Zwijndrecht infomagazine juni 2014

20
ZWIJNDRECHT INFOMAGAZINE JUNI 2014

description

 

Transcript of Zwijndrecht infomagazine juni 2014

Page 1: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

ZWIJNDRECHT INFOMAGAZINEJUNI 2014

Page 2: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

ZWIJNDRECHT

INFOMAGAZINEJUNI 2014

Nog even en dan kan de zomerpret weer beginnen. Het mooie weer, samen buiten spelen of sporten of op kamp met de jeugdbeweging. Een goedgevuld programma dus.Grabbelpas, speelplein, sportdienst en kinderopvang helpen je om van deze vakantie weer een voltreffer te maken. De inschrijvingen startten op 26 mei, maar je kunt online en bij de vrijetijds-balie nog inschrijven voor de activitei-ten die nog vrije plaatsen hebben.

Speelplein ‘t RavotterkeLaat je elke dag weer verrassen door en-thousiaste animatoren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan gebeuren op het speelplein: springkastelen, een trampoline, bosspelen, een bouwspeelplaats, een voet-balmatch, schminken, toneel enzovoort

Van 8.30 tot 17 u. kunnen alle kinderen vanaf het jaar dat ze 5 worden tot 14 jaar naar hartenlust komen spelen. Inschrijven doe je de dag zelf op het speelplein. Een dagje spelen met onze animatoren kost je 2,50 euro. Je kunt ter plekke of op voorhand bij de vrijetijdsbalie een vijfbeur-tenkaart kopen voor 12,50 euro. De speel-pleinwerking vindt plaats in de Kerkstraat 50 in Burcht.

Grabbelpas, cultuur & sport

Activiteiten voor kinderen tussen 4 en 16 jaar. Van een toffe uitstap, workshop, een creatieve driedaagse tot een dansstage, omnisportkamp en atletiekstage. Kort-om, voor elk wat wils op deze zomerse menukaart.

Kinderopvang Kobbe en KozzeKobbe staat in de vakantie klaar voor alle kleuters. Kozze ontvangt alle lagereschool-kinderen om naar hartenlust te spelen.

Zoek ons op GimmeMeld je aan op Gimme via: http://vakantiezwijndrecht.gimme.eu en blijf op de hoogte.

Belangrijke data om te onthoudenKobbe & Kozze gesloten van 7 tot 18 juli gesloten op 21 juli, 15 augustus en 1 september

Speelplein ‘t Ravotterke              open van 8 tot 25 juli en van 4 tot 22 augustusgesloten op 21 juli en 15 augustus

COVER

AFTELLEN NAAR DE ZOMERVAKANTIE

MEER INFO03 250 49 65 – [email protected]

2

CONTACTGEGEVENS

Gemeente Binnenplein 103 250 48 [email protected]

elke werkdag 09.00 - 12.00 u.dinsdagavond 17.30 - 19.30 u.woensdag 14.00 - 16.00 u.

Je kunt ook vooraf een afspraak maken.

College van burgemeester en schepenen Als je burgemeester André Van de Vyver of één van de schepenen wil spreken, neem je contact op met het kabinet op 03 250 48 14.

OCMW Dorp Oost 4503 250 18 18 [email protected]

elke werkdag 09.00 - 12.00 u.dinsdagavond 17.30 - 19.00 u.

Je kunt ook vooraf een afspraak maken.

OCMW-voorzitter Als je OCMW-voorzitter Chris Vermeulen wil spreken, neem je contact op met het onthaal van het OCMW, 03 250 18 18.

Lokale Politie Pastoor Coplaan 22203 250 64 [email protected]

weekdagen 07.00 - 22.00 u.zaterdag & zondag 07.00 - 13.00 u.

Zwijndrecht2070

@zwijndrecht2070

COLOFON

Gemeentelijk informatieblad, verschijnt 11x per jaar

RedactieadresCommunicatiedienstGemeente ZwijndrechtBinnenplein 1, 2070 Zwijndrecht03 250 49 [email protected]

Verantwoordelijke uitgeverAndré Van de VyverMolenstraat 208, 2070 Zwijndrecht

SLUITINGSDAGEN

• De gemeentediensten, het OCMW, de bibliotheken en dienstencentrum Houtmere zijn gesloten

maandag 9 junipinkstermaandag

• Dienstencentrum Houtmere is ook gesloten op

zondag 8 juniPinksteren

Page 3: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

3

Nog niet zo lang geleden heeft onze gemeente deelgenomen aan het televisiespel De Slimste Gemeente. Ondanks onze goede kandidaten is het echter bij slechts één uitzending gebleven. Wat in de uitzending echter voor hilarische momenten zorgde, waren de straatinterviews over het woordje Zwinkelen. Is het een verspreking of gangbare term? De gesprekken met enkele van onze inwoners gaven er geen antwoord op. Voor alle duidelijkheid: het woord wordt gebruikt om het winkelen in Zwijndrecht aan te duiden en te stimuleren.

Ondanks de aanwezigheid van een grote distributieketen in onze gemeente is er toch nog voldoende plaats voor de zelfstandige kleinhandel. Het gemeentebestuur wil dit dan ook promoten.

Uit de resultaten van de interprovinciale detailhandelstudie weten wij dat de winkels in Zwijndrecht en Burcht voornamelijk de eigen bevolking als klant hebben. Het is dan ook zeer belangrijk dat deze doelgroep een kwalitatief aanbod krijgt. Dit kan onder meer gebeuren door de inrichting van de straat, door voldoende parkeergelegenheid en door een gevarieerd aanbod aan winkels en producten. De aanwezigheid van openbare voorzieningen zoals scholen, een woonzorgcentrum of sportinfrastructuur kunnen een meerwaarde betekenen. Ze brengen een circulatiepatroon met zich mee en geven mensen de gelegenheid om voor of na een bezoek aan zulke instelling hun inkopen te doen.

Zwijndrecht biedt een combinatie van een gevarieerd winkelaanbod en horeca en in Burcht ligt de nadruk meer op horeca. Dit laatste kan zelfs uitgroeien tot een toeristische troef.

Er is letterlijk nog veel werk aan de winkel om deze situatie te verbeteren. Maar dankzij de samenwerking met de dienst Economie van de provincie Antwerpen en onze eigen dienst Lokale Economie zal dit zeker resultaat opleveren.

Nog veel zwinkelgenot toegewenst!

André Van de Vyverburgemeester

ZwinkelenCOLUMN

zondag 15 juni van 12 tot 14.30 u.

Breughelbuffet in Houtmere

Wat mag je verwachten?Diverse koude gerechten zoals breughelkop, boerenpaté en gebakken kippenboutjes en warme gerechten zoals konij-nenbil met pruimensaus en vleesbrood. Aangevuld met een assortiment groentjes, sauzen en Frans brood. Als dessert is er nog rijstpap en vlaai. Heb je zin om met vrienden, fa-milie of partner je voeten onder tafel te schuiven? Schrijf je dan in voor 6 juni in de cafetaria van dienstencentrum Houtme-re. Prijs per persoon is 15 euro. Betalen bij inschrijving.

Nadien kun je nog de sfeer opsnuiven op de braderij in de Statiestraat.

MEER INFO03 250 18 36 [email protected]

Geluidsmeter in uitleendienst

Sinds kort biedt de materiaaluit-leendienst van de gemeente ook een geluidsmeter aan. Die kan onder andere van pas komen bij evenementen waar luide muziek op het programma staat. Zo kun je nagaan of alles binnen de geluidsnormen blijft. Het huurgeld van de geluidsmeter bedraagt 20 euro. Enkel erkende verenigingen kunnen gebruikmaken van de materiaaluitleendienst.

AANVRAGENVul een materiaalaanvraag in op het e-loket van www.zwijndrecht.be 03 250 49 65 [email protected]

Vriend en VijandUitstap naar sporen van WO I op zaterdag 7 juni

Je start in Zonnebeke waar je met een gids het Memorial Museum Passchendaele 1917 bezoekt.Na het middagmaal trek je langs het Tyne Cot Cemetery. Via Houthulst, een begraafplaats van Belgische soldaten, rijdt de bus naar Vladslo om er een bezoek te brengen aan de Duitse begraafplaats. Je eindigt in Koekelare met een vrij bezoek aan het Käthe Kollwitz Museum.

Vertrek aan de parking van de sporthal (Fortlaan) om 8 u., vermoedelijke terugkomst rond 19 u.Maximaal 40 deelnemers.45 euro, inclusief bus, koffiestop, middagmaal, gidsen, toegangsgelden en een afscheidsdrankje.

Een organisatie van de cultuurraad.

RESERVEREN03 250 49 65 [email protected]

Zwijndrecht in cijfers

Ben je op zoek naar cijfers over Zwijndrecht? Je kunt ze vinden in de gemeentelijke profielschets van de Vlaamse overheid. De profielschets bestaat uit gegevens en cijfers over onder andere bevolking, economie, financiën, milieu en welzijn. Veel cijfers lopen over een periode van tien jaar. Dat maakt het mogelijk om vergelijkingen te maken over verschillende jaren. De pro-fielschets maakt ook een ver-gelijking met het Vlaamse gemiddelde en met het gemiddelde van de Belfiusclus-ter. De Belfiuscluster deelt de gemeenten met een vergelijk-baar sociaal-economisch profiel op in clusters.

PROFIELSCHETS DOWNLOADENhttp://aps.vlaanderen.be/lokaal/beleidsplannen/gemeen-telijke-profielschets.html

Page 4: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

4

Vraag tijdig je reisdocumenten aanHeb je reisplannen? Denk er dan zeker aan om enkele weken voor je vertrek de geldigheid van je identiteits- of reisdocumenten na te kijken.In de meeste Europese landen en ook in een aantal landen buiten Europa kun je terecht met je elektronische identiteitskaart. Voor kinderen tot twaalf jaar is de kids-ID een officieel reisdocument.

Een lijst van landen waar de identiteitskaart en kids-ID geldig zijn, kun je raadplegen op www.eid.belgium.be.

Het duurt twee weken om een kids-ID aan te maken. Doe je aanvraag bij de dienst Bevolking dus best minstens één maand voor je reis. Voor de aanvraag moet je kind meekomen en breng je een recente kleurenpasfoto frontaal genomen en met effen, witte achtergrond mee.

Een paspoortVoor sommige landen heb je een paspoort (internationale reispas) nodig, ook voor kinderen. Informeer in je reisbureau, het consulaat of de ambassade, bij de FOD Buitenlandse Zaken of kijk op www.diplomatie.belgium.be.

De normale aanvraagprocedure duurt zes werkdagen. Toch kun je best je aanvraag twee tot vier weken voor je

KLAAR OM OP VAKANTIE TE GAAN?

vertrek doen. Hou er ook rekening mee dat je je reispas al in je bezit moet hebben wanneer je een visum aanvraagt of wanneer je je paspoortnummer ergens moet doorgeven.

Breng bij je aanvraag zeker één kleurenpasfoto met een neutrale gezichtsuitdrukking, frontaal genomen en met effen, witte achtergrond mee. Kinderen moeten voor de aanvraag meekomen. Als je nog een oud paspoort hebt, moet je dit ook meebrengen.

Hoe sneller, hoe goedkoperDringende aanvragen zijn ook mogelijk, maar die zijn aanzienlijk duurder. Het loont dus zeker de moeite om je aanvraag tijdig te doen.

Een overzicht van de prijzen voor de verschillende documenten vind je op bladzijde 5.De internationale reispas is geldig voor vijf jaar, de kids-ID voor drie jaar. Voor kleine kinderen is het raadzaam om de reisdocumenten al sneller te vernieuwen. Kindergezichtjes veranderen immers snel.

TipJe kunt op de diensten Bevolking en Burgerlijke steeds met bancontact betalen.

et tekstboodschappen werkt, zul je ook meer speci-fieke informatie kunnen ontvangen. Zwijndrecht is één van de 33 pilootgemeenten waar het systeem nu al operationeel is. Je kunt jezelf en je gezinsleden inschrijven op www.be-alert.be.

Joepie, de vakantie komt eraan: reis geboekt, koffers gepakt en uitkijken naar het vertrek… Maar zijn je reisdocumenten en die van je kinderen wel in orde? En wie past er op je woning tijdens je afwezig-heid? Lees snel volgende tips en geniet van een zorgeloze vakantie.

Page 5: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

5

Op vakantie gaan is leuk, maar er komt wel wat bij kijken. Ga tijdig langs de juiste diensten om met een gerust hart te kunnen vertrekken.

Gewone procedure

Spoedprocedure Superspoedprocedure

e-ID en e-vreemdelin-genkaart

19 euro 120 euro (vanaf 1 juni 125 euro)

185 euro (vanaf 1 juni 190 euro)

kids-ID 7 euro 110 euro (vanaf 1 juni 115 euro)

175 euro (vanaf 1 juni 180 euro)

reispas volwas-senen

80 euro 250 euro 250 euro + dagprijs voor verzending

reispas kinderen 41 euro 210 euro 210 euro + dagprijs voor verzending

KLAAR OM OP VAKANTIE TE GAAN?

Je woning veilig achterlatenAls je voor een langere periode weg bent, is het belangrijk om je woning er bewoond te laten uitzien.Vraag bijvoorbeeld aan iemand om de rolluiken op- en neer te laten en om je brievenbus leeg te maken. Laat nergens boodschappen achter dat je op vakantie bent. Maak een inventaris met identificatienummers en foto’s van waardevolle voorwerpen. Licht je buren en familie in en vraag ze om onmiddellijk de politie te bellen als ze verdachte toestanden zien.

De politie let op je woningDe politie biedt gratis afwezigheidstoezicht aan. Dit houdt in dat de politie op verschillende tijdstippen langs je woning gaat en controleert of alles in orde is. Hiervoor moet je gewoon een formulier aan de politie bezorgen. Je vindt het formulier bij het politiecommissariaat, in het administratief centrum, OC ’t Waaigat en op de website.

MEER INFOLokale politie – 03 250 64 10 – www.politie.zwijndrecht.be

Vakantietoelage voor personen met een handicapDe gemeente geeft een extraatje aan personen met een handicap die hun vakantie doorbrengen in een vakantieverblijf dat speciaal voor hen is ingericht. Contacteer de dienst Sociale Zaken om je een aanvraagformulier op te sturen. Dit formulier laat je invullen door het vakantieverblijf of de organisator van je vakantie. Je brengt dit formulier terug binnen bij de dienst Sociale Zaken, samen met het attest van handicap, afgeleverd door de FOD Sociale Zekerheid.

VAKANTIETOELAGE AANVRAGEN03 250 49 30 - [email protected]

MEER [email protected] 03 250 48 30

[email protected] 03 250 48 40

www.halloouders.bewww.eid.belgium.bewww.diplomatie.be

Page 6: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

66

WEDSTRIJD

Buiten-gewone plekjes

Stem op het plekje achter de Sint-MartinuskerkDe afgelopen maanden gingen de Antwerpse regionale landschappen en Landschapspark Zuidrand met de groene bezem doorheen vijftig verrommelde plekjes in de provincie, ook in Zwijndrecht.Achter de Sint-Martinuskerk heb je vanaf de bankjes een bijzonder mooi zicht op de Schelde. Maar de inkleding van dit plekje was bijzonder sober. Daar werd nu werk van gemaakt.Schaduwplanten brengen extra kleur onder de platanen en je kunt over een eenvoudig paadje door de bloemen kuieren. De hondenweide zit nu verstopt achter enkele fleurige struiken en de verloren zitbank naast de kerk maakte plaats voor een bloeiende struikengordel.

Win een publieksevenement voor ZwijndrechtDe mooiste plekjes krijgen een heus publieksevenement cadeau. Stem het plekje van Zwijndrecht naar de overwinning en kom samen met je vrienden en familie mee vieren. De wedstrijd loopt van 2 juni tot 31 juli. Stemmen kan via www.buitengewoneplekjes.be.

Zwinkelfacebooker van de maandEva kiest voor Zwinkelen

Eva Borghgraef vertelt: “Winkelen in je eigen gemeente vind ik een groot gemak. Het is zoveel fijner om op maat geholpen te worden. Dat gevoel heb ik altijd weer als ik bij de plaatselijke handelaars mijn inkopen doe. Ik woon al heel mijn leven in Zwijndrecht en ken dus een aantal winkeliers, maar zij kennen mij ooken dat zet voor mij de ‘z’ voor winkelen.

Hou de facebookpagina in de gaten: www.facebook.com/Zwinkelen

Wil jij ook graag eens de Zwinkelenpagina beheren?Stuur snel een mailtje naar [email protected]. Stel je kort voor en bezorg ons een leuke foto. Of bel naar 03 250 48 15. Om je op weg te helpen, krijg je een Kadobon Zwijndrecht en een veertigtal kortingsbons van handelaars die je vrij mag besteden.

Wie binnenkort het pleintje bezoekt, zal merken dat het er nog aangenamer genieten is.

Page 7: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

7

Zorgen voor iemand die dat zelf niet meer kan, noemt men mantelzorg. Mantelzorgers zijn vrijwil-ligers die op geregelde basis en onbetaald zorgen voor een zorgbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis uit hun omgeving. Deze zorg vloeit niet voort uit hun beroep en is ook geen vrijwilligerswerk, maar ontstaat omdat men met de zorgbehoevende een persoonlijke band hebt. Het gaat om de zorg die nodig is zodat de zorgbehoevende zo lang mogelijk kan verder leven in een vertrouwde thuisomgeving.

ThuisZo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, is de grootste bekommernis van hulpbehoevende bejaarden. Met de hulp van mantelzorgers krijgen zij de mogelijkheid om langer in hun vertrouwde omgeving te blijven.De zorgsituatie kan zeer verschillend zijn. Sommigen heb nood aan praktische zaken zoals boodschappen of poetsen. Anderen zijn volledig aangewezen op mantelzorgers. Heel wat mensen tussen 50 en 65 jaar zijn mantelzorger voor hun ouder(s), maar mantelzorgers vind je ook tussen jonge mensen en zelfs kinderen.

Vlaamse ZorgverzekeringWie langdurig zorgbehoevend is en grote kosten heeft om te voorzien in de dagelijkse verzorging kan een beroep doen op de Vlaamse Zorgverzekering. Die biedt een maandelijkse financiële tegemoetkoming voor niet-medische zorg.

Gemeentelijke toelageOok de gemeente Zwijndrecht wil gezinnen die hun inwonende (schoon)vader, (schoon)moeder, grootvader of grootmoeder verzorgen, een financiële ruggensteun geven. De persoon die verzorgd wordt, moet minstens 70 jaar zijn en hulpbehoevend. De hulpbehoevendheid kan bewezen worden door het feit dat men recht heeft op de premie van de Vlaamse Zorgverzekering. Het inkomen van de bejaarde mag niet hoger zijn dan anderhalve maal de inkomensgarantie voor ouderen.Denk je in aanmerking te komen voor deze toelage neem dan contact op met de dienst Sociale Zaken.

TOELAGE AANVRAGENdienst Sociale Zaken03 250 49 30 [email protected]

23 juni is de Dag van de MantelzorgerFocus op thuisverzorging van bejaarden

7

Page 8: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

8

Wij zijn al fairtradefan

En jij?

88

Page 9: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

9

Niet alleen in de WereldwinkelOok als consument kun je mee het verschil maken. Dat doe je door artisanale producten in de Wereldwinkel of bij de lokale handelszaken met fairtradeproducten te kopen voor jezelf of als geschenk. Maar nog meer door standaard producten te gebruiken bij je thuis, op het werk, op school of in je vereniging. Het aanbod gaat van klassiekers zoals bananen, koffie, rijst, wijn en rietsuiker, over honing(koek) en quinoa, tot seizoensartikelen zoals paaseitjes en bloemen.

Eerlijke prijs voor de producentAlle ingrediënten worden rechtstreeks aangekocht bij gemeenschappen en producentengroepen in het Zuiden (Latijns-Amerika, Afrika en Azië). Zij krijgen daarvoor een eerlijke prijs betaald, waardoor ze niet langer speelbal zijn van malafide opkopers of van prijsinstortingen op de wereldmarkt. Tevens wordt een extra premie toegekend. Zo kunnen ze investeren in sociale of medische doelen en noodzakelijke infrastructuur.

Fairtradefan wordenBij minimaal vier aankopen per jaar ben je fairtradefan en kun je:• je registreren op www.fairtradegemeenten.be/

zwijndrecht • een formulier invullen tijdens de

braderij in Zwijndrecht op 15 juni bij de stand van de derdewereldraad

• een formulier invullen in de Wereldwinkel

Vul één formulier in per gezinslid. Zo kan men inschatten in welke mate eerlijke handel bij de Zwijndrechtenaren leeft. Ook nieuwe fans zijn welkom!Op www.fairtradegemeenten.be/zwijndrecht vind je ook welke groepen en handelaars in Zwijndrecht lid zijn van de actie. Of vraag naar de folder in de Wereldwinkel of in het administratief centrum.

En er is meer…Wat met de kleding die we dragen? Hoe vergaat het de werknemers die voor een hongerloon onze broeken en T-shirts maken, zonder rust of verlof en in onveilige fabriekshallen? Denk maar aan het ingestorte Rana Plaza. De websites van Wereldsolidariteit en de SchoneKlerenCampagne vertellen je er alles over. En in welke mate houdt de productie van gsm’s en elektronica toestanden van onrecht mee in stand?

Lees hierover meer in het volgende infomagazine.

MEER INFO www.fairtradegemeenten.be

Wij zijn al fairtradefan

En jij?

Ben jij al Fairtradefan?Registreer je op www.fairtradegemeenten.be/zwijndrecht

Zwijndrecht was één van de allereerste fairtradegemeenten in Vlaanderen. Het betekent dat de gemeente, diverse horecazaken, handelaars, ondernemingen, scholen en verenigingen producten uit de eerlijke handel gebruiken of verkopen.

“Als je minstens vier keer per jaar fairtradeproducten koopt, kun je al fan worden.„

“Ook enkele lokale handelszaken bieden fairtradeproducten aan. „

Page 10: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

1010

Deze zomer nieuwe verkeerssituatie LaarstraatINFOVERGADERING OP 12 JUNI

Vind jij de bibliotheek leuk?

10

Het is zover. De bibliotheek van Zwijndrecht heeft haar eigen fanpagina op Facebook. Surf naar www.facebook.com/BibZwijndrecht. Als je de pagina leuk vindt, krijg je voortaan alle info op je eigen prikbord.

De leden van de bibliotheek zijn een echte groep. Ze ontmoeten elkaar in de bibliotheken van Zwijndrecht en Burcht en tijdens de vele activiteiten. Met de Facebookpagina willen de medewerkers nog beter in gesprek gaan met de gebruikers. Ze willen jou nog beter informeren over nieuwe aanwinsten en over de vele activiteiten, tentoonstellingen en lezingen die ze organiseren.

Uiteraard telt ook steeds jouw mening. De bibliotheekpagina is immers ook jouw pagina. Als jij dat wil natuurlijk.

MEER INFOwww.facebook.com/BibZwijndrechtzwijndrecht.bibliotheek.be - 03 250 49 40

Verkeersveiligheid is voor iedereen een dagelijkse bekommernis. Kinderen zijn heel kwetsbaar in het verkeer en daarom besteedt de gemeente extra aandacht aan de verkeersveiligheid van de schoolom-gevingen. Het is één van de prioriteiten van gemeente en politie. De schoolomgeving van basisschool Het Laar werd door de betrokken diensten onder de loep genomen. Daaruit zijn een aantal maatregelen gekomen die de verkeersveiligheid in het eerste deel van de Laarstraat aanzienlijk zouden verbeteren. Zo zal in het eerste deel van de Laarstraat, aan de school, nog slechts verkeer in één richting worden toegelaten. Je zult dus vanuit de Statiestraat de Laarstraat niet meer kunnen inrijden. Naast deze maatregel komen er ook een aantal aanpassingen aan de infrastructuur.

We stellen deze nieuwe verkeerssituatie graag aan je voor tijdens een infovergadering op donderdag 12 juni om 20 u. Deze vergadering vindt plaats in de mediatheek van de basisschool Het Laar.

MEER INFOVerkeersdienst lokale politie - 03 250 64 10 [email protected]

Page 11: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

IJsjesfestijn in HoutmereZin in een overheerlijke ijscoupe? Op maandag 23 juni kun je hiervoor terecht in het dienstencentrum Houtmere.Je betaalt slechts 3,50 euro voor drie bollen ijs. Er is een uitgebreid aanbod aan coupes: advocaat, bré-silienne, banana split, aardbeien, coupe Houtmere en natuurlijk ook de klassieker dame blanche. Ter gelegenheid van het wereldkampioenschap voetbal serveert Houtmere ook een duiveltjescoupe en een coupe Brazil. Inschrijven of reserveren is niet nodig.

van 14 tot 17 u.dienstencentrum Houtmere, Houtmere 27

MEER INFO03 250 18 36 – [email protected]

1111

KENNISMAKING MET MINDFULNESSwoensdag 18 juni

Mindfulness is een aandachtstraining die werkt met zeer eenvoudige oefeningen. Je gebruikt lichaamsgewaarwor-dingen en ademhalingstechnieken voor het aanpakken van spanning, chronische pijnen, slaapstoornissen enz. Wil je deze technieken aanleren of meer te weten komen over mindfulness dan kun je hiervoor terecht in diensten-centrum Houtmere.

van 10 tot 12.30 u.dienstencentrum Houtmere, Houtmere 274 euro, één kop koffie of thee inbegrepenin samenwerking met Vormingplus Antwerpen

INSCHRIJVENaan de balie van Houtmere – 03 250 18 36 [email protected] bij inschrijving

11

Page 12: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

12

Katjes verkopen of weggeven?

ZORG DAT JE IN ORDE BENT MET NIEUWE REGELGEVINGEen kat kan op tien jaar tijd meer dan een miljoen nakomelingen op de wereld zetten. Sommige katteneigenaars laten de natuur haar gang gaan, met alle gevolgen van dien. Voor al die kleintjes vindt het baasje al snel geen goede thuis meer. Een deel van deze katjes komt zo terecht in een dierenasiel.

Het gevolg is dat de asielen vol zitten met katjes die aan hun lot overgelaten werden. Jaarlijks worden zowat 30 000 katten in de Belgische asielen aangebo-den. De asielen zitten hierdoor financieel en qua bezetting aan hun limiet. Een derde van de binnengebrachte dieren moet noodgedwongen een dodelijk spuitje krijgen.

Wettelijk kaderAndere katjes trekken erop uit en verwil-deren. Zonder maatregelen zal hun aantal ook alleen maar toenemen. De overheid erkende dit probleem en vaardigde in 2012 het meerjarenplan voor de sterilisa-tie van huiskatten uit. Vorig jaar startte de eerste fase. Sindsdien moeten de asielen

alle katten steriliseren, identificeren en registreren alvorens ze aan te bieden voor adoptie. Deze ingreep moet zorgen voor een geleidelijke afname van het onge-breideld vermenigvuldigen van zowel huiskatten als zwerfkatten.

Nu ook voor particulieren en kwekersVanaf 1 september 2014 wordt deze maatregel uitgebreid naar kwekers en particulieren. Alle katten moet je dan laten steriliseren, identificeren en regi-streren voor je ze verkoopt of weggeeft. Alleen de katten die bestemd zijn voor een erkende kwekerij of voor mensen in het buitenland mag je nog zonder vooraf-gaande sterilisatie verhandelen.

Deze maatregel zet katteneigenaars aan om hun verantwoordelijkheden op te ne-men. Een behandelde kat gedraagt zich ook rustiger en blijft dichter bij huis.

Zwijndrecht laat zwerfkatten be-handelenDe gemeente heeft ook een eigen zwerf-kattenbeleid. Een vrijwilliger vangt de kat-ten en plaatst ze terug na behandeling. Een knipje in het oor zorgt ervoor dat behandelde dieren niet opnieuw worden weggevangen.

MEER INFO03 250 48 85 – [email protected]

Page 13: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

OP VERKENNING IN ZWIJNDRECHT Zomerse fietszoektocht

Van 15 juni tot 31 augustus organiseert de Fiet-sersbond Zwijndrecht-Burcht een 25 km lange fietszoektocht langs rustige wegen in Zwijndrecht. Het is een fijne, ontspannende en verrassende tocht die je langs vergeten plekjes, enkele speeltuinen en kunstwerken brengt. Onderweg kun je de vra-gen oplossen. Wie meedoet, kan een mooie prijs winnen.De tocht is toegankelijk voor alle soorten fietsen, eventueel met kar, voor rolstoelgebruikers en voor voetgangers.

DEELNAMEFORMULIER EN ROUTEDownloaden op www.fietsersbond.be afdeling Zwijndrecht-Burcht of afhalen in de [email protected]

1313

JEUGDCENTRUM VERHUURT REPETITIERUIMTE

Muzikaal talent? Maar je vindt geen geschikte ruim-te om je gang te gaan? Jeugdcentrum Den Trechter beschikt over een repetitieruimte die voor jou een oplossing kan bieden.

Er zijn enkele voorwaarden om de ruimte te huren. Die vind je in het reglement dat onlangs werd aangepast en dat vanaf 1 juli van kracht wordt. Inwoners en jongeren van 15 tot 30 jaar zijn in het voordeel. Verder heb je als huurder de keuze om per sessie van drie uur gebruik te maken van de repetitieruimte of om ineens een contract voor drie maanden vast te leggen. Als je ervoor kiest om we-kelijks op een vaste dag gedurende drie maanden te repeteren, dan krijg je nog de extra optie om een berghok mee te huren. Zo moet je niet steeds al het materiaal heen-en-weer brengen. Er zijn maar vijf berghokken beschikbaar, dus snel zijn is de bood-schap. Reserveer minstens een week op voorhand om misverstanden te vermijden.

RESERVEREN EN [email protected] (reglement)

Fietsersbond.Zwijndrecht.Burcht

Page 14: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

14

Nieuw seizoen OC ‘t Waaigat 2014-2015TICKETVERKOOP START OP 17 JUNI

Studeren

14

Rust in de bibliotheekHet is weer examentijd en veel studenten zijn op zoek naar een rustig studieplekje. Vind je thuis of op school niet de ruimte of omstandigheden om te studeren? Dan is de bibliotheek misschien een oplossing. In de leeszaal op de eerste verdieping kun je rustig studeren. Bovendien is er wifi en kun je het krantenarchief GoPress raadplegen. En koffie is er voor iedereen.

MEER INFOwww.zwijndrecht.bibliotheek.be

Teleblok helpt je terug op wegTeleblok is de anonieme en gratis hulplijn van CM. Hogeschool- en universiteitsstudenten die het even niet meer zien zitten, kunnen bij Teleblok hun hart luchten. Ook bezorgde ouders, leerkrachten, vrienden en partners kunnen een beroep doen op Teleblok.

0800 13 14 4 (gratis en anoniem): elke dag van 18 tot 20.30 u. www.teleblok.be – chat: elke dag tussen 18 en 23 u.Info over faalangst, een goede studiemethode en voldoende ontspanning vraag je aan [email protected].

Vanaf 11 juni ligt de nieuwe Acc’enten met daarin alle programma’s van de cultuur- en gemeenschapscentra op de balies van OC ‘t Waaigat, de bibliotheek, het onthaal van het administratief centrum en de vrijetijdsbalie. Je vindt er alle nieuwe voorstellingen in OC ‘t Waaigat. Neem snel een kijkje en plan wat cultuur in je agenda 2014-2015. Ook op www.waaigat.be vind je een over-zicht.

Graag licht ‘t Waaigat een tip van de sluier op: Veerle Mal-schaert, Ivan Pecnik, een ode aan Benny Goodman, Geef ons oorlog, KoperStaal, Koen Crucke, Trio Khaldei, Hubert Damen en vele anderen zijn te gast.In samenwerking met enkele verenigingen zijn er ver-rassende voorstellingen met de Socialistische Fanfare De Scheldezonen, de Wase Kantorij, VocaMuze en Polyfoon. Enkele nogal circusachtige familievoorstellingen en ook acht films kruiden het cultureel seizoen af.

Je kunt vanaf dinsdag 17 juni kaarten kopen in OC ‘t Waaigat.

RESERVATIES EN INFOOC ‘ t Waaigat - Kerkplein 1 - 03 250 49 90 [email protected]

Page 15: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

15

40e Braderij ZwijndrechtZONDAG 15 JUNI

Autovrije Statiestraat met kramen van winkeliers, ambulante handelaars en verenigingen, diverse eet- en drankstanden en terrassen. In de Regenbooglaan staan oude legervoertuigen van de vereniging Vrienden Met Militaire Voertuigen.14 u. opening braderij 15 u. optreden van Ivann (bekend van X-Factor en Sterren op de dansvloer)18 u. optreden van Garry Hagger

TombolaKoop tussen 14.30 en 16.30 u. bij de deelnemende handelaars en neem gratis deel aan de braderijtombola. Eerste prijs 250 euro aankoopbons, tweede prijs 100 euro aankoopbons, derde, vierde en vijfde prijs 50 euro aankoopbons. Trekking aanwezigheidstombola om 17.30 u. ter hoogte van Spar bij Discobar Orion.

VerkeerDe Statiestraat is verkeers- en parkeervrij op zondag 15 juni van 12 tot 20 u. vanaf het kruispunt met de N70 tot aan het kruispunt met Fortlaan/Laarstraat. De Regenbooglaan is parkeer- en verkeersvrij op zondag 15 juni van 9 tot 21 u. vanaf het kruispunt met de Statiestraat tot aan de ingang van WZC De Regenboog.

Sinksenkermis van 7 juni tot 9 juniGrote kermis van 14 juni tot 18 juni

Door de aaneensluitende kermisperiodes gelden uitzonderlijk volgende verkeersmaatregelen.

Verkeers- en parkeervrij• Parking 1 Richard Orlentstraat: van woensdag 4 juni

om 19 u. tot donderdag 19 juni om 6 u. De auto’s van Cambio zullen in deze periode tijdelijk

geparkeerd staan op parking 2 Begraafplaats.• Richard Orlentstraat vanaf het kruispunt met de

Kerkhofstraat tot aan het kruispunt met de N70, Michel Vergauwenstraat en kerkplein: van donderdag 5 juni om 9 u. tot donderdag 19 juni om 6 u.

• N70 vanaf het kruispunt met de Adrien Van Roeyenstraat tot aan het kruispunt met de Statiestraat: van vrijdag 6 juni om 20 u. tot donderdag 19 juni 6 u.

Stilstand- en parkeerverbodAdrien Van Roeyenstraat (volledig) en Adhemar Borinstraat vanaf het kruispunt met de Adrien Van Roeyenstraat tot aan het kruispunt met de Statiestraat: van vrijdag 6 juni om 17 u. tot donderdag 19 juni om 6 u.

MEER INFO03 250 48 15 – [email protected]

KERMIS EN BRADERIJ IN ZWIJNDRECHT

Page 16: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

1616

Het intergemeentelijk samenwerkingsverband Scheldelandschapspark lanceert ook dit jaar weer een campagne Scheldehelden. Met Scheldehelden willen de deelnemende gemeenten het leven, wonen en werken in de acht deelnemende gemeenten rond de Schelde en de Rupel aangenamer maken. Gemeentebesturen en lokale verenigingen kunnen projecten indienen voor quick-wins. Na goedkeuring kunnen ze een subsidie krijgen.

ScheldeheldenZwijndrecht vormt samen met Hemiksem, Schelle, Niel, Bornem, Puurs, Sint-Amands en Brasschaat de groep Scheldehelden. De echte Scheldehelden zijn mensen, orga-nisaties en verenigingen die frisse ideeën hebben en hun handen uit de mouwen wil-len steken om de toekomst van hun eigen leefomgeving mee vorm te geven.

Quick winsQuick-winprojecten zijn kleinschalige projecten die binnen de periode van een jaar kunnen gerealiseerd worden. Het gaat daarbij om initiatieven die plattelandsont-wikkeling in de ruime zin van het woord op het oog hebben, zoals: de verbetering van het landschap met haar natuurwaarden en culturele waarden, landbouwkundige

kenmerken, erfgoedwaarden, het aanbod van recreatie en toerisme, enzovoort. Vanaf nu is het mogelijk om zelf Schelde-held te worden en quick-win ideeën in te dienen bij de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). Tot en met 15 september kun je een projectvoorstel indienen. Vul de projectfiche in en stuur ze aan de VLM.Let wel: de oproep van 2014 is specifiek gericht naar de gemeentebesturen en verenigingen die in de gemeente actief zijn in de thema’s die in de open ruimte spelen. Particulieren kunnen in deze editie geen projectvoorstellen indienen. 

Project indienenDe criteria waaraan zowel de indiening als het project moeten voldoen, vind je terug in de handleiding. Het rapportagedossier

heb je, als je projectvoorstel in aanmerking zou komen, nodig om te rapporteren over je project en aanspraak te maken op subsi-die. Je vindt de drie documenten op www.scheldehelden.be.In het najaar van 2014 zal de jury op basis van de criteria een aantal quick-wins voordragen aan de minister bevoegd voor het plattelandsbeleid, die beslist over de cofinanciering.

MEER [email protected] - 014 25 83 00

Nieuwe oproep voor Scheldehelden

Page 17: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

Uit in Zwijndrecht

17

Zo 01.068e Grote Prijs MachuitWielerwedstrijd voor Elite z/c & Beloften KBWB

Organisatie: WSC Willen is Kunnen Start: Kerkplein Uur: 15 u. Info: François Heyndrickx, 0477 52 92 72, [email protected]

Deze omloop bedraagt 109 km over 12 ronden. Parcours: Kerkplein-Richard Orlentstraat-Neerstraat-Stenenkruisstraat-Smoutpot-Lange Haagstraat-zijbaan Beversebaan-rondpunt-Krijgsbaan-Lindestraat-Heidestraat-Pastoor Coplaan-Hoefijzersingel-Antwerpsesteenweg-Laarstraat-Statiestraat (aankomst)-Dorp west.

Zo 01.06Wandeling door Doel onder leiding van Jan CreveOrganisatie: Davidsfonds Burcht en Zwijndrecht Plaats: aan de molen in Doel Uur: 14 u. Info: [email protected]

Ma 02.06Verkeersvaardigheid met de wagenOrganisatie: dienstencentrum Houtmere Plaats: Houtmere 27 Uur: 9.30 tot 11.30 u. Inschrijven: 03 250 18 36 [email protected]

Aanbevolen door OKRA

Ma 02.06Naaicafé GezinsbondOrganisatie: Gezinsbond Zwijndrecht-Burcht Plaats: Oud Gemeentehuis Uur: 19.30 tot 22 u. Info: G. Defloor, [email protected]

Kom met je onafgewerkte projecten naar het naaicafé en vind tijd en inspiratie om je naai-, brei- of haakwerk af te werken of om nieuwe creaties op te starten.

Di 03.06Bezoek aan Koffie Verheyen in DeurneOrganisatie: Okra Zwijndrecht Plaats: Tramhalte Dorp Uur: 13 u. Info: N. Coppens, 03 254 11 79 of 0475 68 71 31

Rondleiding + proeven

Vr 06.06 tot ma 09.06PinkstertornooiPlaats: Voetbalterrein Neerstraat 66-68 Info: 03 253 03 15 – [email protected] Uur: start om 10.30 u.

Voetbaltornooi met 8 ploegen gedurende vier dagen. Op vrijdagavond om 20 u. veteranenwedstrijd Verbroedering Zwijndrecht - Sporting Burcht. Randactiviteiten: springkasteel, zondag om 21 u. optreden van G. Moonskin. Maandag vanaf 10 tot 13 u. kaarting en om 20 u. bekeruitreiking.

Za 07.06Uitstap Vriend en vijandZonnebeke – Tyne Cot – Houthulst – Koekelare

Organisatie: cultuurraad Plaats: vertrek aan de sporthal Uur: 8 u. Inschrijven: 03 250 49 65 [email protected]

Za 07.06GezelschapsspellenavondOrganisatie: KWB en Gezinsbond Plaats: WZC De Regenboog Uur: 19.30 u. Info: Gunther Buytaert, 03 755 84 14, [email protected], http://www.forumfederatie.be/zwijndrecht.html

Elke maand keuze uit tientallen gezelschapsspellen. Als je een bepaald spel zeker wil spelen, laat het dan een week op voorhand weten. Je mag natuurlijk ook zelf een spel meebrengen.

Za 07.0617e motorrit Organisatie: 11 Genie bataljon Plaats: Kwartier Lt. V. Thoumsin, Kruibeeksesteenweg Vertrek: tussen 8 en 11 u. Info: Alain Dobbelaere, 03 253 73 56 of [email protected]

Met optreden en tal van andere activiteiten. Mogelijkheid om vol-au-vent of stoofvlees met friet te eten tegen 9 euro.

Za 07 tot wo 18.06Sinksenkermis en Grote KermisPlaats: kerkplein, parking 1 en N70 Info: 03 250 48 15 – [email protected]

Aangepaste verkeersmaatregelen, zie pagina 14

Zo 08.06Pinksterconcert en barbecueOrganisatie: Saxofoonorkest Plaats: Lokaal Saxofoonorkest, Michel Vergauwenstraat 5 Uur: 11 u. concert, 13 u. barbecue Inschrijven bbq: Luc Wauters, 0485 37 24 38, [email protected]

Gratis concert.

Page 18: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

Uit in Zwijndrecht

Zo 08.06Chemie boven!Organisatie: chemiebedrijven uit Zwijndrecht Info: 050 40 30 07, [email protected]

13 u. Panelgesprek in het administratief centrum over werkgelegenheid en duurzaamheid met Johan Op de Beeck.

14 – 20 u. Chemische bedrijven stellen zich voor in de sporthal. Openluchtfeest met tal van attracties. Met de SkyWatch zie je Zwijndrecht in vogelperspectief. Voel je als een astronaut in de Space Swinger. Maak een looping met de fiets of waag je aan de leuke labotesten van Technopolis. Wil je graag je talent toenen op het vrij podium? Stuur dan snel een mailtje.

Di 10.06BloemschikkenOrganisatie: Femma Zwijndrecht Plaats: Kerkstraat 50 Uur: 13.30 en 19.30 u. Info: Herna Smet, 03 252 57 36, [email protected]

Di 10.06 en di 24.06KingenOrganisatie: Dienstencentrum Houtmere Plaats: Houtmere 27 Uur: 13.30 u. Info: 03 250 18 36 [email protected]

Wo 11.06 en wo 25.06BingoOrganisatie: Dienstencentrum Houtmere Plaats: Houtmere 27 Uur: 14 u. Info: 03 250 18 36 [email protected]

Do 12.06DagfietstochtOrganisatie: KVLV Plaats: Binnenplein Uur: 9.30 u. Info: M. De Meulenaere, 03 252 81 05

Fietsen naar Meerdonk en aansluitend een deel van de Tempusroute

Zo 15.06Jaarlijks fotosalonOrganisatie: Optika Uur: van 10 tot 18 u. Plaats: Oud Gemeentehuis Info: Gerrit Janssens, 03 252 64 41, [email protected]

Zo 15.06Wandeling in DesselOrganisatie: Wandelclub De Stormvogels Plaats: Dessel

Uur: 14 u. Kerk Dessel of 13 u. (carpooling parking Fortlaan) Info: B. Heyndrickx, 03 219 53 93

Geleide natuurwandeling van 12 km in de Antwerpse Kempen waar water, groen en zand elkaar verzoenen.

Zo 15.06BreughelbuffetOrganisatie: Dienstencentrum Houtmere Plaats: Houtmere 27 Uur: 12 u.

Inschrijven tot 6 juni: 03 250 18 36 – [email protected]

Zo 15.0640e Braderij ZwijndrechtPlaats: Statiestraat Uur: vanaf 14 u. Info: 03 250 48 15 [email protected]

Autovrije Statiestraat met kramen van winkeliers, ambulante handelaars en verenigingen, diverse eet- en drankstanden, oude legervoertuigen, tombola. Kermis op het kerkplein, parking 1 en N70.

Ma 16.06Bezoek aan Indische tempelOrganisatie: Femma Zwijndrecht Plaats: Wilrijk Info: Hedwig Mortelmans, 03 252 92 02, [email protected]

Di 17.06BingoOrganisatie: Okra Burcht Plaats: Mouterij Uur: 13.30 u. Info: François Vercruyssen, 03 252 91 92 of [email protected]

Di 17.06Jaarlijkse dagfietstocht WaasmunsterOrganisatie: Markant Plaats: Sporthal Uur: 10 u. Info: Georgette Vinck, [email protected]

Di 17.06Workshops chutneys en zoete lekkernijenOrganisatie: Femma Burcht Plaats: OC ’t Waaigat Uur: 19.30 u. Info: Nicole Hendrickx, 03 252 70 04

Katrien Hoebers (madam Confituur) en Els Debremaeker bezorgen ons exclusief hun favorieten.

Een aanrader voor zoetebekken

Di 17.06Start ticketverkoop seizoen 2014-2015 Organisatie: OC ‘t Waaigat Plaats: OC ‘t Waaigat

Reservaties: 03 250 49 90 [email protected]

Je vindt de programmatie in het tijdschrift Acc’enten en op www.waaigat.be

Wo 18.06Koffie- en wijnkaartingOrganisatie: Dienstencentrum Houtmere Plaats: Houtmere 27 Uur: 14 u. Info: 03 250 18 36 [email protected]

18

Page 19: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

19

Wo 18.06Kernnismaking met mindfulnessOrganisatie: Dienstencentrum Houtmere i.s.m. Vormingplus Plaats: Houtmere 27 Uur: 10 tot 12.30 u. Inschrijven: 03 250 18 36

[email protected]

Do 19.06Bezoek aan Umicore Organisatie: Okra Zwijndrecht Plaats: Tramhalte Dorp Uur: 12.30 u. Info: Nicole Coppens, 03 254 11 79 of 0475 68 71 31

Za 21.06Fietstocht Organisatie: Saxofoonorkest Plaats: Lokaal Saxofoonorkest, M. Vergauwenstraat 5 Uur: 9.15 u. Info: Gunther Verberckmoes, 03 296 77 18 of [email protected]

Ma 23.06IjsjesfestijnOrganisatie: dienstencentrum Houtmere Plaats: Houtmere 27 Uur: van 14 tot 17 u. Info: 03 250 18 36 [email protected]

Wo 25.06HobbynamiddagOrganisatie: KVLV Plaats: Strijkatelier Uur: 13.30 u. Info: Hilde Heyrman, 03 252 61 20

Do 26.06GemeenteraadOrganisatie: gemeente Plaats: Administratief centrum Uur: 20 u. Info: 03 250 48 00 – [email protected]

Raadpleeg de agenda op www.zwijndrecht.be

Za 28.06Wandeling aan de Lange Wapper Organisatie: Femma Burcht Plaats: Steenplein Uur: 14 u. Info: Nicole Guns, 03 252 92 71 of [email protected]

Wandeling met gids Walte Beckers leidt ons langs de Scheldekaaien en vertelt ons hun verhaal

Inschrijven kan vanaf 02.06.

Zo 29.06Wandeling in MeerdonkOrganisatie: Wandelclub De Stormvogels Plaats: Meerdonk Uur: 14 u. (kerk van Meerdonk) of 13.15 u. (carpooling parking Fortlaan) Info: René Bolsens, 03 252 85 32

Zo 06.07Bezoek Siertuin in NijlenOrganisatie: Velt Den Bumpt Plaats: parking Sporthal Uur: 11 u. Info: Ingrid Melis, 03 254 17 74 of [email protected]

Zo 31.08 tot 04.09Meerdaagse Busreis naar BourgondiëOrganisatie: HVV De Grijze Geuzen Waasland Info: http://blog.seniorennet.be/ grijze_geuzen of Annie Franck, [email protected]

Juni 2014

DIAMANTEN BRUILOFT / 60 JAAR

Nys Roger-Luyckx FloridaGehuwd 01.05.1954 (Fortlaan 9)

Schoofs Antoine-De Vreese MarthaGehuwd 15.05.1954 (Dorpstraat 28-B003)

GOUDEN BRUILOFT / 50 JAAR

Saeys Felix-Van Oppens AnnieGehuwd 02.05.1964 (Antwerpsesteenweg 316)

Hermans François-Pauwels EvelineGehuwd 09.05.1964 (Alfred Oststraat 55)

Van Dievoet Victor-Verstrepen Monique Gehuwd 15.05.1964 (Vrijheidstraat 12)

Jacobs Albert-De Pauw LilianeGehuwd 16.05.1964 (Neerbroek 114/B010)

Heyndrickx Roger-Van Der Venne JohannaGehuwd 30.05.1964 (Driesheidelaan 19-B001)

De Potter Willy-Proost JeanineGehuwd 30.05.1964 (Heirbaan 162/v002)

Page 20: Zwijndrecht infomagazine juni 2014

CAMBIO AUTODELEN?Cambio autodelen is een eenvoudige formule waarbij op vaste standplaatsen in de stad auto’s ter beschikking staan. Die kanje 24/24 en 7/7 reserveren en gebruiken. Om boodschappen te doen. Om wat gerief te verhuizen of voor een daguitstap met je partner of gezin. Of voor een dienstverplaatsing ... Op het einde van de rit zet je de auto terug op de standplaats, klaar voor de volgende gebruiker.

GEMAKKELIJKAuto nodig? Even reserveren!Jij rijdt, cambio zorgt voor al de rest.

VOORDELIGDe vaste kosten zijn beperkt, je betaalt alleen je verbruik (gereden kilometers en tijd). Ideaal voor wie de auto niet zo vaak nodig heeft. Check de kilometerteller van je auto. Minder dan 10.000 km per jaar op de teller? Dan is autodelen zeker het overwegen waard.

MILIEUVRIENDELIJKAutodelen via cambio is meehelpen aan een beter leefmilieu: minder én milieuvriendelijkere auto’s in je stad!

GERESERVEERDE PARKEERPLAATSAlle cambio-wagens hebben hun eigen gereser-veerde plekje. Gedaan dus met zoeken naar een parkeerplaatsje voor je auto.

surf naar WWW.CAMBIO.BE, geef je adres in en ontdek onze ophaalpunten in jouw omgeving.

1. JE CAMBIO-KAART AANVRAGENDeze kaart geeft je toegang tot alle cambio-auto’s, hier en in alle andere cambio-steden.

2. JE CAMBIO-AUTO RESERVERENTelefonisch, via de website of met de cambioApp ... de klok rond. Reserveren kan lang op voorhand ... of kort voor vertrek.

3. RIJDENJe haalt je auto af op de cambio-standplaats. Na afl oop van de rit breng je de auto terug ... klaar voor de volgende gebruiker. Je betaalt volgens je gebruik (brandstof en verzekering inbegrepen in de gebruikskosten).

CAMBIO AUTODELEN, EEN AUTO WANNEER IK WIL.

CAMBIO AUTODELEN, JE BENT ER ZO MEE WEG.

ONTDEK ONZE STANDPLAATS IN JOUW BUURT :

ONTDEK CAMBIO MET ONS TIJDELIJKE PROEFAANBOD

Kom naar de info-avond en profi teer van ons proefaanbod : GRATIS INSTAP + 4 MAAND GRATIS ABONNEMENT + GRATIS KENNISMAKINGSRIT (*)

Gedurende 4 maand krijg je gratis toegang tot ons autodeelsysteem en betaal je enkel voor je gebruik. Ideaal om cambio te leren kennen en jezelf te laten overtuigen van de vele voordelen van autodelen. Na afl oop beslis je zelf of je al dan niet gebruik blijft maken van onze deelwagens. Alle details op ons infomoment.

(*) aanbod geldig zolang voorraad strekt

INTERESSE?

INFO-AVOND IN HET ADMINISTRATIEF CENTRUM

OP 24 JUNI OM 20 u.

Contacteer cambio op 070 222 292 of [email protected]

voor inschrijving.