Allemaal samen: Week van het IBO Lichtervelde

Post on 14-Jul-2015

95 views 0 download

Transcript of Allemaal samen: Week van het IBO Lichtervelde

“Oog hebben voor elk ander” was voor de Lichterveldse kinderopvang “De Duiventil” de uitdaging waarvoor we onze kinderen wilden mobiliseren onder het thema : “ALLEMAAL SAMEN !” in de week van de Buitenschoolse Kinderopvang.Gewoon aandacht hebben voor elkaar volstaat.Werken aan een warme samenleving. Niet elk voor zich, dat hebben we al genoeg in onze maatschappij. Kleine zaken zijn heel belangrijk !Ons warm initiatief bestond uit een bezoekje brengen aan de bewoners van het woonzorgcentrum ‘t Hof.We animeerden de bewoners en onze kids met een muzikaal pak met allerlei leuke opdrachtjes in.We creëerden een gezellige sfeer; iedereen droeg een blauw sjaaltje – zo toonden we dat we één groep waren – ALLEMAAL SAMEN ! Kinderen en bejaarden.

Wij, begeleidsters, droegen een gele bandana met oranje letters op met de woorden Samen –Ensemble – Zusammen – Together op. De muziek bestond uit leuke kinderliedjes die de bewoners destijds met hun kinderen ook zongen. Plezier à volonté !

De kers op de taart was natuurlijk de verrassing van het muzikaal pak. Snoepjes die eerlijk verdeeld werden onder de bewoners en de kids.Bij ons afscheid werd iedere bewoner nog eens extra verwend met een aandenkenkaartje, dat ze een mooi plaatsje konden geven in hun kamer.

Dit is NAASTENLIEFDE, nietwaar ?!

Drie honderdjarigen samen op de foto !Gewoon prachtig om zo’n mooi plaatje te kunnen maken in de week van Allemaal Samen !