! Mag hij recht zijn als een laserstraal, maar afgebogen door het krachtveld van je vrienden. Mag hij niet l te hard zijn, maar voorzien van vangrails van liefde.

  • Mag hij lang zijn, vr in jaren, maar niet uitputtend voor je geloof en hoop. Mag hij bezaaid zijn met rozen, maar ook met af en toe een dorentjes, op dat je wakker zal blijven. Mag hij boeiend zijn en schoon, maar niet zo, dat je het land ernaast niet meer ziet. Mag hij geplaveid zijn met vreugde, maar vreugde om wat je deed voor anderen. Mag hij getekend zijn door enthousiasme, opdat je anderen blijvend nabij zou kunnen zijn. Mag God je leiden op je weg naar de toekomst, vertrouw hem elke stap toe, voor vandaag en morgen.. Juf Karen

  • Feest van de Vrijzinnige Jeugd 13 mei 2012

    Thema: Jongens en meisjes op voet van gelijkheid

    Optreden van onze feestelingen in DE KLAVERS.

    Rolpatronen vind je overal terug, in de reclame, op televisie, in schoolboeken en uiteraard ook in de muziekwereld! Hanne, Millie, Rhoann, Stien, Yorg, Leon, Falco, Kevin, Stijn en Jari brachten een pittige dans op de noten van het lied BARBIE GIRL!

    Tijs en Amy (een meisje uit Nieuwkerken) dialogeerden over de volgende stereotiepen!

    Jari en Yorg (verkleed als twee jonge meisjes) hadden hun oog laten vallen op n van de knappe gasten die werken in de HOLLISTER. Zijn ze in hun plannetje geslaagd om deze adonis aan de haak te slaan? Jammer genoeg vielen ze in zwijm na het regelen van hun afspraak!!!

    Millie, Stien en Rhoann zongen een medley over stoere jongens die zich niet zo goed voelden na een avondje stappen, over hoe je een echte vent wordt bij de rijkswacht en over een jongensmeid!

    Tenslotte hielden Falco, Kevin en Leon een opiniepeiling waarbij het publiek betrokken werd. Meisjes doen meer in het huishouden. Mannen moeten vrouwen beschermen. Mannen zijn betere koks. De meningen waren verdeeld.

    Jongens of meisjes? We zijn tenslotte allemaal mensen. En samen moeten we verder. Bouwen aan een mooie toekomst. Samen willen wij gelukkige meisjes en jongens worden.

    Proficiat aan onze gevierden: Hanne, Stien, Rhoann, Millie, Yorg, Jari, Leon, Tijs, Kevin en Falco.

    Juf Kaat

    Ben jij een jongen of een meisje? Dat weet ik niet! Er is maar n manier om dat te weten te komen. Welke? Wil je me helpen met de afwas? BAH!!! JIJ BENT DUS EEN JONGEN!

  • Lentefeest 17 juni 2012 Voor de leerlingen

    zedenleer van het

    eerste leerjaar

    Thema: DROMEN

    Amy, Margot, Anas, Iza, Roos en Maud zongen een hartverwarmend liedje over EEN MOOIE DROOM!

    Toon, Dennis, Casper, Sam en Noah brachten een gedicht (IK DROOMDE DAT IK VLIEGEN KON) waarbij ze de hoop uitdrukten dat alle kinderen van heel de wereld ooit samen zouden komen dicht bij de zee op het strand, een ware ode aan de wereldvrede!

    Viktor heeft iets met treinen. Hij droomt er van ooit machinist te worden. Hij zong uit volle borst IN EEN KLEIN STATIONNEKEN!

    Amy, Anas, Iza, Roos, Maud, Toon, Dennis, Noah en Viktor lieten hun kleurrijke dromen stromen en dansten op het lied ZO BIJZONDER!

    Als ik voor n dag een natuurelement zou mogen zijn dan zou het een regenboog zijn, dan ben ik heel kleurrijk, want ik hou van kleuren. (Oona) de zon zijn want dan maak ik alle mensen blij. (Anas) een waterval zijn want dan ik sterk en mooi om naar te kijken. (Casper) een ster zijn, dan kan ik fonkelen aan de hemel. (Margot) een roos zijn want rozen zijn mooie bloemen en ik heet Roos. een bloem zijn want dan ruik ik heel goed en mensen houden van bloemen. (Amy) een zonnebloem zijn, dan kan ik lekker meewaaien met de wind. (Maud) een mooie beek zijn, dan ben ik stil en ik hou van stilte. (Sam) Janneke maan zijn, dan kan ik s nachts lekker opblijven. (Toon) een boom zijn, dan kunnen de dieren in mij wonen. (Dennis) een zandkorrel zijn, want ik ken daar een goeie mop over. (Viktor) een wit wolkje zijn, dicht bij de zon en dan heb ik het lekker warm. (Iza) een appelboom zijn, dan kunnen de mensen mijn lekkere appels opeten. (Noah)

    Een dikke proficiat aan onze gevierden vanwege een fiere juf Kaat.

  • aarden en deugden:hoffelijkheid

    Alle kinderen kregen een wafel aangeboden door de ouderraad met daarop een etiket waarop een hoffelijke boodschap stond.

    De leerlingen gingen samen in groepjes staan en via een puzzelspel vonden ze de nieuwe deugd : Hoffelijkheid.

    Wat zijn goede manieren ?

    Respect, vriendelijkheid, orde, dankbaarheid rond deze waarden en deugden werden er de twee voorbije schooljaren verschillende klasoverschrijdende activiteiten georganiseerd op schoolniveau . Aan dit bovenstaande lijstje kunnen we sinds het voorjaar van 2012 hoffelijkheid toevoegen. Als opwarmertje naar het startmoment, kleefde een onbekende hoffelijke persoon briefjes op de klasdeuren met de zin Wat zijn goede manieren? . De bedoeling was om de kinderen hierover te laten nadenken. Niet onbelangrijk, want bij het gezamelijke startspel op vrijdag 3 februari, stelde mevr. Hilde deze vraag aan de leerlingen.

  • Toen Mevrouw Hilde vroeg wat hoffelijkheid kan betekenen, kwam elke groep om beurt zijn magische woord of zin door de microfoon roepen.

    En dan was het smullen! Dankuwel ouderraad! Dat was fijn!

    Neemt u mijn plaats.

    Mag ik even storen?

    Welkom!

    Tot morgen!

    A.ub.

    Kan ik je helpen?

    Dag iedereen!

    Sorry Dat is fijn! Doe gerust , ik wacht wel

    even.

    Gaat u maar voor! Dank je wel!

  • In de laatste spurt naar het einde van het schooljaar, werd er gewerkt rond de deugd volharding. Als aanzet van de nieuwe deugd kwamen de leerlingen van L 6 op vrijdag 25 mei het verhaal van De Haas en de Schildpad voorlezen in alle klassen. Dit verhaal kan je op de pagina hiernaast terugvinden. Leuk om thuis nog eens voor te lezen.

  • Een verhaaltje over volharding

    De haas moest altijd lachen wanneer hij de schildpad zag lopen, want het

    ging zo langzaam.

    Ik begrijp niet waarom jij nog naar iets onderweg gaat, zij hij pesterig.

    Als jij eindelijk aankomt, is het altijd te laat en alles is al lang voorbij.

    De schildpad lachte een beetje.

    Vlug ben ik niet, zei ze, maar toch durf ik te wedden, dat ik eerder

    aan de overkant van dit veld ben dan jij. Zullen we een wedstrijd houden?

    Dan kun je het zien.

    Goed! riep de haas en meteen sprong hij er vandoor, zo snel als hij kon.

    De schildpad ging heel rustig op weg.

    Nu was het die dag erg warm weer met een brandende zon en de haas werd

    halverwege moe en slaperig.

    Weet je wat, dacht hij, ik doe even een tukje onder die heg hier. Zelfs

    als die schildpad me ondertussen voorbij loopt, heb ik hem in een flits weer

    ingehaald. De haas ging in de schaduw liggen en sliep in.

    De schildpad kroop zonder ophouden voort onder de warme zon.

    Pas na lange tijd werd de haas wakker. Het was veel later dan hij dacht en

    hij keek eens rond. Geen schildpad te bekennen.

    Nou nou, mompelde hij, waar zit dat vriendje? Wacht maar, ik zal hem

    eens wat laten zien.

    Als een pijl uit een boog schoot hij weg, door het korte gras, door het koren,

    over sloten, langs braamstruiken en bij de laatste bocht bleef hij even staan

    om te zien waar de eindstreep lag.

    Daar!

    En nog geen halve meter ervoor kroop de schildpad, langzaam maar zeker,

    stap voor stap, dichter en dichter naar het eindpunt.

    Met een geweldige sprong stoof de haas erop af.

    Maar hij was te laat. Toen hij de lijn passeerde, was de schildpad hem juist

    voor geweest.

    Zie je nou wel, zei de schildpad.

    Maar de haas had geen adem meer om te kunnen antwoorden

  • eetjes In onderstaande brief leest u meer over de resultaten van het onderzoek Pragmatische

    vaardigheden bij kleuters dat logopediste Tina De Tender deed.

    Beste ouder(s),

    Bij het begin van dit schooljaar vroeg ik enkelen van u uw medewerking voor mijn

    bachelorproef. Ik was zeer verheugd dat velen wilden meewerken! Nogmaals mijn dank

    hiervoor! Ik vind het dan ook belangrijk u te informeren over de rest van het onderzoek.

    Ik liet ouders van kinderen tussen 2 en 5 jaar met en zonder auditieve beperking een

    vragenlijst invullen over de pragmatische vaardigheden van hun kind. Pragmatiek

    betekent taalgebruik in een sociale context, of hoe een kind zijn taal gebruikt tijdens de

    dagelijkse omgang met anderen (bv iets vragen, aandacht vragen, iets vertellen,).

    We vergeleken een groep met kinderen die normaal horen, een groep met kinderen die

    vroeger veel oorontstekingen hadden (waardoor hun gehoor op dat moment waarschijnlijk

    tijdelijk minder goed of varirend was) en een groep met kinderen die een permanent

    gehoorverlies hadden. Verder werden deze kinderen vergeleken binnen drie leeftijds-

    categorien (2 tot 3 jaar, 3 tot 4 jaar en ouder dan 4 jaar).

  • Uit het onderzoek bleek dat de verschillen zeer beperkt zijn. Enkel voor de jongste

    leeftijdsgroep (2 tot 3 jaar) vonden we een significant verschil voor een bepaald aspect

    van de vragenlijst. Normaal horende kinderen waren tijdens spelletjes en gesprekjes

    namelijk minder expressief dan hun leeftijdsgenootjes met een permanent gehoorverlies

    of kinderen die veel oorontstekingen hadden.

    We zien dus dat kinderen met een gehoorverlies voor dit aspect van taal (pragmatiek),

    zeker geen achterstand hebben, wel in tegendeel! Dit is uiteraard zeer positief!

    Ik vermoed dat dit het gevolg is van de (logopedische) therapie die zij kregen.

    Het is belangrijk rekening te houden met het feit dat het hier ging over onderzoek bij een

    beperkte groep. Mogelijk zouden we andere resultaten bekomen bij een grotere groep.

    Indien u meer (gedetailleerde) informatie wil over het onderzoek mag u me steeds

    contacteren! Nogmaals bedankt voor uw medewerking!

    Tina De Tender

    0477/92.63.77

    [email protected]

  • tudietoelage 2012-2013

    Wat is een school- of studietoelage? Een school- of studietoelage is financile steun van de Vlaamse overheid om de kosten voor de school of studie te helpen dragen. Een schooltoelage is bestemd voor kleuters of leerlingen in het lager of secundair onderwijs. Een studietoelage is bestemd voor studenten aan een hogeschool of universiteit. De leerling of student moet les volgen aan een instelling die door de Vlaamse Gemeenschap erkend is.

    2 Wie kan een toelage krijgen? Of u een toelage krijgt, hangt in grote mate af van de samenstelling n het inkomen van uw gezin. Als uw inkomen te hoog is, krijgt u geen toelage. Hoe komt u te weten hoe hoog uw inkomen mag zijn? Bel naar het gratis infonummer 1700. Kijk op www.studietoelagen.be.

    3 Hoe kunt u een aanvraag doen? ONLINE Surf naar www.studietoelagen.be en klik op Online diensten OP PAPIER (formulieren o.a. te verkrijgen op school) Vul in: n formulier De aanvrager + n formulier Voor een leerling in het kleuter- of lager onderwijsper leerling in het kleuter- of lager onderwijs in uw gezin. ! Zet uw handtekening en de datum op alle formulieren. ! Stop alle formulieren samen in n envelop. ! Stuur ze voldoende gefrankeerd op naar: Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Afdeling Studietoelagen Hendrik Consciencegebouw 1A Koning Albert II-laan 15 1210 Brussel

    4 Wie mag de aanvraag invullen? Deze aanvraag mag worden ingevuld: door een leerling of student die in zijn eigen onderhoud voorziet door de persoon die voorziet in het onderhoud van een leerling of student. Als verschillende personen in het onderhoud van een leerling of student voorzien (bijvoorbeeld beide ouders), vult een van beiden deze aanvraag in.

    5 Wanneer moet uw aanvraag binnen zijn? U kunt een aanvraag doen voor het school- of academiejaar 2012-2013 vanaf 1 augustus 2012. Uw aanvraag moet uiterlijk op 1 juni 2013 in het bezit zijn van de afdeling Studietoelagen. Aanvragen die later aankomen, worden niet meer behandeld.

    6 Geen rijksregisternummer? Als u of iemand anders in uw gezin geen rijksregisternummer heeft, bezorgt u ons een kopie van een identiteitsbewijs met vermelding van naam en geboortedatum.

  • Beste ouders, Hulp nodig bij het invullen van uw studietoelage? Het stadsbestuur organiseert zitdagen waarop u gratis geholpen wordt met het invullen van uw aanvraag: - Zaterdag 1 september 2012 kan u tussen 14.00 en 18.00 uur terecht bij de infostand school en studietoelagen op de Grote Leermarkt ter hoogte van de bibliotheek aan het H. Heymanplein. - Dinsdag 2 oktober 2012 kan u van 17.00 tot 19.00 uur terecht in de Verzusteringszaal van het stadhuis.

    - Woensdag 10 oktober 2012 kan u van 13.30 tot 16.00 uur terecht in de Verzusteringszaal van het stadhuis. Neem zeker de identiteitskaarten of SIS-kaarten mee van alle gezinsleden! Vriendelijke groet,

    Invullen

    schooltoelage

    01/09/2012

    02/10/2012

    10/10/2012

    14u.-18u.

    17u.-19u.

    13.30u.-16u.

    Identiteits-

    kaarten of

    SIS-kaarten

    Heymanplein

    Stadhuis

    Stadhuis

  • De playbackshow was heel tof. k Heb

    mij geweldig geamuseerd op deze

    school!

    -Leon-

    Bij het hoogspringen was Ann-Sophie

    aanbeland bij haar derde kans. Ze wist

    niet goed hoe eraan te beginnen en

    toen sprong ze als superman over het

    touw.

    -Lore-

    Op zedenleerweekend sprong Yorg in

    de brandnetels.

    -Millie-

    In het vierde leerjaar werd de klas

    opnieuw verdeeld en kwamen we bij

    nieuwe kinderen terecht die we niet

    kenden. Nu ben ik heel blij dat we toen

    gesplitst zijn, anders had ik nooit de

    goede vrienden gehad die ik nu heb.

    -Rhoann-

    Het leukste van alle jaren op deze

    school was toch zeeklas. Met zn

    zessen op 1 kamer. Dat was hilarisch!

    Als we vrij waren, begonnen Hanne,

    Stien en Martha meestal voor het

    plezier te worstelen. Vaak deden we

    ook mee. Eens zat ik met mijn hoofd

    tussen de deur. Samengevat, het was

    supertof!

    -Phoebe-

    at een leuke schooltijd ...

  • De MEGA-fuif was mega! We kregen

    een T-shirt. Daarop schreven we alle

    namen van de klas en ook nog van

    andere kinderen. Jammer dat het zo

    kort was!

    -Martha-

    In het tweede kleuterklasje waren

    Rhoann en ik aan het spelen. Ik heb

    toen, per ongeluk, Rhoann haar been in

    de wc-pot gestopt.

    -Hanne-

    Op zeeklas lagen we met vijf op de

    kamer. We waren steeds aan het

    praten als we stil moesten zijn. Toen

    we weer eens aan het praten waren,

    kwam de meester binnen. Hij zei:

    Als t niet gaat, zal t niet gaan h!

    -Anja-

    Martha en ik hadden, toen we nog klein

    waren, tijdens het turnen een bal

    genomen. Ik trapte hard op de bal en

    liep er achteraan. De bal rolde tegen

    de muur en ik liep ook tegen de muur.

    Ik had een blauw oog. En week later

    viel ik van het klimrek.

    -Lise-

    In het derde leerjaar verstopten wij

    ons steeds als de meester binnenkwam.

    Yorg verstopte zich altijd achter de

    deur.

    -Jari

    Op zeeklas stonden Arne en ik op de

    golfbreker en er kwam een hoge golf.

    Ik kon nog net op tijd weglopen, maar

    Arne liep en viel. Hij was helemaal nat.

    -Jasper-

    In het derde leerjaar zat ik bij mijn

    papa in de klas. Ik wou iets vragen en

    in plaats van Meester Hans zei ik

    Papa!

    -Antje-

  • Toen ik van groep 4 naar het eerste

    leerjaar ging, dacht ik: All, waar

    staat dat speelgoed nu?

    -Falco-

    De fakkeltocht op zeeklas was grappig.

    Ik ben toen gevallen en ik hing vol

    zand. Bij het duinenspel Stratego viel

    ik opnieuw. Ik was kletsnat want mijn

    drankje was daardoor geploft.

    -Arne-

    Zeeklas en zedenleerweekend waren

    echt geweldig! Gelachen dat wij

    hebben! En het leukste is dat ik alles

    heb kunnen beleven met mijn

    topvriendinnen!

    -Stien-

    Ik vond het leuk op zeeklas. Vooral als

    Thibeau grappig deed.

    -Nando-

    Het was tijdens een toets heel stil en

    toen liet iemand een windje!

    -Yorg-

    Het schoolfeest was supertof. Ik zal

    dit nooit vergeten. Het waren

    supertoffe jaren hier op Gavertje 4.

    -Thibeau-

    Ik vond het heel leuk in het vijfde

    leerjaar. Ik moest altijd lachen met de

    meester zijn grappen.

    -Alexander

    In de kleuterklas was ik aan het

    fietsen en toen viel ik van de fiets. Er

    zat een groot gat in mijn kin. Auw!

    -Ann-Sophie-

  • We maakten voor techniek een petit-

    beurretaart. Het was heel leuk. We

    mochten de taart met vanalles

    versieren. En we mochten ook al

    proeven van de crme au beurre. Echt

    lekker!

    -Nathan-

    Op zeeklas was het heel leuk, maar ik

    vond het eten niet zo lekker. Zeker de

    champignonsoep niet!

    -Jordi-

    Ik vond de zeeklas het tofste in de

    zes jaar van de lagere school. Ik brak

    toen wel mijn pols. Ook het

    schoolfeest was heel leuk.

    -Sean-

    Op zeeklas heb ik een zeehond gezien.

    Die werd net gevangen. Dat was

    grappig om te zien.

    -Siemen-

    Ik vond de schoolfeesten elk

    schooljaar altijd het leukst!

    -Jorg-

    Ik wist niets toen ik hier dit jaar voor

    het eerst op school kwam. Wat later

    wist ik wat ik mocht en niet mocht. Nu

    heb ik een paar vrienden, maar meer

    hoeft niet. Ik vond het

    zedenleerweekend erg leuk!

    -Kevin

    Iemand heeft in de kleuterklas mijn

    knikker afgepakt!

    -Rune-

  • In het 2de leerjaar had ik 10 banden op

    elkaar gestapeld en toen trok Wiebe

    een band weg en lag ik op de grond!

    -Tijs-

    In het eerste leerjaar moesten we een

    spreekbeurt houden over ons huisdier.

    Ik was dus blij en nam mijn hond Lisa

    mee. Ze was zo nerveus dat ze op de

    grond plaste en iedereen van de klas

    was aan het lachen

    -Julie-

    In het zesde ben ik eens met een

    gocart naar school gekomen.

    -Nico-

    In de kleuterklassen zabberde ik

    altijd op mijn kleren en daarom zette

    de juf mij voor de klas met alleen mijn

    onderbroek aan!

    -Andres-

    In de laatste kleuterklas moesten we

    blijven slapen op school en ik moest

    naast Roan slapen. Die was constant

    aan t zeggen:Ik kan niet slapen. Ik zei

    altijd:Kop dicht en toen begon hij te

    zingen!

    -Anke-

    In het eerste leerjaar moesten we een

    spreekbeurt over dieren houden. Ik

    had dat over mijn poes Roosje gedaan.

    We mochten het dier mee naar school

    brengen, maar ze kroop onder de rok

    van een pop!

    -Laura-

  • In de giraffenklas was ik nieuw en ik

    was heel boos omdat ik naar deze

    school moest. We kwamen aan de klas

    en ik wou niet naar binnen. Ik hing aan

    mijn mama haar arm te trekken en te

    sleuren. Ik was ook heel hard aan het

    roepen. Uiteindelijk ben ik toch maar

    naar binnen gegaan.

    -Mo-

    In het 6de zijn we op zeeklas geweest

    en de laatste dag is iedereen naar de

    fuif geweest, behalve ik. Ik ben in mijn

    bed gebleven, want ik was moe.

    -Borre-

    In de kleuterklas had ik een

    schatkaart gemaakt. Ik riep wat

    jongens en we liepen stiekem door het

    hekje. We zijn weggelopen van school,

    daarna zijn we teruggekeerd en kregen

    we straf!

    -Lander-

    Toen er iemand jarig was en we chips

    kregen, gingen Jorke en ik onder het

    afdak staan en lieten we die zak

    ploffen. Opeens vloog er chips in mijn

    gezicht!

    -Delano-

    Toen ik in het eerste zat, moest ik

    naar het toilet. Toen ik daar was, kon

    ik niet kiezen welk toilet ik moest

    nemen. Ik was de ganse tijd de deuren

    van de toiletten aan het open-en

    toedoen. Maar daar kwam de meester!

    Hij was booss omdat ik de toiletdeuren

    open en toe sloeg!

    -Veroniek-

    In het begin van het zesde leerjaar

    gingen we op zeeklas, maar ik had een

    gebroken pols en zat in het gips. De

    tweede dag gingen we zwemmen en

    iedereen mocht zwemmen en van de

    glijbaan gaan. En ik zat op een stoeltje

    met een plastieken zak rond mijn arm.

    Ik vond het zelf een beetje zielig.

    -Eline-

  • Op de voorlaatste dag van zeeklas

    gingen we naar het strand. Nico en ik

    gingen met onze kleren in de zee om

    garnalen te vangen. Opeens zwom er

    een zeehond drie meter van ons!! De

    zeehond keek ons met ernstige blik aan

    en toen was hij weg.

    -Andreas-

    In de derde kleuterklas deden Roan en

    ik soms stoute dingen en ik zei altijd

    dat Roan het gedaan had!

    -Matthias-

    Ik vergeet nooit meer dat we in de

    tweede kleuterklas een kussengevecht

    gehouden hebben! Ik heb me toen rot

    geamuseerd.

    -Jens-

    Het tofste moment was toen ik in de

    kleuterklas door mijn zus werd

    opgehaald omdat mijn broer geboren

    was!!

    -Lemke-

    Op zeeklassen lagen we met 5 meisjes

    op de kamer. Naast ons was de

    jongenskamer. Soms mochten we met

    de Nintendo spelen. Onze toiletten

    lagen naast elkaar, dus we klopten op

    de muur als we wilden beginnen. Het

    was altijd grappig!

    -Jolien-

    Op zeeklas had Andres onze kamer

    volgelegd met krabbenpantsers.

    STINKEN!!

    -Toon-

    In het eerste leerjaar gingen Jens en

    ik haasje over spelen. Jens kwam

    aangesprongen, maar ik zat nog niet

    klaar en ik viel met mijn hoofd op de

    grond. Het was een litteken!

    -Lotte-

  • Op zeeklas was ik eens boos op Mo en

    ik wou haar een lesje leren. Ik wou

    shampoo op haar borstel doen, maar

    het bleek de borstel van Julie geweest

    te zijn.

    -Kristel-

    Ik zat in het tweede leerjaar in de

    klas en mijn buur had hetzelfde

    beertje als mij en we speelden er

    altijd mee, recht voor de juf haar

    bureau, maar ze wist het niet!

    -Florence-

    Delano en ik hebben eens een

    scheetwedstrijd gehouden. En ik stonk

    het meest!

    -Jordy-

    In het vierde ben ik een gat in mijn

    hoofd gevallen. Ik moest naar de

    spoed. Pijnlijk!

    -Roan-

    Het was bij de kleuters: Lander had

    een schatkaart getekend. We waren

    dus op zoek naar de schat gegaan.

    Uiteindelijk stonden we met ons

    groepje aan het kruispunt!

    -Wiebe-

  • ij delen lief en leed

    Wij zijn blij met de komst van:

    Finn Buyle ( 19- 01-2012) Broertje voor Anneline Buyle (Groep 1).

    Amber De Ridder ( 24- 01-2012) Zusje voor Emily Buysrogge (L 2A).

    Julie De Schrijver ( 22 - 02-2012) Zusje voor Felien De Schrijver (Groep 3A).

    Emelynn Neyt ( 23- 02 -2012) Zusje voor Anas (L 2C) en Cyanne (Groep 3B) Neyt.

    Louis Janssens ( 28- 02-2012) Broertje voor Laure Janssens (Groep 1). Zoontje van juf. Peggy Audenaert (titularis L4B) en echtgenoot Kris Janssens.

    Tess Martens ( 3- 03-2012) Zusje voor Lien Martens (Groep 1). Dochtertje van juf. Nele Laureys (titularis L 2B) en echtgenoot Serge Martens.

  • Hidde Van Britsom ( 1- 04-2012) Broertje voor Jakke (Groep 3B) en Mette (Groep 2A) Van Britsom.

    Ruiz Yzewyn ( 11- 04- 2012) Broertje voor Zita Yzewyn (Groep 1).

    Suzanne Ryckaert ( 7- 05-2012) Zusje voor Lander (oud-leerling) en Roos (L 1A) Ryckaert. Dochtertje van Geertrui Stevens (titularis L 3C) en echtgenoot Christophe Ryckaert.

    Thor ( 14- 05-2012) Kleinzoon van Reinhilde De Bock (PWA-medewerkster: refterhulp kleuters).

    Mattheo De Wit ( 31- 05-2012) Kleinzoon van Lutgard Nicque (schoonmaakster).

  • Stapten in het huwelijksbootje

    3 maart 2012 Stijn Van Hese en Natascha Heyninck (oud-leerlinge en dochter van schoonmaakster Linda Rottier).

    21 april 2012 Michel Damman en Kim De Wit (dochter van schoonmaakster Lutgard Nicque).

    1juni 2012 Dirk Bryssinck en Ann Baert (schoonmaakster).

    6 juli 2012 Peter Van Holderbeke en Petra Beirens, mama van Kimberley (L2A) en Femke Strybol (L 3A).

  • Liefde

    Liefde is rood Rood is een gebaar

    Het gebaar Van ik ben altijd daar

    Daar Voor je klaar.

    Al droom je Hard of stil De liefde is Waar je wil Bij je thuis

    En aan het fornuis

    Maar als jij niet wil Dan gaat zij weg En is het stil.

    Luka De Walsche, L4A

    alentijn

  • Onze oprechte deelneming:Onze oprechte deelneming:Onze oprechte deelneming:Onze oprechte deelneming:

    Frans Schepens ( 14.07.1926 - 15.12.2011) Overgrootvader van Gatan Schepens (L 3A).

    Marie-Louise Van den Berghe ( 16.11.1938 - 21.12.2011) Grootmoeder van Stephanie (oud-leerling), Shaunie (L 5A) en Kylie (L2C) Van Hoornyck.

    Anne-Marie Lateur ( 8.05.1953 - 6.01.2012) Schoonzus van juf Karen De Meyer ( leerkracht Rooms Katholiek Godsdienst) .

    Raoul Goss ( 5.04.1929 - 26.02.2012) Overgrootvader van Baert Xino (L2 B), Yade (Groep 4A) en Cara (Groep 2A) en Remie (oud-leerling). Grootvader van mevrouw Ann Baert (schoonmaakster).

    Carla Hauptmeijer ( 2.10.1946 - 29.02.2012) Grootmoeder van Tymo (L 4 B) en Roan ( L2 B) Waterschoot.

    Nicolaas Parlevliet Klaus (7.02.1935 4.03.2012) Grootvader van Roel (oud-leerling), Wiebe (L 6A) en Marije (L 4B) Wauters. Vader van juf Nel Parlevliet (leerkracht Protestantse Godsdienst).

    Romain Heyndrickx ( 11.09.1932 - 5.03.2012) Grootvader van Jorg (L 6B) en Jarno (L3B) Heyndrickx).

    Frans De Coeyere ( 12.04.1923 - 1.05.2012) Overgrootvader van Zita Yzewyn (Groep1) en Roan (L 2B) en Tymo (L 2B) Waterschoot. Ere gemeenteraadslid Sint-Niklaas.

    Greta Vercauteren ( 12.04.1948 - 1.05.2012) Echtgenote van de heer Freddy Willockx (minister van staat, oud-burgemeester van de Stad Sint-Niklaas en gemeenteraadslid).

    Andrea Van Rompu ( 7.11.1946 - 23.05.2012) Grootmoeder van Nika De Bolle (L 1B).

    Etienne Verbuyst ( 27.04.1954 - 1.06.2012) Echtgenoot van Marie-Claire Noens (schoonmaakster).

  • Stedelijke Basisschool Belsele GAVERTJE VIER

    Gavermolenstraat 83

    Tel : 03/772.48.57

    Fax : 03/772.69.28

    [email protected]

    www.gavertjevier.be