IBO Permanent_Online

download IBO Permanent_Online

of 16

 • date post

  16-Apr-2017
 • Category

  Documents

 • view

  255
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of IBO Permanent_Online

 • IBO Permanent 2016

  Op zoek naar uw grens!

 • Beste Alumnus,

  De grenzen tussen n binnen organisaties vervagen, via virtuele netwerken is iedereen met elkaar verbonden. Hierdoor ontstaat een open en onbegrensde wereld van samenwerking, creativiteit, communicatie over en weer en business kansen. Hoe gaan we hier mee om? Zien we bedreigingen of ook kansen? Word in 2016 tijdens de bijeenkomsten van IBO permanent genspireerd door diverse uiteenlopende sprekers om de grenzen op te zoeken en over de grenzen te kijken. Waar ligt uw eigen grens en die van uw organisatie?

  Diversiteit Dit jaar hebben we gekozen voor diverse programmas met gerenommeerde sprekers gecombineerd met enkele creatieve ondernemers. Het belooft hierdoor een bijzonder dynamisch en inspirerend programma te worden.

  Interactie en reflectieOok dit jaar staat interactie centraal. Al onze bijeenkomsten bieden u uitgebreide mogelijkheden om met sprekers en mede deelnemers tijdens de bijeenkomst of in de pauzes van gedachte te wisselen en vormen zodanig een ideale netwerkgelegenheid.

  FileformuleNet als in onze opleidingen zorgen we ervoor dat dit programma uitstekend te combineren is met uw priv en werk. Alle bijeen-komsten starten vanaf 16.00 uur. Zo ontloopt u tevens de file.

  LidmaatschapU bent al lid voor 525,- per jaar (vrijgesteld van BTW). Bij alle bijeenkomsten kunt u een introduc meenemen of bij afwezigheid een collega aanmelden. Zo profiteert uw hele organisatie!

  Meer informatieVoor meer informatie kunt u contact opnemen met Dieke Roest, Course manager IBO permanent.

  Telefoonnummer 088- 556 11 00 of via de e-mail: ip@ibo.nl

  Hartelijke groet,

  DiekeDieke RoestCourse manager

 • Leiderschap in de Connected!wereld Menno Lanting

  Massaal zijn we via netwerken virtueel met elkaar verbonden. Hierdoor ontstaat een open en onbegrensde wereld van samenwerking, creativiteit, communicatie over en weer en businesskansen: de Connected!wereld. Menno Lanting geldt als d expert op het gebied van de impact van digitale technologie op leiderschap, ondernemerschap en hoe wij werken.

  Consumenten en burgers zijn tegenwoordig zo goed met elkaar verbonden dat informatie, nieuws en trends zich razendsnel over de aardbol verspreiden. Dit betekent dat organisaties in veel gevallen sneller met nieuwe producten, diensten en business modellen moeten komen. Dat vraagt om meer innovatie en slimmer organiseren en als gevolg daarvan weer om meer experimenten.

  De belangrijkste voorwaarden voor innovatie zijn de juiste mensen, de juiste technologie en de juiste bedrijfscultuur.

  Er zullen andere organisatievormen ontstaan, maar ook onze kijk op leiderschap zal radicaal veranderen. De hedendaagse kenniswerker is onafhankelijker van organisaties dan ooit tevoren. Dit vraagt om de vaardigheid om virtueel samen te werken en het vermogen om de eigen kennis en kunde goed voor het voetlicht te brengen via online netwerken. Leiders zullen niet meer benoemd, maar gekozen worden op basis van wat zij bijdragen aan hun netwerk.

  U als IP lid ontvangt gratis het e-book: Olietankers en speedboten. Voor dit laatste boek interviewde Menno wereldwijd 100 inspirerende en innovatieve ondernemers en leiders over hun kijk op ondernemen, samenwerken en leidinggeven in het netwerktijdperk.

  Datum: donderdag 4 februari 2016

  Masterclass

 • Arbeidsrelaties van de toekomstMarjolein ten Hoonte

  mr. Marjolein ten Hoonte is directeur Arbeidsmarkt en MVO bij Randstad Groep Nederland.

  In haar functie analyseert zij trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en onderhoudt zij nauwe contacten met zowel werkgevers- als werknemersorganisaties, de politiek en het bedrijfsleven.

  Ga in gesprek met Marjolein over de invloed van flexibilisering van de arbeidsmarkt en een terugtrekkende overheid op werkgevers, werknemers en instituties. Vragen die daarbij aan de orde komen: hoe organiseren wij onze levens in de toekomst, welke werkgevers zijn en blijven aantrekkelijk, welke vaardigheden moet ik ontwikkelen zodat ik ook in de toekomst in mijn eigen levensonderhoud kan voorzien?

  Datum: donderdag 14 april 2016

  De psychologie van uw klant Harald Pol

  Traditioneel is de markt altijd gezien als iets dat losstaat van de organisatie.De belangen van de organisatie en haar klanten hoefden niet altijd hetzelfde te zijn. De laatste jaren wordt echter meer en meer uitgegaan van een holistische benadering. Deze gaat er vanuit dat er geen grens meer bestaat tussen een organisatie en haar klanten.

  Inmiddels is bekend dat de emotionele beleving van klanten de sleutel is naar een meer duurzame relatie. Om hierop in te kunnen spelen moeten organisaties weten wat zich afspeelt in het brein van de klant en hoe ze gedachten en gevoelens van klanten kunnen benvloeden. In deze masterclass gaat Harald in op de psychologie van de klant en wat organisaties kunnen doen om de bewuste en onbewuste beleving van klanten te benvloeden.

  Datum: donderdag 23 juni 2016

  Masterclass

 • Modern leiderschapJeroen Smit

  We worden bijna allemaal geraakt door ontwrichtende vernieuwing. De razendsnel ontwikkelende online- technologie zorgt ervoor dat vraag en aanbod van talloze bekende en on-bekende behoeften op een compleet nieuwe manier bij elkaar gaan komen. Internet-kills-the-middlemen!

  Wie de organisatie vanuit ontwrichting naar de vernieuwing wil tillen zal op een compleet andere ma-nier leiding moeten gaan geven. Een leider die nog steeds gelooft dat hij het beter weet dan degenen waaraan hij leiding geeft: is knettergek en onverantwoordelijk bezig. Wie niet alles op alles zet om het talent waaraan hij leiding geeft tot wasdom te laten komen, zal niet in staat zijn de organisatie vanuit ontwrichting naar vernieuwing te krijgen. Datum: donderdag 8 december 2016

  MasterclassWat is uw OERVERHAAL?Ron van Gils

  Onder alle bewegingen en uitingen die uw organisatie maakt, ligt een verhaal ten grondslag. Dit OERVERHAAL is de inspiratiebron voor elke organisatie, de sleutel voor vernieuwing en verdere ontwikkeling.

  Ron van Gils is Creacoach en business creative. Hij is een ondernemer met expertise op vernieuwing, creativiteit

  en verhalen. Van Gils leert mensen en bedrijven binnen de gestelde kaders anders te denken en te doen. Met als focus betekenis, waardecreatie en onderscheidend vermogen. Deze hands-on masterclass staat in het teken van uw OERVERHAAL en gaat dieper in op het begrip StoryDoing.

  Datum: donderdag 15 september 2016 OERVERHAAL

 • Hanke LangeFunctie: Bestuursadviseur en auteur van de bestseller: Uit het goede hout gesneden.

  De kwaliteit van bestuurlijk leiderschap kan bepalend zijn voor het succes van de onderneming. Hoewel, voor dat succes zijn vele anderen nodig; want een onderneming laten falen kan de

  bestuurder in zijn eentje. Kijk maar in de krant. Wat zijn de belangrijkste keuzes die een bestuurder maakt? Welke dilemmas komt hij/zij dan tegen? Hoe gaat u zelf met deze vragen om?

  De stap van manager naar bestuurder houdt vele verrassingen in. In het boek is de stelling dan ook: besturen is echt iets anders dan managen. Maar overal om je heen hoor je: dat is old school, want bestuur en management zijn nauwelijks meer te onderscheiden. De grenzen tussen de twee lijken te vervagen; of is dat maar schijn?

  Datum: donderdag 24 maart 2016

  Dit is een nieuw onderdeel binnen het alumni programma. Wellicht heeft u altijd al eens willen spreken over een specifiek onderdeel? Dit onderdeel is bedoeld om ook IBO permanent deelnemers een podium te bieden en elkaar cht beter te leren kennen. Deze avond zal dan ook in het teken staan van verbinden en netwerken.

  Laat u meer van uzelf zien?! Aanmelden of suggesties kunt u sturen aan ip@ibo.nl.

  Datum: donderdag 17 november 2016

  Aan tafel met... Open podium (Nieuw)

 • BedrijfsbezoekenAFAS SoftwareAdres: Philipsstraat 9, 3833 LC Leusden

  AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral vol passie als het gaat om klanten en het inspireren van ondernemers. AFAS ontwikkelt innovatieve softwareproducten voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt en neemt daarbij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

  Na een rondleiding zal Bas van der Veldt een kijkje in de keuken van AFAS geven. Bas is de Algemeen directeur (CEO) en tevens het boegbeeld van AFAS Software. Bas is op jonge leeftijd begonnen bij AFAS en tijdens zijn stu-die Bedrijfsinformatie Systemen aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij zich de ICT-wereld eigen gemaakt.

  Datum: woensdag 25 mei 2016

 • Koninklijke De Vries ScheepsbouwAdres: Oosteinderweg 25, 1432 AC Aalsmeer

  Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer bouwt zeegaande, custom built motorjachten onder de naam Feadship. Feadships zijn stuk voor stuk super-jachten die internationaal de standaard zetten op het gebied van ontwerp, engineering en uitvoering. De jachten worden door twee Nederlandse scheepsbouwers gemaakt: Royal Van Lent Shipyard op De Kaag en Koninklijke De Vries Scheepsbouw met vestigingen in Aalsmeer en Makkum. De werf aan de ringvaart in Aalsmeer is uitgerust met de nieuw-ste faciliteiten en biedt werkgelegenheid aan ongeveer 350 vaklieden. De twee droogdokken en de scheepshelling zijn voort-durend in gebruik voor de afbouw van luxe motorjachten van 40 tot ruim 90 meter. De werf in Aalsmeer is de spil in een trots familiebedrijf, dat continue streeft naar de hoogste vorm van perfectie in een sterk concurrerende, internationale niche markt.

  Datum: donderdag 13 oktober 2016

  Bedrijfsbezoeken

 • On the edge, maar danat the border.

 • Leadership on the EdgeIn mei 2016 gaat de studiereis naar Litouwen, geo